Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Jokipoikien taloustilanne

Viestiketju osiossa 'Jokipojat' , aloittajana Namupassi, 02.02.2010 klo 09.49.

 1. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Lainaus:
  Anteeksi tämä third man in, mutta ihan vaan mielenkiinnosta tiedustelisin, että aiotko siffa tehdä vastaavanlaisen hyökkäyksen kaikkia muitakin Sportin toimintaa ja Tammista arvostelleita kohtaan? Muistaakseni niitä taisi olla ierikan lisäksi jokunen muukin. Ja pienenä vinkkinä; nöyryys ja purnaamattomuus ei välttämättä ole välittynyt viesteistäsi aivan toivomallasi tavalla.
   
 2. rosswell Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
  Lainaus:
  Niinkö se meneekin Vaasassa, että fanit hoitaa seuran taloudenpitoa...se selittäisikin aika monta asiaa :)

  Jokipoikien taloudessa on suuria haasteita, ja lienee selvää, että Liigalisenssin lunastaminen olisi vähintään haasteellista. Hokin taloudessa on suuria haasteita, mutta ilmeisesti säästöt alkavat viemään sitä puolta kuntoon, ikävä kyllä, urheilullisuuden ja menestyksen kustannuksella. Lisäksi talousvaikeuksista on huhuttu ja puhutta ainakin D Teamin kohdalla, RoKi:ssakaan kaikki ei ole niin hyvin kuin pitäisi, viime kauden jälkeen TuTo:lla oli ilmeisesti rahat vähissä jne jne. Eli lähes kaikki mestis-joukkueet ovat haasteellisessa tilanteessa taloudellisesti. Yksikään ei taida olla menestyvä, saatika kovin tuottoisa yritys.

  No entäs Vaasan Sport? Vaasassa ollaa herkuteltu jo pitkään mestiksen suurimmista tuloista (sekä lippu- että sponsorituloista) ja meuhkattu sarjan suurimmalla budjetilla, ja silti onnistuttu suorastaan maagisesti välttämään menestys (viime kautta lukuunottamatta).

  Ja tiedetään...täällä huutelee talousasioista sellainen kaveri, joka kannattaa sekä Hokkia, että hiukan D Teamiakin. Itse olin tosin jyrkästi kritisoinut Hokin taloudenpitoa, en ehkä täällä, mutta suoraan seuran suuntaan. Vaikka urheilullisesti Hokin kausi oli suuri pettymys, olen tyytyväinen, että hokki ei lähtenyt kilpavarusteluun tällä kaudella, vaan keskityttiin talouden tervehdyttämiseen. Minun kritiikkini tai neuvoni tuskin oli ratkaisevaa päätöksenteossa, mutta sen mukaan mentiin.

  Totuus on se, että Mestiksessä yhtäkään seuraa ei näytettäisi tällä hetkellä johdettavan ammattimaisesti, ellei sitten KooKoota. Eli osoitan syyttävän sormeni jokaiseen Mestisorganisaatioon...hoitakaa ensin organisaatio kuntoon (myös talous), sitten vasta lähdetään kilpavarusteluun!

  Pahoittelut Jokipoikien faneille, että purkaukseni tulee tänne. Toivotan Jokipojille voittoa Ilveksestä, vaikka lisenssiä ei voitaisikaan lunastaa. Tarvitaan osoittaa uudestaan se, että nousu on mahdollista, jos joukkue on kunnossa, ja Jokipojilla joukkue on ollut todella hyvä!
   
 3. siffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Hyvää huutelua seltä päin. Allekirjoitan kaiken, mitä kirjoitit. Olen yrittänyt selittää samoin, että talousongelmia on Mestis-organisaatioissa olemassa ja paljon. Siksi olen ihmetellyt sitä joidenkin SM-liiga- ja Mestisjoukkueiden kannattajien massiivista esiintymistä arvostelemassa Vaasan Sportin toimintaa ja talouden pitoa. Vielä, kun Sportin omat kannattajat liittyivät vierailijoiden ilonpitoon Sportin keskusteluissa, niin Sport joutui mielestäni kohtuuttoman kovan arvostelun kohteeksi. Ehkäpä nyt Jokipoikien talousongelmien tultua julkisuuteen, nähdään Mestiksen kokonaistilanne laajemmin. Eivätkä nämä huonot Mestis-seurojen talousuutiset jää tänä keväänä näihin Jokipoikien ongelmien esiintuloon.
   
 4. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä, ne ovat hyvin negatiivisia lausuntoja, yhtä negatiivisia kuin Sportin kauden tilinpäätös. Mitään sellaista ei ole siis lauottu, mikä ei olisi ollut aiheellista. Toiset sanoo sitä totuudeksi, toiset ilkkumiseksi. Mutta tämä tästä ja ei tukita tätä viestiketjua turhalla jankkauksella.

  Onko missään muuten arvioitu, että paljonko Jokipojat tienaa jokaisesta liigakarsintamatsista?
   
 5. A.P.Järvi Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Anteeksi seuraavia välihuutojani (jotka voidaan toki tulkita asiattomiksi, koska oma suosikkijoukkueeni on tehnyt kaksi konkurssia). Haluaisin kuitenkin tiedustella, onko siffalla mahdollisesti tarkempaa tietoa siitä, onko Ierikka ollut mukana Jokipoikien toiminnassa niiden kahden konkurssin aikaan? Tai onko hän mahdollisesti mukana Jokipoikien toiminnassa tällä hetkellä ja ollut aiheuttamassa ry:llä olevia mittavia verovelkoja? Muussa tapauksessa nämä mainitsemasi heitot, jotka tuntuvat myös usein toistuvan viesteissäsi, jäävät kovinkin lapsekkaiksi. Ymmärtääkseni ihmisillä ei ole Suomenmaassa velvollisuutta kantaa kollektiivista vastuuta ympäröivässä yhteiskunnassa tapahtuvista negatiivisista asioista - varsinkaan em. konkurssien kaltaisten tapausten kohdalla.

  No, pitääpä joka tapauksessa käydä huomenna Mehtimäellä ainakin huonontamassa omaa taloustilannettani hiukan.
   
 6. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Jo lähes 3500 lippua mennyt. Onhan tuo varsin hienoa että kaiken kohun ja sähläyksen keskellä ei yleisö hylännyt Jokipoikia. Lippujen hinnat on komeat 65€ istumaan (sisältää kaikki kotipelit) ja 15€ seisomaan, joten tuollaisella rapiat 4000 yleisömäärällä Jokipojat lienee saaneen riittävän tekohengityksen ja saamme nauttia laadukkaasta joukkueesta jatkossakin.

  Toimintaa tulee vaan nyt selkeyttää. Ry tulisi saada Oy:n kanssa yhdistettyä keinolla millä hyvänsä ja sen jälkeen omistuspohjaa kasvattaa. Itse joukkue tulee kaipaamaan rebuildingin ja mestaruuden jälkeen voisi olla oikea ajankohta. Uusia Jekimovseja vaan scouttaamaan, jos ja kun se siirtyy Mikkeliin. Sellainen valmentaja puikkoihin, joka osaa jalostaa nuoria ja omista junnuista terävin kärki rohkeasti edustukseen.

  Kyllä se tästä vielä taas alkaa iloksi toivottavasti muuttua.
   
 7. Pervert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiitospaidat
  En haluaisi maalata piruja seinälle mutta tämä "velka" vakuutusyhtiölle oli vasta jäävuoren huippu. Joko se on kolmas kerta lähellä?
   
 8. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Kolmas kerta on lähellä, sehän on koko suomen tiedossa jo. Kuinkas Sportilla? Joko siellä on kenties uhka ohi? K-Vantaa tulee tiukasti myös huhujen mukaan peesissä taloutensa kanssa, joten junassa ei olla yksin. Mestis on hieno sarja, viimeinen sammuttakoot valot.

  Lainaus:
  Kerros tästä lisää jos kerta tietoa on. Jokipojilla suurin velka on verottajalle rapiat 100 000€ joka käsittääkseni on ollut hyppysissä. Onko tulossa jotain uutta ulos? Vai mitä tarkoitat jos Vaasasta asti tullaan jo vihjailemaan?
   
 9. laatokka Jäsen

  Lainaus:
  Miksi pitäisikään hylätä? Joukkue on liigakarsinnoissa ja kentällä tapahtuu. Sen takia yleisöä juuri tulee. Talousasiat kuuluvat muiden murehdittaviksi.
   
 10. Saint Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tästä asiasta olen samaa mieltä, Ilmarinen ei todellakaan ole ensimmäisenä perimässä rahojaan takaisin. Tahoja on varmasti muitakin, mutta ilman tarkempia faktoja ei asiaa voi kuin arvailla. Verottajan tilannehan tuossa näyttäisi olevankin, jonkun mielestä jopa selvitettynä. Vaikeaa on, se on kuitenkin selvä.

  Jos vaikka nousumatseista saisi raavittua pari voittoa, niin se ylimääräinen kotipeli tekisi lompakolle hyvää..
   
 11. Ma-kE-69 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KiVa
 12. Warre Jäsen

  Jokipoikien velan kokonaismäärä n. 500 000 €

  Seuran taloustilannetta päivitettiin julkisuuteen päivän Karjalaisessa (www.karjalainen.fi) JokiHoki Oy:n toimitusjohtajan suulla. Kyseistä juttua ei ainakaan vielä hetki sitten ollut nostettu lehden nettiversioon, mutta eiköhän se päivän mittaan ole sieltäkin luettavissa.
  Jutun huippuhetket ranskalaisien viivojen jälkeen:

  - Velkaa alle puoli milliä, suurin velkoja verottaja penää n. 300 000 € summaa.

  - Ry hoitaa velanmaksun loppuun, edustusjoukkueen toiminta siirtyy /siirretty Oy:n siipiin.

  - Kevään pelillinen menestyminen veti seuran pois taloudellisen kuilun partaalta(tai oikeammin kuilusta kuilun reunalle), lyhytaikaiset velat (yli 3 000 € kerta-erät) pystyttiin hoitamaan lähes poikkeuksetta.

  - Jääkiekkoliitolle väännetty raporttia mm. seuran taloudellisesta toiminnasta -> ensikausi pelattaneen Mestistä.

  Kainalojutussa oli puhetta mm. pelaajaliikenteestä, josta enemmän ihan omassa ketjussaan.
   
 13. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Homma on Oy:n alla ja joulukuu taas lähestyy. On Jokipoikien aika saada taas mainostilaa taloussanomista joka vuotiseen tapaansa. Ei ole enään taaskaan rahaa edes 400e laskua hoitaa ennen kuin tulee julki. Pelillisiä romahduksia on odotettavissa siis lisää.

  Mitenkähän kauan jaksavat sinnitellä? Samaan aikaan kumminkin tulee uutta ukkoa joukkueeseen. En ymmärrä yhtälöä.
   
 14. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Lainaus:
  Ei sitä ymmärrä moni muukaan, mutta eipä tässä ole muuta tehtävissä, kuin seurailla tilannetta. Urosmehiläisen työn saa kyllä Pursiainen tehdä tilanteen oikaistakseen.

  Jos kuppi menee nurin niin seuraava yritys sitten alusta saakka järkevästi, toivon ainakin syvästi näin. Ja eri tekijät puikkoihin sinne homman taakse. Näiden näytöt on annettu.
   
 15. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Jos rehellisiä ollaan, niin melkein tässä alkaa toivoa uutta aloitusta pohjalta. En usko seuran selviävän ikinään noinkin massiivisista veloistaan. Ja en varsinkaan niin kauan, kun siellä tämä sama hallitus istuu paikoillaan. Taitaa kyseiset herrat olla puikoissa kyllä melkein pakonkin sanelemana, joten konkan se vaatii että näistä puuhastelijoista päästäisiin. Pursiainen tekee minkä pystyy ja on ihan hyvä tuossa toimarin pallilla ollut, mutta kun siellä häärää edelleen nuo samat taustapirut. Yksin ei kelkka käänny, se on jo tässä vaiheessa selvää.

  Stoppi tulee, on vain ajan kysymys että koska.
   
 16. Warre Jäsen

  Päivitystä taloustilanteeseen.

  Lainaus:
  Aamun lehdessä päivitystä taloustilanteeseen, jossa oli haastateltu jälleen Jokihoki Oy:n toimitusjohtajaa Sami Pursiaista. Juttua ei taaskaan löydy lehden (Karjalainen) nettiversiosta, joten jokaisen jota asia kiinnostaa on hivuttauduttava lähemmäs lehden fyysistä olomuotoa. Pääsisältö ranskalaisien viivojen jälkeen:

  - Osakeantia luvassa, mutta jutusta ei käynyt ilmi tuleeko se koskemaan myös tuulipuku-kansaa. Annilla pyrittäisiin turvaamaan seuran tulevaisuus.

  - Velkaa tehty v.2001 jälkeen keskimäärin 70-80k€ vuodessa, josta ynnäämällä saadaan kokonaispotiksi n. 800 000€. Osa tästä on hoidettu ja osa saatu anteeksi velkojilta. Myös Jokipoikien hallitus on osallistunut talkoisiin levittämällä lompakkoaan.

  - Talous siis kuralla, ja jos omistuspohjan laajennus(ts. osakeanti) ei onnistu, niin Pursiaisen sanoin rasti tulee ruutuun. Eli vaarana on, että keväällä pelataan kuin viimeistä päivää, taas.

  - Kaikesta taloudellisesta epävarmuudesta huolimatta pelaajien saatavat on saatu kuitattua.

  Elämme jälleen vaikeita aikoja.
   
 17. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Lainaus:
  Surullista että noinkin isoilla yleisömäärillä ei saada kiekkojoukkuetta pyöritettyä kuin tappiolla. Ja vielä kymmenen vuotta putkeen. Jokipoikien kohdalla lienee ainoa vaihtoehto aloittaa Sportin kaltainen tervehdyttämisprosessi jossa pistetään pelaajapuolta reilulla kädellä pienemmäksi muutaman kauden ajaksi jotta saadaan velkoja kuitattua. Toivottavasti tällaiseen löytyy uskallusta johdolta ja kärsivällisyyttä kannattajilta ettei vanha ja perinteinen seura kaadu.
   
 18. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Tilannehan ei ole todellakaan niin paha kuin yllä annetaan ymmärtää. Toisella palstalla on hiukan toisella lailla tiivistetty tuo Karjalaisen juttu.

  - Velkaa jäljellä 473 000e
  - Saneerauksen jälkeen maksettavaa 234 000e

  Sanoisinko, että pelkäsin paljon pahempaa. Tuo 234 000e pitää ilmeisesti kuitata vuoden loppuun mennessä ja tuohon apuja haetaan sijoittajista. Jos onnistuu, niin päästään aloittamaan alusta.
   
 19. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Lainaus:
  Tuo on jo aika paljon lohdullisempi kuvaus kuin edellinen. Tietysti jos tuo on sillä tavalla ehdollinen että 234 000 on saatava ehdottomasti vuoden loppuun tai homma raukeaa niin silloin ymmärtää myös kommentin että jos ei osakeanti onnistu niin vedetään rasti päälle.
   
 20. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Tämä ei ollutkaan näin, vaan aikaa on useampi vuosi. Täällä taloustilanteesta lisää. (Jokipojat.com)

  Kaippa se tästä? Ainakin yleisömäärät on ollut viime peleissä sellaiset, että helpottaneen talousvastaavien työtä. Tiki on ollut aivan loistava veto tähän väliin. Mies on osoittautumassa loistavaksi projektivalmentajaksi ja on nimenä kiinnostava. Nyt sitten jännäämään uusia muutoksia joukkueeseen ja kohti taistelua playoff- paikasta!
   
 21. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Taloussanomien protestilista pitää näköjään jälleen sisällään Hokijokin ilmoituksen. Summahan on näihin karkeloihin aika iso. Itseasiassa todella iso.

  Mistä lie kysymys? Jälleen vaan jäänyt joku erä maksamatta?
   
 22. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Eikös se osakeanti jäänyt sen about 100 000e vajaaksi? Tuosta uskon olevan kysymys.

  Nyt mitataan uuden hallituksen rahkeet, sitoutuminen etc. En ole vielä huolissani. Hallitus on ollut niin vähän aikaa kasassa. Kuvastaa vain että tilanne on edelleen päällä. Joukkueen sukeltamiseen ei ole varaa tässä kohtaan ja sinne kuuden joukkoon olisi mentävä.
   
 23. Jatketaan nyt tätä keskustelua täällä. Eli mediaketjusta siirsin tämän linkin innoittamana.

  Lainaus:
  Miten olisi vaikka mainostaminen? Peleissä kuulutus? Ei ne ihmiset tule niitä ostamaan, jos kerran on ilmoitettu lehdessä ja kerran kuulutettu hallilla SaPKo-päivänä. On siinä meillä perkele talouden ammattilaiset. Jos jotain halutaan myydä, niin ihmisille pitäisi varmaan kertoa mitä tässä myydään ja mistä myytävää tuotetta voidaan ostaa.

  Lainaus:
  Eikös Jokipojilla ollut jo se joku viritys aikaisemminkin? Noh, katsellaan mitä tässä tulee.

  Eihän tää taloustilanne nyt hyvältä näytä ja varsinkin kun kattoo noita katsojamääriä, niin tuskinpa sieltä on helpotusta tulossa. En muutenkaan ymmärrä miten ihmeessä tuo mainostaminen voi olla niin perkeleen vaikeata, kun tuote on kiinnostava (tai ainakin oli vielä edelliskausina). Jotain pitäis nyt tehdä vielä kun on mahdollisuus.
   
 24. Warre Jäsen

  Lainaus:
  Tästä tuli seuraavaa: Linkki sanomalehti Karjalaiseen

  Omasta mielestäni varsin hyvä haku uudeksi aluevaltaukseksi.
   
 25. flaix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Saipa
  Ensinnäkin tervehdys arvon palstatovereille! Tämä viesti jää historiaan tosiaan ensimmäisenä, jonka tänne raapustan. Mielenkiinnon ja innon siivittämänä liityn tälle arvostamalleni keskustelupalstalle!

  Sitten asiaan:
  Se, että seurassa suunnitellaan ja nyt myös toteutetaan uusia ja konkreettisia tulonkerryttämismuotoja on todella hyvä asia. Kylmä todellisuus on kuitenkin ilmeisesti se, että itsenäistä Mestis-tason (saati liigatason) kiekkoseuraa on erittäin vaikeaa (ellei lähes mahdotonta) pyörittää taloudellisesti vain ottelutapahtumien tuloilla ja sponsorituloilla. Tarvitaan siis jonkinlaista oheisliiketoimintaa, joka tukee ydintoimintaa.

  Ongelmana on luonnollisesti miettiä mitä tällainen oheisliiketoiminta voisi olla? Kuten aiempi kirjoittaja totesi, tämä valotaulumainonta on erittäin hyvä haku ja toivottavasti lähtee pyörimään hyvin. Ilmeisesti projektin toteuttajana on muitakin tahoja kuin Jokipojat, joten toiminnasta ei toivottavasti tule liiallista rasitetta. Juuri tämä on olennaista, kun oheisliiketoimintaa mietitään: viekö se liikaa resursseja ydintoiminnalta.

  Mielestäni Jokipojat voisi lisäksi kehittää markkinointiaan tarjoamalla yhteistyökumppaneille enemmän mahdollisuuksia näkyvyyden saamiseksi. Esimerkiksi Turussa jokaisella pelaajalla on "kummi-yritys" ja ennen jokaista peliä pelaaja ja yritys esitellään heijastamalle kuvat jäälle. - Ei pitäisi olla erityisen hankala toteuttaa ja antaa mukavasti lisäarvoa yhteistyökumppanuudelle.

  Varmasti on paljon muitakin pikku kikkoja, joilla voi lisätä esim. ottelutapahtumien viihtyisyyttä ja samalla myös mainosarvoa. Any ideas?