Jatkoajan (v)ihastuttavat moderaattorit

  • 2 244 273
  • 13 704

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Roger Moorelle tiedoksi, että yritä ensi kerralla olla ärsyttämättä ettet saisi pelikieltoja. En halua sinulle sellaista. Et antanut nyt kuitenkaan vaihtoehtoja.

Nyt on kyllä kysyttävä, kuka täällä jakaa pelikieltoja? @Moderaattorit kin voisivat viestiini vastata, niin selkeä on tuo emoviesti, johon tartuin.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Ihan kuin haistaisin narsismia.
Tai suoraan pelikieltoon normaalisti johtavaa kirjoittelua. Ettei vaan nämä uuden sukupolven modet ole vähän jumissa, sillä tuota nyt oli ennenkin, mutta niillä suojeltiin vain muita modeja. Liian selkeissä tapauksissa penalti paukkui kyllä.

Mielenkiintoinen performanssi toki tämä, kun haudoilla tanssitaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tuodaan nyt vielä omaltakin osalta kolikon toinenkin puoli mukaan tähän keskustelua herättävään aiheeseen. Mä kun olen aina ollut kiinnostunut tilastoista, niin laskin huvikseni Punamustan päivittäisen viestikeskiarvon viime viikolta ja sen jälkeen laskin vielä reiluuden vuoksi myös oman viestikeskiarvoni samalta ajalta.

Punamusta 440 viestiä (62,85 viestiä per päivä)
Breeze Harbour 123 viestiä (17,57 viestiä per päivä)


Olin aikeissa jatkaa tätä viestitilastovertailua vielä kolmannella esimerkillä ja kävin etsimässä nimimerkin @Jomppa_Koo viestimäärän viimeisen viikon ajalta. Hän kun pelaa lähes päivittäin näitä ns. foorumipelejä ja ilmoittelee merkkipaluujaankin aktiivisemmin kuin keskiverertojamppa (tai Jomppa), niin tuumin että sopii erinomaisesti mukaan vertailuun. Mutta perhana, meillä on Jompan kanssa täsmälleen sama viestimäärä seitsemän vuorokauden ajalta, joten eipähän tarvinut laskea mitään. Eiköhän vertailun pointti tullut kuitenkin tällä selväksi.

Silloin ennen kuin modet päättivät syyskuun alussa puuttua Puniksen viestipommitukseen viikon huililla, niin kaveri taisi lähettää pahimmillaan lähemmäs 90 uutta viestiä per päivä, joten alaspäin on tultu lähes kolmanneksella, mutta toisaalta ymmärrän myös monelta täällä saadun näkökulman, että saman nimimerkin näkeminen lähes jokaisessa kierrätyskeskuksen viimeisimmässä viestissä saattaa käydä ärsyttämään. Ja kun sinne joukkoon eksyy monesti niitä one-linereita...

Yritän ottaa nyt mahdollisimman neutraalin puolueettoman otteen tästä keissistä ja sanon, että kiellon pituuteen lainkaan kantaa ottamatta Roger Mooren jäähylle laittaminen oli mun mielestä perusteltu liike. Toisaalta, olisikohan moderaattorien vähintäänkin syytä muistuttaa nyt myös Punamustaa siitä, minkä takia hän viimeksi lähti istumaan jäähypenkille, ennen kuin historia toistaa itseään?

Aikamoisia.

Siis nuo viestikeskiarvot.

Ei sillä, että itsellänikin on joskus ainakin kaikkein suurimmillaan myöskin ollut melko kovia kirjoitusmääriä.

Ainakin ymmärrettävästi silloin kuin tein enemmän Kiekkovuosien katsauksia ja nekin ihan loppuun pitäisi vielä ennen loppuvuotta saattaa yhden osalta ja kenties kirjoittaa sen 1-2 kappaletta niitä vielä lisää.

Yhden Talviolympialaisten vastaavan muistelun tai NHL-aiheisen sarjakausimuistelun osalta vielä niiden päälle sitten.

Viime aikoina on ollut vähemmän viestejä ja kaikkiaan pitkältä ajalta arvioiden.

Viime kuun lukemia nosti hieman juurikin tämän edelleen jatkuvan ongelma-asian jonkinlainen puiminen ja tätä aiemmin muun muassa MacGyver-ketjussa jonkinlaisten turinoiden sinne laitto.

Ihan kuluneen viikon vain laskien taisi olla viitisen viestiä kun erittäin pitkästä aikaa laskin, koko kuulta toistaiseksi lokakuussa viestejä oli tusinan verran ellen erehtynyt, syyskuussa koko kuussa oli sen 45 viestiä jälleen ellen erehtynyt ja Sisu Teamin tai Vikingarnan ottelulisäysten takia eräällä syyskuun viikolla oli korkeimmillaan ihan enintään sen 23 viestiä viikon sisään tietyltä päivältä aloittaen laskettuna.

Tosin tuossakin tapauksessa vain mikäli aloittaa laskun tietystä kohtaa kun muutoin ei tule noin paljoa päivän sisällä laitettuja viestejä.

Kun eipä ole ollut aikaakaan kirjoitella mitä nyt lähipäivinä ilman muuta tulee lisäystä kyllä muun muassa tuonne Jääkiekon SM-Sarjan televisiointipuolelle.

Toivottavasti tällekin nyt pitkin vuotta kuohuneelle ikävälle asialle saataisiin jonkinlainen arvokas ratkaisu tulevaa ajatellen.

Omaltakin osalta aikanaan oli kohu ja kieltämättä mieli on muutaman nimimerkin esimerkin rohkaisemana käynyt mielessä tuoda sekin aikanaan ollut kohu kaikesta huolimatta uudelleen julkisuuteen.

Kun tähän asti olen vain tyytynyt pitämään sen aiemman oman kohuni loppuunkäsiteltynä.

Osin siksi kun asiaan saatiin ratkaisu kyllä, mutta osin varsinkin mielestäni aikanaan aika lepsu sellainen ja kohut maan alle siivoava sellainen.

Tiedänpähän toisaalta, että miten itse sitten reagoisin jatkossa sellaiseen kohuun osuessa omalle kohdalleni ja ne sitten eli sellaisella kielenkäytöllä valitettavasti varustetun oletettavan nimimerkin, oman kohuni nimimerkin tai hänen hengenheimolaisen perseilyt tulisivat julki armotta.

Pitkälti kun linjaa on tämän nykyisen kohunkin aikana selvitetty ja omalta osaltaan ratkaisukyky nähtävästi tämän luokan ongelmatapauksessa on jo tullut selväksi.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Tai suoraan pelikieltoon normaalisti johtavaa kirjoittelua. Ettei vaan nämä uuden sukupolven modet ole vähän jumissa, sillä tuota nyt oli ennenkin, mutta niillä suojeltiin vain muita modeja. Liian selkeissä tapauksissa penalti paukkui kyllä.

Mielenkiintoinen performanssi toki tämä, kun haudoilla tanssitaan.

Meillähän oli joskus takavuosinakin joku Mr Finland tjsp, joka julistautui mister jatkoajaksi, muistatteko?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Olkoon tämä nyt itsemoderoinniksi tulkittava tai ei, mutta ihan vinkiksi @Punamusta lle.

Kyllä täällä sinua on kiusattu ja näiden kokeneempien kirjoittajien touhu vittuiluneen on ollut ala-arvoista. Joillakin heistä on ihan pointtiakin vaikkeivat malta sitä aina fiksusti ilmaista. Eivätkä osaa päästää irti.

Kannattaa kuitenkin pohtia että onko kovinkaan fiksua vetää itse samaa kusista linjaa, kuittailla pelikielloille ja rullata kuin kuolematon juttuineen.

Tässä ymmärtääkseni on ideana saada olla oma itsensä, hakea halutessaan huomiota ja vetää tyylillään. Se ei kuitenkaan ole oikeutus minun mielestäni kuvitella olevansa kaiken yläpuolella.

Siinä missä nuorta kollia tulisi minusta kokeneempien ymmärtää tai jättää omaan arvoonsa, tulisi nuoren jätkän myöskin itsetutkiskelun lisäksi havahtua että on hemmetin paljon mukavampi olla palstalla jos sisäistää sen rakentavan palautteen.

Kiusatuksi itsensä kokenut voi myös käsittää saamansa tuen väärin ja muuttua itse siksi mitä on kohdannut.

Lopulta modet päättävät asioista, mutta omalla panoksella voi kummasti vaikuttaa omaan asemaansa.

Ugh. Tulipahan nyt sanottua ja olkoon tämä nyt päätös osaltani tälle keissille.
 
Viimeksi muokattu:

redpecka

Jäsen
Minusta on aika kummallista, että täällä viitataan nuorison edustajaan tai nuoriin, ihan niinkuin palstalla olisi erilaiset säännöt oikeustoimikelposille aikuisille ja sitten jotenkin rajatusti oikeustoimikelpoisille lapsille. Pitäisikö homman kuitenkin toimia niin, että jäseneksi pääsyksi edellytetään sellaista kypsyyttä ettei muiden tarvitse sitä erikseen huomioida.
En ota kantaa jäseneksipääsyvaatimuskriteereihin.

Samaa mieltä olen tuosta, että iällä tai jollain mahdollisella sukupuolella tai vastaavalla ei pitäisi olla mitään vaikutusta mihinkään, siis silloin kun kirjoitellaan anonyymina palstalle.

Tälläkin palstalla kuka vain voi esiintyä ihan vaikka brädpittinä eikä se kiinnosta ketään - enemmänkin se mitä kirjoittaa on se juttu ja mihin mahdollisesti reagoidaan tai ollaaan reagoimatta.

En minä ainakaan lähetysvaiheessa aio tarkastella viestejäni siten, että onko vastapuoli lapsi vai sotaveteraani. Toki harkitsen omalta kohdaltani maukkuuden rajoja yleisesti jne.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Niin ja @Roger Moore :n kirjoituskielto on mielestäni huono, mutta moderaattorien linja on ollut pitkään se, ettei ole mitään linjaa, joten hyvää jatkumoa tälle.

Mitähän @Ralph miettii kun kielto on huono? Jos on erikseen moneen otteeseen KIELLETTY kaivelemasta kevään tapahtumia ja todettu että rikkomukset sanktioidaan rankemmin.

Kyllä tämä menee aika hyvin linjaan kun @Roger Moore ei ole muuta @Punamusta kohtaan tehty kuin henkilökohtaisia hyökkäyksiä juuri kielletyistä aiheista.

Mun mielestä @Moderaattorit ovat erittäin hyvin tehtäviensä tasalla tällä hetkellä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suoraan sanottua tämän erään huomiota huoraavan voisi laittaa tauolle. Sama meno jatkuu toistamiseen.
Tämäpä se on. Kyllä mä ymmärrän nuo teiniajan kiukuttelut sun muut. Mut että käyttäjä itse sanoo hakevansa täältä huomiota, jonka takia on parempi olla ilman palstaa, ja sitten tuleekin takaisin samalla huomion hakemisella, niin se menee yli. Luulisi, että pieni itsetutkiskelu olisi saanut muuttamaan toimintatapoja.
 

Nick Neim

Jäsen
Jos nyt käsitit tuon väärin, niin minä en ole jakanut saatika raportoinut mitään. Huonosti muotoiltu minulta.

Ihan mielenkiinnosta pitää kysyä, että mitä oikein tarkoitit sitten tuolla lopulla? Kyllähän tuo nimenomaan viittaa siihen, että jotain toimenpiteitä tuon käytöksen seurauksena teit.

Roger Moorelle tiedoksi, että yritä ensi kerralla olla ärsyttämättä ettet saisi pelikieltoja. En halua sinulle sellaista. Et antanut nyt kuitenkaan vaihtoehtoja.
 

teppana

Jäsen
Ihan mielenkiinnosta pitää kysyä, että mitä oikein tarkoitit sitten tuolla lopulla? Kyllähän tuo nimenomaan viittaa siihen, että jotain toimenpiteitä tuon käytöksen seurauksena teit.

Vähän kompelöä (tai mahdollisesti omahyväistä) tekstiä mutta lienee kontekstista selvää ihan jokaiselle, että tuossa puhuttiin moderaattoreiden toiminnasta eikä omasta.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitähän @Ralph miettii kun kielto on huono? Jos on erikseen moneen otteeseen KIELLETTY kaivelemasta kevään tapahtumia ja todettu että rikkomukset sanktioidaan rankemmin.
Onhan tämä linjanvetona varsin kyseenalainen. Nimimerkki X on kirjoittanut jotain. Nimimerkki Y saa pelikieltoa, koska viittaa ko. viestiin. Ei mitään laajempaa asioiden penkomista, ei mitään lainauksen muokkailua. Vain suora lainaus nimimerkin omasta tekstistä, koska tahdottiin kyseisen nimimerkin tekopyhyyttä kyseenalaistaa.. ...ja siitä saa pelikieltoa? Eihän tuossa ole järjen hiventäkään.
Saataisiinko samantien moderaattoreilta lista aiheista, joista ei saa puhua? Saataisiinko joku päivittyvä lista, johon modet voisivat linkata viestit, joihin ei saa viitata? Tai ehkä ko. viestit voisi jopa poistaa, niin saadaan ikävä historia lakaistua maton alle? Vai onko kyseessä joku yksittäistapaus? Palstalla lienee useampia kirjoittajia / lukijoita, jotka eivät ole jaksaneet tätä turhaa draamailua seurailla keväästä asti.

Palsta on anonyymi. Nimimerkit julkaisevat asioita, joita itse päättävät julkaista. Kukin vetää tahtomaansa roolia, kertoo tasan sen, mitä itse tahtoo kertoa. Mutta nähdäkseni jokaisella on silti vastuu itsestään kannettavana. Kukaan ei voi julkaista mitään, jonka ei tahdo keskustelulle auki olevan. Eikö tämä ole itsestään selvää? "Internet ei unohda". Sama fraasi sopii pienemmässä mittakaavassa keskustelupalstoille. Ei muutama kuukausi riitä saamaan ihmisiä unohtamaan. Nimimerkeistä muodostuu jonkinlaisia hahmoja anonyymilläkin palstalla. Hahmo muotoutuu kirjoitettujen viestien pohjalta. Hahmoa muiden silmissä muokanneet viestit eivät unohdu vain sillä, että moderaattorit kieltävät niistä viesteistä keskustelun.

Keskustelupalstojen luonteeseen kuuluu vuorovaikutteisuus. Ei se vuorovaikutus ole pelkkää rinkkirunkkausta tai selkien taputtelua, erinäinen kuittailu ja päänaukominen kuuluvat pakettiin. Joskus se on hyvähenkistä, joskus menee yli huonommassa, jolloin ylläpito puuttuu peliin. Nähdäkseni muille saarnaaminen, kun oma toiminta ei ole sen parempaa ollut, on tekopyhyyttä. Tekopyhyyttä, jonka voi suorastaan olettaa johtavan kuittailuun vastapalloon. Aika normaali toimintamalli internetin kanssakäymisessä nähdäkseni. Kielletäänkö samantien kaikki kuittailu palstalla, kun joku saattaa kuitin aiheesta mielensä pahoittaa? Vahvasti epäilen, että näin ei käy. Vahvasti epäilen, että kirjoittajatkaan eivät tätä tahdo.

Mutta eipä sillä. Palstan moderaattorit voivat oman linjansa valita. Säännöt ja sääntötulkinnat sopii yhteisön ylläpidon itse määrittää. Ei sen linjan tarvitse mitenkään looginen olla, joten ei kai vääriä tuomioita voi olla... Mutta nähdäkseni hiukan hataralla linjalla mennään, jos palstalla muutama viesti on jotenkin "koskematon". Ei se ainakaan liikaa helpota moderoinnin logiikan seuraamista.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Onhan tämä linjanvetona varsin kyseenalainen. Nimimerkki X on kirjoittanut jotain. Nimimerkki Y saa pelikieltoa, koska viittaa ko. viestiin. Ei mitään laajempaa asioiden penkomista, ei mitään lainauksen muokkailua. Vain suora lainaus nimimerkin omasta tekstistä, koska tahdottiin kyseisen nimimerkin tekopyhyyttä kyseenalaistaa.. ...ja siitä saa pelikieltoa? Eihän tuossa ole järjen hiventäkään.
Saataisiinko samantien moderaattoreilta lista aiheista, joista ei saa puhua? Saataisiinko joku päivittyvä lista, johon modet voisivat linkata viestit, joihin ei saa viitata? Tai ehkä ko. viestit voisi jopa poistaa, niin saadaan ikävä historia lakaistua maton alle? Vai onko kyseessä joku yksittäistapaus? Palstalla lienee useampia kirjoittajia / lukijoita, jotka eivät ole jaksaneet tätä turhaa draamailua seurailla keväästä asti.

Palsta on anonyymi. Nimimerkit julkaisevat asioita, joita itse päättävät julkaista. Kukin vetää tahtomaansa roolia, kertoo tasan sen, mitä itse tahtoo kertoa. Mutta nähdäkseni jokaisella on silti vastuu itsestään kannettavana. Kukaan ei voi julkaista mitään, jonka ei tahdo keskustelulle auki olevan. Eikö tämä ole itsestään selvää? "Internet ei unohda". Sama fraasi sopii pienemmässä mittakaavassa keskustelupalstoille. Ei muutama kuukausi riitä saamaan ihmisiä unohtamaan. Nimimerkeistä muodostuu jonkinlaisia hahmoja anonyymilläkin palstalla. Hahmo muotoutuu kirjoitettujen viestien pohjalta. Hahmoa muiden silmissä muokanneet viestit eivät unohdu vain sillä, että moderaattorit kieltävät niistä viesteistä keskustelun.

Keskustelupalstojen luonteeseen kuuluu vuorovaikutteisuus. Ei se vuorovaikutus ole pelkkää rinkkirunkkausta tai selkien taputtelua, erinäinen kuittailu ja päänaukominen kuuluvat pakettiin. Joskus se on hyvähenkistä, joskus menee yli huonommassa, jolloin ylläpito puuttuu peliin. Nähdäkseni muille saarnaaminen, kun oma toiminta ei ole sen parempaa ollut, on tekopyhyyttä. Tekopyhyyttä, jonka voi suorastaan olettaa johtavan kuittailuun vastapalloon. Aika normaali toimintamalli internetin kanssakäymisessä nähdäkseni. Kielletäänkö samantien kaikki kuittailu palstalla, kun joku saattaa kuitin aiheesta mielensä pahoittaa? Vahvasti epäilen, että näin ei käy. Vahvasti epäilen, että kirjoittajatkaan eivät tätä tahdo.

Mutta eipä sillä. Palstan moderaattorit voivat oman linjansa valita. Säännöt ja sääntötulkinnat sopii yhteisön ylläpidon itse määrittää. Ei sen linjan tarvitse mitenkään looginen olla, joten ei kai vääriä tuomioita voi olla... Mutta nähdäkseni hiukan hataralla linjalla mennään, jos palstalla muutama viesti on jotenkin "koskematon". Ei se ainakaan liikaa helpota moderoinnin logiikan seuraamista.

Tuossa erikseen se @Moderaattorit viesti mistä mm allekirjoittanut ja muutama muukin ovat saaneet jäähyn aiheeseen kajoamisesta. Se porukka joka on jäähyt saanu on jokainen ne ansainnut ja voit ihan lukea tätäkin ketjua muutaman käyttäjän osalta vaikka sivulta 280 eteenpäin.

Hei,

Kiusaamiskeskustelu vaikuttaisi menneen lähinnä jankkaamiseksi ilman että osapuolet ovat juurikaan lähentyneet toisiaan. Kuitenkin kannat on esitetty jo useita viestejä sitten, joten toivomme jankkaamisen siirtyvän vaikka niihin kuuluisiin yksityisviesteihin.

Muistutamme myös että tässäkin ketjussa pätee palstan normaalit säännöt, eli turhan jankkaamisen lisäksi myös mm. henkilöön käyminen on kiellettyä. Ymmärrämme toki että kiusaaminen aiheena on ajatuksia herättävä ja harmiksemme jälleen täällä esillä. Muistuttaisimme myös etteivät yksityisviestit kuulu edelleenkään moderoinnin piiriin ja vaikka yksittäisiä viestejä voikin raportoida ja ne silloin pystymmekin lukemaan, emme pääse näkemään viestiketjuja. Emme myöskään edes halua valtaa tunkeutua käyttäjien yksityisasioihin.

Lisäksi huomauttaisimme, että tämä vapaalla ja kierrätyskeskuksessa jo pidemmän aikaa jatkunut draama alkaa kuluttamaan myös modetiimin tunnetusti pitkän pinnan loppua kohti. Mikäli tämä tilanne ei tästä rauhoitu, joudumme vakavasti harkitsemaan joidenkin käyttäjien kohdalla järeämpiä toimenpiteitä.

Rakentavin terveisin,
Moderaattorit

@rinne jotkut nimimerkit ovat myös julkisesti kertoneet henkilöllisyytensä ja toiset ottavat nämä viestit henkilökohtaisemmin.

Toivottavasti meno rauhoittuu ja porukka keskittyis olennaiseen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

theZ

Jäsen
Ihmeelliseksi mennyt tämä Jatkoaika. Olihan se Turenki-mafia aiemminkin täällä ja varmaan vaikka mitä vääntöjä ollut. Nyt täällä porukka aktivoitunut palstan ulkopuolellakin ja selvitellään henkilöllisyyksiä ja uhkaillaan. Palstalle eksynyt myös ammattilottoajia jotka arvailevat oikein milloin joku on lähettänyt yksityisviestejä ja kenelle. Ylläpitoon löytynyt tekniikan ihmelapsia selvittelemään verkkojälkiä ja joilla on paremmat tekniikat käytössä kuin CIA:lla tai FBI:llä. Palstalaisten vanhemmatkin on sotkettu juttuun ja GDPR ei täällä tarkoita mitään kun tietokannoista löytyy tietoja mitä ei pitäisi. Palsta on verkkolehden tavoin muuttunut poliittiseksi taistelukentäksi ja peukkujen keräilyksi. Moderaattorien linja heittelee pahemmin kuin Liigan kurinpidolla. Jotkut saa chattailla ympäri palstaa ihan vapaasti ja joillekin rikepisteitä kertyy pärstäkertoimella. Eri mieltä oleminenkin taitaa olla nykyään kielletty.
 

444

Jäsen
Puoli vuotta kesti tajuta ettei pannunnuolenta-ketju ollut sopiva palstalle? Ja kuka sanoi että seksi on normaali asia.
Uteliaisuus heräsi miettimään, minkälaisessa maailmassa elävät ihmiset ovat käyneet tuosta raportoimassa. Koska onhan seksi ja jääkiekko nyt ihan kestämätön yhdistelmä. Onneksi urheilun ja politiikan yhdistäminen on aina hyvä idea.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Puoli vuotta kesti tajuta ettei pannunnuolenta-ketju ollut sopiva palstalle? Ja kuka sanoi että seksi on normaali asia.
Tuohan on kaiketi makuasia, sanoi koira. Ehkä ketju olisi ollut sopiva, jos olisin asettanut tähtäyksen stidiaskin verran taaemmas?
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Tuohan on kaiketi makuasia, sanoi koira. Ehkä ketju olisi ollut sopiva, jos olisin asettanut tähtäyksen stidiaskin verran taaemmas?

Eli täällä vieläkin kannattaa vain, nykylinjan mukaisesti, keskustella housuun paskomisesta, ryyppäämisestä, käyttää palstaa päiväkirjana, kerjätä vaan tykkäyksiä jne jne. Mutta seksistä ei saa keskustella.

Ok.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eli täällä vieläkin kannattaa vain, nykylinjan mukaisesti, keskustella housuun paskomisesta, ryyppäämisestä, käyttää palstaa päiväkirjana, kerjätä vaan tykkäyksiä jne jne. Mutta seksistä ei saa keskustella.

Ok.
Saa täällä ainakin sooloseksistä keskustella, mälläriketjua ei ole ainakaan toistaiseksi säpitetty. Ehkä noin on vain siksi, ettei ko. ketjuun ole kirjoitettu postauksia vähään aikaan, jolloin se on saanut olla tuulensuojassa uusmoralistiselta närkästykseltä.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Puoli vuotta kesti tajuta ettei pannunnuolenta-ketju ollut sopiva palstalle? Ja kuka sanoi että seksi on normaali asia.
Taisivat heittää kateellisuusviitan harteille ja ketju lukkoon, paskokaa housuihinne vitun kekkeruusit.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Taisivat heittää kateellisuusviitan harteille ja ketju lukkoon, paskokaa housuihinne vitun kekkeruusit.
"Laitamme ketjun lukkoon, koska ketjun aiheena oleva asia ei kosketa meitä millään tavalla. Housuun paskominen on sitävastoin tuttuakin tutumpaa puuhaa."
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eli täällä vieläkin kannattaa vain, nykylinjan mukaisesti, keskustella housuun paskomisesta, ryyppäämisestä, käyttää palstaa päiväkirjana, kerjätä vaan tykkäyksiä jne jne. Mutta seksistä ei saa keskustella.

Ok.

En ketjua muistanut tai tiennyt, mutta lukitus on lukemani perusteella outo valinta. Kun tietää, mistä kaikesta voi keskustella eri ketjuissa ja mille kaikille asioille on ketjunsa, mikä vika tässä oli?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös