Jarkko Ruutu – kova pelaaja vai rotta?

  • 687 795
  • 3 212

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämä nyt on ihan täysin höpöhöpöä. Välit olivat näiden jengien välillä täysin tulehtuneet ja tuossa samaisessa matsissa ensimmäisessä erässä Melart hyökkäsi Rudin kimppuun takaapäin takoen päähän. Peltonen joukkueen kapteenina tämän siunasi ja seuraukset olivat sen mukaiset.

Tämä menee hyvinkin samaan kategoriaan kun Kassian haki Tkachukin väkisin vastuuseen teoistaan ja takoi tätä kaikin voimin minkä vain kerkesi. Mielenkiintoista nähdä hyökkääkö joku Lucic Calgarysta vielä McDavidin kimppuun samalla tavalla kuin Ben-Amor Peltosen kimppuun, koska oman joukkueen rotta "koki vääryyttää"? Epäilen. Alla vielä linkki tuohon Kassianin ja Tkachukin väliseen episodiin jos mennyt ohi.

Siitä samaa mieltä, että välit olivat joukkueiden välillä todellakin tulehtuneet ja Ruutu oli iso syy miksi Jokerit vei HIFK:ta noina vuosina, varsinkin 2012 playoffeissa.


 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Siitä jo tulee roppakaupalla pisteitä, että pisti Sean Averyn kaltaisen kusipään hiljaiseksi. Se voisi olla kyllä ihan mielenkiintoista tietää, että mitä huusi Averylle siellä kaukalossa. Omat joukkuekaveritkin, kun olivat todenneet, että et sää Jarkko ihan terve taida olla, niin oli se vissiinkin aika arkaan paikkaan menevää tekstiä.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Se mitä Ville Peltoselle tapahtui aikanaan, siitä kuuluu vastuu vain ja ainoastaan Semir Ben-amorille.
Ja Tomi Lämsälle ja Tomek Valtoselle ja Ossi Väänäselle, joka varmisti ettei kukaan pääse väliin kun jo tajutonta Peltosta hakattiin päähän. Eikä pidä unohtaa Ruudun, Kekäläisen ja Harkimon vastuita ennalta sovitun toteuttamisesta. Eikä ole syytä unohtaa sitäkään kuinka Jokerifanit syyttivät tapahtuneesta Peltosta. En heittelisi itsekään ylävitosia, aivovammaan johtaneen pahoinpitelyn vastuuhenkilöiden kanssa, jos sellainen osuisi omalle kohdalle.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ruudusta toistellaan jatkuvasti sitä kuinka fiksu tyyppi on, ja varmaan onkin, mutta onko se ns. lieventävä tekijä? Minusta se nimittäin nimenomaan korostaa Ruudun kusipäisyyttä, tyyppi tiesi mitä teki kaukalossa, eikä ollut samanlainen tyhjäpäinen töhö kuin vaikkapa Karalahti. Siispä Ruudun tekosia pitäisi tarkastella tiukemmalla asteikolla.

Fiksu yläpää ei välttämättä kompensoi kaikkia luonteen heikkouksia. Tunnen itse esimerkiksi alkoholin ongelmakäyttäjiä jotka ovat monella mittarilla minua älykkäämpiä tyyppejä, mutta vetävät silti liikaa viinaa vaikka tietävät sen haitallisuuden. Ruutukin oli fiksuudestaan huolimatta jonkinlainen holisti siinä että hän suorastaan janosi itsessään kohdistuvaa vihaa ja negatiivista huomiota.

Toisaalta, ilman älykkyyttään Ruutu ei varmaan olisi edes pelannut tuollaista uraa joten häntä on tavallaan pakkokin arvostaa tuon ominaisuuden takia.
 

Barney

Jäsen
En oikeen IFK:n toiminnasta tuona aikana löydä mitään sellaista, mikä oikeuttaisi Ruudun toiminnan tai myöhemmät Jokereiden teot.
Ben-Amorin teko ei ollut oikeutettua, mutta on aikamoista yksinkertaistamista väittää sen olevan Ruudun vika. Samalla logiikalla voidaan myös todeta, että Peltosen pahoinpitely oli Nybarin vika, kun hän tarjosi Ruudulle naurettavan huonoa sopimusta, minkä takia Ruutu siirtyi paikallisvastustajan riveihin.

Ruutu pelasi omilla vahvuuksillaan ja onnistui provosoimaan IFK:ta erinomaisesti. IFK:lta nähtiin sitten esimerkiksi nuo Melartin onnettomat noutoyritykset ja Trevor Gilliesin hankkiminen ainoastaan yhtä tarkoitusta varten. Samoin voidaan todeta, että tuota Ben-Amorin hyökkäystä ei olisi varmastikaan tapahtunut ilman noita Melartin suorittamia kostotoimenpiteitä. Ruutu teki tapahtumasarjassa ehkä itsestään pellen, mutta ikävä kyllä IFK teki itsestään vielä isomman pellen. Samaan aikaan, kun Jokerit vielä pyyhki IFK:lla lattiaa kentällä, niin olisi IFK:nkin kannattanut ehkä enemmän keskittyä pelillisiin asioihin kuin Ruudulle kostamiseen.

Harvoin asioissa on vain yhtä puolta ja yleensä tapahtumien jälkeen kannattaa tarkastella kriittisesti myös sitä omaa käyttäytymistä. Se on ihan ymmärrettävää, jos tuollaisessa tapauksessa Peltonen syyttää teon tehnyttä Ben-Amoria, mutta Ruudun syyllistäminen on aikamoista asioiden yksinkertaistamista. Peltonen oli kuitenkin IFK:n kapteenina varmasti itsekin hyväksynyt nuo seuran kostotoimenpiteet ja siten ollut mukana vaikuttamassa tilanteen eskaloitumiseen. Ihan yhtä hyvin Peltonen voisi syyttää tuosta hyökkäyksestä Ruudun sijaan myös esimerkiksi Melartia.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Ruutukin oli fiksuudestaan huolimatta jonkinlainen holisti siinä että hän suorastaan janosi itsessään kohdistuvaa vihaa ja negatiivista huomiota.
Itse näen ongelman olleen järkyttävän suuri voitontahto, joka hautasi välillä alleen järjen ja itse jääkiekon. Toki varmasti halusi saada ne tietyt ja oikeat pelaajat keskittymään itseensä, mutta se onkin sitä agitointia.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mikäs sen Ben-Amorin haun motiivina edes oli, kun ei enää muista?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kirjan jälkeen kyllä arvostukseni Ville Peltosta kohtaan laski erittäin paljon, sillä Ruudun mukaan hänen vanha ystävänsä Peltonen ei nykyään edes tervehdi Ruutua. Se, että joku tekee sellaisen johtopäätöksen, että Ruutu on syyllinen kaikkiin tapahtumiin kertoo mielestäni paljon ihmisestä. Peltonen oli kuitenkin itse IFK:n organisaatiossa suuressa roolissa, joten kannattavaa olisi myös tarkastella sitä seuran omaa toimintaa kriittisesti eikä vain etsiä ulkopuolelta monen mutkan kautta jotain yksittäistä syntipukkia.

Nojatuolista käsin on tietysti helppo heitellä arvioita. Peltonen taisi katkaista välit aika moneen muuhunkin mukaan lukien Jarmo Kekäläinen mikä kertoo aika perinpohjaisen henkilökohtaisesta suuttumuksesta. Oma arvostukseni Peltosta kohtaan ei tuosta laskenut jos ei noussutkaan, pointtina oli kuitenkin se, että ihan kaikkea ei voi kuitata sillä että kaukalossa nyt vain sattuu ja tapahtuu. En tiedä osaisinko itsekään olla tuollaisessa asemassa kovin itsekriittinen joten ymmärrän kyllä Peltosta.

Siitä kuka tuossa jupakassa sitten oli eniten syyllinen voidaan toki väitellä maailman tappiin eikä yhtä ainoaa oikeaa totuutta ole kaiketi olemassakaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse näen ongelman olleen järkyttävän suuri voitontahto, joka hautasi välillä alleen järjen ja itse jääkiekon.

Niin, Karalahtihan nimesi kirjassaan Ruudun voitontahtoisimmaksi pelaajaksi jonka on tavannut.

Mutta ehkä ihan kaikkea ei kuitenkaan voi perustella voitontahdolla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ruutu teki tapahtumasarjassa ehkä itsestään pellen, mutta ikävä kyllä IFK teki itsestään vielä isomman pellen. Samaan aikaan, kun Jokerit vielä pyyhki IFK:lla lattiaa kentällä, niin olisi IFK:nkin kannattanut ehkä enemmän keskittyä pelillisiin asioihin kuin Ruudulle kostamiseen.

Tähän haluaisin kyllä kuulla enemmän perusteluita, että miten HIFK teki itsestään suuremman pellen tapauksessa? Sen voi toki jokainen myöntää, että jonkun Gilliesin roudaaminen oli täysin turhaa ja fokus oli hukassa ainakin Nybondaksella, mutta Melartin toimet olivat sitä mitä jokainen joukkue haluaa omilta nähdä eli yksinkertaisesti omiensa puolustamista. Melart ei vain ikävä kyllä tehnyt sitä yhtä näyttävästi/tehokkaasti kuin mitä Kassian teki rapakon takana Tkachukille eli suoraan sanottuna murjoi tätä moukareilla niin pitkään kuin vain mahdollista. Hakeeko Lucic nyt kostoksi vielä McDavidin vastapuolelta puolustaakseen oman joukkueen rottaa joka "koki vääryyttä" niin epäilen vahvasti? Eiköhän tuolla rapakon takana ymmärretä pelin henki hieman paremmin. Tähän Jokerit ilmeisesti kyllästyi, koska heidän mielestään Ruudun ei pitänyt vastata halpamaisista teoistaan mitenkään vaan antaa pelata ja kosto iskettiin Melartin sijasta Peltoseen. On helppo huudella sieltä jostain toimistolta tai kotisohvalta, että keskittykää vain pelaamiseen, mutta mene itse kaukaloon samaan aikaan kun vastapuoli vähät välittää terveydestäsi ja ajaa sinua numeroihin, kyykkii taklauksien alla vaarallisesti, ajaa maalivahdin päälle tietoisesti tai vääntää jalkaasi vaarallisesti. Jokainen voi kysyä vaikka Pakariselta mitä hän oli mieltä tapauksesta kun Ruutu täysin tarkoituksella pamautti taklauksen jossain kauden alla olevassa EHT-pelissä vai harkkapelissä suoraan tätä numeroihin ja kaveri lasarettiin. Ruudun pelaaminen ei ollut pelkästään rottailua, se oli vaarallista touhua kanssapelaajille.

HIFK:n olisi ehdottomasti pitänyt hommata kuitenkin Ruutu kesällä 2011 joukkueeseen, tuommoinen voimahyökkääjä HIFK:lta puuttui täysin omasta joukkueestaan kaudella 2011-12. Sekin on totta, että Ruutu teki hommansa ihan helvetin hyvin, suurin syyllinen tilanteeseen oli täysin paska tuomarointi mikä päästi kaikki vaarallisetkin temput sormiensa välistä eikä kurinpito puuttunut asiaan millään tapaa myöskään. Ruutu haki etua joukkueelleen noilla tempuilla ja venytti rajat äärimmilleen, koska se sallittiin. Pieni rottailu on aina tervetullutta kun haetaan etua omalle joukkueelle, mutta kyllä rajan pitäisi mennä siinä kun aletaan vastustajan terveyttä jo ihan oikeasti vaarantamaan ja silloin kurinpidon sekä tuomareiden pitäisi olla hereillä. No, eivät olleet joka johti tuohon tilanteeseen jossa nelosketjun tappelijat noutivatkin jo tähtipelaajia nyrkein kentältä pois.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Jokainen voi kysyä vaikka Pakariselta mitä hän oli mieltä tapauksesta kun Ruutu täysin tarkoituksella pamautti taklauksen jossain kauden alla olevassa EHT-pelissä vai harkkapelissä suoraan tätä numeroihin ja kaveri lasarettiin.

Sehän tapahtui juuri tätä Villen väijytystä edeltävänä iltana. Mutta kuten Rudi kirjassaan totesi, koston kierre oli siinä kohtaa jo niin vahvasti vääntynyt, että vaikea sanoa mikä oli kosto mistäkin.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Ikävintä oli, että JRuutu päätti valitan Jokerit HIFK:n sijasta palatessaan Suomeen. Raha ei ratkaissut yksin, taustalla oli monia muita syitä.

Luin nyt itsekin kirjan aikani kuluksi. Meni ihan hyvänä yleissivistävänä kirjana. Eikös tuossa kirjassa tuotu esille, että lockdown kaudella Ruutu tötöili jotain, joka vaikutti IFK:n tarjoukseen. Jotain sellaista Ruutu itsekin arveli.

Onhan tämä Ruudun kirjan aiheet ja kirjoitustapa ihan eri tasolla kuin Jeren kirjassa. Toinen halusi tuoda Hanoi Rocks meininkinsä esille, kun taas J. Ruutu taas toi esille altavastaajan roolin kautta oman paikkansa löytämisen. Itse olisin antanut kirjalle nimen "Roolinsa vanki". Sen verran harmittomasti puhutaan tilanteista, joissa äly oli jäänyt lomailemaan Torremolinokselle kun J. Ruutu toimitti aivopierujaan kentällä.

Kuten kommenteistanj tulee ilmi, niin aika kaksijakoiset fiilikset on jäänyt miehen urasta. Se, että taisteli itsensä änäriin on iso hatunnoston arvoinen suoritus ja tuskin ura olisi auennut ilman tietyn roolin ottoa. Jäikö kuitenkin rooli liiankin kanssa päälle, että viimeiset Jaffalan vuodet kuori esiin hidastuvan veteraanin (tehot laskivat huimasti viimeisinä vuosina), jolloin jäljelle jäänyt hämmentäminen ja sähellys oli vaivaannuttavaa katsottavaa.

Nyt päällimmäisenä jää fiilis, että olisi Ruutu vastannut puhelimeen silloin aikoinaan, niin voisi välit vielä olla tallella useimpiin frendeihinsä. Tai vaikka lopettanut sitten huipulla Ducksien kauden jälkeen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sehän tapahtui juuri tätä Villen väijytystä edeltävänä iltana. Mutta kuten Rudi kirjassaan totesi, koston kierre oli siinä kohtaa jo niin vahvasti vääntynyt, että vaikea sanoa mikä oli kosto mistäkin.

Varmasti. Itse kannatan NHL/KHL -tyylistä rangaistusasteikkoa tappeluista eli 5 min jäähy tai 10 min jäähy ja vasta toisesta tappelusta pihalle. Tuolla nyrkkien heiluttamisella on vain jännä vaikutus ilmapiirin puhdistamisena kun se tehdään rehdisti. Liigassa kun hanskat ovat sääntöjen takia liimattu käteen niin voit rottailla ihan vapaasti ja luikkia pakoon menettämättä mainetta kun jokainen ymmärtää, että jos olet tärkeä pelaaja joukkueelle niin ei semmoisen ole mitään järkeä ruveta nyrkkejä heiluttelemaan ja hankkia itseään ulos pelistä aiheuttaen joukkueelle vaikeuksia.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mikäs sen Ben-Amorin haun motiivina edes oli, kun ei enää muista?

Tuskinpa sitä kukaan tietää tai ymmärtää. Täysin mielipuolinen teko vailla minkäänlaista järjenhiventä.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Tuskinpa sitä kukaan tietää tai ymmärtää. Täysin mielipuolinen teko vailla minkäänlaista järjenhiventä.

Oikeastaan ainoa asia joka tuossa keississä enää mietityttää on ne silloin aikanaan pyörineet huhut että Ben-Amorille luvattiin paikka Jokerien organisaatiossa operaation suorittamisesta. No, siellähän äijä on viime vuodet valmentanut junnuissa, ensi kaudellakin B-junnuissa. Kaukaloväkivallasta tuomittu pelaja. Noh, kaikilla organisaatioilla on omat arvonsa, ei siinä mitään.

Sitä paitsi ehkä ne olivat vaan huhuja.

Edit: Muokattu C-junnut B-junnuiksi
 
Viimeksi muokattu:

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Asiasta on kyllä paljon muunkinlaista käsitystä.

No ihan varmasti, kun ainut asia mihin IFK keskittyi koko joukkueen voimin, oli Jarkko Ruutu.

Olihan se liki nerokas näytelmä. Menihän se yli, niinkuin kaikki tietää, mutta kyllä osasi äijä vedellä oikeista naruista. Nämä kyykistymiset on asia erikseen. Onneksi niitä nyt ei montaa tainnut olla?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
No ihan varmasti, kun ainut asia mihin IFK keskittyi koko joukkueen voimin, oli Jarkko Ruutu.

Olihan se liki nerokas näytelmä. Menihän se yli, niinkuin kaikki tietää, mutta kyllä osasi äijä vedellä oikeista naruista. Nämä kyykistymiset on asia erikseen. Onneksi niitä nyt ei montaa tainnut olla?

Varmaan keskittyi liikaa joo, mutta IFK:lta puuttui myös aika paljon sitä poffeissa niin tärkeää hyvää haalariosastoa tuolloin 2012 keväällä. Meni vähän neppailuksi, ja se ei ollut oikein Matikaiselle ehkä soveltuva materiaali kuitenkaan.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ben-Amorin teko ei ollut oikeutettua, mutta on aikamoista yksinkertaistamista väittää sen olevan Ruudun vika. Samalla logiikalla voidaan myös todeta, että Peltosen pahoinpitely oli Nybarin vika, kun hän tarjosi Ruudulle naurettavan huonoa sopimusta, minkä takia Ruutu siirtyi paikallisvastustajan riveihin.
En minä väittänytkään sen olevan Ruudun vika, mutta osasyy siihenkin Ruutu oli. IFK:n ja Jokerien suhteet olivat jo ennen tuota kyseistä tapausta erittäin tulehtuneet ja siihen pääsyyllinen oli Jarkko Ruutu.

Harvoin asioissa on vain yhtä puolta ja yleensä tapahtumien jälkeen kannattaa tarkastella kriittisesti myös sitä omaa käyttäytymistä. Se on ihan ymmärrettävää, jos tuollaisessa tapauksessa Peltonen syyttää teon tehnyttä Ben-Amoria, mutta Ruudun syyllistäminen on aikamoista asioiden yksinkertaistamista. Peltonen oli kuitenkin IFK:n kapteenina varmasti itsekin hyväksynyt nuo seuran kostotoimenpiteet ja siten ollut mukana vaikuttamassa tilanteen eskaloitumiseen. Ihan yhtä hyvin Peltonen voisi syyttää tuosta hyökkäyksestä Ruudun sijaan myös esimerkiksi Melartia.
Asiat voi nähdä niin eri tavalla. Mitä IFK:n olisi pitänyt tehdä. Ruutu oli tehnyt vaarallisia ja vastustajaa kunnioittamattomia temppujaan jo vuoden ajan ilman että oli niistä itse valmis vastaamaan. Siellä oli mukana piilolinssin etsimistä, kyykkäilyä taklaustilanteessa, hanskojen heiluttelua, vastustajan haukkumistä kääpiöksi, jalan vääntelyä, veskan päälle ajelua ja viimeisimpänä sitten tähtipelaajan ajaminen ryntäämällä numeroihin niin että tuli saikkua. Ei kurinpitokaan näihin ollut puuttunut. Ei tuollaista nyt voi loputtomiinkaan jäädä katselemaan. Kun Ruutua taklasi kovaa jäi mies filmaamaan ja jos yritti reilusti ottaa mittaa niin veti heti kilpparit. Ei kellekään Jokereissa voinut tulla yllätyksenä, että jos vuoden verran yrität saada vastustajaa vihaamaan sinua ja olemaan raivoissaan, niin se saattaa onnistua. Aika vaikea on nähdä myös että Ruudulle tuli yllätyksenä se, että jos pari vuotta yrität saada Ville Peltosta sinua vihaamaan niin se saattaa sinua vihata.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olihan Jarkko Ruutu liigassa ihan täys vitsi.

Toisaalta täytyy todeta, että on ilmeisesti älykäs kaveri ja käytti systeemiä vain häikäilemättömästi hyödyksi.

Ehkä viime kädessä en edes syytä Ruutua vaan liigaa tuon touhun mahdollistamisesta. Pahinta ehkä on, että liiga edelleen mahdollistaisi samanlaisen toiminnan. Harvoin filmaamisesta tai epäurheilijamaisesta käytöksestä annetaan 2minuuttia enempää ja silloinkin rikkeen tekijä saa myös sen 2minuuttia.

"Don't hate the player hate the game"
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Luin nyt itsekin kirjan aikani kuluksi. Meni ihan hyvänä yleissivistävänä kirjana. Eikös tuossa kirjassa tuotu esille, että lockdown kaudella Ruutu tötöili jotain, joka vaikutti IFK:n tarjoukseen. Jotain sellaista Ruutu itsekin arveli.

En tiedä, en ole kirjaa lukenut. Maku meni JRuutuun niin täysin hänen pelleillessä Jokereissa. Kun oli iso peli, JRuutu turhaantui - ja ratkaisi ottelun vastustajalle. Olisin voinut lainata kirjan, ellei sitä ennakkoon olisi mainostettu tietoisilla valheilla. Tarkoitan tapahtumia, jotka johtivat pitkiin pelikieltoihin. JRuutu kyykkäili IS:n mainosjutussa sen takana, että etukäteen ei ollut tehty Peltosen teloitussuunnitelmaa.

Tämä toki on totta. Mutta kysehän oli käskytyksestä, joka on kuultavissa nauhalla. Itse olen haastatellut samaa henkilöä ja se haastattelu oli nauhalla. Tuosta kun vertaili ääniä, muiden tuomat näkökannat käskyttäjän henkilöllisyydestä saivat tukea. Olisi JRuutu tuonkin voinut läpi käydä kuten se meni, ja senkin, mihin JRuudun omat toimet johtivat ja kuka ohjeisti häntä.

Oma käsitys on ja pysyy: ilman JRuutua ja hänen kuuliaisi opetuslapsiaan, Jokerit olisi saattanut voittaa hyvällä joukkueellaan 1-2 mestaruutta. Nyt JRuutu söi sekä joukkueen, että päävalmentajan rakentaessaan omaa brändiään ja kostoaan HIFK:lle.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Olihan Jarkko Ruutu liigassa ihan täys vitsi.
Kyllähän Jarkko välillä keskittyi ihan pelaamiseenkin. Esim kevään 2013 playoffeista kukaan tuskin edes muistaa että hän siellä mukana kaarteli.
 

Barney

Jäsen
Sen voi toki jokainen myöntää, että jonkun Gilliesin roudaaminen oli täysin turhaa ja fokus oli hukassa ainakin Nybondaksella, mutta Melartin toimet olivat sitä mitä jokainen joukkue haluaa omilta nähdä eli yksinkertaisesti omiensa puolustamista.
Minä voin ainakin käsi sydämellä sanoa, että hyökkääminen vastustajan kimppuun takaapäin ei ole sellaista toimintaa, mitä itse haluan suosikkijoukkueeni pelaajilta nähdä. Meillä on todennäköisesti aika iso näkemysero sitten tässä asiassa.

Ruutu rottaili ja liikkui harmaalla alueella, kuten hän oli tehnyt käytännössä koko uransa ajan. Melart nosti kuitenkin omalla halpamaisella tempullaan riman selvästi korkeammalle, mistä Ben-Amor veti ikävä kyllä vielä pahemmin yli. Jos oikein muistan, niin tuon Ben-Amorin teon jälkeen vielä IFK:n Salmi hakkasi maassa makaavaa Filppulaa ja Liivik hyökkäsi toisena (vai peräti kolmantena?) pelaajana Väänäsen kimppuun. Eikös tuosta loppujen lopuksi tullut pahoinpitelysyytteet Ben-Amorille ja kolmelle IFK:n pelaajalle? Ruudullehan nuo kaikki pahoinpitelysyytteet olisivat kuuluneet.

Kyllähän tuo IFK:n toimintakin oli erittäin ala-arvoista, mistä surullisimpina esimerkkinä oli tuon täysin pelitaidottoman valopään hankkiminen. Jos Ben-Amor oli tuon koko tapahtumaketjun suurin urpo, niin seuraavaksi suurin oli IFK ja vasta sen jälkeen Ruutu.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minä voin ainakin käsi sydämellä sanoa, että hyökkääminen vastustajan kimppuun takaapäin ei ole sellaista toimintaa, mitä itse haluan suosikkijoukkueeni pelaajilta nähdä. Meillä on todennäköisesti aika iso näkemysero sitten tässä asiassa.

Ruutu rottaili ja liikkui harmaalla alueella, kuten hän oli tehnyt käytännössä koko uransa ajan. Melart nosti kuitenkin omalla halpamaisella tempullaan riman selvästi korkeammalle, mistä Ben-Amor veti ikävä kyllä vielä pahemmin yli.

Sivusta kommentti: JRuutu ei suostunut millään vastaamaan rottailuistaan. Luikki vaihtoon, kyykkäsi tai käänsi selän tai naureskeli tai riiputti hanskaansa, vaan ei pudottanut jne. JRuutu aiheutti myös vaaraa muille pelaajille. Melartin toiminta ei JRuudun rimaan yllä, ellei ole sokea JRuutu-fani.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Minä voin ainakin käsi sydämellä sanoa, että hyökkääminen vastustajan kimppuun takaapäin ei ole sellaista toimintaa, mitä itse haluan suosikkijoukkueeni pelaajilta nähdä. Meillä on todennäköisesti aika iso näkemysero sitten tässä asiassa.

En minäkään, paitsi jos tämä vastapuoli vaarantaa koko aika omat pelikaverit vierellä. Saat tuon kulostamaan siltä, että Melart olisi hyökännyt puolustuskyvyttömän pelaajan kimppuun, mutta näinhän tuo ei missään nimessä mennyt. Jälleen vain koitti eräs luikkia tilanteesta karkuun kuten aina.

Ruutu rottaili ja liikkui harmaalla alueella, kuten hän oli tehnyt käytännössä koko uransa ajan. Melart nosti kuitenkin omalla halpamaisella tempullaan riman selvästi korkeammalle, mistä Ben-Amor veti ikävä kyllä vielä pahemmin yli.

Siis hetkinen nyt? Koska Ruutu oli koko uransa ajan rottaillut ja vaarantanut kanssapelaajien terveyttä niin miksi se oli ok ja kun Melart koitti saada Ruudun vastaamaan teoistaan ja teki itse rottamaisen tempun nappaessa Ruutua kiinni paidasta ja yrittäen saada tämän väkisin tappeluun niin se olikin halpamainen temppu eikä enää ok? Missä sun raja oikein menee? Miksi Ruudun likaiset sekä useat jatkuvat rottailut menevät sarjaan rottailu ja miksi Melartin tämä yksi tapaus menee sarjaan halpamainen temppu ja mukamas selvästi korkeammalle vielä tuomittavuus asteikolla?

Jos oikein muistan, niin tuon Ben-Amorin teon jälkeen vielä IFK:n Salmi hakkasi maassa makaavaa Filppulaa ja Liivik hyökkäsi toisena (vai peräti kolmantena?) pelaajana Väänäsen kimppuun. Eikös tuosta loppujen lopuksi tullut pahoinpitelysyytteet Ben-Amorille ja kolmelle IFK:n pelaajalle? Ruudullehan nuo kaikki pahoinpitelysyytteet olisivat kuuluneet.

Muistan kyllä Salmen typerän tempun. Tuohtuneen pelaajan täysin ponneton yritys onneksi. Samalla tavalla Filppula oli syytön kuin Peltonen kaikkeen tuohon perseilyyn, mutta onneksi tuossa ei ollut kukaan muu HIFK:n pelaaja yhtään hereillä mitä tapahtuu. Siinä missä Ben-Amor tapauksessa koko Jokerit-viisikko oli kyllä valmentajaa myöden hyvin hereillä.
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Ruudun kyykkääminen taklaustilanteessa on törkeä, raukkamainen ja hengenvaarallinen teko.
En ole lukenut kirjaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös