Pätkähtipä tyhjästä päähän käsite "
Hockey Sense" Puljujärven kohdalla. Piti ihan katsoa, että miten se määritellään ja menee Googlen haun jälkeen jotakuinkin näin:
"Hockey sense can be described as
a group of cognitive skills like situational awareness, decision making and anticipation that players can execute while on the ice. It's the mental side of the game that can be overlooked when thinking about skill improvement."
Samaa asiaa voidaan nimittää myös nimellä "Hockey IQ".....ja miten sitä voi parantaa....
"Practice drills such as playing scrimmages in smaller areas of the ice can really help players develop a sense of anticipation and force them to think and react faster with less time and space available."
Enemmän Hockey IQ:sta ja siitä miten sitä voisi treenaamalla parantaa löytyy mm. oheisesta linkistä ja googlaamalla löytyy toki molemmista em. käsitteistä paljon matskua.
In hockey, like in most sports, the skilled players do well, but it is the truly intelligent players that know how to utilize that skill, that are the ones who succeed the most. Hockey IQ is an intangible skill that...
www.timturkhockey.com
Kyllä se vain on karusti todettava, että Puljujärven "Hockey Sense" tai "Hockey IQ" ei ole järin korkealla tasolla. Syytä voi etsiä vaikkapa edellä olevasta osuvasta kommentista:
Puljujärvi pelaa edelleen jääpalloa NHL-askissa. Tähän kun yhdistää totaalisen identiteetin kadottamisen, jälki on nähdyn kaltaista. Jesse Puljujärvi on oman aikansa janirita. Pienen tilan give&go peli ei ole Jesselle luontaisin tapa pelata lätkää, eikä se selkärankaan tunnu menevän vaikka urheilullisesti olisi ajokoirakunnossa.
Puljujärvellä sopeutuminen NHL askin peliin ja pelikulttuuriin on siis edelleen pahasti kesken ja se ei paljoa muuksi muuttune vaikka vaihtaisi kuinka usein seuraa sekä saisi kokonaan uudet ketjukaverit.
Parannusta voi toki aina tapahtua Puljujärven Hockey IQ:ssa, mutta matka siihen, että Puljujärvi nousisi NHL:ssä pysyvästi joukkueensa ykkös- tai edes kakkosketjun laadukkaaksi avainpelaajaksi, vaatisi jo vihdoin em. lisäksi myös nopeaa kehitystä esim. puhtaan rannelaukauksen parantamisessa.
Ja voi hyvin olla, että se jää lopulta vain haaveeksi ja edessä on paluu Euroopan hallien isoille pelikentille jossa tila/aika sekä pelitapa eivät rajoita niin paljon Puljujärven HIQ:n rajallisuutta operoida tulosyksikön pelaajana. Se olisi OK ratkaisu siihen, että iskee koko ajan päätä pukukopin seinään NHL:ssä.