Jalkapallon MM-kisat 2018

  • 121 093
  • 621

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Lallana, Hart, Smalling ja Wilshere varmaan nimekkäimmät poissaolijat. On kyllä todella ohkainen tuo keskikenttä.
Lallana ja Hart ei yllätä yhtään, kumpikaan ei ansaitse paikkaa ns. vähää alusta. Smalling on hieman liian ailahteleva ja Wilshere pelasi liian heikon kauden, joten ymmärrettävä poisjättö, vaikka itse olisinkin ehkä miehen silti kisoissa nähnyt.
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Ootko tosissasi. Saksalla on heittää maalipuiden väliin tämän kauden paras maalivahti ter Stegen, ja sinä olet huolissasi Neuerin mukanaolosta. Jos kisoihin lähtee, niin koko kauden sivussa ollut Neuer istuu kyllä kiltisti penkillä.

No siis. Mä unohdin ter Stegenin kokonaan. Onhan se totta että ei tässä sittenkään mitään hätää ole. My bad
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Eli sullekko on tullut kahdessa erässä lippuja, vai käsitinkö nyt väärin? Ja joo, tuo lippujen palautus on kankeahko prosessi. Ite pitää tosiaan lähettää ja maksaa postikulut sekä tuon lisäksi kuten mainitsit, ei ole varmaa että meneekö ne kaupaksi.

Kaveri sai omansa missä on minullekin. Ja toinenkin kaveri sai lähetyksen.

Kyllä ne sieltä tulee ja eihän DHL niitä hukkaa ellei sitten lentokone satu putoamaan, omia koneitahan ne käyttää. Italiasta näyttivät tulevan, mutta se nyt on DHL:n oma juttu eikä sitä kannata ihmetellä.

Olisikin hassu tilanne, jos DHL:n kone tuhoutuisi missä olisi vaikka kymmeniä tuhansia lippuja.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
Voi olla, että ei löydy luottoa ja parempia on saatavilla samalle pelipaikalle, mutta ei niitä kyllä juurikaan tuosta julkaistusta ryhmästä löydy.
Stones on pelannut hyvän kauden Cityn riveissä, tosin Stoneskaan ole ollut Cityssä se ykkösvaihtoehto. Cahill, Maguire ja Jones eivät ole missään tapauksessa pelanneet tällä kaudella paremmin kuin Smalling.

Pidän itse asiassa aika suurena ihmeenä, että Smalling tippui ryhmästä pois, varsinkin kevätkausi oli Smallingilta pelistä toiseen todella vahvaa tekemistä.

Mielipide-eroja. Cahill on selvästi Southgaten luottoratsu. Ok, tippui hetkeksi pois kun ei päässyt pelaamaan Chelskissä, mutta palasi heti suunnitelmiin kun palasi pelaamaan. Stones nyt on selvä valinta peliäedistävistä puolustajista. Walker myös pelannut keskuspuolustajaa Englannin pelatessa kolmen alakerralla jne. Smallingille ei siis käyttöä.

Mutta siis joo, jokseenkin samaa mieltä, että yllättävä pudotus sinänsä. Tosin meikäläinen olisi valinnut koneeseen myös Lascellesin ja Shelveyn... teikäläinen Smallingin, heh.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Didi ilmoitti eilen Ranskan joukkueen kisoihin.

Maalivahdit: Hugo Lloris (31, Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (33, Marseille), Alphonse Areola (25, Paris Saint-Germain)

Puolustajat; Adil Rami (32, Marseille), Presnel Kimpembe (22, Paris Saint-Germain), Raphaël Varane (25, Real Madrid), Samuel Umtiti (24, Barcelona), Benjamin Pavard (22, VfB Stuttgart), Djibril Sidibé (25, Monaco), Benjamin Mendy (23, Manchester City), Lucas Hernández (22, Atlético Madrid)

Keskikentät: Blaise Matuidi (31, Juventus), N'Golo Kanté (27, Chelsea), Steven Nzonzi (29, Sevilla), Paul Pogba (25, Manchester United), Corentin Tolisso (23, Bayern Munich)

Hyökkääjät: Kylian Mbappé (19, Paris Saint-Germain), Antoine Griezmann (27, Atlético Madrid), Olivier Giroud (31, Chelsea), Thomas Lemar (22, Monaco), Nabil Fekir (24, Lyon), Ousmane Dembélé (21, Barcelona), Florian Thauvin (25, Marseille)

Varalla veska Benoît Costil, puolustajat Mathieu Debuchy, Lucas Digne, Mamadou Sakho ja Kurt Zouma, keskikentät Adren Rabiot ja Moussa Sissoko, sekä hyökkääjät Wissam Ben Yedder, Kingsley Coman, Alexandre Lacazette ja Anthony Martial.

Martialin jääminen ryhmän ulkopuolelle kaiketi isoimpia yllätyksiä. L'Équipen lukijat odottivat myös puolustukseen Débuchya ja Digneä.

Puolustuksessa huomio kiinnittyy kokemattomuuteen: Adil Rami on ainoa yli 25-vuotias! Toki Koscielny on sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta silti. Maaottelumäärissä Varane on kokenein (41), muilla yhteensä 74 maaottelua. Keski-ikä puolustuksessa on 24,4. No, ehkä Lloris paikkaa.

Keskikentällä ei ehkä suuria yllätyksiä, joskin odotin (kuten L'Équipen lukijatkin) Rabiotia suoraan joukkueeseen. Nzonzi on yllättävä nimi itselleni, joskaan en seuraa Sevillaa niin, että olisin nähnyt miehen pelaavan viime aikoina. Keskikenttä jokseenkin kokeneempi kuin puolustus, joskin vain yksi on ehtinyt miehen ikään. Keski-ikä 27.

Hyökkäyksestä tosiaan Martial ja Lacazette ulkona, sen sijaan Ranskan liigasta otettiin Fekir ja Thauvin. Haettiinko tässä pelaajia, jotka eivät heiluta venettä, koska uskovat ansaitsevansa isomman roolin? Hyökkäyksestäkin löytyy se yksi yli kolmekymppinen, muuten nuoruuden innolla mennään. No Griezmannkin on ehtinyt jo 27 vuoteen. Keski-ikä hyökkäyksessä 23,6.

Peluutus ja taktiset kuviot selvinnevät tulevissa harjoituspeleissä. 28.5. vastassa Irlanti, 1.6. Italia ja 9.6. USA.

Mitä itse kisoihin tulee, niin alkulohkosta mennään heittämällä jatkoon, minkä jälkeen todennäköisin tie maailmanmestaruuteen on Kroatia - Uruguay - Brasilia - Saksa. Tai sitten alkulohkossa tulee kolme tappiota ilman tehtyä maalia, sekin on aina täysin mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Vaikka Ranskan puolustus on nuori ja kokematon noin maajoukkueotteluiden määrän suhteen niin todennäköinen topparipari Umtiti-Varane kestää vertailun minkä tahansa maan kanssa. Umtiti oli Barcan TOP 3 -pelaajia tällä kaudella ja Varane on myös vakiinnuttanut paikkansa maailman topparieliitissä.

Muutenhan tosiaankin Les Bleusin joukkueessa ei sen suurempia yllätyksiä ole. Kova joukkue ja ehdottomasti viime EM-kisojen perusteella aivan niitä turnauksen kärkimaita ja mestarisuosikkeja. Nuori joukkue, kuten @KwutsNI ylempänä totesikin, mutta joukkueen runko on pitkälti sama kuin kaksi vuotta sitten kenties sillä ratkaisevalla erotuksella, että avainpelaajat ovat saaneet kaksi vuotta lisää kokemusta.

Nzonzi on kyllä erinomainen lisä tuohon Ranskan keskikenttään. Isokokoinen pelaaja, joka rikkoo, juoksee, repii ja raastaa keskikentällä. Samaa profiilia kuin Kante, mutta tuo silti hiukan erilaisen vaihtoehdon kentälle ja etenkin erikoistilanteissa vahva vääntäjä. Sevillan keskinkertaisen La Liga -kauden valopilkkuja ja etenkin esitys Manchester Unitedia vastaan oli pirun kova.

Kovia nimiä jäi myös tosiaankin varalle. Noista monikin olisi voinut olla mukana itse joukkueessa heikentämättä juuri joukkuetta. Varmasti nälkäinen joukkue, joka kliseisesti sanottuna pelaa varmasti joukkueena erittäin hyvin yhteen. Isot egot loistavat taas poissaolollaan ja kun miettii sitä Ranskan 4-2-3-1 -formaattia niin tuo hyökkäys tuottaa harmaita hiuksia monelle eri maalle.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Nzonzi on kyllä erinomainen lisä Ranskan keskikenttään. Isokokoinen pelaaja, joka rikkoo, juoksee, repii ja raastaa keskikentällä. Samaa profiilia kuin Kante, mutta tuo silti hiukan erilaisen vaihtoehdon kentälle ja etenkin erikoistilanteissa vahva vääntäjä. Sevillan keskinkertaisen La Liga -kauden valopilkkuja ja etenkin esitys Manchester Unitedia vastaan oli kenties kentän paras pelaaja.

Kyllä, mainio vahvistus Ranskalle. Tätä kaveria kannattaa seurata. Itse ihastuin siihen tänä vuonna Nzonzissa Sevillassa, että hänellä ei tuntunut olevan lainkaan kiire. Esim. ManU:a vastaan todella rauhallinen pelaaja. Johtoasemassa jäädytti yksin peliä hienosti. Näin ollen toisi Kanteen verrattuna vähän erilaista osaamista keskikentälle. Parivaljakkona Ranskan keskikentän pohjalla voisivat olla aika veemäinen duo vastustajalle.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Kyllä, mainio vahvistus Ranskalle. Tätä kaveria kannattaa seurata. Itse ihastuin siihen tänä vuonna Nzonzissa Sevillassa, että hänellä ei tuntunut olevan lainkaan kiire. Esim. ManU:a vastaan todella rauhallinen pelaaja. Johtoasemassa jäädytti yksin peliä hienosti. Näin ollen toisi Kanteen verrattuna vähän erilaista osaamista keskikentälle. Parivaljakkona Ranskan keskikentän pohjalla voisivat olla aika veemäinen duo vastustajalle.

Joo tuo Kante-Nzonzi olisi aika timanttinen ja juurikin veemäinen duo pelin viime hetkille rikkomaan sitä vastustajan peliä. Samaan aikaan on muuten varsin vaikea nähdä tätä duoa kentällä, koska jos Ranska pelaa tuolla 4-2-3-1 -formaatilla niin Pogba on pelannut siinä keskikentän pohjalla (jokseenkin vapaammassa roolissa toki) ja viime EM-kisojen aikaan siinä vierellä taisi pelata Blaise Matuidi, joka on hänkin vielä erinomainen pelaaja. Välillä Ranskan kokoonpano on ollut myös nimellisessä 4-4-2 -muodossa, jossa laidalla ovat pelanneet sitten esimerkiksi Mbappe ja Lemar ja hyökkääjinä Griezman ja Giroud eli käytännössä tuo sama 4-2-3-1. Muutama harjoitusottelu on ilmeisesti pelattu myös aika puhtaasti 4-3-3 -formaatilla, mutta tuo 4-2-3-1 on se todennäköisin formaatti, jolla Ranska lähtee kisoihin.

Tuohon puolustuslinjaan vielä vähän tarkemmin palatakseni niin siinä on Didillä kyllä mielenkiintoinen palapeli kasattavana. Varane-Umtiti lienee nyt itseoikeutetusti se aloittava topparipari, joiden osalta paikka on varsin sementoitu. Karsinnoissa Kurzawa sai eniten vastuuta vasemmalla laidalla, mutta miestä ei jostain syystä näy kisajoukkueessa (nyt en äkkiseltään muista, että onko Kurzawa loukkaantuneena). Benjamin Mendy pelasi muutaman karsintaottelun vasemmalla laidalla, mutta ehkä luonnollisin vaihtoehto tähän paikalle olisi Atletico Madridin Lucas Hernández, joka nappasi täksi kaudeksi avauskokoonpanopaikan Atletico Madridin puolustuksesta. Mendyn osalta kausi meni pipareiksi loukkaantumisen myötä myös, joten pelituntuma ei ole myöskään ehkä niin hyvä kuin Lucasilla. Oikealle laidalle vahvimmin itseään on pelannut Sidibé, joka aloitti kymmenestä karsintapelistä peräti yhdeksän.

Karsinnoissa Pogba oli aika itseoikeutetusti lähes aina avauksessa, mutta toisen avauksen paikan jakoivat muistaakseni Matuidi ja Kante varsin 50-50 -suhteella. Sinänsä vähän makukysymyksiä, että kumpi on avauksessa, taso ei tosiaankaan hirveästi laske suuntaan tai toiseen. Molemmat joukkueidensa eniten otteluita pelanneita keskikenttäpelaajia.

MM-kisahuuma alkaa jo hiukan nousemaan vaikka Valkoisilla on vielä tuo UCL-finaali jäljellä. Väkisinkin ne ajatukset karkailevat jo kesän karkeloihin. Vielä joutuu odottamaan viikonlopun yli maanantaihin, jolloin Espanja, yksi kovista luonnollisesti, julkaisee oman joukkueensa kisoihin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Sivuhuomautuksena tutkiessani tuota otteluohjelmaa sitä silmällä pitäen, kun olen avausviikonloppuna reissussa. Siellähän pelataan joka päivä keskellä päivää, vaikka kannattajien pitää olla tehtaalla ansaitakseen niitä lomia milloin sitten voi katsoa pelejä mihin aikaan tahansa.

Uskomaton yhtälö. Vedetään joo seuraavaksi 48 joukkueen kisat ja voidaan aloittaa jo vaikka klo 10 iso osa peleistä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
Sivuhuomautuksena tutkiessani tuota otteluohjelmaa sitä silmällä pitäen, kun olen avausviikonloppuna reissussa. Siellähän pelataan joka päivä keskellä päivää, vaikka kannattajien pitää olla tehtaalla ansaitakseen niitä lomia milloin sitten voi katsoa pelejä mihin aikaan tahansa.

Uskomaton yhtälö. Vedetään joo seuraavaksi 48 joukkueen kisat ja voidaan aloittaa jo vaikka klo 10 iso osa peleistä.

MM-kisoissa ei ole ikinä ennen pelattu päivällä?
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Hölmö kellonaika myös finaalille. Klo 18 ja suurimmassa osassa Eurooppaa klo 17, saarilla jo klo 16. Kuitenkin vuosikymmeniä jo finaali aina pelattu eurooppalaisittain illalla. 2002 kisoissa oli meille päivällä, kun pelasivat Japanissa illalla. Varmaan jokin venäläisten oma juttu. Kovin loogista se ei ole.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Hemmetin mielenkiintoiset kisat tulossa. Alkaa lomakin juuri sopivasti päivää ennen kisojen alkua, joten alkulohkoja tulee varmasti ainakin tapitettua ihan silmä kovana.

Itse pidän kovimpina ennakkosuosikkeina Ranskaa ja Brasiliaa. Ranskalla on ihan älyttömän laadukas joukkue kaikkien pelipaikkojen osalta ja Brasilia on vahvistunut voimakkaasti viime kisoista.

Sitten on siellä on Saksa joka aina pääsee pitkälle, mutta nyt on jotenkin sellainen kutina että välieriin tyssää tie. Argentiina on ihan liikaa Messin varassa. Espanja voi yllättää monet ja mennä jopa aina finaaliinkiin asti. Belgia on tietysti tosi kova myös. Englantia jotenkin symppaisin itse hirveästi vaikka menemään päätyyn asti, mutta eiköhän ne taas viimeistään puolivälierissä putoa.

Näissä kisoissa kun aina tuppaa myös löytymään jotain yllättäjiä jotka männävuosina ovat päässeet jopa mitalipeleihin saakka, niin jännä nähdä ketä tulee tänä vuonna. Ennakkoon vaikea lähteä veikkaamaan.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Kuitenkin vuosikymmeniä jo finaali aina pelattu eurooppalaisittain illalla. 2002 kisoissa oli meille päivällä, kun pelasivat Japanissa illalla. Varmaan jokin venäläisten oma juttu. Kovin loogista se ei ole.

Jaa vuoden 1998 finaali ainakin oli päiväpeli ja en nyt sataprosenttisesti muista mutta 2006 taisi olla kyllä iltapeli. Iltafinaali Euroopassa pelatuissa kisoissa on harvinainen juttu, ainoastaan 2006 on pelattu illalla.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Jaa vuoden 1998 finaali ainakin oli päiväpeli ja en nyt sataprosenttisesti muista mutta 2006 taisi olla kyllä iltapeli. Iltafinaali Euroopassa pelatuissa kisoissa on harvinainen juttu, ainoastaan 2006 on pelattu illalla.

Ei nyt ihan noinkaan.

Vuoden 1998 finaali alkoi Suomen aikaa klo 22.00 eli paikallista aikaa 21.00.

Vuoden 1974 kisojen jälkeen Euroopassa pelatut finaalit ovat olleet aina iltamatseja ja myös Etelä-Afrikan kisojen finaali, jossa käytännössä sama aikavyöhyke.

1982 Espanjassa klo 20.00, 1990 Italiassa 20.00, 1998 Ranskassa 21.00, 2006 Saksassa 20.00. Vuoden 2010 finaali E-Afrikasta siis myös illalla 20.30.
Meksikon ja USA:n kisoissa finaali pelattiin paikallista aikaa siinä klo 12 jälkeen, jotta näkyi Euroopassa klo 20.00 jälkeen. Brasilian finaali neljä vuotta sitten klo 16.00 paikallista aikaa, eli Euroopassa klo 21.00.

Vaikka ovatkin sitten UEFA:n kisoja niin EM-turnauksissa finaalit pelattu vuoden 1972 jälkeen aina illalla lukuunottamatta vuotta '88, jolloin pelasivat iltapäivällä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
MM-kisoissa ei ole ikinä ennen pelattu päivällä?

Tuossahan noita aikoja tuli ja ehkä aika kultaa muistot, mutta uskoakseni olen usein ollut jossain muualla kuin unettavassa palaverissa silloin kun palloa putoaa nurmikkoon.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Radja Nainggolan putosi Belgian joukkueesta kokonaan pois. Tämä oli kyllä melkoinen yllätys, kun ajattelee miten hyvin kaveri pelasi menneen kauden Serie A:ssa sekä Mestareiden liigassa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Radja Nainggolan putosi Belgian joukkueesta kokonaan pois. Tämä oli kyllä melkoinen yllätys, kun ajattelee miten hyvin kaveri pelasi menneen kauden Serie A:ssa sekä Mestareiden liigassa.

Oho. Aikamoinen pudotus. Belgialla löytyy kyllä materiaalia, mutta arvokisoissa on jäänyt potentiaali lunastamatta. En olisi missään nimessä jättänyt Radjaa pois.
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Radja Nainggolan putosi Belgian joukkueesta kokonaan pois. Tämä oli kyllä melkoinen yllätys, kun ajattelee miten hyvin kaveri pelasi menneen kauden Serie A:ssa sekä Mestareiden liigassa.
Ja sanoikin sitten samantien lopettavansa maajoukkueuran tämän takia. Valmentaja sanoi että ei ole samaa roolia tarjolla mitä Romassa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Aina yhtä kiinnostava Kroatia julkaisi joukkueensa tuleviin MM-kisoihin:

MV

Danijel Subasic
Lovre Kalinic
Dominik Livakovic

Puolustuslinja:

Vedran Corluka
Domagoj Vida
Ivan Strinic
Dejan Lovren
Sime Vrsaljko
Josip Pivaric
Tin Jedvaj
Matej Mitrovic
Duje Caleta-Car

Keskikenttä

Luka Modric
Ivan Rakitic
Mateo Kovacic
Milan Badelj
Marcelo Brozovic
Filip Bradavic

Hyökkäys

Mario Mandzukic
Ivan Perisic
Nikola Kalinic
Andrej Kramaric
Marko Pjaca
Ante Rebic

Kroatia on tulevissa kisoissa oma suosikkini, kun Italia pupelsi itsensä ulos.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Oman suosikkini Uruguayn alustava kokoonpano kisoihin:

MAALIVAHDIT: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Vasco da Gama), Martin Campana (Independiente).

PUOLUSTAJAT: Diego Godin (Atletico Madrid), Sebastian Coates (Sporting Lisbon), Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), Maximiliano Pereira (Porto), Gaston Silva (Independiente), Martin Caceres (Lazio), Guillermo Varela (Penarol).

KESKIKENTTÄ: Nahitan Nandez (Boca Juniors), Lucas Torreira (Sampdoria), Matias Vecino (Inter Milan), Federico Valverde (Real Madrid), Rodrigo Bentancur (Juventus), Carlos Sanchez (Monterrey), Giorgian De Arrascaeta (Cruzeiro), Diego Laxalt (Genoa), Cristian Rodriguez (Penarol), Jonathan Urretaviscaya (Monterrey), Nicolas Lodeiro (Seattle Sounders), Gaston Ramirez (Sampdoria).

HYÖKKÄÄJÄT: Cristhian Stuani (Girona), Maximiliano Gomez (Celta Vigo), Edinson Cavani(Paris St-Germain), Luis Suarez(Barcelona).
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Belgialla löytyy kyllä materiaalia, mutta arvokisoissa on jäänyt potentiaali lunastamatta. En olisi missään nimessä jättänyt Radjaa pois.

Kuinkas monet kisat Belgia nyt onkaan ollut se mustista mustin kaakki ja mitään ei ole tapahtunut.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
Oho. Aikamoinen pudotus. Belgialla löytyy kyllä materiaalia, mutta arvokisoissa on jäänyt potentiaali lunastamatta. En olisi missään nimessä jättänyt Radjaa pois.

Kuusi minuuttia pelasi karsinnoissa. Että ehkä ei niin yllättävä tiputus kuitenkaan. Nimekäs? Kyllä.
 

Fordél

Jäsen
Monet. Puolivälieriin 2014 MM-kisoissa ja 2016 EM-kisoissa, that's it. Eli pelaajamateriaaliin nähden, silkkaa tuhnuilua.

No ei nuo nyt ihan tuhnuilua ole olleet vaikka toki hätäsimmät ovat voineet odottaa Belgialta paljon enemmän. Karsinnoissa ja turnausten alkulohkossa ollut paikoin kovaakin menoa, mutta sitten pudotuspeleistä on tullut noutaja. Tosin MM2014 niukalla 1-0 tappiolla finaaliin edenneeltä Argentiinalta. Ei siis kovin tuhnua menoa jos ei ylisuorittamistakaan.

Esimerkiksi Espanjalla oli pitkään laadukas jengi, mutta isoimmat onnistumiset antoivat odottaa, kunnes sitten pamahti ja oikein kunnolla. Menestyminen ei ole siis helppoa, vaikka olisi paperilla kovakin nippu. Belgian kohdalla voi jo miettiä pelkästään sitä, kuinka yhtenäinen tämä nippu on ollut, kuinka hyvin se on valmennettu maajoukkuetasolla ja onko löydetty sitä belgialaista tapaa pelata? Kaikki kunnia Wilmotsille, mutta ehkä laadukkaammalta valmennuksella olisi jo yksi mitali kaulassa viime vuosilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös