-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Twitterissä ja täällä on tullut esille, että Jokipojat pistää koko sivustonsa kokonaan vielä uusiksi. Twitterissä oli hankala kirjoitella ajatuksia, mutta voinemme jatkaa täällä?

Mitä sisältöä haluaisit sivustolle? Millainen sivuston ulkoasun toivoisit olevan? Palstoilla on mukana ihmisiä jotka tuottaa ja voi vaikuttaa asioihin, joten olisi mukava jos harvalukuinen jatkoajan Jokipofamily toisi ajatuksiaan esille edes täällä yhteisesti.

Eilen todettiin, että SaPKon sivut on tyylikkäät. TuTon ei. Samalla ehdotin että Jokipoikien sivustossa voisi olla "retro-henkisyyttä". Seuralla on pitkät perinteet ja tämän soisi jollain tavalla tuotavan esille. Fonteissa tai jotenkin.

Yksinkertaista (blackhawks.nhl.com)
Uuden brändin rakentamista (panthers.nhl.com)
"Retroa" (wild.nhl.com)

Nuo nyt on kaikki samalla pohjalla, mutta pistin jos herättäisi ajatuksia. Itse olen ihan kuutamolla kaikesta "bittiavaruudesta" mutta yritän nyt tuoda jotain ajatuksia. En nyt kerennyt etsiä parempia ulkoasu esimerkkejä, eikä nuo ehkä vastaa sitä mitä päässä pyörii :D Kun selailin eri sarjojen seurojen sivustoja, niin tuli ajatus, että kaiken kaikkiaan nykyisin on todella tökerön näköisiä sivustoja. Hifkillä oli sisällöltään toimiva paketti.

Sitten toin esille ajatuksena seuraavaa. Jokipojat arvostaa vahvaa juniorityötä ja minusta tässä ovatkin tunnettu. Tuota vahvuutta soisi myöskin jotenkin korostavan ja tuovan esille. Juniorit on yksi vahvimmista syistä seuran kannatuksessa ainakin itsellä, tottakai myöskin historia. Samoin olisi hyvä tuoda esille näitä tulevaisuuden edustuksen pelaajia, koska ei kaikki pysty seuraamaan juniorin urakehitystä alhaalta ylös. Itse olen pyörinyt tiettyjen ikäryhmien parissa alhaalta ylös. Tämä toi oman mausteensa Jokipoikia seuratessa koska tiesit pelaajan, kun tämä nousi edustuksen mukaan. Näin sitten tunnet joukkueen "omaksesi". Muutenkin aika on vähissä ja ei pysty niin seuraamaan nuorempia ikäryhmiä, jolloin sitten on mielikuvat kadoksissa. Esim. Halonen, joka nyt on nousemassa edariin on itselleni ihan vieras persoona ja pelaajatyyppi. Eli, haastatteluja, esittelyjä, lupaavimmista junioreista. Kuvia yms. Olenko nyt minä ajatuksineni yksin?

Samoin tuli selväksi, että liikkuvan kuvan saaminen sivustoon on poissuljettu. Onneksi on jukkis! Toisella palstalla annoin toiveeni tuon kehittämiseen. Kiitos kumminkin jo aikaisemmista, ei ole turhia pätkiä!
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Vaikka tuon nykyisen sivuston ulkoasu ja käytettävyys, lähinnä valikkojen osalta, ei olekaan paras mahdollinen, niin viime kevään jälkeen on sisällön tuottamisen suhteen otettu isoja harppauksia eteenpäin. On ollut mukava lukea noita säännöllisesti tulleita haastatteluita niin nykyisistä kuin entisistäkin pelaajista. Tämän suuntauksen tietysti olettaa jatkuvan tulevaisuudessakin.

Kesällä oli ihan hauska idea tuo treeniblogi. Tosin alun jälkeen se jotenkin lässähti, siitä olisi voinut saada enemmänkin irti. Jonkinlaista blogia olisi mukava seurata kauden aikanakin. Kenties jonkun pelaajan, jolla on sana hallussa, voisi houkutella sellaista pitämään. Lisäksi Käyhkön Arttu kirjoittaa hyviä pakinoita Karjalaiseen, syntyisiköhän Artun kynästä jotain Jokipoika-aiheista aina silloin tällöin?

Entistä kattavammat pelaajakortit voisi olla ihan tervetullut uudistus. Ehkä vähän Jatkoaika-tyyliset, jossa on jotain muutakin tietoa pelaajasta kuin pelkät menneiden kausien tilastot. A:n pelaajistakin voisi jotain vähän samantyylistä tehdä, kuten tuossa edellä jo Jonnekin vähän ehdotteli.

Yksi idea voisi myös olla jonkinlainen otteluseuranta/shoutbox. Voisi sinne sitten purkaa paineita ja kommentoida kun seuraa ottelua muutoin kuin paikanpäältä.

Mehtimäkeläinen-sivusto nyt ei suoranaisesti tähän aiheeseen liity, mutta samalla kun Jokipoikien viralliset sivut ovat kehittyneet, niin Mehtimäkeläisen taso on laskenut. Ennenhän Mehtimäkeläisen kautta sai enemmän tietoa kuin Jokipoikien omien sivujen kautta, mutta nykään tuo tilanne on kääntynyt "oikein päin", eli viralliset sivut ovat kattavammat. Lisäksi faniyhdistyksellä on omat sivunsa heidän tarpeisiin, joten onko Mehtimäkeläiselle enää mitään tarvetta? Sivuston kommentti- ja keskusteluosiokin on nykyisin aikamoista eipäs-juupas -väittelyä. Voisihan tuonne virallisten sivujen puolelle sitten vaikka jonkinlaisen keskustelupalstan väsätä jos sitä useampi kaipailee.
 
Don't poke the bear!

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Yksi idea voisi myös olla jonkinlainen otteluseuranta/shoutbox. Voisi sinne sitten purkaa paineita ja kommentoida kun seuraa ottelua muutoin kuin paikanpäältä.
Tuo voisi saada vierasfanitkin kommentoimaan? Miten sitten pysyy asiallisena, niin onkin toinen juttu. Sivuilla pyörii varmasti vierasjoukkueiden fanejakin kohtuullisesti pelipäivinä web-tv:n parissa.

Hyviä ideoita oli tuossa kyllä. Jatkoajan tyylisille pelaajakorteille iso kyllä ja nimenomaan sieltä A-nuorista lähtien.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Tuo voisi saada vierasfanitkin kommentoimaan? Miten sitten pysyy asiallisena, niin onkin toinen juttu. Sivuilla pyörii varmasti vierasjoukkueiden fanejakin kohtuullisesti pelipäivinä web-tv:n parissa.
Joo, aika vaikeelta tuntus noin äkkiseltään, jos tuommoisen kommenttimahdollisuuden saisi. Tai ehkä paremminkin niin, että kuka sitä pelipäivinä hallinnoisi, ettei olisi a) tukossa b) täynnä paskaa? Ideana kyllä mielenkiintoinen. Vähän samaahan tuo Mehtimäkeläinen nyt edustaa..ja se vaatii kirjautumisen kuitenkin.

Sivujen sisältö lienee kuitenkin sellainen, joka ratkaisee, että tuleeko siellä käytyä vai ei. Ainakin itsellä alkaa jo selain jopa muistamaan kotisivujen osoitteen, kun siellä aiemmin tuli käytyä varmaan pari kertaa kuukaudessa. Joten kehityssuunta on oikea, vaikkei nyt juttuja päivittäin tulisikaan.

Toinen juttu sitten lienee se, että sivujen pitää palvella myös markkinointimielessä. Ja eiköhän se markkinointikin siitä tehostu, kun ihmiset löytää nuo sivut uudelleen.

Kaikkiaan kyllä hyvä, että on menossa uusille, tarvetta uusinnalle on, vaikka nämä sivut eivät vielä vanhat olekaan.
 
..SILLE!

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Ennenhän Mehtimäkeläisen kautta sai enemmän tietoa kuin Jokipoikien omien sivujen kautta, mutta nykään tuo tilanne on kääntynyt "oikein päin", eli viralliset sivut ovat kattavammat. Lisäksi faniyhdistyksellä on omat sivunsa heidän tarpeisiin, joten onko Mehtimäkeläiselle enää mitään tarvetta? Sivuston kommentti- ja keskusteluosiokin on nykyisin aikamoista eipäs-juupas -väittelyä. Voisihan tuonne virallisten sivujen puolelle sitten vaikka jonkinlaisen keskustelupalstan väsätä jos sitä useampi kaipailee.
Tässä samoilla linjoilla, että tilanne alkaa menemään "normaaliin" suuntaan. Hyvä niin. Mehtimäkeläisen taso on kyllä laskenut siitä ei pääse minnekään, joskin ihan värikästä ja välillä jopa hauskaakin on lukea noita juupaseipäs-juttuja.

Faniyhdistys tuottaa mielenkiintoista sisältöä, varsinkin nuo videohaastattelut on oikein tervetullut lisä ollut näihin hommiin, ainakin mun silmin katsottuna. Eikä pelkästään siksi, että itselläkin tuota yhdistystaustaa on. Toisaalta myös yhdistyksellä on keskustelupalsta, jossa voisi ihan hyvin ollakin ottelu- ja seurakeskustelua. Ja niille siellä jo topicit onkin, mutta keskustelu on...no, eipä sitä oikeastaan olekaan. Samaa sitten tapahtuu Mehtiksessä ja täällä Jatkoajassa.
 
..SILLE!

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Niin, minusta tuo Jokipoikien nettisivusto on ollut vähän jopa turha, kun meillä on kuitenkin meitä hemmottelemassa näin äkkimuistamalla ainakin:

- Mehtimäkeläinen
- Jatkoaika
- Susirajan Punamustat
- Mestis.fi
- Karjalainen

jotka kaikki tarjoavat esim. otteluraportteja. Ainakaan itse en kaipaa enää yhtään uutta lähdettä näille. Mestis.fi ainakin jää jo nykyisin lukematta aina. Siellä ne jutut onkin kyllä aika kuraa.

Uutisetkin tulevat yleensä about samoihin aikoihin ainakin Jatkoaikaan ja Mehtimäkeläiseen ja ovat sisällöltään ihan samat kaikkialla.

Toisaalta ehkä seuran nettisivut voisivat tarjota sitten laajemman paketin seuran historiasta ja vanhoista parroista, kuten nyt on ansiokkaasti tehtykin. Itse ainakin arvostaisin tällaista. Vielä kun mukaan saisi valokuvia ja sensellaista niin al dente.

Hemmetin hyvä, jos ne kerran nyt uudistuvat kokonaan. Nämä "välisivut" mitkä siellä nyt on, ovat ihan turhan mustat ja sekavat.

Ja yksi asia varmaan on se, että saavat ne nettilähetykset futaamaan. Ainakin kuulopuheilla niiden kanssa oli viime kaudella elämää suurempia ongelmia.

Mehtiksen alennustilasta sillä lailla samaa mieltä, että minusta ainakin käyttäjien aktiivisuus ja taso siellä on laskenut. Milloin sinne foorumille on joku kirjoittanut viimeksi jotain asiaa?
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

jukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
"Vielä kun mukaan saisi valokuvia ja sensellaista niin al dente."

Miksi ihmeessä valokuvat ja sensellaiset olisivat suussa rapsahtava, puremiskypsä kasvis tai esim pasta? Ei siis aivan läpikypsä. Onko maurilla mennyt nyt keittiösanasto vähän hukkaan? Juureksista muun muassa sanotaan, että ne ovat al dente (ranskankieltä kai), kun ne eivät ole keitetty aivan lötköiksi, vaan rapsahtavat mukavasti hanpaissa niitä purastaissa.

Noh... eihän tuo tähän tietysti kuulu, mutta pakko oli saada kuitata syvästi arvostamalleni kirjoittajalle. Antakaa bannia jos haluutte. Jokipoikien nettisivuihin mie en oikeastaan jaksa kommentoida mitään, omissakin hommissa riittää puuhaa.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Miksi ihmeessä valokuvat ja sensellaiset olisivat suussa rapsahtava, puremiskypsä kasvis tai esim pasta? Ei siis aivan läpikypsä. Onko maurilla mennyt nyt keittiösanasto vähän hukkaan? Juureksista muun muassa sanotaan, että ne ovat al dente (ranskankieltä kai), kun ne eivät ole keitetty aivan lötköiksi, vaan rapsahtavat mukavasti hanpaissa niitä purastaissa.
Hain kato tällasta analogiaa että Jokipoikaitten nettisivut on tähän asti olleet kuin ABC-asemalla höyrytetyt pussivihannekset - aika moni skippaa ne täysin turhina paperinohutta possunpihviä nauttiessaan. Uusista nettisivuista tulisi valokuvien ja sensellaisten myötä kasvikset sous vide, jotka häviävät jokaisen lautaselta ensimmäisenä - ennen Mehtiksen tarjoamia rasvaisia ranskanperunoita, Jatkoaikacomin bearnaisekastiketta tai Mestis.fi:n maustevoin joukkoon piilottamaa hiusta.

Sitä mie kato hain.

Sinne sivuille noin ylipäätään tietenkin tärkeää on myös se, että niitä jokaista osiota päivitetään, eikä tyhjiä sivuja tai kaudelle 2008 kirjoitettuja tekstejä sieltä löydy. Ja kun kännykälläkin näitä tulee selattua niin arvostaisin kyllä sitä, että kaikesta huolimatta sivut pysyisivät kevyenä.
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Minne on jäänyt maalikoosteet? Toivottavasti nämä palaa takaisin pian. Kellään asiasta tietoa?
Ihan nyt en varmaksi julistaisi, mutta ainakin kuvattu on. Miten nopeasti sitten tulee ulos ja millä foorumilla onkin kokonaan toinen juttu. Voi siis olla seuran juutuuppi tai nettisivuille itsessään jollakin muotoa. Kassotaan.

Ymmärtääkseni tällä kaudella kuvataan myös lehdistötilaisuudet, mutta niiden julkaisusta en tiedä. Oiskohan aiheellista?
 
..SILLE!

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Aiheellisuudesta en niin tiedä mutta "mahdollisesti" on tulossa lehdistötilaisuudetkin videolle:

Jokipojat Twitterissä sanoi:
Jokipojat Joensuun Jokipojat
Meiltä on kyselty maalikoosteiden perään. Maalikooste (+mahdollisesti pressitilaisuus) eilisestä pelistä löytyy sivuiltamme myöhemmin.
1 hour ago
Toivotaan värikkäitä lehdistötilaisuuksia. Tämä palvelu olisi toki saanut olla käytössä jo Tikin aikana.
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Ymmärtääkseni tällä kaudella kuvataan myös lehdistötilaisuudet, mutta niiden julkaisusta en tiedä. Oiskohan aiheellista?
Kyllä, ehdottomasti. Nämä on joskus kumminkin oma ottelutapahtumansa ja voi äityä ihan värikkääksikin tapahtumaksi....tosin Haapakoski edustaneen sitä hillitympää hahmoa. Tamin paluuta odottaen, tosin tällä hetkellä siihen näyttää vielä menevän tovin.

Ja aika nopeasti tuli tähän maalikooste asiaankin näköjään vastaus. Toivottavasti koosteisiinkin oltaisiin saatu jotain uutta.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Miteeees tää rojekti eteneep? Ainakin mulla näkyy vielä vanhat sivut, jotka kyllä on hyvin ajan tasalla. Mutta ollaanko noita siis uusimassa ja millonhan lie?

Ja mitenhän noiden maalikoosteiden kanssa?
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
En kyllä tiiä miten etenee uusien sivujen kanssa, mutta entiset on ainakin kehittyneet nyt yllättävällä tavalla: siellä on näkyvissä sarjataulukko! Ja on tainnut uusiintua muutenkin pikkusen.
 
..SILLE!

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Annettava välillä tästä positiivisesta nosteesta ruskeita lampaanperseitäkin.

Ei ole näkynyt mitään maalikoosteita saati pressitilaisuuksista videota. Tuo maurin postaama "myöhemmin" tarkoittikin sitten kuukausia.

Eikä paljoa ole muutakaan kehitystä tapahtunut sivuilla. Into oli kova, mutta taisi jäädä haaveilu asteille.

Maalikoosteiden puuttumiselle tulee täältä "sentteriä". Tehkää asialle jotain!
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Tuossa katselin Jokipoikien sivulta huomisen ottelun ennakon, kun kiinnostaa seuraavat asiat:

1. Taponen lähti HIFKin mukaan, Kotkaniemi oli viime viikon loukkaantuneena. Kuka on maalilla huomenna?
2. Matias Varttinen sai kovan tällin päähänsä. Onko toipumisestaan kuulunut mitään?
3. Miten poissaolot muuten, kun nyt kauden tärkeimpiä matseja mennään?

Oliko yhteenkään kysymykseen vastausta? Ei. Ei sitten niin yhteenkään.

Laiskaa tekemistä. Nyt vähän ryhtiä, ympäripyöreyksiä ei kukaan jaksa lukea.
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tuossa katselin Jokipoikien sivulta huomisen ottelun ennakon, kun kiinnostaa seuraavat asiat:

1. Taponen lähti HIFKin mukaan, Kotkaniemi oli viime viikon loukkaantuneena. Kuka on maalilla huomenna?
2. Matias Varttinen sai kovan tällin päähänsä. Onko toipumisestaan kuulunut mitään?
3. Miten poissaolot muuten, kun nyt kauden tärkeimpiä matseja mennään?

Oliko yhteenkään kysymykseen vastausta? Ei. Ei sitten niin yhteenkään.

Laiskaa tekemistä. Nyt vähän ryhtiä, ympäripyöreyksiä ei kukaan jaksa lukea.
Eihän näistä mahdollisista poissaoloista varsinkaan tilapäisistä tiedota mikaan seura vielä tässä vaiheessa, kun peli on vasta huomenna. Voihan olla, että siellä katsotaan eri pelaajien tilanteita päivä kerrallaan ja heidän pelikunto selviää vasta pelipäivänä, Kokoonpano on selvillä huomenna aamujäiden jälkeen ja siitähän se sitten selviää kuka pelaa ja kuka ei.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Eihän näistä mahdollisista poissaoloista varsinkaan tilapäisistä tiedota mikaan seura vielä tässä vaiheessa, kun peli on vasta huomenna. Voihan olla, että siellä katsotaan eri pelaajien tilanteita päivä kerrallaan ja heidän pelikunto selviää vasta pelipäivänä, Kokoonpano on selvillä huomenna aamujäiden jälkeen ja siitähän se sitten selviää kuka pelaa ja kuka ei.
No kyllä todellakin tiedottaa. Näissäkin on tiedotettu aiemminkin, niin tällä kaudella kuin sitä aikaisemminkin. Tiedän asian kohtuullisen varmaksi. Tietenkin voi olla niin, että jonkun pelikunto selviää vasta pelipäivänä, mutta tätä ennakkopätkää tehtäessä ei oltu vaivauduttu poimimaan puhelinta käteen, kun jutussa ei ollut edes valmentajan kommenttia tai mitään muutakaan ajantasaista tietoa. Lueteltiin vain jonninjoutavia tilastoknoppeja ja tuon roskan lukeminen oli ainakin itselleni täyttä ajanhukkaa.

Ja tottakai kokoonpano on paremmin selvillä huomenna aamujäiden jälkeen, kas kun et saman tien sanonut, että selviää ottelun avaushetkellä. Mitäpä näitä etukäteen mehustelemaan tai jälkikäteenkään. Paikallaolleet tietää ketkä pelaa ja miten peli meni. Sillai se kiekko nousee Jenssissä.
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tuossa katselin Jokipoikien sivulta huomisen ottelun ennakon, kun kiinnostaa seuraavat asiat:

1. Taponen lähti HIFKin mukaan, Kotkaniemi oli viime viikon loukkaantuneena. Kuka on maalilla huomenna?
2. Matias Varttinen sai kovan tällin päähänsä. Onko toipumisestaan kuulunut mitään?
3. Miten poissaolot muuten, kun nyt kauden tärkeimpiä matseja mennään?

Oliko yhteenkään kysymykseen vastausta? Ei. Ei sitten niin yhteenkään.

Laiskaa tekemistä. Nyt vähän ryhtiä, ympäripyöreyksiä ei kukaan jaksa lukea.
Karjalaisen verkkosivuilla kerrotaan, että Kotkaniemi on maalilla ja Kukkola luukulla. Sivussa ovat Blomberg (flunssa) sekä varotoimenpiteenä Varttinen ja Mutanen.
 

LoneWolf

Jäsen
Karjalaisen verkkosivuilla kerrotaan, että Kotkaniemi on maalilla ja Kukkola luukulla. Sivussa ovat Blomberg (flunssa) sekä varotoimenpiteenä Varttinen ja Mutanen.
Tämäpä selittääkin miksi kotisivuilla otteluennakko oli tällä kertaa suppeampi. Karjalaisessa tosiaan Petrellin kommenttien lisäksi mainostettiin Aitiopaikalla-podcastia, jossa haastateltavina Esa Lehikoinen ja Sami Mutanen. Kannattaa kuunnella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy