Jokereihin liittyvät pelin ulkopuoliset asiat

  • 430 881
  • 2 379

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
KHL on poliittinen sarja, jonka yhtenä peruspilarina toimivat oligarkit. Ei tuo homma pyöri rakkaudesta lajiin tai seuraan. Taannoin mm. Jugran kohdalla puhuttiin (IL), että "Jugrassa paikalliset auktoriteetit eivät ole tyytyväisiä seuraan. He eivät ole saaneet panostuksilleen vastinetta". Tuosta pari kautta, niin sarjataso vaihtui. Se on aivan selvä, että Porin väkiluvulla ja 5500 katsojan hallilla se vastine ei ainakaan ole suoraan jääkiekosta tulevaa hilloa.

Venäjän valtio omistaa Gazpromista yli 50% (Yhtiön omat sivut) joko suoraan tai epäsuorasti omistamiensa yritysten (esim. Rosneftegaz) kautta. Gazprom upottaa sarjaan vuosittain käsittämättömiä summia, myös suoraan seuroille. Päälle muut valtion omistamat tai valtion määräysvallassa olevat yritykset takana, niin Venäjän valtio upottaa käsittämättömiä summia sarjaan, jonka talousmalli on tyystin sairas ja joka ei edes ole urheilullisella tasolla rehti ja rehellinen. Sarjan, jonka (IL) rahoitus on hankittu Putinin rikkailta ystäviltä ja jonka olemassaolo perustuu Putinin mahtikäskyyn.

Esimerkiksi Sochin olympialaisia ajatellen KHL:n (IL) otteluohjelma oli laadittu SKA:lle erittäin mieluisaksi, juurikin Venäjän maajoukkueen takia. Marjamäki totesi, että "KHL:n otteluohjelma on rakennettu yhden joukkueen tarpeisiin" ja tuo näkyi mm. SKA:n yli viikon pidempänä olympiataukona kuin Jokereilla oli, kuten "SKA:n viimeisen olympiataukoa edeltävän pelin jälkeen Jokereilla on vielä kolme ottelua, josta kaksi vieraskentällä" ja että Amuria lukuunottamatta vain ulkkarijengit pelasivat 23. tammikuuta jälkeen.

Tuossa kun laskee 1+1+1, niin hommassa ei mielestäni ole mitään yllättävää. KHL pyörii Venäjän valtion rahoilla, KHL on reitti Venäjän valtion edustajien pariin ja KHL:n funktiona on tukea Venäjää ja Venäjän hallintoa. Venäjän vallan (vrt. sosialistimaiden panostus urheiluun oma mahtinsa näyttämiseksi) näyttäminen urheilun kautta, kansallistunteen lujittamista, leipää ja sirkushuveja, jne. Jos tuonne Venäjän markkinoille ja venäläisiltä ryöstettyihin rahoihin haluaa bisneksen kautta käsiksi, KHL olisi luonteva väylä: kontaktit tulevat kuin osana kauppaa, Venäjän ideologiaa tukee Jokerien tapaiset melko vahvat ja kaukana mestaruudesta olevat Venäjän ulkopuoliset jengit ja sarjalla on Venäjän tsaarin lempilapsi.



Ei noille markkinoille ainakaan Hjalliksen bisneksillä niin vain marssita. Ei taida Hjallis ihan niissä bisnespiireissä liikkua, millä rakennetaan miljardien hintaista siltaa Putinin toimeksiannosta vallatulle alueelle, MM-tason futisareenoita miljardeilla lahjuksilla saatuihin kisoihin tai vastaavaa. Jos Jokerit on KHL:n SaiPa urheilullisesti, niin Hjallis on oligarkkien joukossa yhtä vakuuttava ja uskottava tekijä kuin Peliitat NHL:ssä.

Tällaisen tekstin luettua nousee vain yksi ajatus mieleen: miten kukaan pystyy tukemaan tätä hengetöntä, sielutonta ja mestaruuteen 100% kykenemätöntä KHL-nukketeatteria (Jokereita) yhtään mitenkään?

Edit: hieno ja säälimätön kirjoitus siitä mitä kohelo on, Sekolust. Peukku helähti.

Edit vol II: vaihdettu sana voittoon sanaan mestaruuteen
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tällaisen tekstin luettua nousee vain yksi ajatus mieleen: miten kukaan pystyy tukemaan tätä hengetöntä, sielutonta ja mestaruuteen 100% kykenemätöntä KHL-nukketeatteria (Jokereita) yhtään mitenkään?

Edit: hieno ja säälimätön kirjoitus siitä mitä kohelo on, Sekolust. Peukku helähti.

Edit vol II: vaihdettu sana voittoon sanaan mestaruuteen

Ehkä ne sokeimmat tarvitsisivat jonkinlaisen kaihileikkauksen, jotta asiat kirkastuisivat myös heille. Toivottavasti se joku päivä tapahtuu.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
@sekolust :lta varsin ansiokas kirjoitus. Kiitos siitä.

Kuten varmasti useimmat myös minä tunnistan realiteetit, että liittyessään KHL:ään Jokerit/Hjallis olivat taloudellisessa ahdingossa, jossa Jokereiden tulevaisuus oli varovaisestikin arvioituna epävarmalla pohjalla. Todennäköistä olisi ollut, että Jokerit olisivat kokeneet Bluesin kohtalon ja ajautuneet saneeraukseen, sillä Arenan liiketoimintakonseptia ja sen mukanaan tuomia tappioita olisi ollut vaikeaa/mahdotonta uudistaa tuottavaksi liiketoiminnaksi. Tuosta syystä olin itse varovaisen toiveikas Jokereiden liittyessä KHL:ään. AInakin Jokereiden tarina saisi jatkoa ja sen tulevaisuus olisi turvattu ja varmasti KHL:n tarjoama kiekkoviihdekin olisi laadukkaampaa kuin Liigassa. Varmasti myös uutuudenviehätys ja hyppy tuntemattomaan lisäsi intoa. Sen jälkeen on moni asia on kuitenkin muuttunut.

Venäjän hyökättyä Krimille muuttui kaikki. Esirippu laskeutui jälleen lännen ja idän välille ja toi mukanaan talouspakotteet Putinin lähipiirille. Suomi osana EU:ta liittyi muiden sivistysvaltioiden tavoin mukaan pakoterintamaan, joka muutti koko Jokerit-KHL konseptia ei pelkästään kiinnostavana yhteistyökumppanina vientiyrityksille vaan myös siksi, että isäntänä talossa hääri pakotetoimenpiteiden piiriin kuuluvia ja Krimin sodasta taloudellisesti hyötyviä "liikemiehiä". Jokereiden logo sai tässä vaiheeessa ensimmäisen iskun kasvoihinsa. Jokereiden logossa on itselleni hieman jopa tragikoomista symboliikkaa. Toinen silmä on kiinni ja toinen auki. Aikaisemmin se kuvasi silmäniskua, nykyään silmään osunutta iskua.

Jokereiden eräs keskeinen tehtävä KHL:ssä on luoda näkyvyyttä länteen. Tuolla näkyvyydellä on poliittista arvoa Venäjälle. Siksi urheilua ja politiikkaa KHL:ssä on mahdotonta erottaa keskenään sillä ne ovat toisistaan riippuvaisia, ei toisistaan riippumattomia. Mitä täydemmät katsomot, sitä enemmän positiivista -joskin vääristynyttä- kuvaa KHL luo länsimaihin Suomi mukaanlukien. Siksi lippujen hinnoittelussa ei ole liiketoiminnan kannalta järkeä. Lippujen hintoja subventoidaan siksi, että -pelin tasosta huolimatta- se on ainoa keino saada katsomoihin sellaisia lukemia, jotka tyydyttävät KHL:ää. Siksi Jokereita rahoitetaan siten, että se pystyy haastamaan muttei menestymään. MIkäli Jokereille haluttaisiin antaa aito mahdollisuus menestymiselle niin se vaatisi noin 10-15M€:n lisärahoitusta käytettäväksi pelaajabudjettiin. Tuo samainen summa on Jokereita rahoittavalle instanssille sama kuin keskivertopalkansaajalle 20€. Siis taskurahaa.

Viimeaikoina on ollut keskustelua mm. arvoista. Henkilökohtaisesti minua häiritsee se, että Jokerit on osa KHL:ää ja sen arvoja. Halusi Jokerit sitä tai ei. Jokerit on -de facto- KHL seura eli osa KHL:ää. KHL on Venäjän keskusjohdon ideoima, rahoittama, kontrolloima ja johtama poliittissävytteinen sarja. Kysymyksen pitäisikin kuulua mitä v**tua Jokerit yhtenä suomalaisen joukkueurheilun lippulaivaseurana tekee tuolla mukana? Vastauksen tulisi olla päivänselvä ihan jokaiselle. Viittankin nyt edellisen kappaleen loppuun ja Jokereiden rahoittamiseen. Jokerit on mukana korkeintaan haastamassa ja mannekiinina KHL:n räikeästi valaistulla näyteikkunalla. Muutenhan sen rahoitukseen löytyisi se rypistynyt 20€ euron seteli kasakan housujen etutaskusta. Sitä ei löydy siksi, että voittaakseen KHL:n mestaruuden sen pitäisi raivata tieltään niin poliisien kuin armeijankin joukkue. Tuo olisi sekä urheilullinen että poliittinen arvovaltatappio Venäjälle. Suomalainen joukkue voittaisi Venäjän mestaruuden?

Käsi ylös kuka uskoo siihen. Siis aikuisten oikeasti.

Jokereilla on KHL:ssä narrin rooli.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Jos jotakuta vielä kiinnostaa, niin Mustosen facebookista voi käydä lukemassa viimeisimmän postauksen eiliseltä koskien Jokereita. Se on kaikille avoin juttu.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ai Venäjällä on paljon ehtoja Jokeri-faneja? Onko yhtä paljon kuin mitä Miisa myi levyjä USAssa breikatessaan tai Nylon Beat Japania valloittaessaan vai kenties suksee on samanlaista kuin silloin kerran kun Danny valloitti Kiinan. Kaikissa puhutaan haarukasta 200-400.

Ja ihan asiaan. Joko täällä mainittiin, että Hjalmari YT-kanavallaan ennakoi taas, että myyntiuutisia tulee kyllä - olisikohan viitannut, että tämän vuoden aikana.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos jotakuta vielä kiinnostaa, niin Mustosen facebookista voi käydä lukemassa viimeisimmän postauksen eiliseltä koskien Jokereita. Se on kaikille avoin juttu.
Kuten arvelinkin. Siellä olisi haluttu laittaa paletti kokonaan uusiksi. Panostaa enemmän satunnaiskävijöihin ja karkottaa tosifaneja.

Kuulostaa kyllä siltä, että näin on parempi.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Onneksi mitään tällaista ei sentään ole päässyt tapahtumaan.
Niin. Gloryhuntterit ja karjalalippikset on karkotettu ja tosifanit enää jäljellä.
Siis ne jotka pysyvät jengin rinnalla ylä- ja alamäissä.
 

Familyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Markinointipäälliköstä.
Jokuhan tuossa aiemmin nosti Valavuoren vertailukohdaksi, ja taisi olla todella osuvasti tehty.
Jo siinä nimityksen jälkeisessä haastattelussa (olisiko ollut Viaplay) antoi mielestäni sen kuvan, että nyt haetaan massoja sisään ilman että itse pelattava jääkiekko-ottelu olisi merkityksellinen. Ilmeisesti ajatuksena ollut, että nykyiset peleissäkävijät ja fanit kyllä hoitavat itsensä paikalle ilman kummempia panostuksia ja tapahtumaan pitää saada lisää sirkushuveja ns. tavalliselle kansalle. Mutta eikös se sirkushuvi ole se itse ottelu? Tuolla taktiikalla oltaisiin lähdetty todella pitkälle lenkille, jossa pahimmassa tapauksessa tärkein sidosryhmä olisi hukkunut keskiöstä - siis ne edelleen aktiiviset joukkueen seuraaja ja fanit.

Jos nyt itse lähtisin hommaa rakentamaan (ja Mustosen mielestä varmasti tylsästi pysyisin boksin sisällä uudistamatta mitään), niin rakentaisin hommaa nimenomaan nykyisen kannattajapohjan päälle ja sitä kehittäen. Hallilla koetaan elämyksiä joka ottelussa. Näiden elämysten välittäminen vahvemmin kannattajien perspektiivistä reuna-alueella oleville nukkuville ja uusille kannattajille toisi jotakin mihin samaistua. Paluuta Keklun aikakauteen, kun fanit pääsivät osallistumaan asioihin seuran hyväksynnällä, ymmärtääkseni jopa välillä seuran tuella.
Hallilla otteluapahtumassa on paljon hyvää, hallille saisi helposti paljon parempaa pienin panostuksin. Jokereiden verkkokanavissa on paljon hyvää. Pienillä panostuksilla sinne saataisiin vielä parempaa ja ihmisiä sitouttavaa sisältöä. Pienet asiat kuntoon kannattajille ja massan kiinnostus herää. Devil is in details. Ihminen on laumaeläin. Annetaan osalle laumasta jotakin sellaista koettavaa ja kerrottavaa, mihin muutkin haluavat osalliseksi ja saadaan porukkaa liikkeelle.

Totta kai huutaa, kun rakennetaan omalla tavallaan nuorta urheilubrändiä (KHL Jokerit), myös sitä että lopputuote on kiinnostava ja kunnossa. Onneksi ollaan taas melkein kesän mestareita.

Uusi markkinointipäällikkö tuli talon sisältä: Miika Haapala (entinen Event & Partnerships Manager)
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Niin. Gloryhuntterit ja karjalalippikset on karkotettu ja tosifanit enää jäljellä.
Siis ne jotka pysyvät jengin rinnalla ylä- ja alamäissä.
Niin. Jokainen tietysti tyylillään, mutta en ehkä viitsisi puhua mistään gloryhunttauksesta etenkin, kun teikäläiset jauhavat pelin tasosta, maailman toiseksi kovimmasta Liigasta, vähättelevät Liigaa ja tulevat housuihinsa jonkun Kontiolan sainauksesta. Huvittavaa, että ne jotka kaikkein eniten huutelevat tosifaniudesta ovat poikkeuksetta niitä, jotka ovat aktivoituneet palstalle vasta Jokereiden KHL:ään liittymisen jälkeen. Mitä tulee karjalippiksiin katsomossa niin siihenhän Jokerit pyrkivätkin markkinoinnissaan. Ovathan ne myyneet tuotettaan koko Suomen Jokereina.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikuttaa erittäin hyvältä, että Mustosesta päästiin ajoissa eroon. Tuollaista Valavuorimaista pöhisijää viimeisenä Jokereihin nyt tarvitaan.

Vähän kyllä herättää edelleen kysymyksiä, miten tuollainen on edes alunperin rekrytty.
 

Familyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Vaikuttaa erittäin hyvältä, että Mustosesta päästiin ajoissa eroon. Tuollaista Valavuorimaista pöhisijää viimeisenä Jokereihin nyt tarvitaan.

Vähän kyllä herättää edelleen kysymyksiä, miten tuollainen on edes alunperin rekrytty.

Rekrynhän hoisi Mustosen osalta headhunter-toimisto.
Joko toimeksianto tai sen ymmärrys mennyt "hieman" vihkoon?
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän kyllä herättää edelleen kysymyksiä, miten tuollainen on edes alunperin rekrytty.
Tätä itsekkin jaksan ihmetellä. Eikö nyt helvetti rekry-vaiheessa pitäs käydä läpi omat ja muiden näkemykset. Uskomatonta, että nuo näkemyserot voivat tulla yllätyksenä tässä vaiheessa.

Posit siitä, että nyt annetaan "omalle" miehelle näytönpaikkaa, eikä lähdetä enää pikapikaa palkkaamaan jotain pornotuottajaa hommiin.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Niin. Gloryhuntterit ja karjalalippikset on karkotettu ja tosifanit enää jäljellä.
Siis ne jotka pysyvät jengin rinnalla ylä- ja alamäissä.

Sinulla on yllättävän samantyylinen kirjoitusasu mitä näissä minulle tuntemattomasta Prepaid-liittymästä säännöllisen epäsäännöllisesti lähetetyissä, halveksivissa tekstiviesteissä on. Melkoista fanipostia.
 

PunaKelta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin. Gloryhuntterit ja karjalalippikset on karkotettu ja tosifanit enää jäljellä.
Siis ne jotka pysyvät jengin rinnalla ylä- ja alamäissä.
Minä olen ymmärtänyt, että karjalalippisten kalastelu on ollut koko KHL-ajan päällä ja joukkuetakin mainostetaan koko Suomen Jokereina. Helsingin Jokereista välittävät on onnistuttu kyllä aika hyvin karkoittamaan muualle.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
@C.Orr @-Ville- @PunaKelta
Te voitte olla mitä mieltä haluat, se teille suotakoon.
Itse miellän Jokeritilanteen samaksi kuin mitä esim Baltian maissa oli ysärin alkuun asti.
Vihamielinen miehitys. Mutta sen alla on edelleen se oikea. En hylkää jengiä sen syvimmässä kuopassa vaan roikun mukana jos vaikka joskus sieltä irrottaisiin.

Jos tutkitte viestihistoriaani, niin näätte etten ole KHL:n puolustaja tai muutakaan.
Mua vaan vituttaa asian jatkuva vatvominen ja molemminpuolinen kränääminen ja kuittailu (johon itsekkin ajoittain sorrun, se myönnettäköön).
Antaa kunkin olla omaa mieltään tahollaan.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hehe, näitä viestejä lukiessa pitkän ajan jälkeen alkoi taas tehdä mieli käydä muutama kerta KHL-Arenalla ensi kaudella. Toivon tosin vielä paria vahvistusta Jokereihin aidolla venäläisellä oligarkkirahalla. Arvot kuntoon ja Arenalle!
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
tulevat housuihinsa jonkun Kontiolan sainauksesta.

Eiköhän se ole ollut juuri päinvastoin.. Enemmän se kritiikkiä on saanut. Itse annan mahdollisuuden kysymysmerkeistä huolimatta.

Huvittavaa, että ne jotka kaikkein eniten huutelevat tosifaniudesta ovat poikkeuksetta niitä, jotka ovat aktivoituneet palstalle vasta Jokereiden KHL:ään liittymisen jälkeen.

Eikö tämäkin asia käyty läpi aikoja sitten? Taitaa sulla olla sama levy jäänyt päälle jumittamaan kun tätä nostelet esiin tasaisin väliajoin. Mielenkiinnolla kuulisin ketä tarkoitat tällä ja mitkä ovat perusteet? Se että on liittynyt palstalle KHL-aikana ei tarkoita sitä ettei aikaisemmin ole Jokereita kannattanut ja kaikki eivät edes tiedä mikä on Jatkoajan keskustelupalsta.

Siis ne jotka pysyvät jengin rinnalla ylä- ja alamäissä.

Näinhän sen pitäisi olla. Ymmärrän että joillekin se on vaikeaa. Itsellä tiettyjä rajoja ei ole vielä ylitetty joten kaikki on hyvin. Sen sijaan nykyisten kannattajien haukkuminen ja leimaaminen on vastenmielistä niin kuin seuralegendan lyttääminen mielipiteen perusteella.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tuosta Facebook-tekstistä käy ilmi aika selkeästi, että sopimus on purettu Jokereiden aloitteesta. Hyvä näin, itsellä ainakin oli jo Mustosen signauksen hetkellä paha fiilis tulevasta festari/NHL -apinoinnista.

Luettuani tekstin jäi fiilis, että Mustonen on melko pihalla siitä, miksi yleisömäärät ovat laskeneet KHL-kausien aikana. Vaikuttaa, että hän luulee, että syy on nykyisessä show'ssa ja markkinoinnissa. Ihmisten vapaa-ajasta kilpailemisen kovuuden hän tunnistaa sentään.

Mustonen ei tunnu lainkaan ymmärtävän, että yleisömäärät ovat KHL-aikana laskeneet nähdäkseni pääosin kolmesta muusta syystä:

A) Osa kokee nykyisen Jokereiden liian erilaiseksi verrattuna Liiga-ajan Jokereihin. Kohta A) ja C) liittyvät vahvasti toisiinsa.

B) Uutuuden viehätys hälvenee vuosi vuodelta.

C) KHL on yksinkertaisesti liian suuri kirosana osalle ja varsinkin se, että oma seura pelaa siellä. Putinin kamut seuran omistajina (kiero SKA vs Jokerit kaksoisomistajuus), Venäjän mestaruudesta pelaaminen, maalilaulu-gate. Syitä löytyy ja kaikki linkittyy jotain kautta tuohon sarjaan.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
B) Uutuuden viehätys hälvenee vuosi vuodelta.

En tiedä mikä vaikutus uutuuden viehätyksellä on aikaisemmin ollut, mutta vastapainona tähän on se, että nyt KHL on paljon tutumpi sarja. Muutamassa vuodessa jengit ja pelaajat ovat tulleet tutuiksi ja osa vastustajista on yhteisen historian myötä alkanut herättää vahvojakin tunteita.

Ei sillä, ettenkö Liigan haluaisi palata. Mennään nyt näillä ja nautitaan siitä mikä KHL:ssä on hyvää. Kun aika on kypsä niin palataan Liigaan ja tykkäillään sen positiivisista puolista.

Jos joku ei diggaa, niin ei ole pakko. Mun mielestä pitäisi kunnioittaa jokaisen omaa päätöstä, oli lähtökohta mikä hyvänsä. Toiselle Jokerit on kuollut, toiselle kaikkea muuta. Oikeaa vastausta ei ole.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eiköhän se ole @Jara76 enemmänkin omien tähtipelaajien ja menestyksen puute sekä paskat pelipäivät, jotka ovat minusta vuosi vuodelta melkeinpä huonontuneet. Lauantaisin arenalla on nykyisin aina jotain muuta kuin KHL-lätkää, vaikka se on paras päivä tulla kauempaakin.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
A) Osa kokee nykyisen Jokereiden liian erilaiseksi verrattuna Liiga-ajan Jokereihin. Kohta A) ja C) liittyvät vahvasti toisiinsa.

B) Uutuuden viehätys hälvenee vuosi vuodelta.

C) KHL on yksinkertaisesti liian suuri kirosana osalle ja varsinkin se, että oma seura pelaa siellä. Putinin kamut seuran omistajina (kiero SKA vs Jokerit kaksoisomistajuus), Venäjän mestaruudesta pelaaminen, maalilaulu-gate. Syitä löytyy ja kaikki linkittyy jotain kautta tuohon sarjaan.

Ja kenties isoimpana D) Jääkiekko ei enää lajina kiinnosta niinkuin ennen vanhaan. Alle 45-miehissä e-urheilu on jo ajanut ohi kun lajien kiinnostavuutta mitataan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit pelasi lähes kolmasosan kotiotteluistaan maanantaina. Pidän hyvin erikoisena, että yleisömääriä kauhistellaan yhden kauden perusteella ja johtopäätökset tehdään yhden kauden perusteella.

14/15 10900
15/16 10600
16/17 9600
17/18 10400

Aivan poikkeuksellisia lukuja, mitä ei ole nähty Suomessa koskaan. Eikai kukaan luullut, että yleisömäärät pysyvät joka vuosi noin poikkeuksellisen kovina.

Viime kauden 9000 keskiarvoa voidaan pitää katastrofina, mutta aivan turha siitä on vetää vielä johtopäätöksiä. Kotiotteluita pelattiin eniten maanantaina ja tähän yhdistettynä joukkueen kokoamisessa tehdyt virheet + Hjalliksen koomailut, niin lopputulos on joskus tämä. Ylä ja alamäkiä tulee aina missä tahansa, kelle tahansa. Veikkaan, että ensi kaudella ollaan taas noissa 9500-10k lukemissa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
En tiedä mikä vaikutus uutuuden viehätyksellä on aikaisemmin ollut, mutta vastapainona tähän on se, että nyt KHL on paljon tutumpi sarja. Muutamassa vuodessa jengit ja pelaajat ovat tulleet tutuiksi ja osa vastustajista on yhteisen historian myötä alkanut herättää vahvojakin tunteita.

Ei sillä, ettenkö Liigan haluaisi palata. Mennään nyt näillä ja nautitaan siitä mikä KHL:ssä on hyvää. Kun aika on kypsä niin palataan Liigaan ja tykkäillään sen positiivisista puolista.

Jos joku ei diggaa, niin ei ole pakko. Mun mielestä pitäisi kunnioittaa jokaisen omaa päätöstä, oli lähtökohta mikä hyvänsä. Toiselle Jokerit on kuollut, toiselle kaikkea muuta. Oikeaa vastausta ei ole.

Edelliseen voisin lisätä vielä:

KHL-aikana on tehty virheitä. Hirvittäviäkin virheitä, kuten maalilaulu gate, joka mm. @-Ville- :lle taisi olla se viimeinen korsi, joka katkaisi selän.

Onhan tätä ennenkin ollut mm. (vieras)pukukopin maalaamista, ja Mie Myö Jokereita yms. Positiivista tässä on se, että näostä virheistä on opittu, eikä vastaavia ole enää toistettu.

(Toivottavasti) Jokerit on nyt ymmärtänyt, että ydinkohderyhmää ei ole tamperelaiset, turkulaiset tai kuopiolaiset satunnaiskatsojat, vaan pk-seudulla asuvat Jokerifanit, joilla on tunneside seuraa kohtaan. Osa heistäkin on toki satunnaiskatsojia, jolloin tuota tunnetta tulee oikean viestinnän ja sopivan imagon avulla kehittää.

On päästy pois koko suomen Jokerit ajattelusta (hömpötyksestä) ja päästy lähemmäs omaa Stadilaista identiteettiä. Tämäkin vain luopumalla jostain. Tottakai Jokereilla on faneja myös muualla, kuin Helsingissä, mutta tuskin kukaan mieltää Jokerit joksikin muuksi, kuin Helsinkiläiseksi seuraksi. Helsinki on osa Jokerien DNA:ta, joka paikassa. Seuraavaksi tuota omaa identiteettiä pitääkin lähteä vahvistamaan!

Yhtenä positiivisen muutoksen airuena näen myös @Eteläpääty Ry :n aktivoitumisen tällä kaudella. Vahva kannattajaryhmä katsomossa ja kotirintamalla luo elintärkeän pohjan kaikelle. Old Chiefs on puksuttanut dieselveturin lailla eteenpäin, mutta nykyinen yhteistyö Eteläpäädyn kanssa on mielestäni nostanut kierroksia myös siellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös