Jokipoikien harjoitusottelut 2011–2012

  • 19 492
  • 73

Alocacoc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Jäikö paikallaolijoilta veskarin lisäksi muita Jokerijunnuja mieleen? Olisi kiva kuulla ulkopuolisen mielipide.

Jokipojat tuota peliä vei, mutta Jokerijunnujen puolustus pelasi uhrautuvaisesti sekä urheasti ja maalivahti hoiteli loput. Pyöritys toi lukuisia paikkoja, mutta sisään ei uponnut. Fiksusti pelasivat narrijunnut. Vähistä hyökkäyksistä rakensivat monta hyvää paikkaa, ja maalit olivat malliesimerkkejä toimivasta ylivoimasta.

Ehdottomasti Jokerinipun parasta antia hyökkäyspäässä oli ykkösvitja Henritius-Rekonen-Tervonen. Taitoa näytti nuorukaisilla olevan, ja kesätreenistä kankeat jokipopakit olivat näiden kanssa välillä aivan kuutamolla.

Mokke oli kyllä hiton hyvä. Siinä on teille oiva molse tulevaisuutta silmällä pitäen. Pojasta polvi saattaa vain parantua!
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Jokipojat tuota peliä vei

Ainakin näennäisesti näin. Pari hommaa oli kuitenkin todella huonolla tasolla. Hyökkäyspäässä joukkue ei kertakaikkiaan osannut ottaa tilaa. Muutamalla viime kaudella on osattu vääntää hyvin kulmissa ja kierrättää kuitenkin kiekkoa nätisti. Kulmista ja maalin takaa ei tietenkään maaleja hirveästi tehdä, mutta onhan sillä jauhamisella kuitenkin pointtinsa. Nyt se ei onnistunut oikein ollenkaan. Hyökkäyspäässä oli melkeinpä ainoastaan yksinyrittäjyyttä ja kyllähän sellaiset kunnon mylläkät ja ykköskorin maalipaikat kuitenkin oli aika vähissä.

Toinen asia mikä tuotti tuskaa, oli tuo hyökkäyssinisen ylittäminen. Siihen ei oikein tuntunut löytyvän hirveästi ajatusta. Ainakaan itse en bongannut sieltä minkäänlaista järjellistä toistuvaa kuviota.

Puolustuspäässä meillä ei ole suoranaista hätää. Okei, nelospakkipari oli heikko, siitä ei pääse yli ei ympäri. Mutta noin muuten se osa-alue näyttäisi olevan ihan kunnossa, kuten odottaa sopikin.

No, kuten todettua niin ei se nyt vielä voi olla kamalan valmista mutta kyllähän näissä harjoituspeleissäkin pitäisi jo jotain hyviäkin juttuja alkaa näkyä. Toivotaan totisesti, että perjantaina homma alkaa löytää uomiaan.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Niin, mitä tähän nyt sitten sanoiskaan..ei tuolla hyökkäyspäässä kylläkään juuri ideaa ollut, ensimmäiset kaksi erää kiekkoa ei oikeastaan edes toimitettu maalille. Kolmannessa sentään sitä alettiin tekemään, pääsääntöisesti pakkien toimesta viivalta. Viimesellä minuutille se tuottikin tulosta ja Karevaara se oli joka pääsi tuikkaamaan pökistä sisään.

Muuten kyllä tuolla hyökkäyspäässä tuli sitä ns. luovuutta, mutta se tuli siitä kun pakit, etunenässä Oinonen-Näppilä-Näätänen nousi varsin rohkeasti ylös siniseltä. Välillä Jokipojilla oli vastustajan maalin takana neljä miestä, ei saatana, ei ne kaikki siellä voi olla, tai sitten sentterin on paikattava.

Koitin nyt sitten Karevaaraa seurata: eipä mitään merkittävää sillä saralla kuitenkaan. Ehkä syöttönopeus hyökkäyspäässä on sitä mikä erotti muista, Joonan lavasta kun syöttö lähti usein yhdellä kosketuksella viivaan pakille ja sen verran kovana, että niistä olisi voinut tullakin tilanteita kun ois malttana heti laakasta. Sitten se toinen kaveri, Uski. Pelas kyllä ottelun ekat vaihdot todella hyvin ja mun mielestä se kenttä olikin Jokipoikien paras ekat 15min, olisin ite laittanut pelaamaan ylivoimaa siinä tilanteessa. Koko kentän peli oli suoraviivaisempaa kuin mitä muilla alkuun. Mutten sitten kaverit hävisivät kun peli eteni.. Mutta toisessa erässä: oliko siellä niin vitun pahasti vaihdot sekasin, kun Uski pelasi ainakin kahdessa, ehkä kolmessa vaihdossa pakin paikalla? jopa 4-4 tilanteessa olin näkevinäni kentällä Uskin+3 pakkia? Ja kyllähän se Uski alkoi kangistumaan loppua kohden, iso mies tietysti niin ei ihan kovan reenijakson jälkeen jaksa vielä niin hyvin.

Jos nyt muuta itse pelistä, niin alivoimahan tuo oli ihan paskaa, hirveä kiire vailla päämäärää ja Jokerit osasi hyödyntää sen mainiosti. Valtosen poppoon alivoima sitten oli hiton hyvää ja aktiivista, ei siellä paljoa paikkoja tullutkaan, vaikka ylivoimaa oli tarjolla vähintäänkin riittävästi.

Jokereista mieleen jäi kirkkaimpana tietysti Korpisalo ja kukahan se häkkipää sitten olikaan, mutta todella ennakkoluulotonta ja kypsää peliä, jos jatkaa samaan malliin niin maajoukkue ja u18 kisat on edessä, pitää koittaa kaivella vielä nimi esiin. Ja sitten Jokereilla oli peluutus hyvää, toisessa erässä tiputtivat kokonaan neloskentän pois pelistä ja tiivistivät kokoonpanon sellaiseen, että puolustustaistelu oli paremmassa valmiudessaan. Samalla muuttivat pikkusen pelityyliään: laiturit laskivat alemmaksi ja näin ollen pelin alla oli aina enemmän puolustusvoimaa. Hyvää työtä tuo Kiteen poika näyttää tekevän.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Olipas hurjan kuuloinen raportti...ihan kuin vaikuttaisi siltä, että tekemistä piisaa.

Hokki on hyvä mittari. Pelin edetessä pitää omantekemisen ottaa askelia eteenpäin. Näin uskon tapahtuvankin kun vastus kovenee ja pelejä tulee alle. Kyllä silti odotan tuonne hyökkäykseen vielä jotain tekijänimeä. En näiden pelien perusteella, vaan ihan lähtökohtaisesti muutenkin. Ihan liikaa on muutenkin kysymysmerkkejä kauteen mentäessä. Valmennus, tuo hyökkäyskaluston riittävyys...Pude...

Aika lupaava yleisömäärä tuollainen rapiat 800 junnujoukkuetta vastaan.
 
Semmonen pelihän se oli, ei jäänyt juuri mitään käteen. Kyllähän sen huomas että pojat oli reenannu kovasti, kun ei meinannu junnujen kyydissä noin niinku vauhdillisesti kestää, tai ainakin toivon että se johtuu treenauksesta. Kyllähän jokereilla selvästi oli vauhtia enemmän pelissä. Jokereitten maalivahdista sen verran että kyllä tässä kohtaa nuorissa on tulevaisuus, todella varmaa peliä ja oli koko ajan pelin hermolla, ei mitään kummoisia gamesavereita mutta mihin niitä tarttee kun pelaa koko ajan varmasti.

Jokerit puolusti todella uhrautuvasti ja alivoima oli todella hyvin organisoitu, ei jäänyt paljon tilaa muuhun ku kiekon pyörittämiseen ja ne vähätkin laukaukset kilpistyi jokeri pelaajiin. Jokipoikien alivoimasta en viitsi edes puhua, siinä ei kyllä ollut päätä eikä häntää, ja itsekkin ihmettelin tuota Uski + 3 pakkia av:tä. Ainoa hyvä asia oli pelissä oli Näppilän, Oinosen ja Näätäsen nousut puolustajan paikalta, joista saatiinkin muutamat hyvät laukaisupaikat, mutta mikä pisti silmään oli se, että kun puolustaja nousee hyökkäämään, niin kukaan ei mennyt paikkaamaan puolustajaa. Silloin tuli näitä neljä miestä maalin takana tilanteita, ja tämä tapahtui ainakin kolme kertaa. Muuten uusista pelaajista jäi mieleen Snellman joka jakoi melko kovia taklauksia, eikä tuo lämärikään ollut kovin kevyt ja Rajala jolla tuntuu olevan suht pehmeät kädet.

Kyllähän tässä on vielä todella paljon tekemistä, mutta en heitä vielä kirvestä kaivoon. Eka treenipeli kotona ja takana viiden viikon aktiivinen harjoittelu, niin kyllähän tuo luistin näytti painavan. Pudesta vielä sen verran, että kaverissa oli ainakin nuorempana potentiaalia ja omasta mielestäni edelleenki olis mutta pitäs vaihtaa kaupunkia, nii saatas miehestä potentiaali irti, kun pääsis eri porukoihin pyörimään eikä tartteis joka viikonloppu olla kuppilassa vrt. case Santavuori.

Ps. Olipa kotosa fiilis olla taas mehtimäellä liian pitkän kesän jälkeen.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jokipojat huomisessa Hokki pelissä:

14 Heikki Puustinen – 8 Juuso Rajala – 44 Joona Karevaara
20 Niko Snellman – 13 Mikael Ruohomaa – 18 Ilmari Pitkänen
25 Samu Pitkänen – Ville Halonen – 21 Lauri Hukkanen
22 Ville Silvast – 12 Oula Uski – 16 Otto Karvinen

28 Rony Ahonen – 24 Matti Näätänen
38 Ville Väänänen – 55 Jarkko Näppilä
7 Jarkko Immonen – 27 Jani Oinonen
Antti Väänänen – 6 Ville Hyvärinen

31 Antti Ore
(35 Eemeli Sivonen)


Lähde: mehtimakelainen.net

Toivotaan huomenna onnistumisia. Hokki tulee mehtimäelle puhtaalla pelillä (3-0), joten tuohon sitten tahraa yrittämään. Mikähän mahtaa olla Timo Niemen tilanne?
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kertoillaanpa jotain tuosta Jokipojat - Juniorit ottelusta. Ei mitään täydellistä analyysia vaan havaintoja joita tällainen amatööri voi tehdä.

Ensimmäinen ERÄ:

Jokerien puolustus oli todella varma ja etenkin rauhallinen. Ahtaissa paikoissa oli oman maalin takana tai laidassa lähes aina vapaa mies jolle syöttää. Ja syötöt pysyivät vastaanottajan lavassa. Ihmettelin tätä varmuutta ja rauhallisuutta.

Jokerien hyökkäykset olivat järjestelmällisiä ja organisoituja ja tätä edesauttoin puolustajien varmuus ja hyökkääjien hyvin tarjoamat syöttöpaikat.

Voimassa Jokerit jo alkoivat erän lopussa hävitä, mutta yllättävän vähän. Joukkueessahan oli mukana ihan oikeita junioreita: Nuorin 14v. ja hän vielä pelasi koko ottelun ja näkyi positiivisesti. Mergim Madjuni 24. tullaan varmaan näkemään vielä ihan muissa kuvioissa, jos vaan jaksaa lätkä kiinnostaa.

Jokipoikien pelistä ei oikein saanut mitään kuvaa. Oliko siinä jotain organisoitunutta? Kukaan pelaaja ei oikein erottunut ainakaan positiivisessa mielessä. Vai johtuiko se siitä, etten tuntenut kaikkia pelaajia eikä nimiä ollut selässä. Tosin minulla oli kokoonpano paperi, josta nimet ja numerot katselin.

Muutama velttoilija tosin jäi mieleen: Joona Karevaara seisoskeli velttona ja vähän mailaa heilutelle alivoimatilanteissa. Pakkipari Hyvärinen Pietarinen oli todella suurissa vaikeuksissa hyvin luistelevien Jokerihyökkääjien kanssa. Näppilä hääräili välillä ihan muualla kuin hänen olisi ehkä kuulunut ja pojat kiersivät hänet muutaman kerran todella näyttävästi.

Erässä oli paljon jäähyjä. Mailat jäivät jalkoihin, vähän otettiin kiinni paidasta ja kaikkea pientä. Ehkä tämä sekotti molempien joukkueiden peliä. Varsinkin tämä mielestäni alkoi näkyä Jokerien pelissä. Potku alkoi hiipua loppua kohden.

Ylivoimassa Jokipojat sortuvat taas kerran perisyntiin. Peli menee pieneksi. Mitä kauemmin ylivoima pyörii sitä lähemmäs 4pelaajaa ui maalia. Ja ahdasta tulee. Tilaa olisi kierrättää kiekkoa laajalla ja sahailla puolustusta väsyksiin, mutta kiekkoa haudotaan ja yritetään pelata ahtaaseen B -pisteiden ja maalin väliseen kolmioon tai vielä lähemmä maalia. Kun tälle alueelle ahtautuu 3ylivoimahyökkääjää 4alivoimapelaajaa ja 1 hyvä maalivahti, niin mikä on tulos?

Jokerien ylivoimassa taas peli pidettiin leveällä, pelaajat liikkuivat ja etenkin kiekko teki työtä. Tätä oli hienoa katsella. Ja jos Jokipojilla oli ylivoimapaikkoja ottelussa niin ensimmäisessä erässä Junnuilla oli niitä lukuisia ja paikat olivat laadukkaita. Joko taito tai onni puuttui pahojen numeroiden kolisemiseksi taululle.

Noita samoja elementtejä oli 2 jälkimmäisessä erässäkin. Listaan tähän vähän ylimalkaisempia huomioita näistä.

2. Erä:

Jäähyily jatkui. Toivoin että jäähyjä tulisi vähemmän, että saisi vähän kuvaa Jokipoikien pelirakenteesta. En saanut. Tosin Jokipojat lisäsivät luistelua ja taklauspeliä. Muutama meni tässä vähän överiksi. Nico Snellman oli minusta jopa säälittävä kun hän alkoi haastamaan Junnuja vääntöön. Ehkä sillä yritettiin nostaa tunnetta, mutta... Karevaara jatkoi välillä höntsäilyään, mutta yritti sentään toisinaan. Ihmettelin minäkin: Miksi ykkösketjun miehet pelaavat sekä yli- että alivoimaa?

Jokerit alkoivat väsyä. Ei pelillisesti vaan voimassa ero näkyi. Jokerien pelirakenne ja pelitapa olivat sen verran hyviä että he pysyivät silti pelissä. Etenkin loistava puolustus pisti silmään. Jokipojilla ei ollut mitään asiaa ripareihin ja muihin 2kiekkoihin. Aina pelin loppuun asti maalivahdin ja Jokipoikahyökkääjän välissä oli 3 Jokeripelaajaa. Tätä myös ihmettelin.

Mikael Ruohomaa näkyi positiivisesti. Hänellä oli älykkäitä ja ovelia ratkaisuja, joskin näytti vähän siltä, että sitten kun se pallo piti antaa jo kaverille niin josko minä vielä vähän...

3. ERÄ:

Jokipoikien voima alkoi näkyä yhä enemmän. Siis taklaus ja luistelu. Mutta tulos oli heikohko. Hyökkäysrakentelu oli hajanaista ja parhaat tilanteet tulivat siitä, kun Jokerien pakkien ja hyökkääjien koordinaatio ja syöttötyöskentely ei enää pelannut niin hyvin. Silti ns. Sota-alueelle eli parhaille maalintekosektoreille ei oikein ollut Jokipojilla asiaa. Tai jos sinne päästiin niin siellä ei ollut tilaa tehdä mitään. Jokipojat painosti, mutta ratkaisut olivat heikkoja. Huti, pomppu, pleksin ylälaita, laukaus ja kiekko ajokoirana ulos hyökkäysalueella.

Näytti siltä, että maalitilanteita oli paljon. Tuolla kerrottiin että Jokerien maalivahti oli hyvä, mutta vielä parempia olivat puolustajat suojellessaan maalivahtia. Jos molkelta tulikin pomppu niin siihen ei Jokipoikapelaajaa päästetty.

Jos nyt kokoaisi tämän muutamaan sanaan Jokipoikien osalta: Hajutonta, mutonta. Voi vain kysyä että mitä ihmettä siellä yritettiin tehdä? Mikä oli Jokipoikien pelitapa tai pelisuunnitelma?

Karua kertomaa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
26.8. Jokipojat - Hokki:

Lähtökohtaisesti näytti, että molemmat pyrkivät pelaamaan aktiivista hyökkäysvoittoista peliä. Ensimmäisessä erässä tämä onnistuikin ja peli oli järjestelmällistä. Pelissä oli hyviä hyviä hyökkäyksiä ja jopa variaatioita hyökkäyksiin lähdöissä. Maalithan tehtiin ensimmäisessä erässä.

Hokki nukahti ja ensimmäisestä hienosta 4syötön kuviosta Puustiin harhatti ja maali. Seuraava tuli vajaassa 2min laukauksen jälkeisestä ohjauksesta.

Hokkin ensimmäinen maali oli Janne Häikiön lahja kiekkoilevalle maailmalle. Näytti että Häikiö halusi avata oman maalin kulmalta mahtavasti pystyy omalle hyökkäysiniselle ja avasikin. Suoraan Hokin Antti Kurkisen lapaan. Kurkinen käveli kohti Orea ja napautti ranteella kilven alle. Toinen taas tehtiin hyökkäysalue syöttelyn jälkeen jolloin Veikko Karppinen nousi keskelle ja veti mahtavan rannelaukauksen Oren hansakakäden yläkulmaan. Nousu keskelle oli hieno ja veto todella kova.

Toinen erä oli perinteistä "iloista divisioonakiekkoa". Pallo pomppi, flipperiä, harhasyöttöjä, keski- ja puolustusaluemenetyksiä. Vauhtia oli lisätty sen verran että pelin rakenna ja syöttöjen laatu kärsivät. Viisikon etäisyydet kasvoivat kun oli kiva vaihdon jälkeen jäädä sinne hyökkäyssinisen tuntumaan odottamaan sitä pitkää läpisyöttöä. Ei mitään uutta auringon alla. No, Hokin pulustajat alkoivat tosin viivyttelemään yhä enenmmän avauksissaan. Tämä oli leimallista Hokille sitten koko loppupelin ajan.

Jokipojilla oli välillä mahtavaa yksilösuvereniteettia, mutta ratkaisut jäivät köykäisiksi. Mentiin jälleen vähän ahtaaseen ja Hokkipuolustus plokkasi paljon laukauksia. Paikkoja oli, mutta viivyteltiin tai sitten ratkaisut olivat "lämäri täysillä" tai viimeinen syöttö pomppi vähän.

Hokin hyökkäyksiinlähdöt huononivat edelleen. Puolustus ei enää saanut avattua juuri ollenkaan. Hyökkäykset tyrehtyivät jo oman puolustussinisen jälkeen. Kun pallo ei irronnut puolustajien lavasta hyökkääjät ajautuivat kiertämään pientä rinkiä omien B -pisteiden ympärille ja siitähän on helppo karvata ja katkoja tuli paljon.

Jokipoikien 2. ensimmäistä kenttää alkoivat löytää toisensa. Rajala - Kaareva -akseli pelasi nyt jo hyvin. Puustinenkin pyöri siinä mukana ajoittain hyvin.

Eniten pisti hyvällä silmään Snellman - Ruohomaa - Pitkänen (Ilari). Uskon että tämä porukka tulee tekemään tuhoa jatkossa. Hokista ei oikein irronnut näkyviä onnistujia, mutta tämä saattaa myös johtua siitä, että en osannut ulkoa noita Hokin kentällisiä vaan jouduin prujua selaamalla yrittää seurata. Virtala väläytteli ensimmäisessä erässä ajoittain, mutta kun Hokin hyökkäyksiin lähdöt jumivat ei hyökkäyksen onnistumisia juuri ollut. Hokki pyrki nopeisiin ja monimutkaisiin syöttöketjuihin, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni harhasyöttöjen määrä kasvoi.

Hokki onnistui kuitenkin tukkimaan oman maalinedustansa pelin edetessä ja Jokipoikien hyökkäykset pyrivät enenevässä määrin kulmissa. Kuitenkin 1. kenttä ja varsinkin Ruohomaa - Pitkänen -akseli pääsi pois kulmista ja joskus näiden peli oli todella näyttävää. Mutta se ratkaiseva syöttö... tai se laukaus...

Jäähyjä oli kohtuullisen paljon, mutta kumpikaan ei esittänyt mitään ihmeellistä ylivoimaa. Varsinkin 2. erän höntsäilyissä ylivoimista ei tullut mitään. Jokipoikien perisynti ylivoimalla eli liian pieneksi meneminen ei nyt tullut aivan niin selvästi esiin. Hokki pyrki ylivoimassa antaa kiekon tehdä työtä eli nopeaan syöttelyyn. Välillä kulkikin, mutta tulosta ei tullut.

Peli oli ihan viihdyttävä vauhdikas. Mutta mitä enenmmän oltiin jalalla liikkeellä niin sitä enemmän laatu ja pelirakenne kärsi. Mutta oli tässä nyt sentään jotain nähtävääkin ja ihmeteltävää.

Ei tuosta tuon kummempaa viitsi väittää. Varmaan joku näki ottelun toisin.
 
Viimeksi muokattu:

MHbreik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itä-Suomen Mestisjengit, SaiPa, Liigakarsinnat
26.8. Jokipojat - Hokki:
Hokkin ensimmäinen maali oli myöskin ohjaustyyppinen.

Hokin ensimmäinen maalihan tuli Janne Häikiön aivan järkyttävästa harhasyötöstä suoraan Antti Kurkisen lapaan. Parhaalle maalintekosektorille päässeen Kurkisen tarkka ranne upposi hyvin pelanneen Oren taakse.

Mutta huomioita itse matsista:

Jokipoikien ylivoima aivan luokattoman huonoa. Jokerit matsissa sentään päästiin alueelle ylivoimalla, mutta nyt hyökkäysalueelle meneminen oli työn ja tuskan takana.

Ensimmäisen erän alkuminuutteja lukuunottamatta järkeviä hyökkäyksiä tuli todella vähän Jokipojilta. Vauhti tuntui korvanneen järjen käytön hyökkäyksiin lähdöissä.

Muutamia hienoja kuvioita ja oivalluksia nähtiin kaikilta hyökkäysvitjoilta, mutta se ratkaiseva syöttö/laadukas laukaus jäi uupumaan turhan monta kertaa. Ruohomaan pelaamista on ilo seurata jos miehellä on tilaa pelata, pelin käydessä ahtaaksi ei vielä voima riitä.

Karevaaraa seurasin erityisen tarkasti, ja tänään mies antoi todella lepsun kuvan itsestään. Okei, muutamia hienoja harhautuksia ja kikkailua mies näytti, mutta perus kaksintaistelupelaaminen oli luokatonta. Ei tuon kokoista miestä pitäisi helposti saada irti kiekosta, mutta niin tänään kävi monta kertaa kun 10 senttiäkin lyhyemmät Hokkipakit työnsivät miehen irti kiekosta helpohkosti.
 
Viimeksi muokattu:

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Korjasinkin tuon asiavirheen tuonne. Mutta olihan maali melkoinen Häikiön "laukauksesta" tullut ohjaus.

Näyttää tosiaan siltä että Karevaara ei ole eikä hänestä tuolla menolla tule mitään voimahyökkääjää isohkosta koostaan huolimatta. Jokereitakin vastaa mies oli aika lepsun oloinen kamppailupelaamisessa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Sehän on tulevana keskiviikkona ajeltava Talvisaloon katsomaan peliä. Onkohan muita hurjia lähdössä? Autoon mahtuisi mukaan. Laittakaahan vaikka viestiä tänne jos olette lähdössä joko omilla tai kyydissä.

Tai kyytipyynnön voisi mieluummin laittaa vaikka minlapain69(ättiäinen)gmail.com. Olen lähes varmasti menossa ellei joku harmi estä.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kurkisen tarkka ranne upposi hyvin pelanneen Härmän taakse

Hyi, eipäs nyt kiroilla.

Peli taisi kaikesta huolimatta nytkähtää edes hiukkasen parempaan? Haapakoskihan on maininnut, että erikoistilanteita ei ole vielä harjoiteltu. Olisi ilmeisesti aika pikku hiljaa ruveta noitakin jo hinkkaamaan.
 

MHbreik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itä-Suomen Mestisjengit, SaiPa, Liigakarsinnat
Hyi, eipäs nyt kiroilla.

Peli taisi kaikesta huolimatta nytkähtää edes hiukkasen parempaan? Haapakoskihan on maininnut, että erikoistilanteita ei ole vielä harjoiteltu. Olisi ilmeisesti aika pikku hiljaa ruveta noitakin jo hinkkaamaan.

Heh, oli niin edelliskauden Härmän imuroinnit vielä tuoreessa muistissa :D Ja yhdistäähän miehiä sama etunimi, mutta onneksi ei torjuntataidot. Korjasin virheen aikaisemmassa viestissäni.

Ja ehdottomasti nyt olisi hierottava niitä ylivoiman hienouksia paikoilleen. Ja alivoiman myös. Mutta sinänsä huolestuttavaa tässä tilanteessa on se, että jos nyt on hinkattu sitä viisikkopeliä harjoituksissa koko ajan, ja tulos on tällaista, niin ei tämä nyt hirveän hyvältä näytä. Mutta onneksi runkosarjan alkuun on vielä aikaa.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Mutta sinänsä huolestuttavaa tässä tilanteessa on se, että jos nyt on hinkattu sitä viisikkopeliä harjoituksissa koko ajan, ja tulos on tällaista, niin ei tämä nyt hirveän hyvältä näytä. Mutta onneksi runkosarjan alkuun on vielä aikaa.

Olen itsekin huolissani näistä raporteista, vaikka pelataan harjoituspelejä. Toivottavasti seuraavien pelien jälkeen ei tarvitsisi lukea joukkuepelaamisen "sekavuudesta" enään niin kauheasti...Kylmä fakta kun on se, että Haapakosken toimiessa Kärppien päävalmentajana, niin fanien kirjoitukset siellä oli samanlaisia. Ja pelaajien kommentit kun mies lähti, että eivät tieneet mitä kentällä haluttiin tehtävän. Siksi toivonkin, että Haapakoski haluaa ajaa nyt sisälle jonkun todellakin suoraviivaisen pelityylin. Haapakoski on iso kysymysmerkki päävalmentajana kunnes toisin todistetaan. Toivottavasti homma alkaa etenemään, eikä tarvitse moista enään edes alkaa spekuloimaan. Tässä on vedetty vihkoon jo niin monta valmentajaa putkeen, että nyt on tämän toimittava! On otettava myöskin huomioon, että lähes koko joukkue on uusi, valmentaja on uusi, hallitus, huolto....kaikki on mennyt uusiksi, joten täytyy pitää pää kylmänä ja antaa aikaa :D
 

Unclesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Kaikki tuntuvat olevan kovin skeptisiä Jokipoikien pelin suhteen, niin koetan itse olla vähän positiivisempi. Eilen Jokipoikien peli näytti suhteellisen hyvältä. Pelistä pystyi erottamaan selkeitä kuvioita, sieltä löytyi mm. kaksi selkeää karvauskuviota.

Suurin ongelma Jokipoikien pelissä näytti olevan luistelu- ja tilannenopeuden puute. Kun Hokki teki hitaan lähdön niin, Jokipojilla ei ollut mitään hätää. Karvaus toimi ja saatiin useita kiekonriistoja hyökkäys- tai keskialueella. Ne tilanteet kun Hokki käänsi peliä nopeasti tai Jokipoikien piti kääntää nopeasti, olivat ongelmallisia kotijoukkueelle. Näytti siltä, että vierasjoukkueen pelaajat olivat aina askeleen edellä.

Kuten on jossain otteluennakossa todettu, niin Jokipojilla on ollut kova harjoituskausi menossa, jota ollaan juuri lopettelemassa. Ei voi odottaa, että pelaajat olisivat kovin tuoreella jalalla liikenteessä. Pitää vielä muistaa, että tämä oli vasta kolmas peli monelle pelaajalle puoleen vuoteen. Niin ei rutiini ja sitä kautta tilannenopeus voi olla parhaalla mahdollisella tasolla. Annetaan siskot ja veljet aikaa, hyvä tästä tulee!
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Se näistä matseista paistaa läpi, että aitoa kilpailutilannetta pelipaikoista ei ole. Sen verran halutonta ja flegmaattista tuo peli on monilta osin.

Eilinen oli kuitenkin kokonaisuutena jo Jokerit-peliä parempi. Josko se siitä.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Huomenna Talvisaloon. Yritin tänään yhtä VakioVania houkutella mukaan, mutta saas nähdä. Sen verran innostuin Jokipoikien peli-ilmeestä Hokkia vastaan että lähdettävä on. Ei se peli siis mitään upeaa ollut, mutta oli siinä lupaavia elkeitä sentään.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Huomenna Talvisaloon.

Hienoa tekemistä on sullakin, kun noin ahkeraan jaksaa kiertää jo harjoituspelejä! Saisinko esittää toiveen? Seuraile Jokipoikien kahta uusin muokattua kentällistä ja jos näistä saisi sitten raportin tynkää kaiken muun hyvän lomassa...

Eli mun silmään ainakin nyt on mielenkiintoiset uudet kentät:

25 Samu Pitkänen – 13 Mikael Ruohomaa – 18 Ilmari Pitkänen

Ja tämä ns.neloskenttä:

22 Ville Silvast – 17 Janne Häikiö – 20 Niko Snellman

Jokipoikien peliä johtaa tämän viikon peleissä kakkosvalmentaja Jouni Varis.

Pieni otteluennakko jossa on Karevaaran mietteitä luettavissa. (Jokipojat.com)

Toivottavasti alkaa jalat hiljalleen aukeamaan kuntokuurin jäljiltä. SaPKoa vastaan ollaan tosin selkeä haastaja tänään ja muutenkin. Tuosta SaPKosta kun on tullut Jokipojille aikamoinen peikko...
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Nyt täytyy takoa kun... eli on aikaa.

Kentällisiähän on sotkettu jonkin verran:

Hyökkäyskolmikot ja muutokset:

1. Sama kuin kahdessa aiemmassa

2. Vasemmassa laidassa S. Pitkänen. Aiemmin Snellman

3. Aiemmin laidoissa S. Pitkänen ja Uski. Nyt Hukkanen ja Karvinen

4. Aiemmin vasemmassa laidassa Karvinen. Nyt Snellman

Puolustus:

Mennyt täysin uusiksi 3loukkaantumisen takia. Ei kannattane vertailla muuta kuin sitä, miten näillä pärjätään. Mukana 7puolustajana Jere Niemelä.
Pitää yrittää taas jotain seurailla. Alkavat nuo numerot olemaan sen verran tuttuja, että helpompi heti katsoa ketä on jäällä.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Eli mun silmään ainakin nyt on mielenkiintoiset uudet kentät:

25 Samu Pitkänen – 13 Mikael Ruohomaa – 18 Ilmari Pitkänen

Ja tämä ns.neloskenttä:

22 Ville Silvast – 17 Janne Häikiö – 20 Niko Snellman

Jokipojat upotti sitten SaPKon numeroin 1-4. Ylläolevat uudet kentälliset tekivät Jokipoikien kaikki maalit. Mikael Ruohomaalle tehot 2+1. Jäädään odottelemaan raportteja, että miltä se pelaaminen on tänään näyttänyt kokonaisuutena.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Jokipojat upotti sitten SaPKon numeroin 1-4. Ylläolevat uudet kentälliset tekivät Jokipoikien kaikki maalit. Mikael Ruohomaalle tehot 2+1. Jäädään odottelemaan raportteja, että miltä se pelaaminen on tänään näyttänyt kokonaisuutena.

Yllättävä tulos. Tilastojen valossa varsin jees. Toivottavasti nimim. Murhaamenoo jaksaa naputella kunnon näkemykset tänne eetteriin. Jäädään odottelemaan sitä.

Tulosten valossa suunta on kuitenkin nyt ihan oikea.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kiekko.Itä-savossa on raporttia. Putki on Jokipojalla ilmeisesti ollut jo kepeämpi tuon raportin mukaan. Yv-peliin toivotaan sitten seuraavassa harkkapelissä onnistumisia. Puolustuksen leveys on hyvä ja nuorelle Markus Pietariselle tulee tärkeitä minuutteja (tänään 13min/+-0). Ruohomaa ja Pitkäsen Samu on ollut tilastojen mukaan aika liekeissä. Samultakin löytyy 7 laukausta, kun kyseessä on enemmänkin playmakeri. Tässäkö olisi nyt se kakkoskentän tutkapari? Tuon ykkösen tehottomuudesta, lähinnä Rajala - Karevaara akselista, en ole huolissani. Kyseessä on kumminkin sen luokan pelaajat, että kun sarja käynnistyy niin tulevat kyllä esille. Pude tuossa rinnalla kylläkin edelleen häiritsee ainakin minua.

Pidän myöskin positiivisena sitä, että Haapakoski on välillä tuolla u20 maajoukkueen mukana. Tämä mahdollistaa mukavan pehmeää sisäänajoa Variksen Jounille tulevaisuuden ykköspestiä ajatellen...;D
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kävinpä sitten Talvisalossa. Ja KANNATTI! Suosittelen kaikille Mehtimäkeä huomenna. Jokipoikin peli näyttää jo lupaavia merkkejä.

Kirjoittelen huomenna vähän havainnoistani. Yritän vetää yhteen jotain yleistä. En tehnyt mitään muistiinpanoja esim. siitä miten maalit syntyivät.

Kerrottaneen jotain hyökkäyksiin lähdöistä, puolustusvalmiudesta/karvauksesta ja etenkin ylivoimapelistä, joka on aina vaan niin käsittämättömän ÄLYTÖNTÄ!

Mutta jatketaan huomenna ja toivotaan että kirjoittelu innostaa ihmisiä tulemaan Mehtimäelle. Jos edes vähän samaa nähdään niin sellainenkin, joka on kiinnostunut tuloksesta ja sen tekemisestä saattaa viihtyä. Minähän viihdyn, vaikka pataan tulisi 100 - 0, koska olen kiinnostunut itse pelistä. Mutta tosiaankin viihdyin Talvisalossa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kirjottelin tuossa pitkän tarinan ja melkein loppuun päästyäni näppi osui johonkin väärään paikkaan ja selain siirtyi tämän osion pääsivulle. Jääpä sitten tuo tarina kirjoittamatta tai sen lukemiseen ei ole kenelläkään mahdollisuutta. Olen hemmetin laiska kirjoittamaan uudelleen jo kerran tehtyä sepustusta ja kuinka moni muukaan tuollaista viitsisi tehdä. Harmittaa toki.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Harmi homma, murhaamenoo. Tekstiäsi kovasti odotettiin :D

Tänään mennään taas. Debyytin Jokipoikien paidassa tekee maalivahti Timo Niemi. Samoin kiinnittäisin katseeni, jos paikalle pystyisin tulemaan, viime kausien A-junnujen tehovitjaan Lauri Hukkanen – Ville Halonen – Perttu Lappalainen. Muutenkin rosterissa näkyy Jouni Variksen kädenjälki vahvasti. Oula Uski laiturina voisi toimia. Jalkanopeus ei riitä mestikseen sentteriltä vaadittavaan puolustus vastuuseen, mutta tuollainen rouhija tyylinen laituri Oulasta voisi tulla. Iso kroppa, kun vielä oppisi sitä käyttämään. Eli raporttia toivoisin myöskin kentällisen Oula Uski – Janne Häikiö – Niko Snellman edesottamuksista. Tuossa on tuollainen äijää ja kiekkoa maalille, perkele! kentällinen.

Ja selvisipähän myöskin tuossa Jokipoikien sivuilla olleessa jutussa sekin, että Ruohomaa on naturel-sentteri :D Tässäkö on nousemassa Kerälä vol.2? Alku on ainakin ollut lupaavan tehokas.

Laserilta löytyy varmaan yksi tulevan kauden tehovitjoista. Tuo niiden ykkönen on aika potentiaalisen oloinen.

Mukavaa kiekkoiltaa joensuuhun!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös