Jokereihin liittyvät pelin ulkopuoliset asiat

  • 430 790
  • 2 379

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Laitetaan vielä oma toivomus lähitulevaisuudesta.

Suomalaiset omistajat Jokereille ja hallille. Jatko KHL:ssä ja KHL:ään mukaan enemmän ei venäläisiä joukkueita.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
14/15 10900
15/16 10600
16/17 9600
17/18 10400

Aivan poikkeuksellisia lukuja, mitä ei ole nähty Suomessa koskaan. Eikai kukaan luullut, että yleisömäärät pysyvät joka vuosi noin poikkeuksellisen kovina.

SM-liigassa Jokereita hallissa kannattaneet emme kyllä tuollaista kirjoittaisi. Muistetaan henkilökohtaisesti Liigan ajat. Luepas tämä:

97/98 12 231
98/99 10 376
99/00 10 060
00/01 10420

Tuohon aikaan varsinaisissa playoffeissa (ei siis sääleissä) väkikin kävi hallilla vähemmillä ilmaislipuilla. Toki halli oli aluksi uusi ja kiehtova, mutta ei kai se vedä vertoja KHL:n pelin tasolle sitten millään.

Jos halli halutaan täyteen - mikä olisi järkevää KHL-Jokerien kannalta - laittaisin kympin liput parhaille paikoille ja vitosella sisään heikompiin. Nekin olisivat KHL:n kalleimmat liput.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ahaa. Eli nyt aletaan vertailemaan nykytilannetta 20 vuoden takaisiin asioihin. Selvä. Eipä muuta.

Sulle siis Suomi koskaan taitaa olla Jokerien KHL-aika. Et tunne Jokerien historiaa, koska ei kukaan alla olevaa väittäisi, jos olisi mukana aikoinaan ollut:

Aivan poikkeuksellisia lukuja, mitä ei ole nähty Suomessa koskaan. Eikai kukaan luullut, että yleisömäärät pysyvät joka vuosi noin poikkeuksellisen kovina.

Ei tästä muuta osaltani. Ajattelin kuitenkin kertoa, että Jokerit ja Suomi on muutakin kuin KHL-aika ja Jokerit on vetänyt yleisöä aiemmin enemmän ja suhteessa kovemmalla hinnalla per lippu.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
On päästy pois koko suomen Jokerit ajattelusta (hömpötyksestä) ja päästy lähemmäs omaa Stadilaista identiteettiä. Tämäkin vain luopumalla jostain. Tottakai Jokereilla on faneja myös muualla, kuin Helsingissä, mutta tuskin kukaan mieltää Jokerit joksikin muuksi, kuin Helsinkiläiseksi seuraksi. Helsinki on osa Jokerien DNA:ta, joka paikassa. Seuraavaksi tuota omaa identiteettiä pitääkin lähteä vahvistamaan.

Kirjoitusvirheistä huolimatta tässä on järkeä. Ensimmäinen askel on kuitenkin parempien suomalaispelaajien saaminen korvaamaan jo vähän kulahtaneita ulkomaalaisia. Näyttää siltä, että suomalaisuuteen on tasonakin satsattu ja jos Manninen ja Lepistö pysyy joukkueessa, tulos on jopa hyvä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Cobol tuo sinun tarttumisesi johonkin sanaan on hyvin lapsellista. Jos kirjoittaa yhden sanan väärin, joka nyt oli koskaan, siitä tämä luokan nörtti riemastuu. Voit sitten luetella tuosta eteenpäinkin yleisömäärät? Kiitos.

Ps. Voidaan tavata myös, niin kerrataan Jokerihistoriaa ja kumpi on sitä lähempänä ollut.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
@Cobol tuo sinun tarttumisesi johonkin sanaan on hyvin lapsellista.

Eihän kyse ollut sanasta, vaan puhtaasta virheestäsi, jota nyt kovin vähättelet: Aivan poikkeuksellisia lukuja, mitä ei ole nähty Suomessa koskaan

Ei se pidä paikkaansa. Kerroin vaan faktan, jonka mukaan SM-liigassa Jokereilla oli kovemmat luvut mittaamasi neljän kauden aikana.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä kyse oli sanasta, koska lukemat ovat poikkeukselliset, jos niistä on vuosikymmeniä aikaa.

Luulenpa, että tieto aiemmista yleisömääristä noinkin suurena tuli sinulle uutena. Me jotka oltiin silloin mukana olis todettu jotain, että vaikka ne olivatkin KHL-Jokerien yleisömäärää suurempia, tunne hallilla fanikatsomossa oli Areenalle siirtymisen jälkeen aika äkkiä jäinen ja joukkue muovinen. Fanihomma lähes kuoli silloin, kunnes alkoi uudestaan ja oli SM-liigan loppuvaiheilla iskussa. Ja niin käy nytkin kun Liigasta Jokerit siirtyi KHL:ään, on jo pitkälti uudet fanit vauhdissa.

Jos neutraalisti katsotaan, KHL voisi olla fanitoiminnan osalta ihan hyvääkin menoa. KHL-Jokerit ei jostain syystä ole tätä ymmärtäneet. Ilmeisesti parannusta on tulossa, jos tulkitsin oikein @powerplaymaker viestin.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luulenpa, että tieto aiemmista yleisömääristä noinkin suurena tuli sinulle uutena.
Niinhän sä aina luulet vähän kaikkea. Pidät itseäsi täällä vähän aina kaikkien yläpuolella.

Me jotka oltiin silloin mukana olis todettu jotain, että vaikka ne olivatkin KHL-Jokerien yleisömäärää suurempia, tunne hallilla fanikatsomossa oli Areenalle siirtymisen jälkeen aika äkkiä jäinen ja joukkue muovinen. Fanihomma lähes kuoli silloin, kunnes alkoi uudestaan ja oli SM-liigan loppuvaiheilla iskussa
Nytkö sä alat jo sanelemaan miten muiden pitäs täällä kirjoittaa, että se tyydyttäisi sinua?

Voit tyytyä jatkossakin lyhyiin vastauksiin, jos lainaat minua.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ensimmäinen askel on kuitenkin parempien suomalaispelaajien saaminen korvaamaan jo vähän kulahtaneita ulkomaalaisia.

Henkilökohtaisesti näen pelaajien kansalaisuuden toissijaisena seikkana. Enemmän annan painoarvoa pelaajien historialle ja nykytasolle. Kyllä mä ihan suoraan sanon, että joku Lauridsen tuntuu paljon enemmän "meikäläiseltä", kuin toistaiseksi yhtä monta kautta meillä viilettänyt JMA koskaan tuntui. En mä koe, että vaikka nyt tanskaa (tai miksei englantia, ranskaa, swahilia, mitä vaan) puhuva palkkasoturi olisi vain sen passin takia yhtään se "arvottomampi" mulle, kuin joku murretta vääntävä palkkasoturi. Tärkeisiin rooleihin on mun mielestä palkattava aina paras vaihtoehto, ellei se paras vaihtoehto ole luokkaa Jere Karalahti, Janne Pesonen tai Ilya Kovalchuk. Toki tässä voi myös vaikuttaa se, että ylipäätään en koe leijonia nyt niin merkittävästi kuitenkaan mun juttuna ja joukkueena, että sen takia yöuniani menettäisin.

Ykkösjuttuna näkisin, että sekä organisaatio että joukkue oltaisiin rakennettu kuntoon. Tässä kohdin näen avainseikkoina:
- Joukkue on rakennettu siten, että menestyminen on mahdollista. Niin karulta kuin se kuulostaakin, isoja massoja kiinnostaa menestys. Jos kaudet 2014-16 oltaisiin pelattu jatkuvasti jämäsijoilla, tuolla hallilla olisi joku 4000 ihmistä vähän kärjistettynä tässä vaiheessa. Ja mä uskallan väittää, että jos 88-89 kauden päätteksi ei olisi noustu tai 89-90 päätteeksi olisi tiputtu, niin Jokerien tarina olisi lähellä Jokipoikia kaikkine talousongelmineen ja alasarjaralleineen.
- Kiinnostavat pelaajat. Lokomo myi yksin varmasti suuren kasan lippuja ja hieman paikkasi monelta niitä haavoja, joita oli tullut. Se oli taidetta, iloa, riemua ja juhlaa. Wade, Make, Teme, Keke ja kumppanit taas loivat aikanaan tarinan, jonka mukaan moni tahtoi lähteä. Oton pilkettä silmäkulmassa muistellaan vielä kaiholla, vaikka mies pelasi meillä viimeksi viime vuosituhannen puolella. Ossi palasi maailmalta johtamaan joukkojaan, ja niissä joukoissa jokainen narrisydän halusi seistä. Tonne tarvitaan väkeä, jotka jättävät unohtumattomia muistoja, luovat seurahistoriaa, tempaavat mukaansa ja joista voi aina puhua ylpeydellä.
- Pelaajapolku, joka tuottaa meille niitä Selänteen, Teräväisen, Mäen, Lindin ja vastaavien tasoisia jätkiä. Niitä jätkiä, jotka nousevat meidän junnuputken kautta (vaikka teknisesti eivät omista kasvateista menisikään) pelaajiksi, jotka profiloituvat Jokereihin. Pelasivat he lopulta meillä vain sen pari kautta ennen siirtymistä NHL:ään tai väänsivät he meillä sen 10+ kautta. Niitä jätkiä, joiden tekoja ja/tai sitoutumista voi vain kunnioittaa ja joihin voi tietyllä ylpeydellä viitata. Mulle oli skidinä kova juttu, kun meidän Selänne nöyryytti molareita änärissä ja kyllä mä vieläkin ilolla otan Teräväisen kuviot ja maalit vastaan.
- Organisaatio sille tasolle, että sitä ei tarvitse hävetä. Masan aikana vitutti se puuhastelu, oli Masa miten mukava mies tahansa ja koko sydämellä mukana. Kekäläisen projekti jäi kesken, mutta hän toi mukanaan paljon hyvää ja sai korjattua aiempia virheitä ja/tai puutteita. Tässä onkin nyt sitten puuhaa...
- Organisaation taakse uskottavat tekijät. Hjallis oli ysärin alussa uskottava, kun nosti jengin aivan uudelle ammattimaisuuden tasolle koko suomalaisessa lätkässä. Kekäläinen oli uskottava tekijä. Rotenberg ja muut ovat... Noh, ehkä on parempi etten avaudu. Ja miten se naapurin (sen oikean naapurin, joka majailee Nordiksella) toiminta muuttuikaan, kun konkan partaalle vieneen Penan tilalle saivat laatuäijät?
- Fanitoiminnan tukeminen tukahduttamisen sijaan. Jos fanien väkivallaton protestointi, esimerkiksi rottapaitojen pitäminen, rikkoo KHL:n sääntöjä, otetaan ne sakot vastaan. Todetaan vain, että Suomen laki menee nyt edelle, paidat eivät ole poliittisia ja toiminta ei aiheuta häiriötä. Jos noin herkkänä hetkenä organisaatio näyttää persettä tuen sijaan, ei se johda hyviin asioihin. Entä missä on osallistaminen? Varmasti aikanaan moni koki sen arvonantona, kun pidettiin faneille erikoistilaisuus ettei Karalahti tule huhuista huolimatta Jokereihin. Ja kun sitten tulikin, niin jäikö kenellekään hyvä maku? Ei. Tai miten se muovisesta kodikkaaksi muuttunut Ilmalan halli alkoikaan tuntua vieraalta, kun käytännössä se uusi arkkivihollinen sai hallista kaikkine kikkailuineen (fanituotemyynti, maalilauluskandaali, vieraskopin väritys, jne.) toisen kotihallin itselleen...

Tossa on nyt jotain sellaista, joilla mä näkisin olevan kotimaisuusastetta enemmän painoarvoa. Melko ylätason juttuja, mutta tiivistän sen yhteen ongelmaan: Rotenberg. Niin kauan kuin tuo rotta puuhastelee kulisseissa laumansa kanssa, mä en usko että tätä identiteettikriisiä saadaan täysin korjattua. Mikä sinänsä on ironista, sillä tuon Rotan äkillinen poistuminen taka-alalle todennäköisesti tyystin epäterveen taloudellisen tilanteen ja rakenteen takia upottaisi tämän paatin ainakin pitkäksi aikaa. Kuten totesit, siirtyminen Ilmalaan ei ollut täysin kivuton tai ongelmaton, vaan vaati paljon paikkausta ja vuosien työtä. Mä näkisin kuitenkin, että nykytilanteessa me oltiin tuolloin ~1997-05 kuin paratiisissa nykyiseen nähden.
 
Laitetaan vielä oma toivomus lähitulevaisuudesta.

Suomalaiset omistajat Jokereille ja hallille. Jatko KHL:ssä ja KHL:ään mukaan enemmän ei venäläisiä joukkueita.

Itse toivon, että Vladimir Putinista löytyisi "KHL-Jokerit", ihan lähitulevaisuudessa. Ja "KHL" laajenisi, hoidoista huolimatta.

Sen jälkeen kiekko-KHL voisi muuttua monikansallisemmaksi: pelkästään 'Venäjältä' voisi tulla 4-6 uutta maata, ja näin saataisiin uusia lippuja ja kansallislauluja sarjaan (Ja maailmankartalle) ihmeteltäväksi.

Saahan sitä toivoa
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Henkilökohtaisesti näen pelaajien kansalaisuuden toissijaisena seikkana. Enemmän annan painoarvoa pelaajien historialle ja nykytasolle. Kyllä mä ihan suoraan sanon, että joku Lauridsen tuntuu paljon enemmän "meikäläiseltä", kuin toistaiseksi yhtä monta kautta meillä viilettänyt JMA koskaan tuntui.

Samaa mieltä. Jos KHL-Jokereita kannattaisin. Siksi kirjoitinkin "kulahtaneita ulkomaalaisia", joihin voisi laskea päättyneeltä kaudelta Zapolskin, varauksin Reginin. Kulahtaneet tarkoittaa parhaat päivänsä nähneet, jotka eivät Jokerien jälkeen saa todennäköisesti yhtä kovaa sopimusta sinä tai seuraavana kautena eivätkä pelaa roolissaan hyvin. Toisin sanoen, maalivahti pitää olla varma pala, samoin kapteeni. Laittaisin kahdesta samaa paikkaa pelaavasta esimerkiksi 77 valintapistettä saavasta kotimaisen edelle. Muista näkemymyksistäsi olen samaa mieltä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitenköhän tuo 100% suomalainen omistajapohja olisi käytännössä mahdollinen, jos Jokerit jatkaisi KHL:ssä? Näkisin aika mahdottomana pääsyn nollatulokseen, mutta varmasti tappiot vähenesivät radikaalisti.
Voisiko esim KHL antaa "almuja", vaikka Jokereilla olisi täysin suomalaiset omistajat ja halli olisi suomalaisilla? Joku suunnitelmahan siellä on ollut, mikäli uskomme Harkimon kirjaa ja suunnitelmaa 100% suomalaisista omistajapohjasta.

Rehellisesti sanottuna, en halua itsekkään jatkaa kolmen vuoden päästä tätä KHL:ää, jos Rotenberg vetää edelleen kaksoisroolia taustalla.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Toisin sanoen, maalivahti pitää olla varma pala, samoin kapteeni.

Listasin tuossa pieni hetki takaperin omasta mielestäni joukkueen rakennuksen kannalta oleellisia palikoita. Ykköstorjujan ja kapteenin listasin paikoiksi, joissa ei voi säästää missään olosuhteissa. Näiden kahden herrasmiehen kanssa olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että eivät olleet kauden alla riittäviä noihin rooleihin, ja kauden päätös vain vahvisti näkemystä. Nuo ovat toisaalta myös niitä tontteja, missä passi ei yksinkertaisesti saa olla mikään kriteeri palkkaukselle kriittisen luonteensa vuoksi, tai sitten mennään metsään urheilullisen menestymisen osalta.

Mitenköhän tuo 100% suomalainen omistajapohja olisi käytännössä mahdollinen, jos Jokerit jatkaisi KHL:ssä?

- Omistus vain paperilla, todellisuudessa toiminnan takana silti jatkaa venäläisiä tai Venäjän etujen mukaisesti toimivia rahoittajia. Ei tuon tarvitse edes toimia sinänsä mitenkään nykytilannetta hämärämmällä osalla mitä lakiin tulee: vaikka omistaisi Jokereista täyden päätäntävallan osakekannan osalta, ne todelliset päätökset tulevat aivan muualta juurikin rahan takia. Vaikka de jure omaisit täyden päätäntävallan, de facto et sitä omaa, jos taloudellisten syiden takia toimintasi on tyystin riippuvainen toisten rahoita. Kun Roman toteaa että nyt muuten homma menee näin tai sponssidiili (tai miten rahat ikinä kassaan tulevatkaan tuossa skenaariossa) ei jatku, niin se 100% BO voi vain kysyä tuleeko muuta. Tai upottaa lafkan. Tossa voi olla täysi bulvaani (vain nimi paperissa, muutoin tyystin mitätön itikka) tai täysi marionetti (muut vetelevät langoista ja sun on pakko tanssia niiden mukaan), mutta muutoin ilman valtavaa omissa käsissä olevaa kassalipasta omistusosuudella ei käytännössä ole merkitystä.

- Sinänsä on aivan se ja sama tuleeko rahoitus oligarkilta, oligarkin firmalta tai oligarkkien pyörittämältä KHL:ltä. Käytännössä samasta rahasta on kyse: KHL ei pyöri televisiotuotoilla, vaan Putinin lähipiiriin kuuluvien rahoilla. Joka siis vastineeksi on venäläisten valtiollisten firmojen rahavirroissa kiinni, saavat rahakkaita diilejä eri aloilta ja joita ruokkii sama käsi. Jos Rotenberg korvataan suomalaisella omistajalla yllä olevan skenaarion mukaisesti ja rahoitus alkaa tulemaan KHL:n tililtä, ollaan vain ongelma siirretty pois näkyvistä korjaamisen sijasta. Toki Rotenbergin poistuminen edes nimellisesti olisi jo sinänsä askel oikeaan suuntaan, mutta melkoinen baby step kuitenkin. Noilla baby stepeillä maratoonin vetäminen kestää kauan.

- Tarpeeksi varakas omistaja. Suomesta ei montaa dirikkaa löydy, jolla tähän olisi taloudelliset mahdollisuudet. Ja niistä joilta löytyisi, niin pitäisi vielä löytyä motiivi upottaa satoja miljoonia rahaa tuohon. Motiivi voi liittyä esimerkiksi Venäjältä pukkaaviin bisnesmahdollisuuksiin, jos siis riskinsietokyky, moraali ja muut vastaavat sen kestävät. Tähän skenaarioon uskon yhtä paljon kuin siihen, että KHL:sta kehittyy 10 vuoden sisällä taloudellisesti terveellä pohjalla operoiva ammattimainen sarja ja Venäjä on oikeasti demokraattinen. Eli en henkeäni pidättele.

Hjalliksen puheita en usko, vaan hänen kohdallaan annan enemmän painoarvoa teoille. Niin monta kertaa Hjallis on antanut tyystin virheelliseksi tai valheelliseksi osoittautuneita lausuntoja, että vain aika näyttää mitä tapahtuu. Esimerkkeinä vaikka nyt nämä Jokerien kauppaamiseen liittyvät virheiksi osoittautuneet päivämäärät, valheelliseksi osoittautuneet puheet ettei voisi luopua Jokereista tai että Karalahti ei olisi tulossa, jne.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tarpeeksi varakas omistaja. Suomesta ei montaa dirikkaa löydy, jolla tähän olisi taloudelliset mahdollisuudet. Ja niistä joilta löytyisi, niin pitäisi vielä löytyä motiivi upottaa satoja miljoonia rahaa tuohon. Motiivi voi liittyä esimerkiksi Venäjältä pukkaaviin bisnesmahdollisuuksiin, jos siis riskinsietokyky, moraali ja muut vastaavat sen kestävät. Tähän skenaarioon uskon yhtä paljon kuin siihen, että KHL:sta kehittyy 10 vuoden sisällä taloudellisesti terveellä pohjalla operoiva ammattimainen sarja ja Venäjä on oikeasti demokraattinen. Eli en henkeäni pidättele.

Voidaan karkeasti laskea, että kohtuullisen joukkueen saa noin 20 miljoonan euron pelaajabudjetilla. Sillä voi pelata voitosta. Tuohon päälle muut kustannukset, jolloin ollaan noin 33 miljoonassa eurossa. Matkakulut ja vakuutukset ovat muista kustannuksista suurimmat. Tulopuolella on rapiat 11 miljoonaa euroa. Sen voi nostaa ylemmäksi, mutta raja tulee vastaan tuotteen osalta. KHL ei ole sellainen tuote, joka vetäisi edes Venäjällä. Hallit on puolityhjät (pl. SKA). Valko-Venäjällä perinteinen Minsk vajosi yleisömäärissä ja sijoituksissa, kun Venäjä lopetti tukeaa rahapulaan vedoten. Venäläisiä puolestaan kiinnostaa paljon enemmän oma maajoukkue ja NHL. Kaupallisessa mielessä KHL on epäonnistunut. Onnekseen kaupallinen menestys ei ole KHL:n tavoite.

Tietenkin jostain voi löytyä joku ulkopuolinen, joka haluaa Jokerit tai AIK:n (Ruotsi) jatkossa KHL:ään. Ehkä HIFK:n futispuolen kiinalainen voi konsultoida?
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hallit on puolityhjät (pl. SKA)

CSKA yleisöka 8500, kapasiteetti 12000

Spartak yleisöka 8400, kapasiteetti 12000

Lokomotiv yleisoka 7900, kapasiteetti 9000

Kazan yleisöka 7100, kapasiteetti 10000

Traktor yleisöka 7000, kapasiteetti 7500

Magnitka yleisöka 7000, kapasiteetti 7700

Ufa yleisöka 6200, kapasiteetti 8400

Amur yleisöka 6000, kapasiteetti 7200

Sibir yleisöka 6000, kapasiteetti 7300

Avtomobilist yleisöka 5400, kapasiteetti 5500

Torpedo yleisöka 5300, kapasiteetti 5600

Admiral yleisöka 4200, kapasiteetti 7500

Vityaz yleisöka 3900, kapasiteetti 5500

Omskia en laske tähän, koska pelaa evakossa, mutta sielläkään ei ole halli puolityhjä keskiarvon mukaan.

Mutta siinä noita venäläisiä joukkueita. Erikoinen käsitys puolityhjistä halleista kaikkialla paitsi Pietarissa.

Voidaan karkeasti laskea, että kohtuullisen joukkueen saa noin 20 miljoonan euron pelaajabudjetilla. Sillä voi pelata voitosta.
Jopa minäkään en laske KHL:n tasoa näin korkealle. Jokerit voi pelata aivan täysillä voitosta nykyiselläkin, siinä missä HPK ja kumppanit. 15 miljoonaa ja alettas olla suosikkeja suurien kanssa.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Mitenköhän tuo 100% suomalainen omistajapohja olisi käytännössä mahdollinen, jos Jokerit jatkaisi KHL:ssä?
Ehkä sun pitää kysyä tuo kysymys itseltäsi. Hommahan jatkuu kertomasi mukaan samalla tavalla kuin tähänkin mennessä. Folioilla tai ilman.

Uskon suomalaisen omistajan löytyvän helposti. Homma jatkuu samalla tavalla kun tähänkin mennessä, ainut ero että Harkimo nimi vaihtuu nimeen x. Suomessa löytyy ihmeen paljon liikemiehiä joilla ei ole foliota päässä.

Ihmeen vähän niitä liikemiehiä on kuitenkin löytynyt. Joulupukkikin tuli ja meni.
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei sitten ollutkaan puolityhjiā. Hyvä korjaus @sämpylä89
Toki siellä on Sochi jolla halli on kirjaimellisesti enemmän kun puolityhjä. Taitaa olla 5500 katsojaa ja kapasiteetti 12000.

Venäjällä lipun hintojakaan ei voi oikein verrata Suomeen, koska eikös siellä ole täysin erilainen tulotaso tavan duunarilla, kun Suomessa? Tästä kysyn, koska en tiedä.

Ps. Paljon mukavempi on keskustella näin asiallisesti asioista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Toki siellä on Sochi jolla halli on kirjaimellisesti enemmän kun puolityhjä. Taitaa olla 5500 katsojaa ja kapasiteetti 12000.

Venäjällä lipun hintojakaan ei voi oikein verrata Suomeen, koska eikös siellä ole täysin erilainen tulotaso tavan duunarilla, kun Suomessa? Tästä kysyn, koska en tiedä.

Ps. Paljon mukavempi on keskustella näin asiallisesti asioista.

Totta on Sotšin ja tulotason osalta. Keskustelu on helppoa kun virheensä myöntää.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jopa minäkään en laske KHL:n tasoa näin korkealle. Jokerit voi pelata aivan täysillä voitosta nykyiselläkin, siinä missä HPK ja kumppanit. 15 miljoonaa ja alettas olla suosikkeja suurien kanssa.
Ei pidä paikkaansa. HPK on suhteessa paljon lähempänä Liigan kärkeä kuin Jokerit KHL:n, vaikka siihen tulisikin 6 miljoonaa lisää. Osasyy on veroissa, loput muiden resurssien riittämättömyydessä. Jokerit ei pääse second tier -joukkueeksi yhdellä tai kahdella kärkipelaajalla.

Turha keskustelu tosin, koska Jokereilla on tuon kokoinen budjetti ihan syystä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit ei pääse second tier -joukkueeksi yhdellä tai kahdella kärkipelaajalla.
Onhan tuo nyt käsittämätöntä, jos tolla materiaalilla ei oo olevinaan mitään jakoja. Löytyy pistepörssin top ukkoa joka suunnasta ja nyt on luultavasti molarikin kunnossa.

No näistä voi aina vääntää, koska tuskin olen sen oikeammassa kun sinäkään. Vain aika näyttää.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Mutta siinä noita venäläisiä joukkueita. Erikoinen käsitys puolityhjistä halleista kaikkialla paitsi Pietarissa.
Täältä löytyy nuo viimekauden yleisömäärät, jotka käsittääkseni ovat tarkkoja. Kyllähän tuonne mahtuu muitakin seuroja Sochin lisäksi, jotka pelaavat lähes puolityhjille katsomoille, useampi sitten taas melko tyhjille katsomoille. Klikkaamalla tuon linkin takaa yksittäisiä seuroja, pääsee seuraamaan eri seurojen yleisömäärien kehitystä eri vuosina. Ihan mielenkiintoista dataa.

Poimintoja;

Sochi
Yleisökeskiarvo 5711, katsomokapasiteetti 12 000.

Moskovan Dynamo
Yleisökeskiarvo 5845, katsomokapasiteetti 10345

Barys Astana
Yleisökeskiarvo 6449, katsomokapasiteetti 11626

Slovan Bratislava
Yleisökeskiarvo: 6450, katsomokapasiteetti 10450

edit. linkki vie hockeydb.com:iin
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös