Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

  • 441 378
  • 1 569

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Nään Gymerin just sellasena "kuskaajana" jolla taidot ei vielä vastaa sitä mikä potentiaali on kun saadaan sekin kohdalleen. Kehitystä tapahtuu joskin rauhallista sellasta. Ei mitään yhdessä kaudessa huipulle tyyppistä. Sebok saman tyylinen kun Gymer että vauhtia on ja alueelle pääsee niin sit tartteis kaveriks siihen sen joka viimeistelee. Tai mielummin kaks. Sebok oikeenlaisessa ketjussa kelpo, jatkoon. Vääränlaisessa ketjussa ja pelitavan pakottamisessa, ei jatkoon. Gymeriä katselen mielelläni vielä mihin kehittyy.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Marko Yrjövuori Telian studiosta KalPan palkkalistoille.

Huippuammattilainen joka osaa luoda jokaiselle oikean treeniohjelman. Maksaa äkkiä itsensä takaisin, kun jätkät pysyy kasassa.
Onkohan KalPan listoilla edes fysiikkavalmentajaa?
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Tuskin on juurikaan muita hyökkääjiä tulossa, nyt kun Ikoselle saisi jatkon niin alkaa ensi kauden hyökkäys näyttää mallikaalta.
 
Ikosella on jo jatkosoppari kirjoitettuna. Savon Sanomat tuosta kertoi jo viime vuoden puolella, minkä lisäksi jossain Habsin prospekteja seuraavan toimittajan jutussa kertoi tuon saman myös.

With three goals in two games, the focus still remains on taking KalPa to the playoffs, Ikonen wants this season to last as long as possible, and there is no focus on next season even if he signed a new contract with KalPa in December. He also predicted that KalPa will make the playoffs.

Vähän mietityttää tuo puolustusosasto, jos kerran Leskinen ja Fairchild on lähdössä. Vähän liian isot saappaat taitaa Nousiaiselle ja Riekkiselle jäädä. Muistelen SS:n jutusta että Parikallekin olisi jatko sorvattu.
 
Viimeksi muokattu:

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Huttunen antaa huutia nuorille kiekkoskribenteille

Kaupunkilehti Kukko tietää kertoa, että Pitkäsen lisäksi Kiiskinen on palaamassa kotiin ensi kaudeksi.

Huhuista ei sen kummempia, mutta olipahan artikkeli. "Pudotuspelejä ei Kuopion keväässä nyt pelata - so what". No sitä vain, että ikävähän tämä tilanne on, vaikka sen ymmärtääkin, että näin joskus käy. Sitä "what" vain, että tulosurheilussa ymmärtääkseni pyritään aina parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen ja kannattajan silmissä saattaa olla harmi, ettei sellaiseen aina päästä.

Tämän toki ymmärtää aivan täysin, huonoja kausiahan sattuu kaikille ja erityisesti KalPan kokoiselle seuralle, vaikka tässä onkin yhtä täyttä floppikautta aika leveästi elettykin viimeinen vuosikymmen. Huttusen mukaan tämänhetkinen ja päättymässä oleva kausi on "normikausi, semikausi tai ihan kuinka vaan". Minusta tämä oli huono kausi, ja jos se sellaiseksi tunnustetaan, niin ei minulla mitään suurempia ongelmia tämän lopputuloksen kanssa ole.

Nyt kuitenkin saan vähän sellaisen kuvan tästä, että tämä lopputulos koetaan, tai ainakin Huttunen sen kokee, aivan hyväksyttäväksi ja tavanomaiseksi. Kai nyt parempaan saa kuitenkin aina yrittää pyrkiä? "Sami Kapanen on helppo kohde nykypäivän nyhtöjournalismille. On haukuttu pelitapaa, tai lähinnä sen puutetta". No anteeksi vain? Enpä arvannut, että päävalmentaja on aivan tällaisen ulkoa tulevan kritiikin yläpuolella. Siinähän Huttunen on aivan oikeassa, että jos tosiaan jotain yksityiselämäspekulaatioita on esitetty, niin pois sellaiset, mutta kai nyt kaikki itse peliin liittyvä sentään on ihan fair game? Jos siitä loukkaantuu joku herra niin so what?

Ohimenokausi tästä todellakin lopulta tuli, mutta vaikka ei mistään kauden 2013-14 tyylisestä täydestä flopista puhutakaan, niin toivottavasti toimistolla nyt sentään jotain keskustelua käydään siitä, että miksi näin nyt kävi. Vaikka realiteetit ovat mitä ovat niin toivottavasti pyritään sentään siihen, että tulos olisi hyvä useimminkin kuin "aina silloin tällöin".

"KalPa oli keväällä 2017 todella lähellä liigamestaruutta finaaleissa Tapparaa vastaan. Finaalisarjan kahden ottelun johto vaihtui kuitenkin hopeiseen kevääseen. Osa savolaisista kiekkorahvaasta hairahtui optiseen harhaan; illuusioon, jossa KalPa pelaisi SM-liigan isojen joukossa keväästä toiseen." Aaa, me ääliöt! Kuinka olimmekaan näin sokeita? Kyllähän tämän kauden kyntäminen ja sekoilu kaukalossa tulee vain niellä täysin purematta ja sen kummemmin vaikkapa päävalmentajaa kritisoimatta. Näin nyt vain kävi, tää nyt oli tällainen kausi - keskivertokausi. Jos tämä oli keskivertokausi, niin toivottavasti suoranaisesti huonoa kautta ei ikinä enää jouduta näkemään.

Itse asiassa olen jopa pitkälti samaa mieltä Huttusen viestin keskeisen sisällön kanssa - kaikki on periaatteessa edelleen kokonaisuutena ihan hyvin, taloudellista voittoa tulee, mikä on todella hieno juttu, ja ensi kauden joukkueen rakennus on jo pitkällä - toivottavasti oikeaan suuntaan. KalPan kokoinen seura ei todellaakaan voi aina odottaa vuodesta toiseen tappelevansa pudotuspelipaikoista, selväähän tämä. Yksi välikausi on ihan hyväksyttävissä.

Toivottavasti seura kuitenkin seuraavan parin kuukauden aikana tekee sentään edes vähän tätä ryhdikkäämmän ja suoraselkäisemmän ulostulon ja analyysin siitä, missä mentiin pieleen ja miten virheitä on tarkoitus ensi kaudesta alkaen korjata. Maksavaa yleisöä voi edelleen yrittää lähestyä vähän kunnioittavammin kuin tällaisella lällättelevällä ja pilkkaavalla sarkasmilla, vaikka tekstissä kuinka myös totuuden siemeniä olisi.

Kisulle ja Pitkäselle peukkua.
 
Viimeksi muokattu:

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Koko teksti.

No tässäpä yksi kauden parhaista tässä osiossa julkaistuista kirjoituksista. Räväkästi lähdettiin liikkeelle toteamalla kohdeartikkeli surkeaksi, mutta itse tekstissä asiaan pureuduttiin oma mielipide perustellusti ja asiallisesti esiin tuoden, eikä pelkästään keskitytty kakkimaan Huttusen artikkelin päälle. Palstan usein käytettyä termiä mukaillen, "heittämällä" menisi omasta mielestäni vastineena julkaistavaksi Kukkoon. Kirjoituksessa myös osattiin käyttää välimerkkejä ja jäsentelyä, mikä ei aina ole täällä itsestään selvää. Edes omissa teksteissäni.

Olen aivan samaa mieltä tulikasteen kanssa. Perseelleen meni, mutta niin voi käydä. Se ei ole toivottavaa, mutta pakkohan sen on olla hyväksyttävää. Sitä voi ja saa kritisoida, mutta realiteetit on hyvä pitää mielessä. Jos epäonnistumista ei voi hyväksyä, niin kannattaa varmaan keksiä muuta tekemistä, kuin urheilujoukkueen kannattaminen.

Selvää on, että tästä pitää parantaa. Uskon niin myös ensi kaudella käyvän. En polta pelipaitaani, en lähetä uhkauskirjeitä päävalmentajalle ja kapteenistolle, enkä hauku joukkuetta kavereilleni. Sanon, että katsotaan uudestaan ensi kaudella.

Mielipiteitä saa ja pitää olla, mutta onhan se vähän yhtä tyhjän kanssa lukea kirjoituksia joissa sanotaan, että kaikki on paskaa, paitsi kusi. Ja kun kysytään, että miten niin? Vastaus on siten niin. Jaa, no mielipide sekin. Siinä ei vaan ole tolokkua.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olisitte nyt heti kertoneet, että linkin takana oli toimittaja Jouni Huttusen tuotos...

Lukekaapa itse tuo @tulikaste'en viesti siinä uskossa, että siinä käsitellään sen toisen Huttusen ulostuloa.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Jos HuttusJounin uutisointi pitää paikkansa, niin meillä on seuraavalle kaudelle tällä hetkellä seuraavat sopimuspelaajat:

Keskushyökkääjät
Rissanen
Pitkänen
Luostarinen
Sebok

Oikeat laidat
Kantola
Ruuttu
Klemetti
Nuutinen
Juusola

Vasemmat laidat
Kiiskinen
Jokinen
Aaltonen
Könönen

Pakit
Leskinen
Wilson
Seppälä
Lappalainen
Gröndahl
Riekkinen

Toki tuosta muutama pelaaja saattaa lähteä isompiin sarjoihin, mutta kaikenkaikkiaan rosteri näyttäisi aika hyvältä ja pienillä täydennyksillä saadaan erittäin kilpailukykyinen joukkue kasaan. Sinne tarvitaan muutama voimapelaaja ja pari pakkia, joista toinen saisi olla pisteitä tekevä. Nykyisistä pelaajista tekisin sopimuksen vielä Gymerin, Ikosen ja Pikkaraisen kanssa. Jos katsoo tuota syvyyskarttaa, niin jokaisen hyökkäyksen ykkösnimen osalta viime kaudet ovat olleet katkonaisia. Se laittaa vähän miettimään...
Kaikesta huolimatta, tässä vaiheessa näyttää hyvältä, suurin kysymysmerkki ensi kautta ajatellen lienee kuitenkin se valmennus.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Nykyisistä pelaajista tekisin sopimuksen vielä Gymerin, Ikosen ja Pikkaraisen kanssa. Jos katsoo tuota syvyyskarttaa, niin jokaisen hyökkäyksen ykkösnimen osalta viime kaudet ovat olleet katkonaisia. Se laittaa vähän miettimään...
Kaikesta huolimatta, tässä vaiheessa näyttää hyvältä, suurin kysymysmerkki ensi kautta ajatellen lienee kuitenkin se valmennus.

Kuten tässäkin ketjussa on jo aiemmin kirjoitettu, niin Savon Sanomat tiesi kertoa jo ennen vuodenvaihdetta Ikosen tehneen jatkosopimuksen KalPan kanssa. Eli hänet voinee jättää tuosta joukosta pois.
 
Viimeksi muokattu:

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Kuten tässäkin ketjussa on jo aiemmin kirjoitettu, niin Savon Sanomat tiesi kertoa jo ennen joulua Ikosen tehneen jatkosopimuksen KalPan kanssa. Eli hänet voinee jättää tuosta joukosta pois.

Montrealiin viides suomalainen Liigasta? NHL-toimittaja väläytti mielenkiintoisen skenaarion | SuomiKiekko

Mikäli kyseinen kuvio toteutuisi ja Ikonen reissullaan rokkaisi, niin menoahan se sitten olisi. Valitettavasti. Toki Ikoselle hienoo, mutta mielelläänhän hänet näkisi vielä ensi kaudella Kalpa-nutussa tekemässä sen läpilyöntinsä oikein huolella. Saa siis nähdä nähdäänkö Ikosta saati läpilyöntiä ensikaudella, Kalpassa.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Ajattelisin, että ainakin Leskisen kannattaisi vielä pelata yksi kausi Kuopiossa ja nousta aivan liigaeliittiin. Eikä se yksi kausi olisi pahitteeksi myös Luostariselle myöskään. Molemmat ovat kyllä jo pelanneet Leijonissa, mutta en vaan kuitenkaan nää heitä vielä NHL-tasolle valmiina. Joku Venäjä/Ruotsi on sitten eri asia, mutta ymmärtääkseni molempien tavoitteet on P-Amerikassa.
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Montrealiin viides suomalainen Liigasta? NHL-toimittaja väläytti mielenkiintoisen skenaarion | SuomiKiekko

Mikäli kyseinen kuvio toteutuisi ja Ikonen reissullaan rokkaisi, niin menoahan se sitten olisi. Valitettavasti. Toki Ikoselle hienoo, mutta mielelläänhän hänet näkisi vielä ensi kaudella Kalpa-nutussa tekemässä sen läpilyöntinsä oikein huolella. Saa siis nähdä nähdäänkö Ikosta saati läpilyöntiä ensikaudella, Kalpassa.
"The Athletic -lehden toimittaja Mitch Brown näkee, että Montreal Canadiensin vuoden 2017 toisen kierroksen (58.) varauksen pelit jatkuisivat KalPan kauden päätyttyä Mestiksen pudotuspeleissä tai sitten Canadiensin AHL-seurassa Laval Rocketsissa."

Mihinkähän joukkueeseen Texier siirtyisi pelaamaan Mestiksen mestaruudesta? Heh.

Toki tuossa artikkelissa osittain asiaakin, mutta mitä olen ymmärtänyt, niin The Athletic julkaisu on samanlaista sonnin paskaa kuin heidän uutisen suomentanut SuomiKiekko sivustokin tai jopa parempi verrokki meidän oma Urheilulehtemme.

Itse uskon vahvasti, että Ikonen kyllä pelaa ensi kaudella Kuopiossa. Tuskin siirtyy edes kauden päätteeksi kokeilemaan siipiään aahooällään, kun on edelleenkin terveyshuolia.
 
Viimeksi muokattu:

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Miksi Ikonen pelaisi ensi vuonna KalPassa? Miksi KalPa ei ole julkaissut jatkosopimusta, jos sellainen olisi muka tehty jo viime vuonna?

Eipä oikein tule yhtään järkevää perustelua äkkiseltään mieleen.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
"The Athletic -lehden toimittaja Mitch Brown näkee, että Montreal Canadiensin vuoden 2017 toisen kierroksen (58.) varauksen pelit jatkuisivat KalPan kauden päätyttyä Mestiksen pudotuspeleissä tai sitten Canadiensin AHL-seurassa Laval Rocketsissa."

Mihinkähän joukkueeseen Texier siirtyisi pelaamaan Mestiksen mestaruudesta? Heh.

Toki tuossa artikkelissa osittain asiaakin, mutta mitä olen ymmärtänyt, niin The Athletic julkaisu on samanlaista sonnin paskaa kuin heidän uutisen suomentanut SuomiKiekko sivustokin tai jopa parempi verrokki meidän oma Urheilulehtemme.

Itse uskon vahvasti, että Ikonen kyllä pelaa ensi kaudella Kuopiossa. Tuskin siirtyy edes kauden päätteeksi kokeilemaan siipiään aahooällään, kun on edelleenkin terveyshuolia.

En juurikaan tiedä lähteiden luotettavuuksista sen enempiä kuin palstalta kuulluistakaan. Siksipä kirjoitin "Mikäli kyseinen kuvio toteutuisi". Osui vaan artikkeli silmään ja nostin tänne., ehkä jopa toivoen, että joku dissais lähteen. Niitäkin kun on monenmoisia, sen sentään tiedostan. Pointtia jutussa tosiaan on. Ikosen terveystilanteesta taas en tiedä enempiä, mutta jokuhan tuota sivussa taas pitää ja jos flunssaa vakavampaa niin eihän se reissuun lähde. Toivottavasti jatkaa Kuopiossa. Itseltäkin mennyt täysin ohi jatkonsa jo sopiminen?
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onko huhuja kuulunut ensi kauden maalivahdeista? Sen mitä itse olen kuullut niin Kilpeläinen ei tule, mutta uusi maalivahti olisi ilmeisesti julkaistavissa pian sillä ilmeisesti tulee seurasta jonka pelit päättyvät myös runkosarjaan jos nyt näihin hallihuhuihin voi luottaa..

Sitten yhtä mielenkiintoista on kyllä nähdä minkälainen puolustus on ensi kaudella.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Onko huhuja kuulunut ensi kauden maalivahdeista? Sen mitä itse olen kuullut niin Kilpeläinen ei tule, mutta uusi maalivahti olisi ilmeisesti julkaistavissa pian sillä ilmeisesti tulee seurasta jonka pelit päättyvät myös runkosarjaan jos nyt näihin hallihuhuihin voi luottaa..

Kysyt, että onko huhuja maalivahdista. Vastaat itse kysymykseesi, mutta et kerro kuka on huhuissa.
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Onko huhuja kuulunut ensi kauden maalivahdeista? Sen mitä itse olen kuullut niin Kilpeläinen ei tule, mutta uusi maalivahti olisi ilmeisesti julkaistavissa pian sillä ilmeisesti tulee seurasta jonka pelit päättyvät myös runkosarjaan jos nyt näihin hallihuhuihin voi luottaa..

Sitten yhtä mielenkiintoista on kyllä nähdä minkälainen puolustus on ensi kaudella.
Rakastan savolaisten kanssa keskustelua. "Tietääpikö kukkaan onko kettään tulossa? Minäpä tiijjän! Mutten kerro. ":D""
 
Eipä noissa playoffien ulkopuolelle (Liigassa) jäävissä joukkueissa ole oikein ketään sopivaa veskaria. Ehkä ainut olisi Jukureiden Rajaniemi, mutta hänellä vielä ensi kausi sopparia jäljellä.

Tänne jos joku Juha Järvenpää roudataan, niin antaapahan olla. Ja eiköhän tuo Godla ykkösenä- arpa olla raaputettu jo. Ei voittoa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Eikös aiemmin käynyt hallihirmujen huulilla myös se Spenglerissä lainalla olleen jampan nimi?

Voi hyvinkin olla, että vedetään ensi kausi siis Manzato-Goala kaksikolla. Mene ja tiedä onko hybä homma sit. Kuitenkin jo 35-vuotias kaveri kyseessä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös