JoKP 2022–2023

  • 151 723
  • 1 012
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
-23 Carleton Univ.USports102810

Garrett Wright ei ehtinyt pelata kuin yhden harkkapelin, jossa heti loukkaantui. Kertoi menevänsä parantelemaan itseään kotikonnuille. Ymmärtääkseni oli enemmän puolustava sentteri. Päässyt näköjään kuntoon Carletonissa yliopistokiekossa. Olisikohan vielä kiinnostusta tull kokeilemaan Joensuun pimeyteeen miten Mestis kiekko sujuisi? Luuri kouraan Lipponen ja kuulumisia kysymään, jospa Wright innostuisi vielä nousemaan lentokoneeseen ja matkustamaan tänne susirajalle ison veden yli kun kaikki täällä jäi siihen yhteen peliin.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Päässyt näköjään kuntoon Carletonissa yliopistokiekossa. Olisikohan vielä kiinnostusta tull kokeilemaan Joensuun pimeyteeen miten Mestis kiekko sujuisi? Luuri kouraan Lipponen ja kuulumisia kysymään, jospa Wright innostuisi vielä nousemaan lentokoneeseen ja matkustamaan tänne susirajalle ison veden yli kun kaikki täällä jäi siihen yhteen peliin.
Pelaajan sopimushan purettiin kauden alussa, niin meinaatko, että hänen kanssaan tehtäisiin uudestaan sopimus vielä saman kauden aikana?
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Pelaajan sopimushan purettiin kauden alussa, niin meinaatko, että hänen kanssaan tehtäisiin uudestaan sopimus vielä saman kauden aikana?
Mikäs uuden sopimuksen estäisi, jos kiinnostus olisi molemminpuolista? Tosin en usko, että Wright on enää kiinnostunut tulemaan Suomen itärajan pikkukaupunkiin, mutta minusta kaverissa oli sellaista aitoa puolustavan sentterin, mutta myös hyvin peliä hyökkäyssuuntaan tekevän sentterin kykyä.

Kiekko-Pojille ei nimenomaan olisi
pahitteeksi vielä yksi sellainen monipuolinen sentteri, joka osaa puolustaa erityisen hyvin, mutta tarpeen vaatiessa rakentaa vastuullisesti alhaalta saakka peliä kohti vastustajan maalia. Sellainen all-around sentteri, jollainen Wright taisi olla, olisi Kiekko-Pojissa tarpeen kun kevään pelit lähestyvät.

Werbik tuli erittäin suureen tarpeeseen etenkin hyökkäyspäähän vaikka jaksaa kyllä takakarvata hyvin ja palaa aina vauhdilla puolustuksen tueksi. Silti sentteritilanne on vielä kohtuullisen ohut vaikka myös aluksi alamaissa ollut Kombe on petrannut koko ajan.

Sivonen ja Hattunen ovat senttereinä 3. Ja 4. ketjujen työmyyriä, mutta joiden rinnalle kaipaisi vielä yhtä tuollaista kookasta, raastavaa ja varmasti kiekollisena molempiin suuntiin vastuullisesti pelaavaa sentteriä, joka nappaa paikoista maalin tarvittaessa. Laukaushan Sivosella ja Hattusella ei ole kovin kummoinen.

Kiekko-Pojista nousee all-around senttereistä vertailukohdaksi vanhoista kokoonpanoista etenkin Jyrki Manninen, joka osasi sentterinä kaikkea eikä virta loppunut koskaan. Juuri sellainen tasavarman luotettavan all-around sentterin prototyyppi, jonka voi heittää kentälle milloin vain tilanteeseen kuin tilanteeseen ja joka tekee myös niitä tärkeitä ratkaisumaaleja.

 

MiKa77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, PeTo
Tässä on kuntopuntari viimeisen 9 pelin osalta.

Hyvin ollaan paranneltu asemia


1.IPK971103419242,667
2.K-Espoo970113720222,444
3.KeuPa HT961024533202,222
4.JoKP943203926202,222
5.RoKi942032422161,778
6.Ketterä940323426151,667
7.KOOVEE932132828141,556
8.Hermes932042533131,444
9.K-Vantaa940052433121,333
10.TUTO Hockey913142934101,111
11.Hokki92025263480,889
12.FPS91215193080,889
13.Peliitat91125253870,778
14.HK Zemgale91026183250,556
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Mikäs uuden sopimuksen estäisi, jos kiinnostus olisi molemminpuolista?
"Kiekkoromanttisesti" ajateltuna varmastikin mahdollista, mutta tosielämä onkin sitten ihan jotain muuta.
Kiekko-Pojille ei nimenomaan olisi pahitteeksi vielä yksi sellainen monipuolinen sentteri
Uusien sopimuspelaajien hankkiminen ylipäätään, saati edes jatkuva haaveilu heistä pitkin kautta ei ole kovinkaan realistista. Niitä ei tuosta vaan hankita, se maksaa. Meillehän ovat tulleet uusina jo lainalle Romppanen ja Werbik, jonka saaminen tänne edellytti seuralta ja kumppaneilta "ylimääräistä" panostamista. Lisäksi oven takana odottaa jo tuleva kausi halliremontteineen ja budjetit ovat Mestiksessä jo muutenkin rajalliset, niin kannattaa olla kaukaa viisas ja varautua jo tällä kaudella pikkuhiljaa tuleviin haasteisiin ja elää säästeliäästi. Jos säästytään useammilta loukeilta/sairastumisilta samaan aikaan ja Romppanen sekä Werbik jatkavat täällä, niin en näe tarvetta uusille pelaajille. Meillä on kuitenkin hyvä ja mielenkiintoinen joukkue kasassa. On ollut hienoa seurata joukkueen kasvutarinaa ja pelin kehittymistä alun vaikeuksien jälkeen. Katsotaan rauhassa, mihin asti rahkeet sitten lopulta riittävät. Kauden alku huomioiden olen todella tyytyväinen, jos runkosarjan päätteksi ollaan kuuden sakissa. Pudotuspelit ovat sitten oma lukunsa.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Uusien sopimuspelaajien hankkiminen ylipäätään, saati edes jatkuva haaveilu heistä pitkin kautta ei ole kovinkaan realistista. Niitä ei tuosta vaan hankita, se maksaa.
Jeps, kyllähän tämän jokainen jääkiekkoa vakavasti seuraava tietää, että kaikki maksaa, mikään ei ole ilmaista. Raha on rajallista etenkin Mestiksessä ja itse olen Werbikin sekä Romppasen hankintojen jälkeen hyvin tyytyväinen tilanteeseen.

Näillä kahdella hankinnalla paikattiin ne tärkeimmät jo heti kauden alusta alkaen nähdyt isot aukot joukkueessa eli ykkössentteri ja vakaa iso oman pään luottopakki, jolta sujuu myös kiekollinen peli. Hienoa, että nämä pelaajat hankittiin, joita ei jostain syystä kyetty ennen kautta hankkimaan. Näiden pelaajien puutteen näki jo heti kauden alussa puusilmäisinkin jääkiekon seuraaja.

Kolmas aikainen hankinta olisi ollut se vakaa ja luotettava ykkösmolari, mutta näyttää siltä, että asteittain tiivistynyt pakkipeli antaa mahdollisuuden voittaa myös Lehikoisella ja Lindroosilla, jotka saavat nyt mahdollisuuden kasvaa vähitellen kohti ykkösmolarin roolia. Jommasta kummasta toivottavasti sitten tulee lopulta se playoffsien muuri, joka tosin nähdään lopullisesti sitten keväällä kun paine on suurimmillaan.

Jääkiekossa oman seuransa kannattajan yksi suurimpia huveja ja toisaalta vakavamielisiä pohdintoja on fantasiarostereiden rakentelu. Jos tuolle pelipaikalle saisi tuon pelaajan jne. jne.
Aina ei tarvitse kuitenkaan elää kuolemanvakavasti reaalimaailmassa Jatkiksen palstoilla vaan antaa ajatuksen lentää ja heittää ideoita joukkueen kokoonpanosta. Se hupi sallittakoon meille malttamattomille kannattajille.

Himputin tylsä olisi jääkiekkomaailma, jos innostunut Kiekko-Poikien ikikannattaja kahlitaan pelkkään reaalitodellisuuteen. Siksi itse ainakin tykkään heitellä joskus hieman fantasiaa sekaan vaikka tiedän ettei se ole lainkaan mahdollista. Pitää mielen virkeänä ja saa ajattelemaan, että jospa sittenkin......se Garrett Wrightin tapainen sentteri.

Ps. Garrett kommenttini sai itseasiassa alkunsa siitä kun nimimerkki "MiKa77" ehdotteli toisaalla jossain päin keskustelupalstaa, että Zdenek Sedlak olisi kiva nähdä vaikka Joensuussa Kusyn ja Werbikin kanssa samassa ketjussa. Itse kyllä perustelin sen, että miksi se ei olisi hyvä juttu puhtaan pelillisesti, mutta siinäkin em. nimimerkin ehdotuksessa oli suolana se, että entäpä jos sittenkin... kasassahan saattaisi olla Mestiksen "superketju" :)

Pss. Muuten tuolla myös kannattamani HIFK:n Jatkispalstoilla on mukava vierailla koska siellä fantasioidaan vapaasti ja heitetään terävän ironista herjaa seuran ongelmista tai heikkouksista sekä myös vakavalla naamalla realisoidaan se missä kaikki on mennyt metsään. Hyvistä seuran suorituksista myös yllytään vilpittömästi kehumaan. Hauskaa ja fiksua kommenttiseuraa kun kaikki ei ole kuolemanvakavaa ja on kuitenkin niin kuolemanvakavaa.
 
Viimeksi muokattu:

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Pss. Muuten tuolla myös kannattamani HIFK:n Jatkispalstoilla on mukava vierailla koska siellä fantasioidaan vapaasti ja heitetään terävän ironista herjaa seuran ongelmista tai heikkouksista sekä myös vakavalla naamalla realisoidaan se missä kaikki on mennyt metsään. Hyvistä seuran suorituksista myös yllytään vilpittömästi kehumaan. Hauskaa ja fiksua kommenttiseuraa kun kaikki ei ole kuolemanvakavaa ja on kuitenkin niin kuolemanvakavaa.
Minusta tuntuu, että tuo mainitsemasi kommentointityyli on mahdollista kaikkien muiden joukkueiden ketjussa, paitsi JoKP:n. Täällä on fantasiointi ja herjan heitto kielletty, joten jatketaan laittamalla kravatin solmua tiukemmalle ja naamaa peruslukemille. Paitsi, että kerkesin muuten haaveilla, että olisin voittanut lotossa ja hankkinut Otto Karvisen takaisin tänne.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Paitsi, että kerkesin muuten haaveilla, että olisin voittanut lotossa ja hankkinut Otto Karvisen takaisin tänne.
Totta kai voi ja pitääkin heittää fantasioita ja herjaa, kuten juuri tämä kirjoituksesi on hyvä esimerkki siitä. Onhan sitä näissä JoKP:n ketjuissakin ollut ja sen kyllä yleensä huomaa kirjoitustyylistä onko kyseessä herjaa/fantasiaa vai niin sanotusti "asiaa". Itse en vain pysty useinkaan hahmottamaan juuri Jäkishöntsän kirjoituksista kummasta on kyse ja esimerkiksi nimimerkin aikaisemmasta kirjoituksesta Wrightiin liittyen käsitin, että pelaajan paluuta tänne pidettiin oikeasti realistisena, eikä fantasiana/herjana. Siksi kommentoin kirjoitukseen tavalla, kuten kirjoitin. Ehkä kömpelyytenä erottaa kummasta on kyse johtuu siitä, että näemme Jäkishöntsän kanssa monet eri, niin sanotut "varsinaiset asiat", muun muassa pelilliset ja pelaajat usein aivan eri tavalla, toki ajoittain myöskin samalla tavalla. Mutta, sitähän tämä on ajatusten vaihtoa ja mielipiteitä, välillä tulee varmasti jokaiselle väärin ymmärryksiä, mutta pääasia, että tänne kirjoitetaan. Mukavahan tänne Jatkoaikaan on kirjoitella ja lukea muiden kirjoituksia palstoista/aiheista ja ketjuista riippumatta.
 

PasiTh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat/Kiekko-Pojat
Halliremppaan liittyen onko kylillä kuulunut huhuja et mikä mahtaa olla toimiston suunnitelma? Vai onko siitä tietoja tihkunu jo paikalliseen aviisiin. Mulla mennyt ohi jos on. Tsemppiä JokP
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Halliremppaan liittyen onko kylillä kuulunut huhuja et mikä mahtaa olla toimiston suunnitelma? Vai onko siitä tietoja tihkunu jo paikalliseen aviisiin. Mulla mennyt ohi jos on. Tsemppiä JokP
Kyllähän siellä on jo lyöty päitä yhteen miettien tulevaa kautta ja eivätköhän niistä sitten tiedoteta virallisesti, kun alkaa tulla valmista tai aika on muuten sopiva. Saa nähdä, miten asiat sitten lopulta loksahtavat paikalleen ja miten joukkueen rakentaminen sujuu varsin poikkeuksellisessa tilanteessa.
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Halliremppaan liittyen onko kylillä kuulunut huhuja et mikä mahtaa olla toimiston suunnitelma? Vai onko siitä tietoja tihkunu jo paikalliseen aviisiin. Mulla mennyt ohi jos on. Tsemppiä JokP
Minä kun pyörähdin kylillä, niin kuulin, että JoKP aikoo kasata ihan kilpailukykyisen porukan myös ensi kaudelle eli ei aiota viettää mitään välikautta.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Kyliltä kuulin myös huhun, että Wiljami Kupiainen olisi neuvottelemassa siirtoa pois JoKP joukkueesta.
Mistäs moinen? Toivottavasti vain huhu, mutta jos ei jatka, niin eikö ole valmennuksen suosiossa vai mistä kenkä puristaa? Parempi liksa muualta? Ei kai vain isäpapan lomauttaminen toimarin paikalta? (miksi vaikuttaisi kun on kaksi eri asiaa?).

Etenkin YV:llä hyvä ja kahdeksassa pelissä pisteet 1+5 ilman miinuksia (0). Hyvä jos jatkaisi kiekollisena pakkina, mutta jos ei jatka niin silloin on kyllä syytä lähteä pakkiostoksille. Saman tason kiekollisia Mestispakkeja ei kuitenkaan kasva joka puussa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Minä kun pyörähdin kylillä, niin kuulin, että JoKP aikoo kasata ihan kilpailukykyisen porukan myös ensi kaudelle eli ei aiota viettää mitään välikautta.
Kyllä, kaikki suunnitelmat ja viritykset tähtäävät siihen, että saataisiin vietyä kausi läpi mahdollisimman "kivuttomasti" ja, että saataisiin jalkeille mahdollisimman kilpailukykyinen joukkue. Aika näyttää, miten siinä onnistutaan.
Hyvä jos jatkaisi kiekollisena pakkina
Totta, jos Kupiainen lähtisi, niin menetetään kiekollista osaamista ja pelaamista. Jokipoikien kasvatin vahvuudet ovat juurikin kiekollisena ja ylivoimassa viivapelaajana. Kupiaisen pelaaminen loukkaantumiseensa asti oli ehkä hieman vaisumpaa, mihin on totuttu, mutta toki pitää muistaa, että alussa koko joukkue pelasi alle kykyjensä. Jos Kupiainen lähtee, niin meillä olisi sen jälkeen laina Romppanen ja U20 joukkueessa pelaava Kankkunen mukaan laskettuna kahdeksan pakkia. Mitä on nyt kuulunut "kentältä" sieltä sun täältä ja saanut lukea medioista, niin pelaajamarkkinat ovat olleet jo jonkin aikaa yllättävänkin kuivat. Toivottavasti Romppanen pysyy lainalla pidempään, silloin ei olisi sinänsä välitöntä hätää, sillä nythän on pelattu nyky kokoonpanolla jo pitkään ilman toipilaana ollutta Kupiaista ja ihan hyvin on pärjätty. Mutta, joka tapauksessa todellakin harmi, jos Kupiainen ei jatka täällä, hän on hyvä lisä puolustukseen antaen enemmän vaihtoehtoja pakkien peluuttamiseen ja kierrättämiseen.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
SaiPa tiedottaa verkkosivuillaan, että Werbikin sopimus on purettu. Saa nähdä, mitä tämä merkitsee Werbikin jatkolle täällä, etsiikö kenties pelipaikkaa joistain muista sarjoista, vai jatkaako täällä?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
SaiPa tiedottaa verkkosivuillaan, että Werbikin sopimus on purettu. Saa nähdä, mitä tämä merkitsee Werbikin jatkolle täällä, etsiikö kenties pelipaikkaa joistain muista sarjoista, vai jatkaako täällä?
Kiekko-Poikien kannalta toivottavasti ei ole muita vaihtoehtoja kuin jatkaminen tutussa joukkueessa. Karmeaksi muuttuisi taas sentteritilanne, jos luotettavan vakaa ykkössentteri häipyisi. Pelottaa jo koko ajatuskin kevätkauden pelillisen jatkon kannalta, jos Werbikillä on olemassa muita vaihtoehtoja. Toisaalta money talks, joten.......
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Onko vain pähkäilyn tasolla vai jotain huhua?
Sopimuksen mahdollisesta purkamisesta kuulin huhuja jo pikkasen ennen joulua, mutta ei siitä kehdannut tänne kirjoitella, ennen kuin SaiPa sen nyt virallisesti julkisti. Mutta, siis jo heti silloin alkuun tuli ihan maalaisjärjellä pähkäiltyä, että Keski-Eurooppa saattaisi tulla kysymykseen.
 
Sopimuksen mahdollisesta purkamisesta kuulin huhuja jo pikkasen ennen joulua, mutta ei siitä kehdannut tänne kirjoitella, ennen kuin SaiPa sen nyt virallisesti julkisti. Mutta, siis jo heti silloin alkuun tuli ihan maalaisjärjellä pähkäiltyä, että Keski-Eurooppa saattaisi tulla kysymykseen.
Ei siis liene realistista että jatkaa Joensuussa.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Keski-Eurooppa saattaisi tulla kysymykseen.
Niin, Werbikin iässä kannattaa pelata siellä mistä saa parhaat massit, ei Kiekko-Pojissa vaikkapa Keski-Euroopan moneen muuhun jääkiekkomaahan verrattuna. Ehdottoman ykkössentterin ja kiekollisen pelinjohtajan mahdollinen häipyminen on Kiekko-Pojille lähes kolossaalinen ongelma kun muutenkin on pitänyt peluuttaa esim. laituri Bryggeriä sentterinä.

En tiedä mistä massit löytyisivät uuteen vakaaseen kiekolliseen ykkössentteriin, mutta se olisi jokseenkin täysin välttämätöntä, jos kevätkaudelle haetaan plaoffs menestystä ja halutaan olla runkosarjan kuuden parhaan joukossa. Harmittava tilannne, jos Werbik häipyy, mutta ei vielä surkutella, toivottavasti löytyy jokin talousratkaisu Werbikin pitämiseksi kauden loppuun Joensuussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös