JoKP 2022–2023

  • 151 534
  • 1 012
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Minulla olisi toiveissa myös vielä järeämmän kaliberin hyökkääjä joka taitaa Mehtimäen huudattamisen; maalien mättämisen ja laitojen ryskymisen muodossa.
Niinpä, yleisö tykkää muustakin kuin puhtaasta taitopelistä. Kyllä joukkueessa pitää taitopelaajien lisäksi olla isoa karheutta ja laitojen ryskettä, ihan jo itsesuojelun takia. Sitä itsekin kaipaan lisää Kiekko-Poikiin eli paria kookasta hyökkäyspelaajaa, jotka osaavat myös taklata puhtaasti, mutta eivät pelkää pudottaa hanskoja jos tarvis vaatii. Siltä osin joukkueessa on vielä pieni täydennyksen paikka hyökkääjistössä vaikka Vesaaja saattaisi olla tälläinen pelaaja Kuirin lisäksi.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
En tiedä oliko kovin yllättävä haku, suurelle yleisölle kuitenkin tuntematon pelimies. Anyway, tervetuloa!
Eikös se juuri ole yllättävä haku, jos suuri yleisö tai asioista enemmänkin perillä oleva yleisö ei osaa yhtään etukäteen odottaa kuka pelaaja julkistetaan? Täälläkin palstalla arvuuteltiin, eikä kukaan osunut lähelläkään. Ainakin itselle oli iso yllätys, kun kuulin kuka tulee. Yllätys oli ensinnäkin, että ylipäätään tulee ulkkari ja vieläpä Kazakstanista sekä näinkin kova ja tasokas pelaaja. En todellakaan osannut odottaa tällaista. Kuten Sportti.com uutisoi: Mestis-seura nappasi ison kalan! :)

Se on totta, minkä useampikin nimerkki nostaa esille, kokoa tarvitaan lisää hyökkäyspäähän. No joukkueen rakennushan on vielä kesken, joten en ole tästä huolissani, jos nyt ylipäätään osaan huolestua mistään? Pelaajia tulee vapaille markkinoille jatkuvasti lisää ja heitä on jo ennestäänkin paljon, joten viimeisten täsmähakujen kanssa kannattaa edetä maltilla. Eiköhän seurat tee tilanteista riippuen viimeisimmät sopparit vasta vähän ennen kauden alkua tai osan jopa kauden jo alettua.
jotka osaavat myös taklata puhtaasti, mutta eivät pelkää pudottaa hanskoja jos tarvis vaatii. Siltä osin joukkueessa on vielä pieni täydennyksen paikka hyökkääjistössä vaikka Vesaaja saattaisi olla tälläinen pelaaja
En tiedä onko Vesaaja herkkä pudottamaan hanskoja, mutta voimaa ainakin löytyy!
 

PasiTh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat/Kiekko-Pojat
Hieno haku. Hyvä Jokp. Tosi mielenkiintoinen pelaaja ja kuten väärävaihto ennakoi niin ainaki potentiaalia kaverissa on. Kovat on noi tehot ollut aikanaan nuorten mm-kisoissa. Yritin googlata olisi kiva ollut nähdä jotain pätkiä jos joku löytää internetin syövereistä niin olisi kiva nähdä.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
RoKi:n Batyrlan Muratov 23 v. (sama Nomad Nur-Sultan joukkue kuin Artur Gatiyatovilla) teki kaudella 2020-2021 Kazakhstanin sarjassa 47 ottelussa 10+22 (yht. 32) pistettä.

Viime kaudella 2021-2022 Muratov teki sitten jo RoKissa 49 ottelussa peräti 19+32 (yht. 51) pistettä.

Artur Gatiyatov ( 22 v.) teki kaudella 2020-2021 Nomad Nur-Sultanissa 48 ottelussa 11+19 (yht. 30) pistettä ja viime kaudella 2021-2022 43 ottelussa 12+21 (yht. 33) pistettä eli pientä pistenousua aiempaa pienemmällä pelimäärällä.

Eli ehjänä säilyessään, hyvillä ketjukavereilla ja Mestikseen nopeasti sopeutuessa Arturilta on odotettavissa sellainen 50 pisteen pelikausi.

Ei olisi hassumpi pistesaalis Mestiksessä, jos kaikki menee putkeen ensi kaudella eli tulee olemaan Kiekko-Poikien ehdottomia kärkipelaajia ja Mestiksen pistepörssissä tosiaan mahkut sinne kärkikymmenikköön. RoKi:n Muratov oli viime runkosarjakauden jälkeen Mestiksen pistepörssin 7. sijalla.

Tosin playoffseissa Muratoville tuli vain 10 peliä (38. sija playoffsien pistepörssissä) ja pisteet 2+4 (-5 !) kun pudotuspelin parhaalla pistemiehellä Ketterän Janne Kettusella playoffsien 17 pelissä pisteet olivat 8+7 (+8! ). Muratovilla taisi olla loukkia ja ei siksi ollut täysin iskussa playoffs sarjassa.

Muistan kyllä kun Muratovilla oli kiekko hallussa Kiekko-Poikien pelatessa RoKia vastaan, niin kyllä siinä oli aina pieni jännitys päällä, että joko kolahtaa tai tuleeko maaliin johtava syöttö.

Eli näillä spekseillä ja odotusarvoilla Artur on vähintään Batyrlan Muratoviin verrattava pelaaja. Hyvä haku Kiekko-Pojilta ja siinä mielessä odotettavissa Artturin jääkiekkotaituruutta Mehtimäen askissa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Mukava olisi kuulla ennen joukkueen kesälomalle lähtöä (oletan, että viimeistään ensi viikolla), että miten Kiekko-Poikien kesäharkat ovat sujuneet tähän saakka ja millainen fiilis pelaajilla on jäänyt treeneistä sekä uudistuneesta joukkueesta. Kovin on ollut heikkoa pitkin kevättä Kiekko-Poikien kannattajille tiedottaminen ja Kiekko-Pojat hengen nostattaminen tulevaa kautta varten etenkin nettisivuilla tai somekanavissa.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Mukava olisi kuulla ennen joukkueen kesälomalle lähtöä (oletan, että viimeistään ensi viikolla), että miten Kiekko-Poikien kesäharkat ovat sujuneet tähän saakka ja millainen fiilis pelaajilla on jäänyt treeneistä sekä uudistuneesta joukkueesta.
Eiköhän joukkue, siis pelaajat jääneet lomille juhannuksena kuten yleensäkin? Otaksuisin, että pelaajien fiiliksiä treeneistä ja uudistuneesta joukkueesta saadaan varmaankin sitten, kun joukkue kokoontuu kesälomien jälkeen yhteen ja alkaa varsinaiset joukkuetreenit. Mutta kyllä sieltä varmaankin joitain uutisia on tulossa taas lähiaikoina?
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Mutta kyllä sieltä varmaankin joitain uutisia on tulossa taas lähiaikoina?
No kappas, sieltähän niitä uutisia tuli ja vieläpä erittäin positiivisia! ;)

JOENSUUN KIEKKO-POJAT OY:N TILIKAUSI OLI TALOUDELLINEN MENESTYS
Joensuun Kiekko-Pojat Oy:n viime kauden tilikausi on päättynyt hyvään taloudelliseen tulokseen. Liiketoiminnan tuotot tilikaudella 1.5.2021 – 30.4.2022 olivat 1 037 056€, kun edellisenä vuonna liiketoiminnan tuotot olivat yhteensä 779 579€. Päättyneen tilikauden tulos oli tilikaudella 98 746 euroa voitollinen, kun vuotta aiemmin tulos oli seitsemän (7) tuhatta euroa voitollinen.
Mainitsemisen arvoista on yritysasiakasmyynnin kasvu edellisestä vuodesta ja kumppaniverkoston huima laajentuminen. Valtion myöntämät koronatuet kompensoivat kohtuullisesti tulonmenetyksiä ottelutapahtumien tuotoissa.
Seuran manageri Jaakko Lipponen ja kesäkuussa toimitusjohtajana aloittanut Mika Kupiainen kommentoivat mennyttä tilikautta seuraavanlaisesti.
- Hienoa työtä on koko Kiekko-Poikien taustaporukka tehnyt. Kiitos siintä kaikille omistajille, hallitukselle ja työntekijöille. Toinen peräkkäinen vuosi, kun tehdään positiivinen taloudellinen tulos ja nyt todella hyvä sellainen, toteaa seuran manageri Jaakko Lipponen.
- Nyt on hyvät pohjat seuralla ja taloudellisesti saatu joensuulainen jääkiekkoilu vakaallepohjalle. Koko tausta organisaatio on tehnyt hyvää työtä joensuulaisen jääkiekkoilun eteen. Tästä on hyvä jatkaa seuran kehittämistä tulevalla kaudella, päättää toimitusjohtaja Mika Kupiainen.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
JOENSUUN KIEKKO-POJAT OY:N TILIKAUSI OLI TALOUDELLINEN MENESTYS
Hienoa nähdä, että Imatran ulkopuolellakin osataan hoitaa Mestis-seuraa. Onnittelut!

Kyllähän JoKP on talouspuolella sen vuoden-pari Espoota edellä, jos liigakelpoisuutta mietitään. Kun fasiliteetit on muutenkin kohdillaan, voi Joensuu hyvinkin olla liigapaikkakunta jo lähivuosina.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Joensuu hyvinkin olla liigapaikkakunta jo lähivuosina.
Niinpä, eihän sitä koskaan tiedä, mutta asiathan eivät ole aina seuroista kiinni, vaan myös Liigasta, Jääkiekkoliitosta ja sarjasysteemeistä. Tavoitteita pitää kuitenkin aina olla ja JoKP:n tavoitteesta onkin jo Karjalaisen verkkosivuilla juttua. Kupiainen kertoo jutussa muun muassa, että Liigahaaveesta on tullut realistinen tavoite. Omistajilla sekä seuran operatiivisella johdolla on selvä ajatus, että JoKP voisi pelata pääsarjassa 4–7 kauden sisällä. Jutussa on myös paljon muutakin mielenkiintoista.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Omistajilla sekä seuran operatiivisella johdolla on selvä ajatus, että JoKP voisi pelata pääsarjassa 4–7 kauden sisällä.
Ei ole ainakaan turha hoppu pelata Liigassa, jos tavoite sinne on vasta 4-7 kauden sisällä. Voisiko tähän päteä vanha sanonta, että "Hiljaa hyvä tulee" eli ensin talous pysyvästi vakaalle voitolliselle pohjalle, Kiekko-Pojat seuraorganisaationa huippuiskuun ja oma juniorituotanto kohti maan kärkeä. Ja toki ennen nousua pohjalle vähintään pari Mestiksen mestaruutta. Maltillinen suunnitelma ajallisesti ja turha sinne Liigaan on hötkyillä, jos ei vielä ole oikeasti eväitä etenkin kun Liigakelpoinen hallikin on lopullisessa kunnossaan vasta parin vuoden päästä.

Näin kannattajan näkökulmasta aika tuntuu pitkältä, mutta jos Kiekko-Poikien tähtäin on selvästi vain ja ainoastaan Liigassa, niin kyllä tässä vielä jaksaa sen puoli vuosikymmentä odotella Liigan avausmatsia Mehtimäen jääkiekkopyhätössä.
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Juu, jalat maassa, 4-7 vuoden kuluttua, siinä on ihan realismia. JoKP tiedostaa, että organisaation kehittämisessä on vuosien työ edessä ja ettei pelkillä ostomiehillä voi liigaan pyrkiä, vaan omia poikia pitää olla myös ja siinä mielessä halutaan erottautua myös muista joensuulaisista joukkueista.

Mutta tässä kaikessa tarvitaan yleisön tukea koko matkan ajan, niin lähi- kuin etäfanien.
 

PasiTh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat/Kiekko-Pojat
Kylläpä oli hieno uutinen. Tässä tosiaan pitää olla jokaisen fanin talkoissa mukana et saadaan nauttia siitä päivästä ku liigakiekkoa mehtimäellä pelataan. Tavoite on kirkas, sitä kohti ja siitä yli. Hienoa toimisto.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Juu, jalat maassa, 4-7 vuoden kuluttua, siinä on ihan realismia. JoKP tiedostaa, että organisaation kehittämisessä on vuosien työ edessä ja ettei pelkillä ostomiehillä voi liigaan pyrkiä, vaan omia poikia pitää olla myös ja siinä mielessä halutaan erottautua myös muista joensuulaisista joukkueista.
Tässä tiivistyy hyvin kaikki olennainen, jalat maassa kohti kunnianhimoisia, mutta realistisia tavoitteita.
Ei ole ainakaan turha hoppu pelata Liigassa, jos tavoite sinne on vasta 4-7 kauden sisällä.
Näin kannattajan näkökulmasta aika tuntuu pitkältä,
Näissä taas tiivistyy hyvin juuri muun muassa joidenkin malttamattomien kannattajien ajatusmaailma, joka on toki varsin luonnollista ja ymmärrettävää, kun fanitetaan jotain seuraa ja halutaan äkkiä menestystä ja vieläpä mielellään jatkuvasti kaudesta toiseen. Mutta, jos oikeasti halutaan joskus pelata Liigassa, niin matka ei ole mikään pikajuoksu, vaan maraton.

Kyllähän varmasti jokainen maalaisjärjellä varustettu kiekkoseuraaja ymmärtää, mitan valtava ero on kaikilla osa-alueilla tällä hetkellä Liigan ja Mestiksen välillä. Halliremontissa menee jo pari vuotta ja kaikki muu toiminnan kehittäminen siihen päälle, niin tavoite voida pelata Liigassa 4-7 kauden päästä on realistinen. Täytyy myös ymmärtää, ettei se tule helpolla, vaan vaatii valtavat määrät työtä. Mutta se on tässä kohtaa pääasia, että tavoite on tuotu nyt kunnolla esiin, vaikka toki siitä on ollut jo aiemminkin puhetta, mutta ei näin näkyvästi.

Itselle alkaa hahmottumaan kuva kokonaisuudessaan seuran toiminnasta. Nyt ei todellakaan olla hakemassa mestaruutta mehukannuineen yksittäisestä kaudesta, vaan tavoitteet ovat paljon suuremmat. Toki totta kai joka kausi varmasti koitetaan pärjätä juuri siihen hetkeen mahdollisimman hyvin.
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kupiainen sanoo, että kova tavoite antaa kaikille toimijoille ja kiekkoväelle mukavasti virtaa.

Näin se on, että paikallaan kelluminen ei motivoi ketään, mutta kun on tavoite - ja vieläpä erityisen kova tavoite - niin se innostaa kiekkoporukkaa ja luulen, että kannattajatkin haluavat auttaa ja olla matkalla mukana.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Näin se on, että paikallaan kelluminen ei motivoi ketään, mutta kun on tavoite - ja vieläpä erityisen kova tavoite - niin se innostaa kiekkoporukkaa ja luulen, että kannattajatkin haluavat auttaa ja olla matkalla mukana.
Persaukisempienkin liigajoukkueitten pelaajabudjetti viime kaudella oli puolitoista miljoonaa ja lisäksi tulee maksettavaksi SM-liigalisenssi, mistä Sport ym. ovat maksaneet 1.8 miljoonaa euroa. Hienoa jos teillä Joensuussa on muutaman vuoden päästä rahat tuohon. Meillä Kupittaalla tuskin on.
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Persaukisempienkin liigajoukkueitten pelaajabudjetti viime kaudella oli puolitoista miljoonaa ja lisäksi tulee maksettavaksi SM-liigalisenssi, mistä Sport ym. ovat maksaneet 1.8 miljoonaa euroa. Hienoa jos teillä Joensuussa on muutaman vuoden päästä rahat tuohon. Meillä Kupittaalla tuskin on.
Täytyy ainakin yrittää ja tavoite pitää olla. Ei se paikallaan lentäminenkään motivoi ketään.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Persaukisempienkin liigajoukkueitten pelaajabudjetti viime kaudella oli puolitoista miljoonaa ja lisäksi tulee maksettavaksi SM-liigalisenssi, mistä Sport ym. ovat maksaneet 1.8 miljoonaa euroa. Hienoa jos teillä Joensuussa on muutaman vuoden päästä rahat tuohon. Meillä Kupittaalla tuskin on.
Toisaalta tv-sopimuksella maksaa tuon osakkeen kahdessa vuodessa.

Veikkaan kuitenkin, että joku liigaporukka menee lähitulevaisuudessa nurin. Sykli on n 10 vuotta ja Bluesin katoamisesta on kohta sen verran aikaa. Kyseessä tietysti lähinnä tilastollinen knoppi, mutta onhan siellä useampi organisaatio jo kusessa.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Persaukisempienkin liigajoukkueitten pelaajabudjetti viime kaudella oli puolitoista miljoonaa ja lisäksi tulee maksettavaksi SM-liigalisenssi, mistä Sport ym. ovat maksaneet 1.8 miljoonaa euroa. Hienoa jos teillä Joensuussa on muutaman vuoden päästä rahat tuohon. Meillä Kupittaalla tuskin on.

Muutama vuosi? Käsittääkseni tavoite 4-7 vuoden päässä on hiukan enemmän kuin "muutama"...Yksikään seura ei ole maksanut 1,8miljoona käteisellä vaan erissä. Ja Liiga tuo kyllä mukanaan myös muutakin kuin menoja mm. varsin merkittävät tv-tulot.

Mutta sitä kohtin. 7 vuoden päästä täytän 50v. Kabinetissa bileet liigan avausmatsissa?
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Ei ole ainakaan turha hoppu pelata Liigassa, jos tavoite sinne on vasta 4-7 kauden sisällä. Voisiko tähän päteä vanha sanonta, että "Hiljaa hyvä tulee" eli ensin talous pysyvästi vakaalle voitolliselle pohjalle, Kiekko-Pojat seuraorganisaationa huippuiskuun ja oma juniorituotanto kohti maan kärkeä. Ja toki ennen nousua pohjalle vähintään pari Mestiksen mestaruutta. Maltillinen suunnitelma ajallisesti ja turha sinne Liigaan on hötkyillä, jos ei vielä ole oikeasti eväitä etenkin kun Liigakelpoinen hallikin on lopullisessa kunnossaan vasta parin vuoden päästä.

Näin kannattajan näkökulmasta aika tuntuu pitkältä, mutta jos Kiekko-Poikien tähtäin on selvästi vain ja ainoastaan Liigassa, niin kyllä tässä vielä jaksaa sen puoli vuosikymmentä odotella Liigan avausmatsia Mehtimäen jääkiekkopyhätössä

Morjens " Väärävaihto". Varmistan vain jatkokommentillani, että et irrottaisi em. kommentistani paria lausetta kontekstista niin ettei synny väärää mielikuvaa minun olevan malttamaton Kiekko-Poikien Liiganousun kannattaja. Kuten jo totesin, "Hiljaa hyvä tulee" ja kyllä tässä jaksaa hyvin vähintään sen puoli vuosikymmentä odotella, että Kiekko-Poikien Liiganousu toteutuu.

Pääasia, että Liigaan joskus päästään ja tätä varten on jo olemassa uusi keskusteluketju "JoKP matkalla Liigaan". Se on keskustelupalsta näille Kiekko-Poikien Liiganousun jatkokeskusteluille kun virallisempi Liigatavoite on nyt Kiekko-Poikien puolesta asetettu. Keskustelu ja seuranta jatkukoon toivorikkaana siitä, että Kiekko-Poikien Liiganousun pohjatyö etenee aina halliremppaa myöten lopulta Liigaan saakka.

Näissä taas tiivistyy hyvin juuri muun muassa joidenkin malttamattomien kannattajien ajatusmaailma, joka on toki varsin luonnollista ja ymmärrettävää, kun fanitetaan jotain seuraa ja halutaan äkkiä menestystä ja vieläpä mielellään jatkuvasti kaudesta toiseen. Mutta, jos oikeasti halutaan joskus pelata Liigassa, niin matka
 
Viimeksi muokattu:

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tietääkseni mikään kabinettijoukkueista ei maksanut tuota kahdessa vuodessa ja varsinkin Jukureilla tuon osakkeen maksu tv-tuloista huolimatta kesti aika kauan.
Näin varmasti, mutta siitä saatavat tulot riittäisivät siihen. Se on siis laskennallisesti mahdollista. Se oli pointtini tuossa kommentissa. Pahoittelut, jos se jäi epäselväksi.
 

PasiTh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat/Kiekko-Pojat
Olisiko jonkunlainen ensitavoite voittaa myös Mestiksen mestaruus. Jos en väärin muista niin Jokipojat eivät ole sitä ihan viime vuosina voittanut.
Joo tavoite voi olla mutta kabinetti nostoonhan sitä ei taida tarvita. ( on tää vaan naurettava sarjajärjestelmä)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös