Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 735 369
  • 8 583

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huolestuttavaa on, että Jessen leiri ei tajua mikä on Puljujärvelle tässä kohtaa parasta. Sokea kanakin näkee, että tuo peli ei joukkuetta vaihtamalla muovaudu niin paljoa, että pystyisi pelaamaan voittavaa kiekkoa. Vielä pari vuotta pyristelyä NHL:n ja farmin välillä, niin vakituinen NHL-ura voidaan jo unohtaa. Tai sitten kaksi vuotta Euroopassa kovalla peliajalla ja itseluottamuksella ja sitten uusi yritys isoihin valoihin.

Joka tapauksessa halvalla Jesse lähtee Edmontonista. Kassillinen kiekkoja.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Ois kyllä mielenkiintoista nähdä Pulju narripaidassa tulevalla kaudella. Ihan senkin takia, että en osaisi kyllä yhtään etukäteen hahmotella miten tulisi pärjäämään KHL:ssa. Olisiko enemmän tasoa Tolvanen vai Vesalainen, joka ei kummoisia KHL:ssä esittänyt.
 

predsfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Andy Ruiz jr:n valmentajalta Manny Roblesilta löytyy pari hyvää prinsiippiä: Urheilijaa täytyy kohdella ensisijaisesti ihmisenä ja tärkein asia on että itseluottamus on kunnossa. Andykin oli jo välillä harkitsemassa lopettamista vaan onneksi ei lopettanut ... go Jesse go
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ois kyllä mielenkiintoista nähdä Pulju narripaidassa tulevalla kaudella. Ihan senkin takia, että en osaisi kyllä yhtään etukäteen hahmotella miten tulisi pärjäämään KHL:ssa. Olisiko enemmän tasoa Tolvanen vai Vesalainen, joka ei kummoisia KHL:ssä esittänyt.

Veikkaus on että jälkimmäinen. Tolvasella tuosta kolmikosta helposti paras pelikäsitys, josta osoituksena pyöritti käytännössä koko kauden Jokereiden 1-ylivoimaa. Vesalainen väläytteli,mutta pääasiassa vaipui, kuskasi ja menetti kiekkoja tolkuttoman määrän. Puljulta viime kauden otanta itsellä vaillinainen 10 peliä, mutta verkkaiselta ja huojuvalta jääpallopelaajalta se näytti enemmän kuin änäriäijältä. Seuraa peliä läheltä, yrittää mennä mukaan, kun pääsee mukaan ei oikein tiedä että mitäs sitten jos saa kiekon. Marjamäki ja 2v lappu voisi kehittää mutta olisi tuo odotuksiin nähden aikamoinen takapakki Puljulle. Erityisesti henkisesti. Jos olisin Pulju niin hakisin sellaisen koutsin joka saisi itseluottamuksen takaisin. Olisiko se sitten Marjamäki?
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Andy Ruiz jr:n valmentajalta Manny Roblesilta löytyy pari hyvää prinsiippiä: Urheilijaa täytyy kohdella ensisijaisesti ihmisenä ja tärkein asia on että itseluottamus on kunnossa. Andykin oli jo välillä harkitsemassa lopettamista vaan onneksi ei lopettanut ... go Jesse go

Tätä olin kanssa tulossa sanomaan, itseluottamuksen merkitys on vaan todella suuri. Ei nyt olisi ensimmäinen pelaaja, joka onnistuisi tasoaan nostamaan uudessa seurassa vaikka edellisessä ei olisi niin hyvin mennyt. On näitä kurssin käännöksiä toki omissakin seuroissa nähty, vastaavasti toki löytyy näitä päinvastaisiakin esimerkkejä.
 

hege

Jäsen
Omaan mieleen tullut, että ehkä Pulju tarvitsisi enemmän valmennusta kuin normaalisti joukkueessa tarjolla ja ehkä hän ei ihan kaikkia työkaluja ehtinyt saada Suomesta mukaan ennen siirtymistä NHL:ään ja missä hänellä ei välttämättä ole ollut niitä itsenäisesti mahdollisuutta kehittää. Pulju voisi olla hyvinkin sellainen pelaaja joka suuresti hyötyisi jos palkkaisi oman valmentajan vähän antamaan extra tukea omien vahvuuksien ja heikkouksien tunnistamiseen sekä pelaaja ominaisuuksien kehittämiseen.
 
Itse veikkaan Puljujärven seuraavan Pääjärven ja Yakupovin viitoittamaa tietä. Käydään kokeilemassa joukkue tai pari ja jatketaan siitä, mihin Edmontonissa jäätiin.

Niin moni asia Puljujärven pelissä on puutteellinen, että saa nähdä kuinka pitkään riittää tulevalla seuralla kärsivällisyyttä. Ja mikä on Jessen treidiarvo? Ei takaisinpäin ainakaan ykköskierroksen varausta ole tulossa. Ämpärillinen kiekkoja?
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Stars ja Öljy voisivat vaihtaa päikseen Puljun ja Val Nichushkinin. Yhtä tehokkaita lupauksia molemmat. Stars voisi antaa mukaan vielä vaikka seiskakierroksen varauksen.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Nyt siellä on vaihdeltu fysiikkavalmentajia, vaadittu siirtoa ja edellisen perusteella varmaankin kuiskuteltu epäreiluuksia nykyisestä joukkueesta. Eli ohjattu fokusta tismalleen päinvastaiseen suuntaan. Well done.

Sääliksi käy. Kenenköhän etua Lehto ja kumppanit luulevat ajavansa? En nyt muista yhtään tapausta, jossa arvovaltakiista seuran ja pelaajan välillä olisi auttanut pelaajaa. Esimerkiksi Lindrosille ja O'Reillylle kasasivat paineita, vaikka kyse oli pelaajista, joiden taso oli tiedossa - toisin kuin Puljujärvellä.

Sääliksi käy, koska edelleen ajattelen Jessellä olevan aihion erittäin hyväksi NHL-pelaajaksi. Tällä ratkaisulla kasataan kuitenkin "hiiliä pään päälle", jotka eivät auta sen paikan lunastamista, vaan päinvastoin vaikeuttavat sitä. Kai hän olisi voinut lähteä lokakuussa tai syyskuussa eurooppaan ilman tälläista seremoniaakin. Voi vitalis.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
"Vaikeudet englannin kielen kanssa, ja alun haluttomuus edes panostaa opiskeluun, kertovat paljon pelaajan persoonasta.On vaikea tuntea oloaan kotoisaksi tai päästä osaksi joukkuetta, jos ei puhu kieltä. Väitän, että viime kädessä on jopa vaikea ansaita oman yhteisön arvostusta, jos kielitaito ei ala ajan kanssa tarttua. Tai jos pelaaja ei ajan kanssa ala itse aidosti hakeutua osaksi ryhmää"

Kommentti: Tämän kortin Puljujärvi voi käyttää vain kerran

Puljujärvenkin olisi hyvä ymmärtää, että hän on mamu jonka olisi hyvä opetella paikallinen kieli ja tavat - kautta historian on siirtolaisten pitänyt tehdä enemmän duunia ansaikseen paikkansa uuden maan yhteisössä.

Mutta ennenkaikkea hän on ulkomaalaisena siellä viemässä jonkun paikallisen työpaikkaa - kontrasti suomalaisen jääkiekon ja kanadalaisen jääkiekon välillä on suuri..
 

Gneisenau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eisbären Berlin, Preussen Devils, DEB
Aikamoinen soppa tästä kyllä saatiin. Olisi mielenkiintoista nähdä saisiko Trotz puljusta mitään irti.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyseessä juurikn soppa missä kukin osapuoli lienee osaltaan hämmentäjänä.

Edmonton epäonnistuneena osaltaan. Josta toki aiempiakin meriittejä Yakupov ja Pääjärvi.

Puljujärvi itse ei ole tainnut ammattimaisuuden vaateita oivaltaa.

Puljujärven taustajoukot eli lähinnä agenttitoimisto on epäonnistunut nuoren tuessa ja realiteettien painottamisessa. Eikä tänä asennne varaajaseuran suuntaan ole myöskään hyvä.

Toki ei voi täysin tietää kuinka tulehtuneet välit voivat ollakaan ja mitä kaikkea on tapahtunut suuntaan ja toiseen, että tässä pisteessä ollaan.

Jossitella voi toki liian korkeasta varauksesta, mutta aika sama olisiko varausnumero 4 vai joku 5-9....

Osansa myös lonkkavaivat tietysti.
 

Kyle

Jäsen
Itse tunnistan Puljujärvestä pelaaja/ihmistyypin joka on pärjännyt tiettyyn pisteeseen asti, tässä tapauksessa NHL:ään asti, ilman älytöntä itsensä likoon laittamista. Junioreissa ja Liigassakin Pulju pärjäsi taidolla ja ulottuvalla koolla, sitten kun tuli se hetki Amerikan mantereella että pitäisi kaivaa sisäinen taistelija esiin tulee stoppi. Veikkaan että Puljujärvi on "liian rento kaveri" ja ei ole elämässään edes koskaan ollut valmis uhrautumaan pois omalta mukavuus alueeltaan. Moni urheilija oppii harjoittelemaan ja puristamaan kropasta kaikki mehut irti vasta vanhemmalla +30v iällä ja jääkiekkoilijan kohdalla se on liian myöhään.

Mielestäni Puljujärven pitäisi löytää juuri itseluottamus takaisin ja sen myötä sisäinen taistelija jolla pystyy puristamaan itsestään maksimaalinen voima ja periksiantamattomuus harjotuksissa ja peleissä.

Puljujärvellä on kaikki ominaisuudet kunnossa ollakseen NHL tasolla hyvä pelaaja, kunhan saa vain pään mukaan. Kun Puljujärvelle saisi jonkun Radulovin röyhkeyden, lievän kusipäisyyden ja itseluottamuksen niin kasassa olisi tehokas paketti.
 

IcePhoenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Kärpät, Kiekko-Espoo
Oma arvio on jo pari vuotta ollut, että Puljujärven "hockey IQ" ei vain yksinkertaisesti ole riittävällä tasolla. Jessestä on aina jäänyt hieman sellainen hönö vaikutelma, eikä tuo englannin kielen vaikeus paranna tätä mielikuvaa. Isossa kaukalossa Euroopassa tämä ei ollut niin suuri ongelma, koska pelinopeus oli merkittävästi alempi ja jääpallo-tyylinen kaartelu oli mahdollista.

Pelinlukutaitoa ja älykkyyttä ei oikein voi treenaamalla parantaa, vaan nämä ominaisuudet ovat synnynnäisiä. En usko, että Puljujärvestä tulee koskaan hyvää NHL-pelaajaa juuri tästä johtuen. Toivon tietenkin olevani väärässä.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Veikkaan että Puljujärvi on "liian rento kaveri" ja ei ole elämässään edes koskaan ollut valmis uhrautumaan pois omalta mukavuus alueeltaan.

Niin, mukavahan se on muuttaa 13-vuotiaana kotoa pois harrastuksen perässä, ja opetella elämään omillaan.

Jestas sentään mitä psykoanalyysia täällä suoritetaan. Fakta on, että emme tiedä mitä kulisseissa on viime kausien aikana tapahtunut. Vaikka itselläkin hieman epäilyttää tuo Jessen taustajoukot, voihan olla että myös seuran toiminta on ollut täysin absurdia.

Silti, erittäin harvinainen veto tämä ilmoitus on, ja tavallaan kummallinen kun joukkueessa vaihtui sekä GM että valmentaja.

Puljujärvi on edelleen yksi potentiaalisimmista pelaajista mitä olen seurannut jääkiekkoa. Se, että edelliset kaudet ovat olleet pettymyksiä, ei sitä potentiaalia vie pois. Siksi tämä täysmollaaminen on jotenkin mautonta.

Toivottavasti löytyy ensi kaudeksi sopiva ratkaisu, että mies saa itseluottamuksensa takaisin. Edellytykset NHL menestykseen on, mies on iso ja NHL-tasollakin todella nopea. Peliäly on miljoona kertaa parempi, mitä täällä palstatotuutena haukutaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mä itse koen, että nämä kaikki nimimerkin @Kyle tekemät analysoinnit ovat ihan joutavaa puutaheinää, niin pitkään kuin ihminen ei omaa asiaan televisiota lähempää kosketusta. Ja ei nyt siis mitään henkilökohtaista kyseistä nimimerkkiä kohtaan, mutta arvailut ovat vain arvailuja.

Oli nyt niin tai näin, niin toivottavasti Jesse saa vielä jostain työkalut siihen, että pystyy olemaan tasaisesti hyvä pelaaja. Se minusta on ennen kaikkea ollut hänen ongelmansa, että sieltä voi tulla muutama tosi hyvä peli, mutta kohta taas hiihtelee siellä varjojen mailla. Taso pitäisi saada vakiinnutettua sinne hyvien pelien tasolle.
 

Kyle

Jäsen
Mä itse koen, että nämä kaikki nimimerkin @Kyle tekemät analysoinnit ovat ihan joutavaa puutaheinää, niin pitkään kuin ihminen ei omaa asiaan televisiota lähempää kosketusta. Ja ei nyt siis mitään henkilökohtaista kyseistä nimimerkkiä kohtaan, mutta arvailut ovat vain arvailuja.

Oli nyt niin tai näin, niin toivottavasti Jesse saa vielä jostain työkalut siihen, että pystyy olemaan tasaisesti hyvä pelaaja. Se minusta on ennen kaikkea ollut hänen ongelmansa, että sieltä voi tulla muutama tosi hyvä peli, mutta kohta taas hiihtelee siellä varjojen mailla. Taso pitäisi saada vakiinnutettua sinne hyvien pelien tasolle.

Itse koen että noin 144 sivua tässä ketjussa, myös sinun analyysit ovat vain spekulaatioita ilman absoluuttista faktaa. Jos sanot että sinun mielestäsi Jessen ongelma on epätasaisuudessa ja minä sanon että itseluottamuksen puutteessa, niin mielestäni puhumme samasta asiasta.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Itse koen että noin 144 sivua tässä ketjussa, myös sinun analyysit ovat vain spekulaatioita ilman absoluuttista faktaa. Jos sanot että sinun mielestäsi Jessen ongelma on epätasaisuudessa ja minä sanon että itseluottamuksen puutteessa, niin mielestäni puhumme samasta asiasta.
Noh, mä nyt perustan kuitenkin mielipiteeni näkemiini havaintoihin. Sinä perustat mm. siihen että Jesse ei ole juniorina laittanut itseään riittävästi likoon. Mistä tuon tiedät? Oletko ollut katsomassa hänen harjoituksiaan? Tai seurannut muuten hänen arkeaan?

Enemmän arvailun parissa tuossa sinun analyysissasi minun mielestäni ollaan. Vaikkei se minunkaan omani mikään täydellinen tietenkään ole.
 

predsfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Itsensä likoon laittamisesta puheen ollen mun ymmärtääkseni Jesse on nuoresta asti ollut todella hanakka treenaamaan suorastaan himoharjoittelija
 

Wire

Jäsen
Itsensä likoon laittamisesta puheen ollen mun ymmärtääkseni Jesse on nuoresta asti ollut todella hanakka treenaamaan suorastaan himoharjoittelija

Ei se ainakaan kropassa eikä kentällä näy. Veikkaan että tykkää höntsätä paljon.

edit: Tai sitten treenataan väärin ja/tai liian kevyesti.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Himoharjoitteleminen toki voi olla siinä mielessä harhaanjohtava termi, että pitäisi tietää mitä siellä treenataan? Ei se kauheasti palvele peliä, vaikka sitä takakyykkyä ja viivaluistelua hinkkaisi 8h päivässä, joka ikinen päivä. Eli mitä se treenaaminen käytännössä on sitten ollut? Sitähän ei täältä näppäimistön takaa tietenkään voi tietää.

Olli Jokinen ainakin on itse sanonut, että hänen NHL-uransa pelastaja oli Mike Keenanin erittäin kova koulu. Ja Ollista piti juuri hänen itsensä mukaan kaivaa tuota kovuutta esiin. Oli ollut liian pehmeä pelaaja ja sen takia ne ensimmäiset vuodet oli vaikeita. Tämä siis ihan perustuen hänestä tehtyihin haastatteluihin.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Jesse Puljujärvi on kirjaimellisesti kaikkien aikojen huonoin jääkiekkoilija.

- Iso pelaaja joka on fyysisessä pelissä ja kulmissa täysin avuton
- Ei älyä kentällä tapahtumista yhtään mitään
- Laukaus täysin osoitteeton, voi myös olla osumatta kiekkoon tai vain hipaista sitä
- Luistelu epämääräistä huojumista

Karusti tiivistetty Puljujärven pelilliset ongelmat, mutta näin se vain on. Useamassa kommentissa on myös mainittu huono kulttuurinen sopeutuminen Pohjois-Amerikkaan Oulun kotoisten lihapatojen ääreltä, joka oli mielestäni erittäin suuri osasyy siihen, että se vei liikaa energiaa keskittymiseltä olennaiseen eli askissa pärjäämiseltä ja synkan löytämiseltä joukkueen & valmentajien kanssa.

Ei se peli parane kuin napsauttamalla, jos joukkuetta vaihtaa. Samat pelilliset ja kulttuuriset ongelmat seuraavat Puljärveä, jos niihin ei löydy pikaista parannusta. Ja kun takana on vielä lonkkakeikkaus, joka tuo epävarmuutta ja -jatkuvuutta kesäharjoitteluun, niin ei ole kaverilla helppo vuori kiivettävänä.

Toivon kaikkea hyvää Puljujärvelle, mutta olen hyvin skeptinen sikäli, että nyt on kulunut kolme vuotta ja kaikki näyttää menneen vain huonompaan suuntaan. Nyt on viimeinen hetki kaivaa suomalainen sisu esiin ja päättää, että pelaan ensi kaudella ylhäällä. Nyt jos koskaan on löydyttävä asennetta ja tehtävä kesä raakaa perustyötä sekä jätettävä kesäterassit sekä misut paitsioon tähtäimen ollessa vain NHL:ssä kun uuden kauden avauskiekko putoaa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Puljun ja samalla Edmontonin ongelma on se, että hänen arvoaan on hankala määritellä. Onko siellä paljon upsideä vai onko kyseessä hädin tuskin NHL-pelaaja. Potentiaalisesta 25+25 pelaajasta voi ja pitää maksaa se 1. kierroksen häntäpään vuoro, mutta muuten arvo saattaa olla joku kolmas kierros, jos sitäkään. Sitten on vielä tuo, että mikä on Puljun leirin sopimuspyyntö. Mitään 3x3 -sopimusta tuskin kovin moni haluaa antaa. Viime kauden perusteella lähempänä on 1x1 -sopimus. En tiedä mitä Pulju on vaatinut.
 
Itse tunnistan Puljujärvestä pelaaja/ihmistyypin joka on pärjännyt tiettyyn pisteeseen asti, tässä tapauksessa NHL:ään asti, ilman älytöntä itsensä likoon laittamista. Junioreissa ja Liigassakin Pulju pärjäsi taidolla ja ulottuvalla koolla, sitten kun tuli se hetki Amerikan mantereella että pitäisi kaivaa sisäinen taistelija esiin tulee stoppi. Veikkaan että Puljujärvi on "liian rento kaveri" ja ei ole elämässään edes koskaan ollut valmis uhrautumaan pois omalta mukavuus alueeltaan. Moni urheilija oppii harjoittelemaan ja puristamaan kropasta kaikki mehut irti vasta vanhemmalla +30v iällä ja jääkiekkoilijan kohdalla se on liian myöhään.

Mielestäni Puljujärven pitäisi löytää juuri itseluottamus takaisin ja sen myötä sisäinen taistelija jolla pystyy puristamaan itsestään maksimaalinen voima ja periksiantamattomuus harjotuksissa ja peleissä.

Puljujärvellä on kaikki ominaisuudet kunnossa ollakseen NHL tasolla hyvä pelaaja, kunhan saa vain pään mukaan. Kun Puljujärvelle saisi jonkun Radulovin röyhkeyden, lievän kusipäisyyden ja itseluottamuksen niin kasassa olisi tehokas paketti.
Tässä tämä Puljujärven tarina kiteytyy. Jos, jos ja jos. Paljon on kysymerkkejä Puljujärven ympärillä ja periaatteessa omistaa työkalut, mutta ei työkalupakkia niiden kasaamiseksi.

Itselläni on mennyt luotto Puljujärveen ja ei se seuran vaihto takaa mitään viitteitä paremmasta. Oilersissa olisi ollut uudet tuulet gm:aa ja valmentajaa myöten, jotka olisivat halunneet Puljujärvelle tarjota mahdollisuuden menestyä. Puljujärvi muistuttaa hälyttävän paljon Magnus Pääjärvi-Svenssonia pelaajana. Kolme vuotta tahkottu Jessen osalta ja kausi kauden jälkeen tulevaisuus näyttää synkemmältä. Peliäly ja tilannenopeus- ja kovuus eivät vain riitä.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Siellä nyt vaan on epäluottamusta molempiin suuntiin. Ihan hyvä olisi puljun löytää se lätkän ilo uudelleen.

Jesse Puljujärven kohtelu puhututtaa – Edmontonissa viilettänyt Leijona-hyökkääjä ihmettelee tapoja: "Se on ihan käsittämätöntä"

Edelleen on olo että Pulju on tietyllä tapaa "pikkupoika" ja nyt siellä on rikottu itseluottamus ja pohjalla paha olla ja se Kyy kaikessa. Tuo linkin juttu ehkä selventää asioita, Pulju ei yksinkertaisesti osaa käsitellä sitä ettei millään tasolla pidetä kartalla asioista?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös