Jokipoikien juniorit

  • 198 713
  • 831

Wildforever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nuo lukemat siis kertovat kuinka monta tuon ikäistä on pelannut noita pelejä. Parhaan ja todellisen luvun saa kun katsoo muutamaa viimeistä peliä.

En millään usko että 04-syntyneitä olisi ensi kaudella 22 tyrkyllä B-junnuihin. Enkä sitä että 02-syntyneitä 17 kpl A-junnuihin. Noista 2001 ja 2000-syntyneistä taitaa moni olla niitä "tullista tulleita" ja edustuksen alaisia pelureita. Niin sanottuja omia 01 ja 00 syntyneitä ei taida olla enää montaa jäljellä.

Nämä lukemat aiheuttavat sen että ensi kaudella "team" joukkueen rakentaminen B-ikäluokkaan on todella haasteellista. Se taas aiheuttaa sen että pelaajia joutuu lopettamaan. Nyt pitäisi yhdistää ajatukset koulumaailman ja akatemian kanssa, laittaa pystyyn markkinointisuunnitelma ja sitä kautta saada pelaajia lisää jo B-junnuihin. Taidetaan kuitenkin taas olla jo myöhässä. Yhteishakuhan loppuu parin viikon päästä.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
A:n ja B:n päävalmentajat ovat jo selvillä, mutta C:stä ei ole mulla tietoa. Julkistanevat sitten, kun valmennusryhmät ovat kokonaisuudessaan valmiita? Niinhän on tainnut aiemmin olla.

Muualta mahdollisesti tänne haluavilla pelaajilla ja valmentajilla on kyllä tiedossa, että Joensuussa toimii erinomainen akatemia ja kiekon sekä opiskelun yhdistäminen yliopistoa myöten on täällä helppoa. B- ja C-ikäisiä tänne on muualta varmaankin silti vaikea saada, koska sen ikäiset pelaajat, jos kotoa lähtevät, niin menevät yleensä liigaorganisaatioihin ja muut jäävät yleensä sitten vielä kotia. Toki jokunen aina voi tulla muualta, varsinkin maakunnasta tästä läheltä tai savon suunnalta. A-nuorten ikäluokassa tilanne on jo sitten erilainen ja try outille tullaan yleensä ympäri Suomea, kuten tällekin kaudelle.
 

Wildforever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mielenkiinnolla odotetaan nimiä! Eilen kuulin hallilla ensimmäiset huhut.

Suurimmalla voluumilla "pelaajavärväys" voisi toimia Kuopion suunnasta. Siellä on aina ollut runsaasti pelaajia. Jopa 3 joukkueellista ikäluokkaa kohden. Miksei tänne voisi tulla pelaajia myös Savonlinnasta tai Imatralta. Tai mistä vaan.

Edelleen jankutan "kummiperhesysteemin" puolesta. Sen avulla saataisiin varmasti niin sanottuja "kakkoskorin pelaajia" tänne kehittymään. Puitteethan meillä on kunnossa! Joensuun työkalupakilla (olosuhteet, järjestelmä ja resurssit) on suorastaan häpeällistä ettei tänne saada nuorempia pelaajia kehittymään. Älytöntä ettei asiaa edes yritetä kehittää.
 
Viimeksi muokattu:

Nippe6969

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Karjalan Kopla, KalPa
Itsekin kysyin eilen mestis-pelin tauolla muutamalta hallin putkella päivystävältä Mehtimäen tietotoimiston edustajalta huhuja, ja tulihan niitä niin pelaajiin kuin valmentajiinkin liittyen. Pakko myöntää, että toivon ettei ne kaikkipitäisi paikkaansa, niinkuin toki yleensä onkin.
 

Nippe6969

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Karjalan Kopla, KalPa
Huhut liittyivät A:n ja B:n valmennukseen sekä pelaajista useampaan Jokipoika kasvattiin joiden suunta olisi muu kuin Joensuu. Valmentajiin liittyen ei uusien jannujen nimiä kyllä minun korviin tullut.

Nimiä en esille täällä tuo koska pahimmillaan perättömistä huhuista voi olla asian omaisille henkilöille haittaa.
 

Wildforever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Itsekkäästi toivon ettei pelaajia olisi lähdössä. Toki on aivan ymmärrettävää suunnata muualle kehittymään jos näkee ettei Joensuun taso/ympäristö riitä. Tosiasiassa täällä on olemassa aivan huippu puitteet. Harmi jos ei sitä osata hyödyntää riittävästi.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Itsekkäästi toivon ettei pelaajia olisi lähdössä. Toki on aivan ymmärrettävää suunnata muualle kehittymään jos näkee ettei Joensuun taso/ympäristö riitä. Tosiasiassa täällä on olemassa aivan huippu puitteet. Harmi jos ei sitä osata hyödyntää riittävästi.
Se on totta, että täällä huippupuitteet. Varsinkin kolmannen jään tulon myötä yksilöille voidaan tarjota paremmat mahdollisuudet kehittymiseen, kun on mahdollisuus extra-jäihin. Akatemia täällä on Suomen tasolla huippuluokkaa ja se onkin yksi tärkeimmistä asioista tavoitteellisten yksilöiden kannalta. Luulen, että jokunen kärkipelaaja suuntaa muualle, eikä siinä mitään, näin se vaan menee. Silloinhan on tehty jotain oikein, kun pelaajat pääsevät urallaan eteenpäin. Varmasti joidenkin A/B-ikäisten pelaajien kohdalla päätökseen vaikuttaa tarjoaako edustusjoukkue sopimusta. A:n ja B:n valmentajien nimet ovat jo tiedossa, mutta C on vielä auki.
 

Nippe6969

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Karjalan Kopla, KalPa
A/B kärkipelaajista nimenomaan oli näissä huhuissa kyse eikä siinä ole mitään yllättättävää. Eihän täällä aitoa yhteistyötä ja sitä kautta polkua junioreista edustukseen ole nähty ja isoissa organisaatiossa asiat vaan on mahdollista hoitaa isommin.

Jos sinulla on A ja B valmentajat tiedossa (ei huhujen tasolla) niin kerro pois. Olen todella yllättynyt jos niiden suhteen huhut piti paikkansa ja veikkaan että moni muukin tulee olemaan.
 

läpy

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Joensuussa on Suomen kärkipuitteet jääkiekolle, kiitos siitä kaikki veronmaksajat. Nyt ei ole enää varaa selityksille, jos tuloksia ei ala tulla. Tuloksiksi katson (joensuulaisen) juniorimäärän kasvun ja (joensuulaisten) junioreiden laadun parantumisen.
 

Nippe6969

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Karjalan Kopla, KalPa
Karjalainen 27.3.2019:
Karjalainen näkee ensiarvoisen tärkeänä B-nuorten SM-sarjapaikan saamista. Hän uskoo sen toteutuvan jo ensi kaudella.
- C-poikien SM-sarjassa pelaamiseen uskon myös. Vaikka meillä tämä 2003-ikäluokka oli kärjen osalta loistava, on 2004-syntyneet ehkäpä joensuulaisen juniorikiekkoilun parasta vuosikymmeniin.

Karjalainen 21.5.2019:
Jokipoikien junioritoiminta sai uutta nostetta viime kaudella C-nuorten SM-sarjasta. Joukkueessa pelasi peräti seitsemän poikaa viime vuosien parhaasta 2004-syntyneiden ikäluokasta, joten tulevaisuuskin näyttää hyvältä.
- B-nuorten SM-sarja on seuraava tavoite. Sen jälkeen Joensuussa on pojille oikea vaihtoehto täällä kehittymiselle ainakin 18 ikävuoteen asti, Simo Karjalainen muistuttaa.

Karjalainen 3.12.2019
Jokipoikien A-nuoret aloittivat kauden vaisusti. Kymmenen avausottelun saldona oli vain neljä pistettä. Seurassa päädyttiin syksyllä muutoksiin, ja B-nuorista siirrettiin A-poikiin kolme kärkipelaajaa.
Jokipoikien B-nuoret jatkavat tulevana viikonloppuna päättyvän Mestis-karsinnan jälkeen B-nuorten Mestiksessä.
- Totta kai B-nuoret kärsivät siitä, että kärkipelaajat nostettiin A:han, Karjalainen myöntää.
Jokipoikien C-nuoret päättävät tällä viikolla SM-karsintasarjan. Kausi on jatkumassa alemmassa SM-sarjassa, sillä eroa lohkojumbon putoamiskarsintoihin on kuusi pistettä.
- Alempi SM-sarja on heille oikea sarjataso, mutta monelle B-nuorten SM-sarja olisi ensi kaudella liian iso hyppäys. Kaikille on hyvä löytää sopivat sarjat, joissa he pystyvät pelaamaan. Sekään ei ole avain onneen, jos pelaajia ryhdytään etsimään ulkopuolelta, Karjalainen tietää.

Jokuhan tässä on mennyt persiilleen. B:n piti nousta SM-sarjaan, C:n piti olla parasta joensuulaista junnukiekkoa vuosikymmeniin ja lopulta kaikki ollaankin vaan pelastamassa Karjalaisen itsensä valmentamaa A:ta Suomi-sarjaan putoamiselta.

Tälle showlle saadaan siis jatkoa. Olen todella yllättynyt.
 

Nurmiovaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat
Karjalainen ei taida lähteä seurasta kulumallakaan. Huhujen mukaan yli kymmenen henkeä oli hakenut nyt tuota A:n valmentajan pestiä, mutta luotto on näköjään kova Karjalaisen tekemiseen.
 

Wildforever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Hakijoiden määrästä tai laadusta ei ole tietoa mutta eiköhän valinta ole tehty ”toimiston” toivetta kuulemalla. Se on ainut tapa ja toivon että niin on tehty.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Karjalainen ei taida lähteä seurasta kulumallakaan. Huhujen mukaan yli kymmenen henkeä oli hakenut nyt tuota A:n valmentajan pestiä, mutta luotto on näköjään kova Karjalaisen tekemiseen.
Hakijoita oli Karjalainen mukaan lukien tasan kymmenen. Yleensä avointa valmentajan paikkaa hakee käsittääkseni 1-3 potentiaalista vaihtoehtoa. Varmaan nytkin? A:n valmennus on itseasiassa vain osa pestiä. Valittaessa vaakakupissa painaa varmasti eniten, miten valmentaja pystyy vetämään eri ikäluokkien pelaajille akatemiat, fysiikat, extrajäät jne. sekä ennen kaikkea kehittämään pelaajia. Joukkueet menestyy välillä paremmin ja välillä huonommin, mutta tärkeintä on, että yksittäisiä pelaajia saadaan vietyä eteenpäin ja mahdollisesti pelaamaan aikuisten sarjoihin. Kun seuraa kilpaikäluokkien pelejä, niin tällainen puusilmäkin näkee, että tälläkin kaudella monet pelaajat ovat ottaneet reiluja kehitysaskelia eteenpäin. Toivottavasti sama jatkuu tulevaisuudessakin.
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Tälläkin kaudella monet pelaajat ovat ottaneet reiluja kehitysaskelia eteenpäin. Toivottavasti sama jatkuu tulevaisuudessakin.
Tästä tulikin mieleen eräs kysymys jonka haluaisin esittää yhteisesti kaikille palstaveljille, jotka joensuulaista junioritoimintaa tarkemmin seuraatte. Eli onko tuotannosta nousemassa talentteja joiden nimi kannattaa erityisesti painaa mieleen? Ja vielä tarkennuksena, keillä on suurin potentiaali nousta lähitulevaisuudessa Mestis-kokoonpanoon? 02-syntyneen Juho Juvosen Mestis-debyytin yhteydessä Petrell mainitsi myös saman ikäisen Vili Westermanin käväisseen jo edustuksen harjoituksissa. Eliteprospects-skouttauksella havaitsin, että tätä samaa 02-ikäluokkaa olevat hyökkääjät Miska Heiskanen ja Tiitus Kempas ovat pisteiden valossa hyvin onnistuneet A-junioreiden Mestiksessä. Aleksanteri Kaskimäki tuskin täällä enää kauaakaan viihtyy?
 

läpy

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Joensuu on suuri kaupunki Suomessa loistavine puitteineen. Se, että täältä tulee silloin tällöin jopa muutama ammattilaispelaaja, ei ole mikään varsinainen saavutus muilta kuin pelaajilta itseltään ja pelaajan vanhemmilta. Seuravalmennuksen laatua mitataan sillä, kuinka hyvin ennen kaikkea A-juniorit pärjäävät omilla kasvateilla. Varmaa on se, että tasaisin väliajoin joku "talentti" tulee myös Joensuussa.
 

Nippe6969

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Karjalan Kopla, KalPa
Tästä tulikin mieleen eräs kysymys jonka haluaisin esittää yhteisesti kaikille palstaveljille, jotka joensuulaista junioritoimintaa tarkemmin seuraatte. Eli onko tuotannosta nousemassa talentteja joiden nimi kannattaa erityisesti painaa mieleen? Ja vielä tarkennuksena, keillä on suurin potentiaali nousta lähitulevaisuudessa Mestis-kokoonpanoon? 02-syntyneen Juho Juvosen Mestis-debyytin yhteydessä Petrell mainitsi myös saman ikäisen Vili Westermanin käväisseen jo edustuksen harjoituksissa. Eliteprospects-skouttauksella havaitsin, että tätä samaa 02-ikäluokkaa olevat hyökkääjät Miska Heiskanen ja Tiitus Kempas ovat pisteiden valossa hyvin onnistuneet A-junioreiden Mestiksessä. Aleksanteri Kaskimäki tuskin täällä enää kauaakaan viihtyy?

Talenttisopimuksen tehneet Tauslahti ja Haikonen? Ei mitään tietoa sopimusten pituudesta tai sisällöstä, mutta eivät ainakaan karkaa muualle.
 

Wildforever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nämä molemmat sopimuspelaajat ovat timantteja molemmat!

Noista talenttisopimuksista olen kuullut kaikenlaista huhua että kenelle niitä tehdään, millä ehdoilla ja mitkä ovat rahalliset sanktiot jos haluaa siitä eroon. Tosiasiassa nuo ovat alaikäisten kanssa tehtyjä sopimuksia jotka voidaan purkaa sormia näpsäyttämällä. Eivät siis sido oikeastaan mihinkään mutta niillä peloitellaan lapsia ja vanhempia. Ihmetyttää todella jos nämä sanktiopykälät pitävät paikkaansa. Onhan siellä kuitenkin lakimies hallituksen puheenjohtajana.

Jokipojilla on niitä nyt kaksi. Pitäisi olla vähintään triplamäärä. Toivottavasti tuohonkin tulee joku järki kun valmennuspäällikkö vaihtuu!
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Edellisissä viesteissä on kattavasti lueteltu tämän hetkiset kärkipelaajat, mutta siellä takana on myös hyviä pelaajia, jotka ovat ottaneet hyviä kehitysaskelia ja voivat ottaa seuraavan kauden aikana lisää.

Mitä noihin talentsopimuksiin tulee, ovat muistaakseni kaksivuotisia. En ymmärrä mikä näissä sopimuksissa on niin ihmeellistä. Ei kannata kuunnella liikaa niitä kuuluisia hallihuhuja. Samanlaiset sopparit ovat arkipäivää liigaorganisaatioissa, ainoastaan, että siellä sopparit tekee edustusjoukkue. Tarkempi sisältö on sopimuksen osapuolten välinen asia. Sopimukset ovat laillisia ja niissä ei ole sanktioita ja niistä pääsee myös pois. Mutta tottakai lähtökohtaisesti pelaajat pelaa seurassa koko sopparin ajan. Junnuseuran ollessa kyseessä talentpelaajaksi haetaan, kun Liigassa tarjotaan sopparia jollekin tietylle pelaajalle. On olemassa tietyt kriteerit, urheilulliset, mutta myös joitain muitakin, millä talentiksi pääsee ja hakijat sen tietävät. Huhut ovat huhuja ja en lähtisi hirveästi hallin käytävillä arvailemaan kelle soppari kuuluu ja kelle ei. Emmehän me edes tiedä ketkä kaikki ovat oikeasti hakeneet talentiksi. Pelaajilla voi olla myös muita suunnitelmia.
 

läpy

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tuossa yllä tuli ilmi, että liigaseuroilla on talent-sopimuksia. Jokipojat ei ole liigaseura. Osaako joku kertoa, mihin talent-sopimuksella tähdätään jokipojissa. Ei varmaan ainakaan ammattilaisuuteen, koska muutenhan pitäisi olla jo muualle menossa.
 

Nippe6969

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Karjalan Kopla, KalPa
Veikkaisin että talent sopimuksen tarkoitus on sitoa poika pysymään seurassa. Kuten yllä tuli selväksi, sopimuksesta huolimatta voi lähteä joka tapauksessa. Sitovuuden varmaan ajatellaan perustuvan pitkälti siihen, että pelaaminen on halvempaa kun varusteet maksetaan ja sitten isi ja äiti sanoo, että pelaa vaan täällä kun se on edullista.

Luulenpa vaan, että kun liigaseuroissa on tarjolla polku sm-tason joukkueissa aina edustukseen asti, ei siinä paljon ilmaiset polkkarit paina. Ja taitaa noihin rahallisiin houkuttimiinkin olla liigaseuroissa parempi mahdollisuus lahjakkaiden kohdalla.

Siinäpä yhtälö, miten saadaan junnuporukat sm-tasolle, kun kaikki sen tason pelaajat karkaa muualle? Ainoa keino saada ne pysymään olisi smtason polku, mutta siihen ei päästä kun kaikki sen tason pelaajat karkaa muualle. Vaikea kierre.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös