Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Joensuulainen jääkiekkoilu 50 vuotta 19.11.2003

Viestiketju osiossa 'Jokipojat' , aloittajana Bird, 19.11.2003 klo 02.42.

 1. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, K-Espoo ja urheilullisesti avoimet sarjat
  Tänään 19.11.2003 tulee sitten kuluneeksi tasan 50 vuotta ensimmäisen joensuulaisen jääkiekkoseuran perustamisesta. Onnittelut!

  Tarkoitus oli ensin spämmätä tuonne Suomi-sarjatopikkiin, mutta tulin siihen tulokseen, että kaipa sitä on turhemmastakin Jatkoajassa joskus omia otsikkoja avattu.. :)


  Joensuulaisen jääkiekkoilun historia on kohtalaisen pitkä ja vaiherikas monine nousuineen ja laskuineen. Tässä muutamia tärkeimpiä vuosilukuja muistin virkistämiseksi:

  1950: Jääkiekkotoiminnan kehittely Pohjois-Karjalassa alkaa. Etelä-Suomesta Joensuuhun muuttaneet Juhani Soila ja Sulo Vakkuri tapaavat kesällä ja alkavat suunnitella lajille tulevaisuutta Susirajallakin.

  1952: Pohjois-Karjalassa pelataan ensimmäinen jääkiekko-ottelu Lieksan Kärppien ja Joensuun Katajan välillä.

  1953: Kataja ei halua ottaa jääkiekkoa viralliseen lajivalikoimaansa ja ensimmäinen jääkiekkoilun erikoisseura, Kiekko-Karhut perustetaan.

  1960: Kiekko-Karhut ja Joensuun Mailapojat yhdistyvät Joensuun Kiekko-Pojiksi. KiKa jää kakkosjoukkueeksi.

  1970: Toinen fuusio: paikalliskilpailija Joensuun PeTo yhdistyy Kiekko-Poikien kanssa ja vihdoinkin kaikki kaupungin parhaat kiekkoilijat ovat samassa seurassa. PeTo jää JoKP:n kakkosjoukkueeksi, mutta KiKakin jatkaa yhä toimintaansa.

  1971: Heti ensimmäinen kausi yhdistymisen jälkeen osoittautuu menestykseksi ja JoKP nousee ensimmäistä kertaa SM-sarjaan. 32 ottelua tuottavat kuitenkin vain 9 pistettä ja edessä on pikainen paluu Suomen sarjaan.

  1982: Joensuu saa vihdoinkin jäähallinsa - viimeisten ykkösdivisioonapaikkakuntien joukossa.

  1989: JoKP nousee SM-liigaan. Visiitti jää taas ranskalaiseksi; 18 pisteellä 44 ottelusta säilyminen ei ole lähelläkään.

  1991: Toinen yritys SM-liigassa. Nyt 44 ottelua tuottavat 25 pistettä ja suora säilyminen jää vain kuuden pisteen päähän. Kiekko-Espoo pudottaa keväällä 1992 JoKP:n liigasta otteluvoitoin 3-2 ja joensuulaisen liigakiekkoilun taru on toistaiseksi päättynyt.

  1994: JoKP:n pelaama uhkapeli liigapaikan saavuttamiseksi päättyy täystuhoon: seura ajautuu kesällä konkurssiin ennätyksellisen 11 miljoonan markan velkataakan alla ja menettää divisioonapaikkansa. Tilalle perustettu Kiekko-Karhut ry. saa sarjapaikan kakkosdivisioonasta, mutta nousee heti seuraavalla kaudella takaisin.

  1998: Kiekko-Karhut vaihtaa pelinimekseen seurasta jo vuosikymmeniä käytetyn kutsumanimen Jokipojat.

  2001: Kiekko-Karhut konkurssiin. Tällä kertaa summa on maltillisempi, vain noin 1,5 miljoonaa markkaa. Mestispaikka menee ja uusi seura Joensuun Kiekko ry. jatkaa toimintaa Suomi-sarjassa.

  2003: Kolmas kerta toden sanoo ja Jokipojat jyrää näytöstyyliin Suomi-sarjan etelälohkossa tavoitteenaan vain ja ainoastaan nousu mestikseen keväällä 2004.


  Ja sitten hieman henkilöitä...

  Tunnettuja joensuulaisen kiekkokoulun kasvatteja: Lauri Mononen, Erkki Mononen, Seppo Repo, Hannu Kapanen, Jari Kapanen, Pentti Matikainen, Juha Silvennoinen, Yrjö Hakulinen, Markku Hakulinen, Auvo Väänänen, Markku Kyllönen, Mika Kupiainen, Timo Norppa, Mikko Koivunoro. Sami Kapanen puolestaan kiekkoili Joensuussa C-junnuksi asti, joten voitaneen laskea osittain Jokipoikien kasvatiksi.

  "Jokipojat" SM-liigassa kaudella 2003-04:
  Tomi Pöllänen, Ässät
  Mikko Turunen, HIFK
  Kimmo Nevalainen, SaiPa
  Lisäksi likemmäs 10 pelaajaa eri liigaseurojen A-nuorissa.


  Laitoin nettiin muutamia palasia menneiltä vuosilta, käykäähän katsomassa, jos kiinnostaa:

  Lehtijuttu Joensuun ensimmäisestä paikallisottelusta kaudella 1960-61 (1159 kt)

  Joensuun yhdistyneen kiekkoilun kausijulkaisun 1970-71 kansi (102 kt)

  JoKP:n joukkue SM-sarjassa kaudella 1971-72 (146 kt)

  JoKP:n joukkue SM-sarjassa kaudella 1971-72: joukkueen johto ja maalivahdit (144 kt)

  JoKP:n joukkue SM-sarjassa kaudella 1971-72: puolustajat (125 kt)

  JoKP:n joukkue SM-sarjassa kaudella 1971-72: hyökkääjät, osa 1 (140 kt)

  JoKP:n joukkue SM-sarjassa kaudella 1971-72: hyökkääjät, osa 2 (150 kt)

  Urheilulehden ennakkojuttu Jokipojista historiallisen mestaruussarjakauden 1971-72 alla (1557 kt)

  JoKP:n mainontaa tulevista otteluista vuoden 1971 sanomalehdissä (138 kt)

  JoKP:n nousijajoukkue vuoden 1980-81 1. divisioonassa (177 kt)

  EDIT: Ja vielä lisää kuvia...

  JoKP:n ensimmäinen ottelu SM-sarjassa, TPS-JoKP 7-3, 10.10.1971 (427 kt)

  JoKP ensimmäinen voitto SM-sarjassa, JoKP-Jokerit 5-4, 13.1.1972 (408 kt)

  JoKP:n joukkue 1. divisioonassa kaudella 1987-88 (173 kt)

  JoKP:n joukkue SM-liigassa kaudella 1989-90 (136 kt)

  JoKP:n joukkue Fazer-liigassa kaudella 1995-96 (155 kt)

  Kiekko-Karhut lähetti Kärpät kesälomille, lehtijuttu keväältä 1996 (169 kt)

  Jokipoikien joukkue 1. divisioonassa kaudella 1999-2000 (137 kt)

  Pahottelen joidenkin kuvien varsin vaatimatonta laatua, mutta toivottavasti näinkin parempi kuin ei mitään. :)

  EDIT 2: Korjattu historiaosuuden alkupään pienehköt virheet ja lisätty pari henkilöä tunnettujen listalle. Kiitoksia vain palautteesta!
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2003 klo 11.03
 2. Jokipoika Jäsen

  Ensinnäkin onnittelut Jokipojille. Toiseksi kiitos hienosta työstä ja ennen kaikkea niistä lukemattomista kokemuksista, niin hyvistä kuin vähän huonommistakin. Kolmanneksi kiitos arvon Bird hyvästä historiikista ja ketjun aloituksesta.

  Jokipoikien kannattajan elämä ei ole ollut koskaan mitään ruusuilla tanssimista, mutta on se silti ollut tavattoman "antoisaa". Toivotaan että ensi kaudella Jokipojat nähdään Mestiksessä, sarjassa mihin se selvästi kuuluukin.
   
 3. Bird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, K-Espoo ja urheilullisesti avoimet sarjat
  Mukava kuulla, jos kiinnostaa. Heitän vielä iltapäivällä kun kerkiän muutaman joukkuekuvan nettiin lisää, näyttää löytyvän materiaalia myös uudemmilta ajoilta.

  PS. Mahtoikohan kukaan jo kiinnittää huomiota JoKP-Lukko -ottelun (ottelumainontaa syksyllä 1971-kuva) alla pelatun "poliittisen lämärikisan" SKDL:n laukojaan.. ;)
   
 4. Warre Jäsen

  Kieltämättä hyviä leikkeitä historian ei niin synkiltä vuosilta. Hienoa, että nykytekniikalla näistä voi nauttia muutkin kuin leikkeiden omistajat ja heidän kuolinpesät. Toistaiseksi viimeisimmiltä liigavuosilta on itsellänikin jossain lehdistä revittyjä juttuja tallella. Ainoa huono puoli niissä on se, että en muista millään, minne olen ne survonut. Pitänee vaan odotella sitä Juhlakirjaa… ; )

  Niin, juhlaottelusta vielä: kannattaa muistaa, että la 22.11 noin 5000 ensimmäistä mahtuu halliin, jotenka tulkaa ajoissa paikalle.
   
 5. Pica Jäsen

  Hienoa työtä Bird! Matsiraporttejasi on ilo lukea ja tämä historiikki on kyllä maino. Toivottavasti yleisö löytää sankoin joukoin hallille juhlaotteluun ja että meidän Pallokerho järjestää isäntien kanssa viihdyttävän kiekkoillan juhlan kunniaksi.
   
 6. teemu_s Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liverpool FC, Montreal Canadiens
  Kiitokset historiikistä!

  Valitettavasti jää juhlaottelu välistä, mutta eiköhän sitä olla kevätpuolella edes parissa pelissä Mehtimäellä. Piti katsella noita kuvia aiemmilta vuosilta ja vaikken silloin lätkää seurannutkaan kovinkaan tarkasti, niin myöhemmiltä ajoilta on tullut tutuksi sitten useampi pelaaja. Ihmeen nuorilta muuten näyttivät. heh!
   
 7. Boogeyman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FPS, Jokerit
  Joensuun nousu takaisin divisioonakartalle jos ja kun se tapahtuu tulee olemaan tervetullut muutos.

  Nimilista osoittaa että kaupungista on lähtöisin roima joukko kunnon pelimiehiä.

  Yleisömäärätkin Mestiksessä tulisivat varmasti olemaan yli keskitason.

  Ja jos taloudenpidossa on opittu vanhoista virheistä niin sarjapaikastakaan tuskin tarvitse taistella maaliskuuhun asti.
   
 8. Mzt_t Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, JYP
  Kiitos ja kumarrus Birdille minunkin puolesta! Ytimekäs yhteenveto ja kiinnostavia kuvia. Löysin noista 90-luvun joukkuekuvista monta pelaajaa, jotka olin unohtanut jo kokonaan. Harmi vaan kun näyttää nyt pukkaavan erroria kuvia ladatessa, olisin mielelläni ottanut kuvat säilöön. EDIT: Kolmas kerta toden sanoi eli kuvien lataaminen onnistuu taasen, joten no problem :)
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2003 klo 13.54
 9. ElBimbo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Onnittelut Jokipojille ja kiitos Birdille; vanhalle SaiPa fanille muistui paljonkin asioita takavuosien rakkaasta vihollisestaan mainion esityksesi johdosta.

  Opiskellessani Mikkelissä 10v. sitten varsin rock-henkinen opiskelukaverini Joensuusta kertoi, että JoKP:n karsiessa liigaan kaudella 88-89, joensuulaisessa paikallisradiossa saattoi kuulla paikallisten hemmojen "rap" esityksen : Jokipoo liigaan Ässät paskalle.

  JoKP:n Fazer-liiga 95-96 joukkueessa löytyy näin lappeenrantalaisittain tuttuja nimiä: Mika Kupiainen, Mika Skyttä ja Pasi Volotinen ovat ainakin pelanneet SaiPassa. Jos vielä mennään muutama vuosi taaksepäin, niin löytyyhän näitä pelureita, jotka ovat pelanneet sekä Lpr:ssa että Joensuussa eli Markku Kyllönen, Janne Valtonen ja Ossi Lairi, Pentti Matikainen ja ne, jotka ovat pelanneet ennen syntymääni eli 60-luvulla.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2003 klo 21.57
 10. Warre Jäsen

  Jokipojat - Saipa pelaajaliikenne

  Entäs jos mennään sitten ajatuksissa eteenpäin, niin Saipan A-junnuista löytyy 3 kpl. Jokipo-taustaista pelaajaa: Olli Nissinen, Ville Partanen ja Kimmo Nevalainen. Kimmoa en sieltä junnujen joukosta mielelläni enää löytäisi, mutta minkäs teet. Aika näyttää, löytyykö kavereista potentiaalia kantamaan Saipan edustusjoukkueen nuttua joskus lähitulevaisuudessa.
   
 11. pekka älpeeär Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo...ja lappilainen suomi-sarja kiekko...
  otan osaa...juhlimiseen...

  kiitos Birdille hienosta historiikista ja muutenkin kohtalaisen kattavasta läpileikkauksesta Joensuulaiseen jääkiekkoon...
  on siinä suomi-sarja porukalle perinteitä vaikka muille jakaa...
  ...ja nyt kun taas joensuulainen jääkiekko on nostamassa päätään sille vähimmäistasolle,mille se kyllä kaiken järjen mukaan kuuluukin,niin toivotan onnea ja menestystä joukkueelle,kaikille jääkiekkotoimijoille sekä erittäin asiantuntevalle jääkiekkoyleisölle...
  eli onnea matkalla sarjaan...josta ette edellisellä kerrallakaan peliesitystenne perusteella koskaan pudonneetkaan...
   
 12. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Ja niinhän siinä sitten kävikin että ohilaukaus nosti Jokipojat liigaan ja antoi Porilaiselle jääkiekolle herätyksen jollaista toisaalta tarvittaisiin taas uudelleen. Nyt ei vaan löytyisi sitä samaa Ässähenkeä kuin kaudella 89-90
   
 13. ElBimbo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Siitä dramaattisesta JoKP-Ässät karsintapelin ratkaisusta poiki jotain hyvää myös SaiPalle eli Ässien kasvatin Ari Santasen siirtymisen sputnikeihin. Sanni pelasi SaiPassa yli kymmenen vuotta, kunne polvivamma (?) katkaisi kapteemimme kiekkoilijan uran. Teisan saatua potkut SaiPasta Santanen toimi loppukauden Skrikon apuvalmentajana. Meni äskeinen vähän otsikon ulkopuolelle, mutta aikaisemmasta viestistäni puuttuu Lappeenrannassa vaikuttanut joensuulainen kiekkosuuruus eli Seppo "Hodo" Repo, joka valmensi SaiPaa Reijo Mansikan kanssa liigassa muutama vuosi sitten.
   
 14. Warre Jäsen

  Jokipoikien kannattajat, lukekaa yksityisviestinne. Anteeksi (tämän) viestin lyhyys ja sisällöttömyys