Tässä ketjussa keskustellaan kaalista. Kaali eli Brassica oleracea on vihannes jota viljellään monissa maanosissa ja Suomessakin tuotetaan kotimaista lautaselle valkokaali etunenässä. Suomessa myydään eniten valko- eli keräkaalia, lehtikaalia, parsakaalia, kukkakaalia ja kiinakaalia. Kaali on terveellistä sen korkean c-vitamiini ja kalsium-pitoisuuden vuoksi. Kaalilla ja kaalista valmistettavilla lisukkeilla sekä aterioilla on Euroopassakin jo 2500 vuotta vanhat perinteet. Kaalilaatikko, kaalipata, kaalikeitto, kaalimuhennos jne. Kaali on budjettiruokaa parhaimmillaan, maukasta kun sen osaa ja superfoodi puolukka survoksena kruunaakin usein kaalimätön.
Erityisesti Venäjällä maatuskat osaavat kaalihommat, siemenestä lähtien kasvattavat muhkeita kaalipalloja ja säilövät hapankaalia purkkeihin, joita on tupa täynnä. Vodkan kanssa kaali onkin oiva kyytipoika! Eritoten palstan itäsiivellä onkin varmasti annettavaa tähän ketjuun, kertokaa etunenässä @Zalmonella, @BlackWolf, @Saxon-747 ja muut kaalimaan vartijat, teidän parhaat kaalireseptit tähän ketjuun. Myös kivat tarjoiluvinkit kiinnostaa.
* Alkuperäinen kirjoittaja poistettu palstalta.
Erityisesti Venäjällä maatuskat osaavat kaalihommat, siemenestä lähtien kasvattavat muhkeita kaalipalloja ja säilövät hapankaalia purkkeihin, joita on tupa täynnä. Vodkan kanssa kaali onkin oiva kyytipoika! Eritoten palstan itäsiivellä onkin varmasti annettavaa tähän ketjuun, kertokaa etunenässä @Zalmonella, @BlackWolf, @Saxon-747 ja muut kaalimaan vartijat, teidän parhaat kaalireseptit tähän ketjuun. Myös kivat tarjoiluvinkit kiinnostaa.
* Alkuperäinen kirjoittaja poistettu palstalta.
Viimeksi muokattu: