Elvis saa uuden oman elämänkerta elokuvan. Tom Hanks esittää Elviksen manageria Colonel Tom Parkeria.
En minä missään vaiheessa sanonut että hän olisi huono ohjaaja. Paljon loistavia leffoja. Sanoin että viimeiset hyvät ovat vain jossain 15-20v takaa. Pidin miehen leffoista jo lapsena ja Kingdom of Heaven oli eka jonka pääsin/tajusin katsoa teatterissa ja se oli surkea tekele Orlando Bloomin johdolla, mutta sitten tuli vielä hyvä American Gangster. Ridley Scottin putki oli aikanaan erittäin kova, mutta taantuminen on käynyt monelle muullekin 2000-luvulla. Esim Tom Hanks oli joskus laadun tae, mutta viimeiset 15v on tullut hyvin sekalaista soossia. Mutta kuten sanoin pitää olla tyytyväinen että saavat töitä vanhempina.Kannattaa käydä imdb:ssä katsomassa mitä kaikkea Ridley on urallaan tehnyt...lista on häkellyttävän pitkä. Ridley täytti 65 vuotta vuonna 2002, ikä jota voisi kai sanoa suomessa jopa korkeahkoksi eläköitymisiäksi. Sen jälkeen Ridley on tehnyt varmaan enemmän kuin koskaan sekä ohjaamista että tuottamista. Huomattavaa on myös että Ridley oli hänen ensimmäisen hitti elokuvan, Alien, aikaan 42 vuotias, joka on periaatteessa sama ikä jolloin Ronnie James Dio breikkasi omaa nimeään kantavan bändin kanssa.
Kyllä ja ei. Saattaa hänellä jotain ihan katsottavaa olla. Kyllähän Alien 5 tai 6 ovat myös ihan katsottavia monen mielestä. Ongelma on vain se, että tämä herra teki oikeasti hyviä leffoja aikanaan, siihen verraten tuollaiset teokset eivät tunnu yhtään missään... oisko kyse kuitenkin leffavalinnoista?
Diversiteetti olisi hyvä saada kuntoon, koska niinhän se oikeasti oli muinaisessa Roomassakin. Ihan maidonvalkoista Pohjois-Eurooppalaista ei tainnut juuri olla, mutta muutenhan väriskaala meni Välimerellisestä oliviinsävyisestä Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan ruskean kautta Nubian mustaan. Nubialaiset oli orjia ja esiintyi siten varmaan gladiaattoreina jonkun verran. Gladiaattoreina esiintyi myös naisia, kunnes yksi niistä Pohjois-Afrikkalaisista ruskeaihoisista keisareista kielsi sen.Hauska nähdä saavatko vielä diversiteetin kuntoon Gladiaattorien ajalle, koska uuteen LOTRiin se tulee ainakin, vaikka siinä ei mitään järkeä ole tälläkään kertaa..
Tämä on kyllä ollut yksi savotta. Tässäkö ei Spielberg ole mukana, vaikka hän on aiemminkin Kubrickilta jääneitä asioita tehnyt, ainakin A.I - Tekoäly, jonka Kubrickin piti lopulta vain tuottaa ja ei tehnyt sitäkään. Abel Gance Napoleonin teki jo 20-luvulla (ja muutamia muitakin Napoleon-leffoja löytyy, Bondarchukin Waterloo jne.), mutta sittemmin muistaakseni Kubrickin ohella joku toinenkin iso mennyt ohjaajanimi piti Napoleonia unelmaprojektinaan ja se jäi tekemättä. Nyt vaan muisti pettää pahemman kerran, eikä se ollut mikään yhtä populaari tieto kuin Kubrick.IMDB sanoo että kohta tulisi myös Napoleon. Toivottavasti se onnistuu. Muistelen että Kubrick yritti joskus tehdä Napoleonia Jack Nicholsson mielessään, mutta rahoitus ei koskaan onnistunut.
Elvis saa uuden oman elämänkerta elokuvan. Tom Hanks esittää Elviksen manageria Colonel Tom Parkeria.
Kuten Martin Scorsese pari vuotta sitten, myös Francis Ford Coppolan mukaan tämän päivän elokuvat ovat kaikki samasta muotista ja jopa uudet hyvät elokuvat noudattavat samaa "Marvel-kaavaa". Hyviksi uusiksi elokuviksi ja elokuvantekijöiksi Coppola mainitsee Villeneuven Dyynin ja Fukanagan uuden Bondin. Onko Franciksella pointti vai onko hän "vanha mies joka huuta pilvelle"?
Varmaan Scorsese ja Coppola muistelevat nimenomaan isojen elokuvien aikaa. Studio löi kouraan tukun rahaa ja sitten ohjaajat tekivät mieleisensä elokuvan. Tai sitten haettiin rahoitusta jotain kautta ja saatiin se iso budjetti kasaan, että saadaan tehtyä sellainen elokuva kuin halutaan. Varmaan Scorsese ja Coppola ovat katsoneet enemmän ja laajemmin elokuvia kuin valtaosa ihmisistä ja heillä on silmääkin eri detaljeille eri tavalla kuin tavan tallaajalla.Aika kapeaa osaa elokuvista katsoo jos sanoo "marvel-tyylin" olevan mitenkään hallitseva/ainoa tapa tehdä elokuvia.
Varmaan Scorsese ja Coppola muistelevat nimenomaan isojen elokuvien aikaa. Studio löi kouraan tukun rahaa ja sitten ohjaajat tekivät mieleisensä elokuvan. Tai sitten haettiin rahoitusta jotain kautta ja saatiin se iso budjetti kasaan, että saadaan tehtyä sellainen elokuva kuin halutaan. Varmaan Scorsese ja Coppola ovat katsoneet enemmän ja laajemmin elokuvia kuin valtaosa ihmisistä ja heillä on silmääkin eri detaljeille eri tavalla kuin tavan tallaajalla.
Omalla kohdallani jää kyllä ulkopuolinen tarjonta spagettilänkkäreihin, kotimaisiin ja tuonne brittien saarella tehtyihin. Miksei voisi joskus katsastaa, että mitä muualla on tehty ja vertailla niiden elokuvahistoriaa meidän oman maan elokuvahistoriaan ja klassikoihin, lähtien vaikka niistä Siltalan Pehtooreista ja Juurakon Huldista.Tästä Scorsese & Coppola -keskustelusta nousi mieleen kysymys, kuinka paljon arvon palstatoverit ylipäätään katsovat vanhoja klassikoita tai muuta elokuvaa kuin amerikkalaisten tarjonta? Muutamat tuntuvat ylettäneen elokuvasivistyksensä syvemmälle kuin pintavesiin, mutta miten mennään laajemmalla otannalla?
Tästä Scorsese & Coppola -keskustelusta nousi mieleen kysymys, kuinka paljon arvon palstatoverit ylipäätään katsovat vanhoja klassikoita tai muuta elokuvaa kuin amerikkalaisten tarjonta? Muutamat tuntuvat ylettäneen elokuvasivistyksensä syvemmälle kuin pintavesiin, mutta miten mennään laajemmalla otannalla?
Miksei voisi joskus katsastaa, että mitä muualla on tehty ja vertailla niiden elokuvahistoriaa meidän oman maan elokuvahistoriaan ja klassikoihin, lähtien vaikka niistä Siltalan Pehtooreista ja Juurakon Huldista.
Ehdottomasti kannattaa sukeltaa myös kansainväliseen elokuvaan niin nyt tehtävään kuin vuosikymmenten taaksekin. Amerikka on varmasti alan merkittävin tekijä (Ranskan ohella), mutta kun laskee kaiken yhteen niin (Anglo-)Amerikan ulkopuolelta löytyy varmasti enemmän kuin sisältä.
Suosittelen varauksetta Japania ja sen elokuvan kultakautta 1945-1965 monine hienoine ohjaajine ja elokuvineen. Kannattaa muistaa että siellä oli muitakin kuin Kurosawa.
Masaki Kobayashi kuuluu sinne ihan suurimpien suosikkieni joukkoon, pidän selkeästi enemmän kuin Kurosawasta.
Vähän teki tosiaan mieli nostaa jo tuossa alkuperäisessä viestissä Japani Ranskan ja jenkkien rinnalle, mutta ehkäpä se ei ole riittävän tuttu itselleni vaikka mainittujen lisäksi myös Imamuraa, Ozua, Mizoguchia, Teshigaharaa jne. olenkin pintaraapaissut. En siis hetkeäkään epäile, etteikö kyseessä olisi elokuvan suurvalta.
Masaki Kobayashi kuuluu sinne ihan suurimpien suosikkieni joukkoon, pidän selkeästi enemmän kuin Kurosawasta.
Vähän teki tosiaan mieli nostaa jo tuossa alkuperäisessä viestissä Japani Ranskan ja jenkkien rinnalle, mutta ehkäpä se ei ole riittävän tuttu itselleni vaikka mainittujen lisäksi myös Imamuraa, Ozua, Mizoguchia, Teshigaharaa jne. olenkin pintaraapaissut. En siis hetkeäkään epäile, etteikö kyseessä olisi elokuvan suurvalta.