Jatkoaika Music Awards 2020

  • 8 738
  • 76

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Aika on jälleen koittanut laittaa vuoden parhaat levykäiset ja biisit järjestykseen. Taisin viime vuonna sanoa, että en vedä tätä äänestystä tänä vuonna, mutta paskan marjat. Oma levyvuoteni 2020 oli kärjen osalta niin mielettömän laadukas, että ansaitsee tämän ketjun. Lisäksi tänä poikkeuksellisena koronavuotena kun kansa on ollut pitkiä aikoja koteihinsa lukittuina, niin heillä on ollut kenties enemmän aikaa kuunnella musiikkia kuin koskaan. Sitä paitsi mikäänhän ei ylipäätään ole niin tärkeää kuin asioiden listaaminen *hymiö*

Säännöt ovat yhä samat tutut kuin viime vuosina ovat olleet, eli äänestetään vuoden TOP-5 levyt, vuoden TOP-5 biisit ja vuoden pettymys:

- Viiden parhaan biisin kohdalla sallitaan vain yksi per levy (tupla- ja tripla- ja ties mitkä levyt lasketaan yhdeksi albumiksi). Covereita ei lasketa äänestykseen, coverointi ei tee vanhasta biisistä uutta biisiä

- Pisteet vuoden albumeissa ja biiseissä jakautuu siten, että ensimmäinen saa viisi pistettä, toinen neljä pistettä ja niin edelleen aina yhteen pisteeseen saakka.

- Albumin pitää ehdottomasti olla vuonna 2020 julkaistu. Jos äänestät aiemmin (tai myöhemmin) ilmestynyttä levyä se hylätään automaattisesti, joten kannattaa olla tarkkana. Sama pätee biiseissä sikäli, että jos jonkun albumin biisi on julkaistu singlenä vuonna 2019, niin se ei ole enää kelvollinen tässä äänestyksessä. Valitkaa joku muu kappale ko. albumilta vaikka.

- Laittakaa äänestyskaavakkeeseen niin, että ensiksi artisti/yhtye ja sitten albumin nimi, eli tähän tyyliin: The Bändi - Albumi, tämä ihan yleisen selkeyden vuoksi, joka helpottaa pisteidenlaskua huomattavasti, kun noudatetaan kaikki samaa kaavaa. Sama rakenne myös biisien kohdalla sitten. Hylkään kaikki äänet jotka on kirjoitettu jotenkin eri tavalla, pakko pitää linja.

- Kokoelmalevyt ja livelevyt ei luonnollisestikaan ole tässä äänestyskelpoisia, pl. yksittäiset juuri kokoelmaa/liveä varten sinä vuonna varta vasten julkaistut biisit on hyväksytty biisikategoriassa. Myöskään re-issuejulkaisut eivät kuulu äänestyskelpoisiin levyihin.

- Jos listaanne tulee korjauksia viime metreillä, niin ilmoittakaa selkeästi ja mieluiten nimimerkkini hashtagaamalla, että listanne on mennyt uusiksi.

Äänestysaikaa perinteisesti tammikuun loppuun, eli 31.1.2021 asti

Alla äänestyspohja, jota tulee käyttää. Joten olkaatten hyvät!

---

Äänestysmalli:

Vuoden albumi 1:
Vuoden albumi 2:
Vuoden albumi 3:
Vuoden albumi 4:
Vuoden albumi 5:

Vuoden biisi 1:
Vuoden biisi 2:
Vuoden biisi 3:
Vuoden biisi 4:
Vuoden biisi 5:

Vuoden pettymys (albumi):
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vuoden albumi 1: Emma Ruth Rundle & Thou - May Our Chambers Be Full
Vuoden albumi 2: Sightless Pit - Grave of a Dog
Vuoden albumi 3: Dark Buddha Rising - Mathreyata
Vuoden albumi 4: Oranssi Pazuzu - Mestarin Kynsi
Vuoden albumi 5: Napalm Death - Throes of Joy in the Jaws of Defeatism

No menkööt vaikka tuossa järjestyksessä. King Dude julkaisi tänä vuonna erittäin kovan levyn, Primitive Man jatkoi tuttua jyräämistään, Vile Creature oli hieno tuttavuus, kuten myös Neptunian Maximalism. Nämä nyt hyppäsivät päällimmäisenä mieleen. Sightless Pit etenkin oli hieno projekti kun Full of Hell, The Body ja Lingua Ignota päättivät tehdä yhdessä levyn ja tuollaisella nimellä. Ei mitään easy listening kamaa.

Vuoden biisi 1: Oranssi Pazuzu - Uusi Teknokratia
Vuoden biisi 2: King Dude - My Rose by the Sea (Satyr Boy)
Vuoden biisi 3: Igorrr - Camel Dancefloor
Vuoden biisi 4: Napalm Death - A Bellyfull of Salt and Spleen
Vuoden biisi 5: Emma Ruth Rundle & Thou - Monolith

Emmä tiedä oikein mitä mieltä näistäkin pitäisi olla. Ovat melko sekalaisessa järjestyksessä vaihteeksi. Uusi Teknokratia oli kyllä kova ja sille voi antaa hyvillä mielin kärkisijan. Dark Buddhan uusimmalta ei tänne päätynyt yhtäkään kun se on enemmän kokonaisuus kuin sellainen levy jolta revitään yksittäinen biisi näytettäväksi. Napalm Deathin Swans "coveri" oli kovaa kamaa.

Vuoden pettymys (albumi): Lost Society - No Absolution

En ole oikein ikinä välittänyt metalcoresta. Olisivat saaneet puolestani jatkaa kaljarässi linjalla. Ei tuo aiheuttanut mitään mielenpahoitusta varsinaisesti, mutta eipä tullut kuunneltua kuin kerran kaksi koko levyä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Vuoden albumi 1: Ensiferum - Thalassic
Vuoden albumi 2: Terra Atlantica - Age of Steam
Vuoden albumi 3: Viikate - Rillumarei
Vuoden albumi 4: Dynazty - The Dark Delight
Vuoden albumi 5: Ad Infinitum - Chapter I: Monarchy

Oli varmaan vaikein tehtävä koskaan tämän ketjun historiassa allekirjoittaneelle laittaa järjestys, koska neljä ensimmäistä levyä ovat kaikki sellaisia pyöreästi kympin levyjä. Oleellisen kertoo se, että kun Dynaztyn käsittämättömän upea levy maaliskuussa ilmestyi, niin tuumin että tarvitaan pieni ihme jos tätä parempi levy tänä vuonna tulee. Nyt niitä taisi tulla jopa kolme, tosin sijat 2-4 voisivat sinällään olla miten päin tahansa, mutta olkoot noin. Viikatteen urakäyrä on ollut jyrkässä syöksyssä jo pidempään, mutta nyt yhtäkkiä Kouvolan herrasmiehet löivät tiskiin sellaisen levyn, että vanha V-fani oli leuka lattiassa. Juuri sitä kaivattua vuosien 2002-2007 old school Viikatetta, kuitenkin juuri sopivin modernein maustein. Todellinen yllättäjä on kuitenkin täysin tuntematon sakemannibändi Terra Atlantica, joka julkaisi minulle lähes tilaustyönä tehdyn levyn: musiikissa sekoittuu 2000-luvun alun Freedom Call, 90-luvun Edguy (vanha Avantasia myös), jossain määrin Human Fortress ja jopa Turisas, niin olin täysin myyty. Suurena yllätyksenä voi myös pitää sitä, ettei Nightwishin uusi levy mahtunut lainkaan listalle, vaan vitoseksi oli pakko nostaa ihan puhtaan yllätysmomentin takia tuore sinfonisen hevin tulokas Ad Infinitum todella tuoreella, raikkaalla ja tyylitajuisella levyllään

Vuoden levy on kuitenkin lopulta itseoikeutetusti Ensiferum. Perusteluna puhtaasti se, ettei bändi ole saanut aikaan mitään kuuntelukelpoista viimeiseen reiluun kymmeneen vuoteen, ja nyt ilman mitään varoitusta jo kuolleeksi julistamani bändi nousee haudastaan sellaisella levyllä, että kaikki taivaat avautuvat. Thalassic tekee kunniaa Ensiferum nimellä sellaisella tavalla, että mennään takaisin niihin Mäenpään aikaisiin kahteen ensimmäiseen levyyn. Bändin yhtä aikaa tuore mutta samalla old school Enskalta kuulostava soundi yhdistettynä monipuolisiin ja käsittämättömän upeisiin sävellyksiin ja nykyiseen kahden päävokalistin (uusi laulaja on nuorelta Timo Kotipellolta kuulosta upea Pekka Montin) vimmaiseen yhteislauluun on yksinkertaisesti sanattomaksi jättävä kokemus wanhan Enskan ystävälle

Vuoden biisi 1:


Vuoden biisi 2:


Vuoden biisi 3:


Vuoden biisi 4:


Vuoden biisi 5:



Vuoden biisi on todellinen yllättäjä. Sattumalta törmäsin tuollaiseenkin bändiin jossain, jota varmaan moni Suomessa edes tiedä, enkä minäkään tuon tyyppistä "gootteilua" todellakaan harrasta. Mutta kappale on todella tyylitajuisesti rakennettu erilaisista osista, se on todellakin hieno sanan kaikissa merkityksissä. Biiseissä muutoin sama tilanne mitä @Ollakseni sanoi, eli esimerkiksi Viikatteen ja Dynaztyn levyt ovat niin komeita kokonaisuuksia, etten vain millään pysty nostamaan niiltä mitään yksittäistä biisiä listalle, eikä ole tarvettakaan. NW:n levyltä mukaan pääsi yksi kenties hienoimmista herra Holopaisen tekemistä biiseistä koskaan, joka on aivan täydellinen levyn viimeiseksi biisiksi. Kuriositeettina muuten se, että listalle nousseet Enskan ja Terra Atlantican upeat biisit ovat myös sattumalta levyjensä viimeiset kappaleet..

Vuoden pettymys (albumi): Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus - Mahdoton Yhtälö

Voi voi mikä karsea pettymys, juuri kun pari vuotta sitten Trio Niskalaaki teki aivan upean paluulevyn 13 vuoden tauon jälkeen. Nyt se tähti lopahti saman tien todella väsynyttä materiaalia sisältävään levyyn. Toinen levy paluun jälkeen tehtiin vain liian nopeasti??
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Zeic

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vuosi on musiikin kannalta ollut mielenkiintoinen. Keikkakokemukset jäivät käytännössä väliin valitettavasti. Toisaalta mm. etätöiden ansiosta aikaa musiikin kuunteluun siunaantui jopa poikkeuksellisen hyvin. Vuosi on kulunut niin vanhojen kuin uusienkin tuttavuuksien parissa. Myönnettävä kuitenkin on, että 2020 ei uuden musiikin osalta itselleni varsinaisesti pankkia räjäyttänyt. Pettymys olisi liian vahva sana, mutta jotenkin vaisuksi vuosi jäi. Laadukkaita, kuunteluun jääneitä julkaisuita on useampia, mutta selkeät suosikit puuttuvat, joten top5-listan laatiminen ei ongelmatonta ole. Yritetään silti:

Vuoden albumi 1: Trivium - What the Dead Men Say
Vuoden albumi 2: Mono Inc. - The Book of Fire
Vuoden albumi 3: Ensiferum - Thalassic
Vuoden albumi 4: Unleash the Archers - Abyss
Vuoden albumi 5: Turmion Kätilöt - Global Warning


Mennään albumien osalta vaikka tällaisella listalla. Huomenna lista näyttäisi todennäköisesti erilaiselta, mutta ei anneta sen häiritä. Trivium kiilaa omissa papereissani kärkeen. Trivium on tuttu bändi, joka parin vaisumman albumin jälkeen tuntuu ottaneen askeleen oikeaan suuntaan What The Dead Man Sayn myötä. Mono Inc. nousee listalleni hieman yllättäenkin The Book oF Firen oltua eniten tänä vuonna kuuntelemani uutuusalbumi. Jokin Spotifyn suositus alkuvuodesta osui hyvin maaliinsa. Thalassic upeana kokonaisuutena antaitsee paikkansa listalla. Tyylilaji on varsin eri, mutta perusteet Abyssin päätymiseen listalle ovat savat: Miellyttävä kokonaisuus, joka on kerta toisensa jälkeen luokseen kutsunut. Viimeinen paikka listalta menköön Turmion kätilöille. Vuoden taiteellisesti meritoitunein albumi? Ei. Hittipotentiaalia? Ei biiseissä oikein sitäkään ole. Mutta albumi on viihdyttävä, joten menköön.

Vuoden biisi 1: Eminem - Darkness
Vuoden biisi 2: System of A Down - Protect The Land
Vuoden biisi 3: Mono Inc. - Where The Raven Flies
Vuoden biisi 4: Trivium - Catastrophist
Vuoden biisi 5: Apulanta - 60 Uutta Ongelmaa

Valintani vuoden biiseiksi kertonevat jotain musiikkivuodestani. Voisihan noilta kovimmiksi listaamiltani albumeiltakin nostot tehdä, mutta ulkopuolella on paljon mielenkiintoista. Edelleen jää mainitsematta mm. Nightwish tai Evanescense, jotka molemmat tahoillaan ovat julkaisuillaan allekirjoittaneen mieltä lämmittäneet. Mutta mennään tällä listalla nyt.

Eminemin Music to be Murdered By ei albumina hirveästi lämmittänyt, mutta tahdon Darknessin nostaa yksittäisenä biisinä esiin. Kyseessä on hieno osoitus Eminemin lyyrisestä nerokkuudesta. SOAD julkaisi pari sinkkua ja pääsi soittolistalleni kipuamaan välittömästi. Where The Raven Flies on hieno kappale, joka ansaitsee erillismainintansa. Catastrophist on kelvollinen nosto Triviumilta. Viime vuosina hiljalleen soittolistoilleni palaillut Apulanta sinkkulohkaisullaan täydentäköön listan.

Vuoden pettymys (albumi): Bring Me The Horizon - Post Human Survival Horror

En osaa sanoa, mitä albumilta oikeastaan odotin. Mutta tämä ei maaliin osunut.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Albumit

1. Radiopuhelimet - Kosminen tiedottomuus
2. Bob Dylan - Rough and Rowdy Ways
3. AC/DC - Power Up
4. Bruce Springsteen - Letter To You
5. Greg Dulli - Random Desire
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Yritetääs.

Albumit:
Vuoden albumi 1: ibe - perkele!
Vuoden albumi 2: Maustetytöt - Eivät enkelitkään ilman siipiä lennä
Vuoden albumi 3: BEHM - Draaman kaari viehättää
Vuoden albumi 4: Pesso - Mikset sä oo niinku kaikki muut?
Vuoden albumi 5: Lauri Haav - Silmät kii

Vuoden biisi 1: BEHM - Frida
Vuoden biisi 2: Erika Vikman - Syntisten pöytä
Vuoden biisi 3: Lauri Haav - Meitä tulee sattuu
Vuoden biisi 4: Maustetytöt - Jos jäisin onnibussin alle
Vuoden biisi 5: PÄÄ KII! - Kerran puliukko, aina puliukko

Olipa vaikea. Monta hyvää biisiä ja albumia jäi ulkopuolelle. Näitä olen luukuttanut eniten tänä vuonna, joten siksi päädyin tähän tulokseen. Pelkkää suomalaista näköjään, ja enemmän räppiä kuin koskaan aiemmin. Mielenkiintoista. Saa nähdä miltä lista näyttää ensi vuonna! Jännä, että vuoden parhaalta albumilta ei mahtunut yhtäkään biisiä top vitoseen. Kertoo siitä että albumi oli helvetin tasainen, eikä sieltä noussut jotain tiettyä kappaletta toisen yläpuolelle. molemmat- biisi oli tosin hyvin lähellä päätyä listalle, mutta PÄÄ KII! tuli ja taklasi iben loppumetreillä pois pelistä.

Sitten vuoden pettymys (albumi):
Luukas OJa - Väritetty tulevaisuus
Tämä nyt on aika epäreilua, koska kyseessä on bändin debyyttilevy, mutta koska sinkut olivat niin timanttisia ja nostivat odotukset albumia kohtaan tappiin saakka, niin siihen nähden vähän piippuun jäi. Mutta tästä bändistä kuullaan vielä, sen voin sanoa!

Hyvä musiikkivuosi, olkoot 2021 vielä suotuisampi, ja pääsispä jo keikoille!
 

Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Meikäläisen listat ovat täynnä progea. Yhtään kotimaista albumia eikä biisiä ei löydy tälläkään kertaa.

Vuoden albumi 1: Pendragon - Love Over Fear
Vuoden albumi 2: Anubis - Homeless
Vuoden albumi 3: Fish On Friday - Black Rain
Vuoden albumi 4: Magenta - Masters Of Illusion
Vuoden albumi 5: Airbag - A Day At The Beach

Albumilistalle olisi voinut kuulua myös Glass Hammerin 2020 julkaisema Dreaming City, mutta siinä olleita biisejä ei löytynyt Spotifysta eikä YouTubesta kuin ainoastaan nimibiisi. Tämän yhden löytyneen biisin perusteella en voi sijoittaa albumia mihinkään.

Vuoden biisi 1: Pendragon - Eternal Light



Vuoden biisi 2: Transatlantic - Overture / Reaching For The Sky (uusi albumi ilmestyy 2021 helmikuussa)



Vuoden biisi 3: This Winter Machine - Broken



Vuoden biisi 4: Lonely Robot - The Silent Life



Vuoden biisi 5: Anubis - Entitled




En laita vuoden pettymysalbumia tänä vuonna. Suurin pettymys minun kaltaiselle marginaalimusiikin kuluttajalle on joidenkin albumien hidas julkaiseminen Spotifyssa ja YouTubessa.
 
Viimeksi muokattu:

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Ja jälleen kiitos PataJaskalle vuoden parhaasta ketjusta! Listaukset ovat parhaita ja kun puhutaan vielä musiikista ja vuoden albumeista, niin entistä parempaa.

Tästä päästäänkin sujuvasti kuluneen erikoisvuoden musiikkijulkaisuihin. Niitä tuli paljon. Osa odotettuja ja odotukset lunastaneita, osa pettymyksiä. Paljon tuli myös uutta musiikkia vastaan ja yllättävän paljon laadukasta sellaista. Ehkä tämä oli vuosi, jossa levytettyyn musiikkiin tuli perehdyttyä jopa aiempaa paremmin ja kattavammin, kun livekokemukset jäivät ihan alkuvuotta lukuunottamatta kokonaan väliin. Jostain se musiikin tuoma fiilis oli kuitenkin kaivettava ja jos ei livekeikoilta, niin levyltä sitten.

Vuoden albumi 1: Viikate - RIllumarei!
Vuoden albumi 2: Mono Inc. - The Book of Fire
Vuoden albumi 3: Terra Atlantica - Age of Steam
Vuoden albumi 4: Memories of Old - The Zeramin Game
Vuoden albumi 5: Rome - The Lone Furrow

Jotta nyt ei ihan uusilla tuulilla ratsasteta, niin vuoden albumilistan kärkipaikan Hallavalla hevosellaan vie oma suosikkini jo 20 vuoden ajalta, eli Viikate. Varsinkin levyn nopeammat rallit toimivat kuin veitsi voissa. Viikate onnistui vuosikymmenen mittaisen pienehkön aallonpohjan jälkeen nousemaan takaisin parrasvaloihin, joihin se kotimaisella musiikkikentällä ehdottomasti kuuluu. Ainoa miinus muuten niin loistavan albumin kokonaisuudessa on parin hitaamman kappaleen hienoinen laimeus verrattuna tuonne 15-20 vuoden takaisiin laahauksiin. Pikkusen kova!

Toinen pitkäikäinen suosikki Axel Rudi Pell oli toinen eniten kuunteluja kerännyt bändi. Hyvää ja laadukasta peruskamaa ja onhan Johnny Gioelli kovan luokan laulaja. Albumia en kuitenkaan nosta vuoden albumilistan viiden kärkeen, koska, no, sama levy on nyt julkaistu jo parikymmentä vuotta putkeen kahden vuoden välein. Lähinnä vain nimi on muuttunut matkalla.

Sen sijaan albumilistan kakkospaikan saa todellinen yllätysnimi, joka (muiden listoja vakoilleena) näyttää itseni lisäksi yllättäneen pari muutakin. Mono Inc. ei ollut myöskään allekirjoittaneelle lainkaan tuttu nimi ennen alkuvuotta, jolloin Spotify vinkkasi siitä. Sen jälkeen Book of Fire onkin ollut vuoden ajan melkoisessa tehokuuntelussa ja vinyylikin piti hommata Saksasta. Ykköseksi tämä ei noussut siksi, että on pienoinen vaara, että tämä alkaa tulla korvista ulos, eikä soi enää (ainakaan läheskään niin taajaan) levylautasella tulevina vuosina.

Kolmanneksi albumilistalla nousee myös uusi tuttavuus itselleni, Terra Atlantica. Hemmetin hieno albumi alusta loppuun muutamalla todellisella timantilla höystettynä. Kyllä saksalaiset osaavat tämän powerin/heavyrockin teon. Itse asiassa samoihin aikoihin, kun tutustuin Terra Atlanticaan, löysin myös hieman samaa tyylilajia olevat bändit Memories of Oldin (The Zeramin Game tämän vuoden julkaisu) ja Winter's Vergen (The Ballad of James Tig), jotka kaikki ovat olleet aika aktiivisessa kuuntelussa. Winter's Verge näistä kolmesta on se selkeä kolmonen eikä asiaa TOP5-tasolle ole. Sen sijaan Memories of Old toimii itselleni hemmetin hyvin. Albumi onkin pakko nostaa heti perään neljänneksi.

Nyt kun jäljellä on enää yksi paikka, mietin pitkään muutaman vaihtoehdon välillä. Päädyin lopulta Romen The Lone Furrow:hin, johon tutustuin tässä vasta ihan viikko pari sitten. Ja jälleen, vanhan liiton tavaraa, mutta eipä ole tämäkään tullut aiemmin vastaan. Uskoisin levyn soivan jatkossa, joten uskallan nostaa viidenneksi.

Olisihan listalle ollut tunkua näiden viiden ulkopuoleltakin. Majestica teki kivan ja toimivan joululevyn A Christmas Carol, jossa on sämplätty tuttuja melodioita bändin omiin uusiin melodioihin varsin onnistuneella ja pirteällä tavalla. Samoin Draconian, Lost Society, JP Leppäluoto, Nils Patrik Johansson, Wishbone Ash, The White Buffalo, Hexvessel, Stargazery yms. viihtyivät aktiivisoitossa. Bob Dylankin teki vanhoilla päivillään hienon albumin Rough and Rowdy Ways, johon pitäisi tutustua vielä paremmin. Ei kuitenkaan asiaa TOP5:teen.

Vuoden biisi 1: Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus - Hannukainen
Vuoden biisi 2: Viikate - Varjorastaat
Vuoden biisi 3: Mono Inc. - Where The Raven Flies
Vuoden biisi 4: Terra Atlantica - Until the Morning Sun Appears
Vuoden biisi 5: Sir Elwoodin hiljaiset värit - Korpikuusen kyynel

Biisilistalle olisi luonnollisesti ollut tunkua, kun albumilistallekin olisin helposti voinut kasata TOP50-listan TOP5:den sijaan. Ylempänä listatut albumit olivat tässäkin vahvasti esillä, mutta ykköseksi nousi Lapin kaivoshanketta kritisoiva Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen jylhä ja koskettava Hannukainen. Timppa ja bändinsä osaa tuon paatoksellisuuden ja suoran kantaaottavuuden hienoilla melodioilla sen verran hyvin, että allekirjoittaneelle toimii todella.
Viikatteen Varjorastaita taas lauletaan 7-vuotiaan tyttäreni kanssa yhdessä. "Hämähäkit hiuksistas, pahat paarmat kaulaltas, sahalaidat peitoltasi pois...".

Vuoden pettymys (albumi): Nightwish - Human. :II: Nature. Surkeaksi on mennyt. Eihän tämä ole enää lainkaan se sama bändi, joka julkaisi vuosituhannen taitteessa muutaman huikean, enemmän powerin suuntaan kallellaan olevan melodisen albumin. Nykyään bändi ratsastaa vanhalla maineellaan ja timantinkovalla laulajalla, jolle pitäisi tehdä huomattavan paljon parempia biisejä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Albumit:
Vuoden albumi 1 Deep Purple: Whoosh!
Vuoden albumi 2 AC/DC: PWR/UP
Vuoden albumi 3 Blue Öyster Cult: The Symbol Remains
Vuoden albumi 4 Alcatrazz: Born Innocent
Vuoden albumi 5 Ozzy Osbourne: Ordinary Man

Biisit:
Vuoden biisi 1 Deep Purple: Nothing at All
Vuoden biisi 2 Phil Campbell & Bastards Sons: Son of a Gun
Vuoden biisi 3 Black Swan: Shake the World
Vuoden biisi 4 AC/DC: Demon Fire
Vuoden biisi 5 Blue Öyster Cult: That Was Me
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Vuoden albumi 1: Smackbound: 20/20
Vuoden albumi 2: Finntroll: Vredesvävd
Vuoden albumi 3: Unleash The Archers: Abyss
Vuoden albumi 4: Mors Principium Est: Seven
Vuoden albumi 5: Linkopii: Lanteet

Vuoden biisi 1: Finntroll: Ormfolk
Vuoden biisi 2: Unleash The Archers: Faster Than Light
Vuoden biisi 3: Mokoma: Syyttävä sormi
Vuoden biisi 4: Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus: Elämänohje
Vuoden biisi 5: Viikate: Varjorastaat

Vuoden pettymys (albumi): –


Tulipas raskas lista. Kärkikolmikko oli silti aika selvä, järjestys vaihteli vuoden mittaan mutta Smackbound veti (varsin uhkealla) rinnanmitallaan ohi Rölleistä ja Kanadan poweristeistä. Onnistuneimmat singlet tulivat jo viime vuonna ulos, muuten olisivat olleet ykkösenä biisilistallakin. Finntrollien perinteinen 3 vuotta ja levy venyi 7 vuoden tauoksi, mutta onkin sitten kyllä parasta bättre folk metallia pitkään aikaan. Ei yllätyksiä, just sitä polkkaa mitä parhaiten tekevät. Unleash the Archersin uusin ei ihan päässyt käsittämättömän Awakening-biisin tasolle, mutta levy on muuten tasaisesti edeltäjäänsä parempi useallakin hittiviisulla. Toivottavasti osuu vielä livenä kohdalle jos korona suo. Porin Morssarit onnistuivat myös parantamaan selvästi suoritusta edellisestä levystä.

Viidennen levyn kanssa tulikin jo vähän hakemista. Valitsin nyt mainion livebändin Linkopiin Lanteet. Vaihtoehtoina oli vaikka uusin Testament, Luukas Oja, Atomirotan rokahtavampi levy IV, PK Keräsen soolo, Anna Inginmaan jatsilevy. Kantrityttö Margo Pricen That's How Rumours Get Started on soinut napeissa myös paljon.

Biisipuolella heti alkuun pari pittibiisiä. Unleash the Archersin singleistä olisi voinut nimetä minkä tahansa, valittu FTL lähentelee jo Dragonforcen tiluttelutahtia. Mokoman ja Niskalaukauksen levyt eivät yllä aiempiin urotekoihin mutta molemmissa on kyllä pari ok raitaa. Elämänohjeen viesti on pienestä paatoksesta huolimatta perin totta.

Nimeämisen arvoisia pettymyksiä ei nyt oikein ollut. Vanhoista suosikeista Herra Ylpön ei-Karma -matskulta en odota mitään. Mokoman uusi ei pääsyt edellisen täysosuman tasolle ja Viikatteen nykyinen suunta ei ole ihan sitä mieleisintä, vaikka perussuosikkeihin kuuluukin. Annihilatorista ei koskaan tiedä mitä tulee. Lost Societyn core-levy sai vanhan rässipetterin hieman nikottelemaan vaikka nimibiisi ihan ok olikin. Ainoa mihin olin ladannut odotuksia oli Ruusut-yhtyeen Kevätuhri, joka ei sitten toiminut minulle debyytin tavoin.

EDIT: MUOKS
Linkeissä tyypit tuupiin
 
Viimeksi muokattu:

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
@Jj
Sen verran huutelen sivusta, että ainakin Lost Society - No Absolution on julkaistu jo 2019. Äänestin nimittäin itsekin kyseistä biisiä - viime vuonna.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jj

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Ah, no enpä muistanut. Kiitos. Setämiehenä liitän kappaleet muutenkin itse levyyn, sinkkujen julkaisuaika ei minusta niin oleellista. No, pitää muokata.
 
Vuoden albumi 1: BEHM - Draaman kaari viehättää
Vuoden albumi 2: Eminem - Music to Be Murdered By
Vuoden albumi 3: Ava Max - Heaven & Hell
Vuoden albumi 4: Milky Chance - Stay Home Sessions EP
Vuoden albumi 5: Lost Frequencies - Cup of Beats

Vuoden biisi 1: BEHM - Frida



Vuoden biisi 2: K-391, Alan Walker & Ahrix - End of Time



Vuoden biisi 3: Eminem - Godzilla



Vuoden biisi 4: Milky Chance - Don't Let Me Down



Vuoden biisi 5: Minus Manus, The Second Level & Oda Loves You - French





Vuoden pettymys (albumi): -
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Albumi 1: Radiopuhelimet - Kosminen tiedottomuus
Albumi 2: Fish - Weltschmerz
Albumi 3: AC/DC - Power Up
Albumi 4: Bob Dylan - Rough and Rowdy Ways
Albumi 5: Bruce Springsteen - Letter To You

Biisejä en jaksa eritellä. Pettymys on jo ties monetta vuotta putkeen musiikkimaailman paheneva alennustila.
 

Hööty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Penguins
Albumi 1: Radiopuhelimet - Kosminen tiedottomuus
Albumi 2: Fish - Weltschmerz
Albumi 3: AC/DC - Power Up
Albumi 4: Bob Dylan - Rough and Rowdy Ways
Albumi 5: Bruce Springsteen - Letter To You

Biisejä en jaksa eritellä. Pettymys on jo ties monetta vuotta putkeen musiikkimaailman paheneva alennustila.
Montako listaa aiot tehdä @Evil ?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kui? Tämän vain. Tässä on kaikki kuluneen vuoden albumit, jotka olen vaivautunut kuuntelemaan alusta loppuun. Ei kai se enää muutu.
Johan sinä yhden listan julkaisut ja sillä oli eri musiikit.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Totta

@Evil julkaisi viestissä #5 ensimmäisen listan, ja se laskettiin mukaan, Tätä toista ei enää lasketa..

Voi v***u te löydätte joka vuosi uusia tapoja sekoittaa tätä pistelaskentaa.. :D
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
No voi paska. Olin unohtanut. Taisin olla silloin vähän päissäni. Itse asiassa, taidan olla nytkin.

Parasta biisiä näköjään en ollut laittanut silloinkaan, mutta nyt laitan.



 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Zeic

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Vuoden albumi 1: Brother Firetribe - Feel The Burn
Vuoden albumi 2: Mono Inc. - The Book of Fire
Vuoden albumi 3: Dynazty - The Dark Delight
Vuoden albumi 4: Amaranthe - Manifest
Vuoden albumi 5: Crimson Sun - Fates

Vuoden biisi 1: Dynazty - Waterfall
Vuoden biisi 2: Mono Inc. - Death Or Life
Vuoden biisi 3: Serenity - Souls And Sins
Vuoden biisi 4: Epica - Abyss Of Time (Countdown To Singularity)
Vuoden biisi 5: Alestorm - Zombies Ate My Pirate Ship
 

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Vuoden albumi 1: Bring Me The Horizon - Post Human: Survival Horror
Vuoden albumi 2: Lauri Haav - Silmät kii
Vuoden albumi 3: ibe - perkele!
Vuoden albumi 4: Pyhimys - MIKKO
Vuoden albumi 5: Vesala - Etsimässä rauhaa

Vuoden biisi 1: Bring Me The Horizon - 1x1
Vuoden biisi 2: ibe - huuto
Vuoden biisi 3: BEHM - Frida
Vuoden biisi 4: Maustetytöt - Jos jäisin onnibussin alle
Vuoden biisi 5: View - Chardonnay

Vuoden pettymys (albumi): BEHM - Draaman kaari viehättää
 
Viimeksi muokattu:

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Heitetään vaikkapa näin.

1. Beverly-Glenn Copeland - Transmissions: The Music of Beverly-Glenn Copeland
2. Okkyung Lee - Yeo-Neun
3. Alison Cotton - Only Darkness Now
4. Phoebe Bridgers - Punisher
5. SAULT - Untitled (Black is) & Untitled (Rise)

Biisejä en ala erikseen arvioimaan, koska nautin albumini kokonaisuuksina ja yksittäisten biisien poimiminen on vähän kuin alkaisi listailemaan viiden tähden ateriasta suosikkiraaka-aineita.
 

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Vuoden albumi 1: Nightwish - Human.:II:Nature.
Vuoden albumi 2: Turmion Kätilöt - Global Warning
Vuoden albumi 3: Ensiferum - Thalassic
Vuoden albumi 4: Finntroll - Vredesvävd
Vuoden albumi 5: Alestorm - Curse of the Crystal Coconut

Vuoden biisi 1: Anaal Nathrakh - Endarkenment
Vuoden biisi 2: Nightwish - Pan
Vuoden biisi 3: Ensiferum - Run from the Crushing Tide
Vuoden biisi 4: Turmion Kätilöt - Kyntövuohi
Vuoden biisi 5: Bring me the Horizon ft. Babymetal - Kingslayer

Vuoden pettymys (albumi): Corey Taylor - CMFT
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös