Jokerit kaudella 2021–2022 – joukkueen rakentaminen

  • 400 799
  • 2 904

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Jos meinataan pärjätä KHLssä, niin yhtään opettelevaa junnua ei voi rosterissa olla. Sen takia Jokereissa on vaan valmiita pelaajia.

Tämä nyt on ihan huttupaskaa. Siellä on kaikilla KHL:n kärkijengeillä myös ”nuoria junnuja opettelemassa” ja ei se mitään ongelmaa aiheuta.

Tottakai Venäjän junnutuotanto on laajempaa kuin Suomessa ja hyviä nuoria pelaajia tulee laajemmin, mutta kyllä niitä Suomessakin löytyy.

Itse toivoisin muutosta Jokereiden junnupolitiikkaan sen osalta, että yritettäisiin saada mukaan joka kaudelle 2-3 kovempaa junnua nykyisen 10-15 keskinkertaisen sijasta. Eli ei haalittaisi isolla kauhalla noita ns. Mestistason junnuja vaan yritettäisiin löytää keinot pitää/hankkia ihan ikäluokan parhaita nuoria muutamia.

Ja tottakai samassa yhteydessä myös valmennus uusiksi siten, että siellä olisi sellaisia nimiä ketkä nauttivat myös nuorien pelaajien työskentelystä ja pelaajien eteenpäin viemisestä urallaan.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Tämä nyt on ihan huttupaskaa. Siellä on kaikilla KHL:n kärkijengeillä myös ”nuoria junnuja opettelemassa” ja ei se mitään ongelmaa aiheuta.

Tottakai Venäjän junnutuotanto on laajempaa kuin Suomessa ja hyviä nuoria pelaajia tulee laajemmin, mutta kyllä niitä Suomessakin löytyy.

Itse toivoisin muutosta Jokereiden junnupolitiikkaan sen osalta, että yritettäisiin saada mukaan joka kaudelle 2-3 kovempaa junnua nykyisen 10-15 keskinkertaisen sijasta. Eli ei haalittaisi isolla kauhalla noita ns. Mestistason junnuja vaan yritettäisiin löytää keinot pitää/hankkia ihan ikäluokan parhaita nuoria muuta

Ja tottakai samassa yhteydessä myös valmennus uusiksi siten, että siellä olisi sellaisia nimiä ketkä nauttivat myös nuorien pelaajien työskentelystä ja pelaajien eteenpäin viemisestä urallaan.
Samaa mieltä 100%. Ja nuorille myös peliaikaa, ei vain penkin päässä istumista.

Toistan toisessa ketjussa toteamani: yli 30-vuotiaiden rekrytointi on riskittömämpää kuin nuorten, kun tiedetään aika tarkkaan, mitä on maksimissaan saatavissa pelaajista irti, MUTTA samalla menetetään yksi jääkiekon ihanimmista asioista - nuorten pelaajien kehittymisen ja osan heistä kukkaan puhkeamisen seuraaminen. Hyvänä esimerkkinä Eeli Tolvanen. Oli unohtumaton elämys todistaa nuoren pojan rohkeus ja itseluottamus nousta käytännössä välittömästi tilaisuuden saadessaan yhdeksi Jokereiden eturivin hyökkääjistä. Eeli on kiehtova, urallaan eteenpäin pyrkivä pelaaja, jota on mielenkiintoista seurata myös Pohjois-Amerikassa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Maksukykyä Jokereilla on, mutta nuoret hurjat menevät peliajan ja roolin perässä. Mikä on tietysti ihan ymmärrettävää.

Tossa se ongelma onkin. Jokereilta puuttuu suunnitelmallisuus kehittää niitä pelaajia. Pelkän peluutuksen lisäksi pitäisi oikeasti olla myös väylä saada Mestistä kovempia pelejä pelaajan vyölle. Otetaan Rindell esimerkiksi. Espoossa paukutti C:ssä piste per peli C:tä ja tiedossa varmasti oli, että Espoon polku veisi lopulta aivan korkeintaan Mestikseen senhetkinen tilanne huomioiden. Noilla spekseillä sulla on pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä tasan yksi vaihtoehto ja se on Nordis. Vaikka meiltä olisi osoitettu kiinnostusta, niin tuskin tavoitteellinen ja järkevä jätkä Ilmalaan siirtyisi. Lopulta toki breikkasi Mikkelissä, mutta jo lähtökohtaisesti Jokerit tuskin oli mikään vaihtoehto kun miettii junnujoukkueita.

Ton pitäisi mennä niin, että Rindellin kaltainen jannu ei edes vilkaise Nordikselle jos Ilmalaan on mitään mahdollisuuksia. Breikin miesten peleihin voi tehdä sitten vaikka Mikkelissä, mutta siten, että pelaajaan on selkeä yhteys ja kaikki osapuolet ovat sitä mieltä, että lopullinen tavoite on vetää Hartwallilla kotijoukkueen paidassa muitakin kuin maajoukkuepelejä. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että esimerkiksi mä siirtyisin silmääkään räpäyttämättä Nordikselle jos ikää olisi 15-18 vuotta vähemmän, ammattilaisuraan olisi eväitä ja sinne mahtuisin. Olkoon meillä junnuissa miten hyvä valmennus tahansa, väylä ammattilaisuuteen on Nordiksella huomattavasti lyhyempi ja todennäköisemmin sitä kautta myös väylä isommille KHL-masseille on lyhyempi, olettaen ettei ihan NHL:ään riitä. Vantaalle pelaamaan kulukorvauksilla pääsee Nordikseltakin, mutta Ilmalasta ei puoleen vuosikymmeneen ole breikannut kukaan jos mietitään missä junnukannukset on hankittu.

Miten mä hoitaisin asian? Ihan selkeä kartoitusjärjestelmä junnuihin. Tuodaan lahjakkaimmat B-junnut tänne vaikka väkisin. Ikäluokkansa kärkijätkille tarjotaan vaikka kämppää, vanhemmille duunia tai vastaavaa, jotta päätyvät meidän junnuputkeen. Valmennus aivan minttiin, se pari ylimääräistä palkollista maksaa kyllä itsensä takaisin pitkässä juoksussa. A:n kovimmille talenteille pahvit ja kylkeen klasuuli, että Liigaan saa sopimuksen tehdä koska tahansa minkälaisin ehdoin tahansa, mutta KHL:ään muualle kuin Jokereihin vasta kun ikää on esimerkiksi 25. Ei välttämättä kestäisi oikeudessa, mutta ainakin loisi selkeän siteen pelaajaan. Palkkiosysteemi sitten vielä kylkeen, että jos meillä tuollaisen lapun tehnyt pelaaja siirtyy Liigasta Ilmalaan, olkoon vaikka liigapahvin jo loputtua, Ilmalasta siirtyy kymppi tai pari Liigajoukkueelle "kehitysrahana". Edustukseen myös valmennukselle joku tulostavoite liittyen breikkaaviin junnuihin, niin Marjamäellä ja hänen seuraajillaan on intressi myös peluuttaa junnuja. Nykyiselläänhän edes lupauksia herättävät otteet eivät takaa edes näytönpaikkaa tai spottia osoittaa, että hyvät otteet eivät olleet vain tuuria. Tuossa systeemissä Liigan ei tarvitsisi millään muotoa toimia "farmina" ja sielläkin olisi intressejä kehittää pelaajaa muunkin kuin lyhyen tähtäimen edun mukaisesti. Pelaaja ei hirttäytyisi kiinni Kiekko-Vantaaseen, vaan kelvatessaan olisi tyystin valmis tekemään ammattilaissopparin Liigaan, mukanaan vielä pieni bonustägi kasvatusrahasta. Jos pelaaja breikkaa, se sataa Jokerien laariin. Jos pelaajasta ei ikinä kuoriudu KHL-tason peluria, niin tajuttomia tappioita ei siitä tule. Ja jos tuollaisista jätkistä yksi kymmenenestä breikkaa kunnolla KHL-tasolla, ollaan kirkkaasti voiton puolella.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Lueskelin eilen huvikseni Shl:n pistepörssiä, josko sieltä nousisi mielenkiintoisia senttereitä esiin.


Ei nuo Elitserienin kärkihepatkaan mitään varmoja KHL-onnistujia ole. Jokereilla kokemusta Harjusta, Olimbista, ja näillä näkymin myös Pudaksesta, jotka eivät ole pystyneet ottamaan johtavan pelaajan roolia. Onhan siellä sitten lisäksi vaikkapa Sotšin tämän kauden epäonnistujat, Joakim Lundström, Holloway etc. Perustaso ja odotusarvot ovat toki lähtökohtaisesti luokkaa kovemmat kuin liigasta hankituilla, mutta riskit ovat kovat.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tossa se ongelma onkin. Jokereilta puuttuu suunnitelmallisuus kehittää niitä pelaajia.

Olisi upeaa jos Jokereilla olisi kuvailemasi mukainen systeemi. Se olisi myös suomikiekon etu. Ongelma on että se ei ole venäjäkiekon eikä KHLlän etu. Siksi Jokerit operoi 30+ vuotiailla sarjajyrillä ja mestisjunnuilla.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Ei niitä junnuja edes Suomessa montaa ole joka pystyisi pelata Kohelossa. KHL on karvaperseiden liiga. Lundell ja parempi Räty voisi pystyä ottaa roolia muut jäisi osastolle ynnä muut. Heinolaa en laske koska on jo NHL-status.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Leksa Komarov tuskin jatkaa NHL:ssä. Olisiko Jokereissa käyttöä? Toisi ainakin niitä taklauksia ja räminää... ja sukunimikin jo melkein velvoittaa pelaamaan Jokereissa ;D
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Miksi ei pelaisi? Tienaa vielä ensi kaudellakin 2miljoonaa per kausi.

Näin juuri, 2 miljoonaa tulee farmissakin pelatessa vielä kaudella 2021-22 eli tulee kyllä tuon sopimuksen lusimaan loppuun Pohjois-Amerikassa. Eli kesällä 2022 olisi ensimmäinen realistinen ajankohta, ja tuolloin Komarov on jo 35,5 vuotias. Eli teoriassa muutama vuosi olisi vielä varmaan miehessä jäljellä, mutta toki varmaan puhtaasti alemmissa kentissä ja AV-pelaajana.

Ei siinä, hauska olisi nähdä Leksa Jokerit - paidassa ja jos en nyt ihan muista harhoja niin ihan kuin olisi joskus menneinä vuosina tuohon pienen mielenkiinnon jossain haastattelussa antanutkin tässä Jokereiden KHL - taipaleen aikana.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miksi ei pelaisi? Tienaa vielä ensi kaudellakin 2miljoonaa per kausi.

Näin juuri, 2 miljoonaa tulee farmissakin pelatessa vielä kaudella 2021-22 eli tulee kyllä tuon sopimuksen lusimaan loppuun Pohjois-Amerikassa
Eiköhän tuo sopimus osteta ulos, jos mikään joukkue ei poimi. Toki saa rahaa silti ja näin Dynamo on se todennäköisin vaihtoehto. Ei siinä, en itse ainakaan haluaisi nähdä yhtään noin vanhaa hankintaa Jokereihin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Joukkue kaipaa nuorennusta.
Kyllä mä silti Komarovin ottaisin jos olisi tarjolla.

Hännikäinen - Komarov - Anttila voisi olla aika kova neloskenttä.

Nuorennuksesta samaa mieltä. Mielestäni vähintään kolmosen laidasta pitäisi löytyä paikka lupaavimmalle omalle junnulle.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joulun tienoilla pohdin tätä ensi kauden joukkueen rakentamista itsekkin tässä osiossa.
Silloin pidin yhtenä ratkaisevana kysymyksenä tanskalaisduon Jensen&Regin tilannetta ja nythän siihen onkin olemassa vastaus ensin mainitun osalta jatkosopimuksen muodossa.

Mielellään ja hieman malttamattomanakin tässä odottelen sopimusuutisia koskien nyt ainakin Haapalan Henkkaa ja Kivistön Tommia, miksei toki Savi-Velluakin. Toki, toi veskariosastokin saisi pikku hiljaa "täyttyä" ainakin yhdellä nimellä.

Näistä kolmesta ainakin Haapala "nosti osakkeitaan" suht sopivasti neuvottelupöydässä joulukuun puolenvälin huimilla otteillaan, joten kiinnostusta saattaa olla hieman muualtakin.
Kivistön Tommihan kuuluu kalustoon ja toki Stounin peliesityksetkin puhuvat jatkosopparin puolesta.
Savinaisen pelaajaprofiili on ainakin itseeni tehnyt suuren vaikutuksen ja täytyy kyllä Savi-Vellun tapauksessa myöntää että toi parin frendin palkkaaminen seuraneideiks kauden13-14 idänreissulle nostaa entisestään kaverin arvoa minun silmissäni.

Tottahan on toki sekin seikka, jonka jotkut palstaveljet ja -sisaret ovatkit ansioituneesti ottaneet täällä esille.
Eli joukkue on keski-iältään sarjan vanhin? Ja uusia, nuoria ja nälkäisiä sekä samalla valmiita pelimiehiähän tuo rosteri kyllä huutaisi useampia. Tosin tässäkin "ravintoketjussa" änäri poimii ainakin ne potentiaaliset nimet suht äkkiä pois kuljeksimasta täysin luonnollisesti.

Tähän mennessä näkisin ainoastaan Tolvasen Eelin täyttäneen (ylittäneen) nuo kohtuullisen vaativat lapikkaat KHL-aikakaudella, sitten onkin ollut kymmenkunta tettiläistä joilla vain eivät ole eväät riittäneet pelaamaan tätä sarjaa jatkuvalla syötöllä, toki myös valmennusjohdon (kuin seurajohdonkin?) luottamuskin on ollut näihin nuoriin suhteellisen alhaisella tasolla.

Noita nuorten MM-kisoja seuratessa tuli muuten mieleen "vanhat hyvät ajat", kun oikeastaan isoimmat ylpeyden aiheet olivat näin Jokerit näkökantilta että nuoret pelaajamme olivat useinmiten vahvasti edustettuna näissä nuorten arvokisoissa vuodesta toiseen. No, ne oli niitä aikoja ja nyt on nyt.

Nurmisen Pasihan se tosin tais aikanaan jo todeta että KHL on karvaperseiden liiga, tiedä sitten häntä kuinka oikeassa Nupe toteamuksessaan lopulta oli ja tarvitseeko kaikkien pelaajien joukkueessa täyttää tuota vaatimusta pärjätäkseen.
 
Viimeksi muokattu:

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Häpä Oksanen Sen nuorentamisen voi myös tehdä niin että ei ota kuusitoistakesäisiä joukkuetta täyteen vaan ikähaarukasta 18-26v pyrkii saamaan ukkoja.

Itse alan taipumaan siihen, että kun Pihlströmin lisäksi ulos on työnnettävä Regin(niin hieno mies kuin onkin), jollei ota 4.ketjun roolia ja Anttila jollei ota rotaatio&nelosketjun roolia. Lepistön rooliksi tosiaan max 3-pari. Joukkuetta on pakko saada nuoremmaksi ja nopeammaksi. Myös Savinaisen näen ensi vuonna hiukan ongelmaisena koska kyllä se Vellunkin jalka painaa kun liikettä katsoo. Ikää tulee 35v. Jatkoa kyllä, mutta aivan mottipäistä jos pyytää niin uutta tilalle. Jokerit on hiukan tiedostaen tai tiedostamatta ajautunut kierteeseen missä näille kokeneille jaetaan jatkolappuja aika avokätisesti. Näiden kokeneiden roolia on saatava pienemmäksi.Vaikka KHL on karvaperse sarja niin ehdoin tahdoin ei ole syytä olla sen haitarin yläpäässä.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Ja itseasiassa tuon jengin nuorentaminen ja keski-iän laskeminen ei ole mikään helppo työ, jos jengistä iso osa aina jatkaa. Jos vaikka 25 pelaajasta 20 vanhaa jatkaa niin tuosta näiden osalta keski-ikä nousee aina vuoden. Käytännössä siis niiden 5 vaihtuvan pelaajan osalta pitää aika paljonkin nuorempia tulla sisään, jotta edes keski-ikä varsinaisesti laskee.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Seuraavilla herroilla on siis ensi kaudesta (tai pidemmälle ulottuva) sopimus:

Hyökkäys:

Haapala
Halme
Jensen
Joensuu
Junttila
Norman
O'neill
Pakarinen
Schroeder

Puolustus:

Friman
Krejcik
Pudas
Sklenicka

Maalivahdit:

-

Tämän perusteella alustavasti suurimmat huolet ensi kauden osalta on peräpäässä. Mikäli ulostamisia ei tule, saa nuo tyhjät paikat täyttävät olla melkoisia huipunveljiä. Hyökkäyksessä on tärkeitä palasia kiinni ja siellä enemmän pelivaraa. Maalivahdeista uskoisi ainakin toisen jatkavan, jollei nyt ole menneet pahemmin rikki tämän hetkisessä kaaoksessa.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Puolustuksen lisäksi kokoonpano huutaa maalintekijää jolla ei ole monen kuukauden kuivia kausia.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joko piirrellään Bobia puolustukseen? Näyttää olevan Leafsin koirankopissa. Pari hassua peliä pienellä peliajalla ja nyt taas poppareilla. Meininki on kuin Marjamäen Jokereissa tulokkaiden kanssa.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Joko piirrellään Bobia puolustukseen? Näyttää olevan Leafsin koirankopissa. Pari hassua peliä pienellä peliajalla ja nyt taas poppareilla. Meininki on kuin Marjamäen Jokereissa tulokkaiden kanssa.

Kyllä tossa vielä ollaan aika kaukana Marjamäen tyylistä, kun Late laittaa pojat katsomosta käsin tekemään laukasukarttoja. Ja istuttaa poikia jossain varustekopissa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä tossa vielä ollaan aika kaukana Marjamäen tyylistä, kun Late laittaa pojat katsomosta käsin tekemään laukasukarttoja. Ja istuttaa poikia jossain varustekopissa.
Ja hyvin kaukana siitä että vaikka Lehtosella menisi kaikki penkin alle Torontossa, että tulisi Jokereihin. Primeiässä ja isot massit tekemättä. Tsska,SKA,Kazan jne tarjoavat varmasti 1-1,5m€ lappua 13% verotuksella niin siinä ei paljon Suomi kuviot paina kun saat Venäjältä nettona 3-5 x mitä härmässä. Edes K&V ei voi olla niin pihalla että haihatelee Lehtosen perään.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Edes K&V ei voi olla niin pihalla että haihatelee Lehtosen perään.

Eikös Lehtonen ole kuitenkin sen ikäinen (-94), että on vielä kaksi seuraavaa kautta Jokereiden ”omaisuutta” KHL:ssa? Ja tämä siis teoria tasolla.

Eli vähintään sitten Jokerit tulevat saamaan KHL:n parhaasta pakista ”aika mukavat” siirtokorvaukset, jos johonkin jättiläiseen siirtyy.

Mutta turhaa spekulointia, koska Lehtonen tulee kyllä lyömään läpi NHL:ssa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikös Lehtonen ole kuitenkin sen ikäinen (-94), että on vielä kaksi seuraavaa kautta Jokereiden ”omaisuutta” KHL:ssa? Ja tämä siis teoria tasolla.

Eli vähintään sitten Jokerit tulevat saamaan KHL:n parhaasta pakista ”aika mukavat” siirtokorvaukset, jos johonkin jättiläiseen siirtyy.

Mutta turhaa spekulointia, koska Lehtonen tulee kyllä lyömään läpi NHL:ssa.
Voi olla. Pihalla siitä miten nuo menee mutta kyllähän ne Moseksenkin oikeudet liikahti SKAlle. Ei se ainakaan paraatimarssina ole Lehtosella lähtenyt änärissä liikkeelle, joten ihan tehtaan takuuta en antaisi.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Seurasiko kukaan alkukaudesta liigaa ja nordiksella pyörähtänyttä Otto Koivula? Olisi oma varaus ja näillä tietoa sopimus katkolla. 2v kovia pelejä Jokereiden 3-4 ketjussa ja sit mahdollisesti uus yritys rapakon takana? Miehen kokoinen ja ikää se 23v ens kauden alussa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Vaikka toista Jarkko Ruutua ei olekkaan olemassa, niin mä haluisin jonkun vähän saman tyylisen pelaajan Jokereihin. Joku ns. nelosketjun hämmentäjä, joka voisi pelata hyvää peruspeliä ja samalla hämmentää vastustajan pelaajia ja ajaa sisään kovia pommeja.

Juhani Tyrväinen taitaa olla kasvanut ulos tuosta roolista ja olisi ehkä "liian hyvä" kiekollisena tuohon hämmentäjän rooliin. Velipoika Antti taas on varmaan jo nähty?

Ikosen paikalle tässä mietin täyttäjää.

Ehkä Otto Karvinen? Oululaisten mukaan matkaa Stadiin, mutta eiköhän se tuonne kaupungin kakkosjengiin ole menossa.

Astetta kovempi kaveri neloseen voisi olla Miikka Salomäki. Itse näkisin myös tuon Samuel Heleniuksen Anttilan manttelinperijänä. Kasvakoon Liigassa vielä kauden?

Edit: onko jollain havaintoa Tommi Tikasta?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös