Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Jokipojat 2008–2009

Viestiketju osiossa 'Jokipojat' , aloittajana -Jonne-, 14.02.2008 klo 14.25.

 1. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Avataas tällekin jo ketju, kun nyt on siihen jo aihettakin.

  Nyt ollaan saatu tietoomme se, ettei kaksi vuotta Jokipoikia valmentanut Kauppi jatka enään kyseisellä kaudella Joensuussa. Kuka olisi oikea valmentaja jatkamaan Kaupin työtä? Huhuissa on pyörinyt ainakin Lukossa tällä hetkellä kakkosvalmentajana oleva Joensuun oma poika Pikkarainen.

  Uutinen on luettavissa tuolla->http://www.mehtimakelainen.net/

  Sopimuspelaajia meillä on koossa 3kpl, jotka kaikki on omia kasvatteja:

  Ville Väänänen (p) 21 v 188 cm / 88 kg / L 2009
  Joonas Sivonen (kh) 20 v 180 cm / 80 kg / L 2009
  Teemu Heikkinen (lh) 20 v 175 cm / 73 kg / L 2009


  Ensi kauden tavoitteista ei uskalla vielä kirjoittaa mitään, ennen kuin on uusi valmentaja selvillä.

  Spekulointi alkakoon.
   
 2. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
 3. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:

  Paikallislehti Karjalainen vahvisteli tänään sitä, että Pikkarainen on se toinen, jonka kanssa neuvotellaan. Toivotaan, ettei valinta kohdistu tähän henkilöön....

  Sitten tuosta toisesta vaihtoehdosta, joka ei valmenna nyt, ei tullut uutta tietoa. Jotenkin on sellainen kutina hommassa, että tämä kyseinen henkilö onkin sitten vähän isompi nimi. PunaMustalla on vahva tunne siitä, että nyt voisi olla kyseessä Petteri Sihvonen tai Pentti Matikainen. Molemmat on Joensuulaistaustaisia vaikuttajia. Saas nähdä osuuko arvailu kohdilleen...
   
 4. nufc Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä,Newcastle United
  Lainaus:
  Petteri Sihvosen nimeä on syytä epäillä. Ketterä on kysellyt Sihvosta puheenjohtajakseen ens kaudelle ja asia oli ilmeisesti jo lähellä toteutua mutta kariutui kuitenkin koska Sihvonen on Suomen JOHTAVA kiekkoanalyytikko eikä puh. joht/valmentajan roolit kohtaa JOHTAVAN kiekkoanalyytikon roolin kanssa. Ellei sitten Jokipojat maksa Sihvosta ulos Urheilulehdestä ja sitäkin on syytä epäillä, taitas maksaa mansikoita etenkin jos Sihvonen lisää hintaan mahdollisuuden potkujen riskistä.
   
 5. jukkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Hannes Kapasen paita nro 9 nostetaan Mehtimäen hallin kattoon, joten olisiko sillä jotain yhteyttä tulevan kauden valmentajakuvion kanssa...? (täysin oma ajatus, ei perustu mihinkään faktaan tai edes huhuun)
   
 6. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Jokipojat on tehnyt Jarno Pikkaraisen kanssa 2v. sopimuksen, tai siis ei vielä virallisesti :), mutta neuvotteluista ja sopimuksesta tietää jo varsin moni. Sopimus julkaistaan virallisesti vasta kun Sm-liigan playoffit on ohi, Jarnon nykyisen työnantajan toivomuksesta. Pelaajasopimuksiakin on jo alustavasti sovittu useita ja ne julkaistaan kauden päätyttyä.

  http://www.jokipojat.com/jokipojat/www/fi/index.php?we_objectID=5043
  http://www.mehtimakelainen.net/

  Pikkaraista voidaan pitää tulevaisuuden valmentajana, ja joka on valmennustyyliltään varsin erillainen, kuin Kauppi. Jos joku alkaa perseilemään, niin kuulee siitä varmasti...Piken valmennusura on ollut varsin nousujohteinen tuloksellisesti, mutta virheitäkin matkan varrella on ollut. Itse muistan parhaiten Piken kaudet Jokipoikien a-junnujen valmentajana, jotka päätyivät loistavaan nousuun a:n sm-sarjaan. Tuolloin jäi vaan kakan maku suuhun, kun kaveri peluutti käytännössä kahta kenttää koko kauden. Ja on siellä ollut noina junnuaikoina jotain kriisipalvereitakin, kun taisi olla jopa pelaajien vanhemmat, jotka rupesivat nostamaan tapetille Pikkaraisen valmennustoimija....
  Vastaavasti mies osaa kyllä ottaa joukkueesta kaikki irti, jota ei voi sanoa Kaupista. Ja vanhana Jokipoikana Pikkarainen tietää saletisti, mitä Joensuulainen kiekkoyleisö haluaa. Plussana vielä, että onpahan meillä ainakin oman kylän joukkue, niin pelaajiston ja valmennuksen osalta, kun toivottavasti myös Käyhkön Arttu jatkaa kakkosena.

  Noin 2. vko olen asiaa sulatellut ja pakkohan tämä on hyväksyä ja itse ainakin luotan Pikkaraisen onnistumiseen 100%. Se toinen henkilö, jonka kanssa "ehkä" neuvoteltiin, niin jäi paljastumatta, mutta on siitäkin liikkunut joitain huhuja...ei viitti niitä tänne vaan kirjoitaa, ettei tee itsestään lopullisesti ihan pelleä :)
   
 7. mainio Jäsen

  Lainaus:
  Milläköhän numerolla J.Repo sitten tulevaisuudessa pelaa? Joutuuko jo tällä kaudella numeron vaihtamaan, vai millonkas tuo jäädytys tapahtunee? Tietty jos nyt tässä "lätkäkarnevaalissa", niin Repohan joutuu jo numeroaan silloin vaihtamaan.

  Jottei ot:ksi menisi, niin Pikkarainen on mielenkiintoinen valinta. Eipä niitä halukkaita tietenkään jonoksi saakka ole. Katsotaan mitä kevät tuo tullessaan..
   
 8. urpo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK. Hätätilassa Jokipojat ja Sortavalan Dynamo
  Lainaus:
  Voip olla ilman "paidan menetystä" muutenkin jo Revon viimeinen kausi ainakin tällä tasolla.
   
 9. mainio Jäsen

  Lainaus:
  Tämä on kyllä ihan totta. Olihan se jo aika lähellä viime kaudenkin jälkeen, kun mies kuitenkin on normaalisti töissä 8-16. Onhan noita huhuja kuulunut, että muutama pelimies Jokiposta siirtyisi jäähdyttelemään maakuntaan.
   
 10. urpo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK. Hätätilassa Jokipojat ja Sortavalan Dynamo
  Lainaus:
  Muutamalla pelimiehellä meni pupu pöksyyn kun Pike nimettiin uudeksi koutsitsi. Nämä äijät joutaakin sitten alempiin sarjoihin pelailemaan, osa jäähdyttelemään, vaikka muuten pelivuosia ois vaikka kuinka vielä jäljellä jopa Mestikseen.
   
 11. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  "Pelaajistosta pitäisi vaihtaa ensi kaudeksi ainakin puolet."

  Noin Jami Kauppi tänään ilmestyneessä Veikkaajassa. Sinälläänhän tuossa ei ole mitään outoa. Puolen joukkueen vaihtuvuus on nyky-Mestiksessä enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Vähän kuitenkin kummastuttaa se, miksi Kauppi kommentoi Jokipoikien ensi kauden miehistöä, minkä kanssa hänellä ei pitäisi olla mitään tekemistä.

  Mahtaakohan Topi Riutta olla matkaamassa Ruotsiin?
   
 12. Randy Marsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Kyllähän toi varmaan koskee "muutamien" pelaajien sitoutumista kuten Jami Punamustien "haastattelussa" kertoili..
   
 13. Viljuri Jäsen

  Joensuun Jokipojat Ry:n puheenjohtaja Jormakka on reagoimassa julkisuudessa ja kulisseissa esiintyneeseen kehityskeskusteluun ja pyrkii kokoamaan sijoittajaryhmää joensuulaisen edustusjääkiekkotoiminnan yhtiöittämiseksi: Jokipojat yhtiöittämässä toimintansa / Mehtimäkeläinen

  Jos Joensuussa halutaan koskaan haaveilla mistään, niin tämä askel jos mikä lienee välttämätön.

  Johtuen kaupungissa aikaisemmista jääkiekon ympärille kyhätyistä viritelmistä ja niiden kohtaloista, ei uskottavuutta ole ehkä löytynyt nykyisellekään toiminnalle ihan sitä määrää, jota riittävä taloudellinen pärjääminen ja urheilullinen menestyminen edellyttää.

  Toki kaikkien tahojen on Joensuussa pistettävä jalat niin syvälle turpeeseen kuin mahdollista, ja lähteä riittävän nöyrällä, mutta samalla teräksisen päättäväisellä motivaatiolla liikkeelle.

  Jormakan ilmoitus ei ole mikään tae nyt agendalle tulevan hankkeen onnistumisesta, mutta se on selvä signaali kaikille sidosryhmille muuttuneesta tavoiteasettelusta.

  Jormakalla, mahdollisilla sijoittajilla, yhteistyökumppaneilla, seuraorganisaatiolla, ry-puolella, faneilla ja pelaajilla ei ole edessä kuin työtä, työtä ja työtä. Mutta kuuhunkin kyllä pääsee, jos ensin ottaa ensimmäisen askeleen, sitten toisen ja niin edespäin.
   
 14. Riffsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
  Joo.

  Kovin oli toimittaja yksipuoleisen jutun kirjoittanut jokipoikien hommista. Itse Jormakkakin olisi voinut moisen mainospuheen sinne kirjoittaa. Olisipahan toimittajalta säästynyt aikaa kirjoittaa jotain muuta sitten.

  Jormakka mainitsee, ettei pelaajille ole velvotteita rästissä. Miten lie sitten valmentaja ja muut mahdolliset osapuolet? Jokipoikien tämänhetkinen tilanne, Ry:n siis, ei ole lähellekään niin ruusuinen, kuin tuo juttu antaa ymmärtää.

  Jokakeväinen homma: Ongelmia on, mutta ne lakaistaan maton alle hiljaisuudessa ja samalla aloitetaan kova melu siitä, kuinka seuraavalla kaudella on kaikki paremmin. Onkohan nämä asiat selvillä edes tuleville sijoittajillekaan. Jostainhan ne rahat on edelliskauden rästeihin saatava, yleensä seuraavan kauden rahoista.

  Oy:lle trvitaan nyt hyvä, osaava ja ennenkaikkea johtamistaitoinen liideri! Jormakka on kieltämättä tehnyt kovan työn ja suuren panoksen joensuulaisen jääkiekon eteen, mutta muutamien muiden mukana puuhastelevien herrojen motivaatio ja lopulliset tarkoitusperät suorastaan etovat minua. Porukan pitää vaihtua ylhäälläkin. Gloryhunttaamisella ja oman statuksen pönkittämisellä ei paljoa harrastelijapohjalla pyörivälle jääkiekkoseuralle ole annettavaa. Vielä vähemmän Oy -pohjaisena pyörivälle.

  Joitakin tämä kirjoitus saattaa hieman loukata, pyydän anteeksi. Kriittistä keskustelua silti tarvitaan. Ja ne jotka todellakin loukkaantuvat tästä, pyydän teitä miettimään, oletteko tehneet kaikkenne joensuulaisen jääkiekon eteen, vai olisiko sittenkin voinut puristaa hieman lisää?
   
 15. mainio Jäsen

  Lainaus:
  Juuri ennen haastattelua saanut pelureille rästitilit maksettua, ja tyytyväisyyttään sitä sitten mainostaa. Edistystä on sitten varmaankin finanssipuolella tapahtunut, jos Jormakka totta tuossa puhuu, sillä viime vuonna tähän aikaan palkkoja vielä oli rästissä.
   
 16. Riffsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
  Huomenna sitten niitä soppareita tulee.

  Ei mitään yllätyksiä ainakaan luvassa, kai. Tämän kauden pelimiehiä on jatkamassa, ja eräs vauhtikonekin (toivottavasti?) jatkaa kotikaupungissa! Se hyvä!
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2008 klo 21.15
 17. Viljuri Jäsen

  Valmennusjohdon ja pelaajan itsensä on kyllä tässä vauhtikoneen tapauksessa tarkkaan mietittävä, että miten ottaa se seuraava askel.

  "Nyt tai ei koskaan"-mielellä toivottavasti ollaan lähtemässä liikkeelle, mutta siltikin heikkouksiin ja vahvuuksiin on suhtauduttava realistisesti ja pelitaktiikkaa ja tulevaa peluutusta mietittävä tältä pohjalta.
   
 18. Warre Jäsen

  Lainaus:
  Onkohan kyseessä tiedotustilaisuus, vai ihanko pelkkää lehdistötiedoitetta pukkaa? Pientä vinkkiä kellonajasta, jos jollain on mitään tietoa asiasta.
   
 19. Warre Jäsen

  Noh, kello 14:00 sitten ilmestyi sivustolle http://www.mehtimakelainen.net/ uutinen, jossa valmentajaksi varmistui kaikkien yllätykseksi Jarno Pikkarainen. Jatkopahvit 2007-2008 joukkueesta ensimmäisenä Ahtoselle ja Mustoselle. Ei huono alku.
   
 20. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Todellakin loistava alku. Mustoselle peräti 2 v. soppari. Eniten mieltä lämmittää nuo Ahtosen kommentit....
   
 21. reiska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  kaikki
  tere...

  ... täältä puolivälistä Kuopioon.
  Osaatteko kertoa, miksi Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon raja on kuin muuri?

  Eilen KalPan A-junnut voittivat SM:n, josta Savon Sanomat kirjoitti tänään kaksi sivua ja Helsingin Sanomatkin kolmella palstalla, mutta Karjalaisessa ei ollut kuin tekstipalstalla tulostiedot. Luulisi, että naapurikaupungissa yli 5000 katsojaa saanut voittoisa tapahtuma olisi jotenkin uutisoitu Joensuussa, mutta ei niin yhtään mitään!
  Samoin ihmettelen - aivan jääkiekko-organisaatioista ulkopuolisena henkilönä - miksi uusi pj Pikkarainen tyrmää loukkaantuneena Hannu Kapasen yhteistyötarjoukset? Minusta olisi Jokipoikien eduksi, jos KalPan näistä mestarijunnuista koottaisiin ketju Jokipoikiin. Näitä nuoria pelaajiahan mahtunee kerralla ensi kauden liigajoukkueeseen varmuudella vain kolme kerrallaan (ynnä paikkaamaan loukkaantumisia).
  En tunne palkkiopolitiikkaa, mutta KalPan etu olisi saada nuorille pelaajille peliaikaa Mestis-tasolta. Tällöin voisin kuvitella, että pelaajat voisivat olla Jokipojille lähes ilmaisia. Ja Jokipoikien rahat voitaisiin keskittää muuhun pelaajaryhmään.
  Ja jos Jokipojissa pelaisi näitä junnumestareita, joista useat edustavat Suomea myös ikäluokan maajoukkueissa, kiinnostaisi ainakin minua tulla katsomaan Jokipoikien otteluja, enkä olisi aina menossa Kuopion suuntaan.
   
 22. Hartiapankki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
  Reiska taitaa katsella tilannetta nyt liikaa kellertävien silmälasien takaa.

  En tunne tapauksen taustoja, mutta voisin kuvitella että Joensuussa on sen verran ylpeyttä ja halua kehittää toimintaa omin voimin että tällainen KalPan eräänlaisena farmina toimiminen ei tule kysymykseen. Taustallahan voi aina olla 'toivomuksia' (lue:vaatimuksia) mm. lainattavien kavereiden peliajan suhteen, ja luulisin että nämä ovat sellaisia asioita mistä Jokipoikien päävalmentaja haluaa päättää itse. Ja toisaalta voisi käydä niin että näitä junnuja tarvitaankin yhtäkkiä esim. loukkaantumisia paikkaamaan takaisin Kuopioon, ja yhtäkkiä Jokipojilla on pakka sekaisin. Joten ymmärrän hyvin jos Joensuussa ei löydy kiinnostusta tällaiseen 'yhteistyöhön'.

  Se on sitten eri asia, jos sopimukset tehdään kerralla koko kauden kattaviksi.
   
 23. reiska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  kaikki
  niinköhän?

  Jaaha. Odotin kyllä vastauksia Joensuun suunnasta. Mutta se, että mahdollinen yhteistyö itäsuomalaisten organisaatioiden kesken nostattaa mielenkiintoa Vaasassa, on mielenkiintoista. Ei kai vaan Vaasassa aleta pelkäämään, että tällainen yhteistyö vahvistaisi Jokipoikia niin, että se astuisi Sportin liigahaaveiden tielle?
  Olen kyllä sitä mieltä, että Pohjois-Karjala on riittävän suuri talousalue liigajoukkueelle. Ainakin halli on Joensuussa isompi ja parempi kuin esim. Vaasassa.
  Ja ei kai esiin nostettu yhteistyö tarkoittaisi sitä, että organisaatioiden väliset suhteet pysyisivät vakiona kaudesta toiseen. Jos Jokipojat vahvistuvat kohti liigaa, yhteistyön muodotkin varmasti muuttuisivat.
   
 24. Hartiapankki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
  Heh, meikäläisen arvailuista nyt ei varmaan kannata vetää johtopäätöksiä vaasalaisten mielipiteestä asiaan, varsinkaan kun en edes kovin lähellä Vaasaa asu.

  Kuten aiemmassa viestissäni sanoin, on yhteistyötä ja sitten on "yhteistyötä". Pakkaa olla aika usein siten, että Mestis-seura on näissä kuvioissa pelkkä rukkanen, ja kokoonpanot elää sen mukaan mikä on liigajoukkueen intressi asiassa.
  Mutta nämä ovat tosiaan pelkkää mutuilua, kun en asiasta enempää tiedä. Voihan olla että taustalla on aitoa halua tasapuoliseen yhteistyöhön.

  edit. ihan turhaa alkaa vääntää tästä jotain Jokipojat vs. Sport asetelmaa halliasian ja liigaan yrittämisen suhteen. Itse näen Jokipojat tulevaisuudessa yhtenä Mestiksen "suurista" (on sitä jossain määrin jo nyt), ja on pelkästään hyvä asia että eteenpäinmenoa yritetään vakavissaan mahdollisimman monella paikkakunnalla. Yhtiöittäminen on siinä yksi suuri askel, ja se on ilmeisesti Joensuussakin nyt käsillä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2008 klo 11.51
 25. El Lude Jäsen

  Etninen puhdistus?

  Kyllähän se taitaa olla niin, että Ohtaansalmi on paljon suurempi HENKINEN este kuin maanteellinen - kaitten. Jokipon nykyinen linja Pikkaraisten johdolla on näemmä Kuopioon päin pyllistävä. "Mehän ei olla KalPan farmi" ja yhtiöittämisen jälkeen Jokipo nousee liigaan ja voittaa satnleycupin. Kyllähän se on nyt vaan niin, että nykyinen jäähalli on liian huonossa kunnossa, talousalueelta ei löydy tarpeeksi rahaa/katsojia ja junnutoiminta on mitä on (ainakin A-junnujen osalta). Liiga-juna män jo.

  Männä kaudellahan Jokipo toivoi HIFKistä apuja. Hyvinhän sir-Penan aikakaudella yhteistyö toimi punanutusta toiseen. Ehkä Jokipon olisi syytä jatkaa yhteistyötä Helsingin kakkosseuran kanssa. Voittamisen kulttuuri ja brändi samassa punanutussa sekä liigan että mestiksen puolella...

  Ainakin allekirjoittaneelle kelpaisi kentällinen niitä nuorekkaita eteenpäinmeneviä pelaajia - halpoja -(mitä Pikkarainenkin joukkueeseen toivoo) Jokipon sotisopaan, mutta valmentajahan nämä asiat päättää...

  Jos ylpeille p-arjalaisille ei kelpaa savolaiset junnut, niin suunnatkaa arvon kalpalaiset yhteistyötä Savonlinnan suuntaan. Uskoakseni heille kyllä kelpaa KalPan ylijäämäpelaajat (huom! ei siis jämäpelaajat).