Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Jokipoikien taloustilanne

Viestiketju osiossa 'Jokipojat' , aloittajana Namupassi, 02.02.2010 klo 09.49.

 1. Namupassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Leijonat, NHL
  Kauden mittaan on arvuuteltu eri palstoilla Jokipoikien taloudellista tilannetta. Pientä selvyyttä asiaan saatiin tänään Karjalaisesta. Pikkaisen hieraisin silmiäni kun luin aamun Karjalaista, jossa Jormakka ilmoittaa velan määräksi 400 000e eli puolet liikevaihdosta. Huh huh.. No toisaalta velan on PAKKO olla suurimmilta osin vanhoja peruja ja eiköhän tuo Jokipoikien kassavirta ole kuitenkin viimoiset 1,5 vuotta ollut jo plussan puolella ja velka pienentymään päin. Eli No Hätä siis kunhan porukkaa riittää hallissa ja voittoja tulee.

  3 uusinta hankintaa pitävät myös suurimmat huolet pois siitä, että Jokipojilla olisi "todella tukala" taloudellinen tilanne. Vaikka haasteita varmasti riittää!

  Se tärkein asia eli joukkueen iskukyky senkuin kasvaa ja tärkeimmät pelit lähestyy, joten ei tässä voi vaipua synkkyyteen vaikka talous kuralla onkin. Huomista peliä odotellen..
   
 2. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Pahimmat taloudelliset huolet ovat ilmeisesti juurikin Ry:llä, jonka nimissä on tällä hetkellä mm. pelaajaoikeudet. Oy:n talous lienee terveemmällä pohjalla, joskin suurten investointien (aitiot, Ärjyluola...) takia sielläkin kai menot ovat toistaiseksi olleet tuloja suuremmat. Harva Oy muutenkaan pystyy olemaan kannattava toiminnan alusta saakka.

  Käsittääkseni kevään/kesän aikana myös pelaajaoikeudet ja muu "urheilullinen puoli" on tarkoitus siirtää Oy:n nimiin. Mietin vaan, miten Ry:n tilanne tähän vaikuttaa ja miten velkojen käy toiminnan siirtyessä pikkuhiljaa kokonaan Oy:n nimiin? Seuraako velat mukana? Joku viisaampi ja asioista paremmin perillä oleva osannee vastata tähän?
   
 3. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Lainaus:
  Eiköhän se niin mene, että aina se on maksettava eikösjuu mitä sitä maailmassa velkaantuu. Ei velkoja varmasti ainakaan kannata paeta vetämällä Ry nurin ja jatkamalla homman pyörittämistä Oyn nimissä.

  Se on hyvä, että avoimmuutta löytyy, kun nyt asiat myönnetään julkisuuteen. Kyllähän jokainen varmaan on tämän tiennyt tai pystynyt päättelemään. Hyvänä uutisena tuli kuitenkin se, että Oy porskuttaa myötätuulessa. Ärjyluolan investointi on tapettu, ja aitiot ovat haukkuneet hintansa ensi syksynä.

  Lupaavaa oli myöskin se, että tilannetta meinataan korjata osakaspohjaa laajentamalla. Tämä voisi olla paikka, missä otetaan rohkeasti uusia tekijöitä ja toimijoita mukaan. Seuran ongelmanahan on ikuiset ajat ollut se, että samat naamat vastaavat kaikesta. Nykykiekkoilussa ei tällä tasolla enää menesty sillä mentaliteetilla että "myö hoijellaan tää seura tässä kyllä". Näillä markkinoilla tarvitaan yhä enemmän yhteispeliä ja näkemystä niin paikallisen yrityselämän, kuin maksavan yleisönkin kanssa.
   
 4. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Lainaus:
  Tällä osa-alueella ollaan menty selvästi eteenpäin viime vuosina, mutta toisaalta edelleenkin ollaan käsittääkseni korkeintaan keskinkertaisella tasolla. Yhteistyösopimuksia voisi joukkueen ja alueen potentiaaliin nähden olla reilusti enemmänkin.

  Ongelmanahan on aiemmin ollut lähinnä se, ettei parin lähes kaikesta toiminnasta vastanneen miehen resurssit ole kaikkeen riittäneet. Ilmeisesti nyt Oy:n myötä tilanne on jonkin verran parantunut, mutta edelleenkään ei taideta olla riittävällä tasolla. Kehitystä onneksi kuitenkin tapahtuu.

  Toki myös kilpailu sponsorieuroista on Joensuussa eri joukkueiden kesken kovaa, mutta eiköhän Jokipojat kuitenkin ole niitä kiinnostavimpia vaihtoehtoja yleisömäärien ja näkyvyyden puolesta. Lisäksi monessa muussa lajissa on viime vuosina ollut havaittavissa laskeva trendi, kun taas Jokipoikien suunta on ollut ylöspäin.

  Mitä "talousongelmiin" tulee, niin uskon asioiden olevan hyvin hallinnassa. Tuskin joukkuetta olisi muuten noin rajusti vielä viime hetkillä vahvistettu. Muutenkin on ollut mukava huomata, että tiedottaminen on parantunut selvästi ja ongelmistakin uskalletaan puhua. Parempi näin, niin vältytään turhilta huhuilta.
   
 5. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Jormakan ulostuloa huudeltiin ja avoimuutta. Meitä ilmeisesti seurataan? Helvetin hienoa on, että kerrotaan rohkeasti missä mennään ja kuinka hommat saadaan hoidettua. Kiitos!

  Ry:tä kaavailevat yhdistettäväksi Oy:n kanssa 1.5.2010. Tämä asiahan piti ratketa tässä piakkoin? Velathan tulee mukana, tottakai. Mutta miksi toiminnat halutaan yhdistää nyt, vaikka ry piti ensin tätä saada kuntoon? Itse uskon, että tämä halutaan tehdä siksi juuri nyt kun muuta vaihtoehtoa ei ole. Tarvitaan ulkopuolista rahaa ja uutta verta kehiin. Kunhan velkojat ja yhteistyökumppanit antaa vihreää valoa, niin hommahan on silloin taputeltu. Uskon vahvasti myös, että tämä jää Jormakan viimeiseksi teoksi. Tuon jälkeen tulee uudet ukot puikkoihin ja varmasti tämäkin kuuluu Jormakan visioon, koska muutenhan mies ei taida päästä irti noista Ry:n vastuista. Kunhan eivät sitten tee tästä seurasta itselleen mitään leikkikalua.

  Nyt kotiedun taisteluun ja kohti mestiksen mestaruutta!
   
 6. Moderaattorit Jäsen

  Keskustelu taloustilanteesta on jaoteltu omaksi otsikokseen pois kausiketjusta. Tämäkin on aihe, josta olisi voinut ihan hyvin avata oman otsikon sen sijaan, että kirjoittaa siitä kausiketjuun, jossa keskustellaan lähinnä joukkueen pelaajatilanteesta yms.

  Ystävällisin terveisin,
  Moderaattorit
   
 7. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Tähän liittyen, tämän kauden ehdoton ilonaihe on ollut se, että jatkuvasti tapahtuu. Mainoksia ilmestyy viikottain lisää niin kaukaloon, seiniin, kuin pelikamoihinkin. Tänään oli sinne saatu tällaiset kivat screenit päätyyn, jossa pyöri muutaman lafkan mainokset. Lauantaina matsiin pääsee ilmaiseksi, jos jalassa on Reinot/Ainot. Iso Myyssä arvotaan aitiopaikkoja, Kartsussa äänestetään kaikkien aikojen Jokipoikaa ja Heilillä on kanssa joku VIP-lippupaketti arvonnassa. Näkyvyys on lisääntynyt selvästi, ja Katajalta on otettu hiukan tilaa näissä.

  Lisäksi aitiot ovat täynnä jatkuvasti, ja itsekin siellä taas tänään olleena kiinnitin huomioni sellaiseen juttuun, että aitiossahan vieraat ovat juuri pääosin firmojen päättäjiä. Eli mielestäni nämä ovat olleet loistoinvestointi. Kasvaneen myynnin lisäksi näillä on myös mahdollisuus kalastella uusia ystäviä tukemaan lajia Joensuussa. Jokipoikien "tytäryhtiö" Axon Life starttailee toimintaansa, ja varmaan sieltäkin on jonkinnäköistä kasvua odoteltavissa.

  Kaikkiaan monessa asiassa on ollut nähtävissä todellista tekemisen meininkiä ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella. Aika yhdennellätoista hetkellä alkoi tapahtua lopulta, mutta alkoi kuitenkin. Nyt tätä täydentämään tarvitaan pelillistä menestystä vaan tänäkin keväänä. Se on sitten toinen stoori se...
   
 8. Namupassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Leijonat, NHL
  Lainaus:
  Axon Life.. mikäs juttu tämä on?
   
 9. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Axon Lifen kotisivut.

  Eihän tuo nyt mikään RTK ole, mutta asiakkaita löytäessään kuitenkin jotain. Riski on aika minimaalinen, ja onpahan toisinaan tekemistä näille kaikille ISLOlla pyörineille pelaajillekin.
   
 10. MarkusMaggot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaljaliigalaiset
  Kaiken riemun keskelle vähän ikävämpi uutinen: Jokipoikia haetaan konkurssiin.

  Onkos tästä nyt kellään mitään tarkempia tietoja, ainakin minulle tämä tuli ihan puun takaa koko juttu? Se nyt on selvää, että rahaa ei ole rajattomasti, mutta että noin huonosti muka asiat olisivat?

  Vahva perseennäyttö Ilta-Sanomien suuntaan tästä uutisen ajankohdasta, jos toki saavatpahan jutulleen maksimaalisen mediahuomion kun joukkue on tällä hetkellä kiinnostavuuden aallonharjalla.
   
 11. Freddie Freeloader Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greek Philosophers
  Kyllä tuo perseennäyttö on syytä osoittaa Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen suuntaan jos konkurssihakemus on eilen jätetty.
   
 12. MarkusMaggot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaljaliigalaiset
  Lainaus:
  Joo, toki. Sieltähän homma luonnollisesti on alulle laitettu. Ei nyt käy ilmi uutisesta mitään päivämääriä, mutta kaikin puolin ikävä sivumaku tähän kaikkeen nyt tuli. En tiedä millaisiin päivämääriin noita eläkevakuutuksia on sidottu, mutta koko asian julkitulon ajoitus on kieltämättä huonoin mahdollinen. Olisivat nyt säästäneet edes karsintojen jälkeiselle ajalle nämä.

  Edit: kuten VT totesikin, tiistaina on jätetty tuo konkurssihakemus. Lukeehan se tuossa uutisessakin kun oikein tarkasti katsoo.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2010 klo 11.35
 13. VT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kyllä konkurssihakemus on juuri eilen jätetty. Eläkevakuutusyhtiö tekee miten parhaaksi katsoo ja vaikea sitäkään on arvostella, kun ei tiedä, mitä Ilmarinen ja ry ovat keskenään sopineet. Onhan se tietysti vähän erikoista, että konkurssihakemus jätetään juuri ennen (=samana päivänä) kolmatta ja ratkaisevaa Mestis-finaalia.

  Valitettavasti tämä ei kovin hyvää kuvaa anna Joensuun Kiekko ry:n taloustilanteesta ja Jokipoikien liigakelpoisuudesta.
   
 14. Viljuri Jäsen

  Lainaus:
  Tiistaina oli Ry. myös protestilistalla, kahden parin tonnin saatavan johdosta. Ja on ollut myös aikaisemmin, vastaavien saatavien johdosta.

  Puheenjohtaja Jormakan mukaan Ry:n kokonaisvelka on 400.000 euroa, mikä ei ole ihan linjassa niiden kommenttien kanssa, joita on aiemmin annettu julkisuuteen kokonaisvelasta ja arvioiduista budjeteista suhteessa tavoitteiden toteutumiseen. No ainakaan tuo taho ei tällä kertaa ole verottaja, joten ilmeisesti sinne päin maksusuunnitelmissa on pysytty?`Tiedämme myös, että Ry:n puolella ongelmia on ollut jopa tilinpäätöksen vahvistamisen ja vastuuvapauden myöntämisen kanssa, joten työnsarkaa on, että laittavat homman kuntoon.

  Ongelmat ovat ratkottavissa, sikäli mikäli ongelmat ovat organisatorisia ja toiminnallisia. Urheilullisen puolen menestys antanee kuitenkin (taas) uusia mahdollisuuksia omistuspohjan laajentamiseen, ja vaikkakin Ry/Oy-puolen rajaa ei näissä jutuissa voida (onneksi) häivyttää, toisin sanoen tappioiden "ulkoistaminen" ei onnistu.
   
 15. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Tämä tuli kyllä puuntakaa allekirjoittaneelle. Olin siinä käsityksessä, että Jokipojissa on talous tiukalla, mutta kuosissa. Todella ikävä uutinen.

  Lainaus:
  Julkisia tietojahan nämä ovat, joten jotain kautta se olisi joka tapauksessa levinnyt valtamedioihin.
   
 16. MarkusMaggot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaljaliigalaiset
  Lainaus:
  Toki, ja työtäänhän ne vaan tekevät. Ajankohta koko asian julkitulemiselle tässä vaan harmittaa.
   
 17. Hirmumyrsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
  Ja juuri tänään kun aloitin "Yrityksen talousmittarit" opintojakson =D

  Huonoltahan tuo ain kuulostaa jos on tilinpäätöksen kanssa ollut ongelmia, vielä pahemmalta jos se on ns. jokavuotinen tapahtuma. Taustoja Jokipojista ei juuri tähän hätään ole tiedossa, miten velka on kerääntynyt ja koska tilanne on oikeasti luisunut tähän pisteeseen.

  Voi toki olla sellainen kiero taustalla, että nyt kun näkyvyyttä mediassakin on, niin kerrotaanpa samalla kuinka huonosti menee ja sormet ristissä toivotaan että joku (koodinimi Tami) laittaisi pari sijoitus-asuntoa Turusta lihoksi Jokipoikien hyväksi. Toivottavasti ei sinne tule valmentamaan.

  Toinen (realistisempi) veikkaus on että näin kauden lopussa on poikien kassa maksuvalmiuden osalta ollut hetken jo tyhjä ja Ilmarinen on seurannut prosessiaan, kun maksut on myöhässä ja konkurssihakemus sisään. Varsinkin koska kysymyksessä on Ry.
   
 18. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Lainaus:
  Jokipoikien puheejohtaja Jormakka selitteli YLE:n mukaan että kyseessä olisi "muutaman tuhannen euron summasta joka vieläpä on riitautettu". Sinänsä ovelaa toimintaa velkojalta pistää konkkahakemus vetämään kun Jokipoikien näkyvyys tiedotusvälineissä on suurimmillaan.
   
 19. Atte Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves ja Tampere United
  Lainaus:
  Eiköhän velallinen aina väitä velkasummaa riitautetuksi siinä vaiheessa, kun kirstun pohjalla ei ole ylimääräistä ja yritetään pelata aikaa. Kassan kummitellessa tyhjyyttään, kiistetään yleensä kaikkien vastapuolen saatavien oikeellisuus ja yritetään sinnitellä kunnes on pakko maksaa ja toivotaan, että siinä vaiheessa rahaa jo löytyisi. Tässä tapauksessa todennäköisesti löytyykin karsintojen ansiosta.

  Tosiasia kuitenkin on, että odotetut karsinnat vesittyivät täysin. On selvää, että tuollaisella amatöörimäisellä taloudenpidolla Jokipojat eivät kykenisi nousuun vaikka voittaisivatkin karsinnat. Viimeistään liigan kabineteissa todettaisiin, että organisaatio ei ole liigakelpoinen.
   
 20. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Lainaus:
  Niin, mitähän samaisessa kabinetissa mietittäisiin Ilveksen taloudenhoidon liigakelpoisuudesta? Ei sielläkään taida Suomen kovimmat talousnerot asialla olla. Ilman miljonääri-Vincentin karkkirahoja voisitte olla pulassa sielläkin... Faktahan on valitettavasti se, että Suomessa minkään urheiluorganisaation on äärimmäisen hankala toimia kannattavasti ilman noita Harkimon, Salonojan tai Manngardin kaltaisia taustavaikuttajia.

  Ja jotta pysyttäisiin vähän ketjun aiheessakin, niin sananen myös karsinnoista. Enpä totuuden nimissä usko Jokipojilla olevan juurikan saumaa Ilvestä vastaan. Materiaaliero vaan on niin selvä, että yksikin voitto olisi jo saavutus. Hienoa kuitenkin saada taas nauttia liiga-karsintojen tunnelmasta Mehtimäellä ja kyllähän sieltä kirstuunkin taas jokunen ylimääräinen roponen saadaan. Samalla voidaan toivottavasti pestä vähän kasvoja kaiken tämän paskan jälkeen, mitä tiedotusvälineet ovat Jokipoikien niskaan kaataneet.
   
 21. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Lainaus:
  Jossittelua.

  Fakta on kuitenki se, että Ilveksen talous on vähintäänkin tasapainossa ja että organisaatio pystyy pyörittämään ilman vaikeuksia liigakelpoista organisaatioita. Jokipojat ei siihen tällä hetkella pysty. Se, jos mikä, on helvetin suuri sääli, sillä liigakarsinnoista olisi voinut tulla huikeaa viihdettä jos panokset oikeasti olisivat olleet muu kuin kunnia.
   
 22. Arktinen_Banaani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Anaheim Ducks since '96
  Hyvä, että myös joku muu ottaa roolia Sportin ohella. Uutisjuttua riittää vaikka niiden sävy ei kovinkaan positiivinen ole.

  Eikös raha-asiat voitaisiin saada kuntoon siirtämällä toiminta täysin Oy:n haltuun ja järjestämällä osakeanti? Muutenkin olisi mielenkiintoista tietää paljonko niitä kuuluisia 400 000 euron velkoja saadaan leikattua pleijari+liigakarsintatuloilla. Runkosarjassahan jäätiin alle katsojatavoitteen, joka taas syö noista yllämainituista tuloista osansa.
   
 23. Atte Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves ja Tampere United
  Lainaus:
  Nyt et taida olla ihan kartalla. Ilves on taloudellisesti ollut suhteellisen terve 1990- luvun hullujen vuosien jälkeen ja tilinpätösluvut ovat olleet pääasiassa positiivisia. Kyseessä on taloudelliselta perusrakenteeltaan terve seura, joka ei ole 2000 -luvulla Manngardin rahoilla juhlinut, joten mitään karkkirahoja ei ole saatu. Liiga-Ilves on Oy. Ota selvää julkisista tilinpäätöstiedoista äläkä tyydy huutelemaan kaikenlaisia "mutuja" totena!

  Se tuosta provoiluun vastaamisesta. Toivoin etukäteen, että Ilves laitettaisiin karsinnoissa tiukoille, sillä jonkinlaisen herätyksen organisaatio tarvitsisi nimenomaan URHEILULLISELLA puolella. Talous on ollut tasapainossa. Saa nähdä oliko jo karsintaan joutuminen jo riittävä herätys. Onnea Jokipojille karsintaan ja toivotaan hyvää sarjaa jotta karsintojen tarpeellisuus ymmärrettäisiin jatkossakin, Jokipojat saisivat tasapainotettua kassansa ja Ilveksessä herättäisiin toimintaan (ellei jo herätty).
   
 24. reiska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  kaikki
  Miten valtaisat pääomat mahtaa Ilveksellä sitten olla, jos talous on tasapainossa, vaikka edelliskausi tuotti 550.000 euron tappion ja kuluvakin kausi on mennyt mm pääsylipputulojen osalta alle budjetoidun?
  Vaikka ei sen puoleen, voidaanhan sitä sanoa talouden olevan tasapainossa kun tappiot on tasapainotettu velalla.
   
 25. Atte Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves ja Tampere United
  Lainaus:
  Ei tappioita voi tasapainottaa velalla osakeyhtiössä. Kun tarpeeksi tappioita kertyy osakeyhtiölle niin lain mukaan tästä täytyy tehdä ilmoitus kaupparekisteriin oman pääoman menetyksestä. Siinä ei velat auta. Tämä on nähty mm. Vaasan Sportissa jossa on yritetty velalla pitää toimintaa pystyssä, mutta oma pääoma on valahtanut negatiiviseksi.

  Ilves on kuitenkin menneinä vuosina tehnyt positiivistä tulosta joten akuuttia kriisiä ei ole ollut näköpiirissä. Miksi keskustelu muuten kääntyi Ilveksen talouteen? Ilvestä ei ole haettu konkurssiin! Ilves ei esiinny protestilistoilla hoitamattomien velvollisuuksien vuoksi! Ilves pystyy pyörittämään Sm-tason liigajoukkuetta ja työllistämään siinä sivussa noin 50 henkeä.

  Toivottavasti Jokipoikien organisaatiossa ei toimita samalla tavoin laput silmillä ja toitoteta itselleen, että on niillä muillakin talousongelmia.