Jarno Pikkarainen HIFK:n päävalmentajana

  • 392 104
  • 2 227

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siellä on NHL puolella joukkueilla palkattu erikseen henkilöitä, joillain jopa useampia analysoimaan dataa. Tämä esimerkkinä, että maailma muuttuu.

IFK saama data ei myöskään ole liigan laukaisukarttojen tai Telian sektori karttojen varassa.

Terveiset Pohjois-Koreasta.
Hyvä että toit tämän esiin. Tästä datasta jos tääläkin puhutaan ja jollakin siitä oikeasti tietoa täällä on, niin homma voi olla kokonaan toisenlainen kuin noiden liigan tarjoamien datojen suhteen jankkaaminen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Pikkaraisen pitää saada IFK:sta nyt hieman suoraviivaisempi jengi. Siinä taannoisessa Lukko-pelissä oli paljon 1.korin paikkoja, mutta viimeisissä peleissä ei ole enää juurikaan niitä nähty. Ja voidaan kuvitella mitä se poffeissa on, kun puristus on vielä huomattavasti kovempaa, ja tilasta väännetään viimeiseen asti.

Jos nyt vaikka siitä lähtisi, että ei niitä näyttäviä urheiluruutu-maaleja tarvitse aina hakea. Voi vetää itsekin kun on selkeästi avopaikka edessä.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Minkä takia ne ovat eläneet? Ei poissaoloja ole tällä kaudella ollut sitä yhtä flunssajaksoa lukuunottamatta merkittävästi enemmän kuin muillakaan. Lisäksi nythän joukkueessa on leveyttä ja laatua lähes ennätysmäärä, jonka pitäisi kaiketi helpottaa eikä suinkaan hankaloittaa roolittamista. Aika kehnona selityksenä pitäisin myös sitä, että kokoonpanoon on "jouduttu ottamaan" Leskisen ja Keräsen tasoisia pelaajia kesken kauden.
Tais kerran olla Petrell - Nykopp - Åsten kenttä kasassa ja mun muistikuvan mukaan vetivät hyvin. Sen jälkeen siellä on seikkailleet kaikki Engbergistä Tallbergiin.

Toki, laatua löytyy ja kyllä mä etenkin runkosarjan aikana näkisin ihan mielelläni ns. peliätekevän nelosen.

Eikö sarjataulukko tai maalisarake ole tilasto? Yhtä suurta mutuilua on yrittää perustella laadukkaiden maalipaikkojen määrää corsi-tilastoilla.
On tilasto. Mun mielestä ei ole, kts. aiemmat viestit.

Kysyin: "väitätkö siis, että jokin muu tilasto kuin tehtyjen maalien määrä korreloi paremmin laadukkaiden maalipaikkojen kanssa?". Jos mielestäsi vastaus on kyllä, niin kuulisin mielelläni, että mikä tuo tilasto on.
Tässä mun mielestä on aika vahva yleistys päällä, toki sait mut kiinni ajatusvirheestä. Maalipaikkojen suhteen, pitkässä juoksussa, kyllä. Laadukkaiden maalipaikkojen kanssa, eiköhän se pidemmällä otannalla kerro myös siitä. Taidettiin olla kuitenkin 5vs5 pelistä keskustelemassa, en nyt jaksa enää tarkistaa, jolloin pelkän maalisarakkeen tuijotus ei kerro kaikkea.

JYP:n maalitilasto kertoo siitä, että se on tehnyt eniten maaleja Liigassa kuluvalla kaudella. Tästä voidaan päätellä, että laadukkaita maalipaikkoja on siunaantunut niin paljon, että käytettävissä olevan pelaajamateriaali huomioiden ne ovat mahdollistaneet piikkipaikan kyseisessä vertailussa. Paremmin tuo indikoi laadukkaiden maalipaikkojen vertailuun kuin joku hemmetin corsi%.
TAI siitä voidaan päätellä, että JYP on hyödyntänyt sille siunaantuneet paikat käytettävissä oleva pelaajamateriaalihuomioiden piikkipaikan arvoisesti. Toki 5vs5 pelissä JYPin laukaisuprosentti on muuten liigan paras. Corsi% liittyvät mielipiteesi jo tiesinkin.

Ok. Mielestäni paikoilla ei ole oltu riittävästi. Mistä tuo mielestäsi sitten johtuu, että "paikoilla ollaan oltu, muttei isketty sisään"? Joukkueestahan löytyy aivan käsittämätön määrä ratkaisupotentiaalia, taitoa, mahdollisuuksia erilaisiin variaatioihin sekä lähes vuoren kokoinen kasa tehtyjä pisteitä menneiltä kausilta. Tuskin siitäkään, että IFK:n pelaajat yksi toisensa jälkeen ovat sattumalta unohtaneet kuinka tehdään tulosta? Jos kyse on vääristä roolituksista, niin katseeni kääntyy valmennusjohtoon. Jos syyt ovat rentouden puutetta aiheuttavassa ilmapiirissä, niin katseeni kääntyy osin siinäkin tapauksessa valmennusjohtoon. Jos kyse on siitä, että vastustajan maalivahti pelaa aina sattumalta juuri IFK:ta vastaan elämänsä parhaan ottelun, niin palaan siihen lähtökysymykseen, että ovatko nuo maalipaikat edes olleet riittävän laadukkaita.
No eikös tuossa näistä ole jo aiemmissa viesteissä jauhettu? Maalinteon tuska. Voiko valmentaja avata noita lukkoja? Voi varmasti. Menevätkö meidän primadonnat solmuun kun ei saakkaan paikoista sisään (esim. rankkarit, joihin valmentaja ei voi pahemmin vaikuttaa)? Vastustajahan tuntuu usein niittaavan paskoistakin paikoista kaapin IFK:ta vastaan kun on itse sössitty joskus useampikin tyhjä maali. Mun mielestä tota pelaajien kemiat/jäätymiset juttua tukee myös nää "hei mä yritän vielä syöttää jonnekkin jonkun maagisen", kun ollaan jo pisteiden välissä kiekon kanssa.

Korjaan pari asiaa yhteenvedostasi. En puhu pelkästään tehdyistä maaleista vaan voitetuista otteluista, eikä vika varmaankaan ole yksin Pikkaraisessa vaan koko valmennusjohdossa. Pisteitä on lahjoitettu myös epävarman puolustuspelaamisen sekä maalivahtien satunnaisten hörppyjen vuoksi. Tässä alkaa kuitenkin olla vähitellen 40 ottelun otanta kuluvaa kautta kasassa, joten kyllä se iso kuva voidaan melko hyvin muodostaa menemättä yksittäisiin tilanteisiin. Valmennusjohdolla on tulosvastuu ja silloin kun joukkue alisuorittaa käytössä oleva pelaajamateriaali huomioiden, niin vaikea sitä vastuuta on kenellekään muullekaan sysätä.
Olen itse asiassa ruvennut toivomaan Pikkaraisen potkuja ihan vaan tämän palstan takia. Sittenpähän nähtäis miten joku Jortikka tuolla pärjäis ja miten löytyy uutta kaveria yrittämään puolen vuoden setillä IFK:ta Euroopan huippujoukkueeksi.

Korostan myös, että en ole vaatimassa potkuja kenellekään, mutta kyllä tästä pitää parantaa aivan helvetisti jos joukkue meinaa uskottavasti tapella kannusta vielä kuluvalla kaudella.
Mä olen, yllämainituista syistä.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Vastaan vaikkei multa kysytty, tai oikeastaan just siks. Sellainen sapluuna joka mahdollistaisi enemmän suorahyökkäyksiä. Eli ei niin usein lähdettäisi aloittamaan sitä hyökkäyspeliä vastustajan kulmasta, ja tuota ennen ne dumpatut kulmakiekot pitäisi vielä voittaa. En tiedä mikä on totuus, mutta mutulla sanoisin että 5vs5-pelissä yli puolet maaleista tulee suorahyökkäyksistä, ja alle puolet niistä kun on luotu hyökkäystilanne vastustajan alueelle. Ei siis IFK:ta koskien, vaan yleisesti. IFK:han ei suorahyökkäysmaaleja juuri tee, koska IFK pyrkii avauspelillä nimenomaan siihen kulmaralliin. Joskus vastustaja saattaa avata pakkaa ja hyökkääjät haistelee hyvin, ja päästään ylivoimahyökkäykseen tai jopa läpiajoon.
Hyvä kun vastasit!

Tuota suorahyökkäyspuolta pyörittelin tuossa yhdessä aiemmassa viestissä. Se, että tullaan suorahyökkäyksillä kohti maalia, sisältää pienen riskin vastustajan nopeasti kääntämisestä. IFK pyrkii väsyttämään "pyörimällä kulmissa". Väsynyttä vastustajaa on helpompi viedä, ottavat myös helpommin jäähyn. Tehottomaltahan tuo näyttää, kun vastustaja vetää kilpparin, mutta mikäli vielä päästään kiekollisena vaihtamaan ukkoa niin kuin tällä kaudella on suht hyvin päästy, niin oleppa tommosessa mankelissa koko peli. Toki ne dumpatut kiekot välillä vituttaa itseäkin, etenkin kun sitä tehdään välillä huonostakin vauhdista.

Ja itse asiassa, vaikka täällä yksi maalivahtitietäjä meille kertoikin toista, läpiajossa veskalla on etu. Toki, jos Leskinen, Kangasniemi, Turunen yms. pelaisi jossain muussa jengissä, niin ne tekis 100/100 läpiajosta meille maalin.

Niin tai näin, tässä yksi asia joka on osunut sokeisiin silmiini. Tykkään suorahyökkäyksistä ja ylivoimista, koska 5vs5 hyökkääminen on ihan perseestä. Yleensä vaatii todella monta voitettua kaksinkamppailua ja onnistunutta yksilösuoritusta että päästään edes maalipaikalle, ja vielä maalipaikallakin on usein joku pakki virvelöimässä ja häiritsemässä laukausta. Suorahyökkäyksissä vauhti, tila ja etu taas on hyökkääjällä.
Totta ja ei. Moni jengihän kääntää nimenomaan IFK:ta vastaan mahdollisimman nopean pystyyn. Kyttää ja odottaa, kiekko omille ja kaikki lähtee satasta ylös. Se ehkä luo illuusion siitä, että suorahyökkäyspeli olisi "the shit". Eikä suorahyökkäyksissä välttämättä sen enempää ole tilaa, sieltä tulee ihan yhtälailla painetta. Mutta voisiko tässä piillä asian pihvi? Koska ainakin itsestä tuntui, että nuo kovimmat vastustajat voitettiin puolustamalla ja vastaan iskemällä ja heikkoja ei vaikka jauhettais tunti niiden päässä, niin IFK:n pitäisi ruveta kyttäämään? Ei se kaunista olisi, mutta varmasti tolla miehistöllä voisi toimia. Nopeutta ja käsiä löytyy. Toki vitun tylsää.

Träppiä vastaan nuo suorahyökkäykset ei tietenkään onnistu, ja sitä träppiä aika moni vastustaja meille hieroo naamaan. Sitä vastaan IFK ei ole vielä 30 pelin jälkeenkään onnistunut keksimään järkevää sapluunaa. Pelicansia vastaan vedettiin pari erää hurlmuheitä, ja silti onnistuttiin häviämään helvetisti paremmalla rosterilla.
Jes, juurikin näin. Studiosta poimittuna; ei tommosta viiden miehen seinää pahemmin muuten ohiteta kuin dumppaamalla se kiekko sinne kulmaan.


Tästä kun ottaa pois 4.sektorin vedot ja pakkien viivapieraisut, niin miltähän tilasto näyttää? Telian vetokarttoja kun tuijottaa pelin aikana, niin aika pirun iso osa meidän laukauksista tulee sieltä viivalta, ja näistä ei lätkässä tehdä älyttömästi maaleja. Corsi ei ikävä kyllä kerro maalipaikoista yhtään mitään. Ellei sitten usko siihen, että jokainen laukaus on maalipaikka. Korkeintaankin se voi kertoa pelin hallinnasta, ja siinäkin erot pitää olla tuntuvia. Ne joukkueet joiden peli perustuu ''kiekon toimitukseen maalille'', saavat puhallettua ilmaa corsitilastoonsa.
Corsin lisäksi toin mukaan laukaisuprosentin ja loin siitä ajatteluketjun. Harmillisesti en vaan mistään löytänyt noita sektoreihin jaettuna.

Sektoroitu corsi on asia erikseen, mutta sitä ei Liigasta löydy. Telian graafeissa on pyörinyt laukaisutilastot sektoreittain, mutta niissä on ainoastaan kolme syvyyssektoria, joka ei ole ihan optimaalinen tapa mitata. Ainoa mikä niistä on tullut selväksi, on että IFK laukoo hemmetisti viivasta. Sen on varmaan jokainen nähnyt ihan omilla silmilläänkin. Kärjistetysti sanottuna tuolla pakistolla ei pitäisi ollenkaan vedellä viivasta, kun huomioi vielä että hyökkäyskalusto on taitoa pullollaan.
Käsittääkseni nuo tilastot on kyllä liigajengeillä käytössä.

Jossain kohtaa kautta tällä palstalla toivottiin, että laukoisivat viivasta ja hakkaisivat sisään. Noh, tietysti sitä varten pitäisi löytyä maalilta ukkoa ja kiekon pitäisi mennä perille asti.

Mun fiilis kyllä on, että viivasta ei pahemmin ole viime aikoina ainakaan lauottu? Enemmän lähtee YV:lläkin pisteeltä ja on pelattu kulmalle kääntöä.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Avata tilastoja? Tää sun ja Lätyn tapa toimia on pikemminkin tilastojen perseraiskaamista. Toinen vetelee mitä hyvänsä tilastoja stetsonista perustellen jotain aivan muuta kuin mitä ko. tilastolla mitataan ja toinen noh... aika samaa tasoa. Corsi on hyvä apuväline moneen asiaan, mutta se EI tilastoi laadukkaita maalipaikkoja. Maalipaikan laadukkuus näkyy ainoastaan silmällä, sillä yksikään tilasto ei ole niin kehittynyt, että ottaisi huomioon kaikki laukaisuhetken olosuhteet. Esim. edellä mainitut laukaisuasento, paineistus, maalivahdin sijainti yms. Näitä ei näytä myöskään laukaisukartta, joka kertoo - yllättäen - vain sen paikan josta laukaus lähti.
Milläs silmällä sitä on sitten kateltu? Terveisin raiskaaja. Stetsonista en vedellyt, tilastoja voi kaivaa liiga.fi -sivustolta. Niistä voi yrittää päätellä asioita tai sitten voi "katsella sillä ainoalla silmällä".

On aivan totta, että IFK pitää paljon kiekkoa hyökkäysalueella ja laukoo paljon, mutta aivan yhtä totta on se, että IFK tekee surullisen vähän maaleja.
Totta, totta.

Tehdyissä maaleissa ollaan sijalla 8. Matkaa kärkipaikalle on enemmän kuin jumboksi, 28 vs. 26 maalia. 36 ottelua on riittävän laaja otanta osoittamaan, että puhutaan jo vähän enemmästä kuin pelkästä sattumasta. Yksittäisissä peleissä yksittäiset tilanteet menevät sattuman piikkiin, suuressa mittakaavassa sattuman merkitys pienenee.
Mikäli olisi voitettu pari näistä alkukauden peleistä sattuman avulla joissa vastustajaa vietiin kuin kuoriämpäriä, niin "hyvän kierre" olisi ollut todennäköisempi kuin nykyinen "pahan kierre", johon on taas pienen hyvän hetken jälkeen ajauduttu. Sitä kautta voisi olla täysin toisenlaiset maalilukemat. Siistiä jossittelua, eiks vaan? Onneksi maalien kokonaismäärä ei ole ratkaiseva tekijä keväällä, vaan pelit saa voittaa vaikka 1 - 0. Ja sitäpaitsi himassa ei pärjätä, ni eiks oo ihan hyvä että lähdetään sääleistä liikkelle?

Eikä suinkaan ole ensimmäinen eikä takuulla viimeinen kerta, kun tätä tapahtuu ko. kirjoittajan toimesta.
Niin, en mä shmaaheli ole tänne omia juttujani corseilla ennen tätä kyseistä viestinvaihtoa ennen yrittänyt selittää. Tietääkseni koskaan. Eli kyllä, ensimmäinen kerta oli. Viimeinen, tuskin.

Edit. Tarkoitit nimittelyä. Lueppa oma viestisi raiskausjuttuineen ja mieti uusiksi. Lue myös minun viestini, johon viittasit.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK, Musan Salama, Ulvilan Pesä-veikot, Arsenal
Pekka Kaukalolle muistutuksena, ettei totuus unohdu, että HPK on nyt kahden pisteen päässä, samoin Lukko.
Sen sijaan Ilves ja JYP ovat 7 pistettä edelle IFK:ta.

Tämän hetkisellä tilanteella ollaan siis lähempänä kohdata puolivälierissä alkuun JYP vieraissa tai pahimmillaan aloittaa sääliplayoffit kotona, jossa kahden KENTIES voiton jälkeen vastaan tulee heti puolivälierissä Tappara tai jopa Kärpät vieraissa.

Jokainen voi miettiä lähdetäänkö noihin sarjoihin kuinka takamatkalta ja/vai halutaanko nyt tehdä muutoksia...kello tikittää.

Ilves-pelistä odotan Pikkaraisen vihdoin kääntävän tämän laivan tai sitten voimme pikkuhiljaa sanoa tervetulleeksi jälleen säälipleijarit Stadiin, jos ei valmennuksessa mikään muutu.

Valinta on vapaa.

Nimim. Pekka Kaukalo voisi myös tähän viestiin vastata, koska kaikkia muidenkin viestejä hän on täällä lainaillut... :)

Kiitos.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuota suorahyökkäyspuolta pyörittelin tuossa yhdessä aiemmassa viestissä. Se, että tullaan suorahyökkäyksillä kohti maalia, sisältää pienen riskin vastustajan nopeasti kääntämisestä. IFK pyrkii väsyttämään "pyörimällä kulmissa". Väsynyttä vastustajaa on helpompi viedä, ottavat myös helpommin jäähyn. Tehottomaltahan tuo näyttää, kun vastustaja vetää kilpparin, mutta mikäli vielä päästään kiekollisena vaihtamaan ukkoa niin kuin tällä kaudella on suht hyvin päästy, niin oleppa tommosessa mankelissa koko peli.

Liputan ehdottomasti myös tämän kulmarallin puolesta, eli pitkässä juoksussa on järkevämpää hallita kiekkoa siellä vastustajan alueella, kuin vaikkapa kiekotella omalla alueella. Tuo kulmaralli vaan ei ole ollut viime aikoina kovin laadukasta, eikä vastustaja ole joutunut hirveästi enää jäähyilemäänkään. Tuo on ollut sellaista Marjamäkiläistä ''joka vaihdossa ei ole tarkoitus tehdä maalia'' -tyyppistä jauhamisen vuoksi jauhamista. Joka myllyn pitää jossain vaiheessa päätyä maalipaikalle, tai siihen että sitä edes haetaan. Muuten vastustajat oppii vaan pelaamaan kilpparia ja odottamaan kunnes IFK tekee virheen.

Joo vastustajat väsyy, mutta niin väsyy omatkin. Hyökkäystrio joutuu tekemään jatkuvasti töitä jotta kiekolliselle tarjotaan syöttöpaikkaa, ja kiekollinen joutuu painimaan jatkuvasti miesvartiota vastaan. Jotku verkkaiset kiekon suojaajat a'la Åsten ei hirveästi väsy kiekon kanssa, mutta Turusilla ja kumppaneilla on aika sähäkkä tyyli pelata kiekon kanssa. Mentaalisesti ei tosin tunnu varmaan yhtä väsyneeltä pyöriä sen kiekon kanssa kuin taas sen kiekon perässä.

Totta ja ei. Moni jengihän kääntää nimenomaan IFK:ta vastaan mahdollisimman nopean pystyyn. Kyttää ja odottaa, kiekko omille ja kaikki lähtee satasta ylös. Se ehkä luo illuusion siitä, että suorahyökkäyspeli olisi "the shit". Eikä suorahyökkäyksissä välttämättä sen enempää ole tilaa, sieltä tulee ihan yhtälailla painetta.

Tämä ei perustunut vastustajan pelitapaan vaan ihan yleisesti väitän että vastahyökkäyksistä on helpompi päästä paremman sektorin maalipaikalle, kuin 5vs5-kulmamyllyistä. Vastahyökkääminen tai suorahyökkääminen ei ole avain onneen, mutta pidän sitä yhtenä palasena hyvää toimivaa pelitapaa. Etenkin IFK:n hyökkäyskalustolle tekisi hyvää saada tilaa ja aikaa keskustasta. Ja toki suorahyökkäyksissäkin esim. 2vs2:sessa pelataan myös mies-miestä vastaan, mutta kun hyökkääjä polkee eteenpäin ja pakki peruuttelee takaperin, niin jo se antaa pienen edun hyökkääjälle, ellei sitten luistelussa ole pakin hyväksi selvää etua.

Kun kirjoitin että 5vs5-hyökkääminen on hanurista, niin myös on pakille kovaa takaperin luistelu ja samalla täydellinen sijoittuminen, ja semmosta takaperin pökeltämistä se on kun nopea raikas hyökkääjä painaa keskialueen yli vauhdilla alueelle. Mobiilit liikkuvat pakit ja erinomaiset sijoittujat pystyy hoitamaan noitakin tosin aika kovalla prosentilla (meillä Kousa ja Järä).

Jossain kohtaa kautta tällä palstalla toivottiin, että laukoisivat viivasta ja hakkaisivat sisään. Noh, tietysti sitä varten pitäisi löytyä maalilta ukkoa ja kiekon pitäisi mennä perille asti.

Meidän tsemppilätkä-filosofiaan tämä ei sinänsä olisi luonnoton palanen, mutta näkisin että tällä hyökkäyskalustolla ei kannata lähteä painimaan maalin eteen, vaan pyöriä mielummin kulmien kautta, eli pakit toimittakoot kiekon takaisin rumpuun. Toinen iso syy on se, että eihän tuolla meidän pakistossa ole kuin yksi hyvä laukoja. Motinien ja Ahosten kudit ei mene edes vahingossa maaliin. Korjaan, maalia kohti. Vitolla ja Järällä on suonenvetoja.
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta voisiko tässä piillä asian pihvi? Koska ainakin itsestä tuntui, että nuo kovimmat vastustajat voitettiin puolustamalla ja vastaan iskemällä ja heikkoja ei vaikka jauhettais tunti niiden päässä, niin IFK:n pitäisi ruveta kyttäämään? Ei se kaunista olisi, mutta varmasti tolla miehistöllä voisi toimia. Nopeutta ja käsiä löytyy. Toki vitun tylsää.

Kannatan kaikenlaista pelitavallista variaatiota, mutta epäilen että Pikachun filosofiassa eteenpäin pelaaminen niin kiekolla kuin kiekottomana on liian vahvasti keskiössä. Onhan tuolla nähty meiltä satunnaisesti träppiä ja vähän passiivisempaa PAPP:ia. Träpin en muista toimineen hyvin koko kautena. Viimeisin malliesimerkki on HPK-matsista, 3.erässä alettiin peruutella (tasatilanteessa?!) ja meidän träp oli mallia reikäjuusto.

Jes, juurikin näin. Studiosta poimittuna; ei tommosta viiden miehen seinää pahemmin muuten ohiteta kuin dumppaamalla se kiekko sinne kulmaan.

Träp on vittumaisen hyvä oikein toteutettuna, sikäli haluaisin että myös IFK sen treenaisi selkäytimeen, ja kaivaisi tarpeen vaatiessa työkalupakista. Törmäsen IFK yllätti silloin Tapparan finaaleissa aivan totaalisesti, kun IFK ei edes kotona tullut syvältä karvaamaan, vaan hieroi Tapparan naamaa Tapparan omalla aseella. Tällaisia taktisia vetoja tarvitaan kovien sarjojen voittamiseen. Eihän se ole viihdyttävää katsoa kun viis ukkoa kyykkii paikallaan keskialueella, mutta ketään ei vittu kiinnosta millä tyylillä se mestaruus otetaan.

E: Hankala on päästä träpistä läpi kiekollisena joo, ei mahdoton, eli sinne träpin väleihin voi kokeilla avata, mutta pohjalla pitää olla tarkkaan hiottu pelitapa ja ajoitukset, jolla minimoidaan riskejä. Esim. kahdelle ylimmälle laiturille voi kokeilla avata sinne väleihin, alimpana olevalle hyökkääjälle eli yleensä sentterille ei missään nimessä. Dumppailu on ok, kunhan ne ajoitukset sinne dumppikiekon perään on kunnossa, ja kaksinkamppailuja voitetaan. Viime matseissa IFK on ollut vähän holiday-moodissa, ja odotan että nyt lyödään työhaalarit päälle ja otetaan vähintään se kotietu.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Ai sssssatana @Warrington, nyt ruvetaan pääsemään ytimeen. Erinomaista pohdintaa!

Yksi vastaväite: Järä ja Kousa ovat olleet ehkä pahiten pulassa, mainitsemissasi tilanteissa. Järä etenkin, kun pitää kääntyä vauhdista. Viimeisin källi HPK-pelissä.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Nimim. Pekka Kaukalo voisi myös tähän viestiin vastata, koska kaikkia muidenkin viestejä hän on täällä lainaillut... :)

Kiitos.
En nyt ihan ymmärrä? Kirjoittelet jotain "muistutuksia" ja vieläpä lainaat itseäsi "muistutellaksesi muistutuksesta"? Pistä yv, jossa on jotain tärkeää?
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja siellä vastustajan päädyssä se enimmäkseen on pyörinyt.

Kun katson pelejä, niin todella, siellä vastustajan päädyssä pyöritään, muttei maalin edessä maalintekosektorilla, vaikka nimenomaan jengin nykyinen rakenne tuntuisi osoittavan siihen suuntaan, että niihin kulmapaineihin ei kannattaisi ohjeellisesti antautua.

Tilastoista - kertovat menneestä, ja tulevaisuutta ennustaessaan ovat hyödyllisiä, kun voidaan osoittaa korrelaatio tapahtuneen välillä: asuntopula: rakennettiin näin paljon, tämä oli seuraus.

Nyt kun noita maalinodottamia nostetaan meillä esiin ja väitetään, että KooKoo on ainoana tiellämme mestaruuteen, niin voi myös ajatella, että mitä se kertoo, että olemme maalinodottamassa kärjessä ja sijoitus on kovin keskinkertainen sarjassa. Väärin odotettu?!

On ilmiselvää, eikä sitä täällä tarvitse perustella, että tilastoilla ja niiden analysoinnilla on iso merkitys, mutta niin on myös visiolla ja kyvyllä viedä se käytäntöön, jos halutaan rakentaa uutta. Ja kuten L-y sanoi, sillä mitä päätöksiä tilastojen kehittynyt luku saa aikaan - ja tässä tullaan nyt siihen kehäpäätelmään, että vaikka jengillä on parempi data (mikä lienee täysin selvää), likietäisyydeltä nähty tieto tilastojen taustalla olevista muuttujista ja varmasti vähintään kohtuullinen analysointikyky, lopputulos on: onneksi ollaan kuudensia! Eli: tarvitsisi nyt jotain näyttöjäkin siitä, että hommaa osataan kehittää, ja pientä painetta sinne Pikkaraisen työrauhaosastollekin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
IFK
Kun katson pelejä, niin todella, siellä vastustajan päädyssä pyöritään, muttei maalin edessä maalintekosektorilla, vaikka nimenomaan jengin nykyinen rakenne tuntuisi osoittavan siihen suuntaan, että niihin kulmapaineihin ei kannattaisi ohjeellisesti antautua.
ja pientä painetta sinne Pikkaraisen työrauhaosastollekin.

Mikä saa sinut olettamaan, ettei sitä painetta jo ole?
 
Suosikkijoukkue
IFK
Kun katson pelejä, niin todella, siellä vastustajan päädyssä pyöritään, muttei maalin edessä maalintekosektorilla, vaikka nimenomaan jengin nykyinen rakenne tuntuisi osoittavan siihen suuntaan, että niihin kulmapaineihin ei kannattaisi ohjeellisesti antautua.

Tuossa on nyt laskettu aikuisten oikeasti IFK:n peleissään tekemiä maaleja, ja verrattu niitä Kärppien suorittamiseen.
Oletko sitä mieltä, ettei IFK:n parhaat maalintekijät pääse maalintekosektoriin, kun sinne on näköjään päästy ihan samalla tavalla kuin Kärppien vastaavat heebot?

Meidän 5 parasta maalintekijää, maalimäärä, ja sijoitus maalipörssissä:
Teemu Turunen 14/9
Jere Sallinen 12/18
Sebastian Dyk 11/21
Otto Paajanen 11/29
Michael Keränen 7/62

yht. 55 maalia IFK:n 100 tehdystä maalista.

Kärpillä 7 maalia tai enemmän tehneitä miehiä on 6kpl, jotka ovat tehneet yhteensä 53 maalia 110 Kärppien osumasta.
Kärpät on päästänyt 56 maalia ja IFK 91
Kärpät on tehnyt keskimäärin 3,1428 maalia/peli ja päästänyt 1,6000
IFK on tehnyt keskimäärin 2,7777 maalia/peli ja päästänyt 2,5277

Terävimmän kärjen maalintekokyky menee tasan. Yhden tai muutaman maalin kaudessa tekevissä hävitään, ja se on ongelma, koska hyvin pienten marginaalien sarjassa nuo kymmenen maalia saattavat tarkoittaa jopa n. 10 pistettä.

Summarum, eniten sakkaa puolustuspelaaminen, koska omiin menee keskimäärin 1 maali/peli enemmän kuin sarjakärjellä. Kärpät voittaa nämä maalin erolla pelattavat pelit, ja IFK häviää ne.

Voiko Pikkaraisen valmennusta syyttää siitä, ettei päästä maalipaikoille, kun niille on päästy kärjen tahtiin?
Voiko maalintekijöitä syyttää jäätymisestä, jos kahden viimeisimmän pelin kuudesta rankkarista ei saada aikaiseksi yhtään uskottavaa maalintekoyritystä?
Voiko maalivahteja syyttää vuotamisesta, kun 1 maali/peli soi omissa sarjakärkeä useammin?
Vai kysyä Kousalta, että voisko herra palata takaisin puolustushommiinsa, ja koittaa paikata tuon -12 saldonsa?
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Toistan itseäni, mutta Piken heikkous on kyllä noiden junnujen peluutus.

Nyt jos koskaan olisi ollut erinomainen paikka pistää Lambert mukaan tuohon Leskisen ja Paajasen viereen. Kaikki kunnia Tallbergille alaketjujen pelaajana, mutta ei se kyllä mikään 1. ketjun mies ole.

Leskisellä kun ei nyt oikein osu, niin se olisi voinut tarjoilla Lambertille sen ensimmäisen liigamaalin.

Sen lisäksi heti, kun Pike/Tanska oli pakotettu peluuttamaan Winbergiä, niin taas se osoittaa olevansa parempi jääkiekkoilija kuin esimerkiksi Laakso.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Kauheen pelin jälkeen aika hyvää läppää! Ei toi jätkä ainakaan tärise!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pää pysyy vielä pinnalla, mutta olen aivan varma, että Salmelainenkin raapii päätään joka pelin aikana ja pohtii oliko Pike oikea valinta sitten loppupeleissä kuitenkaan ja mitä tehdään ensi kauden suhteen. Viivan alapuolelle ei saa missään nimessä tippua.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Pää pysyy vielä pinnalla, mutta olen aivan varma, että Salmelainenkin raapii päätään joka pelin aikana ja pohtii oliko Pike oikea valinta sitten loppupeleissä kuitenkaan ja mitä tehdään ensi kauden suhteen. Viivan alapuolelle ei saa missään nimessä tippua.

Luulen myös. Vaikea tilanne. Salmelainen tuskin haluaa siihen iänikuiseen valmentajaralliin, koska takeita vaihdoksen onnistumisesta ei ole.

Sitten vasta olisi tyhmänoloinen UJ, kun vaihtaa viime keväänä hyväksi pleijarikoutsiksi osoittautuneen kundin johonkin joka floppaakin..

Mutta HIFK ei ole hyvin valmennettu joukkue tällä hetkellä.

Toki yhden kiekollisen pakinkin puuttuminen näkyy, mutta paljon järkevämpää peliä pitäisi pystyä esittämään.

Luulen, että tää kausi on nyt vaan kärsittävä ja ehkä se on hyvä. Niin iso riski on, että valmentajanvaihdos suistaa meidät vain alemmas.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Musan Salama, Ulvilan Pesä-veikot, Arsenal
Pää pysyy vielä pinnalla, mutta olen aivan varma, että Salmelainenkin raapii päätään joka pelin aikana ja pohtii oliko Pike oikea valinta sitten loppupeleissä kuitenkaan ja mitä tehdään ensi kauden suhteen. Viivan alapuolelle ei saa missään nimessä tippua.

Kari Heikkilä ruoriin? :)
 

444

Jäsen
Nyt Tobbendahl hereillä. Äkkiä Pikachulle jatkopahvia ennen kuin NHL vie mukanaan. Tänään oli ns. Total Sexy Hockey. Katsojat tykkäävät ja corsi paranee ja sarjasijoitus sen kuin kohenee. No melkein. Mutta 8. sijaan on jo 4 pistettä matkaa. Täytyy olla tyytyväinen; ei näin paskalla joukkueella ihmeitä voi odottaa, vaikka jengin luotsaakin pelikirjavelho, taktiikan kruunaamaton kuningas.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Nyt Tobbendahl hereillä. Äkkiä Pikachulle jatkopahvia ennen kuin NHL vie mukanaan. Tänään oli ns. Total Sexy Hockey. Katsojat tykkäävät ja corsi paranee ja sarjasijoitus sen kuin kohenee. No melkein. Mutta 8. sijaan on jo 4 pistettä matkaa. Täytyy olla tyytyväinen; ei näin paskalla joukkueella ihmeitä voi odottaa, vaikka jengin luotsaakin pelikirjavelho, taktiikan kruunaamaton kuningas.

Olisi mukava jos tätä sinun hulvatonta komedian ilotulitusta pääsisi näkemään jossain livenäkin. Nyt kaikki stand-uppia tuottavat ohjelmatoimistot hereillä ja pahvia kouraan ennen kuin tämä mies lähtee Leikolan seuraksi Ameriiikkaan, heh heh heh. Hassua illasta toiseen.

Pike kiteytti pelin ihan hyvin Telian lähetyksessä, kun taisto oli tauonnut. Kiinnitti huomiota juurikin täysin surkeaan toiseen erään ja sekin tuntui olevan täydessä ymmärryksessä, että pelissä on tekemistä. Trendi onkin ollut PELILLISESTI laskeva tässä nyt muutamat kierrokset. Pitkälle marraskuuhun IFK teki kentällä vähän mitä huvitti ja pinnoja ei silti karttunut ihan niin paljon kuin olisi pitänyt. Näkisin että nyt maksetaan itseluottamuksen puutetta joka tuolta on väkisinkin jäänyt mukana, sillä esitys oli tänään jossain määrin jopa aneeminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös