Jatkoajan Vuoden urheilija, jääkiekkoilija ja joukkue vuonna 2021

  • 3 462
  • 37

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin, joulukuu alkoi, niin laitetaas tämä tämmönen nyt sitten taas käyntiin. Vielähän tässä joulukuun aikana saa urheilijat ja joukkueet ja miksei jääkiekkoilijatkin tehdä ihmetekoja, joilla voi äänestykseen päästä mukaan, mutta jos jollain on jo selvät visiot joita ei mitkään joulukuun räpellykset enää tule muuttamaan, niin kuponkia sisään vaan.

Eli: on aika käynnistää Jatkoajan Vuoden suomalainen urheilija, joukkue ja jääkiekkoilija- äänestykset!

Tämä äänestyshän on jo monivuotinen perinne. Vuoden urheilija ja jääkiekkoilija valitaan Jatkoajan keskustelupalstan käyttäjien keskuudessa nyt jo 16. kertaa.

Ensimmäisen kerran keskustelijat äänestivät vuoden urheilijan ja jääkiekkoilijan vuonna 2006. Paras joukkue valittiin puolestaan ensimmäisen kerran vuonna 2007.

Viime vuonna koko äänestys oli vähän koronavuoden kaltainen, äänestäjiä ei hirveästi löytynyt, ja näköjään ei äänestyksen pitäjäksi ajautunut @Barnes edes jaksanut laskea jääkiekkoilijoiden ja joukkueiden ääniä ja sijoituksia - tai sitten ne on laitettu johonkin muuhun ketjuun kuin siihen minkä minä löysin. Mutta minäpä nyt sitten reippaana kössinä laskin nuo viime vuoden tuloksetkin ja laitoin voittajat tähän allaolevaan listaan mukaan.

Tässä nämä aiemmat voittajat kussakin kategoriassa:

Jatkoajan vuoden urheilija-tittelin ovat voittaneet:

2006: Jukka Keskisalo
2007: Tero Pitkämäki
2008: Satu Mäkelä-Nummela
2009: Aino-Kaisa Saarinen
2010: Robert Helenius
2011: Kaisa Mäkäräinen
2012: Kimi Räikkönen
2013: Tero Pitkämäki
2014: Antti Ruuskanen
2015: Tero Pitkämäki
2016: Leo-Pekka Tähti
2017: Iivo Niskanen
2018: Iivo Niskanen
2019: Teemu Pukki
2020: Lukas Hradecky

Jalkapalloilijoille on nyt jo kahtena vuotena peräkkäin annettu Jatkoajan Vuoden urheilijan tunnustus, ja silti futisforumilla itkevät että kendojanarit ja karjalalippikset ei ymmärrä. Hradecky valittiin Vuoden urheilijaksi myös siinä ihan virallisessa tilaisuudessa, muuten, eli kyllä täällä tietoa on. On on.

Tänä vuonna on ehkä enemmän yksilösaavutuksiakin joita voisi äänestyksessä arvostaa, mutta enpä nyt laita sanoja kenenkään suuhun että keitä siellä tällä kertaa pitäisi äänestellä. Miettikää itte, perkele! Tai peesatkaa sitä rohkeaa joka ensimmäisenä oman listansa tänne läsäyttää.

Jatkoajan vuoden jääkiekkoilija- tittelin ovat puolestaan saavuttaneet:

2006: Miikka Kiprusoff
2007: Teemu Selänne
2008: Mikko Koivu
2009: Mikko Koivu
2010: Antti Niemi
2011: Pekka Rinne
2012: Pekka Rinne
2013: Tuukka Rask
2014: Tuukka Rask
2015: Pekka Rinne
2016: Patrik Laine
2017: Pekka Rinne
2018: Mikko Rantanen
2019: Aleksander Barkov
2020: Miro Heiskanen

Heiskanen voitti viime vuoden tittelin näytöstyyliin silloisilla pleijariesityksillään, ja oli ensimmäinen puolustaja joka sai tämän maagisen kunnian. Kenelle titteli lankeaa tänä vuonna, no en minä saatana vielä sitä voi tietää! Äänestäkää niin sitten tiedetään!

Jatkoajan vuoden joukkue- tittelin ovat taas valloittaneet:

2007: Lentopallon EM-joukkue
2008: U-21 miesten jalkapallomaajoukkue
2009: Naisten hiihdon MM-viestijoukkue
2010: TPS
2011: Miesten jääkiekkomaajoukkue
2012: Silja Lehtisen venekunta
2013: Miesten koripallomaajoukkue
2014: Miesten alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue
2015: SJK
2016: Miesten alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue
2017: Miesten koripallomaajoukkue
2018: Miesten jalkapallomaajoukkue
2019: Miesten jalkapallomaajoukkue
2020: Naisten jalkapallomaajoukkue

Futiksen ylivoimaa ollut tämäkin, viime vuonna voitti naiset täpärästi miesten jengin, koska Amanda Rantanen teki nenällään maalin. Jaa-a, kukahan tänä vuonna mahtaa voittaa, hmm, mikäs jengi tänä vuonna nyt olisi jotain ihmeellistä tehnyt, hmm, hmm.. Hmm...

Hmm..

Äänestyksen säännöt:

Äänestää saa jokainen Jatkoajan keskustelupalstan jäsen.

- Äänestyskelpoisia ovat Jatkoajan keskustelupalstan jäsenet.
- Äänestäjät rankkaavat kolme parasta järjestystykseen kussakin kategoriassa. Kategoriat ovat: Vuoden urheilija, vuoden jääkiekkoilija ja vuoden joukkue.
- Äänestyksessä lasketaan pisteitä siten, että ykkössijoituksesta saa kolme pistettä, kakkossijoituksesta kaksi pistettä ja kolmossijoituksesta yhden pisteen.
- Jatkoajan Vuoden urheilija, Vuoden jääkiekkoilija sekä Vuoden joukkue on eniten pisteitä kyseisissä äänestyksissä keränneet urheilija, jääkiekkoilija ja joukkue.
- Äänestysaikaa on 31.12 asti, jolloin äänestys päättyy kello 23.59.

Vammaisurheilijoitakin voi äänestää julkisten äänestysten tapaan. Joukkueäänestykseen huomioidaan puolestaan myös kaksihenkiset ryhmät. Ehdokkaiden tulee myös olla Suomen lipun alla urheilevia, eli mitään nicorosbergeja tai tyyppejä joilla on Suomi toisena kansalaisuutena ei hyväksytä. Ei myöskään jotain ulkomaalaisia tietokonepelijengejä, joissa pelailee suomalaisia, tai Henri Kontista ulkomaalaisine nelinpelikavereineen hyväksytä joukkueäänestykseen. Äänestettävän urheilijan, jääkiekkoilijan tai joukkueen on pitänyt kilpailla omassa lajissaan kalenterivuonna 2021.

Äänestyslistojen tulee olla täydellisiä eli niistä tulee löytyä kolme nimeä. Puutteellisina niitä ei oteta huomioon ääntenlaskuun. Tällä estetään äänestystuloksen vääristyminen.

Valta on sinun! Äänestä sinäkin. Ja sinä! Sinun ei tarvii, jos et halua. Mutta äänestä silti! Tai itket ja äänestät!

Oikeasti valta on minun.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Peesatkaa:

Vuoden urheilija:

1. Satu Lipiäinen
2. Noora Honkala
3. Juuso Simpanen

Vuoden jääkiekkoilija:

1. Aleksander Barkov
2. Miro Heiskanen
3. Mikko Rantanen

Vuoden joukkue:

1. Miesten jalkapallomaajoukkue
2. Miesten jääkiekkomaajoukkue
3. Hyvinkään Tahko
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Joo unohtui viime vuonna tosiaan koko äänestys, oli niin välivuoden henkeä.

Vuoden urheilija
1. Matti Mattsson
2. Ilkka Herola
3. Kalle Rovanperä

Vuoden jääkiekkoilija
1. Aleksander Barkov
2. Miro Heiskanen
3. Mikko Rantanen

Vuoden joukkue

1. Miesten jääkiekkomaajoukkue
2. Manse PP
3. Miesten jalkapallomaajoukkue

Olisihan siellä vielä puuhelmikisat, mutta en jaksa odottaa sinne asti. Kendo on ykkönen!
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Laitetaas nyt omatkin jutut tähän jo, joulukuu on pelkkää kinkunsyöntiä, ei silloin enää missään tosissaan urheilla:

Vuoden urheilija:
1. Matti Mattsson
2. Ilkka Herola
3. Mira Potkonen

Mattssonin olympiapronssi uinnista oli valtava temppu. Se mistä vitun olosuhteista tää kaljupää oikein noihin kisoihin itsensä tunki, ilman rahaa se jossain helvetin lastenaltaassa polski kuminauhat ympärillään ja mitä helvetin porilaista muuta se oikein keksikään, ja silti menee ja tuo uinnista olympiamitalin Suomeen, lajista josta tuollaisia ei ihan tosta vaan käydä pokkaamassa.. selkeä ykkönen. Herolan MM-hopea yhdistetystä oli sekin hieno juttu, pitkästä aikaa jotain positiivista siltä saralta, ja Mira Potkosen toinen olympiapronssi oli kanssa sen verran kova saavutus että vaikea tän kolmikon lisäksi on ketään muuta tähän keksiä.

Vuoden jääkiekkoilija:

1. Mikko Rantanen
2. Sebastian Aho
3. Aleksander Barkov

Nämä kolme kuningasta tähän on pakko ladella, järjestys voisi olla oikeastaan melkein miten päin tahansa näiden osalta, mutta Rantanen veti niin komeat tehot 2021 kaudella sekä runkkarissa että pleijareissa, ja on jatkanut ihan samaa tahtia tämänkin kauden osalta, että hän saa nyt olla ykkönen. Aho ja Barkov minusta ihan samalla viivalla, Ahon laitan Barkovin edelle koska minä tykkään kovasti Sebastian Ahosta. Tykkään minä Barkovistakin, mutta en ihan niin paljon kuin Professori Sebenaattorista. Juuse Saros jää just ja just rannalle, Anton Lundell sitten jo vähän reippaammin.

Vuoden joukkue:

1. Miesten parisprintin MM-hopeajoukkue (Ristomatti Hakola, Joni Mäki)
2. Miesten jääkiekkomaajoukkue
3. Naisten hiihtoviestijoukkue (Jasmi Joensuu, Johanna Matintalo, Riitta-Liisa Roponen ja Krista Pärmäkoski)

Hiihtohommia piti ihan muistella, ja siellähän Hakola ja Mäki nappasivat hienosti hopeaa, joku kleppo tai mikälie turska ja toinen turska voittivat huulirasvojen avulla totutusti kultaa, mutta normaaleilla säännöillä kilpailevista maista Suomi oli paras! Leijonat paineli taas kerran finaaliin möttösillä ja töppösillä kasatulla jengillään, ja sielläkin jatkoajalla Lundell meinasi jo tehdä Jalosen palkintokaapin kultamitaliosioon ahdasta, mutta lopulta kanukeilta tuli kuitenkin takkiin. Mutta olihan taas valtavan hieno MM-turnaus niilläkin. Kolmanneksi laitan naisten hiihtoviestijoukkuuen, jotka saivat pronssia hiihtotouhuista, Pärmäkoski sieltä hiihteli loppukirissä t-paidassa ja shortseissa sen verran rivakasti että jenkki jäi taakse ja Krista meinasi kuolla maaliin päästyään, ja muutkin oikein mainiosti esiintyivät - mutta toisaalta helppohan se oli noiden muiden matkustella maailmankaikkeuden parhaimman urheilijan ja ihmisen eli Riitta-Liisa Roposen siivellä.

Suomen miesten futisjengi jää niukasti tällä kertaa mitaleilta, vaikka historiallinen ensiesiintyminen arvokisoissa alkoikin sydänkohtauksen saattelemana komealla 1-0 voitolla lopulta neljän parhaan joukkoon selvinneestä Tanskasta. Muuten Suomi kyllä kaikella kunnioituksella lähinnä pyöri siellä muiden jaloissa, ja MM-karsinnoissakaan ei nyt kahden viimeisen kierroksen hienoa lopputaistelua lukuunottamatta mitään niin erikoisen sykähdyttävää nähty.
 

Noma

Jäsen
Vuoden urheilija:
1. Matti Mattsson
2. Ilkka Herola
3. Mira Potkonen

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Mikko Rantanen
2. Aleksander Barkov
3. Juuse Saros

Vuoden joukkue:
1. Miesten parisprintin MM-hopeajoukkue
2. Miesten jääkiekkomaajoukkue
3. Naisten hiihdon MM-viestijoukkue
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Vuoden urheilija:
1. Matti Mattsson
2. Mira Potkonen
3. Ilkka Herola

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Mikko Rantanen
2. Aleksander Barkov
3. Roope Hintz

Vuoden joukkue:
1. Porin Pesäkarhut
2. Miesten jalkapallomaajoukkue
3. Miesten parisprintin MM-hopeajoukkue
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Vuoden urheilija:
Matti Mattson
Ilkka Herola
Mira Potkonen

Vuoden jääkiekkoilija:
Sasha
Rane
Kuoleman arkkitehti!!!

Vuoden joukkue:
Huuhkajat
Naisten viesti Oberstdorfissa
Parisprintti samoita kisoista
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Vuoden urheilija:
1. Joel Pohjanpalo
2. Lukas Hradecky
3. Kalle Rovanperä

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Mikael Granlund (2x0+4)
2. Joel Armia
3. Jesperi Kotkaniemi

Vuoden joukkue:
1. Manse PP
2. Classic
3. Suomen lentopallomaajoukkue (ainakin olympialaisissa Sammelvuon joukkue teki kovaa jälkeä ja hehkutuksesta päätellen sen oli oltava Suomi)
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vuoden urheilija:
1. Matti Mattsson
2. Lukas Hradecky
3. Ilkka Herola

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Aleksander Barkov
2. Mikko Rantanen
3. Roope Hintz

Vuoden joukkue:
1. Miesten jalkapallomaajoukkue
2. Manse PP
3. Miesten parisprintin MM-hopeajoukkue
 

Gemondo

Jäsen
Vuoden urheilija:
1. Kimi Räikkönen
2. Robert Helenius
3. Panu Autio

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Petri Kontiola
2. Joel Kiviranta
3. Jani Hakanpää

Vuoden joukkue:
1. HJK
2. Keilaseura Bay
3. Helsinki Roosters
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Vuoden urheilija:
1. Matti Mattsson
2. Sara Kuivisto
3. Mira Potkonen

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Mikko Rantanen
2. Alexander Barkov
3. Miro Heiskanen

Vuoden joukkue:
1. Miesten jalkapallomaajoukkue
2. Naisten hiihdon MM-viestijoukkue
3. Miesten jääkiekkomaajoukkue
 

Nakkimuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Montreal
Vuoden urheilija:
1. Matti Mattsson
2. Ilkka Herola
3. Mira Potkonen

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Mikko Rantanen
2. Aleksander Barkov
3. Sebastian Aho

Vuoden joukkue:
1. Huuhkajat
2. Naisten mm-viestijoukkue
3. Pesäkarhut

Vuoden valmentaja:
1. Pekka Virta
2. Markku Kanerva
3. Tuomas Sammelvuo
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Vuoden urheilija:
1. Matti Mattson
2. Mira Potkonen
3. Ilkka Herola

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Mikko Rantanen
2. Sebastian Aho
3. Aleksander Barkov

Vuoden joukkue:

1. Miesten jalkapallomaajoukkue
2. Miesten parisprintin maajoukkue hiihdon MM-kisoissa
3. Naisten 4X5 km viestijoukkue hiihdon MM-kisoissa
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Vuoden urheilija:
1. Matti Mattsson
2. Aleksander Barkov
3. Robert Helenius

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Aleksander Barkov
2. Juuse Saros
3. Mikko Rantanen

Vuoden joukkue:
1. Miesten jalkapallomaajoukkue
2. Miesten parisprinttijoukkue hiihdon MM-kisoissa
3. Naisten viestijoukkue hiihdon MM-kisoissa
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Vuoden urheilija:
1. Matti Mattsson
2. Ilkka Herola
3. Mira Potkonen

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Aleksander Barkov
2. Mikko Rantanen
3. Roope Hintz

Vuoden joukkue:
1. Miesten parisprinttijoukkue hiihdon MM-kisoissa
2. Naisten viestijoukkue hiihdon MM-kisoissa
3. Manse PP
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jonkun verran hätähousuja on jo ehtinyt äänensä antamaan, ja tällä hetkellä näyttäisi siltä että Vuoden Urheilijan 2021 titteli olisi menossa aika selkeästi Poriin, ja kakkos- ja kolmostilatkin on hellyttävän yhteneväisesti menossa. Joukkuekisassakin on yksi ainakin itselleni hieman yllättävä ryhmittymä lähtenyt pikkasen muita karkuun, mutta perässä on muutama sekalainen seurakunta, siellä on enemmän ollut hajontaa kuin urheilijaäänestyksessä. Jääkiekkoilijaäänestys taas on hyvinkin tasaisessa tilanteessa, siellä on kaksi korskeaa oria lähteneet sellaiselle laukalle että muut on jääneet telineisiin, mutta nämä kaksi ovat sitten melkeinpä samoissa pisteissä.

Sählyhommia spelaillaan vielä, naiset jäi odotetusti Ruotsin taakse hopealle, miehet vielä jotain kikkailevat ja siellä syytellään toisia salakuvaamisesta ja ties mitä. Saas nähdä nouseeko sieltä vielä musta hevonen joukkuekisaan mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Vuoden urheilija
1. Tommi Tikka
2. Eetu Laurikainen
3. Arto Laatikainen

Vuoden jääkiekkoilija
1. Tommi Tikka
2. Eetu Laurikainen
3. Arto Laatikainen

Vuoden joukkue
1. Jarno Pikkaraisen sexy-HPK
.
.
.
.
.
.
.
.
.
2. Jarno Pikkaraisen HIFK
3. Jarno Pikk... Miesten jalkapallomaajoukkue

(Vuoden ostojoukkue: Manse PP)
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Vuoden urheilija:
1. Mika Pyörälä
2. Juhamatti Aaltonen
3. Mikko Niemelä

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Mika Pyörälä
2. Juhamatti Aaltonen
3. Mikko Niemelä

Vuoden joukkue:
1. Oulun Kärpät
2. Oulun Kärpät U20
3. Oulun Kärpät naisten joukkue
 

Snacilep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Leijonat, Ukraina
Vuoden urheilija:
1. Matti Mattsson
2. Kimi Räikkönen
3. Joel Pohjanpalo

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Hannes Björninen
2. Mikko Rantanen
3. Sasha Barkov

Vuoden joukkue:
1. Huuhkajat
2. Naisten mm-viestijoukkue
3. Lukko
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Vuoden urheilija
1. Matti Mattsson
2. Ilkka Herola
3. Mira Potkonen

Vuoden jääkiekkoilija
1. Aleksander Barkov
2. Sebastian Aho
3. Miro Heiskanen

Vuoden joukkue
1. Miesten parisprinttijoukkue hiihdon MM-kisoissa
2. Naisten viestijoukkue hiihdon MM-kisoissa
3. Miesten jalkapallomaajoukkue
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Vuoden urheilija:
1. Lukas Hradecky
2. Teemu Pukki
3. Matti Matson

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Sebastian Aho
2. Mikko Rantanen
3. Aleksander Barkov jr

Vuoden joukkue:
1. Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
2. Jyväskylän Lohi
3. Porin Pesäkarhut
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vuoden urheilija:
1. Teemu Pukki
2. Lukas Hradecky
3. Joel Pohjanpalo

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Mikko Rantanen
2. Sebastian Aho
3. Aleksander Barkov jr

Vuoden joukkue:
1. Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
2. Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
3. TPS(Raipe!)
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vuoden urheilija:
1. Glen Kamara
2. Lauri Markkanen
3. Kimi Räikkönen

Vuoden jääkiekkoilija:
1. Aleksander Barkov
2. Jesse Puljujärvi
3. Juuse Saros

Vuoden joukkue:
1. Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
2. Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
3. Helsingin Jalkapalloklubi
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaaha, pari hassusetää yritti pilata tämän kunniakkaan ja perinteisen äänestyksen hassuhauskuutuksillaan, mutta onneksi meitä rehtejä ja reiluja ihmisiä on täällä kuitenkin enemmän ja äänestys saatiin nopeasti taas ansaitsemalleen tasolle. Jury vielä pohtii keksiikö se lennosta jonkun uuden säännön millä @Roger Moore ja @Ikävänkantaja tapaisten takapulpetin häiriköiden eskomörkö-kakkapissa-pierukusi -tyyliset äänestyslipukkeet saisi nollattua kisasta pois. Ehkä me porukkamme kanssa keksimmekin jonkun uuden pykälän, mutta siihen asti keskitytään me kaikki normaalit vaan pyörittelemään silmiämme ja huokailemaan raskaasti näille nurkassa toisilleen kihertäville tarkkisluokkalaisille.

Sählymiehet sössivät sen verran suomalaisesti finaalissa että eipä tommosella tupeloinnilla olisi päässyt omalle kupongilleni vaikken olisi jo lähtökohtaisesti pitänyt muita vuoden vaihtoehtoja parempina. Kimi Räikkönen otti komeasti Driver of the Day -tittelin keskeytettyään uransa viimeisessä kilpailussa noin 58. tilalta, ja se yksi toinen suomalainen tylsimys ajeli tänään ja myös koko kauden taas niin mitäänsanomattomasti että unohdin jo sen nimen, joten eipä niistäkään ole Vuoden urheilija -titteliä haastamaan. Räikkönen on tainnut vähän niinku elämäntyö-palkintona saada jotain hajaääniä sentään, vai onko nekin joltain noilta pissaotsa-kakkapylly-ripulipippeli -lapuilta tulleita ääniä, en tiiä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Jo on aikoihin eletty, jos ei edes Arto Laatikaista saa äänestää vuoden urheilijaksi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös