Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 731 948
  • 8 198

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Johan on saatu kasvattajasarjan imago nostettua uudelle tasolle. Mutta muuten totta, aina joku nousee tähdeksi. Joinain vuosina se tähti vaan ei välttämättä ole kovin taitava...fakta on myös se, että kun Amerikka, KHL, swedut ja sweitsit kuppaa liigasta käyttökelpoiset, niin vaikuttaahan se tasoon ja saman tekee hirmuinen määrä joukkueita. Onko tuot kunnossa? Jos katsojamäärät nousee, niin vastaus on kyllä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saas sitten nähdä, kuinka hyvin Liiga kestää sen, että parhaat pelaajat poistuvat jälleen NHL:ään ja taitaa jokunen tulla myös KHL:ään. Toissa kauden lähtijät Liiga kesti kun uusia tähtiä nousi tilalle. Nyt nousee Jukurit ja vaikka Espoo poistui, joukkuemäärä on liian suuri, jos pelin tasoa katsotaan. Playoffeissa Liigassa nähdään parempaa kiekkoa tulevallakin kaudella ja jos tuomarit ottaisivat vähän paremmin kahvat pois eivätkä tasoittelisi pelejä heikomman eduksi, playoffit voisivat olla tasoltaan jatkossakin hienoa jääkiekkoviihdettä.

Osalla on hyvin epärealistisia näkemyksiä Jokerien paluusta kun kirjoitetaan, että Jokerit olisi palaamassa KHL:stä eurooppalaiseen liigaan vuoden tai parin päästä. Faktisesti tällaista ei ole näköpiirissä eurooppalaisen, kansalliset sarjat korvaavan liigan osalta. CHL:n kokemukset kertovat kaiketi suoraan sen, että Ruotsissa ja Suomessa ei ole todellista kiinnostusta Euroopan liigaan, joka korvaisi Liigan/SHL:n. Tämä vaihtoehtohan oli yhtenä syynä Liigan laajentamiseen. Jos kärki lähtisi, jäisi jo valmiiksi 10-12 seuraa jäljelle. Myös Jokerien paluu suomalaiseen kiekkosarjaan (Liiga, Mestis, II div) tulevan kauden jälkeen tuntuu epärealistiselta johtuen siitä, KHL taitaa tarvita Jokereita enemmän kuin Jokerit KHL:ää.

Laineen, Ahon ja Puljujärven lähtö kieltämättä kirpaisee koko Liigaa, U20-kisat nostivat huuman koko Suomeen ja se kesti aina tuonne aikuisten MM-kisoihin asti. Uusia nuoria nousee varmasti esiin, mutta jokainen ymmärtää ettei tuon tason talentteja tule taas Liigaan ihan vähään aikaan. Silti ei tarvitse olla huolissaan noista taloudellisesti hyvin voivista seuroista kuten IFK:sta, Tapparasta tai Kärpistä, nuo kaikki pystyvät edelleen vuodesta toiseen kasaamaan hyvin rakennetut joukkueet, tosin IFK:ssa tämä erinomainen rakentaminen on opittu taas uudelleen vasta Törmäsen tullessa taloon. Asia erikseen onkin sitten nämä KalPat, HPK:t ja Jukurit joilla on täysi työ kasata jollain tasolla hyvä rosteri, kun talous ei anna yhtään periksi, uskon jopa että KooKoo ja Sport nousevat tulevien vuosien aikana noiden edelle.

Lisäksi Jokereiden lähdön jälkeen tarvittaisiin TPS:ää, ja Ilvestä eli entisiä suurseuroja jotka ovat kyntäneet liian pitkään, noiden kahden nousu haastamaan tosissaan kärkeä on ja olisi koko Liigan etu, ihan kuten IFK:n nousu viime kaudella kärkeen oli tärkeää koko Liigalle. Jokaisessa Liigassa on tapana olla omat heittopussinsa siellä pohjalla, näin on ollut mm. Liigassa jo aika pitkään, ja NHL:ssäkin on pohjalla ollut useampi seura jo vähän pidempäänkin. Liigan kannalta ne heittopussit ei ole mielestäni se isoin ongelma (kunhan niitä ei ole liikaa), tärkeämpää olisi saada sieltä pohjalta niitä isompia seuroja ylöspäin, ja varmistaa että Lukko, SaiPa ja muut eivät enää valahda sinne pohjaan päin.

Toisesta kappaleesta olen samaa mieltä. Kukaan ei todellisuudessa tiedä kuinka pitkään Jokerit KHL:ssä tulee olemaan, se aika voi olla vuosi tai se voi olla vaikka 10 vuotta. KHL:n kaatumisestakin on heitetty varsin ''toiveikkaita'' arvioita sieltä suunnalta jossa halutaan väkisin Jokerit takaisin Liigaan. Venäjän ja KHL:n taloudellinen tilanne lienee epävakaampi kuin aiemmin, mutta ei kai kukaan luule että Venäjällä olisi rahat käymässä vähiin, siellä on aina osattu kaivaa fyrkkaa tilaisuuden tullen uudelleen ja uudelleen. Eurooppalaista sarjaa ei ole olemassa ja ei näillä näkymin tulossakaan, kuten @enigma tuossa yllä totesi niin kustannukset olisivat paljon isommat, ja suomessakin olisi ehkä 2-3 seuraa joilla olisi pitkällä jänteellä varaa siihen leikkiin lähteä, nykyisillä taloudellisilla tilanteilla. Lisäksi nimenomaan Ruotsissa ei ole se CHL kiinnostanut riittävästi, joten epäilen vahvasti ettei siellä oltaisi suuressa yleisössä riemuissaan mistään Eurooppalaisesta sarjasta. Ruotsin SHL:llä menee paremmin kuin Liigalla joten sikäli ymmärrän heidän tilanteen.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Se on tällaisten sarjojen etu, joilla on se pohja - eli laadukas junnutyö - kunnossa.

Samalla se on haitta, koska laadukkaat pelaajat ei nytkään riitä näin moneen joukkueeseen. Samalla pelin taso ja sarjan taso laskee. Mutta onhan se hienoa että kaikki omat A-juniorit mahtuvat pelaamaan. Vielä muutamia vuosia sitten näin ei todellakaan liigassa ollut.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
KHL:llä on poliittisen tarkoitusperänsä lisäksi toinenkin rooli ja se on palvella Venäjän maajoukkueen kilpailukykyä. Maksamalla venäläisille profiilipelaajille tähtitieteellisiä korvauksia pyritään varmistamaan se, että kyseiset pelaajat ovat Venäjän maajoukkueen käytettävissä arvokilpailuissa. Tämä(kään) tavoite ei ole täysin onnistunut vaan NHL houkuttelee etenkin nuoria ja nousevia venäläisiä tähtiä. KHL käy kallista ja osin turhaa viivytystaistelua NHL:ää vastaan eikä sillä ole keinoja estää jatkossakaan talenttipakoa NHL:ään, eikä aikakaan ole KHL:n puolella vaan päinvastoin. Kun jossain vaiheessa -mahdollisesti jopa lähitulevaisuudessa- tämä asia joudutaan hyväksymään symbioosissa elävän KHL:n ja Venäjän jääkiekkoliiton ytimessä alkaa nykymuotoisen KHL:n alasajo.

Uhkakuvia nykymuotoisen KHL säilymiseksi on muitakin. Venäjän talous sakkaa, pakotteet purevat yhä kipeämmin ja ruplan arvo on romahtanut 25%:lla. Lisäksi Venäjän ulkomaan lainat erääntyvät maksettavaksi ensi vuonna ja kun osa ulkomaan veloista on ruplamääräisiä on tilanne Venäjän talouden kannalta varovaisestikin arvoituna katastrofaalinen. Venäjän ennustetaan menevän jopa vararikkoon ensivuoden aikana etenkin, jos raakaöljyn hinta pysyy matalana ja mikäli pakoterintama pysyy tiiviinä. Oleellinen kysymys kuuluukin onko mitään järkeä syytää miljardeja euroja hankkeeseen, jonka teho poliittisena välineenä ja Venäjän maajoukkueen kilpailukyvyn edistäjänä on tuottosuhteeltaan naurettavan ja surkuhupaisan välimaastossa?

Merkittävä uhkakuva nykymuotoisen KHL:n kannalta on myös se, että mikäli Putinin hallinto ja valtakeskittymä murenee ja valta menee uusjakoon, murenee samalla KHL ja sen rakenteet. Ilmapiiri ja luottamus Putinia ja Putinin lähipiiriä kohtaan tulevat todennäköisesti heikkenemään samassa tahdissa Venäjän talouden kanssa, jonka ennusmerkkejä on jo nyt näkyvillä. Muunmuassa Moskovan talousyliopiston valtiotieteen professorin Nikolai Petrovin mukaan Venäjästä on tullut oman kovan politiikkansa vanki. Petrov on ollut mukana kirjoittamassa kirjaa Venäjä 2025: Tulevaisuuden skenaariot. Kirja ennusti, että Putinin hallinto voi selvitä päättämällä jatkaa radikaalia poliittis-taloudellista uudistamista tai muuten se menettää hallinnan. Nyt Petrov näkee, ettei vaihtoehtoisia reittejä juuri ole ja ainoa jäljellä oleva suunta on syöksykierre. Samaa on helppo ennustaa myös nykymuotoiselle KHL:lle.

Itse ajattelin nauttia huippuluokan lätkästä niin kauan kuin sitä kestää. Suun narrilogomaiseen hymyyn kohdallani vetää se, että isoin maksaja tälle lystille on Rotenberg. Kun aika on kypsä palataan Liigaan puhtaalta pöydältä vaikka sitten Mestiksen kautta. Eräs oman Jokerifaniuteni kohokohdista oli, kun Jokerit nousivat Liigaan voittamalla Kärpät ratkaisevassa matsissa Raksilassa. Eikä siitä montaa vuotta kulunut, kun Nordiksen kattoon vedettiin mestaruusviiri, jossa narri iskee silmää.
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itseasiassa pelaajien taitotaso ei välttämättä ole se joka tekee pelistä viihdyttävää. Esim. MM20 pelit olivat mielenkiintoisia, koska vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli paljon. KHLlässä pelaajat ovat keskimäärin Liigaa edellä taidoissa, mutta jarruträppiä pelaava Siperialaisjengi hyydyttää matsin tylsäksi puuroksi. Sama Liigassa jos tuomarilinja on rakennettu suosimaan köyhempien pikkujengien roikkujia ja tuomarit katsovat virvelöintejä läpi sormien. Valitettavasti vain Liigan tuomarilinjaa sanelevat tällä hetkellä träppäävät pikkujengit.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Itse ajattelin nauttia huippuluokan lätkästä niin kauan kuin sitä kestää. Suun narrilogomaiseen hymyyn kohdallani vetää se, että isoin maksaja tälle lystille on Rotenberg. Kun aika on kypsä palataan Liigaan puhtaalta pöydältä vaikka sitten Mestiksen kautta.
Tässä mallissa on vaan yksi vika, eli jos/kun Jokerit palaa suomalaiseen sarjakiekkoiluun, kukas sen lystin maksaa? Hjallis ei varmasti, koska lompakko pakotti myymään jo hallin ja joukkueen. Ja jos Jokerit palaa, niin missä harjoittelee ja pelaa, venäläisille ei ole varaa maksaa nykyistä vuokratasoa Jaffalasta. Sinänsä mielenkiintoista olisi nähdä kenellä löytyy se todellinen Jokerisydän kun joukkue pelaa Mestistä Tikkurilassa ja pelaajabudjetti on 200 tonnia. Jos pitäisi veikata niin tästä osiosta poistuisi 90% ns. jokeri-"faneista". Seinäjoella ainakin olisi hiljaista :D
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Ehkä me tyhmät luulemme pitävämme arvossa sananvapautta tms epäoleellista ja siksi suostumme kärsimykseen. Toki näin valon tuossa aamupäivällä ja sananvaputta voi rajoittaa eräissä harvinaisissa tapauksissa, kun lievästä suurempaa kohtuutonta haittaa aiheutetaan.

Sananvapaus on yksi tärkeimmistä perusoikeuksista ja sitä tulee puolustaa aina. Kuitenkin on myös kyse valinnanvapaudesta, me voimme itse valita kenen viestejä haluamme kuulla ja kenen emme.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sananvapauden ei tarvitse koskea samaa levyä pyörittäviä avohoitotapauksia. Käsitän julkisella sairaanhoidolla jotain muuta kuin kanssaihmisten kiusaaminen.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Sananvapauden ei tarvitse koskea samaa levyä pyörittäviä avohoitotapauksia. Käsitän julkisella sairaanhoidolla jotain muuta kuin kanssaihmisten kiusaaminen.
Sanoo jätkä joka käy flamettaa Peltosen säälittävällä hakkaamisella ifk osiossa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
En kuitenkaan flameta 360 päivää vuodessa ja vuodesta toiseen, pitäisi huomata se pieni ero.
Se on sun henkilökohtaisesta lähestymistavastasi ja näkemyksistäsi kiinni. Mun mielestäni @Max Power ei tee mitään sen kummempaa kuin se toinenkaan osapuoli, vaan samaa suht tyhjää jankutusta se on kumpaankin suuntaan. Ei sunkaan viesteissäsi useinkaan ole juuri mitään sisältöä, ja välillä ne ovat aivan tyyperryttävän banaaleja. Max Powerilla on mielipide, agenda ja tyyli, ja viestien sisältö on sen mukaista. Mun mielestäni sitä sopii kunnioittaa siinä missä muitakin, vaikka olisikin eri mieltä.

Tosin pistinhän minäkin sen yhden yritysjohtajan/kunnallisen tytärvaltuutetun ignoreen, joten pata kattilaa soimaa.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Max Powerilla on mielipide, agenda ja tyyli, ja viestien sisältö on sen mukaista. Mun mielestäni sitä sopii kunnioittaa siinä missä muitakin, vaikka olisikin eri mieltä.

Minkä takia pitäisi kunnioittaa sellaista kirjoittajaa joka ei kunnioita muita? Hän on omassa ylhäisyydessään Jokerien ainoa tosifani ja muut ovat vain lampaita. Hereillä nyt siellä @V-G-
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Tässä mallissa on vaan yksi vika, eli jos/kun Jokerit palaa suomalaiseen sarjakiekkoiluun, kukas sen lystin maksaa? Hjallis ei varmasti, koska lompakko pakotti myymään jo hallin ja joukkueen. Ja jos Jokerit palaa, niin missä harjoittelee ja pelaa, venäläisille ei ole varaa maksaa nykyistä vuokratasoa Jaffalasta. Sinänsä mielenkiintoista olisi nähdä kenellä löytyy se todellinen Jokerisydän kun joukkue pelaa Mestistä Tikkurilassa ja pelaajabudjetti on 200 tonnia. Jos pitäisi veikata niin tästä osiosta poistuisi 90% ns. jokeri-"faneista". Seinäjoella ainakin olisi hiljaista :D

Jännä että joku makarooni tulee tänne kertomaan miten asiat ovat. Se että omalta kohdaltani kritisoin Liigaa ei tarkoita että en sitä seuraisi kun Jokerit siellä taas pelaa. Tuskin kuitenkaan on ajankohtaista lähitulevaisuudessa. Ehkä kuitenkin jonkunlainen Jokerisydän löytyy kun yli 20 vuotta tullut fanitettua. Viimeinen kommenttisi kertoo kaiken oleellisen sinun älyllisestä ymmärryksestä tai pikemminkin sen puutteesta.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Minkä takia pitäisi kunnioittaa sellaista kirjoittajaa joka ei kunnioita muita? Hän on omassa ylhäisyydessään Jokerien ainoa tosifani ja muut ovat vain lampaita. Hereillä nyt siellä @V-G-
Mun nähdäkseni Max kunnioittaa muita suurinpiirtein saman verran kuin muut häntä, eli aika vähän. Kuten sanoin, tyhjää jankkaamista kumpaankin suuntaan, ja ainakin yritin sanoa, että saman verran tulisi kunnioittaa kumpaakin osapuolta. Eli ei niin sanotusti sorsia. Tosin on sanottava, että olen aika pintapuolisesti noita viestejä lukenut, aihe kun on minulle juuri nyt varsin epäkiinnostava...

Över och ut.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Mun nähdäkseni Max kunnioittaa muita suurinpiirtein saman verran kuin muut häntä, eli aika vähän. Kuten sanoin, tyhjää jankkaamista kumpaankin suuntaan, ja ainakin yritin sanoa, että saman verran tulisi kunnioittaa kumpaakin osapuolta. Eli ei niin sanotusti sorsia. Tosin on sanottava, että olen aika pintapuolisesti noita viestejä lukenut, aihe kun on minulle juuri nyt varsin epäkiinnostava...

Höpöhöpö. Hän nostaa itsensä esimerkiksi siitä miten Jokereita tulisi kannattaa ja muut ovat lampaita tai muuten vain paskiaisia. Esimerkiksi sinun kantasi ei ärsytä koska ymmärrän ja kunnioitan oikeuttasi tuoda mielipiteensä esille. Minun mielestäni kyseinen nimimerkki pitäisi potkia helvettiin koko palstalta ja eräs toinen voisi lähteä samalla oven avauksella. Ei sen vuoksi mitä sanovat vaan miten sanovat. Tarkoituksena on pelkkä riidan haastaminen muiden kannattajien kanssa tai sitten kyky käydä keskustelua asiapohjalla on vain niin heikko että keskustelu on nähdyn kaltaista.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Jännä että joku makarooni tulee tänne kertomaan miten asiat ovat. Se että omalta kohdaltani kritisoin Liigaa ei tarkoita että en sitä seuraisi kun Jokerit siellä taas pelaa. Tuskin kuitenkaan on ajankohtaista lähitulevaisuudessa. Ehkä kuitenkin jonkunlainen Jokerisydän löytyy kun yli 20 vuotta tullut fanitettua. Viimeinen kommenttisi kertoo kaiken oleellisen sinun älyllisestä ymmärryksestä tai pikemminkin sen puutteesta.
Viestisi kertoo kaiken oleellisen itsestäsi ihmisenä ja luonteestasi. En sinuun viitannut koska en tiedä kuka tai mikä edes olet, en kiinnitä huomiota häviäjiin. Katselin nyt viestihistoriaasi, ja sinulla tuntuu olevan kova tarve haukkua ihmisiä ja eritoten kommentoida kanssaihmisten älykkyyttä. Oletko ikinä miettinyt miksi teet niin? Jos et, niin kannattaisi miettiä. Argumentointisi ei ole kovin monipuolista ja et tunnu hyväksyvän eri mieltä olevia ihmisiä kovinkaan helpolla.

Minähän en muuten kertonut, miten asiat tulevat olemaan, kerroin miten asiat ovat menneet tähän saakka. Pohdiskelin kyllä vaihtoehtoista tulevaisuutta Jokereille osana kotimaista sarjakiekkoilua. Jokerit on edelleen rakas ja tärkeä kilpakumppani.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Viestisi kertoo kaiken oleellisen itsestäsi ihmisenä ja luonteestasi. En sinuun viitannut koska en tiedä kuka tai mikä edes olet, en kiinnitä huomiota häviäjiin. Katselin nyt viestihistoriaasi, ja sinulla tuntuu olevan kova tarve haukkua ihmisiä ja eritoten kommentoida kanssaihmisten älykkyyttä. Oletko ikinä miettinyt miksi teet niin? Jos et, niin kannattaisi miettiä. Argumentointisi ei ole kovin monipuolista ja et tunnu hyväksyvän eri mieltä olevia ihmisiä kovinkaan helpolla.

Minähän en muuten kertonut, miten asiat tulevat olemaan, kerroin miten asiat ovat menneet tähän saakka. Pohdiskelin kyllä vaihtoehtoista tulevaisuutta Jokereille osana kotimaista sarjakiekkoilua. Jokerit on edelleen rakas ja tärkeä kilpakumppani.

Tuskinpa ehdit tässä ajassa käymään läpi. Muutaman hassun viestin luit ja sen pohjalta määrität henkilön ihmisenä. Kaikkea paskaa sitä lukee nykyään. Valitettavasti tämän palstan taso on laskenut niin alas että järkevän keskustelun käynti etenkin Jokereiden osiossa on mahdotonta. Porukka on jaukautunut kahtia ja vain oma mielipide on se oikea. Itsekkin on tullut vajottua alas, mutta se on pientä mitä täällä muutamat oikeinkannattajat harjoittavat. Sinähän voisit avata vielä tuota mitä tarkoitit että Seinäjoella on hiljaista? Pidätkö sinä muista kaupungeista tulevia kannattajia jotenkin vähäpätöisimpänä? Onko ainoastaan Helsinkiläisillä oikeus kannattaa Jokereita?
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Sinähän voisit avata vielä tuota mitä tarkoitit että Seinäjoella on hiljaista? Pidätkö sinä muista kaupungeista tulevia kannattajia jotenkin vähäpätöisimpänä? Onko ainoastaan Helsinkiläisillä oikeus kannattaa Jokereita?

Muista kaupungeista tulevat kannattajat ovat enemmän kuin tervetulleita tiettyyn pisteeseen asti. Siinä vaiheessa kun jostain vitun Seinäjoelta aletaan huutelemaan siitä miten paikallisten pitäisi kannattaa omaa joukkuettaan, niin mennään hieman yli. Muistaakseni olet muutamaan kertaan jo puhunut tässä suhteessa itsesi pussiin, kun alat tosissasi vaatimaan lähteitä kirjoittajalta, jolla on tietoa asiasta mitä siellä Seinäjoella ei voi saada. Kysehän oli siis tästä ilmaislippukeissistä.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Muista kaupungeista tulevat kannattajat ovat enemmän kuin tervetulleita tiettyyn pisteeseen asti. Siinä vaiheessa kun jostain vitun Seinäjoelta aletaan huutelemaan siitä miten paikallisten pitäisi kannattaa omaa joukkuettaan, niin mennään hieman yli. Muistaakseni olet muutamaan kertaan jo puhunut tässä suhteessa itsesi pussiin, kun alat tosissasi vaatimaan lähteitä kirjoittajalta, jolla on tietoa asiasta mitä siellä Seinäjoella ei voi saada. Kysehän oli siis tästä ilmaislippukeissistä.

Kerro sitten minulle mistä niitä ilmaislippuja saa? Minulle kelpaisi vallanmainiosti ilmaisliput. Epäilen että vastaus on sama kun tällä toisella mielensäpahoittajalla.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Tuskinpa ehdit tässä ajassa käymään läpi. Muutaman hassun viestin luit ja sen pohjalta määrität henkilön ihmisenä. Kaikkea paskaa sitä lukee nykyään. Valitettavasti tämän palstan taso on laskenut niin alas että järkevän keskustelun käynti etenkin Jokereiden osiossa on mahdotonta. Porukka on jaukautunut kahtia ja vain oma mielipide on se oikea. Itsekkin on tullut vajottua alas, mutta se on pientä mitä täällä muutamat oikeinkannattajat harjoittavat. Sinähän voisit avata vielä tuota mitä tarkoitit että Seinäjoella on hiljaista? Pidätkö sinä muista kaupungeista tulevia kannattajia jotenkin vähäpätöisimpänä? Onko ainoastaan Helsinkiläisillä oikeus kannattaa Jokereita?
Kärkkäitä ajatuksia sinulla, siihen toki on oikeus jos niin kokee, mutta siihen muutkin saavat kommentoida. Oululainen ystäväni, joka kannatti Tapparaa muutti Seinäjoelle ja koki Koko Suomen Jokerit-strategian myötä että KHL-Jokerit on se hänen juttunsa. Mitä tulee muualla asumiseen, niin itsekin nykyisenä espoolaisena, entisenä turkulaisena ja alkuperäisenä oululaisena kannatan edelleenkin Kärppiä. Ja ymmärrän, että kulta-aikojen TPS ja Jokerit synnyttivät kannattajakuntaa myös muualla Suomessa, paljonkin. Enkä itsekään katso kuin sen kaksi Roman matsia kaudessa paikan päällä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Tässä mallissa on vaan yksi vika, eli jos/kun Jokerit palaa suomalaiseen sarjakiekkoiluun, kukas sen lystin maksaa? Hjallis ei varmasti, koska lompakko pakotti myymään jo hallin ja joukkueen. Ja jos Jokerit palaa, niin missä harjoittelee ja pelaa, venäläisille ei ole varaa maksaa nykyistä vuokratasoa Jaffalasta. Sinänsä mielenkiintoista olisi nähdä kenellä löytyy se todellinen Jokerisydän kun joukkue pelaa Mestistä Tikkurilassa ja pelaajabudjetti on 200 tonnia. Jos pitäisi veikata niin tästä osiosta poistuisi 90% ns. jokeri-"faneista". Seinäjoella ainakin olisi hiljaista :D
Jokereiden taloutta rasitti halliyhtiö, ei varsinainen jääkiekkotoiminta. Nyt Hjalliksella ei ole painolastinaan Arenaa, joten voisi keskittyä olennaiseen. Toisekseen Jokereiden tuotemerkki ja tunnettuus ovat suomalaisen mittapuun mukaan varsin korkealla tasolla, joten yhteistyökumppaneiden hankinta -vaikka Mestiksessä pelatessaan- tuskin muodustuisi samanlaiseksi haasteiksi kuin keskiverto Liigajoukkueelle. Kolmanneksi, mikäli nykymuotoinen KHL loppuisi Arena jäisi edelleen Rotenbergin klaanin omistukseen ja eiköhän heidänkin intressinä olisi se, että tapahtumia hallissa riittäisi. Jokereilla kun olisi mahdollisuus pelata kotiottelunsa myös mahdollisesti Nordiksella. Liigalla on omat haasteensa ja valtaosa niistä kulminoituu Liigaseurojen taloudellisiin ongelmiin, jonka keskiössä on laskevat yleisömäärät. Tässä kontekstissa uskoisin Jokereiden olevan Liigalle mahdolisesti jopa erittäin tervetullut paluumuuttaja. Etenkin kun Jokerit olivat Liigassa pelatessaan eniten tai toiseksi eniten yleisöä vieraspaikkakunnille houkutteleva joukkue.
 

Trymuch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
KHL tiukkana: Kahdeksalle seuralle potkut liigasta? | Yle Urheilu | yle.fi

Eli KHL:n mukaan kahdeksalla (!) seuralla on edelleen viime kauden palkkoja maksamatta. Aikaa hoitaa palkkarästit on 15. päivään saakka, sen jälkeen näytetään ovea. Eihän tuo kovin hyvältä kuulosta noin niinkun koko sarjan tulevaisuuden kannalta. Vai toimisko jopa paremmin vähän pienemmällä joukkuemäärällä?

Edit: Muutettu kysymysmerkki huutomerkiksi.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
KHL tiukkana: Kahdeksalle seuralle potkut liigasta? | Yle Urheilu | yle.fi

Eli KHL:n mukaan kahdeksalla (!) seuralla on edelleen viime kauden palkkoja maksamatta. Aikaa hoitaa palkkarästit on 15. päivään saakka, sen jälkeen näytetään ovea. Eihän tuo kovin hyvältä kuulosta noin niinkun koko sarjan tulevaisuuden kannalta. Vai toimisko jopa paremmin vähän pienemmällä joukkuemäärällä?

Minun mielestäni tuo kuulostaa hyvältä ratkaisulta sarjan tulevaisuutta ajatellen. "Jos perseily ei nyt lopu niin se saa luvan jatkua" ukaasia on jo kokeiltu. Hiuksista vittuun vaan jos palkat ei ole määräaikaan mennessä maksettu. Kyllä se vaikuttaa myös pelaajien luottamukseen koko sarjaa kohtaan että tuollaisen touhun ei anneta jatkua.
 

MR8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Klubi, Kallion Voima
Hiuksista vittuun vaan jos palkat ei ole määräaikaan mennessä maksettu. Kyllä se vaikuttaa myös pelaajien luottamukseen koko sarjaa kohtaan että tuollaisen touhun ei anneta jatkua.

Nimenomaan näin. Jos tätä sarjaa halutaan kehittää edes jollain aikavälillä vakaammalle taloudelliselle pohjalle, niin nämä velvollisuuksistaan laistavat seurat helvettiin vaan miettimään kaudeksi pariksi että löytyykö sitä palkanmaksukykyä vai ei.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Osalla on hyvin epärealistisia näkemyksiä Jokerien paluusta kun kirjoitetaan, että Jokerit olisi palaamassa KHL:stä eurooppalaiseen liigaan vuoden tai parin päästä. Faktisesti tällaista ei ole näköpiirissä eurooppalaisen, kansalliset sarjat korvaavan liigan osalta. CHL:n kokemukset kertovat kaiketi suoraan sen, että Ruotsissa ja Suomessa ei ole todellista kiinnostusta Euroopan liigaan, joka korvaisi Liigan/SHL:n.

En sanoisi CHL:n perusteella etteikö mahdollinen eurooppalainen liiga kiinnostaisi. Nyt CHL on vain kiva pieni lisä kauteen, sitten pyörii Liiga/SHL normaalisti. Jos olisi se eurooppalainen liiga eikä seuralla olisi tietenkään muita pelejä niin uskon, että hallit täyttyisi hyvin kyllä. Tällä hetkellä SHL ja Liiga pelit kiinnostavat enemmän kuin CHL, mutta kun olisi se yksi kilpailu (eurooppalainen sarja) mihin seura osallistuisi niin eiköhän fanit niissä matseissa sitten kävisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös