Jesse Puljujärvi – supertähti

  • 834 458
  • 2 679

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mutta olisiko koko polvitaklausta tullut jos Lyytinen ei olisi lähtenyt ns. väistämään eli harhauttamaan? Lassekin sanoi et kyseessä oli lähinnä vahinkotilanne jossa molemmat olivat yhtä syyllisiä.

Siis täh! Olet sitä mieltä, että jääkiekossa ei kuulu harhauttaa vaan jäädä alle taklattavaksi? Lasse oli oikeassa siinä, että osasyy tilanteessa on Lyytisen harhautus, mutta eihän se nyt ole mitenkään Lyytisen vika vaan vastuu on täysin taklaajalla osua kohteeseensa puhtaasti. Siihen en ota kantaa oliko siinä vielä kuinka paljon tahallisuutta mukana, mutta vastuu taklauksesta on täysin taklaajalla eli tässä tapauksessa Puljulla.

Lasse kommentoi mielestäni muutenkin Puljun pelaamista hyvin. Tekee paljon töitä, mutta tekee sitä ehkä väärissä paikoissa (eli se menee välillä ns. hukkaan) eikä jotenkin vain osaa olla ns. pelissä kiinni koko ajan. Silmiin pistävää on myös kun Pulju tulee hyökkäysalueelle niin yhdeksän kertaa kymmenestä hän laukoo huonosta kulmasta maalivahdille helpon kiekon torjuttavaksi. Puljulla on vauhtia ja ulottuvuutta niin varmasti olisi kykyjä sitä kautta tehdä jokin muukin ratkaisu, mutta ehkä se pää ei vain sitten pysy siinä vauhdissa mukana. Veikkasin ennen kauden alkua Jesseä Liigan parhaaksi pelaajaksi. Ei ole sitä ollut ei lähellekään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kop

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta tässähän se on hyvin sanottu. Jesse ei kuulu omiin suosikkeihini, mutta voin ymmärtää sen, miksi hän sitä monelle on. Mä olen itse pidemmän aikaa jo miettinyt, että Jesse on Kärpille tavallaan eräänlainen inhimillisyyden ja lähimmäisenrakkauden osoittamisen projekti. Jesse on lahjakas pelaaja, mutta hän tarvitsee ilmeisen paljon ulkopuolisten apua saadakseen realisoitua sen toiminnaksi. Itselleni on tullut sellainen fiilis, että Kärpät on vähän nyt pakotettukin jeesaamaan Jesseä, jotta kukaan ei koskaan ikinä milloinkaan pääse sanomaan, että Kärpät jätti Jessen yksin eikä tukenut. Ja se kaikki toiminta, mikä Jessen eteen tehdään, on pois jostain muualta. Vaikka Jesse olisi miten mahtava persoona, lahjakas jääkiekkoilija ja hänestä välitettäisiin, kukaan ei jaksa määräänsä enempää olla kenenkään tukihenkilö, kun se kaikki tapahtuu tavallaan vain siksi, että ollaan työkavereita. Totta kai siinä ystävyyttäkin on mukana ja lähimmäisenrakkauttakin, mutta jokaisella on kuitenkin omatkin duuninsa ja elämänsä, jolloin jossain vaiheessa se voi käydä jopa ärsyttäväksi. Harva kehtaa sanoa suoraan, vaikka sitä kysyttäisiinkin, koska kukaan ei halua olla se "jätti Jessen". Vaikeita juttuja. Tilanne raukeaa itsestään sitten, kun Jesse lähtee ja se voi saada joukkueessa ihmeitä aikaan.

Näin se omasta mielestänikin on ja pitääkin olla kun puhutaan siitä kuinka omia junnuja kohdellaan ja millä prosentilla heitä saadaan palautettua Kärppiin tulevaisuudessa. Pelaajat on yksilöitä ja Puljun tilanteessa Kärpät on varmasti venynyt ja antanut paljon siimaa ja vapauksia, mutta ei varmasti vastentahtoisesti. Kärpät on saanut myös välittömästi sijoituksensa takaisin korkojen kera, kun katsotaan pistepörssiä siltä ajalta kun Jesse täällä on pelannut. Ei tuollaisen pistelingon hankinta ole joka kaudelle päivänselvä juttu edes Kärpille.

Nyt mua vaan naurattaa se, että Pulju on suurin piirtein ensimmäinen kuka pitäisi potkia pois vaikka pelin ongelmat ovat ilmiselvästi pelitavallisia ja koko joukkueen asenteessa. Puljukin pystyy pelaamaan paljon kovemmalla asenteella kuin nyt on monta peliä nähty. Ja miksipä hän ei voisi näyttää johtajuutta ja alkaa kantamaan joukkuetta omalla esimerkillään kun kerran siihen pystyy. Itse veikkaan että Oilers on kehottanut olla loukkaantumatta ennen leirien alkua. Esimerkiksi alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen Pulju ei pelaa enää alivoimaa, missä oli pitkän mailansa kanssa alkukaudesta vaikea vastus.

Olen samaa mieltä tuosta että osoitetaan lähimmäisen rakkautta ja huolenpitoa, jotta pelaajalla olisi paras mahdollinen tulevaisuus. Mielestäni se on oikein. Samalla se palvelee organisaatiota pitkässä juoksussa suoraan ja välillisesti. Sitten on aivan eri asia jos Pulju ei saa änärissä paikkaa ja tulee uudestaan Kärppiin, niin silloin voidaan kyseenalaistaa myös se asennepuoli ja vaatia pelaamaan joka ilta kuten vahvistuksen kuuluukin. Nyt uskon että sopimus Oilersiin on vaikuttanut Puljun pelaamiseen, vaikka isoimmat ongelmat joukkueessa ovat muualla, kuin Puljussa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omista pidetään huolta ja omia tuetaan. Tiettyyn pisteeseen asti. Ihmiset ovat erilaisia ja se on vain hyvä asia. Otan nyt ehkä vähän huonon vertauksen, mutta otan sen silti: jos perheessä on useampia lapsia ja yksi lapsista tarvitsee tukea muilta enemmän kuin muut, käy helposti niin, että muu perhe sopeutuu tilanteeseen ja alkaa siloitella tämän yhden lapsen tietä. Häntä suojellaan ehkä pettymyksiltä enemmän ja muu perhe ympärillä tottuu ajan kanssa siihen, että yksi on vähän erilainen kuin muut. Vaikka kaikki muut perheen lapsetkin ymmärtävät asian, kyllä heillekin tulee hetkiä, jolloin se tuntuu epäreilulta ja se ottaa päähän. Ei myöskään ole tavatonta, että samaan aikaan, kun tätä yhtä lasta rakastaa ja haluaa itsekin suojella, häntä kohtaan voi myös tuntea vihaa. Vaikka oikeasti se viha kohdistuukin siihen tilanteeseen, ei ihmiseen, ihmisen mieli tarvitsee usein jonkun syyllisen. Tai sitten se viha kohdistuu vanhempiin, jotka mahdollistavat tilanteen ja hyväksyvät sen. Muista tuntuu siltä, että heidän tarpeensa tai fiiliksensä eivät ehkä ole tärkeitä tai ainakaan yhtä tärkeitä. Ja usein samaan aikaan käy niin, että se yksi lapsi oppii käyttämään tilannetta hyväkseen. Ei pahuuttaan, vaan koska itse pääsee helpommalla. Hän tottuu siihen, että hän on erityinen, tai ainakin erityisempi kuin muut. Hänen ei tarvitse tehdä ihan niin paljon kuin muiden, koska hänen rimansa on vähän matalammalla kuin muilla.

Totta kai Kärppien hyöty hyvin pelaavasta Jessestä on suuri ja kaikki toiminta tähtää siihen, että Jessellä olisi parhaat olosuhteet suorittaa parhaalla mahdollisella tasolla, koska se hyödyttää joukkuetta. Mutta joukkueessa, missä on lähes 30 äijää ryhmässä, keneltäkään ei voi vaatia vähempää kuin muilta. Sääntöjen ja odotusten pitää olla kaikille samat, toki omaan rooliin suhteutettuna.

Jos olet ykköskorin pelaaja, asenteen täytyy olla joka ikinen päivä tapissa. Jos tätä ei edellytetä yhdeltä ja katsotaan läpi sormien asennevammaa tai vajaata yrittämistä, se on väärin kaikille muille. Itse asiassa, ykköskorin pelaajien vastimustason pitää olla huomattavasti korkeammalla kuin kolmoskoron pelaajalla, sillä ilman sitä, ykköskorin jätkä ei kehity. Ja kehitys pysähtyy, tie vie alaspäin ja joukkueen saama hyöty vähenee. Mitään tekosyitä sille, miksi ei ole voinut pelata täydellä asenteella ei ole, eikä pidäkään olla. Jos asennepuolella sakkaa, sen pitää välittömästi näkyä pienentyneenä roolina. Vammat, siviilielämän murheet ja vaikka väsymys voidaan katsoa hyväksytyiksi syiksi sille, ettei peli kulje. Mutta sitä, ettei ihan joka päivä jaksa panostaa täysillä ja varsinkaan silloin, jos oma peli ei lähde rullaamaan parhaalla mahdollisella tavalla, ei pidä ikinä hyväksyä. Koska jos sen sallii yhdelle, se pitää sallia muillekin. Joukkueelleen voi olla monella muullakin tavalla hyödyllinen kuin tehoilemalla. Ja sitä pitää myös vaatia. Ja se pitää myös näyttää muulle joukkueelle.

Nämä on vaikeita juttuja valmennukselle, sillä valmennuksellakin on usein oma lehmä ojassa saadakseen jonkun pelaajan liekkeihin eikä kukaan halua joutua panostamaan omaa aikaansa ”ylimääräisiin” asioihin, jos aikaa ei saa mistään enempää tai joku ota jotain duuneja itselleen. Näin ulkopuolisen silmin Kärpissä monella on nyt miehistymisen paikka, jotta joukkue saadaan suorittamaan odotetulla tasolla. Mutta onhan tässä hyvin aikaa vielä. Jos kausi päästään pelaamaan loppuun asti.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Ymmärrän mitä tarkoitat @BOL ja arvostan näkemystäsi.

Näin ulkopuolisen silmin Kärpissä monella on nyt miehistymisen paikka, jotta joukkue saadaan suorittamaan odotetulla tasolla. Mutta onhan tässä hyvin aikaa vielä. Jos kausi päästään pelaamaan loppuun asti.

Juuri näin
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt mua vaan naurattaa se, että Pulju on suurin piirtein ensimmäinen kuka pitäisi potkia pois vaikka pelin ongelmat ovat ilmiselvästi pelitavallisia ja koko joukkueen asenteessa. Puljukin pystyy pelaamaan paljon kovemmalla asenteella kuin nyt on monta peliä nähty. Ja miksipä hän ei voisi näyttää johtajuutta ja alkaa kantamaan joukkuetta omalla esimerkillään kun kerran siihen pystyy. Itse veikkaan että Oilers on kehottanut olla loukkaantumatta ennen leirien alkua. Esimerkiksi alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen Pulju ei pelaa enää alivoimaa, missä oli pitkän mailansa kanssa alkukaudesta vaikea vastus.

Mielestäni Puljusta yritetään löytää yksinkertaista selitystä monimutkaisempaan ongelmaan.

Koko tilanne on outo. Kärppien ei pitäisi laittaa enää suurta painoarvoa sille, että Jesse kasvatetaan Oilersiin, jotta tuolla ei sekoiteta joukkuetta. Toisaalta Kärppien ei pitäisi hirttäytyä kiinni yhteen ainoaan ketjukoostumukseen, vaikka sen miehet ovatkin Kärppäpörssin kärjessä. Esim. Kuokkanen sentterinä voisi pakottaa Jessen muuttamaan hieman peliään.

Kuten kirjoitin, Jesse on kuitenkin vastannut myös viime aikoina aika suurelta osin Kärppien maalien tekemisestä tai järjestelystä (neljä kahdeksasta viime maalista). Samoin paikkoja olisi ollut ja ennen kaikkea luotu paljon enempäänkin ja mua ainakin häiritsee se, että Kunyk ei tee tasakentällisin käytännössä mistään.

Mietin jo etukäteen miten toimii yhtälö, jossa Jessellä on sopimus Oilersiin ja silti pitäisi johtaa Kärppiä ennen sitä. Kun katsoo joitain muita NHL-pelaajia, vaikkapa Kotkaniemeä ja Suomelaa niin vaikeaa näyttää olevan, etenkin tasakentällisin. Ei se varmasti sattumaa ole, vaan keskittyminen on vaikeampaa ja loukkaantumisen välttely voi olla oikeasti iso tekijä.

Jessellä on kuitenkin suuri Kärppäsydän ja loppupeleissä hän on kuitenkin yhä paras maalintekijämme ja korkealla muissakin tilastoissa, joten toivoisin kannattajilta ennemmin tukea kuin hiuksista vittuun-asennetta.
 
H

Hidas_ja_kankea

Jessellä on kuitenkin suuri Kärppäsydän ja loppupeleissä hän on kuitenkin yhä paras maalintekijämme ja korkealla muissakin tilastoissa, joten toivoisin kannattajilta ennemmin tukea kuin hiuksista vittuun-asennetta.

Vastahan tässä puolitoista kautta ymmärretty, pussattu ja paijattu Puljujärveä. Aikaisemmin jo kirjoitettu ketjussa Puljun noston NHL:ään olleen "tärkein" asia viime kaudella. Olisi jo aika katsoa Puljun jälkeiseen aikaan. Tällä kaudella sitten henkilökohtaisesti räätälöityjä vastuualueen kasvattamista, jotta pelaajaprofiili täydentyisi. Lisäksi sopivat penkkikaverit antamaan kielikylpyä.

Tosiaan voisi vetää yhtäläisyyksiä ongelmalapsen kasvattamiseen muiden lapsien kustannuksella (tuokin on jo esitetty keskustelussa). Tässä on menty yksinkertaisesti liian pitkälle,

Mistä me keskusteltiin, kun ei ollut Puljua?
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vastahan tässä puolitoista kautta ymmärretty, pussattu ja paijattu Puljujärveä. Aikaisemmin jo kirjoitettu ketjussa Puljun noston NHL:ään olleen "tärkein" asia viime kaudella. Olisi jo aika katsoa Puljun jälkeiseen aikaan. Tällä kaudella sitten henkilökohtaisesti räätälöityjä vastuualueen kasvattamista, jotta pelaajaprofiili täydentyisi. Lisäksi sopivat penkkikaverit antamaan kielikylpyä.

Tosiaan voisi vetää yhtäläisyyksiä ongelmalapsen kasvattamiseen muiden lapsien kustannuksella (tuokin on jo esitetty keskustelussa). Tässä on menty yksinkertaisesti liian pitkälle,

Mistä me keskusteltiin, kun ei ollut Puljua?

No aikansa tuo ymmärtäminen, pussaaminen ja paijaaminen toi tulosta. Kuulostat melkein siltä kuin Jesse olisi ollut joukkueelle taakka viime kaudella.

Siinä olen samaa mieltä, että aika selvää on ollut tuo NHL:ään kasvattaminen ja siinä on riskinsä joukkueen kannalta. Samalla meinaa kuitenkin unohtua, että Jesse on tehnyt tälläkin kaudella hyvää joukkueen eteen. Maaleja ja pisteitä saisi olla enemmänkin, mutta silti hän on joukkueen paras maalintekijä ja tehotilastokin on toiseksi paras. Maailmalla tehdään usein johtopäätöksiä korsi-tilastoista ja tämä on Jessellä 62,2% eli tismalleen sama lukema kuin millä hän oli Liigan ykkönen viime vuonna.

Pahoittelut jos toistaminen ärsyttää, mutta peräänkuulutan vain suhteellisuudentajua. Ongelmia on ja niistä voi toki puhua, mutta ei Jesse nyt aivan paska ole ollut. Jesse vaan sattuu olemaan pelaaja johon pahaa oloa on lupa purkaa. Toisaalta hänen heikkoutensa sattuu olemaan sellaisia, jotka tulevat tiettyinä hetkinä selvästi esiin. Piikit on korkeita, mutta ajoittaiset laskut selkeitä, toisin kuin vaikka Mustosella tai Jokisella, jotka vetävät tasaisesti vähän matalammalla.
 
Viimeksi muokattu:

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joukkueen paras maalintekijä... niin, mitä se kertoo joukkueesta sitten se onkin toinen juttu, mutta ihan turhaa on alkaa puolustelemaan sen kummemmin Jesseä kuin ketään muutakaan. On menty lujaa päin seinää ja kaasu on edelleen pohjassa. Kun annetaan vastuuta niin tulosta pitää tulla ja nyt ei ole tullut kuin turhia jäähyjä ja turhautumista omaan saamattomuuteen!
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joukkueen paras maalintekijä... niin, mitä se kertoo joukkueesta sitten se onkin toinen juttu, mutta ihan turhaa on alkaa puolustelemaan sen kummemmin Jesseä kuin ketään muutakaan. On menty lujaa päin seinää ja kaasu on edelleen pohjassa. Kun annetaan vastuuta niin tulosta pitää tulla ja nyt ei ole tullut kuin turhia jäähyjä ja turhautumista omaan saamattomuuteen!

Se on totta että tuo kertoo paljon joukkueesta, meillä on todellakin puutetta maalintekijöistä. Sillä minä tuon näitä lukemia ilmi, että muistuttaisin Jessen vaisumman tahdin olevan vain yksi ongelmista. Turhat jäähyt pitää saada pois ja puristaa enemmän joka vaihdossa, mutta isompi ongelma koko kuvassa on se, että Mustoset, Koblit, Jokiset ja meidän nuoremmat pelaajat eivät tee maaleja varsinkaan tasakentällisin. Sailiollakin on nolla maalia sarakkeessa, Kunykillä yksi tasakentällisin kymmenessä viime pelissä.

Koko kautta ajatellen Jesse on yhä 28 maalin tahdissa, millä oltaisiin tultu toiseksi viime vuoden maalipörssissä ja ainakin jaettu pörssin voitto kolme kertaa menneellä vuosikymmenellä. Jesse pystyy ja hänen pitääkin pystyä parempaan, myös maalintekopuolella (etenkin kun joukossa on pari tyhjää maalia) mutta tuo maalitahti ei ole meidän ainut tai edes suurin ongelma.
 
Viimeksi muokattu:

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
Jessellä on kuitenkin suuri Kärppäsydän ja loppupeleissä hän on kuitenkin yhä paras maalintekijämme ja korkealla muissakin tilastoissa, joten toivoisin kannattajilta ennemmin tukea kuin hiuksista vittuun-asennetta.
En "hiuksista vittuun" -asenteeseen usko kenenkään kohdalla pitävän paikkaansa. Joukkueella on paljon petrattavaa ja luonnollisesti kärkiäijät saavat eniten rapaa niskaan, kun verkot eivät soi normaaliin malliin. Onhan tässä joukkue melkoisessa kipsissä ollut maalinteon suhteen ja selkäranka tuntuu katkeavan yllättäen nopeasti. Nyt täytyy Jessenkin vaan sisuuntua ja jättää typerät jäähyt pois ja olla edistämässä peliä.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Puljun lähdettyä Oilersista yksi toimittaja kirjoitti hyvin siitä, että yksikään toinen NHL-seura ei toivo sinun onnistumistasi yhtä paljon kuin sinut varannut seura. Sama taitaa tule kyseeseen myös kotimaisen kasvattajaseuran kanssa, eli saat enemmän mahdollisuuksia (ja anteeksi) kun taas jossain muualla olet yksi tuontimiehistä.

Minulla ei Puljun pelaamisen nykytasosta ole tarkkaa kuvaa, mutta tämän ketjun perusteella samaa ongelmaa on edelleen ilmassa. Kaikki maailman työkalut olisi pakissa, mutta niitä ei oteta käyttöön. Onko Jessellä liian mukavaa Oulussa?
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jesse tiputettu jo kolmoseen tämän päivän peliin. Kutsuuko vilttiketju jos ei tuloksia ala tulemaan vai nouseeko Edmontonin kone platalta ennen sitä...
 

Zinetula

Jäsen
Jesse tiputettu jo kolmoseen tämän päivän peliin. Kutsuuko vilttiketju jos ei tuloksia ala tulemaan vai nouseeko Edmontonin kone platalta ennen sitä...
Hyvä oivallus. Taisit itsekin kuitenkin huomata, että Jesse pelaa samassa ketjussa kuin viime pelissä Jypiä vastaan.

Jesse muuten taitaa olla Kärppien paras maalintekijä ja pisteissä toisena Kunykin jälkeen. Täälläkin odotetaan lisää tulosta.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Jesse tiputettu jo kolmoseen tämän päivän peliin. Kutsuuko vilttiketju jos ei tuloksia ala tulemaan vai nouseeko Edmontonin kone platalta ennen sitä...
Niin, tuo Mustosen ketjuhan oli viime pelissä merkattu 2.ketjuksi ja Kristofin ketju 3.ketjuksi, mutta nyt noiden numeraalinen järjestys on vain vaihdettu päikseen. En itse näe tässä sen suurempaa dramaturgiaa. Enkä myöskään usko, että vilttiketju kutsuisi meidän parasta maalintekijää, kun joukkueessa on muutenkin pulaa kunnon maalintekijöistä. Vaikka Pulju ei todellakaan ole ollut parhaimmillaan tuon sopparin julkistamisen jälkeen ja joukkue voi jopa ollakin parempi ja yhtenäisempi kun Pulju lähtee, niin kyllähän Pulju silti jättää massivisen aukon tuohon Kärppien joukkueeseen. Tottakai parempaa tulosta varmasti kaikki odottavat Puljulta.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hyvä oivallus. Taisit itsekin kuitenkin huomata, että Jesse pelaa samassa ketjussa kuin viime pelissä Jypiä vastaan.
----------
Täälläkin odotetaan lisää tulosta.
Huomasin hieman jälkijunassa sitten joo.

Tottakai parempaa tulosta varmasti kaikki odottavat Puljulta.
Jos Jesse parempaan pystyy niin nyt olisi aika näyttää. Tekee ehkä hyvää ottaa pois parrasvaloista ja tulosvastuusta niin jospa sieltä joku lukko aukeaisi sitten eikä jännittäisi niin paljoa tai mistä helvetistä se on kiinni ikinä viime peleissä ollutkaan.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jesse fiksuna kaverina totuttaa joukkueen jo siihen, että miestä ei kokoonpanossa näy. Tilanne on nimittäin nyt tismalleen tämä.
 

Lasolie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Nashville Predators
Tässä vaiheessa eniten Jessen pelaamisessa vituttaa Oilers-fanien optimismi Jessen suhteen. Kaikki muu ei enää yllätä.

Mutta kun Jesse kyntää Oilers-fanit ovat vieläkin haltioissaan Ässä-pelin jatkisosumasta. Kaverilla ei ole ollenkaan ollut tällä kaudella käyttöä kahta perättäistä kolmoserää lukuunottamatta, joissa teki 4+2 tehot. Muuten ollut vain pörrääjä joka joskus kehtaa pisteen tehdä.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arizona Coyotes
Kyllä on kadonnut Jesse kuvasta.
Täytyy kyllä sen verran puolustaa Jesseä, että ei hän ketjukavereistaan saa mitään apua. Mustonen on tajuttoman huono hankinta ja ansaitusti sai tänään tämän kauden pienimmän peliajan: 9:36. Jos vertaa edellisempään pienempään peliaikaan 14:07, on suunta nyt oikea. Toivottavasti ei pue enään seuraavaan peliin kärppäpaitaa päälle.

Ja Kuokkanen taas on ollut floppi. Ei pitäisi olla mitään asiaa NHL-miehistöön, jos siellä saadaan peli alkamaan. En tiedä vahvistaisiko edes Kärppiä, mikäli pelipaikka löytyy loppukaudesta euroopasta.

Ja Jessestä itsestään, onhan kaikki nähneet miten peliotteet ovat muuttuneet sen sopimuksen jälkeen. Tälläinen hiihtely ei pitkälle kanna Edmontonissa. Kyllä taitaa Jesse lähteä sittenkin liian aikaisin takaisin. Harmi juttu, ettei riittänyt maltti kasvaa täällä ja pelata kotimainen liiga ensin läpi. Parannettavaa kun kuitenkin löytyy paljon.
 

mr. Jo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät, Luleå hockey
Tänään kolmannen erän ylivoimassa Jesse oli parhaimmillaan kun sen 30 sekunnin ajan jaksoi repiä, raastaa ja blokata äijää yv:n viisikon keskellä. Tuolla rungolla ja vahvalla liikkeellä pääsi oikeuksiinsa, paremmin kuin laukausupelotteena b-pisteen kaarella koska peliäly ei tunnu riittävän sillä paikalla oikeaan ajoitukseen.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Täytyy kyllä sen verran puolustaa Jesseä, että ei hän ketjukavereistaan saa mitään apua.

Toisaalta taas ukko on lähdössä valtaamaan pelipaikkaa NHL:stä ja hän ei saa edes Liigassa ketjukavereistaan mitään irti. Ei saanut vaikka vierellä pelasi Pyörälä ja Kunyk jotka molemmat ovat eliittipelaajia Liigaan.

Puljulle on vaikea keksiä sopivia ketjukavereita. Paras tulos on ollut Ahon ja Lammikon kanssa. Lammikko on vähän saman tyylinen pelaaja kuin Puljujärvi ja Ahon kanssa nyt onnistuisi vaikka Timo Vertala. Nykykuntoinen Timo siis.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Kuokkasen ja Puljujärven ajatukset ovat aivan muualla, kuin Kärpissä.Ei tuota tulosta ja kentällinen on iso riski omaan päähänkin. Mustonen yrittää kyllä mutta ei taida vaan riittää. Jossain toisessa joukkueessa saattaisi onnistua. Puljun ja Kuokan puolustukseksi sanon kuitenkin, että eihän se ideaali tilanne ole, että eletään epätietoisuudessa odotellen käskyä palata pohjois-amerikkaan. Hyväkin pelaaja on huono jos keskittyminen ei ole 100%.

Mitä Puljun änärin valloitukseen tulee, niin viime visiitistä hän on kehittynyt ainakin yhdellä tärkeällä osa-alueella eli fyysisissä ominaisuuksissa. Liiga on aivan liian kevyt sarja Puljujärvelle jos hän on pelipäällä. NHL on kuitenkin erilaista peliä, että Puljun onnistumista siellä ei voi oikein ennustaa kotoisen liigan esityksillä. Mahdollisuudet on kuitenkin mielestäni hyvät. Oilerskaan ei ole enää se sama sekamelska, kuin viime visiitillä ja silloinkin Puljujärvi pelasi pitkiä pätkiä ihan hyvin.
 

Jälkipeli#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eilen tuli toivottuakin, että jos ei muuten peli suju niin Jesse olisi antanut muutamia maukkaita taklauksia mitä viime kaudella nähtiin. Nekin hävinneet nyt kuvasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös