Jesse Puljujärvi – hymyilevä suomalainen

  • 2 311 806
  • 7 144

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Jos ottelu pelataan Montrealissa, niin Puljunhan pitäisi pystyä pelaamaan siinä, vaikka viisumi ei olisi vielä tullut, koska peli on Kanadassa eikä Jenkeissä.
 
Jos ottelu pelataan Montrealissa, niin Puljunhan pitäisi pystyä pelaamaan siinä, vaikka viisumi ei olisi vielä tullut, koska peli on Kanadassa eikä Jenkeissä.

Tuota itsekin mietin, mutta toisaalta työnantajansa on yhdysvaltalainen, niin pääseekö sittenkään? En tiedä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Tätähän ei kukaan vielä tiedä, mutta todennäköisesti Stastnyn viereen Stepanin tilalle ensin.
Carolinaa seuraavat tämän lyttäävät, mutta minulla on kutina, että lyödään heti Ahon viereen. Jarvis ei ole niin pysäyttäviä tekoja tuossa tehnyt, että olisi koskematon. Siinä toki olisi Puljullakin valtavat paineet onnistua.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, La Celeste
Nelonen/kolmonen on hyvä paikka aloittaa, ja jos näytöt ovat hyviä, niin voidaan kokeilla Ahon rinnalla. Tärkeintä nyt alussa ajaa Jesse sisään Rodin systeemiin. Varovaisen positiivinen fiilis on, että Carolina on Puljulle se oikea paikka.
 

peikko#13

Jäsen
Kolmonen toimii roolissaan niin hyvin ja kakkosellakin on löytynyt kemiaa pikkuhiljaa, joten melko varmasti Biisonikunkku aloittaa uuden sivunsa nelosessa. Mutta ei Jarppa tosiaan vielä semmoinen pelimies ole etteikö Pulju voisi paikkaansa ykkösestäkin raivata. Noiden vertailussa Pöljä on kuitenkin fysiikaltaan aivan eri kaliiperin rouhija ja vääntäjä, mikä voi toimia tehoduon rinnalla tilantekijänä erittäinkin hyvin, etenkin hitonmoisissa pudotuspeleissä.

Ensiksi pitäisi kuitenkin palauttaa jäänpinnan ja jäähdytysputkiston välillä viime vuodet värähdellyt itseluottamus taas korkeuksiin. Siten kadonneet kädet ja oivalliset kiekolliset ratkaisut voisivat palailla ainakin pätkittäin. Sittenhän sitä voi kukin vain ihmetellä, että mitä ihmettä sieltä oikein tuleekaan.

Pelaa missä pelaa, niin uskon Puljun nyt uhkuvan riemuissaan kuin biisoni kevätlaitumella. Aurinko paistaa etelässä varmasti kirkkaammin kuin jumalienkin hylkäämässä periferiassa, eikä viheliäinen kyborkki ole pää punaisena aina jotain napisemassa ja hiilostamassa niin ettei pizzakaan ole enää aikoihin maistunut.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Mutta ei Jarppa tosiaan vielä semmoinen pelimies ole etteikö Pulju voisi paikkaansa ykkösestäkin raivata. Noiden vertailussa Pöljä on kuitenkin fysiikaltaan aivan eri kaliiperin rouhija ja vääntäjä, mikä voi toimia tehoduon rinnalla tilantekijänä erittäinkin hyvin, etenkin hitonmoisissa pudotuspeleissä.

Jarvis on kokoisekseen erittäin vahva luistimilla, joten saattaa Pulju jäädä kakkoseksi, kun lähdetään vääntämään kulmassa. En toki Canesin pelejä ole hirvittävää määrää nähnyt, mutta tämä oli ensimmäinen havainto pelaajasta, kun NHL:ään tuli.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Pakko laittaa mutama omakin miete tästä "vihdoin" tapahtuneesta Puljun siirrosta. Ja vieläpä käytännössä parhaaseen mahdolliseen osoitteeseen. Toinen varmasti lähes yhtähyvä osoite olisi ollut Florida (Barkov)

Mutta niin. NYT jos koskaan on Jessen laitettava all-in ja annettava kaikki itsestään irti joukkueelle. Oma tekeminen paitsoon, mutta jos osoittaa jo alussa pelaavan jengille niin siitä on hyvä lähteä.

Carolinan Aho + toki Teukka, Raanta kuin Kotkaniemikin toimivat Jesselle loistava alustana ponnistaa uudelleen. 3 kerta toden sanoo ja näin on uskottava. Ei jää selittelylle varaa nyt yhtään. NYT ON ONNISTUTTAVA.

Mielestäni Jessellä on myös kaikki eväät onnistua. Miksei olisi? puhutaan nuoresta pelaajasta vielä, vaikka takana onkin jo n. 400 NHL matsia. Nyt on ihan eriavut onnistumiselle seuran kuin pelaajakavereiden puolesta. Saa puhua Suomea, englantia, biisonia, mitä vaan osaa. Siellä on Aho isona kaverina, että pelikaverina opettamassa tavoille, kehittämässä pelaamista, jne. Mutta pakko nostaa myös esille koutsi Brindamour.

Koutsi-Rob tykkää työteliäistä luisteluvoimaisista pelaajista, jotka tykkäävät pelata myös kovaa. Jessehän on tähän erinomaista lääkettä. Uskon, että antaa Jessen ajaa itsensä ensin sisään 3-4. kentissä. Mutta jos saumoja (loukkaantumisia) jne tulee niin varmasti heidän on myös koitettava Aho+Puljujärvi kemiakin. Onko sitä, ja riittääkö se NHL tasolle?
 

peikko#13

Jäsen
Jarvis on kokoisekseen erittäin vahva luistimilla, joten saattaa Pulju jäädä kakkoseksi, kun lähdetään vääntämään kulmassa. En toki Canesin pelejä ole hirvittävää määrää nähnyt, mutta tämä oli ensimmäinen havainto pelaajasta, kun NHL:ään tuli.

Vaikka pikkurilli ja keskisormi samassa kädessä ovatkin, niin ei niitä pidä sekoittaa keskenään. Sedu tosiaan on dynaaminen ja jäntevä patukka, ja lienee tasapainoltaan kehittyneempi kuin Jesus. Mutta parisenkymmentä senttiä sekä kiloa ovat kuitenkin sen parisenkymmentä senttiä sekä kiloa. Ja mitä tuossa vähän liike-energioita joutessani kalkuloin niin selkeän merkitseviä eroja masuuna ulosti. Lisäksi eroa on jokunen vuosi intensiivisessä treenamisessa sekä vajaa pari metriä mailaulottuvuudessa. Nykyisellään pidän Puljua myös niin sanotusti ehtivämpänä.

Jos tuota jotenkin tiivistäisi, niin toinen puikkelehtii seassa ja toinen on kykeneväinen aiheuttamaan jonkin sortin kaaosta. Miten joku yksittäinen laitakahina kiekon kimpoillessa päättyy on lähellä kolikonheittoa, viscia versa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Tuota itsekin mietin, mutta toisaalta työnantajansa on yhdysvaltalainen, niin pääseekö sittenkään? En tiedä.

Muistaakseni aiemmin tällä kaudella oli sama tilanne jonkun toisen pelaajan suhteen eli treidattiin Kanadasta Jenkkeihin ja uuden joukkueen ollessa Kanadassa pelasi tämä pelaaja joukkueen mukana, vaikka viisumiprosessi oli vielä kesken.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta mutta! Kaiken tämän ällöpositiivisuuden keskelle kaipaisin asiantuntijoiden näkemyksiä Jessen englannista tuon videonpätkän perusteella.

Miten esimerkiksi fortis - lenis -vastakkaisuus toteutuu Jessen äänteenmuodostuksessa? Tuota soinnillinen - soinniton -vastakkaisuuttahan ei suomen kielessä ole, ja se onkin monille suomenkielisille suurimpia vaikeuksia tuottava alue englannin kielessä.

Erityisesti kiinnostaisi analyysi frikatiivien /s/-/z/, /ʃ/- /ʒ/, /θ/- /ð/ ja /f/-/v/ tuottamisesta ja tämän äänteenmuodostuksen mahdollisten ongelmien reperkussiiviset ramifikaatiot sosiolingvistisessä ryhmädynamiikkaan sopeutumisessa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep, kyllä tässä hyvä mieli on väkisin!

Nyt vaan hanaa ja eteenpäin, ja oli rooli mikä vaan niin kaikkea hyvää ja toivottavasti lähtee kulkemaan.

Ketjun luonteen mukaisestihan jos Jesse ensi viikolla pelaa taas 10 minuuttia illassa niin tuomiot luetaan äkkiä: Ei kuulu änäriin ja pitäisi ilman muuta mieluummin ymmärtää palata Eurooppaan tuon kolmen miljoonan taalan lappunsa hyläten, en vaan ymmärrä miksei suomalaisketjussa harva se aamu huudeta ja vaadita samaa paluulentoa näille Kupareille, Kivirannoille ja Mäenalasille ja monelle muulle vaan ne saa ihan rauhassa tehdä sitä änäripelaajan alempien ketjujen sekamiestyötänsä ilman jatkuvaa kyseenalaistamista että varmaan eivät kyllä änäriin kuulu ja nyt on ura ohi ja viimeistä viedään.

Anna palaa Jesse ja nyt vaan vahvaa duunia siinä roolissa mihin Rod vanha punttihirmu määrääkin!
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Nyt sitten Hurricanes voisi tehdä lopputuuletukset Jaffan kanssa.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
en vaan ymmärrä miksei suomalaisketjussa harva se aamu huudeta ja vaadita samaa paluulentoa näille Kupareille, Kivirannoille ja Mäenalasille ja monelle muulle vaan ne saa ihan rauhassa tehdä sitä änäripelaajan alempien ketjujen sekamiestyötänsä ilman jatkuvaa kyseenalaistamista
Lisäisin Juolevin tähän. Mutta pakko tarttua että onhan nyt nelosvaraukselle ihan pikkasen eri tason pettymys jos hänestä tulee "vaan" bottom 6 pelaaja kun vitoskiekan Mäenalaselle ja varaamattomalle Kivirannalle pelkkä NHL uran luominen on jo onnistuminen itsessään.
Myös ykköskierroksen myöhäisemmät varaukset ovat sen verta lottoa jo ettei odotusarvon kuulukkaan olla lähellä samaa kuin top 10 varatuille, Kupari sentään on tekemässä itsestään NHL pelaajaa toisin kuin vaikka saman tason varaukset Borgström tai Vesalainen, saati mainitsemani Juolevi.

Mutta aina ei voi mennä kuten on toivottu ja myös hyvä bottom 6 roolin pelaaja on arvokas joukkueelleen ja voikin luoda pitkän uran sekä hyvät eläkerahat vielä vaikka kuinka pettymys odotuksiin nähden olisikin.
Kaikkea hyvää Puljulle.
 
Viimeksi muokattu:

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta pakko tarttua että onhan nyt nelosvaraukselle ihan pikkasen eri tason pettymys jos hänestä tulee "vaan" bottom 6 pelaaja kun vitoskiekan Mäenalaselle ja varaamattomalle Kivirannalle pelkkä NHL uran luominen on jo onnistuminen itsessään.
Tottakai, mutta on sille huippulupaavalle ykkösvarauksellekin ihan ok pelata sitten lopulta siinä roolissa johon palaset loksahtaa, varsinkin kun roolihan ei ole kiveen hakattu vaan voihan se muuttua ja muuttuukin aina tilanteen mukaan. Siihen otin siis kantaa miten moni nimenomaan Puljun kohdalla tahtoo että pitäisi lähteä menemään koko sarjasta. Muilla pelaajilla ei tätä poistumisen painetta kuitenkaan ole ja on kunniakasta "rimpuilla" tuolla viittä minuuttia illassa mutta sitten kolmella miljoonalla pelaava ja ajoittain itsensä kiekkojumala McDavidinkin kanssa kiekkokaupunki Edmontonissa pelaavan jätkän tulisi vaan mieluiten lähteä pois koko sarjasta ja palata Suomeen. Noita vähän ihmettelen.

Sama kuin joku formulakuski, teet elämäsi duunia ja pääset sinne Ykkösiin, mutta ajat vaan häntäpäässä jollain Williamsilla niin ilman muuta parasta olisi vaan lähteä pois ja palata F3-sarjaan tai ajamaan jotain DTM:ää mieluummin. Tottakai jos pelaaja tai kuski niin haluaa niin sitten ilman muuta!

Helppo siis kotoa noita huudella ja minä vaan ihmettelen tuota näkemystä, ja tarvetta korostaa että kaikista näistä suomalaispelaajista just Pulju saa tätä paskaa eikä ole NHL-pelaaja kun nähdäkseni on ja hyvinkin vakaasti sellainen.

Mutta joo, tulta päin ja kaikkea hyvää nyt Carolinan valloitukselle!

Sellainen fiilis, että koutsi-Rod tykkää duunia tekevistä nöyristä kavereista, ja duunin tekeminen Puljulta luonnistuu. Tottakai pitää tuoda sitten joukkueellekin jotain ja jos tuo niin varmasti lähtee yhteispeli toimimaan ja yhteinen sävel löytyy. Mutta kaikki on nyt auki ja duuni pitää tehdä niin että se on ns. voittavaa ja tuotteliasta jääkiekkoa!
 

KultaLukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Moni = pari nimimerkkiä kirjoittanut ettei riitä NHL:n tms.

Toistan itseäni, mutta Puljujärvellä tulee olemaan ihan yhtä vaikeaa kuin Oilersissa, ellei pää pysy mukana pelissä. Kyllä niitä kovaa duunia tekeviä kohnottajia mahtuu 13 tusinaan. Saa nähdä miten tämä luonnonlapsi ( = hölmö ) onnistuu Hurricanesissa. Jos jotain, niin ainakin saadaan jonkinlainen vastaus siihen, onko Oilers vain paska organisaatio vai onko vikaa pelaajassakin.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös