Joonas Oden – Kymenlaakson tähti?

  • 40 728
  • 129

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
On kyllä pakko avata tälle herralle ketju. Etenkin, koska kahden vuoden pahvi miehellä. Otteet olleet aivan mahtavia. Sopimushan oli ensi kaudesta, mutta se vaihtui juniorisopimuksesta ammattilaiskontrahdiksi. Saamme nauttia toivottavasti vielä pitkään. Eiköhän isommat sarjat vie tuon kahden vuoden jälkeen. Nuoren miehen tausta on värikäs jo nyt. Olen nähnyt aiheelliseksi tämän ketjun avaamisen jo pitkään, mutta olen odotellut josko joku muu avaisi.
 

Popi Orri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joonaksessa on kyllä hänen taustansakin huomioiden ainesta eräänlaiseksi ensi kauden "The Tarinaksi" ihan koko Liigan tasolla, jos vain otteet jatkuvat läheskään samankaltaisina. Ja mikseivät jatkuisi, nuori herra on viime otteluissa ollut koko kentän näkyvimpiä pelaajia vaikkei niitä syntyneitä tehopisteitäkään otettaisi huomioon. Loistava luistelija, takakarvaa ärhäkästi ja osaa jakaa ketjukaverille kiekon maalipaikkaan. Toki on päässyt pelaamaan "ihan" hyvien ketjukavereiden kanssa, mutta mikään statistihan Joonas ei tuossa kentässä ole ollut vaan melkein päinvastoin. Oden on tällä haavaa melkeinpä suurin yksittäinen syy odotella ensi syksyä ja uutta liigakautta vesi kielellä näin kouvolalaisesta näkökulmasta!
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Oliko niin, että tämä nuori Oden teki ensimmäisen Liigamaalinsa Ässiä vastaan Kouvolassa? Joka tapauksessa tässä voi olla yksi kaveri, joka auttaa ensi kaudella Malten jättämän tehotyhjiön täyttämisessä. Yksin tuskin siihen riittää mutta jos tekee puoletkin Malten pisteistä niin on kova suoritus ekalle kokonaiselle Liigakaudelle!
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oliko niin, että tämä nuori Oden teki ensimmäisen Liigamaalinsa Ässiä vastaan Kouvolassa?
Näinhän se on.
Joka tapauksessa tässä voi olla yksi kaveri, joka auttaa ensi kaudella Malten jättämän tehotyhjiön täyttämisessä.
Todennäköisesti, jos oikea ketju miehelle löydetään. Tehotyhjiö on kyllä paha täyttää, mutta tyhjiön kyllä onnistuu täyttämään. Ehdoton suosikkini ensi kauden joukkueesta. Ei sinne voi löytyä ketään sellaista, joka tuon paikan veisi. Kyllähän Maltea ikävä tulee, mutta Joonas auttaa suurimpaan tuskaan. Odotukset pitää vaan olla kohtuulliset ja muistaa, että nuori pelaaja vielä ja voi olla ja tulla kaikenlaisia ongelmia eteen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oliko niin, että tämä nuori Oden teki ensimmäisen Liigamaalinsa Ässiä vastaan Kouvolassa?

Juu. Sitä ennen 14 peliä tehoin 3+3. Ja nyt tosiaan viidessä viime pelissä 5+2. Toki roolikin on ollut vähän erilainen.

Ehkä nyt ei kuitenkaan kannata vielä ladata liian kovia odotuksia ensi kautta ajatellen, mutta jännä nähdä minkälaisen roolin saa / pystyy ottamaan.

Ja kuten toisessa ketjussa mainitsinkin, niin ei ole mitenkään mahdotonta etteikö ensi kaudella KooKoossa nähtäisi toinenkin Oden... Pikkuveli Markus (s. 2001) on ollut junnuissa jopa Joonasta (s. 2000) tehokkaampi.

C-junnujen SM-sarjassa pistekeskiarvo Markuksen eduksi 1,04 - 0,86
B-junnujen SM-sarjassa pistekeskiarvo Markuksen eduksi 1,02 - 0,63
Ekalla A-SM kaudella Markus 46.10+11=21 ja Joonas 52.10+15=25
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Älkää nyt hyvät lapset astuttako Joonas Odenia Malte Strömwallin saappaisiin saat sitten luistimiin. Kannattanee miettiä vähän mitä tänne suoltaa. Ja ihan vaan Odenin itsensä kannalta on syytä asetella ne kuuluisat silkkihansikkaat käteen.

Jos Oden pelaa ensi kaudella kohtuullisen kokonaisen Liigakauden niin se on jo jotain. Ja jos pääsee jopa hyville tehoille niin sehän olisi hienoa. Mutta että Malten manttelinperijä ja tehotyhjön täyttäjä... Vähän järkeä mukaan.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Malten manttelinperijä ja tehotyhjön täyttäjä...
Oli kylläkin, että auttaa sen tehotyhjiön täyttämisessä. Jos nyt oletetaan, että Joonakselle löytyy kolmosen laidasta paikka, niin onhan tuossa pistepotentiaalia hieman enemmän kuin tähän kauteen lähteneillä kolmosen laitureilla, Kimi Koivistolla ja Olli Korhosella. Tai no, kauden alussahan Anrei Hakulinen pelasi kolmosen laidassa, mutta niin...
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mutta että Malten manttelinperijä ja tehotyhjön täyttäjä... Vähän järkeä mukaan.

Jos viittaat minuun niin kirjoitin kylläkin, että Oden on yksi Malten mukana lähtevän 55 pinnan täyttäjistä ja jos pystyy +25pinnan kauteen (joka näyttää hyvin mahdolliselta täydellä kaudella) niin erittäin hyvä juttu! Missään en maininnut, että hän yksin täyttäisi Malten saappaat.

Ehkä vika oli luetun ymmärtämisessä...
 
Pukukopissa ja vastustajan pelaajien keskuudessa saattaa aiheuttaa hilpeyttä Joonaksen sukunimi. Siihen kun lisätään s-kirjain niin kyse on lupaavan juniorin sijasta eräässä suositussa herkussa jääkiekkoilijoiden keskuudessa mitä laitetaan ylähuulen alle.

Oden on lupaava ja taitava pelaaja ja kyllä itseäni vakuutti viime lauantaina Raumalla miehen peli. Uskoisin, että on vahva kanditaatti U20-kisoihin ensi talvena.
 

Peek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaakonkulma
Pukukopissa ja vastustajan pelaajien keskuudessa saattaa aiheuttaa hilpeyttä Joonaksen sukunimi. Siihen kun lisätään s-kirjain niin kyse on lupaavan juniorin sijasta eräässä suositussa herkussa jääkiekkoilijoiden keskuudessa mitä laitetaan ylähuulen alle.
Kookoon fanipäädyssä näyttikin jo olevan banneri, missä komeili mainitsemasi ylähuulen alle laitettavan nautintoaineen logo.
 

Eipou

Jäsen
Kookoon fanipäädyssä näyttikin jo olevan banneri, missä komeili mainitsemasi ylähuulen alle laitettavan nautintoaineen logo.
Itseäni tämä ei ole liiemmin häirinnyt, mutta useiden mielestä kyseinen banneri on monessakin mielessä hyvän maun vastainen. Vähän samalla tavalla kun Red Bull sponsorina Liigalle, onko hyvän maun mukaista yhdistää urheiluun (tai varsinkin nuoriin) energiajuomat ja nuuska, jotka ovat etenkin nuorison keskuudessa aika keskeinen ongelma tänä päivänä.

E: Odottelen jo kukkahattutäti- ja mielensäpahoittajakomnentteja.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Aijaa mä en nuuskaa tunnistanut, luulin että siellä oli joku Soldiers of Oden plagaati kyhättynä... kerrankin nuuskakin voi vaikuttaa paremmalta referenssiltä. Tai no enemmän ylähuulia on Suomessa nuuskan vuoksi tuhoutunut.

Mutta lahjakas kaveri, liikkeen vertailukelpoisuus liigan eliittiin on yllättänyt ja vauhdin perään on tullut nippu muutakin taitoa. Menee hankaliin paikkoihin ja on rohkea, pelaa myös puolustuspäähän hyvin. Mutta jalat maassa ja pala kerrallaan pitää odotuksia miettiä, mutta erittäin mielenkiintoista tulee olla seurata hänen otteitaan jatkossa ja toivottavasti nuorempi pääsee haistelemaan liigavauhtia ensi kaudella myös.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Pakko huudella vieraisiin pöytiin. Katsoin eilen pelin ja Oden oli silmiinpistävän hyvä. Ihan mielettömän vahva liike ikäisekseen kiekon kanssa ja ilman. Väittäisin, että tässä on tuleva nuori liigatähti. Kookoon onni on pitkä sopimus.
 

Kurt

Jäsen
Hahmottelin huvikseni ensi kauden kokoonpanoa nykyisillä soppareilla. Mukana luonnollisesti monta aukkoa, joihin tuli XX. Mutta mä heitin ykkösen muotoon Hakulinen - XX - Oden.

Nyt on kulkenut Malten ja Pitkäsen kanssa. Miksei ensi kaudella Hakulisen ja THE ykkössentterin kanssa?

Helpottaisi pirusti joukkueen kasaamista kun saataisiin oma jannu suoraan kärkikenttään.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Odenilla on nyt vajaa 10 tehokasta peliä alla. Vastaavia tapauksia on liigassa paljon, jotka lyhyellä aikavälillä pystyvät tekemään kovat pinnat esim. alkukaudesta, mutta pitkän 60 pelin runkosarjan pelaaminen on kokonaan toinen juttu. KooKoollahan alkaa olla ihan joukkueenakin perinne pelata hyvä alkukausi ja hyytyä jossain marras-joulukuun aikana. Nuorten pelaajien tehoille käy monesti samoin.

En tällä halua vähätellä Odenia, jossa näen itsekin kovan potentiaalin. Kuitenkin niin, että mikäli tekee ensi kaudella +25 pistettä niin se on ennemmin positiivinen yllätys kuin mikään odotusarvo.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joo ei liikaa painetta nuorelle pelaajalle. Malteen on turha vertailla. Maltella on maailmanluokan laukaus. Ensi kaudelle 25 pistettä olisi hieno saavutus ja pääsy junnujen kisoihin.
 

Kurt

Jäsen
Juuri noin, odotusarvo ei tietenkään voi olla 25 maalia ja 50 tehopistettä. Kuitenkin näkisin, että Hakulisen ja "ykkössentterin" rinnalla joku 12+16 olisi täysin tehtävissä kun roolia tulisi kunnolla.

Itse en pidä kauheasti siitä, että junnut ajetaan sisään liigaan nelosketjun ja vilttiketjun kautta. Mielelläni näkisin niin, että ne oikeasti lahjakkaat kaverit saisivat heti mahdollisuuden pelata isommassa roolissa kokeneiden pelimiesten rinnalla, samalla kasvaisivat hyvin korkoa kun saisivat kunnolla vastuuta.

Vierastan hieman sitä, että joukkueen kolme parasta hyökkääjää muodostavat ykkösketjun. Tällöin kapealla materiaalilla operoitaessa kolmos- ja nelosketjut jäävät väkisin heikoiksi.

Heittämällä lahjakasta junnua tuloskenttään (kuten Odenia hahmottelin) saadaan lisää leveyttä ja yksi kokeneempi kaveri sitten vastaavasti vaikkapa kolmoseen.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Muistetaan nyt, että Malte on viisi ja puoli vuotta vanhempi kuin Joonas Oden.
Malte teki suunnilleen Joonas Odanin ikäisenä SHL:ssä kaudella 2013-14 pisteet 3+4=7.
SHL tietysti on kovempi sarja, mutta Joonakselle tosiaan ensi kaudella liigassa 25 pistettä olisi jo erittäin hyvä saavutus. Toki jos tuon pistemäärän ylittää niin sehän on pelkäntään plussaa.
 

kurnuttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Kyllähän Joonas Odenissa on valtavan suuri potentiaali liigatason huippupelaajaksi. Odenin luistelu, varsinkin jalkojen vahvuus on uskomattomalla tasolla verrattuna suureen osaan ikäisistään pelaajista. Ensimmäiset potkut on vahvat ja liukukin on hyvää. Lisäksi tuntuu pysyvän kiekko mukana ja ennenkaikkea ajatuskin pysyy mukana vauhdissa.

En näe mitään muuta vaihtoehtoa kun peluuttaa rohkeasti Odenia ensi kaudella kahdessa ensimmäisessä kentässä. Väitän että tekee 30pinnaa ensi kaudella jos säästyy loukkaantumisilta. Saa ottaa talteen.
 

Eipou

Jäsen
Suurien kuvien maalaamista, mutta miksei Joonas voisi tulla jopa varatuksi ensi kesän draftissa myöhempien kierrosten kokeiluna jollekin seuralle. Ei ole kuin vasta vuoden yli-ikäinen.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kutsu kävi maajoukkueeseen. Myös Salmela ja Seppälä Raipen valitsemassa joukkueessa. Ei sillä, että yllättynyt olisin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Oden teki tänään maalin U20 pelissä Tsekkiä vastaan, P.Seppälän syötöstä. Terveisiä taas Nyholmille.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Oden muistutti taannoin JYPia vastaan hyvin samanlaiselta pelaajalta kuin meidän Jerry Turkulainen, vikkelä ja osaa syötellä. Jäi vahvasti mieleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös