FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
Joshua "Josh" Kestner

Pelipaikka:
Oikea laitahyökkääjä
Syntymäaika -ja Paikka: 08.11.1993 (26), Huntsville, AL, USA
Kansalaisuus: Yhdysvaltain kansalainen
Pituus / Paino: 185cm / 82kg
Kätisyys: Right
Sopimus: 2020/21

- 9. Heinäkuuta 2020: TPS kajauttaa ilmoille vihjailevan viestin SoMe-kanavillaan: Uusi pelaajahankinta on tulossa seuraavana päivänä ja saatesanoiksi annettiin pelaajatarkkailija Tomi Kallion saatesanat: "Kyseessä on todella mielenkiintoinen pelaaja. Uskon, että hän sopeutuu hyvin Liigaan ja tuo meille hyökkäykseen ison annoksen taitoa ja kiekollista osaamista.". Kun 10. päivä koitti, ilmoitti TPS tehneensä yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaishyökkääjä Josh Kestnerin kanssa.

Nimi ei todennäköisesti soita kovinkaan monen kelloja, ei se tehnyt sitä allekirjoittaneellekkaan. Nopealla tilastoscouttauksella selviää, että kyseessä on 26-vuotias hyökkääjä, joka on pelannut yliopistotasolla kelvollisin tehopistein ja siirtynyt sen jälkeen ECHL:ään. ECHL, tuo tarunhohtoinen "farmin farmi", ei ole varsinaisesti tuottanut roppakaupalla vahvistuksia Liigaan, päinvastoin. Joukosta löytyy timantteja, kuten Ryan Zapolski sekä Justin Danforth, mutta vastapainona löytyy roppakaupalla hankintoja, jotka ovat jatkaneet matkaansa kaikessa hiljaisuudessa toisaalle, kun on käynyt selväksi, että sarjataso on heille väärä.

Kestner on jakanut monien palstalaisten mielipiteitä ja epäilykset esimerkiksi herran luistelun riittävyydestä Liigajäille on noussut esille useampaankin otteeseen. Ketään en voi epäilyistä syyttää, sillä onhan Turussa kuitenkin vielä suhteellisen tuoreessa muistissa esimerkiksi Corey Locke -niminen kaveri, joka tuli kuitenkin sarjatasoa korkeammasta sarjasta fantastisin tilastoin Mustavalkoisten riveihin ollen kaukana siitä mitä ykkössentterin tulisi olla - Pääosin juurikin hitaustensa vuoksi.

Kestnerin pärjäämisestä, jos nyt alkuunsa pääsee siis Suomeen saapumaan, on paha sanoa ennen kuin herra kentällä nähdään. Mielenkiintoisen tien hän on kuitenkin kulkenut urallaan jo nyt ja voisi kai sanoa, että mitään hän ei ole ilmaiseksi saanut, vaan sitä ylinmääräistäkin duunia on joutunut paiskimaan edetäkseen uralla. Alle koottu pientä ilta(päivä)luettavaa teille arvon palstaveljet herrasta nimeltä Joshua Kestner.

1993-2011 Jääkiekkoilija nimeltä Josh Kestner

KAUSIJOUKKUELIIGAGPGAPTS+/-PIM
2011/12Flint Jr. GeneralsNA3HL44203050 70
2012/13Sarnia LegionnairesGOJHL44192443 66
2013/14Sarnia LegionnairesGOJHL47403070 87

- Yhdysvaltojen Alabamaa ei voi oikein hyvällä tahdollakaan kutsua jääkiekkoilevaksi osavaltioksi. Vaikka Pohjoisemmasta muuttaneet uudisasukkaat ovatkin koittaneet tuoda jääkiekkoilua mukanaan myös sinne, on osavaltion urheilukulttuuri kuitenkin vielä jalkapalloiluun suuntautuvaa. Huntsvillen kaupunki ei tee tässä asiassa muutosta ja paikasta lähteneet menestyneet ammattilaiskiekkoilijat voidaan luetella hyvinkin nopeasti. Ken tietää olisiko Kestnerkin suuntautunut aivan toisen lajin pariin ellei hänen Detroitista kotoisin oleva Joseph-isänsä olisi ollut jääkiekkokannattaja.

Ensimmäisiä jääkiekkoilun muistojaan Kestner avasi reilu vuosi sitten The Athleticille varsin loistavassa ja kattavassa haastattelussa. Jääkiekkoon, tai pikemminkin maalintekoon, Kestner rakastui kun hänen isänsä rakennutti perheen pihalle noin 6 x 6 metrin betonialueen ja toi sinne maalin. Luistelukenttääkään kun ei tuonne voinut tehdä, sillä lämpötilojen vuoksi jäätä ei olisi saanut pysymään. Se ei Kestnerin tahtia hiljentänyt ja hän onkin kertonut rakastuneensa maalintekoon tuolla kentällä. Kestner rakasti erityisesti ääntä, joka syntyy kun kiekko osuu maalin rautoihin. Hän kertoi laukoneensa joka päivä 300-400 kertaa kiekkoa maaliin huolimatta siitä oliko ulkona jo niin pimeää, että maaliverkkojakaan ei tahtonut nähdä tai siitä, että laukomisesta syntyneet vesikellot hänen käsissään repeilivät ja alkoivat vuotamaan verta. Kestner ei ottanut tuota koskaan harjoitteluna - Hän vain sattui rakastamaan mitä teki.

Vaikka Kestner luonnollisesti pelasi jääkiekkoa myös paikallisissa "nappulaliigoissa", ei hänen tiensä kohti kirkkaampia valoja ole millään muotoa tavanomainen tai helppo. Kestner ei ollut erityinen lahjakkuus kaukalossa eikä erottunut erityisemmin massasta. Itseasiassa kun hän pääsi yläasteelta, ainoastaan yksi joukkue huoli hänet pelaamaan riveihinsä. Tuo joukkue oli Flint Generalsin juniorijoukkue, joka pelasi tuohon aikaan North American 3 Hockey Leaguessa, Yhdysvaltojen kolmannen tason juniorisarjassa. Vaikka Liiga on historiansa aikana kasvattanut maailmalle pelimiehiä, kuten Paul Stastny sekä Chris Butler, on se kuitenkin tasoltaan kaukana Yhdysvaltojen kärkiliigoista kuten USHL ja NAHL.

Kestner kuitenkin taisteli paikkansa Flintin riveissä ja pelasikin tehokkaan kauden tehtyään 50 (20+30) tehopistettä ollen tulokaskaudellaan joukkueensa viidenneksi tehokkain pelaaja. Kestner on myöhemmin nostanut pelipaikan Flintissä olleen yksi niistä käänteentekevistä kohdista urallaan. The Athleticin haastattelussa Kestner totesi pelaamisen Flintissä luoneen perustan hänen uralleen. Päävalmentajana Flintissä toiminut Jeff Worlton oli alusta asti Kestnerin tukena ja puski tätä äärirajoille jokapäiväisessä tekemisessä, opetti mitä jääkiekkoilijan elämä on.

Onnistunut kausi poiki Kestnerille mahdollisuuden osallistua Elite Edge -turnaukseen, jossa nuoret kiekkoilijat pääsevät antamaan näyttöjä. Tapahtumassa vieraili tuolloin myös Kanadan junioriliiga GOJHL:ssä pelanneen Sarnia Legionnairesin päävalmentaja Dan Rose, joka kiinnitti huomionsa Kestneriin. Rose ehdotti, että Kestner siirtyisi pelaamaan Sarnian joukkueeseen, mutta tuolloin hänen aikeensa oli kuitenkin pelata NAHL-liigassa pelanneen Topeka Roadrunnersin joukkueessa ja hakea sitä kautta mahdollisuutta yliopistostipendiin. Kestner kuitenkin tiputettiin Topekan riveistä vain viikkoa ennen kauden alkua, jonka jälkeen Kestnerin oli pakattava laukkunsa, sillä Rosen aiemmin tekemä tarjous olisi vielä voimassa.

Sarnia Legionnaires omaa pitkän historian Kanadan junioriliigoista ja onhan seurassa pyörähtäneet aikanaan käymässä sellaisetkin nimet kuin Phil Esposito sekä Dino Ciccarelli. Sarjatasoltaan GOJHL jää luonnollisesti kauas taakse vertailuissa maan pääjunioriliigoihin (WHL, OHL, QMJHL), mutta Kestnerille se oli loistava mahdollisuus pelata jääkiekkoa kiekkohullussa Kanadassa ja samalla taistella kohti seuraavaa etappia urallaan: Yliopistokiekkoa.

Sarniassa kolme asiaa nosti Kestnerin kaukalossa esille: Hänen nopea tekniikkansa, taituruutensa ja ennen kaikkea hänen laukauksensa. Muun muassa seurassa tuolloin toimitusjohtajana toiminut Bob Williamsson muisteli myöhemmin The Observerille antamassa haastattelussa, että vaikka hän on toiminut jääkiekkoilun parissa lähes 50 vuoden ajan, on hän harvoin nähnyt samanlaista laukausta kuin Kestnerillä.

Vaikka jo tuolloin oli selvää, että Kestnerin suurin kehityskohta olisi luistelussa, se ei hidastanut juurikaan Kestnerin menoa kaukalossa. Tulokaskaudellaan Kestner sijoittui joukkueensa sisäisessä pistepörssissä neljänneksi. Toisella kaudellaan Kestner "räjäytti pankin" ollen joukkueensa tehokkain pelaaja, paras maalintekijä ja tullen valituksi sarjan ensimmäiseen tähdistökentälliseen.

2014-2018 Yliopistokiekkoa kotimaisemissa

KAUSIJOUKKUELIIGAGPGAPTS+/-PIM
2014/15University of Alabama-HuntsvilleNCAA35426-1226
2015/16University of Alabama-HuntsvilleNCAA26718-1320
2016/17University of Alabama-HuntsvilleNCAA3491322-1028
2017/18University of Alabama-HuntsvilleNCAA3724832-230

- Vaikka Kestnerin takomat lukemat Sarniassa sinänsä ovat vakuuttavat, ei hän kuitenkaan herättänyt mielenkiintoa yliopistoissa. Itseasiassa hänen kotiseutunsa Alabama-Huntsvillen yliopisto oli ainoa joukkue, joka tarjosi Kestnerille paikkaa riveistään. Chargers-lempinimeä kantavan yliopistojoukkueen apulaisvalmentajana toimi tuolloin herra nimeltään Gavin Morgan, joka oli toiminut jääkiekkoilun parissa myös Kestnerin kanssa vuosikymmenen ajan ja täten tiesi millainen pelaaja olisi kyseessä. Morgan on myöhemmin kertonut seuran halunneen Kestnerin eritoten hänen työmoraalinsa ja asenteensa vuoksi.

Pelkästään yhteinen historia tai hyvä asenne ei kuitenkaan riittänyt vakuuttamaan Morgania ja hän olikin epäileväinen siitä riittäisikö Kestnerin lahjakkuus yliopistossa. Morgan oli eräänä päivänä Kestnerin vielä pelatessa Sarniassa soittanut hänelle ja kertonut tulevansa katsomaan tämän pelaamista seuraavassa ottelussa. Se peli meni Kestneriltä huonosti ja kun kaksikko oli pitänyt keskinäisen palaverin ottelun jälkeen ja Morgan lähti, oli Kestner varma, että hänen mahdollisuutensa valuivat viemäristä alas. Morgan, joka oli tuolloin tarkkailemassa potentiaalisia pelaajia joukkueeseensa, kuitenkin päätti antaa Kestnerille vielä mahdollisuuden ja käydä katsomassa hänen pelaamistaan uudestaan - Tällä kertaa hän ei vain ilmoittanut Kestnerille asiasta.

Jääkiekon raadollisuutta kuvastaa hyvin seuraava tapahtuma. Tai pikemminkin se kuvastaa sitä kuinka pienestä asiat lopulta voivat olla kiinni. Nimittäin tuossa pelissä, jota Morgan meni katsomaan, sai Kestner kiekon keskialueella. Morgan oli tuolloin ajatellut, että mikäli Kestner purjehtii kiekon kanssa hyökkäysalueelle menettäen sen siellä, hän lähtisi pois eikä palaisi. Hyökkäysalueelle päästyään Kestner kuitenkin laukoi kiekon kovaa vauhtia ohitse maalin, mutta seurasi itse takalaidasta seurannutta irtokiekkoa ja teki melkein maalin. Tuo turvallinen ja järkevä pelaaminen riitti lopulta vakuuttamaan Morganin siitä, että Kestneristä voisi olla heille hyötyä ja ottelun jälkeen hän menikin tämän luokse ja tarjosi paikkaa yliopistojoukkueessa.

Kestnerin yliopiston alku ei ollut lupauksia herättävä ja joukkueen sisällä mietittiin useaan otteeseen, riittäisikö Kestnerin taso joukkueessa. Apulaisvalmentaja Morgan kertoo The Athleticin ylempänä linkkaamassani jutussa: "Josh tuli joukkueeseen maalintekijänä. Hänellä oli halu tehdä maaleja, mutta hän ei tajunnut pelin kokonaisuutta. Hän ei ajanut maalille ja hänen peliaikansa oli rajallista. Hän turhautui kun onnistumisia ei tullut eikä hän ymmärtänyt miksi painostin häntä. Hän oli tukalassa tilanteessa, jossa hän halusi tehdä maaleja, mutta ei ollut valmis tekemään niitä pieniä asioita, jotka edesauttaisivat niiden syntymistä.". Kahden ensimmäisen yliopistovuotensa aikana Kestner tekikin vain 11 maalia ja yhteensä 14 tehopistettä mikä oli todella vaatimaton määrä maalintekijälle.

Lopulta palaveri päävalmentajana toimineen Mike Corbettin kanssa muutti asioita. Corbett kehoitti Kestneriä laukomaan entistä enemmän ja hakemaan maaleja, sillä silloin hänestä olisi joukkueelle eniten hyötyä. Corbett oli muistuttanut Kestneriä, että juniorisarjoissa hän oli vaarallinen maalintekijä nimenomaan laukauksensa vuoksi, joka oli jo tuolloin Corbettin mukaan NHL-tasoa, ja että jokainen laukaus olisi mahdollisuus tehdä maali.

Kolmannelle kaudelle Chargers sai jäälle uudestisyntyneen Kestnerin. Kestner pelasi paremmin kuin kertaakaan aiemmin ja teki vimmatusti töitä jäällä ja sen ulkopuolella. Kauden päätteeksi Kestner olikin nyt yht'äkkiä joukkueensa tehokkain pelaaja 22 tehopisteellään ja jaetulla kärkipaikalla joukkueensa sisäisessä maalipörssissä. Kestnerin kehitystä kuvannee parhaiten se, että kauden jälkeen hän oli vakavissaan mukana keskusteluissa Hobey Baker -palkinnon saajaksi.

Kestnerin kehityksen huomasi myös toimitusjohtajana hänen aikanaan Sarnia Legionnairissa toiminut Bob Williamson. Williamson otti yhteyttä Kestneriin ja tiedusteli tämän suunnitelmia tulevaisuutensa suhteen. Kestner totesi tuolloin halunsa pelata yliopistossa vielä seniorivuotensa (Yliopiston neljäs vuosi), mutta tuon jälkeen hänen suunnitelmansa olivat vielä hämärän peitossa. Williamsonin kehoituksesta ja hänen avustuksellaan Kestnerille alettiin etsiä myös uran ensimmäistä pelaaja-agenttia. Sitä Kestner ei tiennyt, että Williamson oli myös ottanut yhteyttä Mark Hunteriin, Toronton apulais-toimitusjohtajaan. Williamson toimi Sarnia Legionnairesin toimitusjohtajana samaan aikaan kun Hunter aloitteli valmentajauraansa saman kaupungin OHL-joukkue Sarnia Stingsissä ja kaksikon välille syntyi yhteys.

Williamsonin kehoituksesta Hunter lähettikin seuraavalla kaudella Toronton Yhdysvalloissa toimivan scouttausryhmän seuraamaan Kestnerin otteita. Ajoitus ei sinänsä olisi voinut olla parempi, sillä tuo seuraava kausi oli eittämättä Kestnerille uran siihen astisesti paras. Chargers, joka on totuttu näkemään sarjan alemmassa kastissa, ei ole helppo paikka loistaa kenellekkään. Tästä huolimatta Kestner iski kaudella 2017/18 seuralle kauden aikana peräti 24 osumaa ja keräsi vielä kahdeksan syöttöpistettä päälle. Hän oli joukkueensa tehokkain pelaaja ja muodost toimivan ykkösketjun yhdessä Hans Gorowskin sekä Tyler Poulsenin kanssa. Kestner teki peräti 29% joukkueensa kauden aikaisista maaleista ja oli NCAA-sarjan maalipörssissä jaetulla kuudennella sijalla.

Kauden aikana Toronto Maple Leafsin farmiseuran, Toronto Marliesin, päävalmentaja Sheldon Keefe oli soittanut Kestneriä valmentaneelle Morganille ja tiedusteli, että olisiko Kestneristä pelaamaan ammattilaisena. Morgan oli tuolloin kertonut Keefelle, että Kestner on pelaaja, joka osaa tehdä maaleja ja jolla on olemassa kaikki työkalut niiden tekemiseen myös ammattilaisena, mutta se tulisi todennäköisesti vaatimaan aikaa. Morgan myös korosti Kestnerin henkistä kasvua. Luonnonlapsesta oli muovautumassa ammattilainen joka osasi nyt suhtautua paremmin rakentavaan kritiikkiin ja kehittää itseään ja pelaamistaan sen mukaan.

2018-2020 Ammattilaiseksi

KAUSIJOUKKUELIIGAGPGAPTS+/-PIM
2017/18Toronto MarliesAHL3101-12
2018/19Toronto MarliesAHL1000-14
Newfoundland GrowlersECHL61222749+844
2019/20Toledo WalleyeECHL58334073+2344

- Toronton scounting-osasto oli riittävän vakuuttunut Kestneristä, jotta tälle kannatti tarjota sopimusta. Maaliskuun kahdeksantena keväällä 2018 julkistettiinkin Kestnerin ja Toronto Marliesin välinen ATO-sopimus (Amateur Try-Out), jonka myötä Kestner siirtyisi Marliesin riveihin jahka pelit yliopistossa olisi saatu pakettiin. Kauden ja samalla NCAA-uran viimeisessä ottelussa Kestner kuitenkin loukkasi olkapäänsä. Kestner paloi halusta päästä pelaamaan Marliesin riveissä ja yhdessä lääkärin kanssa päädyttiin ratkaisuun, jossa Kestnerin olkapäätä hoidettiin kortisonipistoksella, jotta hän voisi osallistua vielä pudotuspeleihin. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan, sillä Kestner ehti pelata Marliesin mukana ainoastaan kolme ottelua ennen kuin olkapää lähti pois sijoiltaan. Nopeasti kävi selväksi, että Kestnerin vamma vaatisi leikkaushoitoa ja tämä puolestaan tietäisi hänelle puolen vuoden mittaista taukoa peleistä. Kestner oli kuitenkin jo ehtinyt tehdä noiden kolmen ottelun aikana ammattilaisuransa ensimmäisen maalin, joka toi lopulta pientä lohtua.

Loukkaantumisen myötä Kestner kuitenkin missasi syksyn harjoitusleirit ja kauden ensimmäiset ottelut, joka eittämättä vaikutti hänen mahdollisuuksiinsa vakinaistaa paikkansa AHL:ssä. Palattuaan kentille Kestner ehti harjoitella vain hetken Marliesin kanssa, ennen kuin he lähettivät tämän "farmin farmiin" Newfoundlandiin. Kestner itse on todennut myöhemmin, että ei suhtautunut pudotukseen negatiivisesti vaan rakasti pelaamista myös ECHL:ssä, vaikka hänen tähtäimensä olikin jatkuvasti lukittuna NHL-kaukaloissa.

Hän pääsi nopeasti kiinni ECHL:n harjoitusrytmiin ja alkoi palaamaan kohti pelikuntoa. Hauska pikkufakta on, että ensialkuun Kestneriä peluutettiin harjoituksissa puolustajana joukkueen kapteenina toimineen James Melindyn pakkiparina. Kauden ensimmäiset pelinsä Kestner pääsi pelaamaan lokakuun puolivälin tienoilla. Kauaa ei myöskään tarvinnut Newfoundlandin odotella Kestnerin ensimmäisiä osumia, sillä jo toisessa ECHL-ottelussaan Kestner näytti mitä tuleman pitäisi ja teki Newfoundlandin molemmat maalit seuran hävitessä lukemin 3-2 Brampton Beastille.
Lopulta Kestnerin uran ensimmäinen täysi kausi ammattilaisena sujui totutellen. Kestner onnistui tuomaan vahvuuksiaan esiin loistavasti ja sai tilillensä pisteputkia useampaan kertaan kauden aikana, mutta vastavuoroisesti näitä putkia saattoi seurata pidempiä pätkiä pisteetöntä putkea. Kestner kuitenkin sijoittui joukkueen pistepörssissä kuudenneksi 49 pisteellään ja oli onnistunut näyttämään, että hänestä on tekemään tulosta myös ammatilaisena. Hän oli myös suuressa roolissa pudotuspeleissä, kun Newfoundland marssi mestaruuteen asti. Kestnerin 9 maalia ja yhteensä 16 tehopistettä riittivät viemään hänet joukkueen sisäisessä pistepörssissä viidenneksi.

Seuraavaksi kaudeksi Kestner päätyi solmimaan AHL-sopimuksen Grand Rapids Griffinsin kanssa, mutta harjoitusleirin jälkeen hänen tiensä vei jälleen ECHL:ään, tällä kertaa vain joukkueena oli Toledo Walleye - Seura, jonka Kestnerin edustama Newfoundland oli edellisenä keväänä kukistanut ECHL:n finaalissa. Farmikomennus ei Kestnerin vauhtia hidastanut, sillä suurempi vastuu on aina ollut asia, jota hän halajaa. Toledossa hänelle oli tarjolla isoa roolia ratkaisijana ja sen Kestner tottavie käyttikin hyväkseen. Koronaepidemian keskeyttämä kausi ei olisi oikeastaan voinut hänen kohdaltaan sujua paremmin. Alla muutamalla ranskalaisella kiteytettynä Joshua Kestnerin kausi ECHL:ssä vuosimallia 2020/21:

- Voitti ECHL:n maali (33)- ja pistepörssin (73) ja oli syöttöpörssissä (40) sijalla seitsemän. Liigan laukaustilastossa (212) hän sijoittui toiseksi.
- Valittiin kauden päätteeksi liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi ja nimettiin liigan ensimmäiseen All-Stars -kentälliseen.
- Vaikka kausi jäi kesken, sijoittui Toledon joukkueen historian tehokkaimmissa kausissa viidenneksi. Edellä olevat Shane Berschbach, Suomestakin tutut Spinkin veljekset sekä Tyler Barns ovat kaikki pelanneet omilla tehokausillaan 8-13 ottelua Kestneriä enemmän.
- Kestnerin kausi oli piste per peli -määrällä mitattuna seurahistorian kolmanneksi tehokkain, mikäli katsotaan pelaajia, jotka ovat kauden aikana pelanneet vähintään 20 ottelua. Yli 30 ottelua pelanneista pelaajista Kestner on tehokkain.
- Maaleissa mitattuna Kestnerin kausi oli neljänneksi tehokkain Toledon historiassa.
- Kestner teki kauden aikana vähintään yhden pisteen 46/58 pelaamassaan ottelussa. Pisteettömiä otteluita kertyi siis koko kauden aikana ainoastaan 12 kappaletta, joten edellisellä kaudella nähty epätasaisuus loisti poissaolollaan. Hän teki esimerkiksi kauden viimeisissä 10 ottelussa tehopisteet 11+9=20.

2020- Kohti Eurooppaa ja Turkua

- Kulunut kausi oli Kestnerille täyspotti ja hän kävikin keväällä keskusteluita AHL-joukkueiden kanssa ja sai heiltä paljon positiivista palautetta sekä kiinnostusta osakseen. Kestner olisi halunnut pelata tulevalla kaudella AHL:ssä, mutta kauden keskeytyminen ja Koronaviruksen aiheuttama pandemia sotkivat suunnitelmat. Tällä hetkellä NHL:n seuraavan kauden on ennakoitu käynnistyvän joulukuussa ja ilman NHL:ää, ei myöskään AHL:ää voitaisi pelata. Tämä oli suurin syy miksi Kestner ryhtyi agenttinsa kanssa kartoittamaan muita mahdollisuuksia.

Helppo ratkaisu Suomeen ja Turkuun siirtyminen ei kuitenkaan ollut. Kestner on korostanut haastatteluissa, että viihtyi Toledossa erinomaisesti ja rakastui kaupunkiin ja joukkueensa kannattajiin. Kestner kuitenkin korostaa, että hänelle on tässä vaiheessa uraa tärkeintä päästä pelaamaan ja kehittämään itseään pelaajana. Luonnollisesti myös raha näytteli siirrossa omaa rooliaan, sillä Euroopassa ja Suomessa palkat vievät ECHL:ää vertailuissa rumasti.

Pelkän rahan vuoksi Kestner ei kuitenkaan Eurooppaan lähde, vaan haastatteluista huokuu kyllä puhdas halu kehittää itseeän sekä kokea uutta. Toledo Blade haastatteli Kestneriä tämän sopimuksen varmistuttua Turkuun ja haastattelusta huokuu Kestnerin poikamainen into Euroopassa pelaamista kohtaan. Hän myöntää jännittävänsä matkaa, mutta toisaalta korostaa pelin erilaisuuden olevan mielenkiintoista. Euroopassa pelatessa kaukalot ovat suurempia, joten myös tilaa on enemmän, joka taas vaikuttaa pelaajan omaan tekemiseen paljon. Toinen asia, minkä Kestner haastattelussa nostaa esille on kielimuuri, johon hän suhtautuu leppoisen oloisesti ja sanoo sen olevan vain hauskaa, että joukkueessa ei hänen mukaansa ole kovin montaa muuta P-Amerikkalaista pelaajaa.

On hullunkurista kirjoitella tätä juttua Kestneristä, kun vielä ei ole satavarmaa, että saadaanko koko Kestneriä koskaan Turkuun, mikäli Palloseuran Rauli Uraman viimeisintä haastattelua on uskominen. Todennäköistä tietysti on, että Kestner tänne saadaan ja kuten tuossa Toledon haastattelussakin hän toteaa, on hänen ensisijainen tavoitteensa saapua Turkuun Elokuun alkupuolella. Aika kuitenkin tulee näyttämään miten tuo kuvio menee.

Sitten kuitenkin hieman omaa mielipidettä Kestneristä. Sen mitä olen hänestä saanut lukea ja videoita katsoa niin ensimmäinen reaktio herrasta on varovainen innostus - Ehkä jopa samanlainen pikkupoikamainen innostuis kuin herrasta itsestään huokuu kentällä. Kestnerin kohdalla puhutaan eittämättä jotakuinkin termillä "medium risk - high reward". Hän ei todennäköisesti ole joukkueen kalleimmasta päästä, mutta ei hän tänne myöskään männynkävyillä tulisi pelaamaankaan. Haastatteluita ja kommentteja lukiessa on myös käynyt selväksi, että kyseessä on varsin temperamenttinen kaveri, joka on toki oppinut käsittelemään tunteitaan ja on kasvanut ihmisenä, mutta joka omaa myös ainakin historian valossa maineen ns. "mielialapelaajana" joka turhautuessaan tai joutuessaan liian pieneen rooliin, tuskastuu helposti ja kadottaa sen oman pelinsä. Eräissä haastatteluissa myös on sanottu, että Kestner ei ole valmentajalle se helpoin pelaaja käsiteltäväksi, mutta kun tämän kanssa saa homman toimimaan, on lopputuloksena kaikkensa antava pelaaja, joka tekee esimerkillisesti töitä kaukalossa ja sen ulkopuolella. Tämä vain vaatii sen, että hänelle osataan antaa se oma rooli ja tarvittava henkinen ja pelillinen tuki.

Siinä missä Johan Ivarssonista tai Ruslan Iskhakovista on oikeasti helppoa ennustaa todennäköisemmin osuvaa, kuin epäonnistuvaa arpaa on tämä Kestnerin kohdalla hankalampaa. Kysymyksiä on ilmoilla toistaiseksi rutkasi enemmän kuin vastauksia: Osataanko Kestneriä peluuttaa oikeassa roolissa? Riittääkö hänen liikkeensä? Kestääkö paineet? Sopeutuuko Eurooppaan,Suomeen ja uudenlaiseen peliin? Katkeaako selkä tiistai-illan Jukurit-ottelussa marraskuussa kun on pimeää ja märkää ja pelikään ei välttämättä kulje kokoaikaa? Siinä ihan vain muutamia kysymyksiä.

Kuitenkin. Kyseessä on pelaaja josta on pakko olla innoissaan jo ihan vain pelkästään hänen laukauksensa vuoksi. Youtubesta osaa jokainen käydä katsomassa herran taidonnäytteitä ja tehdä omat johtopäätöksensä, mutta minut on vakuuttanut vielä enemmän ammattilaisten mielipiteet hänen laukauksestaan ja kyvystä löytää maalipaikat.

En malta olla huomauttamatta, että TPS:n ainoa oikealta laukova puolustaja on nuori Ruben Rafkin. Kun otetaan huomioon myös se, että TPS:llä ei kiekollisia puolustajia ole liiaksi asti, voisi mielestäni olla erittäinkin kutkuttava ajatus kokeilla Kestneriä ylivoimapelaamisessa viivamiehen paikalla. Yksi TPS:n viime kauden monista kompastuskivistä oli ylivoimapelaaminen ja kritiikkiä keräsi se, että laukausuhat ylivoimalla loistivat poissaolollaan mikäli Lauri Pajuniemi onnistuttiin pelaamaan pimentoon. Puolustuksen kiekollinen liideri Henrik Larsson ei hänkään ole laukauksensa kanssa mikään kanuunapelote, minkä vuoksi näkisin Kestnerin enemmän kuin sopivana palasena viivalle pelaamaan Larssonin parina. Kestnerin kanssa samalle laidalle, mutta alemmas voitaisiin laittaa Pajuniemi ja toiselle laidalle esimerkiksi Juuso Pärssinen tai Markus Nurmi. Maskimieheksi maalinedustalle sitten puolestaan Lauri Korpikoski tai Evan Weinger iskemään irtokaroja sisään.

1YV

- - - - - - - Korpikoski- - - - - -
Pajuniemi - - - - - - Pärssinen
- - - Kestner - - - Larsson - -

2YV

- - - - - - Weinger - - - - - - -
Ortega - - - - - - - Iskhakov
- - - Bohm - - - Viro - - -

Nyt on aika lopettaa haaveilu. Toivottavasti juttu avasi arvon palstaveljille hiukan, että minkälaisesta herrasta puhutaan kun sanotaan nimi Joshua Kestner. Hän on maaliahne rightin puolen hyökkääjä, joka näkee kaukalon hyvin ja haastaa maalipaikat tehokkaasti, mutta jonka suurimmat kehityskohteet ovat luistelussa ja kiekottomana pelaamisessa.

Innolla odotan, että pääsee näkemään Kestnerin ja tuon kehutun laukauksen paikan päällä.

Wellcome to Turku, Josh!
 
Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat olivat lyöneet ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

@Kahvaajapakki - "Ei Per niin huono ollut kuin tilastot näyttävät. Oli ihan vitusti huonompi. #88"

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Kieltämättä Kestnerissä haisee viimekauden Anton Holm. Laukaus on tulinen ja tarkka, mutta 5v5 pelaaminen on aivan karmealla tasolla. Oikeastaan kaikki viittaa täysin samanlaiseen pelaajaan, kuin mitä Holm oli. Toivottavasti saa kiinni 5v5 pelaamisestakin täällä ja tekee siihen päälle roiman määrän maaleja.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yksi TPS:n viime kauden monista kompastuskivistä oli ylivoimapelaaminen ja kritiikkiä keräsi se, että laukausuhat ylivoimalla loistivat poissaolollaan mikäli Lauri Pajuniemi onnistuttiin pelaamaan pimentoon.
Erinomainen kirjoitus jälleen! Ylläolevaa on kuitenkin pakko korjata. Tämä kun on joku ihme mantra, että ylivoimapeliä voi aina sanoa paskaksi. TPS:n ylivoimapeli oli viime kaudella sarjan kärkipäätä. Oikeastaan se oli lähes ainoita asioita Tepsin pelissä, joka ei ollut kompastuskivi. Jos sarjassa 11:nneksi sijoittuva joukkue on jossain asiassa yksi sarjan parhaista, ei tämä pelin osa-alue varmaankaan ole ollut yksi kompastuskivistä. Yv-prosenttikin oli messevät 23,9. Milloin lie ollut viimeksi parempi? Ei ainakaan muutamien edellisten kausien aikana, joilta SM-liigan sivuilta löytyvät yv-tilastot. Kenties joskus viimeisen triplamestaruuden aikoihin? Tai itse asiassa mahdollisesti kaudella 2006-07, jolloin liigassa ylipäätään mätettiin hirmuiset määrät yv-maaleja tuomarilinjan tiukennuttua siksi kaudeksi. Itse asiassa Tepsin ylivoima on ollut tasaisen kovalla tasolla jo kolmen kauden ajan eli siitä lähtien kun Filppula tuli sitä Rintasen ohjaukseen pyörittämään. Toki ensi kaudeksi ylivoimateho lähes varmasti tippuu ihan jo siksikin, että on tilastollisesti epätodennäköistä vetää ylivoimaa noin kovalla tasolla koko kautta.

Noin muuten, mitä enemmän tästä Kestneristä lukee, sitä vahvemmin floppi tuoksuu. Nimimerkin @FutureHockey kirjoituksen perusteella oma analyysi olisi high risk, medium reward. Suunnilleen kaikki mahdolliset kuviteltavissa olevat riskit näyttäisivät hyppäävän silmille kirkuvan punaisina, lukuun ottamatta palkkaa, joka tuskin ihan massiivinen on, mutta eihän Kestner tänne ilmaiseksikaan ole tullut. Joka tapauksessa tässä jos missä on todellinen arpa kyseessä. Ensimmäisenä jännityksen aiheena jo se, saadaanko miestä Suomeen ollenkaan.

Mielestäni vertailu Anton Holmiin silti ontuu, sillä Kestnerin sanotaan olevan temperamenttinen, kun Holmista ei kyllä sellaista fiilistä välittynyt. Halvempi Kestner toki saattaa hyvinkin olla kuin mitä Holm oli. Kuitenkin, jos Juraj Simek oli Radek Smolenak jaloilla, niin olisiko tässä Anton Holm kiukulla ja temperamentilla?

Mitään pidempiaikaista projektia Kestneristä lienee ainakin turha odottaa. Tähtäin tuntuisi selvästi olevan AHL:ssä ja Kestner on tullut Eurooppaan piipahtamaan vain, koska ei malta odottaa kauden alkamista pari kuukauta pidempään. Hyvin todennäköisesti Kestner siis hilpaisee takaisin rapakon taakse heti joulukuussa jos ei ole onnistunut siihen mennessä syrjäyttämään jotakuta kahden kärkiketjun laituria. Kuvailun perusteella Kestner tarvitsee luottoa ja ison roolin tai mies turhautuu. Turussa on nyt luvassa pelipaikoista kovaa kilpailua, johon Kestner lähtee vieläpä takamatkalta liittyessään mukaan joukkueeseen muita myöhemmin. Kestnerin on vaikea nähdä edes voivan saada suurta roolia ilman loukkaantumissumaa. Kestnerin laukausta toki varmaan halutaan käyttää ylivoimalla, mutta jos kyseessä on vähääkään puolustusvelvoitteita laiminlyövä omien tehopisteiden eteen pelaava kiukutteleva mielialapelaaja, ei tasakentin ole vastuuta paljoa luvassa eikä kohta enää ylivoimallakaan. Pari kuukautta kun on sarjaa pelattu ja Kestner ei vielä ole joukkueen tähtipelaaja, niin mahtaako koti-ikävä nostaa päätään marras-joulukuisen pimeässä Turussa sarjojen vähitellen käynnistyessä Amerikassakin?

Kaikissa joukkueissa, joissa Kestner on pelannut, on mies todella puhjennut kukkaan aikaisintaan toisella kaudellaan. Hyppy SM-liigaan on monella tapaa aika iso ja lienee selvää, että Kestner tarvitsisi taas sen 2-3 kautta lunastaakseen täyden potentiaalinsa SM-liigatasolla. Yhtä selvää lienee se, ettei Kestner tule Tepsissä niin kauaa pelaamaan. Jos kausi on onnistunut, lähtee Kestner lähes varmasti AHL:ään ja jos peli ei kulje, lähtee Kestner yhtä todennäköisesti jo kesken kauden takaisin Amerikkaan. Tämän takia sanon, että "reward" -potentiaali on vain "medium." En millään näe Kestneriä ensi kauden joukkueessa minään käänteentekevänä pelaajana, jolla olisi suurta vaikutusta joukkueen menestykseen suuntaan taikka toiseen. Ylipäätään Kestner vaikuttaa täytehankinnalta, joka on naarattu vain tuomaan määrällistä kilpailua pelipaikoista. Näitä ulkkareita kun kerran sai alelaarista kymmenen kolmen hinnalla.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
Erinomainen kirjoitus jälleen! Ylläolevaa on kuitenkin pakko korjata. Tämä kun on joku ihme mantra, että ylivoimapeliä voi aina sanoa paskaksi. TPS:n ylivoimapeli oli viime kaudella sarjan kärkipäätä. Oikeastaan se oli lähes ainoita asioita Tepsin pelissä, joka ei ollut kompastuskivi. Jos sarjassa 11:nneksi sijoittuva joukkue on jossain asiassa yksi sarjan parhaista, ei tämä pelin osa-alue varmaankaan ole ollut yksi kompastuskivistä. Yv-prosenttikin oli messevät 23,9. Milloin lie ollut viimeksi parempi? Ei ainakaan muutamien edellisten kausien aikana, joilta SM-liigan sivuilta löytyvät yv-tilastot. Kenties joskus viimeisen triplamestaruuden aikoihin? Tai itse asiassa mahdollisesti kaudella 2006-07, jolloin liigassa ylipäätään mätettiin hirmuiset määrät yv-maaleja tuomarilinjan tiukennuttua siksi kaudeksi. Itse asiassa Tepsin ylivoima on ollut tasaisen kovalla tasolla jo kolmen kauden ajan eli siitä lähtien kun Filppula tuli sitä Rintasen ohjaukseen pyörittämään. Toki ensi kaudeksi ylivoimateho lähes varmasti tippuu ihan jo siksikin, että on tilastollisesti epätodennäköistä vetää ylivoimaa noin kovalla tasolla koko kautta.

Noin muuten, mitä enemmän tästä Kestneristä lukee, sitä vahvemmin floppi tuoksuu. Nimimerkin @FutureHockey kirjoituksen perusteella oma analyysi olisi high risk, medium reward. Suunnilleen kaikki mahdolliset kuviteltavissa olevat riskit näyttäisivät hyppäävän silmille kirkuvan punaisina, lukuun ottamatta palkkaa, joka tuskin ihan massiivinen on, mutta eihän Kestner tänne ilmaiseksikaan ole tullut. Joka tapauksessa tässä jos missä on todellinen arpa kyseessä. Ensimmäisenä jännityksen aiheena jo se, saadaanko miestä Suomeen ollenkaan.

Mielestäni vertailu Anton Holmiin silti ontuu, sillä Kestnerin sanotaan olevan temperamenttinen, kun Holmista ei kyllä sellaista fiilistä välittynyt. Halvempi Kestner toki saattaa hyvinkin olla kuin mitä Holm oli. Kuitenkin, jos Juraj Simek oli Radek Smolenak jaloilla, niin olisiko tässä Anton Holm kiukulla ja temperamentilla?

Mitään pidempiaikaista projektia Kestneristä lienee ainakin turha odottaa. Tähtäin tuntuisi selvästi olevan AHL:ssä ja Kestner on tullut Eurooppaan piipahtamaan vain, koska ei malta odottaa kauden alkamista pari kuukauta pidempään. Hyvin todennäköisesti Kestner siis hilpaisee takaisin rapakon taakse heti joulukuussa jos ei ole onnistunut siihen mennessä syrjäyttämään jotakuta kahden kärkiketjun laituria. Kuvailun perusteella Kestner tarvitsee luottoa ja ison roolin tai mies turhautuu. Turussa on nyt luvassa pelipaikoista kovaa kilpailua, johon Kestner lähtee vieläpä takamatkalta liittyessään mukaan joukkueeseen muita myöhemmin. Kestnerin on vaikea nähdä edes voivan saada suurta roolia ilman loukkaantumissumaa. Kestnerin laukausta toki varmaan halutaan käyttää ylivoimalla, mutta jos kyseessä on vähääkään puolustusvelvoitteita laiminlyövä omien tehopisteiden eteen pelaava kiukutteleva mielialapelaaja, ei tasakentin ole vastuuta paljoa luvassa eikä kohta enää ylivoimallakaan. Pari kuukautta kun on sarjaa pelattu ja Kestner ei vielä ole joukkueen tähtipelaaja, niin mahtaako koti-ikävä nostaa päätään marras-joulukuisen pimeässä Turussa sarjojen vähitellen käynnistyessä Amerikassakin?

Kaikissa joukkueissa, joissa Kestner on pelannut, on mies todella puhjennut kukkaan aikaisintaan toisella kaudellaan. Hyppy SM-liigaan on monella tapaa aika iso ja lienee selvää, että Kestner tarvitsisi taas sen 2-3 kautta lunastaakseen täyden potentiaalinsa SM-liigatasolla. Yhtä selvää lienee se, ettei Kestner tule Tepsissä niin kauaa pelaamaan. Jos kausi on onnistunut, lähtee Kestner lähes varmasti AHL:ään ja jos peli ei kulje, lähtee Kestner yhtä todennäköisesti jo kesken kauden takaisin Amerikkaan. Tämän takia sanon, että "reward" -potentiaali on vain "medium." En millään näe Kestneriä ensi kauden joukkueessa minään käänteentekevänä pelaajana, jolla olisi suurta vaikutusta joukkueen menestykseen suuntaan taikka toiseen. Ylipäätään Kestner vaikuttaa täytehankinnalta, joka on naarattu vain tuomaan määrällistä kilpailua pelipaikoista. Näitä ulkkareita kun kerran sai alelaarista kymmenen kolmen hinnalla.
Hei, ja kiitokset kehuista! Lämmittävät mieltä kovasti. "Kissa kiitoksilla elää" ja nämä palautteet ja tykkäykset ovatkin sitten se paras mittari itselleni missä mallilla tekstini on.

Lainaan koko viestin, koska A) siihen vastaaminen on vaikeaa ilman, koska koko viesti oli sen verran kattava ja asiapitoinen ja B) en nyt vain yksinkertaisesti jaksanut lähteä pätkimään.

Ylivoimasta. Tässä kohtaa kättä ylös virheen merkiksi ja asian olisi tietenkin voinut vielä tarkistaa eikä lähteä muistamaan omiin harhaisiin muistikuviin. Osansa tässä on varmasti edellisillä kausilla ja niiden kelvottomalla ylivoimapelaamisella, osansa puolestaan viime kauden tuskasteluilla yleisesti. Sen muistan, että ykkös ylivoiman pelaaminen oli paikoin kaunista katseltavaa, mutta jotenkin mieleen myös on hiipinyt se turhautuneisuus kun ei tuossa tuntunut välillä olevan muita kuvioita kuin Larsson - Pajuniemi akseli. Ja sitten tietenkin yksi selittävä tekijä voi olla tuo kärkipelaajien (Filppula, Budish etunenässä) paikoittainen tehottomuus.
Sen kuitenkin muistan, että kevättä kohti, uuden koutsin alaisuudessa, ylivoimasta alkoi saada jotain irti. Muuten muistikuvat selkeästi pettivät meikäläisen.

Tuosta ollaan hyvinkin samaa mieltä, että Kestneristä tuskin tullaan saamaan mitään kovin monen vuoden mittaista kulttipelaajaa ja tuo mainitsemasi skenaario, että mikäli Kestner onnistuu häipyy hän AHL:ään ja mikäli ei, ECHL korjannee omansa pois nopeasti. Itseasiassa Kestner tuossa Athleticin haastattelussa totesikin, että hänen ECHL-aikainen päävalmentajansa Toledossa oli ilmoittanut Kestnerille, että tälle on aina paikka avoinna joukkueen riveissä, mikäli peli muualla ei urkene.

En itsekkään näe yhtäläisyyksiä Holmissa ja Kestnerissä - Taustat ja ennakoitu pelityyli kuitenkin poikkeavat toisistaan. Ehkä odotukset kumpaakin kohtaa lienevät se ainoa yhteinen tekijä: Kummaltakin haluaisi (tai olisi halunnut) odottaa maaleja.

Se mistä ollaan (hieman) eri mieltä on tuo reward osio. itse näen kyllä Kestnerissä potentiaalia breikata ihan kunnollakin Tepsin riveissä. Toki siihen vaaditaan sitten sitä, että löytyy ketjukavereiden kanssa kemiat heti ja hän tuntee olonsa hyväksi heti alusta alkaen ja tietysti sen, että hän saa sitä kuuluisaa vastuuta heti alusta alkaen - paljon. Tuntuu, että Kestner on nimenomaan alkanut onnistumaan noissa paikoissa juurikin sen myötä kun on alkanut saamaan vastuuta. Tai pikemminkin huomannut pärjäävänsä sarjassa.

Parhaimmillaan näen Kestnerissä kuitenkin mahdollisuuden parinkymmenen maalin mieheksi ja hyödylliseksi lisäuhaksi ylivoimapelaamiseen. Kuitenkin on todella vaikeaa tietää ennalta, että tuleeko sieltä kuitenkin joku uusi "Corey Locke", jolta nähdään kauden aikana pari hyvää suoritusta, mutta muuten liikutaan hämärän rajamailla.
 
Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat olivat lyöneet ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

@Kahvaajapakki - "Ei Per niin huono ollut kuin tilastot näyttävät. Oli ihan vitusti huonompi. #88"

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Kestneristä puhuttaessa kannattaa esille nostaa Elmo Aittolan Twitteristä bongattu tilasto:

Kärkijengit (CIN, FLA,NFG, REA) 14gp, 2+9=11
Keskitaso (FWK, IDA, BB) 17gp, 14+14=28
Heikot (IF,KW, WN, KC, AT, AG) 27gp 17+17=34


Eli kärkijengejä vastaan Kestner sai aikaan jopa kaksi (2!) maalia kauden aikana.

Mun silmiin on hyvin, hyvin vaikea nähdä, että Kestner pelaisi täällä kauden loppuun, mutta koska nyt sanoin julkisesti näin, niin eiköhän sieltä ole luvassa joku +20 maalin kausi. Saas nähdä.
 
"That's the difference between you and me; you wanna lose small, I wanna win big" - Harvey Specter

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kestneristä puhuttaessa kannattaa esille nostaa Elmo Aittolan Twitteristä bongattu tilasto:

Kärkijengit (CIN, FLA,NFG, REA) 14gp, 2+9=11
Keskitaso (FWK, IDA, BB) 17gp, 14+14=28
Heikot (IF,KW, WN, KC, AT, AG) 27gp 17+17=34


Eli kärkijengejä vastaan Kestner sai aikaan jopa kaksi (2!) maalia kauden aikana.

Mun silmiin on hyvin, hyvin vaikea nähdä, että Kestner pelaisi täällä kauden loppuun, mutta koska nyt sanoin julkisesti näin, niin eiköhän sieltä ole luvassa joku +20 maalin kausi. Saas nähdä.
Minusta melko hakemalla haettu merkityksetön tilasto. Näytäpä yksikin kärkiketjujen pelaaja esim liigasta, joka tekee valtaosan tehoistaan ns. huippujoukkueita vastaan. En usko että löydät helposti. Heikkoja joukkueita vastaan tehdään yleisesti ottaen enemmän maaleja, jolloin on täysin luonnollista että yksittäisen pelaajan tehotkin noudattavat samaa kaavaa.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Minusta melko hakemalla haettu merkityksetön tilasto. Näytäpä yksikin kärkiketjujen pelaaja esim liigasta, joka tekee valtaosan tehoistaan ns. huippujoukkueita vastaan. En usko että löydät helposti. Heikkoja joukkueita vastaan tehdään yleisesti ottaen enemmän maaleja, jolloin on täysin luonnollista että yksittäisen pelaajan tehotkin noudattavat samaa kaavaa.
Mun mielestä kyseinen tilasto kertoo siitä, että Kestner ei ole päässyt paikoille, kun vastassa on ollut laadukkaampi joukkue. Mutta ihan sinänsä validi pointti sinulta, että ei tuosta suoraan voi tehdä mitään vertausta, mutta on silti riskiä ilmoilla.

Ja otin yhen pelaajan tarkasteluun: Lauri Pajuniemi teki viime kaudella liigan top6-joukkueita vastaan 11/26 maaleistaan. Osui mm. jokaisessa HIFK -ottelussa, jossa oli mukana. Tiedä sitten mitä tästä pitäisi sanoa.
 
"That's the difference between you and me; you wanna lose small, I wanna win big" - Harvey Specter

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kestner teki kaudella 2018-2019 Newfoundland Growlersin riveissä runkosarjassa 49pistettä 61:ssa ottelussa.

Pleijareissa joukkue voitti mestaruuden ja Kestner teki pleijareissa 16pistettä, 21:een otteluun.

(Finaaleissa 3+1 -6 ottelua- ja välierissä 3+3 -5 ottelua-) Molemmissa sarjoissa yksi voittoon johtanut maali myös.

Ja tosiaan viimekaudella 73pistettä 58:aan otteluun.

Ton statistiikan perusteella ni ratkasevissakin peleissä saa jotain aikaa.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
Kestneristä puhuttaessa kannattaa esille nostaa Elmo Aittolan Twitteristä bongattu tilasto:

Kärkijengit (CIN, FLA,NFG, REA) 14gp, 2+9=11
Keskitaso (FWK, IDA, BB) 17gp, 14+14=28
Heikot (IF,KW, WN, KC, AT, AG) 27gp 17+17=34


Eli kärkijengejä vastaan Kestner sai aikaan jopa kaksi (2!) maalia kauden aikana.

Mun silmiin on hyvin, hyvin vaikea nähdä, että Kestner pelaisi täällä kauden loppuun, mutta koska nyt sanoin julkisesti näin, niin eiköhän sieltä ole luvassa joku +20 maalin kausi. Saas nähdä.
Perkele kun meni ensimmäiset koodaukset keturoilleen ja piti poistaa viesti, mutta unohdin kopioida sen ensin. Noh, koitetaan vastata uudestaan.

Sinänsä ymmärrän kyllä tälläisen tilaston ja sinun sekä Arposen idean tässä kohtaa. Kyllähän tällainen tilasto tietyllä tapaa tukee sitä, mistä ylempänäkin puhuttiin eli Kestner katoaa kuvasta kun hänet saadaan pelattua ulos mukavuusalueeltaan, joka puolestaan tapahtuu todennäköisesti kärkijoukkueita vastaan.

En kuitenkaan oikein muuten arvosta tällaista yhden kauden otantaa. Yksi kausi harvoin kertoo koko totuutta pelaajasta ja uskaltaisin väittää, että jos yhden kauden sijasta vertailtaisiin vaikkapa jonkun tunnetun maalitykin tilastoja TOP, MIDDLE -ja BOTTOM-jengejä vastaan ko. sarjasta, niin A) ensinnäkin nuo kaudet eroaisivat toisistaan merkittävästi eli toisella kaudella ko. pelaaja on onnistunut paremmin kärkijoukkueita vastaan kuin jollain toisella kaudella ja B) useamman kauden mukaantuominen toisi enemmän totuutta siihen kokonaiskuvaan. Onko pelaaja ollut jo vuosikausia sellainen, että sarjakärkiä vastaan ei vaan onnistu ja häviää kuvasta jne.

Tämä toki vaatisi, että ko. pelaaja on pelannut urallaan jo useamman noteerattavan vuoden ja toisekseen, on onnistunut maalinteossa edes jossain määrin tasaisesti. NHL:stähän tällainen olisi helppo tehdä esimerkiksi Ovechkinista, Stamkosista tai Tavaresista, mutta ECHL:ssä vaihtuvuus on verrattain suurempi ja kärkipelaajat eivät kovinkaan usein vietä vuosikausia sarjassa vaan siirtyvät Eurooppaan tai muuten kiekkokiertolaisiksi, jolloinka maalilukemat eittämättä heittelehtivät.

Otetaan vaikka yksi esimerkki, samanlainen kuin tuossa Arposen nostamassa tilastossa. Kyseessä siis Justin Danforth, joka ei suinkaan voittanut maalipörssiä, mutta oli siinä toisella sijalla, joten laskettanee mukaan.

JOUKKUEEN SIJOITUSJOUKKUEETOTTELUT VSTEHOPISTEET VSMAALI KA VSPISTE KA VS
TOP-5Kärpät, Tappara, Ilves, KooKoo, (Lukko)154+6=100.270.67
MIDDLE-5HIFK, HPK, JYP, KalPa, Ässät2014+10=240.701.20
BOTTOM-5TPS, SaiPa, Pelicans, Jukurit, Sport219+17=260.431.30

Kuten huomataan, iski Danforth kärkijoukkueita vastaan rutkasti tehottomammin maaleja, kuin esimerkiksi keskikastin joukkueita vastaan. En silti jaksa uskoa, että Danforthin arvo tai merkitys joukkueelleen olisi tästä vähentynyt tai häntä pidettäisiin Raumalla pelaajana, joka onnistui vain "paskempia" joukkueita vastaan. Yhden kauden otannalla kuitenkin saadaan sekin näyttämään siltä.
 
Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat olivat lyöneet ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

@Kahvaajapakki - "Ei Per niin huono ollut kuin tilastot näyttävät. Oli ihan vitusti huonompi. #88"

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kestneristä sen verran, että pelas ECHL mestarijoukkueessa (Newfoundland Growlers) 2018-2019 kaudella.

Konferenssi finaalissa:
5ottelua
3+3
1 voittomaali

Finaalissa:
5ottelua
2+3
1 voittomaali

Joten eise nyt ihan jämä ratkasupeleissäkään ole. Jos ECHL:ää voi käyttä mittarina.

Koko pleijarisaldo on 21 ottelua, 9+7, +-8 ja 2yv maalia.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Ellei Kestner itse ota sitä huomiota (toivottavasti ottaa) on joukkueessa kuitenkin Pajuniemet ja muut ennakkoon vahvemmat pelurit, joita vastaan kovakin vastustaja panostaa omat puolustavat kärkipelaajansa. Tämä voi tuoda helpotusta kun ei ole se oletettu joukkueen ykköspelaaja.
 
1956 1976 1989 1990 1991 1993 1995 1999 2000 2001 2010..
Joukkue olemme me | Nous sommes Canadiens | Més que un club
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy