Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

  • 440 893
  • 1 569

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Samulla ollut myös loukkaantumisten kanssa huolia, joten nuo heikot prosentit selittyy varmaan osittain niilläkin.

Kyllä pääasiallinen syy heikkoihin saldoihin

Perhonen KooKoossa 2016-2019 kirjoitti:
53 ottelua: 12(V)-10(T)-26(H)
3,28 maalia / 60 min
89,38%

on viime vuosina ollut se, ettei Perhonen ole kovin hyvä maalivahti. Kausilla 2016-2017 ja tällä kaudella oli tilastollisesti, ja pelillisestikin, Liigan heikoin maalivahti, jos ei jotain yksittäisten pelien suhaajia lasketa. Viime kaudella oli pientä viitettä paremmasta ja oli elämänsä sauma varastaa ykkösmaalivahdin paikka Järvenpäältä kauden alkaessa. Kauden avanneissa kahdessa SaiPa-matsissa 13 maalia taakse 78 torjuntaprosentilla ja tämä kausi taputeltiin ennen kuin se ehti edes alkamaan. Pääsi KooKoon pudotuspelimahdollisuuksien karattua uudestaan kokeilemaan ja silloin taas kolisi päähän useammassa matsissa. Tähän päälle jutut siitä, että urheilullisuus on hakusessa, niin pitää kyllä ihmetellä, että vielä Liiga-sopparin sai.

Perhosessa on kyllä aihiot tulla hyväksikin maalivahdiksi. Raameja on reilusti, minkä lisäksi siinä on Eero laatumaalivahtina edessä, jolta imeä oppia.

Heh, tämä heitto on kyllä tullut tutuksi viimeisten +viiden vuoden aikana ja raameillahan se NHL-varauskin aikanaan haettiin, ei siinä. Siinä olet kyllä ihan oikeassa, että varmasti halpa ja sinänsä melko riskitön signaus Kuopioon. Enemmänkin todella outo, mutta toivotaan, että Samulla nyt kerrankin olisi tähdet kohdillaan. Tsemppiä, kaikille osapuolille.
 
Viimeksi muokattu:

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Tämä oli varmaan sarkasmia?

Perhonen pelannut viimeisen 5 vuoden aikana 100 liigapeliä (ka. 20 peliä ker kausi).

Tilastot (jotka tässä tapauksessa imartelevat pelaajaa):

Torjunta %: tasan 90.
Päästettyjen maalien ka. 2,7.

Toisin sanoen Perhosen Liigaura on järjettömässä syöksykierteessä.
No joo myönnettäköön sarkasmi. Puolustuksekseni: vain näin pääsin Saxmanin sanojen sisään ja koitin löytää syyn tälle sopimukselle.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Tieto vai mutu?
Alla Savon Sanomien uutinen. Lienee maksumuurin takana.


Viisi viimeisintä kautta jääkiekon Ruotsin pääsarjan Växjö Lakersissa pelannut Tuomas Kiiskinen toteaa, että jatkosuunnitelmat ovat vielä auki.

– Viime kausi oli niin rikkonainen loukkaantumisten takia, että ensimmäinen tavoite on laittaa itseni kuntoon. Sitten ryhdyn miettimään tarkemmin jatkoa, puhelimitse Ruotsista tavoitettu Kiiskinen sanoo.

Kiiskisen agentti on kuitenkin ollut aktiivinen ja tarjonnut KalPan kasvattia ainakin HC Luganolle, joka luistelee seuraavaan kauteen Sami Kapasen komennossa.



– En ole ollut agenttini kanssa juurikaan yhteyksissä, Kiiskinen toteaa.

Perheensä kanssa vajaan kuukauden päästä Kuopioon kotiutuva Kiiskinen ei tiedä tarkasti suunnitelmistaan, mutta se on kuitenkin selvää että paluu kasvattajaseura KalPaan ei ole ajatusten kärkipäässä.

– Ainahan minä keskustelen KalPan ihmisten kanssa, mutta mitään neuvotteluja ei ole ollut, eikä sellaisia ole suunnitelmissakaan. Paluun ajankohta ei ole vielä, mutta ainahan kaikenlaista voi tapahtua, Kiiskinen sanoo.

KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman sanoo, että seuran pelaajatilanne on tällä hetkellä vakaassa tilassa.

– Kiiskinen ei ole suunnitelmissamme. Tilanne voi olla toinen vain siinä tapauksessa, jos sekä meidän että Kiiskisen ratkaisut venyvät ja lopulta syntyy ajatus yhteisestä tulevaisuudesta. Ymmärtääkseni hän pelaa ensi kaudella Keski-Euroopassa, Saksman toteaa.

Kiiskinen voitti Växjön riveissä kaksi Ruotsin mestaruutta. Seuran historian ensimmäisen mestaruuden keväällä 2015 laitahyökkääjä ratkaisi jatkoaikamaalillaan ja sai samalla pitkään kestävän merkittävän arvostuksen Växjön jääkiekkoyhteisössä.

Lakers kertoi torstaina verkkosivuillaan, että ainakin kymmenen lopuillaan olevan kauden pelaajista lähtee seurasta. Växjö putosi Ruotsissa jatkosta puolivälierissä.

– Seura halusi ilmeisesti muutosta, koska paljon pitkäaikaisia pelaajia jäi ilman sopimusta. Itselleni tilanne sopi hyvin, koska viiden kauden jälkeen oli jo mielessä vaihtaa maisemaa, Kiiskinen kertoo.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Ok. Sikäli jos menee kuin yllä on luettavissa, niin minun silmissäni Kiiskisen ura Kalpassa on nähty. Tsempit jatkoon. Ja jos näin kävisi, että Luganoon menisi, sanoisin ihan vaan SK.lle, että omaa siltaas nakerrat ja ehkä päistä molemmista.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Pakko myöntää: aivan helvetin iso pettymys.

Texin korvaaja siis hankintaan.

Todella iso, kun monessa tuutissa on Kiiskisen paluuta mehusteltu. Hittoako se sitten enää muutaman vuoden päästä raihnasena täällä tekee. Juhlakausi ja kaikki.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Kyllä harmittaa. Kiiskinen kuitenkin minulle se isoin seura "ikoni" siltä ajalta mitä KalPaa olen kannattanut.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Pettymyshän se tietysti on, jos Kiiskinen ei tule. Toisaalta, onko Kiiskisellä jonkinlainen velvollisuus tulla takaisin KalPaan? Jos markkina-arvo mahdollistaa rahallisesti paremman sopimuksen saamisen, niin eihän pelaaja sitä käyttämättä jätä. Pelaajaura on kuitenkin sen verran lyhyt.

Muistaako joku, mitkä tahot tätä Kiiskisen paluuta varmana tietona julistivat? Näiden "lähteiden" luotettavuushan tässä ainoastaan kärsii.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
∆ Ainakin Jouni Huttunen.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Kiiskinen on kahen vuoden päästäkin vielä kaks vuotta nuorempi kun Jussi Timonen ens kesänä. Kyllähän tuo harmittaa kun itekki sormet ristissä täällä odotellu noita julkistuksia. Eihän Kiiskisellä oo mitään velvollisuutta vaan eikö se ite puhu aina siitä miten "sitten joskus palaa".
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
No puhuu. Mutta niinhän se puhui aikoinaan muuan Tuomainenkin :) No palashan se tavallaan. Valitettavasti.
 

Uncle Ben

Jäsen
Kauden 2018-19 eli tämän kauden alussa oltiinkin sitten aivan eri tilanteessa tämän kaksikon osalta. Hovinen 5 matsia 88,14% ja Godlalla loppukausi 88,82% + Iilahti 88,11%. Väittäisin Eeron pystyvän parempaan, oli edessä sitten millainen puolustus tahansa.

Kyllä minäkin kovasti toivon, että pystyy parempaan. Tosin kokonaisuuden kannalta asetan kyllä toivoni myös siihen, että Miettinen saa tuon puolustuspelaamisen organisoitua paremmin kuin Kapanen tällä päättyneellä kaudella. Nyt kauteen kuitenkin lähdetään tilanteesta, jossa ykkösveskarilla on edelliseltä kaudelta alla 17 runkosarjapeliä torjuntaprosentilla 89,24 ja kakkosella 13 peliä torjuntaprosentilla 86,29. Ei auta, kuin toivoa että tilastoissa tapahtuu merkittävä muutos, kuten tapahtui tällä päättyneellä kaudellakin. Eri suuntaan vain..
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
En tiedä onko minussa joku vikana kun en Kiiskistä ole koskaan pitänyt minään Top Forever Äijänä.

Ihan taitava pelaaja varsinkin kun pääsi hyvään ketjuun, mutta tosipaikassa profiloitui hieman ikävällä tavalla sellaiseksi KalPan Franchise -pelaajaksi (toisin sanoen pyöritteli kulmissa ja lenteli naama edellä seinään) kun pudotuspelit ja kovaa pelaaminen alkoivat.

Ehkä olen siis vain kyyninen ja fanitan väärin kun en jaksa flippailla aivan kympillä mikäli Kiiski ei nyt sitten KalPaan päädykään.

Huomaan, että monet ovat aidosti innoissaan Shield Mänistä, Timosesta, Kiiskisestä ja Härtsy Härtzinssonista. Jotkut jopa Samuel Perhomaasta. Ja varmasti osittain syystäkin. Pakko silti heittää ilmoille kysymys:

Onko/miten usein tällainen "vanhojen starojen kotiutusoperaatio" KalPassa oikeasti kantanut hedelmää (Sami Kapasta lukuun ottamatta) ?

JYPillä meni ainaki kuluneella kaudella aika pahasti piekkoseen.
 
Viimeksi muokattu:

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Toivottavasti kyseessä on vain toimiston "markkinointikikka" ampua huhuilta siivet pois ja iskeä myöhemmin Kiiskisen sopimus esille yllätyksenä.

Mikäli Kiiskinen ei nyt 32 -vuotiaana palaa kotiin on hänen mielestäni turha palata sitten ikinä. Ainakaan tuntuvaa liksaa nauttivana "supertähtenä".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös