Ilmoitukset

Nimimerkki Nahkizz paljastui heti palstauransa aluksi trolliksi, joten passitimme hänet saman tien ulkoruokintaan.

Nimimerkin killswitch tuotanto ei ollut tarpeeksi hyvällä tasolla ja hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Nimimerkki sporttipappa on laitettu viikoksi katsomon puolelle rauhoittumaan Jokerit-osioon kirjoitetun henkilökohtaisen hyökkäyksen jäljiltä.

Nimimerkki Cobol kuittasi itselleen viikon pelikiellon turhasta ja provosoivasta ketjunavauksestaan Jokerit-osiossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BlackWolf on viikon ajan poissa muonavahvuudesta kirjoitettuaan henkilökohtaisen hyökkäyksen "Liigan yleisömäärät kaudella 2018-2019"-ketjuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin g0447u on saanut pysyvän pelikiellon. Olimme huomauttaneet häntä sekä heikosta sisällöstä että huonosta kieliasusta, ja edellisyön todennäköisesti humalatilassa kirjoitetut turhat viestit olivat meille viimeinen pisara.

Sulje ilmoitus

Nimimerkit Huikko ja KooJii_#1 kirjoittivat hyvän maun vastaisen viestin, ja tämän vuoksi he ovat seuraavan viikon ajan kokoonpanon ulkopuolella.

Nimimerkkiä Ippenator ei puolestaan nimetä pelaavaan kokoonpanoon seuraavan kahden viikon aikana offtopicin ja itsemoderoinnin vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti päätökseemme.

Sulje ilmoitus

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Jos Blues tippuu Liigasta...

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana peterra, 09.12.2015 klo 00.02.

 1. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ja menee konkurssiin kuten nyt vääjäämättömästi näyttää käyvän, millä tavalla tämä asia hoidetaan sarjataulukossa?

  Yhtäkkiä Liiga on taas 14 joukkueen sarja ja tämä päätön lohkojako tekee tilanteesta mielenkiintoisen. Jos liiga siis mitätöi kaikkien joukkueiden Bluesilta saamat pisteet, jäävät osa joukkueista erilaisiin tilanteisiin.

  Mm. IFK:lta tippuu kaksi ottelua pois, samoin HPK:lta, koska molemmilla olisi Bluesin kanssa kuusi kohtaamista, kun muilla 4. Mitenkäs tämä dilemma hoidetaan noin käytännössä?
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2015 klo 00.40
 2. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Lainaus:
  Liigan päättäjät sekä aiemmat perseilyt tuntien ihan päin vittua. Johan Liiga mokasi päästessään konkurssikypsän Bluesin koko kaudelle mukaan. Onhan tämä naurettava tilanne vaikka ei paljon hymyilytä. Juuri tuon takia koko lohkojako on todella tyhmä. Vaikea sitä on äkkiseltään miettiä, mikä olisi paras ratkaisu, kun ei ole sellaisia oikein jäljellä. On vain huonoja ja todella huonoja.
   
 3. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Helpoiten tämä kait menisi siten, että HPK ja HIFK kohtaa vielä kaksi kertaa lisää ja siten korvaavat, ikäänkuin toisilleen, menetetyt Blues pelit...

  Edit. sen jälkeenhän ei tarvitse kuin poistaa sarjataulukosta, Bluesia vastaan pelatut pelit.
   
 4. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tällä hetkellä tilanne on siis, että kaikilla joukkueilla on kaikkia joukkueita vastaan tuo 4 peliä. Näin ollen pelimäärä on 56 ottelua per joukkue runkosarjassa. Tämän lisäksi liiga on lanseerannut nämä lohkot, joissa jokainen joukkue pelaa ns. 4 ylimääräistä peliä siten, että se pelaa kahta joukkuetta vastaan samassa lohkossa kaksi ylimääräistä peliä.

  Jos Bluesin pelit mitätöitäisiin kaikilta joukkueilta peruslähtökohdassa runkosarjan ottelumäärä per joukkue tippuisi 52 otteluun. Kaikki muut joukkueet saisivat tuohon päälle sen neljä peliä omasta lohkostaan paitsi IFK ja HPK. Näin ollen HPK ja IFK jäisivät 52 otteluun runkosarjassa, kun muilla olisi se 56. Kysymys vaan kuuluu, että pitäisikö myös lohkot hajottaa, jos Blues tippuu ja palata tuohon lähtökohtaan (14 joukkuetta, 56 peliä per jengi) ja palauttaa tasauskierrokset tuomaan se kaksi ylimääräistä ottelua...Mene ja tiedä.

  JA anteeksi, jos mun logiikka sulaa. Matematiikka ei oo koskaan ollut vahvin aine, joten tämä voi sisältää asiavirheitä eli ihan suoraa p**kaa, joten korjatkaapa mun logiikkaa. :)
   
 5. Hidas_ja_kankea Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Etta, ACO
  Jos ja jos ...

  Helpoin ratkaisu olisi, jos Blues merkittäisiin häviämään kaikki pelit (myös voitetut). Ei oikein hyviä ratkaisuja ole tiedossa. Lohkojaot tekevät vaikeaksi loppukauden vekslaamisen ja sarjataulukkoon pitää saada sama pelimäärä kaikille joukkueille. Sitä en ole katsonut, kuinka vaikuttaisi nykyiseen tilanteeseen. Eikä asialle edes ole niin väliä, kun harmitus on suuri jääkiekkofanina.

  Jalkapallossa toimii lisenssivalvonta, mutta ei Suomen suuressa ja eniten ammattimaisessa urheilusarjassa.

  Lukenut olen Blues-osiossa ketjua "Bluesin nykyjohto – hävetkää!". Olisi häpeämisen paikka myös Liigalla.

  Huomenna taas olemme hivenen viisaampia asian suhteen.
   
 6. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Tässäpä vasta dilemma. Varmaan Liiga on jo kaikessa hiljaisuudessa ratkaisun keksinyt, jos yksi joukkueista katoaa kesken kauden. Itse en kyllä pääse maaliin, vaikka kuinka mietin. Tähän mennessä olen järkeillyt, että pelataan nelinkertainen sarja 13*4=52. Siihenpä se sitten jääkin. Ilmeisesti noin pieni ottelumäärää ei tule kysymykseen, joten jotain extrapelejä on kuitenkin pelattava.
   
 7. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Jos kaikki Blues-pelit poistetaan, muille jää 56 ottelu paitsi HPK:lle ja HIFK:lle 54 ottelua. Joten HPK ja HIFK pelaavat kahdesti lisää keskenään, jolloin heilläkin on 56 ottelua. Noin helppoa se on. Toki Kerholle ja IFK:lle tulee näin peräti kahdeksan kohtaamista, mutta ei tässä muukaan auta.
   
 8. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Mutta sä unohdat tässä, että HIFK ja HPK pelaa omassa lohkossaan kuitenkin kahdesti toisiaan vastaan. Eli HIFK ja HPK jäisi kuvailemassasi tilanteessa 54 otteluun. Molemmilla jäisi kaksi vajaaksi, joten helpoiten se tosiaan korvataan sillä, että pelaavat vastakkain vielä kaksi extra peliä, silloin kaikki joukkueet jäisivät runkosarjan jälkeen 56 peliin, ilman Blues pelejä. Tämä toki epäurheilullinen ratkaisu, mutta nämä lohkothan jo lähtökohtaisesti ovat epäurheilullinen lisä, perussarjaan, joten ei pitäisi liiemmin päänsärkyä aiheuttaa.
   
 9. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @Kalikankosto
  sen verran korjaan avausviestiäni, että tilanne on tällä hetkellä se, että kaikki joukkueet kohtaavat Bluesin vähintään neljä kertaa. Pohjalla on 15 joukkueen nelinkertainen sarja, joka tarkoittaa siis juuri tuota sinun maitsemaasi 56 peliä.

  Jos otetaan lohkot pois ja pelataan 14 joukkueen nelinkertainen sarja, saadaan tuo 52 peliä, jos siis Blues katoaa liigasta ja pohjalla on tuo 14 joukkueen malli, niin pelimäärä on tuo 52.

  Siihen lisätään lohkoissa olevien joukkueiden 2x2 ylimääräistä peliä, jolloin kaikilla muilla paitsi IFK:lla ja HPK:lla olisi 56 peliä.

  Lähtökohtaisesti siis IFK:lle ja HPK:lle pitää saada 4 peliä lisää, jotta joukkueilla on tasamäärä pelejä.
   
 10. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Kyllä kyllä. Sitten tulee tietysti ongelmaa esimerkiksi kausikorttilaisille korvauksista. Nehän on kuitenkin myyty sisältämään 30 kotiottelua. Saattaisi kuitenkin olla helpointa repiä se 60 matsia kasaan, vaikka vaikeaa sekin on.
   
 11. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Se on hieman vaikeampi ratkaisu sitten tuo. Ensin tarvisi palauttaa kaikki joukkueet tuohon 52 peliin ja sen jälkeen miettiä, Sitä, että suostuuko joukkueet esim. Tappara ja Ilves käytännössä jättämään yhden rahastuspelin väliin liigan takia...se on ihan toinen juttu. Yleensähän noita paikallispelejä on ollut Tampereella kaudessa se viisi, mutta tuo kuudes on varmasti saanut sekä takojan- että kissanmaankadulla kuolan virtaamaan, joten tuskimpa luopuvat taistelutta ylimääräisestä rahastuspelistä, joka sattuisi vielä olemaan Ilveksen kotipeli ;)
   
 12. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Itse sanoisin tähän ongelmaan, että "ei voi mitään, tuli pari muuttujaa". Mutta jos ne 60 ottelua on pakko pelata, niin sitten lisätään neljä täyttä lisäkierrosta runkosarjan loppuun. Nykyisellään runkosarja loppuu torstaina 10.3. Sen jälkeen kun lauantaina 12.3, tiistaina 15.3., torstaina 17.3. ja 19.3. pelataan lisäkierrokset, niin tulee se 60 ottelua täyteen. Ja kukaan ei tietenkään kohtaa niitä oman lohkon joukkueita enää noissa matseissa.

  Tämän myötä pudotuspelien alku viivästyy, mutta minkäs sille mahtaa. Vai onko se ongelma, jos finaalit pelataan vasta toukokuussa, kun tuolloin alkaa ns. uusi kausi. Ja finaalijoukkueide pelaajia ei varmaan MM-kisoissa nähdä, mutta se on ongelmista pienin.
   
 13. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  Lainaus:
  Lainaus:
  Miksi jo pelatut ottelut tulisi mitätöidä?

  Eikö yksinkertaisin ratkaisu olisi se, että Blues tuomittaisiin häviämään tulevat ottelunsa? Eikö tästä ole ihan sääntökirjassakin maininta? Muistaakseni siellä on jotain siitä, että jos jompikumpi joukkue ei ole sovittuna aikana pelipaikalla. Mun järkeeni ainakin tällainen olisi järkevin ja yksinkertaisin ratkaisu.
   
 14. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Onhan tuossa jokunen ongelma, esim. se, että jotkut joukkueet todennäköisesti ovat haalineet vahvistuksia artistisopimuksilla ja heidän pitää poistua maasta viimeistään huhtikuun viimeinen päivä ;)
   
 15. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ehkä sen vuoksi, että jotkut joukkueet ovat pelanneet vähän enemmän jo Bluesia vastaan kuin toiset ? :D

  Ja miksi se ei ole reilua? No siksi, että se tuottaa ihan tismalleen saman ongelman kuin muutkin ratkaisut, että kauden lopussa toisella joukueella on 53 runkosarjapeliä ja toisella 52 ...:D
   
 16. Sv veinikretski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko. /HC Tallinna !
  Helppoa, ottaa yhteyden HK-Ilvekseen, Tallinnaan, ja pitää Bluesin jäljellä olevan rungon kasassa, "pojat" vahvistaa joukkuetta täältä suhteillaan/rahoillaan samalla nähdään miten homma täällä vetäisi, ja toimisi. Bluesin nimellä vetäisi matsit loppuun. Tämän jälkeen myy liiga lisenssin tänne. Pientä harjoitusta ennen KHL.ää/tai liigaa. Olisi pelaajillekin upea loppukausi ja kahden maan fanit.;)

  veini
   
 17. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  No sitten ne eivät pelaa finaaleissa. Tai jos tieto finaalien pelaamisesta toukokuussa tulee hyvissä ajoin, niin joukkueet tietävät, ettei artistisoppareiden tekeminen ei kannata.

  Lainaus:
  Ainakin HPK on pelannut vasta yhden ottelun Bluesia vastaan. Joten jos Blues-otteluita ei mitätöidä, Kerholle jää pariton määrä pelejä ja kotiotteluita on enemmän kuin vieraspelejä.
   
 18. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Seurojen on helpompi kyllä hyvittää nuo mahdollisesti puutuvat pelin/pelit kun osa joukkueista on jo pelannut molemmat kotipelinsä Bluesia vastaan.
  Mitään ongelmaa noista pelatuista peleistä ei tule niitä pelejä ei vain näy sarjataulukossa, lopuilta joukkueilta siitä yhdestä tai kahdesta puuttuneesta kotipelistä hyvityksiä.

  HPK ja HIFK sitten pelaamaan ne kaksi extra-peliä keskenään niiin kaikilla on 56 peliä.

  Miten osa porukasta nyt saa suuren ongelman siitä, että jäljelle jäävät 14 joukkuetta pelaavat kuitenkin sen normaalin 4-kertaisen sarjan (52-peliä) ja siihen ne neljä extra peliä päälle eli 56 jotka lasketaan sarjataulukkoon.
  Mutta osa joukkueista on jo pelannut kotona ne kaksi kertaa Bluesia vastaan niin helpointa on poistaa vaan kaikki Blues pelit pois sarjataulukosta ja mahdollisesti pelaamatta jääneet pelit seurat hyvittävät parhaaksi katsomallaan tavalla omille kausikortti/irtolippuasiakkaille.
   
 19. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  siis neljä extrapeliä keskenään, koska yksi osapuoli eli Blues tippuu pois.

  Meidän lohkologiikasta puuttuu nyt jotain. :D
  Lohkossa on kolme joukkuetta, joten Bluesin tippuessa pois sekä HPK että IFK menettävät kaksi peliä. Jotta ne korvaisivat Bluesin jättämän aukon keskenään niiden pitäisi pelata neljä peliä keskenään lisää.

  Tai sitten peterran logiikka suli jo viidennen kerran?
   
 20. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Kaikki joukkueet ovat tässä vaiheessa saaneet pelata Bluesia vastaan vähintään yhden kotiottelun eli sitä kautta saaneet pääsylipputulot siitä. KalPalla on ainoana joukkueena kaksi peliä. Jos joulutaukoa pitää jonkinlaisena rajana, niin Lukolla on myös toinen Blues-kotipeli ennen sitä. Periaatteessa tuota voi pitää oleellisempana kuin sitä, lasketaanko peliä sarjataulukkoon vai ei.
   
 21. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Ei vaan kaksi sillä ne pelaavat jo kaksi peliä keskenään ihan sarjaohejlman mukaan ilman Bluesiakin.
  Jos Blues häviää pois niin ne pelaavat keskenään kaksi lisää ja yllätys yllätys kaikilla joukkueilla sama määrä pelejä pelattuna kun Blues pelit poistetaan taulukosta.
   
 22. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  peterran logiikka siis suli, kuten editoin ylemmäs :D
   
 23. Mr.Fox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS respektit: HIFK ja Ässät
  Lainaus:
  Lainaus:
  Ei kun kaikilla joukkueilla olisi sarjataulukossa runkosarjan jälkeen 60 ottelua! Osa otteluista olisi ihan oikeasti pelattuja otteluita ja osa Bluesin luovuttamia otteluita, jotka merkittäisiin onko se nyt sitten 5-0 vai 10-0 (joka pitää merkitä lopputulokseksi, jos erotuomaristo keskeyttää ottelun painavista syistä).

  HPK:n osalta ottelut merkittäisiin seuraavasti:
  30.09.2015 HPK-BLU 0- 3 - oikeasti pelattu ottelu
  17.12.2015 BLU-HPK 0- 5 - Bluesin luovuttama ottelu
  13.01.2016 BLU-HPK 0- 5 - Bluesin luovuttama ottelu
  26.01.2016 HPK-BLU 5- 0 - Bluesin luovuttama ottelu
  27.01.2016 BLU-HPK 0- 5 - Bluesin luovuttama ottelu
  02.03.2016 HPK-BLU 5- 0 - Bluesin luovuttama ottelu


  Tällä tavalla merkitsemällähän sarjataulukkoon tulisi jokaiselle joukkueelle (jopa Bluesille) kauden päätteeksi 60 ottelua.
   
 24. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ok nyt ymmärrän pointtisi, mutta mielestäni tuo on se kaikista huonoin tapa, joka ei palvele ketään.
   
 25. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Edellisesä esimerkki tapauksessa K-Laser kaikki pelit poistettiin taulukosta ja sen tasapuolisin keino nytkin siinä saa HIFK ja HPK merkittävän edun kun saavat ilmaisia pisteitä (esim. HPK voisi saada 15 ilmaista pistettä, ei varmasti mene läpi muille seuroille).
  Muut joukkueet ovat taas joutuneet pelaaman noista pisteistä tähän asti eli Blues pois taulukosta ja HIFK:lle ja HPK:lle kaksi keskinäistä peliä lisää runkosarjaan 56-kierrosta.
  Luoutukset ovat enemmän niitä ettei joku joukkue saa tiettyyn peliin paikalle riittävästi pelaajia tai saavu paikale, Bluesin tapauksessa tässä on selvä konkurssi ei luovutus.