Jokipojat mediassa

Suosikkijoukkue
Jokipojat
Minusta Arppi kritisoi Jokipoikia ihan aiheestakin, seura kaipaa uusia yleisöön uppoavia elementtejä jne. Kopla on tulossa takaa, mutta omat haasteensa sekin kohtaa jo heti suomi-sarjassa, jos ja kun sinne nousee.

Uskon että myös Heikki Arppi toivoo Jokipoikien parasta.
 

Mehti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigakarsinnat
Kolumnin julkaisuajankohta on tosiaan erikoinen, mutta ihan aiheesta Arppi kyllä kirjoittaa. Jokipojat on vaan tällä hetkellä erittäin hajuton, mauton ja väritön HIFKin farmi. Ei sitä auta kiistää, näin se vain on. Faktat Arpilla hyvin hallussa ja näin se journalistilla pitääkin olla!

Farmitoiminta ei vaan joensuulaisia kiinnosta, siinä polkaistiin syvälle paskaan toimistolla.

Ottelutapahtuma on tylsä, pelaajat tuntemattomia ”stadilaisia, omat junnut ei saa peliaikaa ja yleisö on kadonnut hallista... Kun Jokipojista kirjoitetaan, niin se on aina paskaa.

Yleisömäärävalehtelut jne... ihan peliin katsomisen paikka siellä toimistolla!
 

TeMee_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Kopla
Olen samaa mieltä, ainoastaan Halonen ja Teräväinen on ollut hyviä lainapelaajia. Mutta tämä Janne Hämäläinen ei ole ollut mikään vahvistus. Tämä farmisopimus on ihan syvältä. Olisin kyllä mieluusti halunnut nähdä tällä kaudella Joensuulaislähtöisiä pelaajia joukkueessa joilla on ärjysydän. Esim Ville Räsäsen sopparia odottelin kesällä mutta ei, nyt Räsänen tahkoaa jossain juniorisarjassa. Tällä kaudella olisi voinut antaa myös omille junnuille enemmän peliaikaa kuin näille Ifk lainoille. Ensi kaudeksi olisi hyvä saada Joensuun omia ärjyjä takaisin.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Toimintaa pitääkin kritisoida, jos se yhtään potkii seuraa perseelle kehittämään asioita. Nykyisellä meiningillä homma surkastuu parissa vuodessa, tarvitaan rohkeita temppuja kehiin.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Minä näen kokonaisuuden aika eri tavalla, mutta en väheksy toisenlaisia näkemyksiä.

Huonot yleisömäärät johtuvat eniten suljetusta sarjajärjestelmästä ja siitä, etteivät vastustajat ole kiinnostavia joukkueita (esim. Tappara ja Pelicans olisivat, mutta nyt meillä on Leki ja Peliitat). Koska yleisöä on vähän ja täten myös paikallisia sponsoreita on vähän, on keksittävä luovia ratkaisuja ja sellainen oli yhteistyö HIFK:n kanssa. Jokipojat on saanut todennäköisesti edullisesti pelaajia kokoonpanoonsa. Yhteistyön kautta on löydetty valtakunnallinen sponsori, KOFF. Eivät huonot yleisömäärät johdu siitä, että pelaajan selässä lukee Halonen, Winberg tai Teräväinen.

Vuoden 2016 ensimmäisessä puolivälierän kotipelissä Jokipojilla oli omia poikia kokoonpanossa jopa puolet

ks täältä, linkki vie Mehtimäkeläisen sivulle

mutta eipä silti yleisöä kiinnostanut, 1400 oli aika huono noteeraus jo silloin. Silloin Jokipojat oli sijoittunut kolmanneksi runkosarjassa, 2019 sijoitus oli 6.

Minulle ottelutapahtuma on itse peli, en tarvitse muuta showta. Erätauolla - 18 min - käyn makkaralla tms., en silloin olisi edes katsomassa mitään showta. Ja mitä tulee pelaajien hajuttomuuteen ja värittömyyteen, niin olen eri mieltä: Olkkonen, Leinonen, Larinmaa, Raitanen, Halonen, Väyrynen, Ahtonen, Tiala....kaikki hyviä pelaajia ja keskenään erilaisia, osalla on puhdasta taitoa, osalla kovuutta ja särmää.

Kaikkein eniten yleisöä kiinnostaa menestys. Jos Jokipojat olisi vaikka ensi kaudella runkosarjan voittaja sekä ennakkosuosikki pudotuspeleihin, olisi yleisön kiinnostus aivan eri luokkaa kuin nyt.
 

Maalintekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Arpin kirjoitus hieman provosoiva, mutta täyttä totta. Joensuulaiset kiekkoihmiset ja entiset nimekkäät pelaajat, jotka ovat nähneet ja kokeneet Joensuulaisen kiekkohuuman haluavat joukkueeseen enemmän omia kasvatteja. Mitä järkeä ottaa joukkueeseen Hifkin junnuja, jotka ovat huonompia kuin omat nuoret pelaajat ? Jokipoikien erinomainen juniorityö hukataan täysin eikä edustusjoukkueen johto ja valmennus ymmärrä, että juniorityö on ainoa liigatasoinen Mestiksessä. Taas on maajoukkuetason nuoria lähdössä liigaorganisaatioihin, koska omaa pelaajapolkua edustusjoukkueeseen ei tällä hetkellä ole. Kasvattajarahat menetetään näin pois Jokipojilta.
Nykyisessä Jokipoikien pelaavassa kokoonpanossa on kaksi joensuulaista pelaajaa Esa Lehikoinen ja Miro Väänänen. Tämä on surullista, mutta totta varsinkin kun joukkuetta valmentaa kaksi Joensuulaista vamentajaa Jouni Varis ja Ville Väänänen... Veikkaan, että Joensuun kiekkopiireissä arvostus näitä herroja kohtaan laskee entisestään ja valmennusura loppuu molemmilla tähän kauteen. Olette kykynne näyttäneet... Kiitos :(
Toivotaan kuitenkin menestystä loppukauteen ja selkärankaista valmennustiimiä Petrellin johdolla tulevalle kaudelle.
Joensuu on Kiekkokaupunki ja katsojat ja sponsorit ansaitsevat Jokipojilta parempaa toimintaa niin jäällä kuin toimistossa tulevaisuudessa.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Tuosta HIFK-yhteistyöstä ei varmaan heti olla luopumassa (koska raha), joten minusta oikea linja olisi palkata pari pelaajaa vähemmän muita junantuomia. Eli omista pojista pitäisi olla pelaavassa rosterissa se 6-7 ukkoa (kuten perinteisesti on ollut), HIFK:sta tulisi esim. 4 ukkoa ja loput muita junantuomia. Kupiainen ja Rouhiainen ovat jo täysverisiä pelaajia, he kuuluisivat molemmat pelaavaa kokoonpanoon jo nyt mutta viimeistään ensi kaudella.

Syksyllä tuli postin mukana Juniori-Jokipoikien lehti. Siinä sanottiin muistaakseni, että seuran uusi strategia on pärjätä urheilullisesti A-C-ikäluokissa. Tavoite ei siis ole pelkästään pelaajakehitys, vaan ykköstavoite on sijoittua hyvin näissä sarjoissa. Siksi ymmärrä myös sen, että Kupiainen ja Rouhiainen ovat välillä pelanneet A:ssa, jos on ollut tärkeä peli. Mutta ensi kaudelle jos ei ole luvassa edariin vakiokoonpanoon paikkaa, niin epäilemättä he nostavat kytkintä.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Hifk-yhteistyö on ollut onneksi suht maltillista, eikä meiltä ole viety esim. hyvin pelannutta Teräväistä käsistä kesken kauden.
Toinen puoli asiassa on sitten tuo J. Hämäläisen "suojapelipaikka", se asia muuttunee Petrellin ollessa puikoissa.

Jännittävää nähdä mikä tulee olemaan Jokipoikien ja Koplan suhde ensi kaudella kun Kopla nousee sarjatason ylemmäs (joo pidän tätä jo ihan varmana)
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Koplan nousu on jo varmaa. Jos se ei pelaamalla onnistuisi, niin kabinetin kautta sitten, koska Kopla on suomarin tasoa. Minusta tukijoiden, sponsoreiden ja yleisön ja jääkiekkoyhteisön pitää edellyttää, että joensuulaiset seurat tekevät yhteistyötä. Varmasti on sellainen malli on olemassa, josta kaikki hyötyvät.
 

Wildforever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Islanders, Dynamo
Karjalaisessa juttu Jokipojista ja suljetusta liigasta. Vanhaa samaa itkua ja selittelyä. Turha on muita syyttää jos ei oma tuote ole kunnossa. Jokipojat on hajuton, mauton ja juureton tuote ja ei vaan kiinnosta ketään. Ei edes omia junioreita. Mikä sinänsä ei ole ihme. Tunne on tunnetusti molemminpuolinen.
 
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Karjalaisessa juttu Jokipojista ja suljetusta liigasta. Vanhaa samaa itkua ja selittelyä. Turha on muita syyttää jos ei oma tuote ole kunnossa. Jokipojat on hajuton, mauton ja juureton tuote ja ei vaan kiinnosta ketään. Ei edes omia junioreita. Mikä sinänsä ei ole ihme. Tunne on tunnetusti molemminpuolinen.
Niin näkyy juttua olevan. Ei todellakaan näytä hyvältä Jokipoikien taloudellinen tilanne. Jotain mainintaa on mahdollisista uusista osakkaista, mikä on hyvä juttu, sillä nyt tarvitaan todellisia osaajia ja tekijöitä. Komppaan Wildforeveriä siinä, että suljetun liigan taakse on liian helppoa mennä, vaikka se omalta osaltaan vaikeuttaakin asioita. Jos asioita tehdään kunnolla ja oikein, niin kyllä luulis, että tämän kokoisessa kaupungissa voidaan pelata Mestistä kannattavasti. Joku päivä Liiga vielä aukeaa ja silloin olisi hyvä, jos seura on valmiiksi vakaalla pohjalla ja osaavissa käsissä.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Onhan tuo asiallinen juttu, ja minusta on turhaa Jokipoikia haukkua, kun Karjalainenhan se tässä kirjoittaa ihan faktoja. Ei kyse ole yksin Jokipojista, vaan kaikki Mestis-joukkueet ja koko suomalainen jääkiekko on liipasimella, jos sarjoja ei avata.

Uudet omistajat toisivat leveämmät hartijat.
 

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan Hurtat
Jep jos asetetaan tavoitteita ensi vuosikymmenelle ja Liigaan pääsylle, niin kyllä joukkue on pystyttävä nostamaan jälleen ensinnäkin kyläläisten huulille entisaikojen tapaan ja toisekseen nyky-Mestistä on käytännössä lähestulkoon dominoitava (tarkoitan nyt että joka kausi päättyy finaalisarjaan, mieluiten voitettuun sellaiseen). Hartioita tulisi tietenkin leventää ja löytää niin pelaajista, joukkueen johdosta kuin yhteistyökumppaneista sellainen "Kun kerran Vaasassa/Kouvollassa/Mikkelissä tähän pystyttiin, niin pystytään täälläkin!". Tämä kirjoittelu nyt harhautui ketjun aiheesta, mutta pienenä jatkumona/vastauksena edellisiin viesteihin.
 

Maalintekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Hatunnosto Röchille, että on laittanut omaa rahaa ja mahdollistanut Jokipoikien Mestispelaamisen.
Taloudenpito on kädestä suuhun elämistä ja toiminnan kehittäminen on osaamatonta versus Joma ja Kataja.
Valitettavasti edelliset taloussotkut ja konkurssit leimaavat myös Röchin ja Immosen mahdollisuuksia toimia. Käsittääkseni taustalla on tulehtuneita ihmissuhteita näiden sotkujen jäljiltä, jotka vaikuttavat mm. Jokipoikien yhteistyökumppanimyyntiin negatiivisella tavalla ja jopa monet entiset Jokipoikien pelaajat suuntaavat jäähallin ohi penkkiurheilemaan muihin areenoihin. Näkisin ainoana vaihtoehtona mahdolliset uudet omistajat ja toimijat puhtaalta pöydältä kehittämään toimintaa tavoittena Liiga jollakin aikataululla, koska Joensuu on pohjimmiltaan Kiekkokaupunki isolla K:lla.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Yksi vaihtoehto olisi kaivaa esille ”Idän Sudet”-projekti vuodelta 1993. Silloin KalPan Junno yritti saada JoKP:tä mukaan yhteiseen liiga-joukkueeseen, jolloin yhteinen voima olisi riittänyt heti Liigan kärkipeleihin. JoKP ei silloin lähtenyt mukaan, koska KalPan tarkoitusperiä epäiltiin ja pian KalPa tekikin konkurssin.

-"Idän Sudet" Kuopion kanssa, ja heti oltaisiin Liigan kärkikahinoissa. Kuopiolaisten etu olisi siinä, että pääsisi kärkikahinoihin eikä tarvitsisi pelata keskinkertaisista sijoituksista.

-"Idän Sudet" Savonlinnan kanssa, heti oltaisiin voimat yhdistämällä pudotuspeleissä (ainakin sääleissä) ja voisi suoraan jättää ne ynnä muut -sijat väliin. Luulisi, että Savonlinnassakin on kyllästytty tähän iänikuiseen Mestiksessä tai divarissa tahkoamiseen.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Yksi vaihtoehto olisi kaivaa esille ”Idän Sudet”-projekti vuodelta 1993. Silloin KalPan Junno yritti saada JoKP:tä mukaan yhteiseen liiga-joukkueeseen, jolloin yhteinen voima olisi riittänyt heti Liigan kärkipeleihin. JoKP ei silloin lähtenyt mukaan, koska KalPan tarkoitusperiä epäiltiin ja pian KalPa tekikin konkurssin.

-"Idän Sudet" Kuopion kanssa, ja heti oltaisiin Liigan kärkikahinoissa. Kuopiolaisten etu olisi siinä, että pääsisi kärkikahinoihin eikä tarvitsisi pelata keskinkertaisista sijoituksista.

-"Idän Sudet" Savonlinnan kanssa, heti oltaisiin voimat yhdistämällä pudotuspeleissä (ainakin sääleissä) ja voisi suoraan jättää ne ynnä muut -sijat väliin. Luulisi, että Savonlinnassakin on kyllästytty tähän iänikuiseen Mestiksessä tai divarissa tahkoamiseen.
Tälle idealle ehdoton EI täältä.
 
Yksi vaihtoehto olisi kaivaa esille ”Idän Sudet”-projekti vuodelta 1993. Silloin KalPan Junno yritti saada JoKP:tä mukaan yhteiseen liiga-joukkueeseen, jolloin yhteinen voima olisi riittänyt heti Liigan kärkipeleihin. JoKP ei silloin lähtenyt mukaan, koska KalPan tarkoitusperiä epäiltiin ja pian KalPa tekikin konkurssin.
Tulikin perjantain pelissä (Kuopiossa) jutusteltua hankkeen erään puuhamiehen kanssa. Peruslähtökohta/-tarve koko hankkeelle oli siinä, että KalPassa koettiin, että potentiaalisia lipunostajia liigapeleihin on Kuopiossa liian vähän, joten katsojia voitaisiin saada peleihin keskimäärin hieman enemmän, jos puolet niistä pelattaisiin Joensuussa. Tiettävästi JoKP:n silloiset pääyhteistyökumppanit, kuten ABLOY olisivat suhtautuneet hankkeeseen myönteisesti.

Aika ei ollut kuitenkaan otollisin, koska seurojen välit eivät olleet mitenkään erityisen hyvät noihin aikoihin (tulehtuneita henkilösuhteita takavuosilta jne.), KalPan taloustilanne oli katastrofaalinen ja JoKP:lla oli oma vastuuton liigaprojektinsa (joka päättyi seuraavana vuonna konkurssiin) vielä kesken. Itsekin suhtautuisin aika epäilevästi tuollaiseen hankkeeseen. Kuopiosta ja Joensuusta on aika pitkä matka melkein joka paikkaan. Joukkue olisi asunut Kuopiossa ja pelannut käytännössä kolmeneljäsosaa peleistään vieraskentillä. Noinkohan tuollaiseen viritelmään olisi ollut huippupelaajillakaan tunkua, jos vaihtoehtona olisi ollut pelata vaikka Hämeenlinnassa, josta on lyhyet matkat useimmille paikkakunnille?
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Tulikin perjantain pelissä (Kuopiossa) jutusteltua hankkeen erään puuhamiehen kanssa. Peruslähtökohta/-tarve koko hankkeelle oli siinä, että KalPassa koettiin, että potentiaalisia lipunostajia liigapeleihin on Kuopiossa liian vähän, joten katsojia voitaisiin saada peleihin keskimäärin hieman enemmän, jos puolet niistä pelattaisiin Joensuussa. Tiettävästi JoKP:n silloiset pääyhteistyökumppanit, kuten ABLOY olisivat suhtautuneet hankkeeseen myönteisesti.

Aika ei ollut kuitenkaan otollisin, koska seurojen välit eivät olleet mitenkään erityisen hyvät noihin aikoihin (tulehtuneita henkilösuhteita takavuosilta jne.), KalPan taloustilanne oli katastrofaalinen ja JoKP:lla oli oma vastuuton liigaprojektinsa (joka päättyi seuraavana vuonna konkurssiin) vielä kesken. Itsekin suhtautuisin aika epäilevästi tuollaiseen hankkeeseen. Kuopiosta ja Joensuusta on aika pitkä matka melkein joka paikkaan. Joukkue olisi asunut Kuopiossa ja pelannut käytännössä kolmeneljäsosaa peleistään vieraskentillä. Noinkohan tuollaiseen viritelmään olisi ollut huippupelaajillakaan tunkua, jos vaihtoehtona olisi ollut pelata vaikka Hämeenlinnassa, josta on lyhyet matkat useimmille paikkakunnille?
Mielenkiintoista kuulla! Hankkeessahan olisi ollut myös yhteinen divarijoukkue, eli omassa farmissa olisi kasvatettu pelaajia. Tätä keissiä voisi Karjalainen tai Savon Sanomat hieman kaivella ja tehdä siitä jutun. On sen verran erikoinen episodi joensuulaisen ja kuopiolaisen jääkiekon historiassa.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Karjalainen ilmoittaa, että näyttää keskiviikkona Jokipoikien ottelun, kun Jokipojat kohtaa Kajaanissa Hokin. Lähetys on Ruudun tuotantoa, mutta nähtävissä Karjalaisen verkkosivuilla tilaajille ja muille 0,95 euron hinnalla.

Ainakin Suomi-sarjan pelejä ja A-nuorten liigaa on muilla paikkakunnilla paikalliset sanomalehdet näyttäneet Ruudun kanssa yhteistyössä, joten ihan uusi asia tämä paikallislehtien urheilustriimaus ei ole eikä Karjalaisen keksimä idea. Karjalainen näyttää myös muita lajeja tilaajilleen.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Joensuussa tv-otteluiden selostaja on niin "puolueeton", että riemuitsee vierailijoiden tekemistä maaleista enemmän kuin kotijoukkueen.
 

Pinssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis, liiga, khl, nhl
Joensuussa tv-otteluiden selostaja on niin "puolueeton", että riemuitsee vierailijoiden tekemistä maaleista enemmän kuin kotijoukkueen.
Sama huomattu täälläkin..parempi katsoa pelit ”mute” nappi pohjassa. Aivan luokaton selostaja kyllä! Jos puhuis edes faktoja mutta höpöttää mitä sattuu..huippu oli sapko pelissä kun selosti että ulander jäällä vaikka äijä on hifkin mukana..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös