Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Jokipojat playoffs 2013

Viestiketju osiossa 'Jokipojat' , aloittajana JoKP, 10.02.2013 klo 19.14.

 1. JoKP Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
  kaikki putket katkeavat joskus, niin tulee käymään Sportille tässä tiukassa sarjassa tänä keväänä. Jokipojilla on täysi rosteri kasassa ensimmäistä kertaa koko kaudella, vihdoin tuntuu myös peli loksahtaneen uomiinsa. Leveyttä piisaa siinä missä Vaasalaisillakin, joten ennakkoasetelmat hienoon ja viihdyttävään ottelusarjaan ovat olemassa. Toivotaan tuomarityöskentelyn olevan sen arvoista, että ottelut ratkaistaan rehdisti pelaamalla. Vertailu hyökkäyspäässä joukkueiden kesken on tasaväkistä, erikoistilanne pelaaminen menee Joensuulaisille nykyvalossa. Puolustuspäästä sen verran, että tasaista on sielläkin. Maalivahti osastolla Sportti on näin etukäteen vahvempi. Pienet marginaalit joka tapauksessa tässä sarjassa ratkaisevat. Semmoinen kutina kuitenkin on, että Jokipojat on todella saanut pelinsä kasaan ja se tulee näkymään sarjan edetessä Vaasalaisillekkin. Fyysisesti Jokipojat varmasti pelaa, mutta ei sahaten omaa oksaansa. Meille kaikille faneille on siis edessä play-off viihdettä kahden perinteisen seuran iskiessä "sapelit" vastakkain! Pistepörssissä on molemmilla kaksi pelaajaa top-20:ssä, tosin Rajala teki yli kahden pisteen keskiarvolla palattuaan sairastuvalta ja olisi terveenä ollessaan voittanut koko höskän. Räsäsen puheet oli eilen omituisia esim. YV:n osalta, on kuulema tässä vaiheessa kautta aikaa laittaa ko. ongelma kuntoon?!...ajankohta ja ratkaisupelien läheisyys vaan mietittyttävät, että eikös sen pitäisi olla jo kunnossa tässä vaiheessa kautta?
  Sport - Jokipojat 25.01.2012 - YouTube,
   
 2. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Itselläni on ainakin sellainen kutina, että tänäkin vuonna voidaan mennä pitkälle playoffeissa. Peli alkoi näyttämään hyvältä runkosarjan lopussa ja kun sairastupa alkaa olla tyhjä, niin hyvä tästä tulee. Tänään oli karjalaisessa (paperiversiossa) juttua Koistisesta ja tulevista otteluista. Todella tarkkaa puolustuspelaamista tullaan pelaamaan tulevissa otteluissa. Jokipojat kuitenkin päästi runkosarjassa n.3 maalia per ottelu, joten tuon tilaston on parannuttava mikäli halutaan pitkälle pötkiä tänä vuonna. Hyökkäyspelaaminen pitäisi olla kunnossa joukkueella. Toivottavasti kaverit iskevät kiekkoa reppuun. Tämä Sport ottelusarja tulee olemaan heti alkuun todella kova, joten uskon tämän sarjan voittajan menevän pitkälle kevääseen. Toivottavasti se on Jokipojat.
   
 3. flaix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Saipa
  Nonniin. Eilen perjantaina rykäistiin playoffit sitten toden teolla käyntiin ja annettiin vieraille sitä kuuluisaa kyytiä! Perjantain peli oli kuin peilikuva keskiviikon ensimmäisestä kohtaamisesta. Pelissä oli koko ajan hyvä tempo ja oltiin selkeesti kuskin paikalla. Itse asiassa, en ole koskaan nähnyt että oltaisiin Sportia viety noin selkeästi!

  Eilinen antaa hyvät lähtökohdat tämän illan kamppailulle ja sitä myötä koko loppu sarjalle. Jos tänä iltana tilanne on 1-2, niin sitten näyttää veljet hyvältä Jokipoikien kannalta! Mutta, mutta. Muistetaan, että Vaasa on edelleen ihan helvetin paha paikka voittaa. Vieraspeli Vaasassa tuhatpäisen vaasalaisyleisön edessä ja alla erittäin fyysinen kamppailu ja voitto kotona.. Ei oikein tiedä mitä odottaa!

  Sanoisin, että mikäli Sport ei ole osannut henkisesti nollata eilistä, me viedään peli! Mikäli Sport pelaa omaa tarkkaa puolustuspeliään, ei provosoidu ja käyttää paikkansa, on riski että Jokipojat turhautuu ja taas tulee pataan ja pitkä kotimatka. Joukkueet ajelee Waasaan peräkanaa eli molemmat ovat yhtä levänneitä/väsyneitä, tuleeko pian jomman kumman parempi kuntopohja vaikuttamaan?

  Sitten. Ei pitäis ajatella liian pitkälle, mutta jos ajatellaan mahdollisia välieriä niin vähän kyllä hirvittää..! Jukuri-juna on nimittäin puksuttanut aika helvetin tehokkaana LeKiä vastaan. En tiiä mitä hullunpuuroa Pike on niille syöttänyt, mutta 18 tehtyä maalia kahdessa pelissä on aika sairasta. Tämä sarjahan jos onnistutaan viemään, niin Jukurithan sieltä tulee.
   
 4. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Onnittelut Jokipojille! Kovan tempun teitte. Joensuu on sen verran lähellä että voisi tulla vaikka Mehtimäelle tukemaan Jokipoikien taloutta näissä pleijareissa.
   
 5. flaix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Saipa
  Lainaus:
  Kiitoksia ja tervetuloa! Kyllä on luvassa taas mahtava kiekkokevät ja todennäköisesti välierissä vastassa se "rakkain" (eli vihatuin) vastus Jukurit. Todella hieno juttu, jos oikeasti tulee sieltä Kajaanista taustatukea! Hei, jos saat 4 kaveria eli yhden henkilöautollisen mukaan tänne peliä katsomaan, niin lupaan tarjota Ärjyluolassa olusen! ;)
   
 6. A-piste Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
  Vähän tässä on pettymyksen pala kurkussa, mutta onnittelut teille jatkopaikasta. Jokipojat paransi peliään tässä ottelusarjassa kuin sik..anteeksi susi juoksuaan. Pelaaminen oli tänään niin kontrolloitua ja rauhallista, että Sport ei hyvästä taisteluilmeestään huolimatta päässyt oikein koskaan kunnolla niskan päälle. Jos sama meno jatkuu ja teidän äijät pysyy terveinä, niin uskon kiekon pomppivan teille jatkossakin. Tällä tarkoitan sitä, että useimmiten se kiekko pomppii paremmalle joukkueelle :) Lycka till!
   
 7. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Hienosti kyllä joukkue näytti kuinka pelataan nimenomaan JOUKKUEENA, kun nämä oikeat ottelut alkavat. Pakko sanoa, että pienoinen yllätys tämä 4 parhaan joukkoon meneminen tänä vuonna oli. Kun se tuli vielä Sporttia vastaan otteluvoitoin 4-1 ja kaksi ryöstöä kuparisaaresta pojat hakivat. Kyllähän uskoa kuitenkin oli, että jatkoon voidaan mennä, mutta näin selvästi, niin se oli suuri yllätys. Tämä ruokkii varmasti itseluottamusta jatkoa ajatellen, koska voidaan voittaa myös tiukoissa paikoissa otteluita. Kyllä tuo Haapakoski on kieltämättä aika velho näissä otteluissa, kuinka saadaan joukkue pelaamaan oikealla hetkellä. Mutta pelaajat, sen suurimman työn siellä kentällä kuitenkin tekee. Ei nyt pysty oikein yksittäisiä pelaajia nostamaan esille, koska joukkueena nämä hommat ratkeavat. Puolustus pelaaminen oli todella hyvää ja siihen oltiin selvästi panostettu. Monesti kaveri ei päässyt selviin tekopaikkoihin ja maalivahdin oli helpompi poimia kiekot talteen. Kun taas hyökkäykset käännettiin todella nopeasti ja viimeistely oli pitkässä juoksussa parempaa kuin vastustajalla. Tuikka kuitenkin sarja oli ja olisi voinut kääntyä myös toisinpäin, mutta hyvä näin.

  Mutta matka on vasta alussa, joten katotaan kuka sieltä tulee seuraavaksi vastaan. Todennäköisesti Jukurit.
   
 8. JoKP Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
  välierä 27.02-13

  Jokipojat on pelaamalla näyttänyt, miten se on kasvanut todelliseksi play-off joukkueeksi. Kaksi ryöstöretkeä Vaasaan ja Kuparisaareen ei onnistu pelkällä onnella, epäillä sopii, moniko muu mestisjengi siihen olisi pystynyt. Joukkue on mielestäni tasapainoisempi kuin viime vuonna, esitysten loksahtaminen uomiinsa kauden tärkeimmillä hetkillä todistavat sen. Olipa seuraava vastustaja Kookoo tai Jukurit, sillä ei ole paljonkaan merkitystä. Noste on varmasti Jokipoikien joukkueen sisällä sen verran iso, että Pikellä (Jukuri coach) pukkaa jännäkakkaa Kalevankankaan toiletissa. Elementit viime kevään identtiseen toisintoon ovat olemassa, enää muutama päivä ja otetaan se ensimmäinen kiinnitys.
   
 9. flaix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Saipa
  Jaahas, pronssipelihän se kutsuu. Jotenkin en ole tästä niin pettynyt kuin periaatteessa voisi olla... Liekkö sitä maha täynnä syndroomaa, josta on puhetta ollut? Runkosarjan jäljiltä odotukset ei varmaan kenelläkään ollut ihan hirmuisen korkealla, mutta niin vaan Jokipojat on jälleen näyttänyt olevansa kevään joukkue. Jukureitakin vastaan kunniakas taistelo.

  Mutta niin täynnä ei voi olla vatsa etteikö pronssi kelpaisi! Perhana, toivottavasti jätkät nyt syttys vielä täysillä! Mitali on kuitenkin mitali: se on arvostuksen merkki siitä kaikesta työstä ja uhrauksesta mitä urheilija on itsestään antanut! Sen voi laittaa hyllynreunalle ja vanhana sitten muistella hyvillä mielin, kun aikakin sen parhaassa tapauksessa kultaa :D Henk. kohtanen toive on, että KooKoo painelis finaaliin, niin tulis oikein mielenkiintoinen pronssipeli.
   
 10. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Taisi tulla juurikin tuo mahat täynnä oireryhmä mahtvasti menneen Sport sarjan jälkeen faneille ja pelaajille. Tietysti Jukurit oli asteen kovempi, kun Sport, joten täydellisesti olisi täytynyt pelata Jukureita vastaan, että finaaleihin olisi menty. Mutta en kuitenkaan usko, että joukkue olisi parempaan Jukureita vastaan pystynyt, kun mitä esitti. Kyllähän pojat hienosti taistelivat playoffeissa vähän kehnosti menneen runkosarjan jälkeen. Pronssiottelu kiinnostaa kyllä todella paljon. Ei niitä mitaleita tosiaankaan koskaan liikaa ole. Ja olisihan se mukava jatkaa taas mitalliputkea.
   
 11. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Lainaus:
  Mistä päättelet että palaajilla oli "Maha täynnä" -oireyhtymä, kun kuitenkin ansiokkaasti myönnät ettet usko että joukkue olisi parempaan pystynyt?
   
 12. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Lainaus:
  Sportin voitto 4 kertaa peräkkäin on varmasti aikamoinen pala purtavaksi joukkueelle, kuin joukkueelle Mestiksessä. Iloisessa mielessä shokki. Tai sanotaanko, että henkisesti mahat täynnä. Ei oltu aivan hereillä heti Jukurit sarjan alussa, kun luultiin, että tämäkin voidaan hoitaa, kun kerran Sporttikin. Joukkueen olisi pitänyt pystyä nostamaan vielä yksi pykälä omaa tasoaan. Loppua kohti joukkue paransi otteitaan todella paljon, nosti sitä tasoaan sekä taisteli sen minkä pystyi. Nyt vaan loppui sarja kesken. Joukkue antoi kaikkensa Mikkelissä eilen, kuten Haapakoski tänään radiossa sanoi ja on todella ylpeä joukkueestaan.
   
 13. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Väittäisin kuitenkin että ensimmäisessä pelissä Mikkelissä pelaajat olivat jännittyneitä. Aavisteltiin Jukureiden kovuus ja valmius, joka aiheutti painetta joka ilmeni jännittyneisyytenä. Rentous puuttui.

  En usko mihinkään Sport -sarjan jälkeiseen "Maha täynnä" -efektiin enkä shokkiin.

  Peli-ilo ja rentous kasvavat onnistumisista tai onnistumiset laukaisevat ne. Mikkelissä näitä ei tullut. Joensuussakin jännittyneisyys vielä näkyi, kun taas Jukureilla oli nähtävissä iloa jo ennen ottelua. Kun sitten Jukurit saavat alkuun "helpon" eikä Jokipojilla mene millään edes vaikean kautta niin...

  Viimeistä peliä Mikkelissä en nähnyt muuta kuin Lauri Hyvösen kertomana, joten siitä en sano mitään.

  Mutta Jukurit -sarjassa Jokipojat antoivat alussa liikaa siimaa kokoonpanossa eikä joukkue päässyt kuin ajoittain pelaamaan vahvuuksillaan eli onnistuneella kamppailupelaamisella ja sen kautta saatava tunnetila, joka parhaimmillaan johtaa peli-iloon jäi varsin vajavaiseksi.
   
 14. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Kyllähän varmasti aikamoinen tunnelma on ollut joukkueen sisällä voitetun Sport sarjan jälkeen. Varmasti koko joukkueelle positiivinen yllätys, vaikka sai sellaisen kuvan, että matka on kesken yms. Tietysti näin täytyykin sanoa, koska kaikilla joukkueilla on tavoitteena ainoastaan Mestaruus. Kuitenkin aika selvä altavastaaja oli Jokipojat sarjaan lähdettäessä, kun ottaa huomioon runkosarjan kohtaamiset, sekä viimevuotisen finaalisarjan. Kaikki meni puhtaasti muistaakseni Sportille. Joten varmasti on pieni mahan täyttyminen on tapahtunut, kun sarja meni vielä Jokipojille 4-1. Voin toki olla väärässä.


  Lainaus:
  En usko, että Jokipojat ainakaan jännitti Jukureiden kohtaamista Mikkellissä ensimmäisessa ottelussa. Olihan joukkue käynyt ryöstämässä kuparisaaresta 2 voittoa, jonka uskon olevan kovempi saavutus, kuin kalevankankaalta haettava sarjan avausvoitto Jukureita vastaan. Voitettiinhan viime vuonna juurikin tämä kyseinen sarja. Näin ehkä joukkueen sisällä ajateltiin. Tasoa olisi pitänyt nostaa välittömästi, joka oli joukkueella varmasti tiedossa. Tuskin se kuitenkaan tapahtuu sormia napsauttamalla ja ensimmäinen ottelu pelattiin samalla jatkumolla, mihin vaasassa jäätiin. Toisin kuitenkin kävi ja Jukurit pääsi yllättämään omalla tasollaan (verrattuna Sport), vaikka varmasti tiedossa oli vastustajan kovuus ja paineistus 4-ketjulla. Ehkä luultiin, että tämä rupeaa rullaamaan omalla painollaan, kun saadaan onnistumisia. Toisin kuitenkin kävi, kun peli ruvennutkaan kulkemaan ja joukkueen sarjan ainoa kotiottelu olikin sitten aikamoista puristamista. Kuten MurhaaMenoo mainitsit. Viimeiseen otteluun laitettin kaikki likoon, mutta myöhäistä se taitaa olla tilanteessa, jossa sarja on 2-0 Jukureille. Mutta tosiaan viimeisessä ottelussa joukkue teki parhaansa ja se ei vaan tänä vuonna riittänyt, kuin pronssipeliin.
   
 15. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Tuskin mitään "maha täynnä" -efektiä on ollut, kun pelit ovat kuitenkin olleet melko tasaisia tilastollisesti. Jukurit on pelannut koko kauden tasaisen hyvällä tasolla, kun taas Sport oli vain niin auttamattoman heikko vastus, ettei siitä saanut kunnolla käsitystä Jokipoikien mahdollisuuksista Jukurit sarjassa. Näin kaksi ensimmäistä Vaasan peliä ja niissä Jokipo ei ainakaan ihmeitä esittänyt, joten mielestäni ihan normaalilla tasolla sekä Jukurit, että Jokipojat pelasivat ja tämä oli tasoero.
   
 16. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Nuo kommenttina jännittyneisyydestä, kamppailupelaamisesta ja peli-ilosta/vapautuneisuudesta perustuvat osittain koko Jokipoikien kauteen. Jokipoikien mahdollisuus, oli sitten vastassa kuka tahansa, oli juuri kamppailupelaamisen kautta nousevassa itseluottamuksessa ja tämän kautta tilan hallinnassa. Tämä johti usein myös kiekon hallintaan ja sitä 2 Jokipoikien maalintekokenttää tarvitsivat. Sitä että 2muuta vei virtaa ja voimaa vastustajalta taklauksin ja jatkuvalla iholla ololla.

  Tosin nähdäkseni myös ensimmäinen puolivälierä Vaasassa oli varsin jännittynyttä ja virhealtista Jokipojilta. Näin ensimmäisen välierän vain Töllöstä, joten eihän se perusteella kovin paljon voi sanoa, mutta mielestäni siinä Jokipojat pelasivat arasti, varovasti aivan kuin peläten Jukuri -dominointia ja virheitä. Ja tämän kautta Jukurit sai enemmän yliotetta kuin ehkä olisi ansainnut.

  Jukureilla oli selkeästi 3paineistustapaa:

  1. Joko heti kiinni kun kiekko menetetään hyökkäyspäässä.
  2. Pieni vetäytyminen ja 2 kiinni heti oman hyökkäyssinisen hyökkäyspään puolella. Toinen mieheen ja toinen katkaisee syöttösuunnin. Tähän vielä 3 varmistamaan ja ottamaan pois mahdollisen levityksen.
  3. Vetäytyminen keskialueelle 2-1-2 muotoon (mikälie Träppi)

  Jokipojilla ainakin ensimmäsisessä välierässä pakka valui ajoittain aivan liian alas. Jokipoikien vahvuus olisi ollut juuri viimeistään omalla hyökkäyssinisellä kiinni kiekolliseen. Jos tämä onnistui niin vastustajalta oli vauhti pois.

  No, taisi tulla liikaa höpinää.

  Tästä nyt jää Jukurien pelin analyysi vain piirroksi jään pintaan, kun en jaksa siitä kirjoittaa. Jukurit oli selkeästi parempi sarjassa, mutta nämä kommenttini siis siitä mitä esimerkiksi puuttui Jokipojilta jotta menestys olisi ollut parempi. Hyvää oli paljon ja hienoja kappailuja saatiin nähdä. Kokonaisuus oli pelkkää plussaa.
   
 17. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Ainakin ylivoimassa Jokipojilla olisi ollut paljon parantamista. Eilenkin ainakin yksi yv meni ilman laukaustakaan ja pahin tilanne sen aikana tuli Jukureille. Samaa oli muissakin otteluissa. Toinen iso ero joukkueiden välillä oli hyökkäyksiin lähdössä. Jukureilla hyökkäykset avautuvat/käännetään todella nopeasti, mutta Jokipo useimmiten hieroo ja hieroo omassa päässä, että kaveri varmasti ehtii saada pakkansa kasaan.
   
 18. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Lainaus:
  Tämä on kyllä totta. Runkosarjassa YV toimi kohtuu hyvin, mutta nyt siirrettiin kiekkoa aivan liikaa. Jukureiden AV oli todella aktiivista, joten olisi pitänyt pystyä laukomaan kiekkoa huomattavasti aktiivisemmin ja nopeammin. Jotain heikompaa joukkuetta vastaan, joka pelaa paljon tiiviimmin alivoimalla tuo kiekon siirtäminen toimii, jolloin Rajalan taitoketju sai "hangattua" kaverin nelikon hajalle ja iskettyä kiekon reppuun. Jukureita vastaan sitä aikaa ei ollut.

  Varmaan Jokipoikien tarkoitus oli pitää kiekkoa itse mahdollisimman paljon, eikä luovuttaa sitä kovinkaan helposti Jukureille. Yleensä Jokipojat pelaa todella tiiviisti viisikkona vähän puolustuksen ehdoilla, jolloin matkat tosiin pelaajiin pysyvät kohtuu lyhyenä ja pyrkii kääntämään peliä mahdollisimman nopeasti. Kyllähän joukkue kuin joukkue on varmasti kusessa tuon Jukureiden 4-ketjun paineistuksen alla. Aika hankalaa sieltä karvauksen alta on pelaamalla tulla pois, jos puolustuksesta ei löydy kiekollista osaamista kovinkaan hirveästi. Paniikkihan se iskee ja sitten joudutaan roiskimaan keskialueelle.
   
 19. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Pelitapa näiden kahden välillä on tosiaankin täysin erilainen. Kentällisten roolituksissa on myös suuria eroja. Ylivoimat pelataan täysin eritavalla tai ainakin siis silloin kun Jokipoikien ylivoima toimii.

  Jokipoikien pelaajamateriaali edellytti tietynlaisia roolituksia viisikoille tai paremminkin hyökkäyskolmikoille. Jokipojilla ei juuri reserviä ollut.

  Jos nyt jotain ylivoimasta niin Jokipoikien ylivoimassa on aina 2puolustajaa. Jukureilla viivassa oli usein Laine tai joku muu tykki pakin paikalla tai pakin vieressä. Jokipojat palasivat myös kauden aikana melko riskialtista, mutta onnistuessaan näyttävää ja tuloksekasta ylivoimakuviota, joka perustui Rajalan ja myöhemmin myös Blomquist/Järvinen taidokkaisiin kuviorakennelmiin. Näistä esimerkkeinä esim. puolustusneliön läpi heitetyt koholätyt, joiden oli tarkoitus pudota juuri laukojan lavan edessä. Kun pelataan tällaisella kuviolla on epäonnistumisvaara suuri. Jokipojat myös käyttivät kovia laukovia pakkeja ylivoimassa. Esim. Näätänen ei enää pudotuspeleissä saanut ruoskaansa puhumaan ja tuloshan on tiedossa.

  Juuri toimimaton ylivoima kielii vaikeuksista muutenkin, koska sehän oli Jokipoikien kovin ase. Liian vaikeita liian ahtaissa paikoissa. Vähän laukauksia ja harhasyöttöjä.

  Noista hyökkäyksiinlähdöistä sen verran että Jokipojat eivät olleet koko kaudella selllainen joukkue joka kääntää keskialuuelta koko hyökkäyskolmikon nopeisiin. Hyökkäys rakennettiin oman maalin takaa volttilähdöillä. Jos kiekonriistoja saatiin kesken vastustajan hyökkäyksen koko kentällinen ei heti reagoinut hyökkäyssuuntaan vaan pyrittiin nopeaan muutaman pelaajan voimin tai heitettiin päätyyn ja koirat eikun Ärjyt perään. Mutta se mikä lopulta puuttui välierissä oli riistot siellä missä ne ovat vaarallisimmillaan: Hyökkäysalueella. Näissä Jukurit onnistuivat paljon paremmin.

  Mutta tosiaan pelitavat ja materiaalit olivat välieräparilla aivan erilaiset. Ei Jokipojista olisi saanut Jukureita vaikka Pikkarainen Joensuussa olisi ollutkin eikä varmaan toisinpäinkään homma olisi onnistunut.
   
 20. flaix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Saipa
  Lainaus:
  Alkuperäisessä kommentissani viittasin siis omaan mielentilaani, joka ei ollut niin pettynyt kuin olisi voinut olla. Joukkueella ei varmasti ollut tätä ongelmaa, kyllä siellä sen verran kovia pelimanneja on, joista monilla kokemusta finaaleista ja jopa siitä mestaruudesta. Eli kyllä joukkueen tavoite aivan varmasti oli mestaruudessa ja pettymys on varmasti ollut karvas.

  Vaikea sanoa, miksi ensimmäisessä ja toisessakin pelissä peli ei tuntunut kulkevan ei sitten yhtään. Yleensäkin tuntui jotenkin, että näennäisesti oltiin mukana, mutta että lopullisesti tahtipuikkoa heilutettiin kentän toiselta puoliskolta. Ei varmaan hirmu kaukana ole väite, että Jukurit oli vaan niin pirun kova, että saivat pelattua kaikki meidän vahvuudet pois, tappoivat Jokipon pelin ja sitten rankaisivat armottomasti virheistä. Nyt kun ajatuksella miettii tätäkin ottelusarjaa, niin ihmettelen kyllä, jos Jukuri-joukkue ei vie mestaruutta.

  Lainaus:
  Hyviä huomioita kyllä. Ensinnä täytyy kuitenkin sanoa, että tuo pelin kääntäminen keskialueella itse asiassa Sportia vastaan ajoittain toimi. Ja vieläpä todella näyttävästi, kun syöttöjä katkottiin ja miestä pistettiin seinälle, irtonamu itelle ja eikun vihulaismaalia kohti. Sen vuoksi 5-2 voiton kotipeli Joensuussa olikin mielestäni kauden näyttävin matsi Jokipojilta. Mutta Jukureita vastaan tämä ei sitten enää onnistunutkaan, varmaan kun oli vielä vähän eri kaliiberin joukkue vastassa. Lisäksi totta on myös tuo, että sarjassa irtokiekkoja ei juurikaan voitettu tällä "pitkää päätyyn ja perään" -menetelmällä. Oikeastaan tuo sama ongelma vaivasi joukkuetta koko kauden! Jos kiekko ajautuu/heitetään kulmaan, se pitäisi sieltä sitten jaksaa myös kaivaa. Myös suorat hyökkäykset (jos sellaisia saatiin) ajautuivat/ajettiin kulmiin, joissa kiekko menetettiin.

  Jokipoikien YV:stä vielä sen verran, että Jukurit ymmärsi olennaisen: vie aika ja tila Rajalalta, niin löydät tien. Jukureiden alivoima oli erittäin aggressiivista eikä Jokipojat saanut oikein ollenkaan kuviota pyörimään. Näkemykseni mukaan oikeastaan Rajala oli koko kauden aikana ainoa sentteri, joka sai ylivoimapelin pyörimään kunnolla ja nyt sitten hänetkin tukahdutettiin. Järvinen-Blomqvist kaksikko sai toki peliä aikaan yksilötaidollaan, mutta mitään kuvioita ei kyllä nähty. Joka tapauksessa, kun YV:kaan ei lähtenyt toimimaan, niin teeppä siinä sitten enää maaleja. Jukuri-puolustus vain tylsytti ärjyjen jokaisen raateluhampaan, tuloksena 2 maalia 3 pelissä.