Mainos

Jatkoaika Music Awards 2016

  • 8 852
  • 59

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vuoden albumi 1: Testament - Brotherhood Of Snake
Vuoden albumi 2: Kotiteollisuus - Vieraan vallan aurinko
Vuoden albumi 3: Megadeth - Dystopia
Vuoden albumi 4: Rival Sons - Hollow Bone
Vuoden albumi 5: Eric Clapton - I Still Do

Vuoden biisi 1: Megadeth - Threat Is Real
Vuoden biisi 2: Metallica - Halo On Fire
Vuoden biisi 3: Kotiteollisuus - Viinamäki
Vuoden biisi 4: Volbeat - Black Rose
Vuoden biisi 5: Rival Sons - Tied Up

Vuoden pettymys (albumi): Operation: Mindcrime - Resurrection

Ihan mukavan tiukka levytyksellinen vuosi omilta suosikeilta. Sitä pitkälti saatiin, mitä tilattiin ja tuo Geoff Taten projektiin oli pettymys itse Qüuensrychen uusimpaan nähden. Hyviä keikkojakin vuoteen mahtui kuten U.D.O Lutakossa ja Black Sabbath Helsingissä, joten keikkarintamakin oli ehdottomasti myönteisen puolella.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vuoden albumi 1: Destroyer 666 – Wildfire
Vuoden albumi 2: Exumer –The raging tides
Vuoden albumi 3: Gojira – Magma
Vuoden albumi 4: David Bowie – Blackstar
Vuoden albumi 5: Diamond Head – Diamond Head

Vedetään biisit tylsästi hatusta näiltä levyiltä. Linkit youtubeen.
Vuoden biisi 1: Gojira - Stranded
Vuoden biisi 2: Destroyer 666 - Traitor
Vuoden biisi 3: Bowie - Lazarus
Vuoden biisi 4: Diamond Head - Bones
Vuoden biisi 5: Exumer - The raging tides

Vuoden pettymys (albumi): Mudcrutch - 2. Narisevaa jollotusta perusosaamisen ytimessä sieltä pätkääkään poistumatta.

Tiiviit perustelut.

Destroyer 666 – Wildfire

Saatanan tiukka levy jolla on vain pari nukkavierua nuhjuilua. Livepreesens Tampereella nähdyllä keikalla oli luokkaa Patrik Laine. Soundit levyllä onmelko ohuen puuroiset mutta kasarifiiliksiin se menee. Haara-asento, tuulikone päälle ja metsäpalo irti!

Exumer –The raging tides
Meno on kuin Bonded By bloodin hakkaamalla Show no mercyllä!

Gojira – Magma
Gojira on löytänyt oman kolonsa metalliekosysteemistä. Stranded ja Magma ovat neroutta. Jo toinen mainio levy peräkkäin.

David Bowie – Blackstar
Yllättävien yllätysten levy, joka kantaa omituisuutensa parin erityisen onnistuneen kipaleen välityksellä. Parasta Bowieta Ashes to Ashesin jälkeen. Ja levynä parempi kuin Scary.

Diamond Head – Diamond Head
Melko maagisen oloinen aikakone kasarisoundeihin ja -tunnelmiin. Vokalisti on notkea käärme. Tämä bändi ei pysähdy koskaan.



 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vastataanpas sitten itse myös.

En nyt menisi ihan siihen, että sanoisin edellisvuoden olleen huono musiikkivuosi, mutta syystä tai toisesta ei ilmaantunut yhtäkään albumia joka olisi silleen iskenyt ihan huolella tajuntaan ja jota olisi kuunnellut ihan tauotta. Yleensä sellaisia albumeja on vuosittain muutamia ja se on loistavan albumin merkki se. Voi olla, että mielenkiinto oli enemmän vanhemmassa musiikissa vuosien varrelta ja sieltä on löytynyt aiemmin kuuntelemattomia helmiä sitten. Uusi musiikki ei nyt vaan vienyt mukanaan. Yksittäisiä todella hienoja biisejä toki löytyi.

Sen pidemmittä puheitta:

Vuoden albumi 1: Suduaya - Venus
Vuoden albumi 2: Kebu - Perplexagon
Vuoden albumi 3: Hang Massive - Distant Light
Vuoden albumi 4: Opeth - Sorceress
Vuoden albumi 5: Jean Michel Jarre - Oxygene 3

Noin. Yksikään albumi ei ollut ihan huippu, mutta tasaisen hyvää matskua. Normaalisti ei ehkä yhdelläkään olisi asiaa kärkiviiteen, mutta näillä mennään. Aika elektronisella painotuksella mennään ja elektroninen musiikki onkin pääpiirteissään nykyään taas viehättänyt eniten ja metallimusiikkia sen sijaan ei meinaa jaksaa. Siksipä Opethin uutukainen olikin piristävä, kun jatkavat progressiivisen rockin linjalla ja tällä kertaa jopa onnistuen siinä. Kebun 70- ja 80-luvun elektronisella musiikilla flirttaileva albumi oli jotenkin ehein kokonaisuus ja miellytti kuuloelimiä eniten. Päihitti jopa selkeän esikuvansa, eli JM Jarren, jolta ilmestyi kaksi albumia ja näistä legendaarisen Oxygene -sarjan kolmas osa ehkä toimi kokonaisuutena paremmin. Villa Nahin paluu oli miellyttävä juttu, mutta albumi ei debyytin tasolle ihan yllä. Hang Massive oli positiivinen uusi tuttavuus, hangin soitannosta tykkäävänä oli letkeä monipuolinen kokonaisuus.

Vuoden biisi 1: CMX - Niin me kaikki mennään
Vuoden biisi 2: Hang Massive - Awoken
Vuoden biisi 3: Tilhet, pajut ja muut - Vielä nuori
Vuoden biisi 4: Kebu - Perplexagon, Pt 4
Vuoden biisi 5: Jean Michel Jarre - Exit (feat. Edward Snowden)

Noin, biisien listalle vähän hajontaa. CMX:n uudella kokoelmalla oli montakin upeaa biisiä, mutta tämä kyseinen säväytti todella. Parhaimmasta päästä kevyempää CMX:a tovin ja yllättävän optimistinen sanoma. Vuoden mieluisin biisi ihan viime tingassa.

Vuoden pettymys (albumi): Vesala - s/t

Ei voi mitään, mutta Paula Vesalan soololevy paljastui aika lässähdykseksi. Uskallus puuttui. Hyviä biisejä, mutta kokonaisuudessa kuului liikaa PMMP:n napanuoran huojunta. Jotenkin olisin odottanut sovituksellisesti rohkeampaa ja kokeellisempaa matskua. PMMP:n toinen puolisko oikeastaan siihen lähtikin. Lisäksi pari todella puuduttavaksi käyvää renkutusta, niin kieltämättä isoin pettymys oli siis tässä.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
1. Moonsorrow - Jumalten aika
2. Ihsahn - Arktis
3. Lasten hautausmaa - II
4. FM-84 - Atlas
5. Watsky - x Infinity

En yleensä tykkää äänestää yksittäisiä biisejä, koska kuuntelen albumit kokonaisuutena, mutta jos on pakko, niin äänestetään näin:

1. Moonsorrow - Jumalten aika
2. Moonsorrow - Ruttolehto incl. Päivättömän päivän kansa
3. Moonsorrow - Suden tunti
4. Moonsorrow - Mimisbrunn
5. Moonsorrow - Ihmisen aika (Kumarrus pimeään)
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Levyt
1. Vesala - Vesala
2. Tuuttimörkö - Kromihammas
3. The Weeknd - Starboy
4. Sanni - Sanni
5. Olavi Uusivirta - Olavi

Kappaleet
1. Sia - Move Your Body
2. Alan Walker - Faded
3. The Weeknd feat Daft Punk - Starboy
4. Lukas Graham - Mama Said
5. Chisu - Tähdet
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Hieno musiikkivuosi jälleen kerran. Uusia julkaisuja tuli hankittua varmaan viitisenkymmentä ja sen lisäksi Spotifystä kuunneltua muita mielenkiintoisia. Löysin myös ison tukun uusia tuttavuuksia, joista Borknagar ja Hexvessel pääsivät jopa vuoden albumi -listallekin.

Vuoden albumi 1: Borknagar - Winter Thrice
Biisiesimerkkinä vaikkapa levyn avaava The Rhymes Of The Mountain, mutta levyltä voisi valita käytännössä minkä tahansa kappaleen tähän. Täydellistä. Borknagar ei tosiaan ollut aiemmin tuttu, mutta Winter Thrice kyllä iski ja lujaa. Tunnelmallista metallia Norjasta usealla huippulaulajalla. Itse kaipaan kliinilaulua ja melodiaa ja niitä tästä löytyy. Ja ennen kaikkea sitä jäisen luonnon karua tunnelmaa. Timanttia alusta loppuun.
Vuoden albumi 2: Dreamtale - Seventhian
Dreamtale se vaan jatkaa uskomattoman kovalla linjalla. Pari edellistä albumia ovat olleet vuoden parhaita ja niin tämä viime kuussa julkaistu uutukainenkin. Uskomattoman hienoja melodioita levy täynnä ja valitettavan vähäisen suosion bändi on laatuunsa nähden saanut haalittua. Laitetaan October Is Mine
Vuoden albumi 3: Serenity - Codex Atlanticus
Bändi tuli tutuksi vuonna 2015 Stratovariuksen lämppärinä Tavastialla. Sen jälkeen uutta, alkuvuodesta 2016 ilmestynyttä albumia tuli odotettua kovasti. Ja täyttihän se sitten odotukset. Hemmetin hieno kokonaisuus kevyempää heavya. Tutustukaa tähänkin. Laitetaan Iniquity esimerkkinä.
Vuoden albumi 4: Hexvessel - When We Are Death
Täysin uusi tuttavuus. En muista mistä tämän löysin, mutta onpahan hieno kotimainen orkesteri. Vähän erilaista aiempaan listaan verrattuna, mutta kylläpä vaan toimii. Tjeu Mirror Boy.
Vuoden albumi 5: Mikko Joensuu - Amen I. Pakko tämä on nostaa albumilistalle Axel Rudi Pellin ohi. Niin hienoja kappaleita albumin keskivaiheilla on. Myös vuoden 2016 paras kappale.

Olisihan tuonne muutakin mahtunut. Helposti olisi voinut listata 10 tai vaikka 20 albumia. Vanhat thrash-jyrät Anthrax, Testament ja Metallica julkaisivat kaikki hemmetin hienot albumit. Kovasti kuoleman kanssa tekemisiin joutuneet Edorf (Edorf itse), Trees of Eternity (laulaja Aleah), Nick Cave (poika) ja Leonard Cohen (itse) niin ikään. Freedom Call oli Master Of Lightillaan hyvin lähellä pääsyä albumilistan TOP5:teen. Mikko Joensuu teki 3 vuoden parasta kappaletta, mutta muu albumi ei ihan yltänyt samalle tasolle. Katatonian albumi oli kova, samoin Twilight Force, Zakk Wylde, Throes Of Dawn yms. Edit. Ja Joensuu tuli lopulta nostettua listalle Axel Rudi Pellin ohi.

Vuoden biisi 1: Mikko Joensuu - Thief And A Liar
Vuoden eniten kuuntelemani kappale. Perässä seuraavat Closer My God ja I'd Give You All samalta levyltä. Todella kaunista. Valitettavasti Youtube-versiota ei löytynyt, mutta Spotifystä löytyy. Suosittelen!

Vuoden biisi 2: Dreamtale - October Is Mine
Tähän löytyy linkki jo vuoden albumilistalta.

Vuoden biisi 3: Dynazty - The Human Paradox
Soi paljon Rockilla. Tasavahvan levyn timantti.

Vuoden biisi 4: Hammerfall - Twilight Princess
Levyn balladi. Kaunista. Löytynee Spotifystä, ei näytä Youtubessa olevan.

Vuoden biisi 5: Klamydia - Pyyntö
Klamydia nyt on Klamydia, mutta onhan tämä hemmetin hieno ja kantaaottava kappale.

Vuoden pettymys: Gojira - Magma. Viikate ei toki ole enää aiempien vuosien tasollaan, mutta albumi oli silti ihan hyvä, enkä odottanut enempää, joten en laske sitä pettymykseksi.

Tässä nyt tämänhetkinen otos. Kyllähän tämä osin voisi muuttuakin päivän mukaan, mutta näillä mennään.
 
Viimeksi muokattu:

Rambonator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Porin Ässät
Vuoden albumi 1: Insomnium - Winter's Gate
Vuoden albumi 2: In Mourning - Afterglow
Vuoden albumi 3: Witherscape - The Northern Sanctuary
Vuoden albumi 4: Whispered - Metsutan: Songs Of The Void
Vuoden albumi 5: Amon Amarth - Jomsviking

Insomnium oli tänä vuonna selkeä ykkönen, aivan täysi kympin levy. In Mourningin ja Witherscapen molempien levyjä odotin innolla, ja kumpikaan ei pettänyt, ihan kolikolla voi heittää että kumpi oli parempi levy. Näiden kolmen jälkeen tiputus onkin kohtuu suuri, mutta sekä Whispered että Amon Amarth paransiva edellisistä levyistä.

Vuoden biisi 1: Insomnium - Winter's Gate
Vuoden biisi 2: Witherscape - The Northern Sanctuary
Vuoden biisi 3: In Mourning - The Call To Orion
Vuoden biisi 4: Kai Hansen - Fire And Ice
Vuoden biisi 5: In Flames -Us Against The World

Vuoden paras biisi oli helppo valita, kun levyllä ei ole kuin tosiaan se yksi kappale. Witherscapen levyn eeppinen nimi kappale on Witherscapen lyhyen uran toistaiseksi paras kappale. Kyllä se Swanö vaan osaa. In Mourningin tasaisen loistavalta levyltä oli hankala valita parasta, huomenna päätös voisi olla eri. Kai Hansenin muuten tylsän soololevyn pelastaja toimi tämä monipuolinen ja erilainen kappale. In Flames yllätti positiivisesti muutamalla hyvällä kappaleella, tarjoten tosin myös aivan hirveitä kappaleita. Tämä levyn bonus biisi kuitenkin miellyttää korvaa.

Vuoden pettymys (albumi): Dark Tranquillity - Atoma

Suuri pettymys. Odotin paljon, mutta levy ei ole lähtenyt sitten yhtään. Edellisestä levystä kuitenkin tykkäsin. Tähän olisi voinut mainita myös Opethin uusimman, mutta Opethilta nyt ei odottanutkaan mitään (eikä juuri saanutkaan).
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En yleensä tykkää äänestää yksittäisiä biisejä, koska kuuntelen albumit kokonaisuutena, mutta jos on pakko, niin äänestetään näin:
1. Moonsorrow - Jumalten aika
2. Moonsorrow - Ruttolehto incl. Päivättömän päivän kansa
3. Moonsorrow - Suden tunti
4. Moonsorrow - Mimisbrunn
5. Moonsorrow - Ihmisen aika (Kumarrus pimeään)
Tässä kohtaa joudun kertaamaan säännöt biisien valinnan suhteen:

"Viiden parhaan biisin kohdalla sallitaan vain yksi per levy (tupla- ja tripla- ja ties mitkä levyt lasketaan yhdeksi albumiksi)."

Käsitykseni mukaan Moonsorrow'n uusin on kaikissa formaateissaan jaettu selkeästi ihan eri biiseiksi, joten tässä ei hyväksytä samaa mitä esim. Insomniumin kohdalla nyt tehtiin.

5. Chisu - Tähdet
Kyseinen biisi on vuodelta 2015, joten ei kelpaa äänestykseen.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyseinen biisi on vuodelta 2015, joten ei kelpaa äänestykseen.
Viitsisikö sitä kannella, että myös David Bowien Blackstar ja Lazarus-biisit julkaistiin singlenä jo 2015 puolella. Tosin viimeksi mainittu vain muutamaa päivää ennen vuodenvaihdetta.

Mitäs muuten säännöt sanoo EP:istä albumisarjassa? En siis tarkoita mitään "yksi biisi ja kolme remixiä tai livetoisintoa", vaan sellaisia, missä on vähintään 4 "itsenäistä" biisiä. Eilinen livekokemus taas palautti mieleen, että omalla listalla olisi ainakin kaksi tuollaista tapausta tyrkyllä korkealle.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viitsisikö sitä kannella, että myös David Bowien Blackstar ja Lazarus-biisit julkaistiin singlenä jo 2015 puolella. Tosin viimeksi mainittu vain muutamaa päivää ennen vuodenvaihdetta.
Hyvä huomio. Eivät ole kelvollisia. Joudun nyt ottamaan tässä tiukan linjan, koska näin ollaan toimittu ennenkin. Katselin edellisestä äänestyksestä, että nuo kaksi eivät saaneet kai edes hajaääniä, mutta oli äänestetty tai ei, niin joudun rajaamaan ne ulos. Poimikaa jotain muuta ko. albumilta.

Mitäs muuten säännöt sanoo EP:istä albumisarjassa? En siis tarkoita mitään "yksi biisi ja kolme remixiä tai livetoisintoa", vaan sellaisia, missä on vähintään 4 "itsenäistä" biisiä. Eilinen livekokemus taas palautti mieleen, että omalla listalla olisi ainakin kaksi tuollaista tapausta tyrkyllä korkealle.
No, mennään tilannekohtaisesti, mutta jos joku EP sisältää tosiaan riittävästi matskua, niin voidaan hyväksyä. Mm. tuo kuvaamasi kaltainen tapaus, jossa on täysin EP:lle sävellettyä matskua, voitaneen hyväksyä.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Albumit:

Jukka Nousiainen - Jukka Nousiainen
Devin Townsend - Transcendence
Insomnium - Winter's gate
Tekstitv-666 - III (EP)
Metallica - Hardwired... to self-destruct

Kappaleet:

Jukka Nousiainen - Kohti kaukaista tähteä
Devin Townsend - Higher
Talmud beach - Kekkonen
Moonsorrow - Jumalten aika
Tekstitv-666 - 16 vuotta sitten


Sananen. Miten on mahdollista että vaikka kuuntelee paljon musiikkia vieläpä etsien uuttakin matskua tuntuu ettei edellisen
vuoden aikana ole ilmestynyt paljoakaan erityistä? Mun suosikit löytyy suomiunderground - metalli - proge akselilta.
Jukka Nousiainen on tällä hetkellä hurjan tuottelias soolona ja Räjäyttäjien nimissä. Krapularobottia voi kuunnella joskus vanhan kehnon (M.A Nummista mukaillen) iskiessä, Devinin levy ei yllä klassikko levyjen tasolle, mutta silti laatutavaraa. Insomniumin suuruuden hulluutta on pakko kunnioittaa.
Tekstitv-666 ei tällä kertaa saanut virkattua EP:lleen kovin tarttuvia kertosäkeitä, mutta melurockyhtyeen soitto kulkee. Metallican paras levy yli 20 vuoteen oikeuttaa myös listalle.

Bubblin under osastolla Jarkko Martikainen, Leonard Cohen, Opeth, Rival Sons, Kvelertak. Ereb Altorin Bathory cover-levy on mainio (mutta ei äänestyskelpoinen)!
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
@Zeic Tuttu tunne. Onneksi välillä löytyy kunnon helmiä tuntemattomasta. Street Sects on hyvä noise bändi, joka julkaisi viime vuonna debyyttinsä. Vähän tässä jo odottelee milloin Kuolemanlaakso, Triptykon ja Ajattara julkaisevat seuraavat levynsä. Sitten voi humpata.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taas sellainen olo, että jotain tärkeää unohtui. Oli tämä aikaisemmin helppoa, kun laittoi vain levykokoelma-excelin vuoden mukaan järjestykseen, mutta nyt pitää lisäksi käydä jotain vitun ituneseja ja spotifyjäkin läpi, että muistaa, mitä tänä vuonna ilmestyikään. Loppujen lopuksi tuli yllättävänkin vähän uusia levyjä hankittua - tai muutenkaan kuunneltua kappalemääräisesti. Hämäytyi varmaan, kun oli keikkarintamalla kai kolmatta vuotta peräkkäin itselleni vilkkain vuosi.

Vuoden albumi 1: The Hearing - Adrian
Vuoden albumi 2: Lasten Hautausmaa - II
Vuoden albumi 3: Kärtsy - Maunula
Vuoden albumi 4: Villa Nah - Ultima
Vuoden albumi 5: The Duke Spirit - KIN


Ne EP:t, joita tuossa ylempänä mietistkelin olivat The Holyn More Escher and Random Notes ja Teksti-TV 666:n 3, mutta mennään nyt kuitenkin albumilinjalla ja huomioidaan nuo biisiosastolla. Kovin kotimaisella pohjalla mennään, pitkähköltä tauolta palannut brittiläinen The Duke Spirit saa edustaa ainoana ulkomaita.

Vuoden biisi 1: The Holy - Ramses the Evil Brother
Vuoden biisi 2: The Hearing - Kabeldon
Vuoden biisi 3: Teksti-TV 666 - Kuustoista vuotta sitten
Vuoden biisi 4: ROOXX - Moving On
Vuoden biisi 5: Villa Nah - Spy


Ykkösbiisi olisi voinut olla oikeastaan mikä tahansa viidestä biisistä The Holyn debyytti-EP:llä. Airport for Lovers, joka on toiminut keikoilla, joilla varmaankin bändi on ollut isolle osalle tuntematon etukäteen, hyvänä yleisön herättäjänä. Lähes kolmeminuuttinen intro on kunnon energiapurkaus, Nostan silti ykköseksi hypnoottisen Ramses the Evil Brotherin, joka ei ehkä yhtä helposti aukea, mutta on lopulta palkisevampi.

Ringa Manner on listoillani vahvasti edustettuna, kun Kabeldonin lisäksi laulaa myös Jori Sjöroosin ROOXX:in raidalla. Pintandwefall ei ehtinyt julkaista sittenkään uutta materiaalia 2016 puolella - olisiko ollut muuten enemmänkin.

Vuoden pettymys (albumi): Sanotaan nyt Paula Vesalan debyytti, vaikken siltä ole kuullut kuin pari biisiä. Ne eivät juuri innosta kuuntelemaan enempää. Ironista kyllä sen toisen puoliskon Tunnelivisio olisi voinut päätyä vaikka albumilistallenikin.

Em. Tunnelivision lisäksi bubbling under osastolta löytyvät ainakin Bowien Blackstar, Ile Kallio Big Rock Bandin Right Now, Pet Shop Boysin Super ja Maj Karman Peltisydän. CMX:kin olisi voinut huomioida biisiosastolla, mutta kaikki ei mahdu mukaan.
 

brazier

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Vuoden albumi 1: Dark Tranquillity - Atoma
Vuoden albumi 2: Stam1na - Elokuutio
Vuoden albumi 3: Pain - Coming home
Vuoden albumi 4: HELLYEAH - UNDEN!ABLE
Vuoden albumi 5: Metallica - Hardwired...to self-destruct


Vuoden biisi 1: Stam1na - Valhe
Vuoden biisi 2: Petettyjen Puolue - Virta ja valuutta
Vuoden biisi 3: Dark Tranquillity - Force of hand
Vuoden biisi 4: Machine Head - Is there anybody out there?
Vuoden biisi 5: HELLYEAH - STARTARIOT
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Pistetään jotain, vaikka viime vuonna kuuntelin hävettävän vähän uusia levyjä. Vähän arvalla joutui heittämään osan ja varmaan lista olisi eri jos olis perehtynyt niin kuin edellisinä vuosina. Insomnium oli selkeä ykkönen molempiin kategorioihin. Trees of Eternityn taru loppui liian lyhyeen, mutta onneksi saivat hienon levyn valmiiksi ennen Aleahin poismenoa. Ehkä henkilökohtaisesti suurin menetys musiikkimaailmasta viime vuonna vaikka suurempia legendoja lähtikin.

Vuoden albumi 1: Insomnium - Winter's Gate
Vuoden albumi 2: Trees of Eternity - Hour of the Nightingale
Vuoden albumi 3: Alcest - Kodama
Vuoden albumi 4: An Abstract Illusion - Illuminate the Path
Vuoden albumi 5: Mourning Beloveth - Rust & Bone

Vuoden biisi 1: Insomnium - Winter's Gate
Vuoden biisi 2: An Abstract Illusion - Abode of a God
Vuoden biisi 3: Mourning Beloveth - The Mandle Tomb
Vuoden biisi 4: Trees of Eternity - Broken Mirror
Vuoden biisi 5: Clouds - How Can I be There
 

Boomhauer

Jäsen
Vuoden albumi 1: The Midnight - Endless Summer
Vuoden albumi 2: M83 - Junk
Vuoden albumi 3: Paerish - Semi Finalists
Vuoden albumi 4: Sydän, sydän - Molskis
Vuoden albumi 5: Mikko Joensuu - Amen 1

Vuoden biisi 1: The Midnight - Vampires
Vuoden biisi 2: The Holy - Airport for Lovers
Vuoden biisi 3: Rooxx - Moving On
Vuoden biisi 4: Teksti-TV 666 - Silmät kiinni ja kädet ristiin
Vuoden biisi 5: The Raveonettes - NVRLND
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Todella paljon vielä viime vuoden musiikkia kuuntelematta, mutta niin se taitaa mennä joka vuosi. Nytkin olen vasta alkanut heräämään tiettyijen vuoden 2015 albumien hienouteen. Mutta tuli sitä viime vuoden musiikkia sentään jonkun verran kuunneltua.

Vuoden albumi 1: Moonsorrow - Jumalten aika
Vuoden albumi 2: Alcest - Kodama
Vuoden albumi 3: Perturbator - The Uncanny Valley
Vuoden albumi 4: Urfaust - Empty Space Meditation
Vuoden albumi 5: Deströyer 666 - Wildfire

Kokonaisuutena kuuntelematta vielä Dream Theater, Opeth, Lasten Hautausmaa, Behexen, Meshuggah, Red Fang... Vähän vaikka mitä.

Vuoden biisi 1: CMX - Hyökyaalto
Vuoden biisi 2: Moonsorrow - Ruttolehto
Vuoden biisi 3: Kvelertak - Heksebrann
Vuoden biisi 4: Alcest - Oiseaux De Proie
Vuoden biisi 5: ColdWorld - Void

Biisipuolelle olikin sitten tunkua aivan törkeästi, koska uusia yksittäisiä biisejä tuli kuunneltua paljon ja niitä jäi mieleen.
 

Morso

Jäsen
Mennään vaikka näillä valinnoilla. Insomniumin mielenkiintoinen konseptialbumi selkeä ykkönen albumeissa eikä muutkaan huonoja.

Vuoden albumi 1: Insomnium - Winter's Gate
Vuoden albumi 2: Moonsorrow - Jumalten aika
Vuoden albumi 3: Sonata Arctica - The Ninth hour
Vuoden albumi 4: Stam1na - Elokuutio
Vuoden albumi 5: Red Hot Chili Peppers - The Getaway

Vuoden biisi 1: Moonsorrow - Ruttolehto incl. Päivättömän Päivän Kansa
Vuoden biisi 2: Alase - Kidukset
Vuoden biisi 3: Ghost - Square Hammer
Vuoden biisi 4: Sonata Arctica - White Pearl, Black Oceans, Pt. II – ”By the Grace of the Ocean”
Vuoden biisi 5: Omnium Gatherum - The Great Liberation
 

Sokea Vartija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Ässät, HIFK
Vuoden albumi 1: Moonsorrow - Jumalten Aika
Vuoden albumi 2: Twilight Force - Heroes of Mighty Magic
Vuoden albumi 3: Whispered - Metsutan: Songs of the Void
Vuoden albumi 4: Serenity - Codex Atlanticus
Vuoden albumi 5: Devin Townsend Project - Transcendence

Vuoden biisi 1: Moonsorrow - Jumalten Aika
Vuoden biisi 2: Arion - At the Break of Dawn
Vuoden biisi 3: Circus Maximus - After the Fire
Vuoden biisi 4: Whispered - Tsukiakari
Vuoden biisi 5: Devin Townsend Project - Transcendence

Oikein hyvä levyvuosi. Jumalten Aika oli vuoden kuunnelluin levy ja samalla yhtyeen paras sitten jumalaisen Kivenkantajan. Vastaan tuli myös monta onnistunutta levyä yhtyeiltä, jotka ovat julkaisseet yhdentekevää musiikkia viime vuosina. Esimerkiksi Dream Theater, Thunderstone, Evergrey, Devin Townsend ja Dark Tranquillity julkaisivat parhaat levynsä pitkiin aikoihin. Toki pettymyksiäkin mahtui vuoteen kuten vanha suosikkini Sonata Arctica ja Opeth. Monta mahdollisesti kovaa levyä vielä kuulematta kuten Dreamtalen, Witherscapen ja Myrathin uusimmat.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Viime vuoden äänestyksessä jätin albumit kokonaan rankkaamatta, kun silloisissa tutumisen kohteena olleissa levyissä ei ollut sellaisia joista olisi saanut oikeasti järkevän listan aikaiseksi. Tähän päivään tullessa sinne olisi löytynyt ainakin selkeä ykkönen ja biisilistaan olisi tullut muutoksia. Nämä musiikkitouhut vaan menevät aina tähän tyyliin, että suurimpaan osaan levyistä tulee tutustuttua jälkikäteen.

Tälle vuodelle suoritan nyt levyjen listauksen, vaikka vähän hataralla pohjalla tälläkin kertaa mennään. Kaksi ensinnä mainittua levyä on tullut koluttua todella tarkasti läpi. Mahtavaa, että kaksi kautta aikain suurinta suosikkiani saivat julkaistua uudet albumit, jotka ovat vielä laadukkaat. Niiden jälkeen tuleekin sitten vähän ongelmallisempaa; Olen hommannut muutamat tämän vuoden levyt, jotka eivät ole pahemmin sytyttäneet (ainakaan kokonaisuutena). Täytänkin listan loppuosan ensivaikutelmien perusteella. Eli olen nuo levyt kuunnellut muutamaan otteeseen läpi tutustumismielessä, mutta en ole vielä niitä hyllyyn hankkinut ja täten todelliseen testiin pistänyt, vaikka sinne hyllyyn ne tulevat kyllä selkeän laadukkuutensa vuoksi vielä päätymään.

Vuoden albumi 1: Megadeth - Dystopia

Megadeth ja etenkin 2000-luvun tuotantonsa on ollut viimeisen 5 vuoden aikana todella kovalla toistolla. Laatu on pysynyt Mustainen joukoilla kovana, vaikka välillä on tullut heikompia levyjä *köh* Super Collider *köh*. Nyt osuttiin sitten käytännössä napakymppiin. Dystopia ei kalpene biisimateriaaliltaan kyllä kauhean monelle Megadethin levylle. Ja se on Megadethin laadulla paljon sanottu se. Miehistönvaihdoksetkin osuivat tällä kertaa nappiin, vaikka olisihan se Rust In Peace -kokoonpano ollut vielä hienompaa nähdä yhdessä (R.I.P. Menza).

Kirjoitin tästä levystä vajaa vuosi sitten vähän yksityiskohtaisemman tarkastelun eräälle toiselle foorumille.

Vuoden albumi 2: Metallica - Hardwired... To Self-Destruct

Metallicaa rakastetaan ja Metallicaa vihataan. Minä rakastan. Tiedostan kuitenkin myös bändin ongelmat 2000-luvulla ja näihin suhteutettuna olen äärimmäisen tyytyväinen tähän albumiin. Fillereitä on levylle päätynyt, mutta niin on päätynyt myös ässäbiisejä tyyliin Now That We're Dead ja Atlas, Rise!. Megadeth vetää nyt kuitenkin pidemmän korren vanhasta taisteluparistaan paremman levykokonaisuuden ansiosta.

Tästäkin on tarjolla vähän pidempi raapustus.

Vuoden albumi 3: Zakk Wylde - Book Of Shadows II

Black Label Societyn hempeämmät kappaleet ovat aina maistuneet minulle, kun taasen se rokimpi meno ei ole niin iskenyt - Fire It Up on oikeastaan ainut semmoinen menevämpi biisi, joka BLS:ltä on kunnolla maistunut, mutta enpä ole heidän tuotantoon paria levyä tarkemmin tutustunutkaan. Book Of Shadows II on käytännössä levyllisen verran BLS hempeilyä vieläkin herkemmällä otteella, joten ei ole ihme että tämä kelpaa.

Vuoden albumi 4: Sixx: A.M. - Prayers For The Damned
Vuoden albumi 5: Sixx: A.M. - Prayers For The Blessed

En ymmärrä miten Sixx: A.M. ei ole isompi bändi. Mutta enpä ymmärrä oikein mitään muutakaan nykyisessä musiikkimaailmassa. Todella tarttuvaa nyky-hard rockkia, jossa vähintään joka toinen biisi tuntuu olevan potentiaalinen hitti. Peukkua siitä, että saivat oikeasti julkaistua kaksi levyä yhden vuoden aikana. Aika moni bändi on uhonnut vastaavanlaisia, mutta todella harva sen saa lopulta aikaiseksi.

-----

Vuoden biisi 1: Megadeth - Dystopia

Super Collider -läpsyttelyn jälkeen voi todeta Megadethin päässeen jälleen takaisin siihen mitä se tekee parhaiten. Todella mahtava kertsi ja Loureiro soittaa kaiken maailman Broderickit suohon. Vähän Hangar 18 -tunnelmaa, mutta ei mitenkään häiritsevästi.

Vuoden biisi 2: Metallica - Now That We're Dead

Simppeliä hard rock -Metallicaa. ...And Justice For Allin miljoonan riffin palapelit ovat mielestäni parhautta, mutta kun nyky-Metallicalta semmoiset tekeleet menevät Death Magneticin perusteella vähän jämäriffilaarin puolelle, niin tervehdin todella ilolla tämmöistä simppeliä ja groovaavaa biisiä, mistä on poistettu kaikki turha.

Vuoden biisi 3: Bon Jovi - Scars On This Guitar

Hyllystä löytyy koko Bon Jovin tuotanto. Yksi DVD ja pari kokoelmaa uupuu, jos nyt sinkut unohdetaan. Uusinta levyä en ole kuitenkaan hankkinut, sillä siitä julkaistut ensimmäiset biisinäytteet olivat todella tylsiä ja en saanut niistä mitään irti. Tämä kappale tuli vastaan joskus myöhemmin ja osoittaa sen, että kyllä Jonilta edelleen lähtee, mutta saisi pitäytyä ihan rehellisissä balladeissa, tai pyytäisi Richien takaisin tekemään kanssaan niitä rokkaavampia paloja. Eiköhän se levykin tule joskus hyllyyn hommattua, kun halvalla vastaan tulee.

Vuoden biisi 4: Steel Panther - Anything Goes

Eipä tällä Steel Pantherin tuotannossa kauhean korkealle mennä, mutta tällaista hyvän fiiliksen meininkiä (ihan jos ajatellaan musiikkia ilman sanoituksiakin) ei oikein mikään muu orkesteri tarjoa tänä päivänä.

Vuoden biisi 5: Anthrax - Breathing Lightning

Tässä on todella komea kertosäe, jollaista ei tyylillisesti heti Anthraxilta odottaisi.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Perinteisesti äänestän vain tässä osiossa:

Vuoden albumi 1: Iggy Pop - Post Pop Depression
Vuoden albumi 2: Ryley Walker - Golden Sings That Have Been Sung
Vuoden albumi 3: Paul Simon - Stranger To Stranger
Vuoden albumi 4: David Bowie - Blackstar
Vuoden albumi 5: Biffy Clyro - Ellipsis

Iggy Pop tekaisi vanhoilla päivillään yhteistyössä Josh Hommen kanssa niin hyvän levyn, että muut tämän vuotiset yritelmät jäävät kauas taakse.

Sijat 2-5 voisivat olla jossain muussakin järjestyksessä, mutta tänään menevät näin. Bubbling under on Lambchopin FLOTUS, joka yllätti poikkeamalla reilusti bändin tavallisesta soundista.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vuoden albumi 1: King Gizzard & The Lizard Wizard - Nonagon Infinity
Vuoden albumi 2: Shearwater - Jet Plane and Oxbow
Vuoden albumi 3: Motorpsycho - Here Be Monsters
Vuoden albumi 4: The Cave Singers - Banshee
Vuoden albumi 5: Mike Doughty - The Heart Watches While the Brain Burns

Äärimmäisen tasainen viisikko ja public under -osastollakin on tunkua. Tasaisuus johtuu ehkä siitä, ettei mikään noista ole aivan täysosuma. King Gizzard vei kuitenkin voiton hilpeällä otteellaan. Levyn alkupuoli on huikeaa tykitystä, mutta loppua kohti tasaantuu hiukan. Konseptialbumi ei ole vielä kuollut eikä kuopattu. Suosittelen tutustumaan bändin muuhunkin tuotantoon. Ei ihan mainstreamia missään kohtaa. Shearwater on suorittanut pitkään tasaisesti ja nyt taisi tulla poppoon paras levy tähän mennessä. Jos Motorpsycho olisi tehnyt viime vuonna samat, kyseessä olisi ollut omalla listallani todennäköisesti kaikkien aikojen paras levy (Heavy Metal Fruit on nimittäin hyvin lähellä sitä titteliä). Aika paljon vaadittu siis. Uutukainen avautuu hieman hitaasti, mutta on edelleen laadukasta tavaraa. Seuraavat kaksi ovatkin sitten uusia tuttavuuksia minulle.

En äänestä vuoden pettymystä, mutta mainitaan nyt, että odotin hiukan enemmän White Denimiltä, Syd Arthurilta, Rival Sonsilta ja Nick Cavelta. Viimeksi mainitulla toki omat syynsä tehdä sellainen levy kuin mikä siitä tuli. Annan anteeksi. Kaikkien kohdalla asetin vain riman aivan liian ylös, oma moka.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kiitos kaikille osallistujille.

Äänestystulokset yritän saada mahd. pian esille. Tässä on nyt kaikkea, että ihan lähipäinä en uskalla sanoa, mutta siis niin pian kuin suinkin.

Malttia!
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Äääh. Levyt listailin jo aikaa sitten, mutta biisien pläräily jäi silloin kesken ja unohtunut koko homma. Jätän nyt kuitenkin myöhästyneen äänestyslapun ihan vaan jotta voin vuoden päästä katsella mitä tulikaan listailtua.

Vuoden albumi 1: Nick Cave - Skeleton Tree
Vuoden albumi 2: Moonsorrow - Jumalten aika
Vuoden albumi 3: Jarkko Martikainen - Ruosterastaat
Vuoden albumi 4: Steve ’N’ Seagulls- Brothers In Farms
Vuoden albumi 5: Insomnium - Winter´s Gate

Kunniamaininnat myös Lost Societyn ja Viitasen Piian suuntaan.

Vuoden biisi 1: Moonsorrow - Jumalten aika
Vuoden biisi 2: Nick Cave - Girl In Amber
Vuoden biisi 3: CMX - Myrskynkosija
Vuoden biisi 4: Ghost - Square Hammer
Vuoden biisi 5: Vesala - Rakkaus ja maailmanloppu

Yksi biisi ylitse muiden. Muut sitten napattu nopeasti ja samaa (hyvää) tasoa olisi paljon muitakin tarjolla.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No niin, täältä tulee tulokset. Äänestysinto jäi todella vaisusti. Lienee vähiten äänestäjiä koskaan JA:n historiassa. Liekö kiinnostus äänestämiseen ylipäätään laskenut, vai oliko huono musiikkivuosi monen mielestä?

Vuoden albumi:

I. Insomnium - Winter's Gate & Moonsorrow - Jumalten aika:
21 pistettä (3 ykköstilaa)


II. Megadeth - Dystopia: 18 pistettä (2 ykköstilaa)

II. Metallica - Hardwired... To Self-Destruct: 18 pistettä (1 ykköstila)

Kestomenestyjämme Insomnium ja Moonsorrow jakoi ykköstilan, mikä lienee myös ensimmäinen kerta äänestyksen historiassa. Ykköstiloja oli molemmilla saman verran, joten en osannut päättää kummalle myöntää valtikka, joten päädyin jakamaan sen. Tiukkaa siis oli.

Perässä hiihtää vanhan koulukunnan thrash-jyyrät, jotka myös oli tasapisteissä, mutta yksi ykköstila enemmän painoi Dave Mustainen kokoonpanon toiselle sijalle ja Hetfield ja kumppanit saa irvistellä tappion karvasta kalkkia.

13 pistettä

Stam1na - Elokuutio

12 pistettä

Trees of Eternity - Hour of the Nightingale (1)

11 pistettä

Perturbator - The Uncanny Valley (1)

10 pistettä

Sonata Arctica - The Ninth Hour (1)
Psychework - The Dragon's Year (1)
Serenity - Codex Atlanticus (1)
Gojira - Magma

9 pistettä

Alcest - Kodama

8 pistettä

Dreamtale - Seventhian
David Bowie - Blackstar

7 pistettä

Borknagar - Winter Thrice (1)
In Flames - Battles (1)
Lasten hautausmaa - II
Whispered - Metsutan- Songs of the Void

6 pistettä

Deströyer 666 - Wildfire (1)
Rival Sons - Hollow Bones

Loput sai sitten viisi pistettä tai vähemmän ja en listaa niitä.


Vuoden biisi:

I. Moonsorrow - Jumalten aika: 15 pistettä (2 ykkössijaa)

II. Ghost - Square Hammer: 13 pistettä

III. Insomnium - Winter's Gate: 12 pistettä (2 ykkössijaa)

Moonsorrow sitten vei tämän puhtaasti omiin nimiinsä albuminsa nimikkobiisillä. Insomnium ei myöskään kaukana väijynyt massiivisella kappalellaan (nippa nappa pääsi Moonisten toisen biisin edelle), mutta aiemminkin äänestyksissä suosittu Ghost kiilasi siihen väliin.

12 pistettä

Moonsorrow - Ruttolehto sis. Päivättömän päivän kansa (1)

11 pistettä

Stam1na - Valhe (1)

10 pistettä

Megadeth - Dystopia (2)

9 pistettä

Metallica - Halo on Fire

6 pistettä

Bon Jovi - Scars on This Guitar

Loput sai sitten viisi pistettä tai vähemmän ja en listaa niitä.


Vuoden pettymys (albumi:)


Nihkeänlaisesti tuli ääniä tähän kategoriaan ja vaikutti jo, että täytyy jättää "palkinto" tällä erää antamatta, mutta Vesalan samanniminen debyytti sai kun saikin huikeat 2 ääntä, joten se olkoot sitten vuoden pettymyksellinen albumi.

***

Kiitoksia kaikille äänestäneille. Oli tosiaan aika vaatimaton määrä ääniä tällä kertaa ja siten hajontaakaan ei suuremmin ollut ja aika ennätyksellisen alhaisilla pistemäärillä heltisi voittoja. Toki voi olla, että jos ääniä olisi annettu enemmänkin, niin kärkipäässä olisi ollut aika tavalla samat levyt ja biisit silti. Tiedä näistä. Hyvin metallipitoisesti ja painotteisesti mentiin taas, kuten yleensä. Saa mussuttaa asiasta jos haluaa.

Niin ja tietty jos huomaatte virheitä, niin huomauttakaa siitä heti. Yritän olla aina tarkka, mutta joskus voi tapahtua virhe laskuissa tai muuta huolimattomuuksia.

Kiitän myös omasta puolestani ja kuten todettua, tämä oli nyt poikkeus ja jatkossa en usko, että jaksan enää äänestyksiä järjestää ainakaan musiikissa. Toivoisin, että jo vaikka tässä vaiheessa joku orientoituisi jatkamaan hommaa ainakin tämä vuoden osalta jos halutaan, että äänestykset jatkuu jatkossakin? Sinänsä järkkääjä voisi vaikka vaihtua joka vuosi, jos halukkaita löytyy. Omalla kohdalla tämä oli tässä. Äänestää aion kyllä jos äänestyksiä on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös