Jokereihin liittyvät pelin ulkopuoliset asiat

  • 430 813
  • 2 379
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Todellakin luulee - todennäköisesti koska Jokereilla ei ole mitään vaikutusmahdollisuutta asiaan. Sinne mennään mihin käsky käy, ja toki yritetään siellä sitten parhaan mukaan toimia.

Lisää palstatotuuksia. Jokainenhan voi kertoa täällä ihan mitä huvittaa oman agendansa tueksi. Yhtään faktaa kenelläkään ei ole tähänkään asiaan esittää, ei ole ollut viimeiseen seitsemään vuoteen eikä tule olemaan jatkossakaan.

Jokerit muuten teki keväällä itse päätöksen jättää playoffit pelaamatta. Miksei tuossa käynyt käsky lähteä Venäjälle? Eikö tuo teoria toimikaan?
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei kai tässä tarvi mitään valehdella. Luuleeko joku oikeasti, että Jokereiden tasoisessa organisaatiossa ei hoidettaisi etukäteen tällaista yksinkertaista asiaa kuntoon ja varmistettaisi pelaajien ja taustahenkilöiden turvallisuutta?
En ny tiiä ootko sää ihan tosissas, mutta jatketaan ny vähän leikkiä. Mikähän on Jokerien tasoisessa organisaatiossa se ensimmäinen vaihe tätä prosessia? "1. Social distancing in hockey game as a player"?
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Mikähän on Jokerien tasoisessa organisaatiossa se ensimmäinen vaihe tätä prosessia? "1. Social distancing in hockey game as a player"?

Eli mielestäsi se ongelma onkin vasta se pelaaminen siellä kaukalossa, eikä se missä pelataan? Mielestäni se menee niin, että jos tuohon asti päästään, että ongelma on vasta kaukalossa, niin sittenhän ollaan jo reilusti voiton puolella.

Ei kait siellä kukaan pelannu ainuttakaan matsia sen jälkeen kun Jokeritkin ilmoitti jättävänsä pleijarit väliin. Ne peruttiin, ihan kaikilta.

Jokerit teki oman päätöksen ennen tätä. KHL oli jatkamassa sen jälkeen playoffeja kuudella joukkueella, ennen kuin päättivät perua koko homman.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jokerit teki oman päätöksen paljon ennen tätä.
Jokerit teki samalla tavalla oman päätöksen kuin lapsi, joka tekee itse oman päätöksen syödä vain puolet karkeistaan kerralla. Todellisuudessa päätöksen teki vakuutusyhtiö, (lapsen kohdalla vanhemmat).
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli mielestäsi se ongelma onkin vasta se pelaaminen siellä kaukalossa, eikä se missä pelataan? Mielestäni se menee niin, että jos tuohon asti päästään, että ongelma on vasta kaukalossa, niin sittenhän ollaan jo reilusti voiton puolella.



Jokerit teki oman päätöksen ennen tätä. KHL oli jatkamassa sen jälkeen playoffeja kuudella joukkueella, ennen kuin päättivät perua koko homman.
Hahhah... Ei siinä. Onnea valitsemallesi tielle.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luuleeko joku oikeasti, että Jokereiden tasoisessa organisaatiossa ei hoidettaisi etukäteen tällaista yksinkertaista asiaa kuntoon ja varmistettaisi pelaajien ja taustahenkilöiden turvallisuutta?

Suomessa pelatessaan voisin uskoakin Jokereilla olevan tuo asia enemmän omissa käsissä. Otetaan nopeasti ihan nopea ajatusleikki Jokereista ja kuplasta Venäjällä muutamilla ranskalaisilla viivoilla:

-Millä Jokerit varmistaa, että hotellin tilat siivotaan ja desinfioidaan säännöllisesti ja huolellisesti. Ja niin, ettei siivooja varmasti tuo mitään tartuntariskiä mukanaan?
-Missä tehdään ruoat ja kuka ne tekee? Miten varmistutaan, ettei kokkien puolesta ole tartuntariskiä? Jos omat kokit mukana, niin millä varmistutaan siitä, miten hyvin keittiöfasiliteetit on siivottu?
-Miten varmistetaan täysi eristys muista niin hotellissa kuin hallilla esimerkiksi hissien osalta? Suljetaanko pelaajat huoneisiinsa ja saavat lähteä ulos ainoastaan treeneihin ja peleihin?
-Kuka hoitaa kuljetukset ja logistiikan? Miten varmistetaan kaikkien siinä mukana olevien paikallisten henkilöiden tartuntavaarat? Miten varmistetaan, että bussit, kopit yms fasiliteetit on varmasti siivottu ja desinfioitu kunnolla?
-Toimiiko Jokerit hallissa täysin itsenäisesti olematta tekemisissä kenenkään hallin työntekijän kanssa? Jos ollaan tekemisissä, miten varmistetaan tartuntavaara?
-Miten hoidetaan ja valvotaan koko logistista ketjua ja järjestelyjä vierasreissuilla, missä on vielä vähemmän kontrollia omissa käsissä kuin siinä yhdessä vakio"kuplassaan"?

Tuosta voit sitten lähteä miettimään kuinka monta asiaa esimerkiksi noista kohtuullisen isoista riskitekijöistä on tosiaan täysin Jokereitten hallinnoitavissa. Vai onko kuitenkin niin, että Jokerit joutuu tuossa vaan luottamaan vieraaseen sanaan ja paikalliseen säntillisyyteen? Suomessa Jokereilla on huomattavasti paremmat mahdollisuudet vaikuttaa noihinkin asioihin ja sen lisäksi teerveystilanne pandemian osalta on Suomessa vielä todella merkittävästi parempi. Tästä vedän itse nopean johtopäätökseni ja vastaan kysymykseesi:

Siirtäessään kotipelit Venäjälle luulen todellakin, ettei Jokereitten organisaatiossa sellaista velhoa ole olemassakaan, joka tuollaiset "yksinkertaiset" asiat pystyy kohtuullisen hyvällä varmuudella hoitamaan.

Tämä toki taas oma mielipide ehkä jopa pienien perustelujen kanssa. Sulla on selkeästi täysin päinvastainen mielipide asiaan, mihin sulla toki on täysi oikeus. Mitään kovin uskottavia perusteluja sun luotolle venäläistä kuplaa kohtaan en tosin ole vielä nähnyt muuta kuin tasolla "kai ne nyt hoitaa" ja "ei se niin vaikeeta oo". Kyllä se nyt vaan valitettavasti on juuri niin vaikeeta.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan sivuhuomautuksena haluaisin heittää tähän väliin, että henkilökohtaisesti minulle on yksi ja sama, missä Jokerit pelaavat alkukaudesta. Ei ollut mitään suunnitelmia mennä Hartwallille tänä syksynä katsomaan, saisiko tartunnan jostain, tai tartuttaisinko tuhat muuta.

Tässä, jatkakaa riitelyä.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Mua kiinnostaa ihan aidosti, että onko tietyille tänne kirjoittaville olemassa mitään sellaista asiaa, joka saisi jättämään Jokerit. Siis esim. @Palokan Keisari, mitä pitäisi tapahtua, että toteaisit liian olevan liikaa? Venäjällä pelaaminen joukkueen pelaajien turvallisuuden vaarantaen ei sellainen ole, selkeästikään. Entä jos Jokerit menee nyt Minskiin pelaamaan? Missä se raja menee?

Muutkin voivat mieluusti vastata. Kysyn tätä siksi, että koko Jokereiden KHL-ajan on tullut vähä vähältä uusia hieman aikaisempaa epämiellyttävämpiä asioita, joihin on reagoitu lievällä vastenmielisyydellä, mutta silti moni jatkaa mukana tässä "junassa".

Mua taas kiinnostaa että pidätkö sitä jonakin ylpeyden aiheena kun olet täällä moralisoimassa muita ja ilmoitat ise jättäneesi tämän junan? Pidätkö itseäsi sankarina? Oletko ylpeä itsestäsi? Mä en kyllä hirveästi jaksaisi lähteä kritisoimaan tätä joukkoa joka pysyy junassa mukana. Ainakin he voivat pää pystyssä sanoa että ovat olleet joukkueen tukena myös vaikeina aikoina eivätkä luikkineet pakoon vastoinkäymisten edessä. Puhumattakaan siitä että kehtaavat sillä vielä ylpeillä palstalla ja kerätä vähän sääliä ja tykkäyksiä. Vastenmielistä.

Vaikeat ajat tässä on käsillä. Jos Joukkue siirtyy Venäjälle niin ei se ainakaan itseä saa hyppäämään pois junasta. Tilanne on vaikea eikä hyviä vaihtoehtoja ole. Itse en haluaisi että Jokerit menee Venäjälle pelaamaan kotipelejä. Kauden alkua pitäisi ehdottomasti siirtää. Toisaalta Olisi melkoinen katastrofi jos ei pelata ollenkaan. Jos Venäjälle mennään niin luotan siihen että Jokerit järjestää asiat niin että se on koko joukkueelle mahdollisimman turvallista ja jos sitä ei pystytä takaamaan niin sinne ei sitten lähdetä. Mitä kysymykseesi tulee niin varmasti nimen muuttaminen, pysyvä muutto Venäjälle ilman mitään nykyisen kaltaista kriisiä ja 100% omistus Venäläisille.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mä en kyllä hirveästi jaksaisi lähteä kritisoimaan tätä joukkoa joka pysyy junassa mukana. Ainakin he voivat pää pystyssä sanoa että ovat olleet joukkueen tukena myös vaikeina aikoina eivätkä luikkineet pakoon vastoinkäymisten edessä. Puhumattakaan siitä että kehtaavat sillä vielä ylpeillä palstalla ja kerätä vähän sääliä ja tykkäyksiä. Vastenmielistä.
Siitä voidaan kyllä keskustella onko nykyisen seuran tukeminen enemmän urhoollista vaiko kenties selkärangattomuutta kun pitäisi tehdä se oikeasti kipeä päätös tilanteessa jossa oma rakas seura on muuttunut omia arvoja vastoin toimivaksi venäläisen vallan orjaksi. Ja harvoinpa minä tänne mitään kirjoitan, enkä ole kyllä mitään ylpeillyt, saati "kerännyt sääliä". Hahah.


Mitä kysymykseesi tulee niin varmasti nimen muuttaminen, pysyvä muutto Venäjälle ilman mitään nykyisen kaltaista kriisiä ja 100% omistus Venäläisille.
Jos mietitään, mitä tästä skenaariosta seuraisi, tuohan on melkeinpä parasta mitä nykyiselle Jokerit-organisaatiolle voisi tapahtua, etenkin jos pitää nykyistä tilannetta ongelmallisena. Se nimittäin tarkoittaisi, että juniorit voisivat ottaa logonsa ja nimensä pois tältä nykyorganisaatiolta ja antaa ne uudelleen perustettavalle, Suomessa pelaavalle seuralle käyttöön. Tuo siis helpottaisi kovasti sitä, että tämä nykyinen Kurrin bulvaanifirma saataisiin heivattua sinne helvettiin jonne se kuuluukin.

Omana mielipiteenäni tästä tilanteesta sanon, että koronan takia Venäjälle lähteminen olisi ongelmallista monellakin tavalla sekä myös ironisen alleviivaavaa, muttei edes lähelle yhtä ongelmallista kuin se, jos lähtevät Minskiin. Jos sinne menevät, saisivat sinne myös jäädä kaikki päätösvallassa olevat bulvaanit Kurrista Vuoriseen. Huomautan taas, että pelaajia en tässä halua kritisoida yhtään sen enempää kuin vaikkapa sotilaita sodan julmuuksista.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minskissä pelaaminen on sitten ihan oma tapauksensa. Siinä ei Jokereilla vain taida olla yhtään mitään sanottavaa, kun Venäjä maksaa sekä Jokereitten kulut, että tukee Valko-Venäjän nykyistä hallintoa. Käytännössä ainoa toivo välttää Minskissä pelaaminen on Minskin siirtyminen pelaamaan kotiottelunsa Venäjälle "koronakuplaan". Tuohonkaan vaihtoehtoon en vain oikein uskio Venäjän ja Valko-Venäjän suhteiden takia. En usko mitään matkustusrajoitteita tulevan kummaltakaan osapuolelta Minskin pelien suhteen. Kurrilla vaihtoehdot välttää Minsk on siis jotakuinkin vain KHL:stä irtautuminen ja se ei taida tulla tapahtumaan ja Jokerit on siis käytännössä pakotettu siellä pelaamaan.

Se mikä taas on yllättävää ja vähintäänkin yhtä tuomittavaa on, että muut jääkiekkoliitot eivät näe ongelmaa MM-kisojen pelaamisessa Minskissä Suomi mukaanlukien. Venäjä ei ole rahoittamassa maajoukkueita ja sitä kautta pakottamassa maajoukkueita Minskiin ja ylipäätään siinä ei ole mitään ns. "pakollisia" kytkyjä, joita olisi käytännössä mahdoton välttää. Whataboutismia tai ei, mutta jos edes Venäjästä riippumaton Jääkiekkoliitto ei pysty tekemään välttämätöntä päätöstä jättää Minskin MM-kisat väliin poliittisista syistä, niin aika huono sitä on vaatia Jokereiltakaan. Maajoukkueen suhteen näen tuon valinnan myös henkilökohtaisina kannanottoina ja odottaisin pelaajienkin kantavan vastuuta kieltäytymällä maajoukkue-edustuksesta Minskin MM-kisojen osalta, mikäli Valko-Venäjän poliittinen tilanne ei ole siihen mennessä tehnyt täyskäännöstä. Tuskinpa tulee kuitenkaan tapahtumaan niin maajoukkueen kuin pelaajienkaan boikottia MM-kisoja kohtaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
@McMulligan luulempa, että se keskeisin ero MM-kisojen ja Jokereiden KHL-avauksen välillä on aikataulu. Jokereiden ja Dynamon matsi on parin viikon päästä, kun taas MM-kisoihin on joku yhdeksän kuukautta. Olen tismalleen samaa mieltä siitä, että mikäli jääkiekkoliitot eivät peruuta osallistumistaan Minskin kisoihin, ne tulee tuomita voimakkaasti. Itse asiassa, jos Valko-Venäjän tilanne pitkittyy yhtään tai jos siellä jo nyt tapahtuvat väkivaltaisuudet voimistuvat, osallistumisen peruuttamista pitäisi käyttää pakotteiden osana. Lukashenkan Valko-Venäjälle ei suomalaisilla organisaatioilla pitäisi olla mitään asiaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Se mikä taas on yllättävää ja vähintäänkin yhtä tuomittavaa on, että muut jääkiekkoliitot eivät näe ongelmaa MM-kisojen pelaamisessa Minskissä Suomi mukaanlukien.

Näinhän asia ei todella ole. Kaukana siitä.

Tähän asti kategorisesti kaksi jääkiekkoliittoa on ottanut kantaa. Latvian näkemys on kielteinen ja on johtamassa tilanteeseen, jossa Latvia irtaantuu MM-kisojen järjestämisestä. Liettuan jääkiekkoliitto on ottanut sekin kantaa ja tehnyt esityksen, jossa kisat järjestettäisiin Latviassa & Liettuassa.

Näin Latvia ja Liettua ovat virallisesti Valko-Venäjällä pelaamista vastaan.

Suomi ei ole ottanut kantaa. Oikeastaan vain Venäjä on ottanut myönteisen kannan pelaamiseen ja samaa on sanonut Ruotsin jääkiekkoliiton johtaja. Päätöstä heillä ei ole.

Muut jääkiekkoliitot odottavat, mitä tapahtuu. Jotain kuullaan, kun Valko-Venäjän tilanne on IIHF:n valtuuston käsittelyssä syyskuun puolivälissä teemalla "keskustellaan vallitsevasta tilanteesta ja kaikista turnaukseen liittyvistä päivityksistä".
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Seuraikoni Tikkanen ainakin puolustaa Lukashenkaa ja Putinia, kun ovat kovia kiekkomiehiä:


Kovaa kamaa nämä Edmontonin entiset lätkästarat. Juttu keskittyy MM-kisoihin, mutta epäilemättä Esa on sitä mieltä, että Jokerien tulisi pelata Minskissä myös jatkossa. Käsittämätön jätkä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi Suomi ottaisi sen riskin, että toisi tänne reilut 20 joukkueellista porukkaa tuomaan viruksen mukanaan? Eikö tuo olisi täysin älyvapaa idea?

Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta en malta olla ihmettelemättä tämän lainaamani tekstin logiikkaa: on siis mielestäsi täysin ok lähettää Jokerit Venäjälle pelaamaan näiden 20:n joukkueellisen kanssa, mutta olisi täysin älyvapaa idea, että nämä samat 20 joukkuetta porukoineen tulisivat Suomeen? Eikö näiden 20:n joukkueen porukoineen pitäisi lähtökohtaisesti olla testattuja ja terveiksi todettuja, mieluiten länsimaalaisin kriteerein, ennen kuin Jokereiden pelaaminen on turvallista myös Venäjällä? ”Kunhan nyt eivät kuitenkaan venäläisiä pelaajia tänne päästäisi, muita tartuttamaan”. Eikö ne tartuta siellä Venäjällä samalla tavalla, vaikka olisi minkälainen kupla hyvänsä, kun kentällä hilluvat yhdessä Jokereiden kanssa?

En missään tapauksessa enkä missään olosuhteissa halua venäläisiä jengejä juuri nyt tai lähitulevaisuudessakaan Suomeen. En ennen kuin myös epäviralliset kanavat Venäjältä kertovat, että tilanne on hallinnassa. Ja tällaista ei nyt vielä pitkiin aikoihin ole näköpiirissä. Viestistäsi saa kuitenkin sellaisen käsityksen, ettei se nyt loppupeleissä ole ihan niin justiinsa, onko vastustaja terve vai ei, kunhan Venäjällä sanotaan homman olevan hanskassa, Jokerit pelaa, mahorka palaa ja balalaika soi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nornickkeli "maksoi" 4 milliä 40% osuudesta.

Mielenkiintoista. Jutun mukaan Norilsk Nickel on kirjannut alas rahoituskuluissaan Jack Promotionsin osakkeiden hankintamenon ja yritykselle myönnetyn pääomalainan, yhteensä 14,3 miljoonaa euroa. Norilsk Nickel on kirjannut suoraan alas ostohinnan, eli nähnyt, että sillä sijoituksella ei ole arvoa. Se on myös antanut pääomalainan, jolla se ei myöskään ole katsonut olevan enää arvoa. Yksi syy on siinä, että Norilsk Nickelin alaskirjaamat erät ovat yhtiölle verovähennyskelpoisia, joten ne voidaan vähentää yhtiön verotuksessa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielenkiintoista. Jutun mukaan Norilsk Nickel on kirjannut alas rahoituskuluissaan Jack Promotionsin osakkeiden hankintamenon ja yritykselle myönnetyn pääomalainan, yhteensä 14,3 miljoonaa euroa. Norilsk Nickel on kirjannut suoraan alas ostohinnan, eli nähnyt, että sillä sijoituksella ei ole arvoa. Se on myös antanut pääomalainan, jolla se ei myöskään ole katsonut olevan enää arvoa. Yksi syy on siinä, että Norilsk Nickelin alaskirjaamat erät ovat yhtiölle verovähennyskelpoisia, joten ne voidaan vähentää yhtiön verotuksessa.
Oon aika noviisi näissä talouskiemuroissa, mutta eikös tuo pääomalainojen konvertointi tarkoita niiden anteeksiantoa eräällä tavalla? Eikös ne muuteta velallisen yhtiön pääomaksi, vai oonko ihan kujalla? @SOF1969 vois myös tulla jakamaan mielipiteensä, kun osaamista löytyy.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Oon aika noviisi näissä talouskiemuroissa, mutta eikös tuo pääomalainojen konvertointi tarkoita niiden anteeksiantoa eräällä tavalla? Eikös ne muuteta velallisen yhtiön pääomaksi, vai oonko ihan kujalla? @SOF1969 vois myös tulla jakamaan mielipiteensä, kun osaamista löytyy.

Tämä lienee ensimmäinen kerta kun joku tällä palstalla kysyy mielipidettäni, kiitos siitä. Ehkä. Mutta en osaa sanoa, tämä on hieman poikkeavaa, kun kukaan ei edes odota että pääomalainoja koskaan palautettaisiin.
Mutta mielenkiinnolla odotan viime kauden tilinpäätöstä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Oon aika noviisi näissä talouskiemuroissa, mutta eikös tuo pääomalainojen konvertointi tarkoita niiden anteeksiantoa eräällä tavalla? Eikös ne muuteta velallisen yhtiön pääomaksi, vai oonko ihan kujalla? @SOF1969 vois myös tulla jakamaan mielipiteensä, kun osaamista löytyy.

Ymmärtääkseni kovertoinnilla pyritään pääsemään velasta eroon siten, että se ei enää ole saatava.
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Mielenkiintoista. Jutun mukaan Norilsk Nickel on kirjannut alas rahoituskuluissaan Jack Promotionsin osakkeiden hankintamenon ja yritykselle myönnetyn pääomalainan, yhteensä 14,3 miljoonaa euroa. Norilsk Nickel on kirjannut suoraan alas ostohinnan, eli nähnyt, että sillä sijoituksella ei ole arvoa. Se on myös antanut pääomalainan, jolla se ei myöskään ole katsonut olevan enää arvoa. Yksi syy on siinä, että Norilsk Nickelin alaskirjaamat erät ovat yhtiölle verovähennyskelpoisia, joten ne voidaan vähentää yhtiön verotuksessa.
Eli Norilsk Nickelin Suomeen maksettavaa yritysveroa vähennetään Jokeritappioiden verran.
Siis koko Suomi osallistuu valtion verotulojen vähennyttyä Jokerien toiminnan tukemiseen.
Todennäköisesti myös vuotuiset Jokerikulut saa vähentää voitoista maksettavista veroista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eli Norilsk Nickelin Suomeen maksettavaa yritysveroa vähennetään Jokeritappioiden verran.
Siis koko Suomi osallistuu valtion verotulojen vähennyttyä Jokerien toiminnan tukemiseen.
Todennäköisesti myös vuotuiset Jokerikulut saa vähentää voitoista maksettavista veroista.

Toisaalta Norilskin tuloksesta Suomeen maksettavat verot voivat nousta. Yhteisövero on 20 prossaa, mutta Jokerien pelaajien verotus siinä 50 prosenttia. Ilman Norlskin (tai jonkun muun Venäjään liittyvän yhtiön) panosta Jokerit ei KHL:ssä pelaisi. Siksi verotusta voi vertailla yhteisöveron ja palkkaveron osalta, jos niin haluaa tehdä. Verotusmielessä verottaja vaikuttaisi saavan suhteessa enemmän Norilskin Jokerien tukemisesta kuin yhteisöverosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös