Joukkueen rakennus kaudelle 2022–2023

  • 477 246
  • 4 143

Nigi

Jäsen
Aaltonen samoin, kiitos kärsivällisyytensä, ansaitsisi minusta jo ns. vakipaikan tuonne neloseen ja alivoimalle. On tekijämies tuonne osastolle, siinä missä kokeneemmat aiempien vuosien hankinnat samaan rooliin.

Aaltosella on kyllä juurikin nelosen energialaiturin ominaisuudet. Kohtuu luistelija ja antaa todella hyviä taklauksia. Alivoimavastuuta voisi antaa jonkin verran, kehityksenkin kannalta. En näe upsidea kovinkaan korkealla, mutta monivuotinen alaketjujen luottopelaaja on käsillä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Aaltosella on kyllä juurikin nelosen energialaiturin ominaisuudet. Kohtuu luistelija ja antaa todella hyviä taklauksia.

Jossain pelissä kävi tökkäämässä vihellyksen jälkeen vastustajaa ja tämä kuumensi vastustajan ottamaan kaksiminuuttisen. Tälläistä provoilua näkisin mielelläni lisää Aaltoselta jatkossakin. Pihlajamäki ei oikein onnistunut tässä
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Aaltosella on kyllä juurikin nelosen energialaiturin ominaisuudet. Kohtuu luistelija ja antaa todella hyviä taklauksia. Alivoimavastuuta voisi antaa jonkin verran, kehityksenkin kannalta. En näe upsidea kovinkaan korkealla, mutta monivuotinen alaketjujen luottopelaaja on käsillä.
Olen aika lailla samoilla linjoilla, mutta en ole vielä niin paljon nähnyt pelejä Aaltoselta, että haluaisin vielä arvioida tuota upsidea. Sanon, että pojasta on vähintään hyväksi alaketjumieheksi. Ja Ässien tasoiseen jengiin hän on jo siihen rooliin tarpeeksi hyvä.

Luistelee mielestäni tosi hyvin kokoisekseen ja muutenkin vaikuttaa fysiikaltaan hyvälle. Siinä on hyvä lähtökohta.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Tulossa on siis vielä yksi kärkiäijä varmasti hyökkäykseen. Kärkiäijiä ovat jo Joensuu, Järvinen, Barach, Erholtz ja Graber. Kärkiäijiä on siis jo kuusi sitten. Kuusi on kaksi ketjullista, mutta tuossa on jo kolme keskushyökkääjää. Jos nostetaan vielä Talaja ja Ruuttu laitoihin, on jo kolme ketjua koossa. Ilman ainuttakaan omaa nuorta.

Nelosketjuun kuin nyrkki silmään sopiviksi katsotaan Aaltonen, Appelgren ja Virtanen, jolloin hyökkäys olisi siinä. Aaltonen ja Virtanen ovat 2000-syntyneitä, eivät junnuja enää, mutta ehkä vielä nuoria.

Viime kaudella eniten pelejä junnuista on merkitty Knihdille, tuolle älykkäälle pelaajalle (Kivi), 27 peliä. Heti perässä tulee Viitala, 26. Myllymaalla 22 peliä, Karnarannalla 19. Näillä on siis jo kokemusta liigapeleistä ja varmasti liigapaikka tavoitteena tulevalla kaudella. Niemikin kävi haistelemassa 3 peliä.

Tuossa on lueteltu 17 hyökkääjää, joista se yksi siis vielä hakusessa. Määrä on aivan riittävä. Tietysti, jos joku "Komarov" olisi saatavilla niin tilaa löytyisi, mutta ei keillekään leveyspelaajille.

Roposet täytyy nyt suunnata puolustukseen, ne kärkiäijät sinne (2) nyt ainakin, ehkä sitten vielä yksi pelottavan näköinen pakki lisää.
Tuossa hahmotelmassa on pieni virhe, 6+2=8 eikä yhdeksän. Eli Viitala esim mahtuisi laitaan kolmeen ketjuun, mutta onhan vielä Juhola nuorissa, joten johtopäätös ei silti muutu. Tai jos Barach laitaan, niin Knihti tai Myllymaa keskelle kolmoseen.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
"Tilanne", missä nyt ollaan, selviää kun tutkii Ässien menestystä mestaruuden jälkeen. Viitenä mestaruuden jälkeisenä kautena Ässien sijoituskeskiarvo oli 9.6 ja oltiin kolme kertaa pleijareissa, kerran peräti puolivälierissä. Tuolloin voi vielä sanoa, että oltiin keskitason joukkue, pelattiin siitä pleijaripaikasta joka vuosi. Kertaakaan ei saatu jalkeille voittavaa joukkuetta, eli runkosarjassa yli 90 pistettä.

Tämän jälkeen on viimeisinä neljänä kautena saavutettu sijoituska 12.8 ja jääty kaksi kertaa viimeiseksi, olisi kerran päästy pleijareihin, jos niitä olisi pelattu. Tänä jaksona Ässät on ollut Liigan heikoin joukkue pisteiden keruussa, lähimpinä kilpailijoina SaiPa ja Sport, sekä kahtena viime kautena myös JYP. Alaspäin on menty.

Halli on remontoitu ja organisaatiota kehitetty, joten sopii toivoa parempaa tulevaisuutta, mutta montun pohjalta lähdetään. Nyt rasitteet hallista on saatu poistettua ja toive elää laajemmasta omistuspohjasta.

Näistä lähtökohdista joukkuetta kootaan. Miinus täytyisi nyt saada kääntymään plussaksi, siihen kummasti auttaisi nyt hyvä kausi. Päitä pystyyn ja eteenpäin.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
"Tilanne" valkenee myös tutkimalla viime kauden sarjataulukkoa. Pleijareiden ulkopuolelle jäänyt KalPa keräsi 88 pistettä ja jäi kuutossijastakin vain seitsemän pistettä. Perinteikäs jääkiekkoseura Porin Ässät jäi KalPasta 35 pistettä, kun taas KalPasta sarjakärkeen oli matkaa 27 pistettä. Ässien ero pleijaripaikkaan oli 36 pistettä, mikä on ennätys. Ennätyksiä on aina kiva merkitä aikakirjoihin.

Kaikkien aikojen surkein pistemäärä Liigassa, 47 pistettä, jäi sentään Ässiltä rikkomatta, mutta tuolloin ero viivaan oli vain 35 pistettä, eli tuo ennätys lyötiin, nyt siis ennätys on 36 pistettä.

Neljään viime kauteen Ässät on kerännyt yhteensä 242 pistettä eli 60,5 pistettä/kausi. En jaksa tarkistaa, olisiko tuokin kaikkien aikojen surkein tulos neljästä kaudesta, surkea se on joka tapauksessa. Ei siis ole mikään ihme, ettei posi juuri nyt ole voimakkaana Ässien yllä, kun lisää vielä negatiiviset talousjutut tähän päälle.

Ässät keräsi kotiotteluistaan 25p viime kaudella, mutta yllättäen se ei ole surkein pistemäärä, SaiPa on yltänyt samaan ja TPS sekä Pelicans jäivät 19-20 kaudella 24 pisteeseen. 25p on kuitenkin sen verran surkea tulos, ettei kotiyleisön pessimismiä pahemmin sovi ihmetellä. Varsinkaan kun kotitulos oli lähes yhtä surkea jo kautena 18-19, silloin kerättiin kotona 27p. Kotona on ollut häviävä joukkue jo pitkään, siihen täytyy saada korjaus jo ensi kaudella. Tavoitteeksi on otettava voittava joukkue kotona eli 45+ pistettä.

Menneisyyden märehtiminen ei mitään auta eikä se väistämättä toistu, mikä tuntuu olevan palstalla vallitseva ajatusmalli. "Tilanne" on hyvä tehdä selväksi, ollaan oltu aivan rupusakki jo liian pitkään.

Ässien pelissä oli havaitsevinaan jo parannusta Kiven aikana, ainakin se oli viihdyttävämpää, mutta 1-2 helppoa omiin per peli pilasi tuloksen. Ne pois niin ollaan pisteissä kiinni, ei se sen kummempaa ole. Joukkueen kokoaminen on nyt mielestäni ollut järkevää, ne kolme tekijämiestä vielä puuttuu.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Laajempaa historiallista näkemystä omaavat tietävät, ja osa jopa muistaa itse kokeneena, että vaikeaa on ollut joskus ennenkin. Pudottiin Liigasta tunnelmissa "tässäkö se nyt sitten oli" keväällä 89. No ei ollut. Vuosituhannen taite oli vaatimatonta aikaa, kunnes sitten Toivolaan luottaminen alkoi tuottamaan tulosta, hopeaa 06. Karsinnoissa näytti välillä liigataival taas päättyvän, mutta ei, mestaruus jo 13. Onko noissa mitään yhteistä tekijää, joka selittäisi nousun pohjalta?

Jos jotakin on, niin oppi on, että pitää luottaa työn tekijöihin ja antaa heille aikaa. Toivola sai sitä, ja Rautakallio/Kivi sai sitä, ja palkinto lopulta tuli. Millään poukkoilulla ja tunteiluilla ei ole saatu mitään aikaiseksi.

Kuten Ruusunen aivan oikein totesi niin Ässät ei ole osannut mieltää millainen seura sen pitäisi olla, uljas menneisyys painaa, ja jonkun pitäisi toistaa se vain oikeaa nappia painamalla. Se ei vaan niin mene. Uskoakseni palikoita on nyt saatu paikoilleen tulevaa parempaa varten, vaikka jäävuoren huippu on enää tuskin edes näkyvissä.

Näillä maailmaasyleilevillä mietteillä toivotan rauhallista juhannusta kaikille.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Toivolan ollessa GM:n paikalla Ässät voitti mestaruuden 2013. Odotukset olivat että Toivola olisi saanut johdettu joukkueen pysyvämmin keskikastiin, mutta näin ei käynyt. Valmentajavalinnat ja osin pelaajarekrytoinnitkin menivät seuraavilla kausilla kokolailla vihkoon ja tammikuussa 2016 tuli tiimalasi täyteen ja Toivola sai tehdä tilaa Korpille. HPK:ssa Toivola onnistui heti ensi yrittämällä johtamaan joukkueen mestaruuteen ja senkin jälkeen HPK on ollut kohtuu tukevasti vähintään keskikastin joukkue yhtä notkahdusta lukuunottamatta. Toivola tuskin on se henkilö, joka Kerttulan tulisi korvaamaan enkä ole aivan vakuuttunut siitäkään, että pitäisikö hänet palkata vaikka mahdollisesti olisi käytettävissäkin.
 

Prime Time

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ässät, Canadiens
Toivolasta vähän samanlaiset tuntemukset. Eihän miehen meriittilista missään nimessä ole huono pienen budjetin seurojen suhteen, mutta silti ei oikein vakuuta. On niitä ohikausia sitten mukana liikaa vai mikä saa tuntemaan näin.

Kerttulakaan ei jokseenkin lupaavasta alustaan huolimatta tunnu enää mielestäni hyvältä vaihtoehdolta jatkamaan sopimuksensa päättyessä. On tuonut mukanaan uuden ajan tuulahduksen avoimesta tiedottamisesta ja esiintymisestä. Se on hyvä perintö. Urheilullisesti on oltu huonoja. Koronakaudella joukkueen nimilista oli äärettömän kova, siitä ansaitsee ison plussan. Ei realisoitunut kuitenkaan kentällä. Tästä syyttäisin valmennusta. Valmennus oli myös Kerttulan, joten ei vapauta häntä missään nimessä vastuusta.

No Kerttula kasaa nyt Kiven kanssa joukkuetta, voihan se olla, että nuo kemiat toimivat kuin ajatus ja joukkue on "Kiven Kovien" tasoa ensi kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Jos ja ilmeisesti kun Curry ei ole halukas jatkamaan päävalmentajana nykyisen pestinsä päätyttyä, niin voisiko hän hypätä Kerttulan saappaisiin UTJ:n jakkaralle? Mitään ilmiselvästi parempaakaan nimeä ei oikein ole näköpiirissä. Kokemusta toimesta ei tosin ole sitäkään vähää kuin oli Korpilla, mutta toisaalta on näkemystä kaukalon laidalta ja tieto mitä koutsilta ja pelaajistolta vaaditaan. Curryn väistyttyä koutsin paikalta uuden valmentajan valinta tulee eteen joko heti tai ainakin 10 kk sisään. Härkälään ei ole luottoa kyllä sentin vertaa.
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Samaa ajattelin, kun Kivi saatiin houkuteltua päävalmentajaksi, että joskohan olisi jo silloin käyty alustavia suunnitelmia läpi tulevaisuuden UTJ-pestistä.

Mielestäni olisi hyvä vaihtoehto ja valinta.
Löytyy ainakin intohimoa, tietää mitä nykyjääkiekossa pärjääminen vaatii. Ei ainakaan Kerttulia paskempi voi olla.

Ja jos tämä pitää Geoff Plattista paikkansa, niin ottaisin hänet Ässiin. En tiedä millainen pelaaja on, mutta sellainen mielikuva, että taitava pelaaja kyseessä, on myös sentterilaituri, Tommi tykkää.
Ollut kunnia jutella Plattin kanssa pitempäänkin kiekosta ja kokemuksista sen ympärillä. Todella tulisieluinen kaveri ja varmasti nostaa vaatimustasoa joukkueessa. Vetää ihan limiiteillä. Kesät reenaa monipuolisesti oman henkilökohtaisen valmentajan ohjeilla. Vaxjön visiitistä ja ruotsalaisesta kiekosta kommentoi malliin ”I hate that game!” siihen malliin sauhuten että herkempi olisi ottanut taka-askelia.. :D

Pienestä palveluksesta löi käteen aidon ZSKA:n punaisen pelipaitansa nimmarilla ja kiitoskirjoituksella. Todellinen Pohjois-Amerikkalainen classy act. Olisi hienoa nähdä tämä kaveri vielä sähisemässä jossain liigajengissä.
 

Nigi

Jäsen
Samaa ajattelin, kun Kivi saatiin houkuteltua päävalmentajaksi, että joskohan olisi jo silloin käyty alustavia suunnitelmia läpi tulevaisuuden UTJ-pestistä.

Mielestäni olisi hyvä vaihtoehto ja valinta.

Ei ole tätä tullut ajatelleeksikaan, mutta kyllähän tuokin vaihtoehto on. Jos Kivellä tuohon pestiin kiinnostusta on, niin mahdollinen äijä tuohon paikalle kyllä.

Itse olen pitänyt Välimaata ykköshevosena tuohon.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
St. Louis Blues teki (ilmeisesti) jatkosopimuksen pakki Tommy Crossin kanssa ja lähetti tämän samoin tein AHL:aan. Blues ei näe hälle käyttöä änäri-miehistössä eikä ole nähnyt juuri kukaan muukaan. Vyöllä on kolme runkosarja-ottelua Bostonissa kaudella 15/16 ja yksi playoff-ottelu niinikään Bostonissa seuraavalla kaudella. AHL:ssa kaveri on tahkonnut 570 ottelun verran noin 0,4 pisteen keskiarvolla. Raamiakin löytyy ihan kivasti. Tuon tasoisia kavereita pitäisi Ässien takalinjoille löytää se pari kappaletta. Ja kun kerran NHL:n ovet eivät ole käytännössä hälle edes raollaan, niin joku agentti (lue: Takko) voisi käydä kertomassa että tällä puolen rapakon olisi kysyntää ja iso rooli tarjolla jos/kun AHL alkaa olemaan nähty ja läpi pelattu.
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tässä listassa olisi kokemusta ja monipuolisuutta. Gaunce se ainoa kiekollisin versio ilmeisesti, muilla pisteiden perusteella uskoisin vahvuuden olevan all around pelissä.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
St. Louis Blues teki (ilmeisesti) jatkosopimuksen pakki Tommy Crossin kanssa ja lähetti tämän samoin tein AHL:aan. Blues ei näe hälle käyttöä änäri-miehistössä eikä ole nähnyt juuri kukaan muukaan. Vyöllä on kolme runkosarja-ottelua Bostonissa kaudella 15/16 ja yksi playoff-ottelu niinikään Bostonissa seuraavalla kaudella. AHL:ssa kaveri on tahkonnut 570 ottelun verran noin 0,4 pisteen keskiarvolla. Raamiakin löytyy ihan kivasti. Tuon tasoisia kavereita pitäisi Ässien takalinjoille löytää se pari kappaletta. Ja kun kerran NHL:n ovet eivät ole käytännössä hälle edes raollaan, niin joku agentti (lue: Takko) voisi käydä kertomassa että tällä puolen rapakon olisi kysyntää ja iso rooli tarjolla jos/kun AHL alkaa olemaan nähty ja läpi pelattu.
Teki jo maaliskuussa AHL sopparin Springfieldin kanssa. AHL liksa ollut viimeiset 6 kautta 200k-450k$.
”joku agentti (lue: Takko)”, Takko ei ole kyllä koskaan ollut agentti…
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kovia pelaajia on Liigaan tullut ja varsinkin kärkiseuroihin, alemmaskin on joitakin hyvä palasia löytynyt.

Liigaan saattaa tosiaan tulla isojakin tasoeroja, jos nimivahvat joukkeet vaan saavat muuten pelinsä uomiin, pelkät nimethän ei sinällään mikään tae joukkueen iskukyvystä ole, senhän Ässäkannattajat edellisvuodestakin tietävät.

Jos ihan puhtaasti pitäisi materiaalia katsomalla sijoitusta alkaa parantamaan sinne säälipaikoille, niin täytyy katseet kääntää viime kauden bottom 5 osastolle Ässät, Jyp, Saipa, Kalpa, Sport.
Joku pitää pystyä myös haastamaan melkeinpä osastolta Jukurit, KooKoo, Pelicans, HPK ja ehkä viime kauden 10 Lukko. Ei tule olemaan mitenkään helppoa.

Joillakin nipulla tuosta on kohtuu kovat ykkösnyrkit, mutta takana hiljaisempaa. Isomman budjetin joukkueilla helposti sitä leveyttäkin tulee. Onneksi jääkiekko ei ole pelkästään materiaalista kiinni.

Ässien puolustus on aika tavalla vielä auki ja tulevat hankinnat ovat kriittisessä roolissa.

Ulkoa voisi tulla pakit joiden ominaisuudet sopisivat keskenään yhteen, eli saataisiin "kova" ykköspari myös paperille.
Mutta fakta on, että vaikka ykköspariksi saataisiin paperilla realiteetit huomioiden hyvä pari, niin 2-3 parit vaatisivat vielä paperilla sen yhden "kovemman" tai ainakin varmemman R pakin, jotta pakistolla päästäisiin vahvasti sinne 10 sakkiin.
Tätähän Kerttulakin on väläytellyt mikä on sinänsä hyvä merkki, mutta mikä on se profiili millainen se 3 pakki sitten todellisuudessa olisi.
Moni on sitämieltä, että täytepakkeja ei tarvita, mutta pakistossa ei vielä 2 kärkihankinnankaan jälkeen ole kuin 1 reservi pakki, jolla 4 liigapeliä alla.
Koska Ässät eittämättä joukkuetta rakentaessa ajattelee potentiaalin jonkinlaista realisoitumista, aiempia kausia peilaten uskoisin, että sieltä tulee joku Matinpalon tyylinen haku.
Liigakokemusta omaavaa nuorehko pelaajaa jostain kärkiseurasta, jossa pelipaikka ei ole aukeamassa. Käytännössä merkityksetön jos ajatellaan materiaalin profiilin nostamista.

Maalivahtiosasto on jonkinlainen kysymysmerkki, mutta ei nyt ainakaan hirveästi tasoitusta anneta em. joukkueita vastaan. Ainahan voisi olla kovempia vahteja, mutta eiköhän tämä osasto ole tässä.

Hyökkäys:
Ässillä on 2-3 ketjuihin ihan hyvää materiaalia tarjolla, jopa kilpakumppaneihin nähden.
Mutta vielä auki oleva kärkiketju onkin kysymysmerkki. Eikä nelosketjukaan nyt vaikuta nelosketjulta, mutta se voisi olla hyväkin asia.

Kärkiketjun eka hankinta Graber sisältää pienen kysymysmerkin. Se yhdessä sen kanssa, että toinen ykkösketjun laituri löytynee Ässien nykyisistä pelaajista, jossa ei välttämättä ihan vielä sellaista kärkiheppaa hyökkäyssuuntaan ole, eli
mitään kovinkaan varmaa ykkösketjua ei saada, vaikka viimeinen hankinta olisikin "varmempi" nimi.


Ässät ei materiaalilla tule mitenkään selkeästi kampeamaan sinne 10 parhaimman joukkoon, mutta väittäisin, että jos viimeiset hankinnat ovat hyviä, niin mahdotonta se ei ole.

Vielä kaipaisi pisteiden valossa Ruutulta, Erholtzilta ja Barachilta tason nostoa, sekä aika kriittinen on myös Järvisen sekä Heimosalmen taso, missä mennään.
Viitala tietenkin myös mielenkiintoinen nimi, koska häneen ainakin täällä kohdistuu jonkinlaisia odotuksia.

Kyllä tässä kesäksi vielä jännitettävää on minkälaista ukkoa tulee, kun periaatteessa vain kärkirooleja vapaina.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. KaMa. Pesäkarhut.
Kovia pelaajia on Liigaan tullut ja varsinkin kärkiseuroihin, alemmaskin on joitakin hyvä palasia löytynyt.

Liigaan saattaa tosiaan tulla isojakin tasoeroja, jos nimivahvat joukkeet vaan saavat muuten pelinsä uomiin, pelkät nimethän ei sinällään mikään tae joukkueen iskukyvystä ole, senhän Ässäkannattajat edellisvuodestakin tietävät.

Jos ihan puhtaasti pitäisi materiaalia katsomalla sijoitusta alkaa parantamaan sinne säälipaikoille, niin täytyy katseet kääntää viime kauden bottom 5 osastolle Ässät, Jyp, Saipa, Kalpa, Sport.
Joku pitää pystyä myös haastamaan melkeinpä osastolta Jukurit, KooKoo, Pelicans, HPK ja ehkä viime kauden 10 Lukko. Ei tule olemaan mitenkään helppoa.

Joillakin nipulla tuosta on kohtuu kovat ykkösnyrkit, mutta takana hiljaisempaa. Isomman budjetin joukkueilla helposti sitä leveyttäkin tulee. Onneksi jääkiekko ei ole pelkästään materiaalista kiinni.

Ässien puolustus on aika tavalla vielä auki ja tulevat hankinnat ovat kriittisessä roolissa.

Ulkoa voisi tulla pakit joiden ominaisuudet sopisivat keskenään yhteen, eli saataisiin "kova" ykköspari myös paperille.
Mutta fakta on, että vaikka ykköspariksi saataisiin paperilla realiteetit huomioiden hyvä pari, niin 2-3 parit vaatisivat vielä paperilla sen yhden "kovemman" tai ainakin varmemman R pakin, jotta pakistolla päästäisiin vahvasti sinne 10 sakkiin.
Tätähän Kerttulakin on väläytellyt mikä on sinänsä hyvä merkki, mutta mikä on se profiili millainen se 3 pakki sitten todellisuudessa olisi.
Moni on sitämieltä, että täytepakkeja ei tarvita, mutta pakistossa ei vielä 2 kärkihankinnankaan jälkeen ole kuin 1 reservi pakki, jolla 4 liigapeliä alla.
Koska Ässät eittämättä joukkuetta rakentaessa ajattelee potentiaalin jonkinlaista realisoitumista, aiempia kausia peilaten uskoisin, että sieltä tulee joku Matinpalon tyylinen haku.
Liigakokemusta omaavaa nuorehko pelaajaa jostain kärkiseurasta, jossa pelipaikka ei ole aukeamassa. Käytännössä merkityksetön jos ajatellaan materiaalin profiilin nostamista.

Maalivahtiosasto on jonkinlainen kysymysmerkki, mutta ei nyt ainakaan hirveästi tasoitusta anneta em. joukkueita vastaan. Ainahan voisi olla kovempia vahteja, mutta eiköhän tämä osasto ole tässä.

Hyökkäys:
Ässillä on 2-3 ketjuihin ihan hyvää materiaalia tarjolla, jopa kilpakumppaneihin nähden.
Mutta vielä auki oleva kärkiketju onkin kysymysmerkki. Eikä nelosketjukaan nyt vaikuta nelosketjulta, mutta se voisi olla hyväkin asia.

Kärkiketjun eka hankinta Graber sisältää pienen kysymysmerkin. Se yhdessä sen kanssa, että toinen ykkösketjun laituri löytynee Ässien nykyisistä pelaajista, jossa ei välttämättä ihan vielä sellaista kärkiheppaa hyökkäyssuuntaan ole, eli
mitään kovinkaan varmaa ykkösketjua ei saada, vaikka viimeinen hankinta olisikin "varmempi" nimi.


Ässät ei materiaalilla tule mitenkään selkeästi kampeamaan sinne 10 parhaimman joukkoon, mutta väittäisin, että jos viimeiset hankinnat ovat hyviä, niin mahdotonta se ei ole.

Vielä kaipaisi pisteiden valossa Ruutulta, Erholtzilta ja Barachilta tason nostoa, sekä aika kriittinen on myös Järvisen sekä Heimosalmen taso, missä mennään.
Viitala tietenkin myös mielenkiintoinen nimi, koska häneen ainakin täällä kohdistuu jonkinlaisia odotuksia.

Kyllä tässä kesäksi vielä jännitettävää on minkälaista ukkoa tulee, kun periaatteessa vain kärkirooleja vapaina.

Hyviä pointteja. Varsinkin tuo, että sarjan kärki tullee olemaan tosi kova ja sinne ei nallipyssyillä kovin helposti murtauduta. Samaten keskipakka tiivistyy sinne kymppiviivan molemmin puolin. Voisiko jopa sanoa, että kilpaurheilusarjassa kilpailu kovenee, hieman limittäin ja lomittain eri korien suhteen.

On sitten Ässien rekryosaston, valmennuksen, joukkuepelin ja yksilöiden/tasonnostojen hallussa missä me ollaan 2022-23. Vahvasti haastajakategoriaa eikä sinne kymppisakkiinkaan ole takuita. Toisaalta, eteenpäin on mentävä ja eteenpäin on menty, turhaan ei kannata hirttäytyä menneeseen apatiaan vaan luoda ennakkoluulottomasti ja raikkaasti uutta. Lähteä mittaamaan se osaaminen ja taso, ihan sama ketä tulee vastaan.

Suljetussa Liigassahan se vähimmäistavoite ei voi olla kuin kolkutella pudotuspeliviivaa. Ja mielellään yli.
 

Prime Time

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ässät, Canadiens
Seepra nosti hyviä vaihtoehtoja esille. Noista neljästä, jos saadaan vaikka vain kolme mukaan, niin rosteri näyttää jo hyvältä.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Liigassa on kuusi seuraa budjetiltaan yli muiden. Tampereella on kova pöhinä uuden hallin myötä päällä, keskinäinen kilpailu on kova, ja vain mestaruus tavoitteena. Kärpillä on kovat piipussa, sen näkee jo nyt. Hifki on aina olevinaan mestarisuosikki, vaikka tuntuukin, että siellä homma polkee aika lailla paikallaan. TPS on ollut kahdesti peräkkäin finaalissa. Lukko on myös mukana kärkitaistossa. Tuossa pitäisi olla kuusi suoraan pleijareihin menevää.

Tosin aina jokin joukkue epäonnistuukin, mutta ennakolta ajatelleen noin pitäisi olla. Ässien tehtäväksi jää jättää ainakin viisi jäljellä olevista joukkueista taakseen, eli vain kolme saa päästää edelle. Jos pelkästään paria mennyttä kautta katsoo, tuo tuntuu mahdottomalta, mutta kaikillahan on nyt aluksi sama nolla pistettä.

Ässien tulevan kauden joukkuetta on koottu mielestäni järkevästi. Kaikki nuoret pidettiin, yhtään ei sössitty muualle. Oikeat äijät jatkavat, tehtävänä parantaa viime kaudesta. Hankinnat ovat olleet järkeviä, ne kolme vielä puuttuu, ainakin. Jos osataan kohdentaa pelaajabudjetti oikein, pitäisi Ässien kyetä kyllä kilpailemaan muiden kuin noiden yllämainittujen kuuden kanssa.

Kerttula totesi jossain, että hän kuvitteli oman ammattitaitonsa korvaavan pientä pelaajabudjettia. Näinhän ei ole toistaiseksi käynyt, hienot ajatukset eivät ole realisoituneet joukkueen menestyksenä. Ehkäpä nyt sitten, kun kokemusta on kertynyt. Ehkäpä nyt saadaan oikeasti esim se keskikaista vahvaksi? Ehkäpä nyt se ryhmäytyminen vihdoin toteutuu?.

Tuleeko ennen Pitsiä vielä uusia hankintoja? Ainakin Kerttula sanoi heinäkuun olevan hänellä hyvin työntäyteinen asian merkeissä.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Seepra nosti hyviä vaihtoehtoja esille. Noista neljästä, jos saadaan vaikka vain kolme mukaan, niin rosteri näyttää jo hyvältä.
Melko utopistiset odotukset, että rosteriin vaan tuosta heitettäisiin kolme AHL-jamppaa. Toki jos nostetaan budjettia sillee... Noh millillä aluks.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Melko utopistiset odotukset, että rosteriin vaan tuosta heitettäisiin kolme AHL-jamppaa. Toki jos nostetaan budjettia sillee... Noh millillä aluks.

Jokseenkin samaa mieltä. Tiettävästi Ässillä on vielä hyvin rahaa näihin vahvistuksiin, mutta jotenkin en usko kolmen AHL-pelaajan tuloon puolustukseen. Yksi hankinta voisi olla AHL-pelaaja ja yksi esimerkiksi se todellinen kiekollinen pakki Finkelstein, jolle ECHL oli ihan väärä sarja. Sitten mahdollinen kolmas pakkihankinta voisi tulla myös Euroopan sarjoista tyyliin SHL, KHL ja DEL.

Jos Takko saisi Dallasin organisaatiosta vihdoinkin jonkun lupaavan pakin meille lainalle vuodeksi, niin siinä säästettäisiin kustannuksia. Joulupukille lähetetty toivomuslista, johon kuuluvat Gleason, Shea ja Cecconi. Yksikin näistä olisi hyvä lisä joukkueeseen.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Jokseenkin samaa mieltä. Tiettävästi Ässillä on vielä hyvin rahaa näihin vahvistuksiin, mutta jotenkin en usko kolmen AHL-pelaajan tuloon puolustukseen. Yksi hankinta voisi olla AHL-pelaaja ja yksi esimerkiksi se todellinen kiekollinen pakki Finkelstein, jolle ECHL oli ihan väärä sarja. Sitten mahdollinen kolmas pakkihankinta voisi tulla myös Euroopan sarjoista tyyliin SHL, KHL ja DEL.

Jos Takko saisi Dallasin organisaatiosta vihdoinkin jonkun lupaavan pakin meille lainalle vuodeksi, niin siinä säästettäisiin kustannuksia. Joulupukille lähetetty toivomuslista, johon kuuluvat Gleason, Shea ja Cecconi. Yksikin näistä olisi hyvä lisä joukkueeseen.
Näin juuri.. lieneehän se nyt selvä homma, että kun Pohjois-Amerikasta nimenomaan vahvistuksia haetaan, niin kyllähän nämä Texasin kovat pakit ovat aivan varmasti tähtäimessä, kun edelleen vapaana ovat. Siis jompikumpi Gleason/Shea ja siihen sitten toiseksi liigaan huhuttu ja paljon täällä nimenä esillä ollut Finkelstein olisi sellainen kombo, että kusisin hunajaa. Sen jälkeen kolmantena pakkihankintana tarvittaisiin sitten joku kokeneemman puoleinen kunnon oman pään isäntä, jonka ei kuitenkaan pisteitä tarvitsisi tehdä
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Näin juuri.. lieneehän se nyt selvä homma, että kun Pohjois-Amerikasta nimenomaan vahvistuksia haetaan, niin kyllähän nämä Texasin kovat pakit ovat aivan varmasti tähtäimessä, kun edelleen vapaana ovat. Siis jompikumpi Gleason/Shea ja siihen sitten toiseksi liigaan huhuttu ja paljon täällä nimenä esillä ollut Finkelstein olisi sellainen kombo, että kusisin hunajaa. Sen jälkeen kolmantena pakkihankintana tarvittaisiin sitten joku kokeneemman puoleinen kunnon oman pään isäntä, jonka ei kuitenkaan pisteitä tarvitsisi tehdä
Veikkaan, ettei noita Gleason/Sheaa tulla saamaan, kun molemmilla uransa paras kausi pisteiden kannalta, niin en nyt tiedä, mutta voisi veikata, että NHL unelma elää, ja Dallaskin voisi tarjota jatkoa..?

Minulle riittäisi, kun saataisiin esimerkiksi tuo Finkelstein, Seväsen kaltainen all around pakki ( parempi versio Seväsestä mieluusti kiitos ) ja sitten vielä joku kolmas. En hankkisi välttämättä mitään pakkia joka tulee tuomaan leveyttä, vaan sellainen joka lähtökohtaisesti olisi pelaavassa kokoonpanossa. Pitäisi myös olla kokenut.

Määttä - "Finkelstein"
"all around" - Heimosalmi
Sevänen - Laakso
Matinpalo

Sitten tuohon sellainen haku, joka lähtökohtaisesti olisi pelaavassa kokoonpanossa. En näe järkeä hankkia mitään leveyspakkia kun on jo useampia sellaisia. Toki PataJaska et sellaisesta puhunut, mutta tässä omia ajatuksia.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Veikkaan, ettei noita Gleason/Sheaa tulla saamaan, kun molemmilla uransa paras kausi pisteiden kannalta, niin en nyt tiedä, mutta voisi veikata, että NHL unelma elää, ja Dallaskin voisi tarjota jatkoa..?

Minulle riittäisi, kun saataisiin esimerkiksi tuo Finkelstein, Seväsen kaltainen all around pakki ( parempi versio Seväsestä mieluusti kiitos ) ja sitten vielä joku kolmas. En hankkisi välttämättä mitään pakkia joka tulee tuomaan leveyttä, vaan sellainen joka lähtökohtaisesti olisi pelaavassa kokoonpanossa. Pitäisi myös olla kokenut.

Määttä - "Finkelstein"
"all around" - Heimosalmi
Sevänen - Laakso
Matinpalo

Sitten tuohon sellainen haku, joka lähtökohtaisesti olisi pelaavassa kokoonpanossa. En näe järkeä hankkia mitään leveyspakkia kun on jo useampia sellaisia. Toki PataJaska et sellaisesta puhunut, mutta tässä omia ajatuksia.
Gleasonilla, joka on näistä Texasin pakeista se kaikkein kovin, on tosiaan jo neljä oikein mukavaa AHL-kautta alla. Mikähän lienee ettei ole edelleenkään päässyt pelaamaan juuri peliäkään änärissä. Ihan sillä nyt heitin, että joko alkaa kiinnostaa miestä mennä kokeilemaan johonkin uuteen ympäristöön, joko AHL olisi nähty? Shea taas on vasta pari kautta sitten astunut AHL:n puolelle, ja nyt toisella kaudella tuli jo mukava läpimurto. Hän varmaan etenkin kyttää änäripaikkaa, koska ei ole vielä "jumittunut" AHL:n puolelle. Käytännössä minusta Gleason ja Shea ovat molemmat ihan yhtä hankalia saatavia Ässiin, mutta eivät mahdottomia (edelleen toki Texasin pakeista Cecconi olisi varmaan helpoiten saatavissa oleva). Eli kunnianhimoisesti jompikumpi heistä, ja sitten Finkelstein kylkeen, niin avot! Koska vähemmillä kärkipakeilla ei tulla kuromaan umpeen muiden joukkueiden järkyttävää etumatkaa pakkiosastolla..

Ja sitten kun viittaat tuohon mainitsemaani kolmanteen pakkiin (yhä siis pidän kolmen pakin hankkimista ainakin puolipakkona) jonka tarpeen kuvailin olevan "kokeneemman puoleinen oman pään isäntä". Siihen voitaisiin tosiaan hakea Euroopan sarjoista ihan vaikka suunnilleen nollatehoilla joku, joka hoitaa sen homman laadukkaasti kotiin. Ja koska sinä jos kuka rakastat ihan vaan scouttailla nimiä ja heitellä niitä tänne, niin tässä taas kerran sieltä kuuluisasta Ruotsista pari esimerkkiä mitä tarkoitan


Tai sitten vaikkapa Rubinin vanha seurakaveri

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös