Jokereiden pudotuspelit KHL:ssä keväällä 2016

  • 98 154
  • 529

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jep. Tästä vuodesta tulee mieleen kausi 12-13. SM-liigassa runkkarin voittoon ja kaikki näyttää hyvältä. Sääleistä Lukko vastaan ja Azevedo-show käyntiin ja Kilpi sulaa ja yks kaks yllättäen oltiin rannalla ruikuttamassa. Nyt tuli samanlainen altavastaajajengi vastaan ja taas ihmetellään rannalla, että täällähän on lunta ja kylmä vielä.

Kirjotinkin jo ennen tän pelin alkua samoista fiilingeistä. Tosin Lukkoa vastaan kun tiputtiin olin laivalla ja silloin vitutus toikin tuplasti kovemman humalan. Nyt tietää miltä oikeesti vitutus tuntuu.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Vähän jäi tästä sarjasta sellainen fiilis, että toinen tosiaan pelasi kuin runkosarjassa ja toinen kuin pleijareissa. Torpedo pelasi yksinkertaisesti sellaista kiekkoa, että meillä ei tuolla pelillä ole saumoja: he olivat tarpeeksi kusipäisiä tekemään kaikkensa, käyttivät paikkansa selkeästi kovemmalla prosentilla, hiillostivat tuomaristoa aina valmennuksesta lähtien, olivat valmiina maksamaan hintaa ja pystyivät menemään harmaalle alueelle, oli se sitten psykologinen vaikuttaminen, rikkominen, filmaaminen tai vastaava. Tuolla pelillä ei kerätä kavereita, mutta tiputettiin runkosarjassa selkeästi edellä ollut joukkue jatkosta.

Torpedo oli helvetin paha vastustaja tähän saumaan. Jos jo valmiiksi siipirikkoinen joukkue lähtee pienenä ennakkosuosikkina keulimaan tuolla tavalla pelaavaa vastustajaa vastaan, niin helpolla on yksinkertaisesti mahdotonta päästä. Siltikin, tämä sarja olisi ehdottomasti pitänyt klaara voitoin 4-1 tai 4-2. Vaikka huonolle ei hävitty, niin liian monta liian kovaa virhettä kaikilla kentän alueilla olivat se ero, että Torpedo meni jatkoon voitoin 4-2.

Paska maku jäi tästä sarjasta muutenkin kuin tuloksellisesti. Vaikka tämä on tulosurheilua ja tyylipisteitä ei lasketa, niin Torpedon toiminta oli aivan täysin tyylitöntä. Tuota ei voi yksinkertaisesti kunnioittaa. Vaikka psykologinen paine, hiillostus ja vastaavat kuuluvat tietyssä mittakaavassa lätkään ja eritoten pleijareihin, tuo Torpedon perseily oli kaukana mistään hyvän maun rajoissa olevasta. Lisää lampaanpersettä vielä tuomarien ja kurinpidon suuntaan, heillä ei tuo skeida pysynyt yhtään lapasessa. Vaikka kuinka joku puusilmäinen ryssätrolli voi muuta väittää, nyt vedetty linja oli rankasti Jokereita vastaan. Jokerit kaatui loppupeleissä omaan tehottomuuteen ja omiin virheisiin, mutta tuomarien osuus oli erittäin suuri sarjan kannalta. Aivan liian suuri.

Erkalle nämä jäähyväiset olivat melkoinen antikliimaksi. Viime kaudella Jokerit ylitti odotukset ja vielä alkukaudesta meno näytti hyvältä. Jotain kuitenkin tapahtui ja sitä ratkaisevaa vaihdetta ei saatu silmään. Kun tuon yhdistää Erkan kyvyttömyyteen reagoida pelin sisällä muutoksiin, niin tämä Erkan saaga ei saanut nättiä loppua. Hän ei poistunut taistelukentältä juhlittuna voittajana tai saappaat jalassa kaatuneena, vaan hän palasi kotiin nöyryytettynä häviäjänä. Varsinkin näin hektisessä ottelusarjassa koutsin olisi syytä olla enemmän Skudran tyylinen kusipää kuin Erkan tyylinen professori. Professori voi oikeassa elämässä nauttia suurempaa arvostusta kuin kusipäinen katujätkä, mutta jos nuo kaksi isketään snägärisäännöillä vastakkain, täytyy proffalla olla esimerkiksi stiletti taskussa tai vastaavaa. Erkalta se puuttui ja Skudran snägäriheijarit tekivät tehtävänsä.

Mitä taas pelaajiin tulee, niin liian moni kärkiäijä alisuoritti ratkaisuhetkillä liikaa. Vaikka tänään tappion voi pistää PW:n piikkiin aika rankasti, niin koko sarjan mittakaavassa esimerkiksi Aaltoselta ja Karlssonilta olisi vaadittu enemmän. Loistava runkosarja ei vain auta jos ratkaisuhetkillä vastustaja rokottaa liian herkästi ja ne todelliset gamesaverit esitetään toisessa kenttäpäädyssä. Samoin puheet kevään miehestä tai nätit piruetit eivät liiemmin lämmitä jos piste- ja varsinkin maalisaldo ovat noin säälittävällä tasolla. Jos tarjolla on YV-aikaa, vastuuta tasakentällisin ja kuteja se pari kappaletta per matsi hyviltäkin tonteilta, niin pistesaldo ei saa oikeasti olla samalla tasolla kuin jollain nelosketjun kädettömällä raatajalla.

Kaiken kaikkiaan sen verran paska maku tästä ottelusarjasta ja sen tapahtumista jäi, että tällä hetkellä ei kiekko kiinnosta sitten yhtään. Saa nähdä miten liekki syttyy sitten kun omat kesälomat alkavat, tällä hetkellä ainakin joku etelän biitsi tuntuu elokuussa houkuttelevammalta kuin paluu tähän pisteeseen.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Vastuu on valmennuksen. Kyllä näilläkin jätkillä olisi toi nippu saatu kuoroon. Aloitettiin pleijarit kunnolla vasta 3-1 tilanteessa ja kun puolet pakeista oli lasaretissa. Erkan aika on ohi!

Karlsson ei ollut voittava veskari viime kaudella eikä tällä kaudella. Varsinkaan tärkeimmissä peleissä. Hyvät jatkot. Toivottavasti tuut vastaan vuoden päästä näihin aikoihin.

Joensuu oli paras. Toki missasi maalipaikkoja ja otti pari typerää jäähtyä, mutta asenne oli voittajan. Onneksi jatkaa ensi kaudella. Regin pärjää kyllä, toki olisi voinut olla pikkasen suoraviivaisempi. Kozun oli ok pari vikaa peliä, kuten moni muukin, maku jäi kyllä paskaseks tästä jannusta. Parempaa olisi ainekset.

Aaltonen kevään mies, jepjep...toivottavasti ei jatka, vaikka onkin Jalosen luottopelaajia.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Vähän semmonen välimallin kausi. Materiaali kokonaisuudessaan vähän vahvempi kuin vuosi sitten, mutta pelitapa ei missään vaiheessa lähellekään yhtä hyvin näpeissä kuin viime kaudella. Sellaista semihyvää suorittamista, jolla otetaan pisteitä pitkässä runkosarjassa, mutta ei riitä pleijareissa mihinkään. Valitettavasti joutuu Erkan piikkiin laittamaan. Joukkueesta ei saatu lähellekään koko potentiaalia irti ja sen pelaaminen ei kauden aikana kehittynyt oikein mihinkään suuntaan. Lisäksi paljon kurittomuutta, joka nyt varmaan osiltaan selittyy samalla asialla. Eli kun ei ihan se pelaaminen ole siellä missä pitäisi, niin tulee helpommin myös tuskissaan otettuja paskajäähyjä.

Loukkaantumiset sotkivat tietysti osaltaan, mutta ei muuta faktaa, että perusrakenne ei missään vaiheessa tullut kuosiin vaan homma oli enemmän tai vähemmän epävarmaa hakemista ekasta treenimatsista tähän päivään.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minusta ero on tässä huima. Jos Jokerit kaatuu saappaat jalassa konferennsivälierissä tai finaalissa kaudesta ei voi olla pettynyt kuin sen pari päivää.
...
Dynamolle oltais varmaan muutenkin tiputtu, joten turha näitä on miettiä.
No jos selvisit viime keväänä parilla päivällä niin onneksi olkoon! Kaikki hävityt playoffsarjat ketuttaa. Ei edes hopea lämmitä mieltä kovinkaan paljoa. Tää jengi oli minusta huonompi kuin viime kauden jengi. Divisioonan voitto oli enemmän SKA:n ryssimistä kuin meidän hyvyyttä. Minusta viime kauden jengi ansaitsi mennä pidemmälle kuin pääsi, se vituttaa. Tämän kauden jengi ei ollut lähelläkään ansaita vaikkapa jotain finaalipaikkaa. Mut nää on makuasioita, rauhaa vain kaikille palstatovereille.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Tää jengi oli minusta huonompi kuin viime kauden jengi.

Oli. Ei ehkä materiaaliltaan, mutta viime kaudella tekeminen kentällä oli koko kauden selkeää ja joukkue oli todella vaikea voitettava paskanakin päivänä. Erkka lähti kunnianhimoisena muuttamaan pelaamista, ja nyt jälkikäteen on helppo sanoa, että se oli iso virhe ja kaikki mikä siinä muuttui, muuttui huonompaan suuntaan.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tämä suoritus oli just niin hyvä kuin tämä joukkue loppujen lopuksi oli. Eli aika paska. Oltiin töissä mutta ei varsinaisesti paikalla.

Joukkue ei sisäistänyt koko kauden aikana pelitapaa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jep. Tästä vuodesta tulee mieleen kausi 12-13. SM-liigassa runkkarin voittoon ja kaikki näyttää hyvältä. Sääleistä Lukko vastaan ja Azevedo-show käyntiin ja Kilpi sulaa ja yks kaks yllättäen oltiin rannalla ruikuttamassa. Nyt tuli samanlainen altavastaajajengi vastaan ja taas ihmetellään rannalla, että täällähän on lunta ja kylmä vielä.

Suomalaisille eikä ainakaan Jokereille ei sovi että lähdetään johonkin sarjaan tai edes otteluun ennakkosuosikkina, pää ei kestä niitä paineita ellei ole huikeita yksilöitä jotka voi ratkaista yksittäin matseja.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli. Ei ehkä materiaaliltaan, mutta viime kaudella tekeminen kentällä oli koko kauden selkeää ja joukkue oli todella vaikea voitettava paskanakin päivänä. Erkka lähti kunnianhimoisena muuttamaan pelaamista, ja nyt jälkikäteen on helppo sanoa, että se oli iso virhe ja kaikki mikä siinä muuttui, muuttui huonompaan suuntaan.
Toisaalta pelaamista voi olla pakko muuttaa, kun joukkueesta vaihtuu ketjutolkulla pelaajia. Steve Moses nyt vaan sattui rikkomaan KHL:n maaliennätyksen viime kaudella. Ja niin edelleen.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Loukkaantumiset sotkivat tietysti osaltaan, mutta ei muuta faktaa, että perusrakenne ei missään vaiheessa tullut kuosiin vaan homma oli enemmän tai vähemmän epävarmaa hakemista ekasta treenimatsists tähän päivään.

Äläs nyt, ohikiitävän hetken elokuussa homma näytti siltä että täähän menee loistavasti, about niihin aikoihin kun ZSKA kaatu himassa 3-1.

Mutta sitten tajuttiinkin että muut jengit ei olleet vielä edes palanneet oikeasti kesälomalta ja sen jälkeen jokainen oikealla jalalla askiin tullut jengi oikeana päivänä osasi pelata Jokerit ulos pelitavallisesti.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Se oli siinä, kausi päättyi maaliskuun toisena päivänä ja ensi kausi alkaa kun rantakelit ovat parhaimmillaan. Paska maku jäi tästä kaudesta. Ei ollut Jokerit todellakaan parhamillaan playoffeissa. Liikaa loukkaantumisia jo ennen sarjan alkua ja siihen lisäksi vielä pari pelaaja telottiin sairastuvalle. Muutenkin Torpedo oli paljon nälkäisempi ja pelasi koko sarjan omalla tasollaan. Jokerit pelasi pari viimeistä peliä hyvin, mutta se ei riittänyt. Liikaa virheitä, liikaa loukkaantumisia ja maalintekopaikoissa liian huolimatonta pelaamista. Tämä sarja toivottavasti opetti sen, että fyysisyyttä ei voi olla liika. Siinä jäätiin täysin jalkoihin ja Joensuu oli ainut, joka teki tätä likaista työtä.

Tuomareista ei tämän sarjan osalta jaksa valittaa, koska siihen ei todellakaan kaaduttu. Ensimmäinen kausi KHL:ssä ja varsinkin ensimmäinen syksy sai minut uskomaan, että KHL:ssä tuomarointi on hyvällä tasolla. Jotenkin ollaan tultu kauas siitä, mitä se silloin oli. Milloin Jokerit ja Slovan kärsii siitä suhteessa venäläisiin joukkueisiin ja milloin pienemmät venäläiset kärsivät siitä suhteessa KHL:n suurimpiin. Se on suurin ongelma, josta toivottavasti päästään eroon. Ehkä Jokerien olisi pitänyt kääntää selkää ja hyppiä vähän enemmän, olisi muutama tuhlattu ylivoima saatu lisää. Ei vaan vitsit vitsinä.

Ei mennyt nämä playoffit ihan Erkan käsikirjoituksen mukaan. Pelillisesti Torpedo vei ensimmäisiä pelejä ja parissa viimeisessä Jokerit oli niskan päällä, mutta näissäkin peleissä se tehottomampi ja haluttomampi joukkue. Aina kun vastustaja karvasi kovaa ja ylhäältä, oli Jokerit pulassa. Tähän ei kahden vuoden aikana löydetty lääkkeitä Erkan toimesta.

Oikea jengi meni jatkoon ja kohta alkaa onneksi NHL:n playoffit.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Toisaalta pelaamista voi olla pakko muuttaa, kun joukkueesta vaihtuu ketjutolkulla pelaajia. Steve Moses nyt vaan sattui rikkomaan KHL:n maaliennätyksen viime kaudella. Ja niin edelleen.

Ei sitä perussapluunaa tarvitse mihinkään muuttaa, vaikka vaihtus koko valmennettava seura. Nyt jäi vähän sellainen jälkimaku, että Erkka yritti koutsata joukkueen pelaamaan peliä, jota ei osannut heille opettaa.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaikki kunnia Torpedolle. Oli selvästi parempi joukkue tässä sarjassa.

Siitä huolimatta mä en edelleenkään muuta mielipidettäni siitä, että tässä sarjassa Jokereitten suurin vastustaja oli Jokerit itse. 4 ekaa peliä asennevammaista mukapelaamista. Kahdessa vikassa pelissä oli asenne sarjan edellyttämällä tasolla ja väitän, että tolla peli-ilmeellä tästä olisi menty 4-1 tai 4-2 jatkoon.

Tuomareita voi toki syyttää yhdestä tai toisesta asiasta, mutta taaskaan, kuten viime keväänäkään, ei kaaduttu tuomareihin. Pelistä toiseen idioottimaisia jäähyjä ja niissä kunnostautui etenkin Joensuu pelien loppuhetkillä. Ei tolla kurittomuudella mitään sarjoja voiteta. Muutenhan Joensuu oli erinomainen.

Karlsson pelasi maksimissaan kohtalaisen sarjan. Näissä peleissä pitää pystyä välillä seisomaan päällään ja syömään sen kiekon, vaikka edessä joukkue pelaisi koomassa.

Ylivoima suli aivan täysin. Torpedo pisti sikailullaan Jokerit polvilleen, mutta noilla yv-määrillä verkon pitäisi heilua paljon enemmän. Sen lisäksi maalintekotaito oli aivan luokatonta. Jokaisessa pelissä oli vähintäänkin riittävästi paikkoja niitata pelit nippuun.

Ja siitä tullaankin osasyyhyn eli Aaltoseen. 0+1 kuuteen peliin. Tulkaa nyt joku vielä selittelemään asiaa jollain ketjukavereilla tai joukkueen yleistason kehnuudella. Aaltonen on yksi isoimmista syistä, miksi toinen yv ei saanut mitään aikaiseksi. Turha valittaa mistään ketjukavereista. Vastuuta tuli niin tasakentällisin kuin ylivoimalla aivan liikaa tasoon nähden, mut kyllä nyt helvetti pitää voida vaatia enemmän. Pelaajiston ylivoimaisesti suurin floppi playoffeissa. Toivottavasti jatkoa ei ole tulossa ja tuhlata enää rahoja tohon turhuuteen.

Erkka oli täysi jääpatsas koko playoffit. Ei saanut joukkuetta motivoitua eikä keksinyt mitään lääkkeitä Torpedon peliin. Nyt voi loppukevään puhua aivan rauhassa kuljetusta matkasta ja sielujen todellisten potentiaalien etsimisestä, mutta vituilleen tämä nyt vaan meni. Onneksi tätä muka-kanada-scheissea ei tarvii enää ensi kaudella katsoa.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pudotuspelit olivat minikokoinen kuva koko kaudesta. Ihan ensimmäisiä kierroksia lukuunottamatta peli ei vakuuttanut missään vaiheessa, mutta ihan ok rämmittiin mukana ja vahingossa voitettiin Bobrov. Pleijareissa mukataisteltiin, mutta ei missään vaiheessa (tämän illan vikan erän rättiväsynyttä ykköskenttää lukuunottamatta) että kentälle jäisi 100%. Syytän Erkkaa ja pelitapaa. Sittenkin tänään oli jälleen hyvä mahis voittoon, mutta ihan itse sössittiin homma vastustajalle. Toivottavasti Jokereissa ensi kaudella pelaavat jätkät ottavat mallia viimeistelystä, oli nimittäin aika kovaa luokkaa.

Onnittelut Froloville, Zherdeville, Daugavinsille ja Proskuriakoville jatkoon menosta.

Omat ranskikset tästä kaudesta (painotus pleijareissa):

- Loukkaantumiset: Jos edellisellä kaudella säästyttiin isommilta vammoilta niin tällä kaudella ei tervettä päivää nähty. Loukkaantumisia tulee aina, mutta nyt oli kyllä universumin paskin kausi. Tämä asia voi ensi kaudella mennä paremmin, toivossa on hyvä elää.

- Sentterit: Jos vikassa pelissä sentterinelikko on Regin-Wirtanen-Sallinen-Kennedy niin ollaan kyllä niin helvetin kaukana optimista kuin olla ja voi. Tuossa on kahden hyökkäävän ketjun sentterin mentävä aukko. En usko että ensi kaudellakaan meillä on neljää laadukasta umpisentteriä (+ Sallinen, Mäki), joten tämä osa tulee olemaan ensi kaudella ihan yhtä huonolla tolalla. Regin oli aivan liian yksin ja pleijareissa näki että mies oli aivan puhki ja rikki.

- Valmennus: Siinä missä Erkan ekalla kaudella hommassa oli kipinää ja tekemisen meininkiä, oli tämä toinen kausi todella hajutonta puurtamista. Tähän tulee ISO parannus ja toivottavasti Jalonen analysoi tarkkaan missä kohtaa homma kusi.

- Joukkue: En tiedä onko syynä oman KHL-suhtautumisen nuivaantuminen vai mikä, mutta tämän kauden jengi ei tuntunut missään vaiheessa joukkueelta. Siellä oli ihan ok hyviä jätkiä, mutta ekaan kauteen verrattuna porukasta ei huokunut missään vaiheessa sellainen tiiviys mitä menestyvissä jengeissä nähdään. Lisäksi vielä (turhake)palkkasoturien sisääntulo vain lisäsi tätä fiilistä. Näin jälkiviisaana olisi Kennedyn ja Pelletierin sijaan voinut vetää Mäkisillä vaan.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
ä, mutta tämän kauden jengi ei tuntunut missään vaiheessa joukkueelta. Siellä oli ihan ok hyviä jätkiä, mutta ekaan kauteen verrattuna porukasta ei huokunut missään vaiheessa sellainen tiiviys mitä menestyvissä jengeissä nähdään. .

Tässä tullaan just siihen toimimattomaan pelitapaan. Bändi soundaa paskalta kun ei yhteistä säveltä löydy. Väkinäistä, välillä turhautunuttakin haparoimista ja raiteiden etsimistä. Pleijareissakin me vielä opeteltiin pelaamista ja mietittiin miten pitää avata, ja kuinka ohjataan, kun kaveri veti apinanraivolla omaa simppeliä juttuaan ilman että kenelläkään olisi siellä ollut mitään epäselvää mihin pelata kiekkoa missäkin tilanteessa.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä tullaan just siihen toimimattomaan pelitapaan. Bändi soundaa paskalta kun ei yhteistä säveltä löydy. Väkinäistä, välillä turhautunuttakin haparoimista ja raiteiden etsimistä. Pleijareissakin me vielä opeteltiin pelaamista ja mietittiin miten pitää avata, ja kuinka ohjataan, kun kaveri veti apinanraivolla omaa simppeliä juttuaan ilman että kenelläkään olisi siellä ollut mitään epäselvää mihin pelata kiekkoa missäkin tilanteessa.

Tottapa turiset. Onneksi Erkka pääsee taas Vierumäelle virittelemään ja langat nappa miekkonen johon ainakin itsellä on iso luotto. Nyt vaan peukut pystyyn että Kurri & Vuorinen ei ammuskele Olimbin kaltaisia kalliita hutikuteja ensi kaudelle.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Hyviä analyysejä ylempänä. Sillä tavalla tämä kausi muistutti paljon monia liigakausia että joukkue teki vain ja ainoastaan pakolliset työt rutiinitasolla, mutta heti kun vastaan tuli joukkue joka oikeasti halusi voittaa niin tuli noutaja. Sitä tosiasiaa ei tuomari- ja kabinettipeli muuta. Peli oli varovaista pyörimistä ja siirtelyä pelin ulkopuolella, mutta maalinedustoille ei haluttu eikä uskallettu mennä. Maalivahtipeli oli runkosarjassa hyvällä tasolla, mutta pudotuspeleissä se romahti täysin. Karlsson hävisi vastustajan veskalle kaikissa otteluissa, myös voitetuissa.

Valmennus epäonnistui täysin sytyttämään joukkueen edes lähelle tarvittavaa tunnetilaa, mutta kyllä kokeneet pelaajat kantavat vähintään yhtä ison vastuun. Jotain "kevään mies" Aaltosta (paskan vitut sanon minä) nappaa pelata ehkä 10 ottelussa kauden aikana, muutoin vedetään selkä pystyssä kun ei ole oikeanlaista inspistä ja fiilistä. Kapteeni Kapasen jengissä vaatimustaso oli aivan liian alhainen, eikä kapteenin oma esimerkki kentällä hirveästi mairittele.

Ja vielä joukkueen rakenteesta. Runkkarissa jengi vielä pärjäsi, mutta teleketjuosastolle tulleet loukkaantumiset taisivat viedä viimeiset mahdollisuudet menestyä pudotuspeleissä. Paikkajiksi saadut, toisten jätteistä tongitut kärpässarjalaiset Pelletier ja Kennedy olivat juuri niin paskoja kuin muitten jätteistä tongitut paskat ikinä voivat olla. Kuvaavaa on että omistajan toiseen seuraan tuli ennen siirtorajaa mm. viime kauden paras KHL-maalintekijä, meidän akuuttiin ongelmaan, eli hyökkäyspään keveyteen tuli... niin no ei yhtään mitään. Kulda sentään onnistui runkkarissa hyvin.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuntui siltä, ettei Jokerit suhtautunut ottelusarjaan välttämättä riittävällä vakavuudella. Myöhemmin kyllä kun "herätystä" tapahtui ikävilläkin tavoilla, mutta huono alku maksoi nyt liikaa. Ehkä runkosarjan sijoitukselle annettiin lopulta turhankin paljon painoarvoa ja Torpedon odotettiin hoituvan ilman sen isompia ponnisteluja runkosarjan suorittamisesta ihan vain pelkällä ns. omalla pelillä. Ajatukset saattoivat olla ehkä alitajuisesti jo pidemmällä, vaikka ei saisi.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
.
- Joukkue: En tiedä onko syynä oman KHL-suhtautumisen nuivaantuminen vai mikä, mutta tämän kauden jengi ei tuntunut missään vaiheessa joukkueelta. Siellä oli ihan ok hyviä jätkiä, mutta ekaan kauteen verrattuna porukasta ei huokunut missään vaiheessa sellainen tiiviys mitä menestyvissä jengeissä nähdään. Lisäksi vielä (turhake)palkkasoturien sisääntulo vain lisäsi tätä fiilistä. Näin jälkiviisaana olisi Kennedyn ja Pelletierin sijaan voinut vetää Mäkisillä vaan.
Aivan kuin omalta näppikseltä. Runkosarjan menestyksestä huolimatta tuntui että jengissä on jotain vinossa. Ihan mutuilua mutta oliko jengi Erkan hyppysissä vai mahdollisesti jotain kränää muuten pelaajien keskuudessa? Dead Kennedy pääsi kyllä "heikennykset kautta aikain" listalle. Antoi kasvot täydelliselle looserille mustine silmänalusineen. Kaipa ne markkinat sitten oli niin kuivat ettei parempia saatu...Kapteeni meiltä myös puuttui eli ei ollut Kapasesta siihen tyhmine jäähyineen. Joensuulle nostan hattua ja monesti tuli mieleen kuinka yksinäistä äijällä oli pleijareissa tuoda ainoana hyökkääjänä (+Sallinen) fyysistä elementtiä. Ylivoima oli yksi helvetin huono vitsi kuten maalinteko muutenkin. Mitään ei muutettu vaan samaa paskaa jauhettiin tehottoman aivottomasti. Ei ole kyllä yhtäkään asiaa mitä jää Erkassa kaipaamaan.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Paska ja asennevammainen playoffien alku maksoi tämän sarjan. Tiedä sitten, oliko asennevamma sitä, että joukkue+valmennus luuli itsestään liikoja ja aliarvio Torpedoa, vai todettiinko alitajuisesti, että joukkue on niin siipirikkoinen ja loukkaantumisilla runneltu ettei mitään asiaa Gagarin cupin nostoon. Lopulta Torpedon helvetin mulkku käyttäytyminen takoi sisua joukkueeseen, mutta liian myöhään.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Vähän jäi tästä sarjasta sellainen fiilis, että toinen tosiaan pelasi kuin runkosarjassa ja toinen kuin pleijareissa. Torpedo pelasi yksinkertaisesti sellaista kiekkoa, että meillä ei tuolla pelillä ole saumoja: he olivat tarpeeksi kusipäisiä tekemään kaikkensa, käyttivät paikkansa selkeästi kovemmalla prosentilla, hiillostivat tuomaristoa aina valmennuksesta lähtien, olivat valmiina maksamaan hintaa ja pystyivät menemään harmaalle alueelle, oli se sitten psykologinen vaikuttaminen, rikkominen, filmaaminen tai vastaava. Tuolla pelillä ei kerätä kavereita, mutta tiputettiin runkosarjassa selkeästi edellä ollut joukkue jatkosta.

Torpedo oli helvetin paha vastustaja tähän saumaan. Jos jo valmiiksi siipirikkoinen joukkue lähtee pienenä ennakkosuosikkina keulimaan tuolla tavalla pelaavaa vastustajaa vastaan, niin helpolla on yksinkertaisesti mahdotonta päästä. Siltikin, tämä sarja olisi ehdottomasti pitänyt klaara voitoin 4-1 tai 4-2. Vaikka huonolle ei hävitty, niin liian monta liian kovaa virhettä kaikilla kentän alueilla olivat se ero, että Torpedo meni jatkoon voitoin 4-2.

Paska maku jäi tästä sarjasta muutenkin kuin tuloksellisesti. Vaikka tämä on tulosurheilua ja tyylipisteitä ei lasketa, niin Torpedon toiminta oli aivan täysin tyylitöntä. Tuota ei voi yksinkertaisesti kunnioittaa. Vaikka psykologinen paine, hiillostus ja vastaavat kuuluvat tietyssä mittakaavassa lätkään ja eritoten pleijareihin, tuo Torpedon perseily oli kaukana mistään hyvän maun rajoissa olevasta. Lisää lampaanpersettä vielä tuomarien ja kurinpidon suuntaan, heillä ei tuo skeida pysynyt yhtään lapasessa. Vaikka kuinka joku puusilmäinen ryssätrolli voi muuta väittää, nyt vedetty linja oli rankasti Jokereita vastaan. Jokerit kaatui loppupeleissä omaan tehottomuuteen ja omiin virheisiin, mutta tuomarien osuus oli erittäin suuri sarjan kannalta. Aivan liian suuri.

Erkalle nämä jäähyväiset olivat melkoinen antikliimaksi. Viime kaudella Jokerit ylitti odotukset ja vielä alkukaudesta meno näytti hyvältä. Jotain kuitenkin tapahtui ja sitä ratkaisevaa vaihdetta ei saatu silmään. Kun tuon yhdistää Erkan kyvyttömyyteen reagoida pelin sisällä muutoksiin, niin tämä Erkan saaga ei saanut nättiä loppua. Hän ei poistunut taistelukentältä juhlittuna voittajana tai saappaat jalassa kaatuneena, vaan hän palasi kotiin nöyryytettynä häviäjänä. Varsinkin näin hektisessä ottelusarjassa koutsin olisi syytä olla enemmän Skudran tyylinen kusipää kuin Erkan tyylinen professori. Professori voi oikeassa elämässä nauttia suurempaa arvostusta kuin kusipäinen katujätkä, mutta jos nuo kaksi isketään snägärisäännöillä vastakkain, täytyy proffalla olla esimerkiksi stiletti taskussa tai vastaavaa. Erkalta se puuttui ja Skudran snägäriheijarit tekivät tehtävänsä.

Mitä taas pelaajiin tulee, niin liian moni kärkiäijä alisuoritti ratkaisuhetkillä liikaa. Vaikka tänään tappion voi pistää PW:n piikkiin aika rankasti, niin koko sarjan mittakaavassa esimerkiksi Aaltoselta ja Karlssonilta olisi vaadittu enemmän. Loistava runkosarja ei vain auta jos ratkaisuhetkillä vastustaja rokottaa liian herkästi ja ne todelliset gamesaverit esitetään toisessa kenttäpäädyssä. Samoin puheet kevään miehestä tai nätit piruetit eivät liiemmin lämmitä jos piste- ja varsinkin maalisaldo ovat noin säälittävällä tasolla. Jos tarjolla on YV-aikaa, vastuuta tasakentällisin ja kuteja se pari kappaletta per matsi hyviltäkin tonteilta, niin pistesaldo ei saa oikeasti olla samalla tasolla kuin jollain nelosketjun kädettömällä raatajalla.

Kaiken kaikkiaan sen verran paska maku tästä ottelusarjasta ja sen tapahtumista jäi, että tällä hetkellä ei kiekko kiinnosta sitten yhtään. Saa nähdä miten liekki syttyy sitten kun omat kesälomat alkavat, tällä hetkellä ainakin joku etelän biitsi tuntuu elokuussa houkuttelevammalta kuin paluu tähän pisteeseen.

Tämän kirjoituksen kanssa voi olla surullisen samaa mieltä. Kiitos Jokerit tästä kaudesta, v1tuttaahan se vaan turha tässä on jaakailla kun kusi on muroissa.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jos rehellisiä ollaan niin en jaksanut lukea tätä ketjua edes vähän alusta.
Koko kauden nähneenä voin todeta että olipahan taas väsynyttä. Jossain kohtaa näytti jo hyvältä mutta vitun luuserit Kennedy ja Pelletier hankintoina ajoivat joukkueen suohon. Myös voin kysyä missä vitussa oli oululainen Spede Aaltonen, joka muka alkaa pellailemaan kevväällä? ULOS! Siihen päälle viellä yli kentällinen loukkaantumisia niin se oli siinä.

Taistelua oli, mutta vittu näin nämä kaudet aina päättyvät. Enämpää ei jaksa analysoida, mutta todettakoot että veska voi ottaa kiinni enemmän ja P-Amerikan vässykät voidaan jatkossa hankkia paremmalla silmällä.

Vittu että oksettaa koko vitun paska. Kyllä me elinkautinen istutaan, mutta voi vittu!!
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koko kauden nähneenä voin todeta että olipahan taas väsynyttä. Jossain kohtaa näytti jo hyvältä mutta vitun luuserit Kennedy ja Pelletier hankintoina ajoivat joukkueen suohon. Myös voin kysyä missä vitussa oli oululainen Spede Aaltonen, joka muka alkaa pellailemaan kevväällä? ULOS! Siihen päälle viellä yli kentällinen loukkaantumisia niin se oli siinä
Tässä se on kiteytettynä. Iso virhe Erkalta ja joukkueen kasaajilta, piti olla vahvoja sota-alueella maalien edessä. Pahemmin ei olisi voinut tämän suhteen flopata, kiltti nalle Joensuu teki työnsä, mutta kun vastustajalla lähes kaikki pelaajat olivat "Joensuita". Pelletier ja etenkin Kennedy, toivottavasti ei maksanut räsynukkea enempää. Nukke on tiukempi "äijä".

Olihan siellä toki hyvääkin, nyt vaan ei jaksa niitä muistella, mukavaa lomaa meille kaikille, syksyllä jatketaan.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Kun tarkastelee millainen liuta pelaajia meillä on telakalla ja miten se on kuluttanut niitä jotka on onnistuneet pysymään terveenä niin ihmettelen kuinka paljon paskaa pelaajat saavat niskaansa. Joukkue ei missään nimessä ollut täydellinen mutta olisi mukava jos poffeja ei jouduta pelaamaan siten että kymmenen ukkoa on päättänyt kauden loukkaantumisiin. Se on sellainen asia mihin täytyy panostaa ja luulisi että kaikella käytössä olevalla avaruusteknologialla syiden ja seurausten löytäminen on ihan mahdollista. Huono tuurikaan ei selitä kaikkea kuten ei selitä myöskään se että tarkoituksella on telottu pelaajia. Fysiikkavalmennuksessa ja kaiken muun tasapainossa on jotain päin helvettiä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vitutuksen keskeltä lyhyesti:

Tästä playoff-sarjasta olisi voinut tulla iso sarja. Mutta ei tullut. Syy miksi ei tullut onkin sitten jäänyt aiheesta toistaiseksi kirjoitetuissa arvioissa ja analyyseissa huomaamatta. Westerlund uusi Jokerien pelitapaa tähän kauteen ja nyt kun kausi on ohitse helppo sanoa, että Westerlund ja muu valmennusjohto epäonnistuivat. Tämä on toki ainakin osittain fakta siinä mielessä kun yksikään valmentaja missään ja koskaan saa pelitapaansa 100 prosenttisena toimimaan kaikissa olosuhteissa. Myös silloin kun avainpelaajia on useita loukkaantuneena.

Pelitavan tavoite on suhteessa otteluun ja vastustajaan ja vastustajan pelaamiseen luoda hyökkäyspäässä keskimääräistä enemmän hyviä maalintekopaikkoja itselle ja puolustuspäässä estää vastustajan hyvät maalintekopaikat keskimääräistä paremmin. Nämä luvut riippuvat monista eri tekijöistä kuten pelinopeudesta, pelin temposta jne. Kun JOK-TOP sarjassa nähdään Jokerien putoaminen Jokerien pelitavan syyksi niin kysyn - ja tuskin saan vastausta kun nämä näkijät ovat kaupallisella foorumilla - miten tällainen päätelmä on mahdollinen? Huolimatta siitä, että Westerlund epäonnistui Jokerien pelitavan uudistamisessa, pelitapa tuotti kuitenkin niin paljon lähes täydellisia laatupaikkoja Jokereille Torpedo-sarjassa, että niiden hyödyntämättä jättämisessä kyse ei enää ole pelitavasta.

Jokerit törmäsi isoon karhuun. Ylivoimaiseen.

Mutta se karhu ei ole Venäjä tai tuomarit vaan suomalainen verottaja. Niin kauan kun Jokereilla on käytettävissään suomalaispelaajien kolmostaso ja sekin vain osittain (I NHL, II KHL:n muut seurat jotka maksavat isot palkat, III Jokerit, Sveitsi, osin Ruotsi), Jokereilla on suomalaisista kolmostason pelin- ja maalintekijät.

Jokerit on hyvin onnistunut ja sen tulee onnistua jatkossa hankkimaan mm. Ruotsista, Tanskasta, Tsekeistä ja Slovakiasta tärkeimmät huippupelaajat. Ne joiden vastuulla on ratkaisevat ja avaavat syötöt ja laukaukset, pelaamisen rytmittäminen ja pelitavassa pysymisen johtaminen. NHL:n ja muiden ison pelaajabudjetin KHL-seurojen ulkopuolella heidän määränsä on suhteellisen pieni. Jokerien ongelma on löytämisen lisäksi siinä, että nämä pelaajat saattavat lähteä jo yhden kauden jälkeen avainroolista joko NHL:ään tai muualle KHL:ään. Niinpä Jokerit lähtee uuteen kauteen suhteellisen alusta. Parhaat pelaajat saatetaan aina menettää eikä heidän korvaaminen kotimaisilla noin 35-v kaiken nähneillä veteraaneilla ole ratkaisu ainakaan KHL:n isoissa kaukaloissa.

Onnea Vuoriselle ja Kurrille sekä Jukka Jaloselle seuraavan kauden joukkueen kokoamiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös