Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 736 425
  • 8 586
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Meillä on siis jääkiekkoilusta tykkäävä yökerhoissa viihtyvä huoleton velikulta, jolle sovitellaan Asperger-diagnoosia? Toivottavasti Jesselle löytyisi uusi seura mahdollisimman pian, että saataisiin järkevämpää spekuloitavaa tähän ketjuun.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
On sitä nähty paljon tyhmempiä haastatteluja suomalaisilta jääkiekkoilijoilta, joissa on annettu paljon tyhmempiä vastauksia. Ihan hyvää perussettiähän tuossa vedetään.

Kaikille osapuolille olisi parasta jos kausi alkaisi, Jesselle löytyisi pelipaikka ihan mistä tahansa ja koko asia unohtuisi vähäksi aikaa. Kaikesta näkee kuinka miestä itseäänkin vituttaa vastata noihin "milloinmiksiminkätakia"-kysymyksiin.

Mistäköhän löytyisi paikka jossa ei ole koko ajan median, kavereiden ja ihmettelijöiden huomion keskipisteenä, mutta samalla saisi peliaikaa tarpeeksi hyvässä ympäristössä?
Ihan ok haastis mun mielestä, huomas kyllä että ei ihan täysin tykänny kysymyksestä "olisko pitänyt olla vielä vuosi suomessa" tjsp.
Varmaan jossain KHL:n peräkylässä vois päästä mediaa vähän karkuun?
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Kurt Leavinsin kirjoitus Edmonton Journalissa, mukana myös juttua Puljusta: Can Evan Bouchard emerge from Edmonton Oilers training camp with an NHL job?: 9 Things

Enigmatic Oilers winger Jesse Puljujarvi showed up in another Finnish media hit this past week. One of the things that came up during the TV interview was the language barrier in Edmonton. Through an on-line translation, Puljujarvi is roughly quoted as saying that the language has been a challenge for him. He would like to speak better English and agreed that it has been one of several “small things (that) went wrong”. He likely regrets how he handled English lessons originally organized by the club. It has been widely reported that the team did not take this step. But I in fact am told that was not true at all. Instead, I am made to understand that Puljujarvi was aware of the lessons but “blew them off”.
 

Tevoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings #91 #19 #5
Pulju tais olla ainut Suomen joukkueesta silloin nuorten MM-kisoissa joka tarvitsi tulkin haastiksiin. Se kertoo jo paljon.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pulju tais olla ainut Suomen joukkueesta silloin nuorten MM-kisoissa joka tarvitsi tulkin haastiksiin. Se kertoo jo paljon.
@Tevoo tais olla ainoa jatkoajan palstalle kirjoittava nimimerkki, joka on kiinnittänyt tähän huomiota. Se kertoo jo paljon. Haluaisitteko keskustella hetken Jessen kielitaidosta?
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aletaan olemaan asian ytimessä kun Puljun ketjussa jutellaan aspergeristä. Hyvä jätkät, kyllä teistä hyviä Wikipedia lääkäreitä tulee.

On se ainakin jotain uutta. Muutenhan tässä tuntuu samat jutut kiertävän kehää. Esimerkiksi tuo kielitaidon ihmettely - miten voi nykyään suomalaisnuori osata noin huonosti englantia - onkohan se vähän tyhmä - ei se välttämättä kerro yleisestä älykkyydestä mitään jos oppii vieraita kieliä huonosti - jne. Tuo kehä on kierretty varmaan jo kymmeniä kertoja.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Myös Kaapo Kakko veti haastattelut tulkin välityksellä viime kisoissa. Ei nyt lähdetä tähän samaan juttuun taas tuhanteen kertaan eihän?
Tämähän vain todistaa, että Kaapokin palaa Eurooppaan kolmen vuoden päästä.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kielitaito vaikeutti läpimurtoa NHL:ään | Jesse Puljujärvi | LÄMÄRI linkii vie yu Jessen haastiksee.

Pieniä juttuja. Ja näin.

Kyllähän tuokin haastis osoittaa, miten keskenkasvuinen Jesse kuitenkin vielä on. Työhaalarit niskaan kaukalossa ja sen ulkopuolella. Enää ei asiat tipu nokan eteen, vaan on tehtävä itse juttuja jotta ne toteutuisi.

Tämä oli hyvä haastis, Puljusta ei paljon näitä ole näkynyt, jonka takia tullut ehkä väärä kuva kaverista. Oikeasti olin käsityksessä, ettei oikein suomeksikaan vastaile harkiten jne. vaan virnuilee ja vastaa asian vierestä parilla sanalla. Mutta ihan hyvä ulosanti on ja noi vastauksetkin, vaikka ei nyt mitään ihmeellistä kertonutkaan.

Ehkä Jesse ja Pate on sikäli verrattavissa, että tykkäävät pelata liikaa vaistomaisesti junnuvuosien tyylillä. Vaikka valmentajat ja joukkuekaverit kuinka sanoisivat muuta, niin kaukalossa tosipaikassa sen oma pelitapa ottaa vallan. Molemmilla on kuitenkin riittävät ja enemmänkin taidot, joten eiköhän se siitä, tarvitaan jonkinlaista "poisoppimista" tuosta omimmasta pelitavasta ja se vie joskus vähän enemmän aikaa. Eikä pienestä napsusta nöyryyttä olisi ainakaan haittaa, vaikka varmasti helposti ajattelee, että tällä laillahan mä olen aina pelannut ja hyvin on mennyt.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Paljon saa asioita tapahtua Puljujärven asenteessa, että tapahtuu läpilyönti toisella mantereella. Melko karua, että seura tarjoaa mahdollisuutta yksityiselle kielenopetukseen, mutta poika vähät välittää. Pulju kaipaisi eniten tällä hetkellä henkistä valmentajaa ja mittavan paljon itsetutkiskelua.
 

Tevoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings #91 #19 #5
Myös Kaapo Kakko veti haastattelut tulkin välityksellä viime kisoissa. Ei nyt lähdetä tähän samaan juttuun taas tuhanteen kertaan eihän?

Käsittääkseni Kaapo ei pelannut samoissa karkeloissa Puljun kans?! Annetaan Kaapolle nyt oma mahdollisuus siellä änärissä ja veikkaan että paremmin menee hänellä kuin tämän topikin aihe henkilöllä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Pulju lienee kaveri, joka on pelannut vain jääkiekkoa koska se on ollut hauskaa. Kovin paljon mukavuusalueen ulkopuolelle ei ole tarvinnut koskaan mennä. No, muutto Torniosta Ouluun teininä mutta Kärpät otti Jessen hyvään huomaan, eikä muutos nyt niin iso ollut.

Epämukavuusalueella olemista ja todellista työntekoa ei ole tarvinnut opetella. Asenne on ollut laiskanpuoleinen, Riittää kun on vain pelannut jääkiekkoa. Suosio on huimaa ja tyttöjä riittää.

NHL:ssä ei pärjää niin. Jos ei ole koskaan oppinut työntekoa eikä laiskuuttaan edes kielikurssit kiinnosta, niin tie on selvä.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Off topic, mutta eikös Suomen armeijan harmaat pitäisi kohta kutsua Jesseä ?

Vai saako ammattilaiset vapautuksen nykyään ?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Off topic, mutta eikös Suomen armeijan harmaat pitäisi kohta kutsua Jesseä ?

Vai saako ammattilaiset vapautuksen nykyään ?
Katsottiin palikkatestissä kuulemma liian tyhmäksi osallistumaan PV:n palvelukseen.
 

444

Jäsen
Meillä on siis jääkiekkoilusta tykkäävä yökerhoissa viihtyvä huoleton velikulta, jolle sovitellaan Asperger-diagnoosia? Toivottavasti Jesselle löytyisi uusi seura mahdollisimman pian, että saataisiin järkevämpää spekuloitavaa tähän ketjuun.
Itse toivon, että jatkispsykiatrit löytävät jotain sisältöä elämälleen, niin ei tarvitse näyttää kaikkea typeryyttään täällä.
 

Wire

Jäsen
Hesari eli Edmonton Journalin Kurt Leavins tietää että Jesse viittasi kintaalla Edmontonin tarjoamille kielikursseille.

”Puljujärveä todennäköisesti kaduttaa se, miten hän suhtautui Oilersin tarjoamiin englannin kielen tunteihin. Aikaisemmin raportoitiin, että Oilers ei olisi tarjonnut kielikursseja. Tietojeni mukaan, se ei ole lainkaan totta. Puljujärvi tiesi Oilersin tarjoamista kursseista, mutta vähät välitti oppitunneista.”
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En ole tätä ketjua seurannut ja pikaisella vilkaisulla vaikuttaa siltä, että en ole hävinnyt siinä mitään. Mutta asiaan.

Muistan kun lueskelin Puljujärven pitkää haastattelua ehkä vuosien 13-14 välillä, kun mies oli 15-16 -vuotias ja näytöt olivat sen verran kovia, että hehkutus alkoi jo varhaisessa vaiheessa. Haastattelun perusteella Pulju vaikutti todella fiksulta ja työteliäältä kaverilta. Kun tästä pari vuotta eteenpäin Puljun ura näytti menevän kovaa kyytiä eteenpäin, niin muistin tuon haastattelun edelleen ja ajattelin, että tuo kaveri lyö varmuudella itsensä läpi myös NHL:ssä.

Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että kaikki ei olekaan kuten tuo viitisen vuotta sitten tehty haastattelu antoi ymmärtää. Osittain voi toki olla, että Pulju ei vain ole ollut kaikkiin käänteisiin täysin valmis, mutta esimerkiksi tuo kielitaidottomuus tuntuu hyvin erikoiselta nykypäivän nuorelle ja sen osalta tilanne on ollut pielessä jo pitkään. Kielitaidottomuus ei missään nimessä yksinään estä hyvää NHL-uraa, mutta toisaalta se vaikeuttaa jokapäiväistä elämää niin paljon, että sitten pitäisi olla äärimmäisen lahjakas ja kova tekemään töitä, että sen tuomat haitat voitaisiin pääosin sivuuttaa. Lahjoja Puljulla on, mutta ei ehkä tarpeeksi - ja samaa voi sanoa myös työnteon määrästä. En usko että Pulju varsinaisesti laiskottelee, mutta tuskin on myöskään painanut hommia niin kovaa kuin olisi voinut.

Hieman sellainen tässä sopassa myös paistaa, että Pulju aika pitkälti viittasi kintaalla koulunkäynnille ja pelasi lätkää lapsuudessa ja varhaisnuoruudessa, koska se oli kivaa. Tämä kiva kantoi pitkälle, jopa ammattilaisuran alku sujui mukavasti. Mutta sitten kun niitä vastoinkäymisiä alkoi tulemaan vastaan sekä kaukalossa, että kaukalon ulkopuolella, niin Pulju ei kertakaikkiaan ollut tähän valmis ja henkinen osasto on ollut isosti koetuksella. Jos henkinen lukko on pahaa sorttia, niin NHL-ura voi lopulta jäädä lyhyeksi, mutta pelkästään lahjoilla ja osaamisella Pulju kyllä tulee tekemään hienon uran jääkiekon parissa jossain päin maailmaa. Nyt ei kuitenkaan ole varaa jäädä makoilemaan, vaan ongelmakohtiin täytyy iskeä kiinni ihan tosissaan, jos NHL-uraa ei haluta heittää menemään. Ja tämä luonnollisesti vaatii kaikista eniten Puljulta itseltään, mutta samalla yksi tärkeimmistä asioista on, että ymmärtää myös ottaa vastaan tarjottua apua.

Olin aiemmin sitä mieltä, että siirto Suomeen ja Kärppiin olisi Puljulle virheliike, mutta kaikki asiat huomioon ottaen se saattaa olla järkevin ratkaisu. Oulussa varmasti olisi parhaat mahdollisuudet lähteä hiomaan muitakin (kaukalon ulkopuolisia) osa-alueita kuntoon kauden aikana. Ongelmaksihan tässä voi muodostua raha, eli verottaja, mutta siitä en osaa tarkemmin sanoa.
 
Käsittääkseni Kaapo ei pelannut samoissa karkeloissa Puljun kans?! Annetaan Kaapolle nyt oma mahdollisuus siellä änärissä ja veikkaan että paremmin menee hänellä kuin tämän topikin aihe henkilöllä.

Itsehän kommentoit sen kertovan jo paljon, et Pulju veti haastattelut tulkin välityksellä. Mitä se siis kertoo sellaista mitä Kakon kohdalla ei kertoisi?
 

Kukko

Jäsen
Alkuperäisestä kielitaidon tasosta nähtäen, ei Puljua kiinnostanut ne ilmaiset Englannin kielen opinnot Suomessakaan. Miten se asia muuttuisi yön yli? Tiedossahan oli, että mahdollisuudet on NHL:ssä, silti Englanti ei koulussa napannut. En tiedä onko Jesse kovapäinen, vai eikö vanhemmat/valmennus saanut heräteltyä opintojen pariin. Noin muuten Ville Niemisen tyyppiset mentorit ovat erittäin tärkeitä nuorille, kun he osaavat kertoa kulttuurillisista vaatimuksista tuolla. Barkov, Laine kaksikko omasi omistautuvat vanhemmat, ja heitä valmisteltiin jo etukäteen tulevaan. Etenkin nöyryys ja joukkueen tuonti aina ensin, ovat todella tärkeitä juttuja nuorelle. Nhl pukukopissa ei tulokas Kukko poikaa hyvin katsella.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Keskustelua herättävä persoona tämä Puljujärvi, vaikka näytöt NHL-tasolla ovat ohuita.

Kaikki mahdolliset kieli- ja ihmissuhdetaitojen sekä älynlahjojen puutteet ovat mielestäni sivuseikkoja. Olennaista on, että fyysisesti poika kehittyi miehen raameihin jo varhain. Varhain kehittyneitä lahjakkuuksia, jotka eivät nosta enää tasoaan aikuisiällä löytyy jokaisesta urheilulajista.

En usko, että Puljujärven läpimurto jää kiinni asenteesta, vaan lahjoista. Hän on ihan hyvä pelaajatyyppi, mutta ei hänellä ole mielestäni NHL-tasolla sellaisia erityistaitoja, joilla olisi mahdollista nousta tähtikaartiin.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kaikki mahdolliset kieli- ja ihmissuhdetaitojen sekä älynlahjojen puutteet ovat mielestäni sivuseikkoja.

Sivuseikkoja kyllä, mutta kyllä se niin vaan mielestäni on, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ja tietäen vielä sen, että Pohjois-Amerikassa sosiaalinen kanssakäyminen on vielä paljon aktiivisempaa kuin täällä, niin ei siellä varmaan kiva ole olla, jos pysty oikein mihinkään kunnolla osallistumaan. Ja vaikka se tähden elämä onkin varmaan pääosin jääkiekkoa, niin jopa heilläkin elämässä on, ja pitääkin olla vähän muutakin ja se muu on aika olematonta, kun ympärillä jauhetaan kieltä, jota et kunnolla ymmärrä ja pysty puhumaan.

Sitä nyt sitten ei kannata ehkä ihan purematta niellä mitä tänään on iltapäivälehtien sivuilla ollut, ettei Jesseä napannut mennä Oilersin tarjoamille kursseille. Se kun ei välttämättä ole se totuus tai ainakaan koko totuus.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Sitä nyt sitten ei kannata ehkä ihan purematta niellä mitä tänään on iltapäivälehtien sivuilla ollut, ettei Jesseä napannut mennä Oilersin tarjoamille kursseille. Se kun ei välttämättä ole se totuus tai ainakaan koko totuus.

Lue ketjua vähän taaksepäin. Linkitin sinne Kurt Leavinsin jutun Edmonton Journalista, josta nämä iltapäivälehtien ja Hesarin jutut on suoraan lainattu.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Keskustelua herättävä persoona tämä Puljujärvi, vaikka näytöt NHL-tasolla ovat ohuita.

Kaikki mahdolliset kieli- ja ihmissuhdetaitojen sekä älynlahjojen puutteet ovat mielestäni sivuseikkoja. Olennaista on, että fyysisesti poika kehittyi miehen raameihin jo varhain. Varhain kehittyneitä lahjakkuuksia, jotka eivät nosta enää tasoaan aikuisiällä löytyy jokaisesta urheilulajista.

En usko, että Puljujärven läpimurto jää kiinni asenteesta, vaan lahjoista. Hän on ihan hyvä pelaajatyyppi, mutta ei hänellä ole mielestäni NHL-tasolla sellaisia erityistaitoja, joilla olisi mahdollista nousta tähtikaartiin.
Ei vai? Puljujärvi on ensinnäkin isokokoinen. Tuollainen 193 senttinen atleettityyppi on täydellinen kroppa änärikiekkoon. Fyysisessä kamppailulajissa iso koko on aina etu lajista riippumatta ja Jesse on selvästi keskitasoa isompi NHL:ssä. Jesse on hyvä ja nopea luistelija. Jessen liikkuvuus on varmasti NHL:n ylempää keskitasoa vähintään. Myös laukaus on hyvä, sekin lienee keskitasoa parempi. Eikä syöttötaidossakaan ole mitään vikaa, vaikkei sitä vahvuudeksi ehkä voikaan lukea. Minä väitän oikeastaan ihan päinvastoin, että Jessen pärjääminen änärissä on tähän asti jäänyt kiinni juuri asenteesta/päästä. Jessellä on kaikki "työkalut" pärjätä NHL:ssä. Hän on vain niin saatanan tyhmä, ettei osaa käyttää niitä.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Ei vai? Puljujärvi on ensinnäkin isokokoinen. Tuollainen 193 senttinen atleettityyppi on täydellinen kroppa änärikiekkoon. Fyysisessä kamppailulajissa iso koko on aina etu lajista riippumatta ja Jesse on selvästi keskitasoa isompi NHL:ssä. Jesse on hyvä ja nopea luistelija. Jessen liikkuvuus on varmasti NHL:n ylempää keskitasoa vähintään. Myös laukaus on hyvä, sekin lienee keskitasoa parempi. Eikä syöttötaidossakaan ole mitään vikaa, vaikkei sitä vahvuudeksi ehkä voikaan lukea. Minä väitän oikeastaan ihan päinvastoin, että Jessen pärjääminen änärissä on tähän asti jäänyt kiinni juuri asenteesta/päästä. Jessellä on kaikki "työkalut" pärjätä NHL:ssä. Hän on vain niin saatanan tyhmä, ettei osaa käyttää niitä.
Muuten ehkä samaa mieltä mainituista Jessen ominaisuuksista, mutta valitettavasti hänellä on kuitenkin suorastaan heikohko laukaus. Kovahan se on kuin muulin potku, varsinkin lämäri, jos sitä joskus Jesse ehtisi NHL-jäillä virittelemään. Vaan kun ei ehdi, niin tuosta kovuudesta on mitätön hyöty.

Pääongelmanahan (pääongelman lisäksi) Jessellä on laukauksessaan (sekä ranteella että lämärillä) ensinnäkin epätarkkuus. Ja kun lisäksi hänellä on laukaisutekniikassa ja vauhdikkaasta luistelusta laukomisessa suuria ongelmia (laadukkaan laukauksen aikaansaaminen kestää aivan liian kauan), niin ei kyllä voida todellakaan puhua mistään hyvästä laukauksesta, vaikka toki pystyy tilaa ja aikaa saadessaan laukomaan jopa erittäin kovaa. Tuo ei siis kuitenkaan ole valitettavasti hyvään laukaukseen riittävä ominaisuus sellaisenaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös