Jatkoajan leffakerho

  • 2 306 625
  • 11 979

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Suomen Kuvalehdessä oli virkistävää tekstiä.

"Minusta Joker on huono elokuva."

Kuvalehden kriitikko on malliesimerkki vastarannankiiskistä. Leffaa hehkutetaan suuresti joten saa helposti huomiota olemalla päinvastaista mieltä.
Toki elokuvia voi kritisoida olematta "vihaaja" mutta esim helvetisti ylihehkutettu olisi osuvampi kuin vaan "huono".

Varsinkin Joaquimin suoritus on timanttinen. Muuten olen samaa mieltä että 11 oscarehdokkuutta on tälle liikaa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomen Kuvalehdessä oli virkistävää tekstiä.

"Minusta Joker on huono elokuva. Se on itsesäälin fetisointia, se on halpamainen ja se väistää aina, kun se voisi olla todellisuudessa kiinni."
- Kalle Kinnunen.

Sai sanoiksi sen, miten itsekin leffan ensi-illassa koin.
Kalle Kinnunen kirjoitti vielä syyskuussa näin: "on monta syytä katsoa Joker: Phoenixin roolityö sinänsä, elokuvan (ei vain Jokerin) kiehtovan avoin sosiopaattisuus, sen ristiriitainen suhde yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja kehotukset luokkasotaan, supersankarigenren evoluution seuraaminen, tietysti myös välitön viihtyminen, sillä hei, ei tämä elokuva tylsä ole".
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Meikäläisen mielestä Joker oli myös huono elokuva. Laskelmoidusti isketty ”kipupisteisiin” joista muka ei uskalleta puhua. Myös yhteiskuntakriitiikki nettikansalle oli about yhtä syvällistä kuin Paolo Coelho tylsistyneille kotiäideille.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Itse kävin juuri katsomassa Jokerin ja olen suorastaan täpinöissäni. Todella pitkästä aikaa elokuva joka ei ole tyhmä, ts. missään vaiheessa ei ratkaisut aiheuta häiritsevää epäuskoa. Mietin olisiko suunnilleen ensimmäinen täysin toimineen katsojakokemuksen antanut teatterissa nähty leffa Kuninkaan paluun jälkeen itselläni (mikä kertoo toki myös siitä etten hirveän aktiivisesti leffateatterien penkkejä kuluta).
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Helppo yhtyä arvioihin, joiden mukaan Jokeri ei ollut loistelias elokuva muttei myöskään huono. Ehdottomasti vuoden kiinnostavimpia katselukokemuksia, vaikka yhteiskunnallinen sanoma olikin pintapuoleinen. Jokerissa oli kuitenkin kaikki muut elokuvalliset arvot kohdillaan, joten tuskinpa ehdokkuudet ovat täysin ansaitsemattomia.

Se nyt on selvää, että Oscareita ei jaeta mitenkään objektiivisesti, vaan kaikenlaiset epäoleelliset seikat vaikuttavat päätöksiin. Tähän johtopäätökseen voi päätyä pelkästään sillä perusteella, että Lighthouse meinasi jäädä kokonaan ilman ehdokkuuksia.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tähän ketjuun kun jo ensimmäisen viestini ikinä kirjoitin, niin voisi syksyn majakkaelokuvakokeluksestakin hieman kirjoittaa, kun sen kävin katsomassa (sitä edellinen teatterissa nähty leffa taisikin olla ihmeotukset joskus -16 tai milloin tulikaan).

The lighthouse oli mielestäni lähinnä outo. Symboliikka (kuten kaikki muukin) vedettiin reilusti namikat kaakossa, oli ehkä ihan hyvä ettei ohjaaja toteuttamut lopulliseen versioon visiotaan majakan muuttumisesta loppukohtauksessa seisovaksi hepiksi, kun ehkä sen yhteyden arvasi ilmankin. Ei se siis mielestäni mikään kehno katsojakokemus ollut, mutta vähän jäi auki että onko lintu vai kala kun taide-elokuvaksi liikaa pieruhuumoria ja komediallista runkuttelua. Odottelin lopussa paljastettavan Pattisonin hahmon hourailevan jossain Newfoundlandin päättymättömien kuusikoiden keskellä näpit veressä, mutta loppui siihen prometheuskohtaukseen sitten kuitenkin leffa.

Edit. Ja olihan elokuvassa siis ehdottoman ansiokkaat puolensakin. Esim näyttelijäntyö oli huippuluokkaa ja tunnelma rakennettiin ensimmäisistä kuvista lähtien lupaamaan ettei kyseessä ole muumien majakkasaariretki.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Bad Boys kolmonen oli ihan paska. Miksiköhän menin katsomaan. Kaveri pyysi ja teatteri oli IMAX, korkea hinta vain korostaa huonoa hintalaatua tässä kokemuksessa.

Lyhyesti tämä oli väkivaltainen musiikkivideo paskoilla näyttelijöillä.

Kaveri sanoi teatterista lähdettäessä että sitä häiritsi viereinen mamma joka hörähti ihmeellisiin kohtiin, mua häiritsi leffan päänäyttelijät
jotka nauroi ja hykerteli milloin missäkin kohdassa. One linereita jokaisen päähän ampumisen jälkeen.

Aivot narikkaan viihdettäkö, olen ehkä tullut vanhaksi mutta viihdyn paremmin vaikka niiden täälläkin mainittuiden 2000 -luvun Tom Cruise toimintaleffojen parissa, jopa Expendables tai Rambo sytyttää huomattavasti enemmän.

Onko tämä edes teinien mieleen, kun starat Will Smith ja Lawrence kuitenkin ysäritähtiä, eli sen perusteella kohderyhmäkin jo reippaasti yli kolmekymppisiä.
 
Viimeksi muokattu:

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Katsoin jonkin asteisen klassikon Team America: World Police -elokuvan Amazonista. Ihme kyllä, tämä teos on viestissään edelleen ajankohtainen tänäkin päivänä, kun jenkit sekoilevat sotien ympäri maailmaa aiheuttaen välillä enemmän tuhoa kuin hyötyä. Lisäksi julkkisten palvomiskulttuuri on edelleen hyvin voimissaan, joskin nykyään ei palvota vain näyttelijöitä vaan jokainen instagramissa miljoonayleisölle persettä heiluttava hahmo voi olla palvonnan kohde, jonka sanelemia viisauksia peukutetaan ja jaetaan. Myös Michael Baylle vitsailtiin jo vuonna 2004 ja leffassa tehdään pilaa joillakin toimintaelokuvien kliseillä.

Leffan marionettityyli on hauska ja hyvin tehty. Kekseliään parodian lisäksi elokuvassa on paljon ala-arvoista huumoria, joka osuu tai ei osu. Minua naurattaa jotkut tyhmät asiat ja jotkut taas ei ja uskon, että olisin nauranut elokuvalle varmaan enemmän 14 -vuotiaana, jonka ikäisille tämä elokuva on varmasti suunnattu. En kyllä tiedä olisinko jaksanut hirveän kauan nauraa sanan "fag" hokemiselle ja välillä leffa menee siitä mistä aita on matalin. Kokonaisuutena ihan viihdyttävä pätkä, mutta kohdeyleisö on alle 20-vuotiaat, joten sitä vanhemmille tämä ei maistu enää niin hyvin.

Ameericaa fuck yeah!
 

Buster

Jäsen
Bad Boys kolmonen oli ihan paska. Miksiköhän menin katsomaan.
Älä huoli, tämä oli sellainen "vielä kerran pojat" -asenteella tehty nostalgialämmittely... Paitsi että Sony alkoi nyt sitten puuhaamaan jo neljättä osaa, kun oli ilmeisesti nämä kuuluisat avausviikonlopun arvioidut tuotot kunnossa. Arvio 68,4 miljoonaa dollaria pelkästään Yhdysvaltain markkinoilta ensimmäisen neljän päivän ajalta, mikä olisi Martin Luther King -pyhille kaikkien aikojen toiseksi suurin saalis. Ensimmäisen päivän tuotoissa meni jo American Sniperin jälkeen kaikkien aikojen toiseksi suurimmaksi tammikuussa avanneeksi elokuvaksi. Että nyt sitten taotaan kun on rauta kuumaa ja studio herätti henkiin franchisen, joka osoittautuu hitiksi. Ei sellaista niin vain rauhaan jätetä.

Itse taidan odotella streamingia tai kotivideojulkkaria. Mulla onkin jo kaksi aiempaa osaa, VHS:nä.
Katsoin jonkin asteisen klassikon Team America: World Police -elokuvan Amazonista.
Matt Damon. Maaaatt Damon. Matt Damon.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"Koirat eivät käytä housuja" oli erilainen suomalainen teos. Erittäin synkkäsävyinen, mutta visuaalisesti komea ja hienosti kuvattu elokuva kyseessä. Toki aihepiiri rajaa jo sen ettei tästä mitään suuuren yleisön elokuvaa tullut, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen on (jos ei ihan heikkohermoinen katsoja ole kyseessä, itsekin piti yhdessä kohtauksessa olla silmät kiinni). Hienoa näyttelijän työtä Krista Kososelta ja Pekka Strengiltä.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Älä huoli, tämä oli sellainen "vielä kerran pojat" -asenteella tehty nostalgialämmittely... Paitsi että Sony alkoi nyt sitten puuhaamaan jo neljättä osaa, kun oli ilmeisesti nämä kuuluisat avausviikonlopun arvioidut tuotot kunnossa.

Tämä ei kyllä olisi mikään yllätys. Heikkoja toimintaleffoja on lypsetty tällä vuosituhannella aika kovaa. Sarjan ei tarvitse olla mikään Die Hardin, Terminaattorin tai Rambon tapainen laadukas tekele, vaan alusta alkaen hyvin heikot sarjat ovat saaneet leffoja jos vain lippuluukut näyttää tarpeeksi hyvältä.

Hurjapäitä on tehty varmaan jo jotain 10 kpl ja Mission Impossiblet ovat samaa maata. MI 1 on toki vielä hyvä leffa, mutta sen jälkeen on tullut toinen toistaan huonompia pätkiä ja niitä jatko-osia on julkaistu jo jotain 5 kpl. Kohta tulee taas uusi. Tuohon peilaten pari kappaletta Bad Boyseja lisää ei olisi mikään ihme. Jenkeissä on sen verran paljon tummia asukkaita, että Will Smith taitaa olla siellä vieläkin iso tähti, vaikka hänen edellinen hyvä leffa on jossain 1995 tienoilla..

Matt Damon. Maaaatt Damon. Matt Damon.

Maaattt DDDamon on myös yksi oudohko tähti. Hänelle tosiaan naureskeltiin jo 15 vuotta sitten, mutta niin vain tämä nättipoika saa yhtä vääntää leffoja isoissa rooleissa. Jos Cruise ja Smith ovat julkaisseet aivan karmeaa keskinkertaisuuttaa ja kuraa jo 20 vuoden ajan, niin Damon ei ole tästä juurikaan eronnut. Kaikki hänenkin leffat on voinut jättää väliin, ellei kaikki muu oheinen ole täyttä priimaa. Ohjaaja, muut isot tähdet jne voivat leffan vielä pelastaa, mutta Damonilla ei ole isojen leffatähtien kykyä nostaa keskinkertaiset leffat katsottaviksi.

Jos mietitään vastakohtia, niin esim Michael Douglas, Kurt Russell, Kevin Costner ja jopa Nicolas Cage (vuosina 85-2005) tekivät hyvien leffojen ohella paljon keskinkertaisia teoksia. Heillä on kuitenkin todella paljon tähtipoweria, joten he pystyvät kannattelemaan elokuviaan jopa yksin. Katselukokemukset ovat aika paljon miellyttävämpiä myös perus viihdeleffojen kohdalla, kun päätähti ei elä pelkän ulkonäön voimalla..
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Enpä tuota Matt Damonia niinkään ihmettele, vaan kaveriaan Ben Affleckia. Luontainen karismansa on jopa negatiivinen. Parran kasvattamalla pääsee lähemmäksi nollatasoa. Silti hommia on riittänyt.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Yle oli tuonut valikoimaansa neuvostoklassikon suojasään ajalta: Kurjet lentävät

Olipahan helvetin hieno leffa! Tekoajankohdan huomioon ottaen aivan uskomattomia kamera-ajoja, loistava pääosan roolisuoritus ja riipivä käsikirjoitus. Itärajan takana on kyllä paljon lahjakkuutta mennyt hukkaan kun tällaisia tekeleitä pystyttiin aina poliittisen sään salliessa tekemään.
 

Baldrick

Jäsen
@PJPT Meillä on todella erilainen näkemys Matt Damonista. Jo pelkästään Bourne-elokuvat osoittavat, että hän pystyy kannattelemaan elokuvaa yksinkin. Se on totta, että parhaat suoritukset osuvat niihin elokuviin, missä rinnalla on muitakin tähtiä, mutta jos nyt vaikka Departedin mainitsee, niin Matt Damon oli nimenomaan loistava tähtikatraaseen ja hoiti oman tonttinsa erinomaisesti. Lukuisia muitakin esimerkkejä löytyy.

Sen sijaan hauskaa on, että mainitsit Nicholas Cagen, jolla on about 2 ilmettä, floppeja tulee liukuhihnalta, sekä menestyksekkäimmät leffat ns. tusinaviihdettä. Edes mainitseminasi vuosina ei Cage kyllä keskinkertaisesta leffasta hyvää saanut aikaiseksi.

Jos näyttelytaitoja miettii, niin mainitsemastasi nelikosta Cruise, Smith, Cage ja Damon, on viimeksi mainittu kaikista paras. Perstuntumalla väittäisin, että tämä mystinen star power näkyy, jos jossain niin box officessa ja kaikilla varmasti ihan mairittelevat lukemat flopeissaankin.

Edit. Annetaan Niko Kaakelille Lord of War, joka on erinomainen ja Cage siinä ihan mukiinmenevä. The Rock on hyvä action-elokuva, mutta siinäkin leveimmät hartiat on Ed Harrisilla ja Sean Conneryllä.
 
Viimeksi muokattu:

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Yle oli tuonut valikoimaansa neuvostoklassikon suojasään ajalta: Kurjet lentävät

Olipahan helvetin hieno leffa! Tekoajankohdan huomioon ottaen aivan uskomattomia kamera-ajoja, loistava pääosan roolisuoritus ja riipivä käsikirjoitus. Itärajan takana on kyllä paljon lahjakkuutta mennyt hukkaan kun tällaisia tekeleitä pystyttiin aina poliittisen sään salliessa tekemään.

Tästä samaa mieltä, aivan mahtava elokuva. Tuli lauantaina myös ihan telkkarista. Katsoin tämän jo viimeksi kun Teema tämän Kino Klassikossa näytti muutama vuosi sitten. Silloin samoihin aikoihin tuli muitakin Neuvostoklassikoita, ja niistä ainakin yksi, Balladi sotilaasta (näköjään Imdb:ssä eri nimellä), oli lähes yhtä upea teos. Kurjet lentävät on silti ykkönen ja yksi koko 50-luvun parhaista elokuvista.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Edit. Annetaan Niko Kaakelille Lord of War, joka on erinomainen ja Cage siinä ihan mukiinmenevä. The Rock on hyvä action-elokuva, mutta siinäkin leveimmät hartiat on Ed Harrisilla ja Sean Conneryllä.
Mitäs helvettiä, Leaving Las Vegas ilmeisesti näkemättä, kun ei Oscarilla palkittua suoritusta osata arvostaa. Loistava leffa ja pitkälti Cagen ansiosta.

Damonista pitkälti samaa mieltä, Bourner about vuosituhannen parasta toimintaa ja Matt vetää hyvin.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Matt Damon ei mielestäni ole kuin keskitason näyttelijä. Ei sillai mitään vastaan mutta on todella tunnistettavasti aina Matt Damon. Kun on näyttelijöitä jotka naamioituvat rooleihinsa niin Damon ei mielestäni niihin kuulu. Departedissa oli hyvä ja myös Ford V Ferrarissa. Mutta niissäkin leffoissa joku muu näyttelijä oli parempi.

Cage on omassa huonodessaan (muutamaa yllä mainittua poikkeusta lukuunottamatta) hyvä. Mies on kävelevä meemipankki.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Kaipasin välillä jopa nuorta Jack Nicholsonia päärooliin vetämään Jokerin roolin hulluuden äärirajoille.
Tietysti mielipiteitä on monia mutta Jack Nicholson ei ole edes top 3 Jokeri näyttelijä. Heath Ledger, Joaquin Phoenix ja Mark Hamill kiilaa hänen ohi. Tietysti jos animaatiota ei lasketa pääsee hän sijalle 3.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Niin no, tuo Nicholsonin jokeri on sellainen veijarimainen ja siten erittäin osuva. Lähentelee sitä originaalin piirretyn hahmoa, nämä uudet ovat täynnä jotain synkkää angstia ja tekotaiteelista yritystä näin kärjistäen. Hei c'moon kyse on piirretystä, ei mistään elämää suuremmasta elokuvataiteesta. Ja juuri siksi en juurikaan uusista supersankarielokuvista diggaa vaikka olisi kuinka repivä ja riistävä tarina kiusatusta pikkupojasta, yritetään liikaa, mennään ohi koko alkuperäisen idean.

Yllä tosin taidettiin viitata Hohdon ja Yksi lensi yli käenpesän aikaiseen Nicholsoniin joka pesee kyllä kaikki tuoreimmat jokerinäyttelijät. IMHO.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Yllä tosin taidettiin viitata Hohdon ja Yksi lensi yli käenpesän aikaiseen Nicholsoniin joka pesee kyllä kaikki tuoreimmat jokerinäyttelijät. IMHO.

Siihen vielä Chinatown niin koko elokuvahistoriasta ei löydy kuin muutama jotka yltää Nicholsonin tasolle.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Mitäs helvettiä, Leaving Las Vegas ilmeisesti näkemättä, kun ei Oscarilla palkittua suoritusta osata arvostaa. Loistava leffa ja pitkälti Cagen ansiosta.
Ja Adaptation myös - vaikka siinä tapauksessa elokuva toimii silti ehkä enemmän Jonzen ohjauksen ja etenkin Kaufmanin käsikirjoituksen takia, vaikka hyvin Cage vetää kaksois-pääosaroolinsa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Muistaakseni Cage menetti aika paljon rahaa finanssikriisin ja oman hölmöilyn takia, minkä vuoksi alkoi tekemään mitä tahansa leffoja, joista sai rahaa. Siitä lähtien häneltä on parhaimmillaan tullut kuusi elokuvaa vuodessa, joista puolistakaan en ole kuullut ja lopuista en ole kuullut mitään hyvää. No kuulema toissa vuonna tullut Mandy on mielenkiintoinen.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Mitäs helvettiä, Leaving Las Vegas ilmeisesti näkemättä, kun ei Oscarilla palkittua suoritusta osata arvostaa. Loistava leffa ja pitkälti Cagen ansiosta.

Damonista pitkälti samaa mieltä, Bourner about vuosituhannen parasta toimintaa ja Matt vetää hyvin.
Loistava elokuva ja Cage vetää alkoholistin roolin sellaisella intensiteetillä ettei voi kuin ihailla.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mitäs helvettiä, Leaving Las Vegas ilmeisesti näkemättä, kun ei Oscarilla palkittua suoritusta osata arvostaa. Loistava leffa ja pitkälti Cagen ansiosta.
Samaa mieltä leffasta, mutta mulle se on pitkälti Elisabeth Shuen ansiosta. Mutta kyllä tossa lefassa Nicolas Cage vetää parhaan roolisuorituksensa mitä olen nähnyt ja muutenkin mielestäni Cage sopii rooleihin jossa ei tarvii olla kovin sympaattinen.

Kaipasin välillä jopa nuorta Jack Nicholsonia päärooliin vetämään Jokerin roolin hulluuden äärirajoille.
Willem Dafoe ois kyllä ollu meikäläisen valinta Jokeriksi. Harmin paikka että ei ikinä roolia saanut. On kaikista näyttelijöistä joita tiedän se joka pärstältään muistuttaa sarjakuvien Jokeria eniten.

Matt Damon ei mielestäni ole kuin keskitason näyttelijä. Ei sillai mitään vastaan mutta on todella tunnistettavasti aina Matt Damon.
Musta toi kyllä pätee melkeen jokaseen tunnettuun näyttelijään. Harvassa on ne näyttelijät jotka osaa oikeasti muuntautua rooliin niin että ne omat maneerit täysin katoaa. Ainakin kaikki omat suosikkinäyttelijät tuppaa olemaan ihan saman oloisia joka leffassa. Mua ei toi hirveesti haittaa ja se on nyt yksi niistä asioista joita ei pidä tiedostaa leffaa katellessa.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Musta toi kyllä pätee melkeen jokaseen tunnettuun näyttelijään. Harvassa on ne näyttelijät jotka osaa oikeasti muuntautua rooliin niin että ne omat maneerit täysin katoaa. Ainakin kaikki omat suosikkinäyttelijät tuppaa olemaan ihan saman oloisia joka leffassa. Mua ei toi hirveesti haittaa ja se on nyt yksi niistä asioista joita ei pidä tiedostaa leffaa katellessa.
Yksi tällainen mestarimuuntautuja on mielestäni Meryl Streep. Osaa sisäistää kyllä roolinsa erittäin taitavasti, elokuvan tyylilajista riippumatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös