Joukkueen rakennus kaudelle 2021–2022

  • 523 247
  • 3 600

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No jos se on yrittämistä että Haula soittelee lähes kaikille seuroille Euroopassa ja kyselee että kelpaisko Tolvanen teille niin joo, yritetty on saada.

Käsitin tosiaan niin päin, että Ässät yritti saada Tolvasta silloin, kun mies palasi P-Amerikasta. Samoin nyt, kun oli maalivahdille tarvetta. Mutta voi toki olla noinkin, että kyse ollut pelkästä Haulan kaupittelusta.
 

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Anteeksi kirjoitus Ässien palstalle, mutta. Tolvanen on oikeasti hyvä maalivahti. Kelpaa liigaan ykköseksi kyllä. Ja kehittyy vielä. Kun Pelsu sai Bartosakin (minusta nyt liigan paras malivahti) ja oma huippujunnu on kakkosena, niin Tolvanen joutui paskaan rakoon Covic19 vuotena.
Minulle Tolvanen olisi parempi kuin keskiverto ykkösveska Liigan, mutta se ei vain riitä nyt Pelsuissa kun omaa junnua suositaan ihan oikein.. Tolvanen on myös tarvittessa hyvä mailalla ja on tehnyt maalinkin NCAAsa.

Ässien onni ja toivotaan että ymmärtävät Tolvasen kyvyt. Noin hyvää että normaalisti löytäisi millään noin edullisesti.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Täällä oikeasti porukka on tyytyväinen jos Tolvanen tulee maalille? Kaveri joka ei omassa seurassaan pääse pelaamaan, kaveri jota kaupiteltu ympäri Eurooppaa ilman että kukaan tarttunut tarjoukseen?

On kyllä hätäistä kun 60min pelin jälkeen ollaan jo sorvaamassa sopimusta kaverille. Ottakaa nyt oikeasti se järki käteen ja pysähtykää hetkeksi miettimään.
Asiat ei ole noin mustavalkoista, kun annat ymmärtää. Tolvanen on hyvä maalivahti ja viime kaudessa oli paljon huonoa tuuria, kun joutui tuollaisen joukkueen takana työskentelemään.
Täksi kaudeksi hankittiin yksi sarjan parhaista maalivahdeista Bartosak ja kirittäjänä luonnollesti seuran oma kasvatti Patrikainen, josta halutaan pitää kiinni.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tämä maalivahti keskustelu kun nyt on ilman muuta ensi kauden osalta se kuuma peruna, niin jatketaan edelleen..

Sehän nyt on jo sanottu ihan ääneen, että Tolvasta ollaan ensi kaudeksi onkimassa Poriin. Mutta jos sitten lähdetään siitä ettei Söden jatkosopimus ole vaihtoehto (mikä on hyvin mahdollista sekin), niin mitäs sitten. Itselle on tässä viimeisen reilun viikon aikana väkisinkin noussut mieleen sellainen nimi kuin Kari Piiroinen. Sehän nyt lienee selviö, että Piiroinen pelaa ensi kaudella jossain liigajoukkueessa, niin miksei se sitten voisi olla Ässät. Kaverillahan on tällä hetkellä juniorisopimus Tapparan kanssa, mutta sehän nyt ei merkitse mitään, eikä hänen missään nimessä Tapparaan kannata jäädä jossa väärä joutua kolmasvahdin rooliin on todella akuutti. En usko, että Piiroinen olisi vielä valmis ensi kaudella olemaan se ainakin 40 ottelua pelaava ykkösveska missään liigajoukkueessa, mutta sen sijaan se 20 ottelua pelaava kakkosveska hän kyllä jo pystyy olemaan. Ja sellainen hänen täytyisikin jo päästä olemaan, ja sitä hän saisi ensi kauden Ässissä olla jos Södeä ei ole..

Vai olisiko tuo sitten muka liikaa kusemista Korhosen kintuille? Olen kuitenkin itse myös sitä mieltä mitä jotkut muutkin täällä, että Korhosen paikka olisi ensi kaudella Mestis, jossa saisi pelata varmasti todella paljon..
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kyllä mun mielessäni Korhonen on ensi kauden toinen veskari, mutta kahdella noin nuorella pojalla ei kauteen voi lähteä. Rohkeasti Rynnäs-Korhonen kaksikolla tulevaan kauteen, ei ainakaan voi mennä huonommin kuin tämä kausi.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä mun mielessäni Korhonen on ensi kauden toinen veskari, mutta kahdella noin nuorella pojalla ei kauteen voi lähteä. Rohkeasti Rynnäs-Korhonen kaksikolla tulevaan kauteen, ei ainakaan voi mennä huonommin kuin tämä kausi.

Voi ja paljon. Ei tule olemaan Ässien tandemi tuo ensi kaudella.

Korhonen on -02 syntynyt raakile. Hyvä aihio on, mutta ei vielä todellakaan valmis. Jos olisi laskuissa ensi kauden tandemiin, niin olisi pelannut KooKoo:ta vastaan. Jos Korhonen Ässissä jatkaa, niin uskon olevan Nuorissa tai vuokralla Mestiksessä.

Rynnäksen ura taaseen on valitettavasti mennyt väärän suuntaan jo useamman vuoden, mutta palkka on kuitenkin pysynyt korkeana. Lisäksi on myös loukkaantumisista kärsinyt. Hinta-laatu ei ole Ässien kannalta ollut kohdillaan. Menikö tämän romanttisen yhtälön aika jo? Itse uskon niin.

Ja vielä tuohon ensimmäiseen lauseeseeni. Kautta on pelattu n. 1/3 osaa eli ollaan aivan alussa. Jos tämä loppuun viedään. Erityisesti Söderströmin kohdalla ollaan viisaampia keväämmällä, jos Liigaa pelataan. Aittokallio valitettavasti lienee ulkona Ässien laskuista, kiitos vaivan. Hieno mies muuten. Ja todella hyvä veska.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
No joo, ei ole niinkään olennaista onko toisen veskarin nimi Rynnäs, Järvenpää tai Takko kunhan on kokenut kaveri josta on hyötyä antamassa apua nuoren huippuveskarin kehitykselle. Korhonen on lupaavampi kuin Helomaa ja Helomaa todennäköisesti on ensi kauden A-junnujen ykkönen. Rynnäs on kyllä tasoonsa nähden turhan kallis, mutta jos 33v kaveri meinaa vielä Suomen pääsarjatasolla pelata pitää hinnan tulla alas.

Toisaalta, jos se Tolvanen olisi tänne tulossa niin ei sekään huono vaihtoehto olisi, mutta onko Tolvanen jo riittävän kokenut nuoren kaverin aisapari. Entäs Tolvanen - Rynnäs? Ja kyllähän tuokin tarkoittaa että ei Jussille voi kuuta ja taivaita maksaa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Sinällään kyllä ymmärrän mitä @korkki tarkoitti ettei huonommin voi mennä kuin tällä kaudella. Rynnäs on tosiaan todella loukkaantumisherkkä eikä häntä nyt tosiaan kukaan järkevä edes harkitse, mutta tämän alkukauden surullisesta veskatilanteesta kertoo kaiken oleellisen se, että sinällään Rynnäs ei olisi "mitään sen huonompaa" kuin mitä tässä menneenä syksynä nähtiin..

Mutta kuitenkin nythän on jo paljastettu, että Tolvanen on ilman muuta se, joka nyt todennäköisimmin on Ässien maalilla ensi kaudella. Eli hänen nimeään tässä nyt kannattaa ensisijaisesti roikottaa mukana näissä papereissa. Ja sitten pitää spekuloida, että kuka siihen sitten kaveriksi. Söden kohdalla kaikki on tosiaan pelkkää kysymysmerkkiä, hyvällä tsäkällä miehen kausi onneksi jatkuu jo tänä viikonloppuna, ja sitten ollaan keväällä viisaampia. Hänen kohdallaan tämän kauden pohjalta varmaa on vain se, että NHL ei ole se sarja, josta miehen tarvitsee nähdä edes unta. Joten hän on varmasti helposti pidettävissä, suuri kysymys kuuluu vain, että uskaltaako hänet pitää. Ja siihen kysymykseen saadaan vasta kevään mittaan vastaus.. jos ei, niin sitten tarvitaan jokin muu ratkaisu. Piiroinen tosiaan vain heittona ihan siksi, koska hän nyt varmasti pelaa jossain liigajoukkueessa ensi kaudella, eikä kuitenkaan ole taatusti kallis, vaikka toki kisamenestys (etenkin jos tulee mitali kaulassa kotiin) nostaa toki hänen profiiliaan..
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Maalivahtiasia on kyllä ensi kautta ajatellen mielenkiintoinen.

Itse lähtisin siitä, että Liiga joukkueella on selkeästi 3 maalivahtia käytössään ja selkeästi myös peluutuksessa.
Kahden maalivahdin tandemi, joka pelaa suht tasan oletusarvoisesti ottelut ja 3 maalivahti jota ajetaan selkeästi sisään.
Korhonen olisi tuo kolmosvahti. Pelejä mestiksestä, junnuista ja Liigasta.

Yksi kokeneempi maalivahti, johon voidaan luottaa, jos projektit eivät onnistu.
Riippuu hiukan minkä ikäinen kaveri kyseessä, mutta motivoiminen on avain kysymys.
Tärkeää on, että maalivahti on lähtökohtaisesti ilman pelaamista haittaavia vammoja/sairauksia oleva pelikuntoinen maalivahti, motivoitunut treenaamaan ja pitämään itsensä kunnossa, jotta myös pysyy pelikunnossa ja mahdollisesti jopa kehittyykin vielä.

Sopimuksen pituus pitäisi olla nykytilanteessa 2-3 vuotta riippuen vähän iästä, sillä sitouttaisin maalivahtia Ässien etuun myös.
Tolvanen voisi olla iän puolesta hyvässä iässä, olisi vielä hyvässä iässä sopimuksen päättymisenkin jälkeen, joten peliuran jatkuminen motivoisi vielä. Ässähistoriasta myös plussaa.
Onhan noita kokeneempia joiden sopimukset Liigassa päättyy, vaikea sanoa ketkä olisivat kiinnostunut.

Toiseksi sitten, viime kausien tyyliin joku potentiaalinen nuoria haku Söderströmin tai vaikka PJ:n mainitsemalle Piiroisen tyylisille jannuille. Riskihän näissä on, mutta ei Ässät ilman riskejä menestyksestä pelaakkaan.

5-25-30, voisi voilla jonkinnäköinen pelien ohjenuora. Kuitenkin niin, että otteet ratkaisevat miten pelit jakautuvat.

En usko, että kolmen maalivahdin rinki parilla halvemmalla molarilla olisi sen kalliimpi kuin tämän kauden lainakuviotkaan.

Tästä jos katsotaan tulevaisuutta vieläkin eteenpäin, vaikka meneekin ohi aiheen niin tärkeintä olisi saada sitä jatkumoa, eli nuorista pitäisi tulla maalivahteja joita voidaan ajaa liigarinkiin ja pitää sitä kautta tuo kolmen vahdin systeemi pyörimässä.
Olisi hienoa, jos 2/3 olisi omista tai tuontiomista kasvatettuja, on ne roolit sitten mitkä vaan.
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Kyllä mun mielessäni Korhonen on ensi kauden toinen veskari, mutta kahdella noin nuorella pojalla ei kauteen voi lähteä. Rohkeasti Rynnäs-Korhonen kaksikolla tulevaan kauteen, ei ainakaan voi mennä huonommin kuin tämä kausi.
Kyllä voi jos Jussikin on kokoajan saikulla. Tolvanen-Rynnäs-Korhonen voisi olla hyvä kolmikko.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Miksi helvetissä pitäisi hakea kakkosvahdiksi joku "lupaava jannu tyyliin Piiroinen", kun joukkueessa on jo Korhonen? Noinko nopeasti täysin epäonnistunut Turun peli on mennyt kirjoittajien kupoliin ja ollaan valmiita tuomitsemaan kaveri takaisin Ilvekseen? Miksi Korhonen edes jäisi Poriin kolmosvahdiksi kun varmasti kakkosvahdin paikka ja samalla PELIAIKAA JA paikka nuorten MM-kisajoukkueessa ensi kaudella on saatavilla muualta?

EDIT: Joo, ehkä on ollut typerää ajatella Rynnästä ykköseksi kun loukkaantumisia on ollut paljon. Jos ensi kaudella toimitaan ilman karanteenejä ehkäpä Korhonen voisi suostua kolmoseksi tuollaiseen Phaneufin ehdottamaan troikkaan niin että saa pelata sekä miehissä että A:ssa. Mutta veikkaampa että jos edustuksen pelejä ei ensi kaudella luvata on aika varmaa että kauden jälkeen näkyy vain perävalot.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Miksi Korhonen edes jäisi Poriin kolmosvahdiksi kun varmasti kakkosvahdin paikka ja samalla paikka nuorten MM-kisajoukkueessa ensi kaudella on saatavilla muualta?

Onko kakkosvahdin paikka aivan varmasti saatavilla muualta? Sen verran nuori kaveri vielä kyseessä, että voi vielä ensi kaudenkin vetää junnuissa ja sitten tarvittaessa nostaa miesten mukaan. Joka tapauksessa ensi kaudelle toivon, ettei tälläistä maalivahtirumbaa tarvitse nähdä, olivat Ässien maalivahdit sitten ketä tahansa.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Miksi helvetissä pitäisi hakea kakkosvahdiksi joku "lupaava jannu tyyliin Piiroinen", kun joukkueessa on jo Korhonen? Noinko nopeasti täysin epäonnistunut Turun peli on mennyt kirjoittajien kupoliin ja ollaan valmiita tuomitsemaan kaveri takaisin Ilvekseen? Miksi Korhonen edes jäisi Poriin kolmosvahdiksi kun varmasti kakkosvahdin paikka ja samalla PELIAIKAA JA paikka nuorten MM-kisajoukkueessa ensi kaudella on saatavilla muualta?

EDIT: Joo, ehkä on ollut typerää ajatella Rynnästä ykköseksi kun loukkaantumisia on ollut paljon. Jos ensi kaudella toimitaan ilman karanteenejä ehkäpä Korhonen voisi suostua kolmoseksi tuollaiseen Phaneufin ehdottamaan troikkaan niin että saa pelata sekä miehissä että A:ssa. Mutta veikkaampa että jos edustuksen pelejä ei ensi kaudella luvata on aika varmaa että kauden jälkeen näkyy vain perävalot.

Piiroinen ei ole tällä kaudella pelannut peliäkään Liigassa ja on kuitenkin Korhosta vuoden vanhempi.
Maajoukkuepaikka tuli siitäkin huolimatta.

Jos Korhonen pystyy pelejä otteillaan lunastamaan antaa pelata, kyllä maalivahtien pitää pystyä myös kilpailutilanne käsittelemään yhtälailla kuin pelaajienkin. Siksi juuri näkisin järkevämpänä hakea kolmen vahdin rinki, jossa ei mitään selkeää ykköstä ole, vaan pelit voidaan palkita otteiden perusteella ei palkkapussin.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Mielenkiintoinen kohta tuossa Ässien tiedotteessa puolustajavaihdosta Ilveksen kanssa on kohta, jossa todetaan Peltomäestä "yhteistyömme olisi päättynyt joka tapauksessa..". Siitähän voi rautaisella logiikalla päätellä, että on jo varsin hyvin selvillä, keiden kanssa jatkoa ensi kaudella halutaan ja keiden ei. Olisiko jopa jo joitain sopimuksiakin, sellaisia mitä nyt näinä korona-aikoina pystyy tekemään?

Kerttula sanoi joulukuussa palavansa tähän asiaan kunhan nyt edes vuosi on ensin ehtinyt vaihtua. No nyt se on vaihtunut, joten jossain kohtaan palannee asiaa
 
Viimeksi muokattu:

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielenkiintoinen kohta tuossa Ässien tiedotteessa puolustajavaihdosta Ilveksen kanssa on kohta, jossa todetaan Peltomäestä "yhteistyömme olisi päättynyt joka tapauksessa..". Siitähän voi rautaisella logiikalla päätellä, että on jo varsin hyvin selvillä, keiden kanssa jatkoa ensi kaudella halutaan ja keiden ei. Olisiko jopa jo joitain sopimuksiakin, sellaisia mitä nyt näinä korona-aikoina pystyy tekemään?

Kerttula sanoi joulukuussa palavansa tähän asiaan kunhan nyt edes vuosi on ensin ehtinyt vaihtua. No nyt se on vaihtunut, joten jossain kohtaan palannee asiaan.

Matinpalosta muuten Ilves tiedotti samalla tavalla. Ei varmaan olisi mikään yllätys, että molemmilla pelaajilla olisi sopimus tai optio uusien seurojensa kanssa.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Matinpalosta muuten Ilves tiedotti samalla tavalla. Ei varmaan olisi mikään yllätys, että molemmilla pelaajilla olisi sopimus tai optio uusien seurojensa kanssa.
Näin juuri. Antavat näyttöjä uudessa seurassa ja aika lähellä voi olla molemmille se ensi kauden seura kyseessä.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Äkkiseltään sanoisin et Ilves voitti tuossa kahden marginaalipelaajan kaupassa. Peltomäestä on ollut hyötyä sentään neljän syöttöpisteen verran kun taas Matinpalo on hiihdellyt aivan kiikareilla kaikki 11ottelua, joissa on ylipäätään mahtunut kokoonpanoon. Eikä aiempienkaan kausien edesottamukset anna olettaa ja odottaa oikeastaan yhtään mitään tästä espoolaisesta.
 

Juhnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool, Bayern Munchen,
Äkkiseltään sanoisin et Ilves voitti tuossa kahden marginaalipelaajan kaupassa. Peltomäestä on ollut hyötyä sentään neljän syöttöpisteen verran kun taas Matinpalo on hiihdellyt aivan kiikareilla kaikki 11ottelua, joissa on ylipäätään mahtunut kokoonpanoon. Eikä aiempienkaan kausien edesottamukset anna olettaa ja odottaa oikeastaan yhtään mitään tästä espoolaisesta.
Eiköhän tällä haeta voimaa oman maalin eteen. Parina viime kautena sitä ei ole liikaa ollut. Maalivahdin päälle ajamiset pitää saada pois. Mielestäni selkeä roolitus kuvio on kyseessä.
Taklauksia tullaan saamaan enemmän. Harmi, kun yleisö ei pääse katsomoihin. Just tämä kaveri ja Aaltonen sytyttämisestä seisomakatsomon.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Eiköhän tällä haeta voimaa oman maalin eteen. Parina viime kautena sitä ei ole liikaa ollut. Maalivahdin päälle ajamiset pitää saada pois. Mielestäni selkeä roolitus kuvio on kyseessä.
Taklauksia tullaan saamaan enemmän. Harmi, kun yleisö ei pääse katsomoihin. Just tämä kaveri ja Aaltonen sytyttämisestä seisomakatsomon.

Okei - eli siis jonkinlainen Pihliksen stuntman kyseessä. Ans kattoo sit kuinka sopeutuu Atun pelikirjaan ja kuinka pian kukkahatut tarjoaa viiden ottelun banneria jostain kolauksesta....
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko Selin ensi kaudella paras vaihtoehto jatkamaan Ässien käskijänä?! Potkut maksaa, kuten uudenkin palkkaaminen, mutta jos tuota ryhmää Selin ei saa pelaamaan tämän paremmin, niin meneekö ensi kausikin penkin alle, kuten nytkin näyttää menevän. Onko eväät syöty nykykiekkoa ajatellen...
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Psyykkaajaa tuo ryhmä kaipaa ihan ensimmäisenä. Valmentajan mahdollisuudet tehdä lyhyellä aikajänteellä taktisia ihmeitä ovat hyvin rajalliset, mutta ainakin joukkueen voi valmistaa peliin ja potkia hereille aikalisällä. Seniili ei oo tällä kaudella onnistunut kummassakaan.
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Kenelle antaisitte jatkosopimuksen nykyjengistä ensi kaudeksi? Vähissä on jos laskee Morrowin ja Rattien pois. Samuli Aaltonen nyt tulee ainakin mieleen mutta sitten on hiljaisempaa. Stenkku on välillä hyvä mutta tasonheittely on aika karmeaa.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hirvonen, Tiivola, Killinen, Kivenmäki, Stenqvist. Vänström. Siinä ne alkaa olemaan, Söderström jos läpäisee lääkärintarkastuksen puhtain paperein. Koronan vuoksi menee sopimusten teko varmasti myöhäiseen syksyyn kun ei ole kauden alkukaan vielä tiedossa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös