Ilmoitukset

Nimimerkki Nahkizz paljastui heti palstauransa aluksi trolliksi, joten passitimme hänet saman tien ulkoruokintaan.

Nimimerkin killswitch tuotanto ei ollut tarpeeksi hyvällä tasolla ja hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Nimimerkki sporttipappa on laitettu viikoksi katsomon puolelle rauhoittumaan Jokerit-osioon kirjoitetun henkilökohtaisen hyökkäyksen jäljiltä.

Nimimerkki Cobol kuittasi itselleen viikon pelikiellon turhasta ja provosoivasta ketjunavauksestaan Jokerit-osiossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BlackWolf on viikon ajan poissa muonavahvuudesta kirjoitettuaan henkilökohtaisen hyökkäyksen "Liigan yleisömäärät kaudella 2018-2019"-ketjuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin g0447u on saanut pysyvän pelikiellon. Olimme huomauttaneet häntä sekä heikosta sisällöstä että huonosta kieliasusta, ja edellisyön todennäköisesti humalatilassa kirjoitetut turhat viestit olivat meille viimeinen pisara.

Sulje ilmoitus

Nimimerkit Huikko ja KooJii_#1 kirjoittivat hyvän maun vastaisen viestin, ja tämän vuoksi he ovat seuraavan viikon ajan kokoonpanon ulkopuolella.

Nimimerkkiä Ippenator ei puolestaan nimetä pelaavaan kokoonpanoon seuraavan kahden viikon aikana offtopicin ja itsemoderoinnin vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti päätökseemme.

Sulje ilmoitus

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Päätykiekko opettelee seuraavat kolme kuukautta käytöstapoja katsomon puolella, sillä hänen antinsa Pelicans-osiossa oli silkkaa flametusta ja pään aukomista. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Katajanokan spanieli saa miettiä seuraavan viikon ajan, pitäisikö myös otteluseurannassa kirjoittaa asiallisesti.

Nimimerkki Mike on saanut viikon pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä SKA Pietari - Jokerit -ketjussa.

Nimimerkki Finlandi_36 hakee seuraavan viikon ajan sisältöä viesteihinsä vaihtopenkiltä.

Nimimerkin Fernando viime aikojen tuotanto on ollut silkkaa provosointia ja pään aukomista, viimeisimpänä esimerkkinä hänen viestinsä Jesse Puljujärven ketjuun. Mittavan rikehistorian vuoksi palkitsimme hänet urakastaan kuukauden huilitauolla.

Sulje ilmoitus

Jokipoikien historia

Viestiketju osiossa 'Jokipojat' , aloittajana Pecinjsh, 29.12.2017 klo 13.48.

 1. A.P.Järvi Jäsen

  Löytyisikö palstan johtavalta kirjoittajalta tai joltain muulta historia-aktiivilta mahdollisesti JoKP:n pelinumeroita kaudelta 1983-84? Löytynevät esim. sen kauden Jääkiekkokirjasta, jonka kannessa Hagman tuulettaa, mutta eipä ole jostain syystä tullut koskaan hankittua sitä kirjaa omaksi.

  Kiitos avusta.
   
  dana77 tykkää tästä.
 2. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Lainaus:
  Minulta ei löydy. Jääkiekkokirjassa ei ollut pelinumeroita. Saattaisi löytyä jostain kausijulkaisusta tai ottelu-ohjelmasta, mutta minulla ei ole sellaista.
   
 3. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Nyt kun JoKP:n ja HIFK:n retropeli lähestyy, lienee syytä kaivaa esille joitakin joukkueiden kohtaamisia aikojen saatossa.

  Kausi 1966-67 oli Jokipojille mielenkiintoinen, kun JoKP:n kanssa samassa Suomen sarjan itälohkossa oli peräti neljä helsinkiläisjoukkuetta. Töölön Vesa, HJK ja Karhu-Kissat saivat poistua Mehtimäen kaukalosta tappion kera JoKP:n käsittelyn jälkeen, mutta HIFK otti JoKP:sta 2-1 -voiton tammikuussa 1967 yli 20 asteen pakkasessa ja yli 3000 katsojan edessä pelatussa ottelussa.

  Ohessa liitteenä Hesarin (16.1.1967) pieni uutinen ottelusta.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Laha tykkää tästä.
 4. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Parisen viikko myöhemmin kohdattiin Helsingissä. JoKP ihmetteli ensimmäisen erän ajan valtavaa, juuri valmistunutta jäähallia ja sen yleisömäärää, 6730 katsojaa, ja HIFK karkasi 2–0-johtoon. Ottelusta kehkeytyi kuitenkin lopulta tiukka maalin peli, loppulukemat olivat 4–3 HIFK:lle. Ohessa liitteenä Hesarin ennakko, josta mm. näkyy JoKP:n kokoonpano, sekä raportti ottelusta (HS 29.1. ja 30.1.1967). Olihan siellä Lauri Mononenkin karkeloissa mukana.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Laha tykkää tästä.
 5. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Lainaus:
  Kaudella 1971-72 SM-sarjassa JoKP oli kaikista joukkueista kaikkein vähiten ammattimaisin, mitä kuvastaa sekin, että vain Turun lisäksi enää Joensuussa pelattiin ulkokaukalossa. Kummallista, että tuostakin hetkestä meni vielä 10 vuotta ennen kuin Joensuuhun saatiin jäähalli. Tosin silloin saatiinkin kertaheitolla kunnollinen halli, joka on palvellut kunnialla näihin päiviin saakka.

  Kausi 1971-72 oli varmasti aikalaisille mieleenpainuva kausi, koska silloin Joensuussa vierailivat kaikki sen ajan maajoukkuetähdet ja yleisöllä riitti ihmeteltävää. Tuloksellisesti JoKP oli sarjan selvästi heikoin joukkue ja kauden jälkeen edessä oli paluu Suomen sarjaan.

  HIFK vieraili Joensuussa 9. marraskuuta 1971. Ottelu alkoi klo 19.00, sää oli kirkas ja pakkasta 3 astetta. Yleisöä oli paikalla 3208 katsojaa. JoKP meni ajassa 9.22 1-0-johtoon Yrjö Hakulisen maalilla. JoKP rikkoi vahvan vierasjoukkueen peliä taitavasti ja vasta 15. minuutilla HIFK sai ensimmäisen maalinsa, jonka teki Juha Rantasila. Hesarin mukaan JoKP:n maalivahti Tapio Pohtinen torjui kerrassaan loistavasti, mutta "kunpa Pohtinen oppisi pitämään vielä etukulman kiinni. Juha Rantasila käytti tätä aukkoa hyväkseen muutaman kerran kovilla lämäreillään." Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 3-1 HIFK:lle. Toisessa erässä ero repesi jo neljää maaliin HIFK.n johdettua peliä jo 5-1. Kolmannen erän JoKP vei maalein 2-0, mutta se ei riittänyt pisteille saakka, vaan HIFK vei ottelun maalein 7-5. Hesarin mukaan Kiekko-Poikien selvästi osaavin ketju oli Jari Kapanen - Unto Turpeinen - Yrjö Hakulinen, jonka tilille tuli kolme JoKP:n maaleista. "Triolla yhteispeli kulkee varsin näyttävästi ja erikoistilanteissa ketjulla on juonta...". "IFK:n puolustuksessa maajoukkuepuolustajat Riihiranta ja Rantasila pelasivat varmasti. Jaakko Marttinen Riihirannan parina onnistui myös jotenkuten, mutta Lalli Partinen pelasi tosi surkean ottelun."

  Toinen kohtaaminen HIFK:n kanssa 23.1.1972 olikin sitten todellinen selkäsauna. Ensimmäinen erä meni HIFK:lle 8-1 ja toiseen erään JoKP vaihtoi maalivahti Jorma Pietarisen tilalle Tapio Pohtisen. Murskalukemista ei kuitenkaan voinut maalivahteja syyttää. Hesari kirjoitti: "Ottelun viihteellinenkin arvo oli kyseenalainen, sillä JoKP oli niin alakynnessä kuin olla voi ja hävisi lopulta peräti 14-2. [...] Suurimpana syynä HIFK:n mahtavaan maalisatoon oli JoKP:n puolustajien sikeä torkkuminen. Useimmat IFK:n maalit syntyivät maalinsuulta, alueelta, josta puolustajien ehdottomasti olisi vastustaja häädettävä."

  Lähteet: Hesari 10.11.1971 ja 24.1.1972 sekä Urheilumuseon sivuilta löytyneet Kilpailupöytäkirjat (joista yksi ohessa liitteenä).
   

  Liitetyt tiedostot:

  • 1971.JPG
   1971.JPG
   Tiedostokoko:
   873,6 KB
   kertaa luettu:
   28
 6. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Lainaus:
  Liiga-kaudella 1989-90 JoKP jäi selvästi sarjan viimeiseksi, mitä taustaa vasten ajateltuna yleisöä Mehtimäellä kävi kuitenkin todella hyvin: kotiotteluiden yleisökeskiarvo oli 3799 katsojaa. Kauden aikana HIFK:kin kohdattiin neljä kertaa ja ohessa ottelukuvauksia, joita löytyi Helsingin Sanomien urheilusivuilta (Karjalaisessa on saattanut olla värikkäämpiä juttuja, mutta minulla ei ole käytettävissä yhtään Karjalaisen juttua).

  Ensimmäinen peli HIFK:ta vastaan oli heti Jokipoikien historian toisessa Liiga-ottelussa Helsingissä 21.9.1989. JoKP saapui Helsinkiin varamiehisenä: Ykkösmaalivahdiksi kaavailtu Henri Eskelinen joutui HIFK-ottelun alla umpisuolileikkaukseen ja luottopakiksi Oulusta hankittu paluumuuttaja Ossi Piitulainen oli vielä syyskuun ajan pelikyvytön kapakkatappelussa murtuneen sormen takia. Ottelu näytti olevan ohi jo 10 minuutin kohdalla, kun HIFK oli takonut tauluun lukemat 4-0. Peli kuitenkin tasaantui ja toisessa erässä JoKP pääsi kaventamaan 4-2:een Kai Ahlrothin ja Markku Kyllösen maaleilla. Päätöserässä HIFK kuitenkin meni menojaan ja voitti lopulta maalein 9-3. HIFK:n murskalukemat eivät kerro koko totuutta kenttätapahtumista, sillä HIFK:n Sakari Lindforsille kertyi torjuntoja 34 kpl ja Jokipoikien maalissa Juha Jääskeläiselle vähemmän, 25 kpl.

  Seuraavan kerran joukkueet kohtasivat Joensuussa 26.10.1989. Tällä kertaa JoKP laittoi HIFK:n ahtaalle ja pelistä muodostui todella tapahtumarikas. Ensimmäisessä erässä Kiekko-Pojat karvasi kahdella miehellä aivan HIFK:n päädystä saakka, mikä sai helsinkiläispuolustuksen tekemään virheitä. Ensimmäisen maalin teki Timo Turunen vanhanaikaisella. Jokipoikien 2-0-johtomaalin ajassa 10.57 laukoi Markku Kyllönen Jyrki Mannisen toimiessa syöttäjänä. JoKP olisi voinut johtaa enemmänkin, sillä ensimmäisessä erässä Jokipoikien laukaus kilahti kerran tolppaan ja kerran Vladimir Kyhos tuhri "varman" maalipaikan päästyään nokikkain Sakari Lindforsin kanssa. Ottelun ratkaisu tapahtui toisen erän puolivälissä. Jari Laukkanen ajoi päin unelmaottelua pelannutta JoKP:n maalivahtia Henry Eskelistä ja tämä vahingoitti polveaan. Eskelinen jatkoi peliä, mutta paras terä katosi Jokipoikien maalivahdin otteista. Pian Jarkko Laiho kavensi 1-2:een Valeri Krykovin syötöstä. Krykov muuten lennätettiin otteluun helikopterilla kertausharjoituksista - niin tärkeä mies oli HIFK:lle! Kolmannen erän alussa Mika Kortelainen toi HIFK:n tasoihin. Yleisö kiehui ja kuohui päätuomari Seppo Mäkelän puhallettua HIFK:lle rangaistuslaukauksen heppoisin perustein (HS:n miestä) ajassa 48.37. Eskelistä aiemmin telonut Jari Laukkanen epäonnistui rankkarissa ja samalla noin 50 kappaletta tölkkejä lensi jäälle (Muistaakseni yleisölle oli jaettu kannustustarkoitukseen helistintölkkejä - kuka muistaa tämän tapauksen?). Peli keskeytyi ja pelaajat komennettiin pukukoppeihin. Jään putsauksen jälkeen HIFK lopulta kiri voittoon. 3-2-maalin laukoi Jarkko Laiho ajassa 54.18 ja loppulukemat 4-2 viimeisteli Jukka Seppo ajassa 59.48. Maalivahtien torjunnat: Henry Eskelinen 23 ; Sakari Lindfors 28. Yleisöä 4251.

  Itsenäisyyspäivänä 6.12.1989 Helsingissä pelatun ottelun voitti HIFK maalein 4-0. Tästä ottelusta minulla ei ole muita yksityiskohtia tiedossa.

  Mutta 1.2.1990 oli lopulta JoKP:n vuoro voittaa HIFK ensimmäisen kerran pääsarjatasolla. Ottelu päättyi 2-0 Pasi Sallisen ja Markku Kyllösen maaleilla. Ottelun suurin sankari oli kuitenkin nollapelin pelannut Jokipoikien maalivahti Juha Jääskeläinen, joka torjui 43 kertaa Sakari Lindfors selvittyä HIFK:n päädyssä 19 torjunnalla. Jääskeläinen totesi ottelun jälkeen: "Tiesimme, että HIFK rakentaa maalintekopaikkoja puolustajille. Onneksi maltoin pysyä pystyssä, vaikka kieltämättä välillä väsymys hiipi jäseniin. Maskilaukauksetkin napsahtelivat muutaman kerran lähes tuurilla olkapäihin."
   
 7. Petromax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Olin paikalla tuossa ”purkkien” heittopelissä. Helistintölkit oli ensikertaa käytössä kyseisessä pelissä ja samalla myös viimeistäkertaa. Kyseinen kapine löytyy vielä minulta muistona todella kuumasta matsista. Näköjään Postipankki ja Sato olleet tukijoina kyseisessä projektissa. Muistini mukaan tölkkejä oli jäällä useampi saavillinen,olin keräämässä niitä pois jäältä. Olihan ne aikoja, oli yleisöä ja tunnelmaa Mehtimäellä.
   
  Pecinjsh tykkää tästä.
 8. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Lainaus:
  Ota kuva tölkistä ja laita jakoon tänne. Tuollainen kulttuuriaarre pitää nähdä muidenkin ja nuorempien etenkin.

  Minä en muista varmaksi, olinko siinä pelissä, mutta muistan, että siitä tölkkisateesta puhuttiin myöhemmin. Hesarissa luki, että 50 tölkkiä, mutta muistelen, että puhuttiin sadoista tölkeistä, jotka jäälle lensi.
   
 9. Petromax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Tässä kuva purkista. ​
   

  Liitetyt tiedostot:

  Pecinjsh tykkää tästä.
 10. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Lainaus:
  Tässä vielä viimeiset JoKP - HIFK-jutut.

  Jokipoikien toisella liigakaudella 1991-1992 HIFK-pelit menivät näin:

  29.9.1991 HIFK - JoKP 6-3

  Helsingin Sanomat kirjoitti: "Viime kauden ykkösdivisioonassa Karhu-Kissoja valmentaneelle Harri Rindellille voitto Joensuusta oli makea, sillä K-Kissat ei kukistanut vuosi sitten kertaakaan joensuulaisia."

  2.11.1991 JoKP - HIFK 1-4

  Tämä Joensuun peli oli maalinumeroista huolimatta tiukka, sillä molemmille maalivahdeille, JoKP:n Juha Vireniukselle ja HIFK:n Sakari Lindforsille kertyi 31 torjuntaa. Yleisöä oli 4149.

  6.12.1991 HIFK - JoKP 5-0

  Tässä ottelussa HIFK hallitsi selvästi, ainakin maalien ja torjuntojen perusteella: Sakari Lindfors 18, Juha Virenius 35 torjuntaa.

  19.1.1992 Jokipojat - HIFK 3-2

  Tässä pelissä muistan itsekin olleeni paikalla ja nähneeni aitiopaikalta päätykatsomossa, kun Markku Kyllönen teki voittomaalin toisessa erässä. JoKP:llä oli ylivoima, mutta minkäänlaista kuviota hyökkäyspäähän ei saatu aikaiseksi. Yht´äkkiä kuitenkin Kyllönen rynni keskeltä läpi, Lindfors kahville ja Kyltsin tuttu tavaramerkki eli rystyltä yläpeltiin. Torjunnat Sakari Lindfors 39 ; Juha Virenius 34. Yleisöä 3508.

  Hesari kirjoitti: "Toisen erän lopussa Joensuu teki johtomaalin ja HIFK oli enemmän kuin helisemässä. Ilman Sakari Lindforsin ja puolustaja Simo Saarisen uhrautuvia torjuntoja ottelu olisi ratkennut selvästi jo toisen erän lopussa. Saarinen torjuikin toisen erän loppuminuuteilla useammin kuin Lindfors. Ratkaisevan kolmannen maalin Kiekko-Pojille teki Markku Kyllönen, jota Pekka Tuomisto ei pystynyt pysäyttämään, vaikka kahvasikin vahvasti."