Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakennus kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana Pistelinko87, 15.10.2018 klo 12.47.

 1. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  Avataan ketju spekulaatioille ja sen todellisen menestysjoukkueen kasaamiselle.

  Maalivahdit

  Oskari Setänen 19-20

  Ilman sopimusta

  Lassi Lehtinen

  Puolustajat

  Ville Heinola 20-21
  Roni Sevänen 20-21
  Simo-Pekka Riikola 19-20

  Mark Auk optio
  Tarmo Reunanen optio
  Santeri Suistio optio

  Ilman sopimusta

  Janne Niskala
  Rony Ahonen
  Jakub Krejcik

  Hyökkääjät

  Eetu Koivistoinen 19-20
  Tapio Laakso 19-20
  Linus Nyman 19-20

  Justin Danforth optio
  Brandon DeFazio optio

  Ilman sopimusta

  Jere Friberg
  Arttu llomäki
  Toni Koivisto
  Janne Keränen
  Heikki Liedes
  Aaro Vidgren
  Antti Saarela
  Ville Vahalahti
   
 2. Lugu63 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Puolustuksessa Palojärvellä ensi kausi vielä lappua jäljellä.

  Hyökkäyksessä myös ensi kauden laput Ruotsilla ja Petmanin veljeksillä.


  Jatkosopimusneuvotteluja on käynnissä muutaman pelaajan kanssa. Ennen joulua varmasti julkaistaan jatkoja.
   
 3. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Jatkosopimuksia antaisin itse ainakin Lehtiselle, Reunaselle, Ahoselle, Danforthille, Fribergille, Ilomäelle, Liedekselle ja Keräselle.

  Nämä kaverit pystyvät varmasti toteuttamaan nähtyä pelitapaa, jos Virta vielä peräsimessä on ja eiköhän hän ole.
   
 4. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Melkein lisäisin Kreijcikin vielä tuohon ja DeFazion tilannetta pitää miettiä kauden mittaan. Ihan ok tehoja DeFaziolta on saatu irti, mutta ehkä hieman enemmän kuitekin tarvitaan.

  X1 - Danforth - DeFazio
  Keränen - Ilomäki - Nyman
  Liedes- Laakso - Koivistoinen
  V. Petman - Friberg - Ruotsi
  Saarela, M. Petman jne,

  Kreijcik - Ahonen
  Sevänen - Heinola
  Reunanen - Riikola
  Palojärvi - junnuja

  Lehtinen
  Setänen

  Eli periaatteessa joukkue on likipitäen sama kuin nyt. Vahalahti, Koivisto, Niskala lopettaisivat ja Vidgren jatkaisi matkaansa. Todennäköisesti kuitenkin tuosta porukasta Ahonen, Keränen, Ilomäki ja Kreijcik lähtevät ulkomaille, tai johonkin IFK:'hon tai Tapparaan hakemaan mestaruutta, joten vaihtuvuuttaa tulee enemmänkin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2018 klo 14.46
 5. Lainaus:
  Vidgrenille kannattaisi sopimus tehdä matkaan heittämisen sijaan. Fribergin kanssa pelanneet hyvin yhdessä. Molemmat pystyy stunttamaan myös yläkentissä.

  Vidgren - Friberg - M. Petman
  Ruotsi - V. Petman - Kinnunen

  Siinä olisi hyvä 4. & 5. kenttä.

  Puolustukseen voisi yrittää Tommila, Heikkinen & Virtanen kolmikosta kotiuttaa jonkun tai vaikka kaikki. Lisäksi hyökkäykseen Aleksi Saarela ja Eero Elo voisi olla mahdollisuuksien rajoissa olevissa hankinnoissa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2018 klo 14.45
 6. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kyllä varmaan Vidgren on todennäköisempi jatkaja, kuin Ilomäki, Keränen tai vaikkapa Liedes. Keräsellä alkaa olemaan vähän pakkorako lähteä ulkomaille, jos sinne oiekasti mielii. Liedes sen sijaan haluaa varmastikin isompaa roolia, jos nähtyyn malliin jatkaa. Samoin Ahosen Rauman kierros on jo venähtänyt tämän kauden jälkeen neljän kauden mittaiseksi, joten en kyllä yhtään ihmettele jos hänekin matkansa jatkuu. Kreijcik jos jostain löytää tuohon kokoajan paranevaan peliinsä vielä tehoja, niin aika vaikea häntäkin voi olla pitää.

  Saarelan ja Elonkin tilanteet ovat kyllä sangen mielenkiintoiset tulevaisuutta ajatelleen.
   
 7. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  @#16 Unohtui Krejcik tuosta listasta. Ilman muuta antaisin jatkon, mutta varmasti matkaa muualle niin en jotenkin ajatellut häntä ensi kauden joukkueessa.

  DeFazion kohdalla haluan nähdä lisää sitä kovuutta niin kyllä hänellekin sitten jatkon soisi. En sulje myöskään Vidgrenin jatkoa pois, mutta odotan vähän lisää vielä.

  Koiviston ja Niskalan kohdalla jatko on aina tervetullutta, jos oikeasti vain parantavat nykyisestä.
   
 8. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Aika samoilla linjoilla olen itsekin. Mielestäni DeFazio ei ole toistaiseksi esittänyt mitään sellaista, mikä oikeuttaisi paikkaan kärkiketjuissa. Hän on aika raskasjalkainen ja kookas pelaaja, jonka pitäisi kompensoida puuttuvaa liikettä ja maalintekovoimaa muilla osa-alueilla. Parantaa pitää.

  Koivistosta, Niskalasta ja ehkä Ahosestakin on päästävä eroon. Tämän poppoon palkat syövät leijonanosan budjetista, joten esitysten pitäisi korreloida sen kanssa. Virran pelityyli ei suosi mielestäni näiden veteraanien vahvuuksia.

  Jotta vaihtuvuus ei olisi liian suurta, on syytä pitää tiettyjä avainpelaajia mukana remmissä. Liedes on pelannut nousujohteisesti ja sopii mielestäni Virran pelikirjaan. Samoin Laakso on tärkeä puolustussuunnan tasapainottaja. Krejcik on ehdottomasti pyrittävä pitämään, sillä hän on stabiili kiekollinen pakki, joka luo jämäkkyyttä nuoreen puolustukseen.

  Voi olla, että Ilomäki, Keränen ja Vahalahti lähtevät kaikki kauden päätteeksi. Olisi nähdäkseni hyvä pitää yksi näistä - ehkä mieluiten rightin sentteri Ilomäki.

  Ensi kaudeksi on välttämätöntä, että maalivahtiosasto laitetaan kerralla kuntoon. Ykköseksi kokenut ammattilainen, jota kehittyvä Lehtinen voi tarvittaessa tuurata ja jolta tämä voi imeä oppia. Tähän osa-alueeseen on panostettava muiden osa-alueidenkin kustannuksella.

  Pakisto on sen verran kehityskelpoinen, että pyrkisin lähinnä etsimään yhtä kokenutta peruspuolustajaa. Tähänkin löytynee rahaa, mikäli Ahosesta ja/tai Niskalasta hankkiudutaan eroon. Rightin puolen yv-pakki on myös yksi mahdollisuus, sillä Riikolasta ei ole viivapelotteeksi.

  Kaiken kaikkiaan haluaisin siis, että Lukossa laitettaisiin kerrankin peruspalikat kuntoon: laadukas ykkössentteri ja -molari, kiekollinen puolustus ja pysyvä perusmateriaali. Keskitason paikat täytetään olemassaolevilla ja potentiaalisilla pelaajilla, jotka harvemmin ovat vielä erityisen kalliita. Pääpiirteittäin siis niin, että hankitaan vähän mutta laadukasta.
   
 9. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Monesta kohtaa samaa mieltä, ja kuten itsekin peräänkuulutit, vaihtuvuus ei saisi olla liian suurta. Muuten lähdetään taas ns. uuteen projektiin. Tätä vasten näkisin sekä Ilomäen että Keräsen myös ensi kauden rosterissa. DeFazio ei ole ainakaan vielä vakuuttanut, liekö sitten keskenkuntoinen, mutta Danfortin pitäisin.

  Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että tällä kaudella ei vielä mitaleista taistella, ja tärkein tavoite on ajaa nuoria sisälle, ja sitä kautta uutta runkoa ja jatkuvuutta. Ensikaudella budjettia vapautuu reippaasti enemmän käyttöön (Tukonen, Vahalahti, Niskala mahd. Koivisto jne.), joten sillä sitten muutama todella kova pelimies ja esim. Krejckin jatko. Jos Lehtinen saa sen 25-30 peliä (vähintään) tällä kaudella ja parantaa loppua kohden, niin en lähtisi hänen edelleen uutta kassaria hakemaan. Muuten taas vuoden päästä ihmetellään minne tämäkin lahjakas maalivahti hukattiin.

  Lisätään nyt vielä varmuuden vuoksi loppuun, että uskon että Lukko hankkii vielä pari pelaajaa, ja yrittää kuuden joukkoon tälläkin kaudella. En kuitenkaan näe mestaruutta realistisena tällä kaudella, joten joukkueen sijoituksen ohella toinen iso tavoite on ajaa näitä nuoria sisälle, jotta Virran viimeisellä kaudella voidaan lähteä kannujahtiin.
   
 10. Kynämestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Detroit Red Wings, Telia
  Itse pitäisin ehdottomasti Defazion. Kaveri on tehnyt pisteitä kelvolliseen tahtiin. Häneltä ei olla parasta peliä vielä nähty, sillä ketjukaverit Ilomäki ja Keränen eivät toimita hänelle kiekkoa maalin eteen. Hän pelaisi paremmin kakkosketjussa. Vielä turhat jäähyt pois, niin meillä on tässä hyvä fyysinen pisteäijä.
   
 11. Lainaus:
  Virran sopimus päättyy kauteen 2019-20.
   
 12. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Eikö siinä niin sanottukin?
  "En kuitenkaan näe mestaruutta realistisena tällä kaudella 18-19, joten joukkueen sijoituksen ohella toinen iso tavoite on ajaa näitä nuoria sisälle, jotta Virran viimeisellä kaudella 19-20 voidaan lähteä kannujahtiin.
   
 13. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Joo tämä on kyllä vahvasti läsnä nykyisessä joukkueessa. Silti pitäisi ihan seuran uskottavuuden ja hengenkin takia pyrkiä nousemaan sinne kuuden joukkoon.

  Lainaus:
  Hyvä pointti. Ratkaisevaa on se, lähdetäänkö mestaruutta hakemaan tosissaan ensi kaudella. Lehtinen voi tietysti kehittyä - ja toivottavasti kehittyykin - tämän kauden aikana, mutta lähtökohtaisesti mestaruutta tavoittelevan joukkueen maalivahtipelin ei pitäisi olla parikymppisen junnun varassa.

  Itse jos saisin valita, niin Lukossa olisi vähemmän näitä DeFazion ja Danforthin tasoisia "ihan jees"-pelureita, jotka vievät budjetista juuri sen verran fyrkkaa, että joudutaan tyytymään Setäsen kaltaisiin pelureihin ykköstonteilla.

  Paljon on myös kyse siitä, minkä verran Lukko maksaa vaikkapa DeFaziolle tai Danforthille. Jos hinta on kohdillaan, en näe ongelmaa. Todennäköisesti suht meritoituneita kanukkeja ei kuitenkaan Raumalle rantaudu millään junnupalkalla.
   
 14. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Se taitaa olla enemmän Koiviston, Niskalan ja Ahosen tapaiset pelaajat jotka tuota aiheuttavat. Joku DeFaziokin taitaa olla mahdollista myydä keväällä ulkomaille pois, siten että menee artistina, jos tilanne siltä näyttää (joukkueella ei jatkopelejä tai DeFaziolla ei käyttöä/jatkoa).
   
 15. mize Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kyllä ei ole Lehtinen enää mikään tuurari ensi vuonna, vaan tätä menoa meillä on Lassissa erinomainen ykkösmaalivahti. Vastuuta pitää uskaltaa antaa. Kun katsoo muita joukkueita, niin monessa muussakin porukassa luotetaan nuoriin maalivahteihin.
   
 16. sheiko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Se on juuri näin.
   
 17. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  DeFazio maksaa varmaan KHL-statuksensa ja hyvien AHL-maalimääriensä takia ihan kärkikenttien laiturin verran, mutta Danforthin meriitit eivä kummoiset ole, vaikka ECHL:n vuoden tulokas ja All-Stars pelaaja onkin. Kuten yllä mainitaan, Ahonen, Niskala, Koivisto, Marttinen statuksen pelaajat Lukossa ovat varmaan kalliimpia, kun nämä nyky Pohjois-Ameriikan kaverit.
   
 18. sheiko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Palatakseni vielä Lehtiseen niin paljonko on vuosien aikana ollut porua Raannasta ja kumppaneista että kun ei anneta vastuuta omille kassarilupauksille ja heidät päästetään muualle puhkeamaan kukkaan. Eikös anneta Lassin loistaa Raumalla.
   
 19. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Kukaan ei voi tietää, että mikä Lehtisen taso on ensi kaudella, mutta jokainen tietää tuon potentiaalin. Paljon pelejä tähän kauteen niin on helpompi sitten lähteä ensi kaudella tavoittelemaan paikkaa Liigan top5 maalivahtien joukosta. Uskon myös Lehtisenkin haluavan jatkon Lukosta, sillä täällä on kuitenkin hyvä maalivahtivalmennus.
   
 20. sheiko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Nyt kun ei olla voitosta voittoon kuljettu niin Lukko vois valaa uskoa tulevaan julkaisemalla Lassin jatkon ja lunastamalla Danfortin ja Reunasen optiot.
   
 21. Larsen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Tuohon vielä Krejcikin sekä Liedeksen jatkosopimukset niin kyllä kelpaisi.
   
 22. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Lainaus:
  Nämä kaikki olis kyllä ns. ennenaikainen joulu.
   
 23. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  Danforthin ja DeFazion voisi kyllä kiinnittää pidemmilläkin sopimuksilla joukkueeseen. Molemmat osaavat tehdä maaleja ja Danforth varsinkin todella kova luistelija ja jopa liigan paras luistelija. DeFazio puolestaan fyysinen maalintekijä. Lisäksi Lehtisen, Krejcikin ja Reunasen voisi ihan piakkoin kiinnittää.
   
 24. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Noista 4/5 on jopa todennäköisiä jatkaajia, varsinkin kolmella pelaajalla noista on optiot ja neljäs on oma poika joka on saanut hyvin vastuuta. Kreijcik jos saadaan jatkamaan, niin voidaan nostaa hattua useammankin kerran Kallen suuntaan, sillä Kreijcik on liian hyvä tähän sarjaan, vaikka pinnoja voisi tehdä enemmänkin. Kreijcik on nyt muuten neljän pelin piste putkessa. Eilinenkin syöttöpiste kolmanteen maaliin oli kuin oppikirjasta siitä miten pelataan fiksusti.
   
 25. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Krejcikin kohdalla tulee myös huomioida hänen merkitys nuorten pakkien kehitykseen. Niskalan ja Ahosen flopattua alkukaudesta on Krejcik ollut puolustuksen selkäranka, joka mahdollistaa Heinolan, Reunasen ja Seväsen ajoittaiset koomailut.

  Aika rohkealta on Heinolankin peli näyttänyt, kun Krejcik on ollut siinä vierellä luutimassa.

  DeFazion sopimusta miettisin vielä, vaikka ei hän toki mikään floppi ole ollut. Löytyykö luistelevasta joukkueesta kuitenkaan roolia hänen kaltaiselleen rymistelijälle? Palkan puolesta olettaisin, että paikan pitää löytyä tulosyksiköstä.

  Danforth on selkeästi parempi pelaaja ja istuu täydellisesti Virran muottiin. Hänelle jatkosoppari taskuun, jos mahdollista.