Mainos

Jatkoajan ravintolaopas

  • 557 698
  • 2 586

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Onkos tietoa mistä ravintoloista voisi saada kätevästi lautaselleen riistaa? Pk-seudulla siis.

Ainakin näissä hieman tasokkaammissa tai fainarityyppisissä on: Lappi, Kuu ja Nokka.
2 ensimmäisessä oli oikeinkin hyvät ruuat, Nokassa en oo käyny.
 

Straight Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Leafs, Jokerit
Ainakin näissä hieman tasokkaammissa tai fainarityyppisissä on: Lappi, Kuu ja Nokka.
2 ensimmäisessä oli oikeinkin hyvät ruuat, Nokassa en oo käyny.
Kuinkas sattuikin - justiinsa varasin pöydän ravintola Savotasta, jossa kuulemma vääntävät 100% hirvenlihasta tehtyjä burgereita. Kiitos myös vinkeistä, pistetään hautumaan.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onkos tietoa mistä ravintoloista voisi saada kätevästi lautaselleen riistaa? Pk-seudulla siis.
Aika monessa paikassa on syksyllä jonkinlaiset "riistaviikot" (esim. Weeruskasta ja Mamma Rosasta muistan) mutta jos kysyntää olisi juuri nyt, niin jo mainittu Lappi on ainoa, josta on aika varma ennakkokäsitys (en tarkistanut nettisivuilta).

Stefan's Steakhous lienee mahdollinen. Kävimme siellä kerran keväällä, ja listalla ei ollut poroa (joo tiedän, se ei ole riistaa, mutta pointti on, että heillä on laaja valikoima) mutta, kun Lapista Helsinkiin muuttanut kaverini kommentoi asiaa "ystävällisesti piruillen", niin tarjoilija kertoi, että toki heiltä poroa löytyy, ja saa lautasellekin pienellä odotuksella - ei vain ollut juuri sillä hetkellä listalla, koska kysyntä oli ollut vähäistä...
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kuinkas sattuikin - justiinsa varasin pöydän ravintola Savotasta, jossa kuulemma vääntävät 100% hirvenlihasta tehtyjä burgereita. Kiitos myös vinkeistä, pistetään hautumaan.
Kerropa muuten sit Savotta-ruoista ja muutenkin tunnelmasta, jos sulle ok. Kerran oli sinne varaus, mutta jouduttiin perumaan se sit. Ilmeisen hyvä paikka, tai ainakin asiakaskokemusten mukaan, enkä muutenkaan ole kuullut negaa paikasta.
 

Straight Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Leafs, Jokerit
Kerropa muuten sit Savotta-ruoista ja muutenkin tunnelmasta, jos sulle ok. Kerran oli sinne varaus, mutta jouduttiin perumaan se sit. Ilmeisen hyvä paikka, tai ainakin asiakaskokemusten mukaan, enkä muutenkaan ole kuullut negaa paikasta.
Jees. Brunssilla joskus kävinkin, muistaakseni oli kyllä aivan mainio. Keskiviikkoillalla vasta menossa, joten palataan.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Aika monessa paikassa on syksyllä jonkinlaiset "riistaviikot" (esim. Weeruskasta ja Mamma Rosasta muistan) mutta jos kysyntää olisi juuri nyt, niin jo mainittu Lappi on ainoa, josta on aika varma ennakkokäsitys (en tarkistanut nettisivuilta).
Weeruskaa kannattaa tänä päivänä välttää, jos mahdollista. Ravintola on varsin klassisessa "hinnat nousee ja taso laskee"-putkessa, mikä on surullista todeta ainakin omaan elämääni tukevasti kuuluneen paikan kohdalla. Edellisten riistaviikkojen rimanalitus olivat peurapyörykät, jotka todennäköisesti lattialle pudotettuna olisivat pompanneet takaisin käteen. Vielä 10-15 vuotta sitten Weeruskaan vei mielellään esimerkiksi itäisen kantakaupungin henkeä hakevia ulkomaalaisia vieraita. Nyt saisi hävetä silmät päästään. Kultsan läheisyys ja aikaisempi maine takaavat kuitenkin sen, ettei paikka ole ainakaan kuolemassa pois.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jos viikonloppuna koittaa löytää Helsingistä/Espoosta hyvää iltabuffettia, niin ei hirveästi ole vaihtoehtoja. Se Caverna on ytimessä toki melkoisella tarjonnalla, mutta on arvokas paikka. Factoryt eivät tarjoa iltabuffaa ainakaan sunnuntaisin, ja noi sushipaikat ja kiinalaiset ei hirveästi inspaa. Jotenkin vois kuvitella että kysyntää olis.
 

Straight Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Leafs, Jokerit
Kerropa muuten sit Savotta-ruoista ja muutenkin tunnelmasta, jos sulle ok. Kerran oli sinne varaus, mutta jouduttiin perumaan se sit. Ilmeisen hyvä paikka, tai ainakin asiakaskokemusten mukaan, enkä muutenkaan ole kuullut negaa paikasta.
No perkele, melkein tämä jo unohtuikin. Enkä tosiaan ollut tuolla käynyt aikaisemmin, vaikka niin muistelinkin.

Hirviburger oli mainio. Ranskalaiset varmasti useaan makuun turhan suolaisia, mutta minä pidin kovasti. Otin annoksen kanssa alkoholittoman IPA:n, sekin tuntui sopivan aivan hienosti tuohon. Tuhti annos, vaikka näytti pienehköltä.
Oli mukava paikka, tunnelma rento ja kotikutoinen. Kajareista soi sota-ajan tangot ja murheelliset iskelmät, se oli myös mukavaa. Mä saatan käydä tuolla heti tällä viikolla uudelleen, kyllä voin suositella. Ja kiinnostaa toki minkälaisen vastaanoton muut annokset saavat.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sellaista tässä olen ihmetellyt, että Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla on kyllä aivan naurettavan surkea vegeravintolatarjonta. Vegaanista laadukasta ravintolaa ei taida löytyä ensimmäistäkään ja hyvistä kasvisravintoloista tulee mieleen lähinnä Yes Yes Yes, joka sekin jää jotenkin kokemukseltaan vähän vajaaksi. Esim Turun Kuoreen verrattavissa olevalle paikalle olisi minusta selkeästi tilausta. Vai onko minulta mennyt jotain ohi?
 
Suosikkijoukkue
Ei merkittävän kaupungin pallokerho
Sellaista tässä olen ihmetellyt, että Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla on kyllä aivan naurettavan surkea vegeravintolatarjonta. Vegaanista laadukasta ravintolaa ei taida löytyä ensimmäistäkään ja hyvistä kasvisravintoloista tulee mieleen lähinnä Yes Yes Yes, joka sekin jää jotenkin kokemukseltaan vähän vajaaksi. Esim Turun Kuoreen verrattavissa olevalle paikalle olisi minusta selkeästi tilausta. Vai onko minulta mennyt jotain ohi?

Aika monesta ravintolasta saa menun nykyään vegaanisena. Lienee liiketoiminnallisesti järkevämpää tarjota myös ei-vegaanista ruokaa.

Tälläinen lista löytyi äkkiä, mutta esim. Farangista taitaa saada vegaanisen menun ja juuri michelin tähden saanut The room tarjoaa myös vegaanisen menun.

 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Olipahan miellyttävä kokemus viikonloppuna, Skörd Fredalla. Kalustus ja ateriointivälineet ihan kirjaimellisesti kirpparikamaa, mutta pöytään kannettiin pelkästään laatua. Oli tuolla joku tunnustusplakaattikin seinällä, muistaakseni vuoden skandinaavinen ravintola, eli jotain hyvää osasi odottaakin. Kuuden annoksen menu parilla tervehdyksellä ei ollut halvimmasta päästä (84€ ilman juomia), mutta menen mitä todennäköisimmin uudelleen. Konsepti on sinänsä haastava, että ainoa kompromissi raaka-aineiden kohdalla on suola. Kaikki muu tulee mausteita myöten kotimaasta, kauden tarjonnan mukaan. Sen takia jälkkäripuolellakaan ei ole kahvia tai teetä tarjolla.

Annoksista jäivät erityisesti mieleen hauki ja ketunleipäsorbetti. En tiennyt, että hauesta pystyy tekemään noin maittavan annoksen. Ja tuo sorbetti oli heittämällä paras sorbetti, mitä olen ikinä maistanut. Juomapuolesta sen verran, että alkumaljaksi tarjottu karviaiskuohari ja jälkkärin kanssa nautittu makea villivadelmaviini täyttivät tehtävänsä erinomaisesti.

Meni mulla top3:een, taakse jäivät mm. Bardot ja Muru.
 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Torstaina varattu hotelli Scandic Simonkentästä ja vinkkejä kyselisin ruokapaikoista. Nyt ei ole illallisravintolat listalla, vaan päinvastoin. Etsinnässä olisi lounasbuffet paikka, hyvä grilli (perus grilli ruokaa) ja hyvä kebab paikka. Ehdotuksia, mieluiten lähistöltä?

Edit. Ja Helsingistähän on siis kyse
 
Viimeksi muokattu:

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Torstaina varattu hotelli Scandic Simonkentästä ja vinkkejä kyselisin ruokapaikoista. Nyt ei ole illallisravintolat listalla, vaan päinvastoin. Etsinnässä olisi lounasbuffet paikka, hyvä grilli (perus grilli ruokaa) ja hyvä kebab paikka. Ehdotuksia, mieluiten lähistöltä?

Edit. Ja Helsingistähän on siis kyse
Kebulaksi suosittelen Fennia-korttelissa olevaa Baba Döneriä. Mielestäni aika ylivoimainen kebabin saralla koko pk-seudun osalta. Tekevät kebabit alusta asti itse ja kannattaa siksi mennä ajoissa, kun sulkevat paikan jos valmiiksi tehdyt kebabit loppuu kesken. Pari kertaa käynyt ja ei ole tarvinnut pettyä.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Torstaina varattu hotelli Scandic Simonkentästä ja vinkkejä kyselisin ruokapaikoista. Nyt ei ole illallisravintolat listalla, vaan päinvastoin. Etsinnässä olisi lounasbuffet paikka, hyvä grilli (perus grilli ruokaa) ja hyvä kebab paikka. Ehdotuksia, mieluiten lähistöltä?

Edit. Ja Helsingistähän on siis kyse
Lounaspaikaksi voin Kampin keskuksesta ehdottaa ainakin Fusion (siellä ei kyllä ole buffettia mutta varsin laaja lounaslistavalikoima ja hyvää sapuskaa) tai Bruuveria (siellä on buffet ja aina ollut maittavaa evästä).

Edit: vielä lisäyksenä Kampin Pippuria voi myös suositella sekä lounaalle että kebab paikaksi.
 
Suosikkijoukkue
Ei merkittävän kaupungin pallokerho
Hetkeen ei ole tullut Helsingin ravintoloissa käytyä muuta kuin illallisella, joten kaipaisin suosituksia paikoista mihin voisi mennä yksivuotiaan skidin kanssa syömään, eli not-too-fancy. Sijainti mielellään keskustan alueella.
 
Viimeksi muokattu:
Schnitzel Haus Tampereen Tammelassa testattu. 5/5. Lista on sopivan kokoinen mutta laadukas. Leikkeet ovat peruskauraa sinänsä mutta hinta/laatu suhde on erinomainen ja lisukkeet todella hyviä.

Juomavalikoimassa laajasti saksalaisia erikoisoluita ja muita Saksa-drinkkejä joita ei Tampereella juuri löydy.
Plussaa sisällä hiljaa soineesta mutta terassilla hyvin kuuluneesta teutonidiskomusiikista. Tarvii testata Flamkuchenit ja muut jatkossa.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Onko Treella Laukontorin Jörn's Döner maineensa veroinen ja jonottamisen arvoinen?
 

Jeffrey

Jäsen
Kape Aihisen joulukuussa Punavuoreen avaama Robusto valikoitui yhdeksi kesäillan kohteeksi osittain heidän kesätarjouksensa ansiosta. Neljä ruokalajia kahdelle ja pullo valkoviinia 150 eurolla kuullosti sopivan yksinkertaiselta konseptilta kun ei osattu päättää mitä tai miten syödään.

Aihisen omissa ravintoloissa en ole aikaisemmin vieraillut eikä muutoinkaan juuri ollut ennakko-odotuksia, joten myös menu itsessään pidettiin yllätyksenä.

Ehkä ensialkuun muutama sana itse ravintolasta. Ravintola sijaitsee Merikorttelissa joka on historiallinen tehdasrakennus. Omaan makuun uusi ravintola oli istutettu rakennuksen luonteeseen erittäin hyvin ja koko sisustuksesta huokui laatu, taito ja näkemys. Heti ensimmäinen iso plussa siitä, että jos tehdään niin tehdään myös harkiten ja kunnolla.

Ravintola kokemuksen toinen ja osittain ensimmäisen vaiheen kanssa päällekkäin menevä vaihe on kokemus paikan henkilökunnan kanssa. Tässäkin kohtaa Robusto saa Helsinkiin poikkeuksellisen hyvän arvosanan. Henkilökunta oli selkeästi erittäin ammattitaitoista ja mikä tärkeintä selkeästi asiakasta varten töissä tekemässä asiakkaan illasta mahdollisimman mukavan - eikä esimerkiksi maksimoimassa ravintolan liikevaihtoa.

Neljä ruokalajia koostui kahdesta alkupalasta, pääruuasta ja jälkiruuassa. Vaikka aikaisemmin sanoin ettei ennakko-odotuksia ollut, se pääsi yllättämään kuinka yllätyksellisiä annokset olivat. Jokainen annos sisälsi useita eri elementtejä, kerroksellisuutta ja yllättäviä komponentteja. Tämä oli ruokapuolesta selkeästi erinomaisin asia. Ei sillä ettei tartarit maistuisi, mutta erittäin tervetullutta kun joku uskaltaa tehdä muutakin.

Keittiön kesämenun annoksista osa ei ole menussa ollenkaan joten en niitä tässäkään ala tarkemmin referoimaan. Raaka-aineina tarjolla oli vasikkaa, hummeria ja taimenta ja varsinkin vasikka ja taimen annos menivät kastiin poikkeuksellisen hyvä. Aikaisemmin mainittu monipuolisuus ja yllätyksellisyys sitten ehkä hieman kopsahti hummeriannoksessa ja siinä oli komponentteja joiden kaikkien yhteensopivuudesta omassa suussa en ole ihan varma.

Kokonaisuudessaan kuitenkin yksi parhaista ravintola kokemuksista Suomessa pitkään aikaan. Tunnistettavista raaka-aineista yllätyksellisiä ja erinomaisia annoksia ensiluokkaisella palvelulla ja todella miellyttävässä miljöössä. Oma tärkein kriteeri: pyrkiikö ravintola maksimoimaan tulonsa vai saamaan minut käymään uudelleen osoitti myös vahvasti pysyvämmän asiakassuhteen suuntaan. Mitä paikanpäällä tuli naapuripöytiin katseltua niin myös muihin ruokalistan antimiin olisi syytäkin suositella.

Annettakoon omaksi hinta-laatu arvosanaksi 9,5/10, tässä toki vaikutti kesätarjous. Myös toinen osapuoli piti kovasti joten eiköhän Robusto pääse jatkopeleihin - yllättävän harvaan seuraan. Siitäkin vielä erikoismaininta, että jatkopeleihin pääsevät oman tekemisensä ansiosta eikä ainoastaan ensiluokkaisilla raaka-aineilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös