Masentaja

Jäsen
Jokerien erikoistilannepelaaminen on katastrofaalista. Alivoimalla vastustaja pääsee pyörittämään usein koko 2 minuuttia täysin vapaasti ylivoimaa, hyökkäyksen vastaanotossa peruutetaan suosiolla neliöön ja siinä ollaan sen kummemmin liikkumatta. Tämä luo vastustajalle hurjan määrän todella hyviä maalintekopaikkoja. Ylivoimalla taasen Jokerit pitää kiekkoa (jos saa sen joskus alueelle) ja hautoo aivan liikaa. Tänään näkyi varsinkin Teuvolta todella pitkää seisovilla jaloilla veivaamista. Mikäs sen helpompaa viholliselle, kuin blokata seisovalta jätkältä syöttölinjat kun muu nelikko ei edes yritä hakea paikkaa!

Valtonen ja Nurminen, tän saa käyttää: Vetäkää yhdet treenit pelkkää ylivoimaa, vaikka ilman neliötä ja veskaria. Ainoa ehto kiekolliselle pelille on, että yhdelläkään jätkällä ei ole kiekko yli 2s kerrallaan ja sille, joka on syötön antanut ei saa syöttää takaisin suoraan. Sinne voi keskelle heitellä vaikka mailoja jäälle jotta joutuu vähän hakemaan niitä linjoja ja nostamaan kiekkoa. Ja Kousalle oma harjoitus, nimittäin syötön vastaanottaminen. Ei vaan voi päästää tuollaisia määriä hasardeja keskialueelle, kun ei osaa ottaa kiekkoa vastaan. Myös viivapelaaminen on meillä todella hidasta, vastustaja pääsee heittämällä iholle, ilman mitään ongelmaa ja pelkoa siitä että meidän pelaaja tekisi mitään ratkaisevaa. Hitaus, molemmissa päissä, aiheuttaa sen että aktiivisella alivoimalla vastustaja tuhoaa meidän ylivoiman täydellisesti.

Kommentteja?
 
"Jotenkin tulee aina turvallinen olo kun Rantala ja Fonselius on tuomareina, tulee johdonmukaisia päätöksiä ja linja pysyy koko pelin." -Tomek Valtonen

Infinity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, maajoukkue
Kiitos aloituksesta Masentaja. Olen koko syksyn kyseenalaistanut Kousan paikan YV:ssä ja olen siitä edelleen samaa mieltä. Kousa on ilmeisesti toiminut hyvin HIFKin YV:llä muinoin mutta ei se ole mikään pikavoitto meidän ylivoimaan. Kun pelillinen taso ei riitä niin se ei riitä. Peltolankin kuti löytää satavarmana paremmin perille kuin Kousan. Kunhan Eronen ja Dehner saadaan takaisin kokoonpanoon ei Kousalle löydy missään nimessä tilaa kumpaankaan YV:seen.

AV on karseaa katseltavaa. Lukon AV piti tänään meitä pilkkanaan niin että hävetti.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kommentteja?
Alivoimapelaaminen on ollut tähän asti hyvää. En ulkoa muista tilastoja, mutta muistaakseni 1ügan kärkikastia (olisko 3. vai 4. paras?). Se että Teräväinen pelasi alivoimaa junnuskaboissa, ei välttämättä tarkoita sitä että hän vahvistaisi Jokereiden alivoimapelaamista.

Ylivoima on täysin surkeata ja siitä en jaksa edes aloittaa...
 
Yeah, baby!

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Alivoima on ollut (passiivisuudesta huolimatta) ihan ok tasolla. Jokereiden suurin ongelma AV:llä on että puolustuspään aloituksia hävitään aivan liikaa.

YV ei toimi, koska kukaan ei liiku. Aina kun kundit ovat liikkuneet on tälläkin kaudella saatu hyvännäköistä pyöritystä aikaan.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, AS Roma!
Alivoimapelaaminen on ollut tähän asti hyvää. En ulkoa muista tilastoja, mutta muistaakseni 1ügan kärkikastia (olisko 3. vai 4. paras?).

Ylivoima on täysin surkeata ja siitä en jaksa edes aloittaa...

Ainakin liigan sivujen mukaan 9. parasta AV:ta eli aika optimistinen mielikuva sinulla oli. Tosin tässä synkkyyden keskellä kaikki positiivinen ajattelu on varmaan mielelle ihan hyväksi. Kiva kyllä kuulla, että joku jopa tykkää meidän AV:sta ja pitää sitä hyvänä. Arvostan.
 

Ridge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Alivoimaan voisi ottaa mallia vaikka naapurista kuinka paineistetaan järkevästi ja oikea-aikaisesti ajamatta kuitenkaan itseään tilanteen ulkopuolelle. Toimii huomattavasti paremmin, kuin Jokereiden järkyttävän passiivinen ja pieni neliö Irvingin sylissä. Sama homma jatkunut nyt useita kausia. Hanttako siitä alivoimasta vastaa?
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Taisi muuten lukko pelissä Tereväinen pelata alivoimaa. Ei muuten näyttäny pahalta yhtään, Teräväinen kevyt rakenteisena pelaajana jaksoi olla aktiivinen paljon pidempään, kun muu kolmikko oli jo hapoilla. Teräväisen heikkoudet tulevat esiin laitojen lähellä, mutta av pelissä teräväienen oli loistava katkomaan pelisilmällään syöttösuuntia, ei ollenkaan huono kokeilu mielestäni Valtoselta tämä Karri kiven kortti nyt Jokereissakin.
 
Hyi helvet## joku oli keittänyt aamulla pahaa kahvia hallilla!- No Duncan Keitti.

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
Passiivisen alivoimaneliön ideana pitäisi olla vaarallisten poikittaissyöttöjen estäminen ja samaan aikaan luottaminen siihen, että maalivahti pystyy hoitamaan suorat vedot sektorin ulkopuolelta. Tämä on toiminut tällä kaudella vain siltä osin, ettei Irvingiä ole viivakudeilla montaa kertaa yllätetty, vaikka edessä olisi ollut paksukin maski.

Liigassa aggressiiivisen alivoiman pitäisi toimia paremmin kuin passiivisen, koska keskiverrolla yv-pelaajan taidot eivät riitä syöttämään tai laukomaan tarkasti ja kovaa paineistettuna.
 

seeseeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Liigassa aggressiiivisen alivoiman pitäisi toimia paremmin kuin passiivisen, koska keskiverrolla yv-pelaajan taidot eivät riitä syöttämään tai laukomaan tarkasti ja kovaa paineistettuna.
Nimenomaan. Kokeilla sitä ainakin kannattaisi, ja nyt viikonlopun matseissa olisi hyvä aikakin siihen, sillä Kärpillä on taitoa pistää poikittaislättyä ylivoimalla jos saavat vähän liikaa tilaa ja aikaa.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eihän tässä mestaruus ole tuoksahtanut tällä kaudella missään vaiheessa, mutta jos säälejä pidemmälle yritetään räpiköidä niin molempia erikoistilanne pelaamisia on parannettava. Alivoiman osalta ei niin väliä pelataanko passiivista vai aktiivista, mutta ei sitä nyt perkele käsi kädessä siellä tarvitse seistä ja alistua neliöön ilman mitään paineistusta.

Ylivoima vetää sanattomaksi. Olisiko se ihan mahdoton ajatus, että annettaisiin Jerenkin ampua viivasta.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
Nimenomaan. Kokeilla sitä ainakin kannattaisi, ja nyt viikonlopun matseissa olisi hyvä aikakin siihen, sillä Kärpillä on taitoa pistää poikittaislättyä ylivoimalla jos saavat vähän liikaa tilaa ja aikaa.
Kärpät on ehkä se säännön vahvistava poikkeus tässä tapauksessa, eli uskoisin passiiivisemman alivoiman hyvin pelattuna toimivan heitä vastaan paremmin, koska Kärpiltä löytyy monia Liigan mittapuulla poikkeuksellisen taitavia pelaajia. Aaltosen kädet eivät jäädy vaikka joku av-pelaajista tulisi kovaa päälle, mutta hyvät kädet eivät paljoa hyödytä, jos ns. vaaralliset syöttölinjat ovat peitettynä, niin kuin ne hyvin pelatussa passiivisessa alivoimassa ovat. Kärpiltä ei myöskään minusta löydy yhtään jäätävän hyvää laukojaa (vrt. Tapparan Palola), joten viivakuditkaan eivät ole mikään erityinen uhka.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT Helsinki vuoteen 2013, Ässät, KooKoo
Alivoimapelaamisen kohdalla tulee minusta muistaa myös se, että tällä kaudella kaiken muun turhauttavan ohella Jokerit on ottanut hirveästi tyhmiä jäähyjä. Kertoo tietysti osaltaan siitä, ettei peli ole kulkenut oikein missään vaiheessa. Varmasti myös on tuomareilta helppoja vihellyksiä joitain, muttei mennä nyt siihen.

Ylivoiman osalta on tuossa oikeastaan kaikki kuvattu edellä...
 
"En ymmärrä, mitä joukkuehenkeä siinä tarvitaan, että hiihtää osuutensa täysillä ja läppää seuraavaa olkapäälle." Sami "Musti" Jauhojärven kommentti viestihiihdosta

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, AS Roma!
Alivoimapelaamisen kohdalla tulee minusta muistaa myös se, että tällä kaudella kaiken muun turhauttavan ohella Jokerit on ottanut hirveästi tyhmiä jäähyjä.
Onneksi tää ei sentään voi tulla kenellekään yllätyksenä, jos lataat SM-Liigaan rosteriin Väänäsen, Karalahden, Ruudun, Ben-Amorin, Niemen, A. Tyrväisen, Lambergin ja J. Tyrväisen. Oisvat nyt edes tajunneet laittaa AV:n kuntoon pelkästään ton takia, että jo elokuussa pystyi sanomaan, että Jokerit tulee kyllä jäähypörssin voittamaan joukkueena.
 

Pande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU
Onhan tuo erikoistilannepelaaminen SÄÄLITTÄVÄN näköistä räpellystä. Yv:llä vastustajalla on vaarallisemmat paikat ja kiekkoa ei saada edes hyökkäyspäätyyn.

Av:lla taas vastustaja heittelee kiekkoa miten haluaa neliön läpi ja nelikko juoksee kuin pässi narussa. Siihen kun vielä lisätään, että otetaan tyhmiä jäähyjä useampi per peli, niin tässä on tulos.

Miten se voi olla noin vaikeaa!? Aivan sama millaista peli muuten on jos vastustaja vie 100-0 nämä erikoistilanteet.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Jokereiden erikoistilannepelaaminen on tällä hetkellä pahempi murheenkryyni, kuin Kousa kentällä. Koska sitä ei ole.

Alivoima on ollut todella monta peliä jo paikallaan seisoskelua, tänään ainoan poikkeuksen teki Teräväinen joka haki aktiivisesti kiekonriistoja ja saikin yhdellä alivoimalla purettua kiekon neljästi. Muut sitten vetäytyivät kiltisti pieneen neliöön ja antoivat vapaat kädet Kärppien taitureille.

Ylivoimakin palasi sitten tutulle tasolleen yhden pelin suonenvedon jälkeen. Kaksi läpiajoa omaan päähän noin puolen minuutin(?) sisällä täytyy olla jo jokin ennätys.
 
Pöö

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, LFC, RoPS, NYG, FIN, ARG, ANA, Bulls
Ylivoimapelaaminen on toiminut tammikuussa kuin unelma ykköskentän turvin. Viime peleissä ainakin. Maaleja syntyy kokoajan ja kuvio on aika yksinkertainen, joka useinmiten toimii kun lauotaan. Ylivoima on selkeästi nopeutunut. Kiekkoa viivalle ja laukauksia kohti maalia. Toinen kuvio on nähtävillä helposti, jossa kiekko liikkuu Teuvolta laidalta maalille kuin Nuorten MM-kisoissa.
 

Gemondo

Jäsen
Ylivoimapelaaminen on toiminut tammikuussa kuin unelma ykköskentän turvin. Viime peleissä ainakin.
Näinkin voisi sanoa, nimittäin kahdessa edellisessä ottelussa 7/10. 70% yv-tehokkuus on todella kova lukema vaikka vastustajat olivatkin Liigan heikoimpia. Tässä herääkin kysymys että kannattaako Kousaa edes harkita enää päästämään ylivoimalle koomailemaan ja pilaamaan hyvää flowta?
 
Kuukauden kunnianosoitus
Rich Pilon

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
Ei Jokerit läheskään niin hyvää ylivoimaa pelannut tällä viikolla kuin tilastot antavat ymmärtää. Nagyn ja Mosesin maalit tulivat suorista hyökkäyksistä eikä Koivistonkaan maalia edeltänyt mikään organisoitu pyöritys. Edelleen kunnollisen pakkopelin käyntiin saaminen on hyvin vaikeaa.

Tässä herääkin kysymys että kannattaako Kousaa edes harkita enää päästämään ylivoimalle koomailemaan ja pilaamaan hyvää flowta?
Tämän kauden Kousa on ollut lähinnä rasite, mutta omalla huipputasollaan pelaava Kousa olisi oikein hyvä lisä ylivoimaan. Eri asia on, pääseekö Kousa vireeseen enää tänä keväänä Jokereissa, vai löyytykö kadoksissa ollut itseluottamus vain maisemanvaihdoksen kautta.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, LFC, RoPS, NYG, FIN, ARG, ANA, Bulls
Minulle on ihan sama sinänsä, että tuleeko ne yv-maalit jonkin kauniin kuvion päätteksi tai suoran hyökkäyksen jälkeen. Pääasia on, että tuota yv-pelin onnistumisprosenttia saadaan reilusti ylöspäin tärkeimpien pelien lähestyessä.
 
Suosikkijoukkue
Jarskan Jokerit
Ei Jokerit läheskään niin hyvää ylivoimaa pelannut tällä viikolla kuin tilastot antavat ymmärtää.
Kyllä Jokerit pelasi tasan niin hyvää ylivoimaa, kuin tilastot näyttävät. Jos ylivoimalla tehdään maali, niin silloin ylivoima on onnistunut.

Lämsän aikana yv:n ensisijainen tavoite oli päästä hyökkäysalueen kulmiin ja saada sitä kautta pakkopeli rauhoittumaan.
Nyt Valtosen aikana yv:n ensisijainen tavoite on maalinteko suorasta hyökkäyksestä. Pakkopeliin ryhdytään vasta pakon sanelemana.
 
6-1, 5-0, 3-7, 5-3, 7-3

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä Jokerit pelasi tasan niin hyvää ylivoimaa, kuin tilastot näyttävät. Jos ylivoimalla tehdään maali, niin silloin ylivoima on onnistunut.
Haiskahtaa saivartelulta. Jos Jokerit pelaa hyvää ylivoimaa, niin pelasiko TPS sitten huonoa alivoimaa? Voiko hyvää ylivoimaa pelata niin, että vastustaja samalla pelaa myös hyvää alivoimaa?

Ehkä näitä asioita kannattaisi pohtia hiukan pidemmälle kuin pelkästään ulottaa analyysi tehtyjen maalien määrään. Olen Dekon kanssa samaa mieltä siitä, että Jokereiden yv:ssä on vielä kehitettävää. Itse kaipaisin aavistuksen enemmän lisää fyysistä voimaa, röyhkeyttä ja oikea-aikaisuutta maalineduspelaamiseen.
 
JHag: Mutta ilkeyttä HIFK:ssa ei ole pätkääkään, ei myöskään kovuutta alakerrassa.

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
Nyt Valtosen aikana yv:n ensisijainen tavoite on maalinteko suorasta hyökkäyksestä.
Ei kannata laskea sen varaan, että Jokerit onnistuisi parempia joukkueita vastaan tekemään säännöllisesti yv-maaleja suorista hyökkäyksistä. Parempia joukkeita vastaan on oleellista saada ylivoimalla kiekko ja miehet liikkumaan nopeasti.

Itse kaipaisin aavistuksen enemmän lisää fyysistä voimaa, röyhkeyttä ja oikea-aikaisuutta maalineduspelaamiseen.
Voisin väittää, että liigan keskivertoa suurempi osuus Jokereiden yv-maaleista on tullut maalin edustalta ja vastaavasti one-timereista ja viivakudeista maaleja on tullut aika vähän, koska vastustajan av-nelikkoa ei ole kovinkaan montaa kertaa onnistuttu sahaamaan halki.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Ei kannata laskea sen varaan, että Jokerit onnistuisi parempia joukkueita vastaan tekemään säännöllisesti yv-maaleja suorista hyökkäyksistä. Parempia joukkeita vastaan on oleellista saada ylivoimalla kiekko ja miehet liikkumaan nopeasti.
Miten vastustajan taso liittyy suorien hyökkäysten järkevyyteen? Minä luulen, että ne toimivat ihan samassa suhteessa kuin huonojakin joukkueita vastaan. Tepsiä ja KalPaa vastaan maaleja on kohtalaisen helppo rakentaa millä tahansa keinolla ja Kärpät ja Tappara eivät kovin vaivatta ole yllätettävissä millään keinoin. Jos Jokerit pystyy tuottamaan maalipaikkoja suorillakin hyökkäyksillä, niin kyllä niitä kannattaa viljellä ihan vastustajasta riippumatta.

Tomek sanoi joukkueen aloittaneen kaikkien tilastojen laskemisen alusta valmennuksen vaihduttua ja luulenpa, että niissä tilastoissa Jokereiden yv mahtuu liigassa kolmen kärkeen. Siihen voinee olla ihan tyytyväinen riippumatta siitä, miten ne maalit on tehty. Se on muutenkin ihan triviaali asia onko joku näistä kahden viimeisen pelin yv-maaleista ollut sellainen, jollaisia ei normaalisti tule. Jos kymmenestä ylivoimasta tekee keskimäärin kaksi maalia, niin prosenttia voidaan pitää jo melko hyvänä. Jokerit teki seitsemän, joka on kaikin puolin ihan poikkeuksellista tehokkuutta. Tyylipisteillä ei ole mitään väliä, sillä jotain siellä ihan selkeästi tehdään oikein.
 
DON'T PANIC
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy