Jokerit takaisin Liigaan?

  • 343 371
  • 2 022

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Mutta kun niillä Jokereilla ei ole tällä hetkellä yhtään mitään konkreettista. Siellä on nimi ja siihen se sitten jääkin, kun tyhjillään olevan hallin ostaja on 99,9% varmuudella neukkurahalla operoiva bulvaani. Bulvaaneihin lasken myös "suomalaisen" Roman Jeremenkon, kenen rahat on sidoksissa suoraan Putiniin, kuten kaikilla muillakin oligarkeilla, eli ovat ainoastaan pieneltä tsaarilta lainassa ja käytettävissä pienen tsaarin luvalla hänen regimeään edustaviin hankkeisiin.

Ry:n tiedote oli ihan sitä itseään, korostettiin kuinka kyllä oli ihan varpilla neukkukytköksistä vapaa porukka ostamassa hallin ja järkkäämässä systeemit, mutta jätettiin kertomatta että mikä porukka ja kenen rahoilla. Hjallis tai Hjolle eivät ole kovin uskottavia tahoja kumpaankaan.

Ei sentäs Romaa tähän Areena-vyyhtiin sekoiteta. Rotenbergia varmasti tarkoitit :)

Muuten aikalailla samoilla linjoilla.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokereita kaipailee Liigaan moni muukin. Pelkästään pääkaupunkiseudulla kiinnostus suomalaista kiekkoa kohtaan nousisi potenssiin x (tähän joku iso luku).
HIFK:n yleisökeskiarvot Nordiksella ovat käsittääkseni olleet aika tapissa muutenkin. Eli miten kiinnostus ja pössis pääkaupunkiseudulla konvertoituisi lisäeuroiksi Liigan kassaan?

Asia tietenkin olisi hieman eri, jos Helsingin kaupunki olisi antanut HIFK:n jo rakentaa Gardenin.

Ja nyt alkoi taas vituttamaan kaupungin toiminta Gardenin suhteen... Moikka.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Tällä hetkellä ei riitä edes 15 joukkueen Liigaan, niin miten se onnistuisi 20 joukkueen Liigassa? Ei mitenkään.

Taitaa olla eri ketjun vääntöjä jo.
Porin Ässät joka oli liigan viimeinen viime kaudella sai pisteitä 17 ottelussa , joten noin 28% otteluissa voitto suoraan , jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa eli liigassa ei ollut todellisia heittopusseja tilastollisesti. Eli kyllä on varaa laajentaa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Joo oli ihan hyvä nosto tuo K-Espoon suunnitelman kestävyyden mietintä. Espoon pääsarjaurheilun track record on surkea. Ja itse Hjallis tähän aikakaan kertoi oman version syistä jotenkin tyyliin, että Espoo ei ole aidosti kaupunki. Espoolla ei ole sielua. Espoolaiset ovat sielultaan helsinkiläisiä ja tämän päälle on mahdotonta rakentaa nimenomaan espoolaista edustusurheilua.

Kyllä näin äkkiseltään Jokerit kaikkine vajavaisuuksineen on liigaan kiinnostavampi ja jopa uskottavampi lisä. KooKoon liigataipaleen alussa tuli kierrettyä vieraspelejä ja missään ei ollut aneemisempaa kuin Espoossa, joskin faniryhmä oli todella hyvö
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Hjallis tähän aikakaan kertoi oman version syistä jotenkin tyyliin, että Espoo ei ole aidosti kaupunki. Espoolla ei ole sielua. Espoolaiset ovat sielultaan helsinkiläisiä ja tämän päälle on mahdotonta rakentaa nimenomaan espoolaista edustusurheilua.

Tai sitten ovat muualta muuttaneita. Espoossa ei kauheasti taida olla ns. paljasjalkaisia vaan maakunnista muuttaneita, joilla on omat seurat joita kannatetaan ja joiden kannatus sitten periytyy omille lapsille ja ne paljasjalkaiset ovat tosiaan sielultaan enemmän helsinkiläisiä. Ei ole oikein sellaista identiteettiä ollut, jonka pohjalle rakentaa espoolaisen seuran kannatusta.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Eiköhän tässä ole riittävä syy siihen miksi liiga ei halua koskea mihinkään missä yksikään Harkimo on mukana. Liian iso riski liigalle ja liigaseuroille.


Selänteen porukan kanssa näin vakavia ongelmia ei olisi ollut ja liiga olisi hyötynyt. Harkimoiden ollessa taustalla riskit nousevat aivan liian suuriksi.

Vaikka liigaa voi monista asioista kritisoida niin nimenomaan tässä liiga on valvonut niin sarjan kuin seurojen etua erittäin mallikkaasti verrattuna moneen muuhun viralliseen tahoon Suomessa.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Vaikka liigaa voi monista asioista kritisoida niin nimenomaan tässä liiga on valvonut niin sarjan kuin seurojen etua erittäin mallikkaasti verrattuna moneen muuhun viralliseen tahoon Suomessa.

Niin, mainitsen tässä esimerkkinä jääkiekkoliiton, joka ei tunnu kaihtavan venäjäyhteyksiä lainkaan.

Tuohon suhmurointiin ja kiemurteluun verrattuna liigan suoraselkäisyys oikein korostuu.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Eiköhän tässä ole riittävä syy siihen miksi liiga ei halua koskea mihinkään missä yksikään Harkimo on mukana. Liian iso riski liigalle ja liigaseuroille.
Mutta etenkin sponsoreille. SM-liigassa ja liigaseuroissa voi aidosti olla halua ottaa Jokerit mukaan yleisömäärän maksimoimisen takia, mutta se olisi liian suuri riski sponsoreille, jotka tuskin haluavat joutua tilanteeseen, jossa joutuvat selittämään, miksi ovat yhteistyössä samassa sarjassa kuin epämääräisen rahoituksen omaava Jokerit.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
No tässähän on tuhannen taalan mahdollisuus avata sarjat ja palauttaa karsinnat, kun vihdoin Jokeritkin saapui pois ristiretkellään.

Oma veikkaus, että viimeistään ensi kevään aikana tulee ilmoitus sarjajärjestelmän täydellisestä räjäytyksestä.

Tämä olisi kaikkien kannalta paras mahdollinen ratkaisu. Mikään ummehtunut 16 tai 17 joukkueen himmeli ei ainakaan nosta kiinnostavuutta nykyisestä.

Samaan hengenvetoon on todettava, että jos liiga avataan niin se tulisi tehdä kunnolla. Tarkoittaen että vähintään yksi putoaa suoraan ja toinen karsii. Parhaassa tapauksessa jo ensi kauden jälkeen voitaisiin aloittaa mutta niin, että kukaan ei vielä nouse suoraan vaan Mestiksen voittaja karsisi liigan toiseksi viimeistä vastaan. Näin liigan joukkuemäärää saataisiin pudotettua jo kaudelle 23-24. Minulle 14 joukkueen avoin sarja josta viimeinen putoaa vuosittain pois ja toiseksi viimeinen karsii kelpaisi oikein hyvin. En usko että mihinkään 10+10 ratkaisuun tullaan päätymään.

Putoamisen ei pitäisi olla seuratoiminnalle katastrofi jos on realistinen sauma nousta takaisinkin.
 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin, mainitsen tässä esimerkkinä jääkiekkoliiton, joka ei tunnu kaihtavan venäjäyhteyksiä lainkaan.

Tuohon suhmurointiin ja kiemurteluun verrattuna liigan suoraselkäisyys oikein korostuu.
En epäile asiaasi, mutta avaa vähän ihmiselle joka ei ole seurannut tarkasti tätä touhua.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Vanhana Jokerien kannattajana olen todella ylpeä liigan päätöksestä sulkea reitti näiltä Harkimon junailuilta. Ei tuollasta sikaa voi päästää enää ikinä suhmuroimaan millään tasolla Suomalaisen jääkiekon pariin.

Kun on itse elännyt jo monta vuotta ilman Jokereita omassa arjessa, niin ei tuo Liigan päätös edes mitenkään harmita - vaikka haluaisinkin Jokerit (puhdistettuna) taas osaksi elämääni. On vaan niin yksinkertainen asia, että Jokereita ei voi enää palauttaa kotimaiselle kiekkokartalle jos sen taustoissa on pientäkin kytköstä KHL-vuosiin. Nyt olisi ollut, mutta Liiga oikeaoppisesti tyrmäsi tämän. Hienoa!

Enemmän olen surullinen Nauravien Narrien puolesta, sillä he olisivat tuoneet prosessissaan onnistuessaan Jokerit takaisin puhtaalta pöydältä. Aidosti olisivat. Haluan uskoa, että kiekkoväki olisi tämän laajamittaisesti ymmärtänyt ja toivottanut Jokerit täysin uusin taustavoimin tervetulleeksi takaisin. Toki on tyyppejä jotka inhoavat Jokerien logoa ja nimeä niin paljon, että eivät seuraa takaisin ottaisi, mutta ei siinä mitään. Hyvä että on tunteita.

Hyvää kiekkokautta kaikille paitsi Hjallikselle.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
On vaan niin yksinkertainen asia, että Jokereita ei voi enää palauttaa kotimaiselle kiekkokartalle jos sen taustoissa on pientäkin kytköstä KHL-vuosiin.
Onkin mielenkiintoista nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. On mielestäni täysin selvä asia, että myös Jolle on persona non grata Liigalle, kuten on myös selvää, että juuri J. Harkimo Jokerit osti, jonka tähden tässä on hemmetin iso dilemma.

Yhtä kaikki, helvetin hyvä että Liiga sanoi ei ja näytti kaapin paikan. Tota saatanan roistoa, joka Hjalliksena tunnetaan, ei tule ikinä päästää enää suomalaiseen kiekkoiluun tai pian on Liigakin yltä päältä siinä itsessään.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täällä Salzburgissa mieleen juolahti oiva ratkaisu tähän pulmaan. Red Bull voisi ostaa Ilmalan hallin ja perustaa vaikka Kiekko-Vantaan perustalle RB Helsingin. Ei tarvitsisi enää huolehtia mistään Jokerit ry ym.
Eli muoviseksi haukutuiden Jokerien sijaan Red Bullin joukkue?

Red Bullhan vei 2010-luvulla sen yhden European Trophyn Jokerien nenän edestä palkkaamalla ison nipun pohjoisamerikkalaisia vahvistuksia ihan vaan finaaliin/välieriin ja finaaliin.

#goodtimes
 

Torsti56

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stars, Blue Jackets
Nyt kun tuli vähintään vuoden aikalisä koko hommaan niin olisi varmaan paikallaan selvittää koko Jokereiden venäjänseikkailun kaikki asiat juurta jaksain. Kaiken kaataminen Kurrin niskaan on varmasti monelle taholle helppo ja sopiva ratkaisu, mutta kyllä tässä pitäisi tehdä perusteellisempi selvitys. Joku ulkopuolinen totuuskomissio, joka saisi tehtäväkseen selvittää koko sopan ja varmistaa, että kaikki kykökset Venäjälle ja koko KHL-ajan omistajiin ja päättäjiin on katkaistu. Puhtaalta pöydältä sitten liigahakemusta tekemään. Aidosti puhdistetulta.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Eli muoviseksi haukutuiden Jokerien sijaan Red Bullin joukkue?
Varmaan on Jokereita muoviseksikin sanottu, mutta muovisuus on nyt ihan piperrystä niiden asioiden rinnalla joista nyt puhutaan.

No, en tiedä. Jokerit on laskeneet ripulipaskaa housuun jo vuodesta 2014 ja nyt on vasta raotettu pöksyjä. Helpompihan se on vain pakata koko Jokerit jätesäkkiin ja haudata niin syvälle kuin nyt vain voi.

Ikävä kyllä tämäkin mätisäkki joskus vielä korkkaa pintaan ja sitten ihmetellään, että miksi koko Suomen jääkiekkoilu haisee pahalle.
 

redpecka

Jäsen
Kaikkihan tästä on jo sanottu ja jengi tiukasti poteroitunut. Yks on tota mieltä ja muut on tota mieltä.

@McTorso Vaikket kaikkia viestejä aina huomaakaan tai sitten niissä käytetään ei-asiallista kieltä niin keskustelua seuranneena tahtoisin sinulta mitä kohteliaimmin täsmennystä joihinkin seikkoihin.

Käsittääkseni olet siis todella pettynyt, että Liiga veti maton Jokerien alta vaikka eräpäivä ei ollut edes täyttynyt. Myös olet sanonut ettei missään nimessä mitään venäjärahaa pitäisi olla taustalla. Ja uskot, että vaikeudet selätetään yhteistyöllä ja Liigan olisi ensimmäisen ja toisen projektin kosahtaessa täytynyt entistä voimakkaammin ponnistella, jotta yhteinen sävel vain löytyisi. Eikö niin? Tätähän olet peräänkuuluttanut? Tavoitteena siis Jokerit Liigassa heti kaudella 23-24.

Kysyisin, että kun Liigalla on tämä oma kausikin tässä just kohta alkamassa ja varmaan niillä henkilöillä on jotain töitäkin siellä (toivon mukaan) niin eikö se olisi kohtuutonta ja jopa väärin omaa Liigaa kohtaan keskittyä Jokerien liigaprojektiin? Vai pitäisikö kenties palkata joku erillinen ryhmä tutkimaan ja ponnistelemaan tämän jokeriproggiksen maaliinsaattamiseksi?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kysyisin, että kun Liigalla on tämä oma kausikin tässä just kohta alkamassa ja varmaan niillä henkilöillä on jotain töitäkin siellä (toivon mukaan) niin eikö se olisi kohtuutonta ja jopa väärin omaa Liigaa kohtaan keskittyä Jokerien liigaprojektiin? Vai pitäisikö kenties palkata joku erillinen ryhmä tutkimaan ja ponnistelemaan tämän jokeriproggiksen maaliinsaattamiseksi?
Alkuun pitää sanoa, etten tiedä millaista yhteistyötä on jo tehty. Lopputuloksesta päätellen ei kovin hedelmällistä. Minun pointtini on ollut se, että Liigan tulisi vaalia pyrkimystä saada Jokerit Liigaan siitä yksinkertaisesta syystä, että Jokerit on Liigalle merkityksellinen. Jokerit tulee suurelta talousalueelta ja omaa tuhansia tai jopa kymmeniätuhansia kannattajia ja seuraajia. Jokerit kiinnostaa myös vastustajana muilla paikkakunnilla. Jokereiden markkina-arvo on suuri.

Miten Liiga sitten voisi auttaa Jokereita? Olisko se työryhmä tai yhdyshenkilö, en tiedä. Oikea tapa ei kuitenkaan ole laittaa kahdeksi vuodeksi ovet säppiin ennen sovittua määräaikaa ja senkin jälkeen osoittaa sormella Mestistä. Tällaiseen isotteluun ei pienellä Liigalla isojen Liigojen puristuksessa ole. Kyllä Jokereiden mukaan saamiseksi pitäisi aikaa ja resurssia käyttää.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kyllä Jokereiden mukaan saamiseksi pitäisi aikaa ja resurssia käyttää.
Sulta on ilmeisesti mennyt aika pahasti ohi se fakta, että Liiga haluaa viimeiseen asti painottaa sitä, että mitään mainehaittaa ei saa Jokereiden mukana tulla. Siksi ovet laitettiin säppiin, koska KHL-Harkimot ovat olleet hyvin vahvasti esillä uusissa suunnitelmissa. Kun jotain lisätietoja rahoituskuvioista pyydettiin, saatiin vain ympäripyöreyksiä ja "ei voida kertoa" diibadaabaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sulta on ilmeisesti mennyt aika pahasti ohi se fakta, että Liiga haluaa viimeiseen asti painottaa sitä, että mitään mainehaittaa ei saa Jokereiden mukana tulla. Siksi ovet laitettiin säppiin, koska KHL-Harkimot ovat olleet hyvin vahvasti esillä uusissa suunnitelmissa. Kun jotain lisätietoja rahoituskuvioista pyydettiin, saatiin vain ympäripyöreyksiä ja "ei voida kertoa" diibadaabaa.
Ei ole mennyt tuo fakta ohi. Hankala on uutta omistuspohjaa ruveta kasaamaan nyt, kun tiedetään, että Liigaan pääsee aikaisintaan kahden vuoden päästää ja Mestiksessä pitää rahoja kuluttaa ennen sitä ainakin vuosi. Ei hyvä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ei ole mennyt tuo fakta ohi. Hankala on uutta omistuspohjaa ruveta kasaamaan nyt, kun tiedetään, että Liigaan pääsee aikaisintaan kahden vuoden päästää ja Mestiksessä pitää rahoja kuluttaa ennen sitä ainakin vuosi. Ei hyvä.
No tuo taisi mennä juuri toisin päin. Omistuspohjaa kasattiin ja Liiga vihelsi juuri siksi pelin poikki, kun se uusi omistuspohja osoittautui sellaiseksi, mille Liiga oli jo näyttänyt punaista valoa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Ei ole mennyt tuo fakta ohi. Hankala on uutta omistuspohjaa ruveta kasaamaan nyt, kun tiedetään, että Liigaan pääsee aikaisintaan kahden vuoden päästää ja Mestiksessä pitää rahoja kuluttaa ennen sitä ainakin vuosi. Ei hyvä.
Liiga ilmoitti selkeästi kesällä, ettei mitään KHL-taustoja haluta takaisin.

Oli tarjolla ryhmä, jolla olisi päästy kaikista näistä irti ja silti Jokerit itse valitsivat sen ryhmän, jossa näitä taustoja oli tarjolla enemmän ja vähemmän, eikä kaikkia taustahenkilöitä edes haluttu paljastaa ja mielestäsi tämä on liigan vika?

Jokerit eivät itse kuuntele tippaakaan sitä mitä liiga sanoo on turha väittää, ettei liigalla ollut halua tehdä yhteistyötä. Kyllä se yhteistyökyvytön taho oli nimenomaan Jokereiden päässä kun eivät kuunnelleet mitään mitä liiga kertoi.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Minun pointtini on ollut se, että Liigan tulisi vaalia pyrkimystä saada Jokerit Liigaan siitä yksinkertaisesta syystä, että Jokerit on Liigalle merkityksellinen.
Liigan nimenomaan ei tule vaalia mitään pyrkimyksiä saada nykyjokerit Liigaan. Jokerit teki sen ihan itse. Ry:lle annettiin mahdollisuus, jota se ei käyttänyt vaan ohjasi uudet ryhmittymät Kurrin puheille. Kyse ei ole siitä, että Liiga olisi halunnut juuri Selänteen ryhmittymän vaan siitä, että se nimenomaan halusi että Jokerit katkaisee kaikki siteet KHL-menneisyyteensä. Näin se ei tehnyt ja siksi ovi suljettiin.

Jos Helsinkiin halutaan toinen joukkue, sen täytyy olla joku muu kuin Jokerit nykyisellä omistajapohjalla. Sitä voi koittaa vaalia, mutta ei Liigan tehtävä ole väkisin pystytellä mitään joukkueita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös