Jesse Puljujärvi – supertähti

  • 834 467
  • 2 679
Suosikkijoukkue
Kärpät
No ei nyt ihan näinkään. Kyllä se seura saattaa odotella jos sen arvo sattuisi joskus nousemaan. Jos ei nouse, niin menettivät kassillisen kiekkoja.
Mikä tarkoittaa sitä, mitä jo sanoin. Jesselle on käyttöä Edmontonin kannalta, eikä häntä vaihdeta kassilliseen kiekkoja. Potentiaalikin on arvoa.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Eikö Jesse jo todennut aiemmin kesällä, että voi pelata myös Oilersissa, jos asiat niin hoituu. Eikö tässä ollut joku hyvä puhelu Hollandin ja Lehdon kesken? Toiseksi, eikö nuo huonot välit joidenkin huhujen mukaan liittyneet noihin Puljun loukkaantumisiin. Eli kai niitä olisi haluttu hoitaa paremmin kuntoon, mutta Oilers halusi nopeammin kehiin/ pitää peleissä puolikuntoisena... no mene ja tiedä. Olen veikannut, että Pulju jatkaa Oilersissa ja siitä pidän kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Vaikka Puljujärvi on vielä nuori niin se, että vuodet Liigassa sataisivat jotenkin hänen laariinsa NHL-uraa ajatelle ovatn ttäysin typeriä. Siellä varataan jatkuvasti uutta polvea., joka pystyy pelaamaan huipputasolla jo ensimmäisestä kaudesta alkaen.

Aika harvassa aidosti on pojat, jotka pelaavat huipputasolla ensimmäisestä kaudesta alkaen, huomaa että osalla on varsin vääristynyt kuva muutaman todellisen huippuyksilön jälkeen. Esimerkiksi Kakon ensimmäinen kausi oli kohtuullisella ylivoimavastuulla selkeästi heikompi kuin Puljun ensimmäinen kausi, erona oli vain se, että Rangers antoi Kakon pelata enemmän ja isommassa roolissa.

Pulju on yhä nuori poika, viime kaudella kehittyi todella paljon omaan silmään. Koronan myötä on järkevää pelata ainakin kauden alku liigassa, mutta eiköhän hän viimeistään vuoden päästä syksyllä aloita isoissa ympyröissä. Edelleen omaa täydet mahdollisuudet NHL-uraan, potentiaali on edelleen poikkeuksellinen.
 

hege

Jäsen
Itse uskon, että Jessellä on kaikki edellytykset edelleenkin NHL uraan mutta valitettavasti ehkä taustajoukot eivät olleet Edmontonissa ajan tasalla sen suhteen mitä kannattaa julkisuuteen sanoa ja toisaalta taustajoukkojen odotuksen pelaajan taitojen suhteen taisivat olla liian korkeat ja kun homma ei mennyt niin kuin toivottiin niin vikaa haettiin liikaa organisaatiosta ja olisiko vielä ajateltu, että Oilersin olisi pitänyt sovittaa oma toimintansa pelaajan mukaiseksi eikä päinvastoin.

Vähän mietityttää Kärppien osalta se, että mennäänkö siellä sitten kuitenkin liikaa Jessen mukaan niin että Jessestä tulee (tai hän on jo) Kärppien isoin tähti ja Kärppien peli muuttuu sellaiseksi että Jesse saa siitä maksimi hyödyn (ja samalla tietenkin Kärpät Jessestä) koska pelaaja on liigatasolla niin hyvä että peliä saattaa kannattaa muokata Jessen taitojen mukaiseksi. Ongelma vaan voi olla siinä, että NHL:ssä ei samanlaista roolia ole heti tarjolla ykkösketjussa missään joukkueessa vaan sinne lähdettäessä pitäisi pystyä tekemään valmentajan haluamia asioita luultavasti ensin kakkos- tai kolmosketjuissa ja sitä en tiedä auttaako pelaaminen Kärpissä tämän onnistumista vai ei. Toivottavasti ensikauden aikana Jesse saa treenattua henkisen puolen siihen malliin, että siirtyminen Kärppien 17 minuutin peliajasta (en todellakaan tarkistanut mitä on pelannut, mutta pelaaja on niin hyvä että voisi liigassa hyvinkin näin paljon pelata) vaikka NHL-joukkueen 3 ketjun pelaajan 7 minuutin peliaikaan onnistuu kerralla valmentajan toivomalla tavalla koska näin käydessä on kaikki vielä hyvin mahdollista.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Äh. Kaikille tarjotaan QO tulokassopimuksen päätyttyä , jotta joukkue säilyttää pelaajaoikeudet - muuten pelaajasta tulee vapaa agentti heinäkuun 1. päivänä.
Tiedän tämän. Ja toisille tarjotaan 9 miljoonaa vuodessa tulokassopimuksen päätyttyä.
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Kyllä on meän Jessen dissauskisa täällä käynnissä. Mitä se teän persettä kutittaa jos Jesse jää Kärppiin? Puljun halutessaan voi pellailla Oulussa vaikka kakskytä vuotta ja raapii myös sillälailla kohtuullisen omaisuuden. Onko kyseessä pelko siiitä, etyä Jesse alistaa just teän joukkuetta ja vie teän naiset...
 

Trillian

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Leijonat, Ässät
Tiedän tämän. Ja toisille tarjotaan 9 miljoonaa vuodessa tulokassopimuksen päätyttyä.

Kaikille tarjotaan rutiinisti jonkinlainen QO, jotta varmistetaan oikeudet, neuvottelut kun saattavat venyä. Tässä tapauksessahan Jessen puoli ei käsittääkseni halunnut edes neuvotella.
 

Kyle

Jäsen
On tainnut olla tarjouspuolella hiljaista kun supertähti jatkaa Oulussa.

No ei nyt ihan näinkään. Kyllä se seura saattaa odotella jos sen arvo sattuisi joskus nousemaan. Jos ei nouse, niin menettivät kassillisen kiekkoja.

Aina tämä Puljujärven tilanne, joko ymmärretään tai halutaan ymmärtää väärin. Edmontonhan on tehnyt alusta asti selväksi, että näkevät Puljujärvelle käyttöä ja haluavat Puljujärven kokoonpanoonsa. Heidän mielestään Puljujärvi on NHL-tason pelaaja ja jos Oilersin rosteria katsoo, niin varmasti Puljujärvelle löytyisi roolia. Toki uralla on ollut tilapäisiä katsomo komennukset, farmikeikkoja ja normaalia rotaatiota. Siitä ei kannata vetään yhtään mitään johtopäätöksiä, moni tuleva supertähti joutuu käymään samat asiat lävitse. Puljujärven ensimmäisen kolmen kauden 139 ottelua ikävuosilla 18-20 on lähempänä erinomaista, kuin huonoa. Suurin osa ykköskierroksen varauksista ei taida saada peliäkään ylhäällä ensimmäiseen pariin kauteen varauksesta.

Eli rautalangasta Edmonton haluaa Puljujärven joukkueeseen, heillä ei ole mitään intressejä vaihtaa häntä "kassilliseen kiekkoja". Ehkä sekin tilanne tulee lopulta siinä vaiheessa, jos eivät saa Puljua Edmontoniin ennen kuin oikeudet umpetuvat. Varmasti he treidaisivat heidät, jos joku tarjoaa samantasoista pelaajaa, mutta kuka haluaa tarjota, muuta kuin huonompaa pelaajaa? Ja sekään ei ole Jessen vika. Nyt Oilersista on pystytty lähinnä kosiskelemaan miestä sinne, mitäpä muutakaan.
Varsinainen ongelma on se, että Puljujärvi ei halua pelata Edmontonissa.

Kyllä itsekin näen että Puljujärvi tässä tuhlaa uraansa, kun ei lähde valloittamaan NHL:ää. Mutta se ei toki johdu siitä että häntä ei huolita sinne, nyt on kyse siitä, että syystä tai toisesta hän ei halua sinne.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aina tämä Puljujärven tilanne, joko ymmärretään tai halutaan ymmärtää väärin. Edmontonhan on tehnyt alusta asti selväksi, että näkevät Puljujärvelle käyttöä ja haluavat Puljujärven kokoonpanoonsa. Heidän mielestään Puljujärvi on NHL-tason pelaaja ja jos Oilersin rosteria katsoo, niin varmasti Puljujärvelle löytyisi roolia. Toki uralla on ollut tilapäisiä katsomo komennukset, farmikeikkoja ja normaalia rotaatiota. Siitä ei kannata vetään yhtään mitään johtopäätöksiä, moni tuleva supertähti joutuu käymään samat asiat lävitse.

Eihän Oilersilla nuo oikeat laiturit Yamamoton jälkeen miltään kovin kummoisilta pistenikkareilta näytä. Tosin Puljujärvikään ei välttämättä välittömästi suurta vaikutusta tekisi. Ja nämä Archibald, Chiasson ja Kassian on sitten vissiin tuollaisia kokeneita kahden suunnan sotaratsuja, joita valmentaja saattaa peluuttaa mieluummin, jos Puljulla ei kuljekaan. Sitten ollaan taas turhautuneena viltissä ja vaaditaan siirtoa. Jotta onhan siinä Edmontoniin palaamisessa riskinsä molempien osapuolten kannalta. En tiedä sitten, olisiko siirto johonkin toiseen organisaatioon sen vähempiriskinen vaihtoehto Puljun kannalta. Ainakin tuntuisi erilaiselta.

Toivottavasti nyt NHL-paikka kuitenkin löytyy kauden alkaessa. Oli se Edmontonissa tai muualla.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat

Tuuletin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps, änäri suomalaiset
Pakko tulla kirjoittamaan näiden muutaman 3vs3 pelin jälkeen.
Jesse tulee olemaan alkavalla kaudella liigan ylivoimaisesti paras pelajaaja. Luistelu noin isoksi pojaksi on aika hienoa katseltavaa. Ihme on jos ei änärii lähde ensi kaudeksi vaikka ei minulla mitään tietoa olekaan onko aikaisemmat ongelmat korjattu mitkä olivat ensimmäisellä yrityksellä. Toivottavasti pysyy kauden loppuun Liigassa jotta muutkin kuin Oululaiset saisivat nauttia tämän tasoisen kaverin suorituksista koko kauden ajan.
 

Lemé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Kiekko-Espoo, Pittsburgh, Caroline
Voisi hyvin näyttää McJeesukselle, Kunykin rinnalla, että "Täältä tullaan, oletko valmis!?!"
Kausi täällä, huipputehot siinä Kunykin ja Pyörälän kanssa ja änäriä vallottaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos 60 matsia pelaa, niin Kari Jalosen Liigan piste-ennätys on vaarassa. Niin hyvältä näyttää ja tuo älytön jaksaminen, eli isot minuutit mahdollistaa sen.

Olen todella vakuuttunut tuosta pelihalusta ja työmäärästä. NHL toki saattaa viedä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakko kyllä yhtyä kehuihin, Jesse oli aivan kurko näissä 3vs3 peleissä. Tuolla kropallaan ja pitkällä mailallaan pitää kiekkoa tasan niin kauan kuin haluaa kun kentällä on tilaa kaarrella. Luistelullaan ohittelee pelaajia milloin oikealta, milloin vasemmalta.

Paljonkohan Jessen jääaika oli? Ainakin Kärpistä Jesse oli ainoa pelaaja, joka veti kaikki seitsemän matsia. Kaiken lisäksi oli vielä lähes kokoajan kentälläkin. Ja silti irtosi vielä viimeisen pelin lopussa helpon näköisesti läpiajoonkin. Kunto näyttää Jessellä olevan täyttä rautaa tällä hetkellä.
 

BonBon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, MG#64, Juhis#50, Donskoi#72, Pulju#98
Hienoa Jesse!! Näyttää erittäin lupaavalta tulevaa kautta ajatellen. Suorastaan murhaava pre season menossa! Pysytään nöyrinä mut kyllähän tässä kylvetään kauhua tulevissa vastustajissa :)
 

Zinetula

Jäsen
8:31 - 6:03 - 7:01 - 9:52 pelasi tänään.

Eli 80 minuuttiin yhteensä 31min 27 sek.

Noin 23,5 minuuttia per 60min.
On se aika paljon tuollaiseen peliin, missä vauhti kovaa ja paljon rytminvaihdoksia sekä päästä päähän -peliä.

Lisäksi Pulju pelas keskiviikkona Jyppiä vastaan 18 minuuttia ja eilen kolmessa 3vs3 pelissä muistaakseni päälle 19 minuuttia.

Pulju tosiaan näkyi viihtyvän kentällä. Eilen Tepsiä vastaan polkaisi läpiajoon pitkän vaihdon jälkeen ja vikapelissä Ipaa vastaan polkaisi läpiajoon vaikka ei tainnut paljoa istua penkillä viime minuuteista. On se kunnossa.
 

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jesse on iskussa, vaikka pitää muistaa, että tässä on kyseessä eri peli kuin perinteinen 5 vs 5. Mutta lupauksia antavaa oli peli yksin ja Kunykin kanssa, Spedeä unohtamatta. Antaa tosipelien näyttää missä mennään, mutta näillä näytöillä lupa odottaa ns tykkikautta, mikäli terveenä pysyy.... ja se nälkä mikä huokui Jessesstä. Siinä oli sitä jotain... Toivottavasti kausi käynnistyy ajallaan ja saataisiin nauttia hienoja hetkiä kärppälauman myötä... toivossa eläen...
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Melkeinpä harmittaa seurata Jessen menoa Liigakaukaloissa. Niin selkeästi aivan väärässä sarjassa. Ei voi kuin toivoa, että asiat rapakon takana selkiytyisivät ja Pulju pääsisi sinne mihin oikeasti kuuluu.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Mun mielestä kannattaa nyt muistaa se, mistä olen ennenkin sanonut, että Jessen heikkoudethan eivät todellakaan ole jaksamisessa, nopeudessa tai maalinteossa tai maalien järjestämisessä. Kyllähän jo viime kaudella - jos ei kohta ennen änärikeikkaa - on selvää, että Jesse on kova luu ja hanakka tekemään maaleja. Puutteet ovat mielestäni kokonaisvaltaisessa pelissä, öh, kokonaisvaltaisesti - siis ei mikään yksittäinen osa-alue sinällään ole ihan onneton, mutta osat eivät vielä ole yhdessä edes osien summa, kun taas monella muulla huippupelaajalla kokonaisuus on suurempi kuin osien summa. 3vs3-pelissä Jesse näyttää pystyvän pelaamaan enemmän omilla vahvuusalueillaan kuin 5vs5-pelissä peilaten viime kauteen.

Minusta - kuten olen sanonut - Jessen kehittymisestä seuraavalle portaalle on merkkinä se, että hän murtautuu Kärppien alivoimaneliköihin. Koska muutaman vuoden ne ovat olleet aika kovia, niin Puljujärven ei tarvitsisi ensin edes murtautua ykkös-av-nelikköön. Jos Jesse pelaa tulevalla kaudella Kärpissä hyvää alivoimaa -> tervetuloa NHL.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minusta - kuten olen sanonut - Jessen kehittymisestä seuraavalle portaalle on merkkinä se, että hän murtautuu Kärppien alivoimaneliköihin. Koska muutaman vuoden ne ovat olleet aika kovia, niin Puljujärven ei tarvitsisi ensin edes murtautua ykkös-av-nelikköön. Jos Jesse pelaa tulevalla kaudella Kärpissä hyvää alivoimaa -> tervetuloa NHL.
Miksi pitäisi alivoimaa pelata? En ymmärrä pointtia. Parempi että Sailio, Karvinen, Pyörälä jne hoitaa. Mielestäni riittää että valmennus luottaa Puljuun pelin loppu hetkillä kun voitosta tapellaan. Tällöin hän on pelin vaatimalla tasolla mitä Liigassa voidaan vaatia. Alivoimille sitten on omat miehet. Ei tule pelaan koskaan änärissä alivoimaa, muuten uskon ihan kohtalaiseen uraan rapakon takana.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Miksi pitäisi alivoimaa pelata? En ymmärrä pointtia.

Jessen ongelma on mielestäni kokonaisvaltainen peli. Hänellä on hyvin yksilötaitoja, mutta puutteita omasta mielestäni eniten kiekottomana pelin lukemisessa ja sellaisessa tietynlaisessa terävyydessä - Jesse antaa minusta turhan helposti esimerkiksi hyökkäyspään tilanteissa periksi ja jos esim. kiekko ei mennyt suoraan hyökkäyksestä maaliin, kaartelee laajoin kaarroksin siniviivalle sen sijaan, että terävästi koettaisi uudestaan ja pelaisi tilanteet loppuun.

Alivoima (liigassa) on mielestäni yksi sellainen merkki, että Jesse on kehittynyt myös tuolla osa-alueella, koska alivoima vaatii pelinlukutaitoa ja alivoimalla ollessa (yleensä kiekottoman) nelikön pitää pystyä reagoimaan nopeasti. Viime kaudella huomaa tosi hyvin eron Puljujärven ja Lammikon välillä, kun vertaa heidän peliaikojansa yv- ja av-aikoihin - Lammikko pelasi tasaisesti ihan kaikissa tilanteissa, Jesse ei tainnut pelata alivoimaa edes kahta minuuttia (kaikkineen).

Parempi että Sailio, Karvinen, Pyörälä jne hoitaa. Mielestäni riittää että valmennus luottaa Puljuun pelin loppu hetkillä kun voitosta tapellaan. Tällöin hän on pelin vaatimalla tasolla mitä Liigassa voidaan vaatia. Alivoimille sitten on omat miehet. Ei tule pelaan koskaan änärissä alivoimaa, muuten uskon ihan kohtalaiseen uraan rapakon takana.

Jessestä tuskin tulee koskaan NHL:ään alivoiman erikoismiestä, mutta ei Kärpissä mikään Sailio tai Karvinen ole ollut av:n erikoismiehiä, pikemminkin päin vastoin. Viime kaudella alivoimaa huhkivat Pyörälän lisäksi todella paljon myös mm. ykköspakki Krejcik ja ykkössentteri Lammikko. Molemmat pelasivat myös todella paljon niin tasaviisikoin kuin ylivoimaa.

Jessellä on omat vahvuutensa ja ne korostuvat liigassa. NHL:ssä tilaa ja aikaa ei ole niin paljoa tarjolla, ja jos Jesse haluaa siellä pärjätä, niin mielestäni hänen pitää osata pelata myös vahvuusalueensa ulkopuolella. Siksi pidän merkkinä Jessen kehittymisestä sitä, että valmennus luottaa häneen myös alivoimalla.

---

MUOKS: Tässä Kärppien pelaajien peliajat alivoima-ajan suhteen listattuna viime kaudelta:

Pelaajatilastot | Peliajat | Runkosarja 2019-2020 | Tilastot | Liiga

Juholan Mikolla 109 min, Krejcikillä 104 min, Karvisella 41 min, nevahööd-Metsävainiolla ja -Huttusella 4-7 min, Puljujärvi on alle kahden minuutin av-aikansa takia samassa sarjassa mm. Hermosen ja Rätyjen kanssa.

---

MUOKS2: Ja jottei asia pääsisi unohtumaan, niin Kärppien alivoimahan oli viime kaudellakin melkoista rautaa, ainakin syyspuolella. Meni pitkään sillä tavalla, että Kärpät olisi voittaneet ottelut pelaamalla alivoimalla koko matsin. Oliko nyt niin, että ainakin syyspuolella Kärppiä vastaan tarvittiin 60-120 min ylivoimaa yhden maalin tekemiseen, ja siinä samassa ajassa Kärpät teki yhden alivoimamaalin. Tästä syystä ei siis ole välttämätöntä, että Jesse murtautuisi ihan ykkös-alivoimaan, mutta jos nyt olisi edes Kristofin ja Sailion kanssa samoissa peliajoissa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös