Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 092 013
  • 7 337

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia

Philipp Lahm yrittää myydä käärmeöljyä eurooppalaista superliigaa. Ehkä paskin kirjoitus mitä olen pitkään aikaan lukenut. Ex-futarille tuon voisi sinänsä antaa anteeksi, mutta tekelettä on ollut vääntämässä joku toimittajakin, joten sympatiaa ei heru. Puhumattakaan siitä, kuinka huono ajatus eliitin superliigasta on jo sinänsä.

Bayernin puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge on muistaakseni kanssa ollut kovasti ajamassa tätä superliigaa. Täytyy vain toivoa, että hanke kaatuu ja UCL jatkaa entisellään.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Tuli vastaan tämä kuva, olihan tuo Milanin joukkue aikanaan aikamoinen.
 

Liitteet

  • 38BC4B60-250D-4D65-BBC9-F8A12D140F45.jpeg
    38BC4B60-250D-4D65-BBC9-F8A12D140F45.jpeg
    139,6 KB · kertaa luettu: 295

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Zlatan voi olla ”hiukan” kusessa.
”Ibrahimovic's Stockholm-based company Unknown AB owns 10 per cent of the shares of Bethard, a gambling site with offices in Malta.


That's according to Aftonbladet , while the Swedish Football Association has been aware of the potential problem brewing for three years.

The report claims this is why Ibrahimovic was left out of Sweden's squad for the 2018 World Cup, when a return to the national side was mooted, despite having retired from international duty two years earlier.
Now it's claimed that FIFA and UEFA are finally preparing to intervene and make an example of the ex-Manchester United striker.”

Edit: Linkkinä mielummin Afronbladetin englanninkielinen uutinen. Zlatan could face suspension after breaching FIFA rules
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München


Hansi Flick on ilmoittanut Bayernin seurajohdolle sekä tänään pelaajistolle haluavansa purkaa sopimuksensa Bayernin kanssa kesällä. Ottaa hieman päähän, että kun kerrankin Bayern löysi itsellensä jälleen loistavan koutsin, niin sitä iloa ei kestä kuin kaksi kautta. Onnea Flickille joka tapauksessa tuleviin haasteisiin, jotka hyvin suurella todennäköisyydellä odottavat Saksan maajoukkueen parissa, kun Jogi Löwin aikakausi tulee päätökseen kesän EM-kisojen jälkeen.

Edit. RB Leipzigin Julian Nagelsmann ja Liverpoolin Jürgen Klopp pyörineet jollain tasolla spekulaatioissa mukana, tai ainakin Bayernilla on ollut kiinnostusta kumpaakin kohtaan mediatietojen mukaan. Toki molemmilla on vielä pari kautta sopimusta jäljellä seurojensa kanssa ja ainakin Nagelsmann vahvisti tällä viikolla, että ei ole käynyt Bayernin kanssa mitään keskusteluja vielä ja katseet ovat tiukasti siinä, että valmentaa sopimuksensa loppuun (kesä 2023) asti Leipzigissa. Jos (ja kun) Flick tosiaan kesällä lähtee, niin eiköhän huhumyllyt ala tässä seuraavien kuukausien aikana pyörimään sitten toden teolla, kuka on paikkaaja.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Bayernin hankinnat ovat olleet sellasia, että hankala kuvitella, että uusi valmentaja ei olisi saksalainen.

Flick maajoukkueessa ja Saksan parhaiden pelaajien pelaaminen Bayernissa ainakin antaa minulle sellaisen vaikutelman, että Saksassa on aika kova tahtotila palata taas maailman kovimmaksi jalkapallomaaksi.

Itse pidän Nagelsmannia aika selkeänä suosikkina mutta nyt kun Poolin kausi on mennyt alavireisesti ja Steven Gerrard on nostanut profiiliaan, niin ei kai Kloppin siirtokaan ihan mahdoton ole.
 

redpecka

Jäsen
Vaikeina aikoina ihmiset tarvii "edes jalkapalloa", jotta jaksaa.

Joku 10v. sitten Espanja kärvisteli kovassa talouskurimuksessa ja LaLiga-kauden kynnyksellä pelaajat uhkas mennä lakkoon jos eivät saa palkkojaan. Seurat ihan konkassa. Otsikkotasolla vilkuilin uutisia ja siis saivat sitten loppujen lopuksi jotenkin aloitettua kauden.

"Kun meillä on vaikeeta niin älkää viekö futistakin, senkin ilkeät ja ahneet rahaseurajättiläiset!"

Kansalla ei ole leipää, mutta ollaan futarien puolella jotta ne saisi miljoonansa jotta voi kahvilassa tsiigailla pelejä. Vaikka jäkiksestä ei pitäisi puhua samassa viestissä futiksen kanssa niin aika kiltisti hokijäbät suostui koronakauden aikana palkanalennuksiin sun muihin - ei nähty lakkoja eikä sitä myöten fanien raivoa ahneita lätkäseuroja vastaan, jotka ei halua maksaa sovittua palkkaa meidän idoleille.

Ihmeellisiä nämä futisfanit. Ja jos joku idolinsa rikkoo lakia ja kiertää vaikka veroja niin kaikki tukee sitä. "Olemme kaikki veronkiertäjiä (jos osattais tai olis rahaa)!"

Sitten joku helevetin supermassiliiga...
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Onpas hienoa, että Ranskan liigassakin on pitkästä aikaa (Monaco toki voitti 2017, mutta silti) jännittävät asetelmat viimeisille kierroksille. Sarjan neljä parasta ovat kuuden pisteen sisällä ja kolme parasta vain kahden. Ligue 1:lle tekisi kyllä hyvää, jos Lille onnistuisi mestaruuden voittamaan.
 

Barney

Jäsen



Tuollainen video tuli netissä vastaan ja jostain syystä en ollut tätä kyseistä "sarjaa" eksynyt aiemmin katsomaan, vaikka melko suosittu se näyttää olevankin. Pakko todeta, että ihan osuvaa satiiria ja jakson ehdoton lempikohta oli itselleni tuo Messin "I just want to be a team player... on a team entirely built around me". Meni kuitenkin tuon jakson perusteella ehdottomasti jatkoon ja pitää myös myöhemmin katsoa nuo aiemmat "tuotantokaudet".
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Höpönlöpön menkää töihin
Tämä (kuten edellinenkin tähän ketjuun kirjoitettu) viesti on kirjoitettu töissä työpaikalla työajalla. Eli voisin sanoa saavani palkkaa siitä kun kirjoitan totuuksia jalkapallosta suomalaiselle jääkiekkoaiheiselle internet-sivustolle.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Jos vielä itse otan vielä kantaa tuohon Nagelsmannin siirtono Bayernin peräsimeen, niin aika tyytyäväinen voi tuohon siirtoon olla. Toki voin sen verran myöntää, että oma kärkikandidaattini, ohi Nagelsmannin olisi ollut Jürgen Klopp, mutta häntä ei vain nyt ollut realistista saada tällä erää. Nagelsmann oli toki erittäin hyvänä kakkosvaihtoehtona itselläni ja kyllähän tuohon siirtoon voi olla enemmän, kuin tyytyväinen. Nagelsmann on jo nuoresta iästään huolimatta osoittanut olevan rautainen ammattivalmentaja, jolla löytyy myös jo meriittejä, niin Hoffenheimin, kuin Leipzigin organisaatiostakin.

Toki näen Nagelsmanninkin pestissä jonkin verran kysymysmerkkejäkin ilmassa. Vaikka puhutaan yhdestä maailman kovimmasta "valmentajalupauksesta", niin on kuitenkin valmentanut vasta viisi(?) vuotta ammaattilais- ja pääsarjatasolla. Aloitti kellarikerroksenjengistä eli Hoffenheimista, siitä keskikokoisen Leipzign peräsimeen ja nyt pitääkin ottaa haltuun maailman yksi suurimmista eli Bayern München. Paineet ovat nyt täysin eri luokkaa ja samoin myös odotusarvot. Odotusarvo on nimittäin se, että Bayern taistelee ensi kaudellakin triplasta ja Nagelsmann ei tule saamaan mitään anteeksi, ei faneilta eikä varmastikaan Bayernin johtkunnalta, jos esim. Chämppäreissä kohtalona on ennenaikainen poistuminen. Tulosta odotetaan päivästä UNO alkaen.

En epäile etteikö Nagelsmann olisi erittäin nöyrä ja kunnioitettu kaveri pelaajien keskuudessa, mutta Bayerninssa on kuitenkin muutamia pelaajia jotka ovat samanikäisiä tai jopa vanhempia, kuin Nagelsmann, kuten kapteeni Neuer. Miten Nagelsmann saa ja pystyy pitämään joukkueen näpeissään tiukalla hetkellä? Jos tilanne olisi esim. tällainen PSG-sarjan 2.osaottelun kaltainen tilanne ja puoliajalla pitäisi ottaa joukkue haltuun, johtaa karismalla ja saada joukkue kuuntelemaan ja revittyä kaikista kaikki irti, niin miten joukkue reflektoisi? Toki taisi olla jo Neuer ja muutama muukin kokeneempi pelaaja, jotka ilmaisivat täyden luottamuksensa ja kunnioituksen Nagelsmanniin, mikä kertoo aika paljon Nagelsmannista, enkä mihinkään "pojitteluun" yms. usko, mutta kunhan tässä pyörittelen mahdollisia uhkakuvia ja tummia pilviä, koska niitäkin joka siirtoon, myös tähän liittyy. Olisin ehkä nähnyt tässä kohtaa Kloppin mielummin Bayernin peräsimessä ja antanut Nagelsmannin vielä kypsyä ja marinoitua n. 4-5 vuotta.

Pieniä kysymyksiä herättää myös Nagelsmannin formaatti. Nagelsmannillehan mieluinen systeemi on kolmen takalinja ja muoto 3-1-4-2. Bayernissa on pelattu iät ja ajat neljän takalinjalla ja onkin mielenkiintoista nähdä millä formulla Nagelsmann lähtee ajamaan eteenpäin. Toki tulee varmasti tuota muotoa ja pelaajarotaatiota harrastamaan Flickiä enemmän ja varmasti siellä tullaan pelaamaan, niin kolmen, kuin neljänkin takalinjalla, mutta mikä tulee olemaan se Nagelsmannin "go to" muoto millä lähdetään. Ammattilaispelaajat tulevat varmasti kaikkeen sopeutumaan, eikä se peli tule formaatista jäämään kiinni, mutta lähinnä mielenkiinnosta pohdin, että mihin suuntaan Nagelsmann tulee kallistumaan. Tätäkin pohtiessa, niin ehkä Klopp (4-3-3) olisi ollut enemmän Bayernin näköinen kaveri.

Toki luottamusta herättää se, että Nagelsmann tunnetaa kovana taktiikkavelhona, nuorten pelaajien kehittäjänä, tilanteen mukaan muokautujana ja tinkimättömänä työntekijänä sekä vaatimustason asettajana. Nagelsmann tulee varmasti ajamaan paljon nuoria pelaajia sisään ja osaa heitä loistavalla tavalla kehittää. Taktiitkoita löytyy, on pelin valmentaja ja pystyy, niin formaatin, kuin pelitilanteenkin mukaan muovautumaan tilanteen vaatimalle tasolle. Tulee myös varmasti asettamaan kovan vaatimustason, niin itselleen, kuin muullekin joukkueelle.

Jos aikanaan Guardiola kävi vielä pelipäivää edeltävän yön pikkutunneilla taktiikoita läpi ja sitä miten valmistautua peliin ja, kun taas Ancelotti joi viiniä ja nautiskeli pihviateriaa fiinissä ravintolassa kokeneemman kaartin kanssa, niin pomminvarmasti Nagelsmann kallistuu Pepin lähestymistapaan eli kovaan ja tinkimättömään työntekoon. Vaatimustason ja työntekeminen tulevat olemaan keskiössä. Voi jopa olla, että Nagelsmannin itse itselleen asettaman paineet ja odotukset ovat kovemmat mitä ne ovat faneilla ja sekin herättää luottamusta, että standardit on asetettu korkealle.

Kuten joku tuolla siirtoketjussa mainitiskin, niin pelaajista maksetaan tänä päivänä maltaita, mutta hyvästä valmennuksesta sitä vasta kannattaakin maksaa. Hieman tuli negatiivissävytteinen ja kysymysmerkkien täyteinen viesti, mutta pitää korostaa, että olen todella tyytyväinen Nagelsmannin palkkaukseen ja tarkoitus olikin nostaa vähän esille niitä mahdollisia kysymyksiä, mitä tähän pestiin voisi liittyä, kun joka mediatkin tuntuvat rummuttavan pelkkää posiposipusia. Ehdottomasti näen enemmän positiivisuutta ja luottamusta herättäviä merkkejä tässä Nagelsmannin siirrossa, kuin kysymysmerkkejä. Erittäin hyvä paikko Flickille.

Nagelsmann Bayernin peräsimessä ja Flick mahdollisesti Saksan maajoukkueen peräsimessä...ei varmastikaan mene kovin kauaa ennen kuin Saksa on taas maailman hallitseva futismahti.

Edit. typot
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös