JA-Seniorit 2015

  • 20 439
  • 97

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Alaikäinen täällä vaan tiedustelee paria asiaa:

1) Onko tuo ikäraja tähän senioritouhuun edelleen vähintään 35 vuotta? Voiko siitä joustaa alaspäin muutaman vuoden?

2) Miten merkittävä rooli alkoholilla on noissa miitingeissä? Tiedustelen tätä periaatteessa absolutistina.

3) Mihin kellonlyömään olette yleensä kokoontuneet yhteen? Ymmärtääkseni kyseessä on joku keskustan baari, joten olettaisin kyseisen tapahtuman ajoittuvan viikonloppuun?
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Mitäköhän tässä nyt sanoisi, aika sanaton on olotila... Vastahan sitä Chelsea Pubin etkoilla sovittiin, että ensi kesänä pelataan golfia ja nyt ei miestä enää ole.

fiftyeight tuli henk. koht. tutuksi Seniori-möötessä kolme tammikuuta takaperin ja sieltä lähdettiin herättämään henkiin 58:n aikanaan aloittamaa JA Golfia. Paljon tuli tässä viime vuosien aikana äijän kanssa viestiteltyä ja noissa tapaamisissa maailmaa parannettiin oikein urakalla. 58 jaksoi aina olla positiivinen ja toiset huomioon ottava herrasmies ja voin rehellisesti sanoa, että jään kaveria kaipaamaan.

Leon => kiitos jo etukäteen JA Seniori-möötten jatkosta, nostetaan siellä maljat 58:lle.

Meikäläinen lupaa jatkaa tuon JA Golfin järjestämistä ja tällä puheella ensi syyskuun ekana viikonloppuna pelataan "fiftyeight memorial"...

Hyvä fiftyeight, kepeät mullat sulle missä ikinä oletkin! Naamallasi taitaa joka tapauksessa olla se ilkikurinen virne ja pilke edelleen siellä silmäkulmassa.

edit: niin ja luonnollisesti syvimmät osanottoni perheelle ja läheisille
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Alaikäinen täällä vaan tiedustelee paria asiaa...
Nyt ei taida olla ihan paras hetki tiedustella ko. asioita, alwahla. Löytänet kaipaamiasi tietoja aiempien vuosien JA-seniorit -ketjuista.

En valitettavasti ehtinyt tutustua henkilökohtaisesti viiskasiin, vaikka monen vuoden ajan oli aikomus osallistua senioritapaamiseen. Enpä sitten ehtinyt ajoissa. Joitakin yksityisviestejä vaihdeltiin 58:n kanssa ja noin yleisesti ottaen, palstakirjoitusten perusteella, herrasta muodostui kyllä erittäin positiivinen kuva.

Kyllä sydäntä kylmäsi, kun näin jonkun muun kuin fiftyeightin avanneen tämän ketjun. Rauhalliset levot, 58, ja osanotto miehen läheisille ja tuttaville.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulla oli kunnia tavata 58 henkilökohtaisesti ja hänestä jäi erittäin hieno mielikuva. Älykäs, hyväkäytöksinen, huumorintajuinen... kaiken kaikkiaan hieno ihminen. Säännöllisen epäsäännöllisesti vaihdettiin yksityisviestejä ja joka ikisessä viestissä hän muisti muistuttaa, että tulethan taas Seniori-kokoontumiseen. Kerran pääsin käymään ja mukavaa oli, eikä vähiten Viiskasin ansiosta.

Toivon omaisille ja läheisille voimia surutyössään. Ja hienoa Leon, että 58:n henki ja muisto jää Jatkoajan hengessä elämään sinun avustuksellasi ainakin kerran vuodessa.

Viiskasi päätyi tähdeksi taivaalle liian varhain. Tähdeksi seuraan, jossa on varmasti hyvä jengi koolla.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt ei taida olla ihan paras hetki tiedustella ko. asioita, alwahla. Löytänet kaipaamiasi tietoja aiempien vuosien JA-seniorit -ketjuista.
En vieläkään saa unta, viiskasi tulee niin monessa hyvässä asiassa mieleen, itse asiassa en ole koskaan osannut ajatella, että tuohan oli Hifk ja joskus keskenään tapeltiin ;)

Minä lainasin tuon siksi, että kiitos Cemetay Gates, tuntuu oikein hyvältä että on sinunlaisia perinteitä ja muistoa kunnioittavia. Hieno mies.

Silti minä haluan vastata alwahlalle. 58 päätti, että ikäraja on henkinen. Samalla 58 on päättänyt, että jokainen on tervetullut, juoda ei tarvitse ja aina meillä on ollut mukana sellaisia, jotka eivät halua alkoholia juoda. Sitten ei juoda, yhtä tervetulleita kaikki ovat aina.

Kokoontuminen ja ajankohta on Leonin käsissä, 58 toivomuksen mukaisesti.

bozik
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen itse mukana seuraavassa tapaamisessa, jos vaan suinkin pääsen. Ihan jo pelkästään mainion fiftyeightin kunnioittamiseksi ja aivan takuulla nostan maljan jos toisenkin paikallaolijoiden kanssa miehen muistolle.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
En vieläkään saa unta, viiskasi tulee niin monessa hyvässä asiassa mieleen, itse asiassa en ole koskaan osannut ajatella, että tuohan oli Hifk ja joskus keskenään tapeltiin ;)

Veli bozik, sikäli kun taivas on olemassa, siellä ei todellakaan ole HIFK:ta eikä Jokereita. Alakerrassa ne saattavat hyvinkin olla. Molemmilla joukkue, joka on "ehdoton mestarisuosikki".

Jaan yhden muiston 58:sta, oisko vuodelta 2004: Asuin silloin Espoon Bembölessä, 58 Järvenperässä suhteellisen lähellä. Oli kesä ja vaihdeltiin tekstareita aiheesta "vois lähteä ottamaan pari Koffia" ja siinä sitten mietittiin, että ei me nyt kuitenkaan ihan kauhean lähekkäin asuta. 58 heitti, että jos hän tarjoaa menokyydin, pistänkö minä paluukyydin, mennään Viherlaakson kämäiseen pubiin? Sanoin että joo ja jäin odottelemaan jatkosuunnitelmia, lähinnä aikatauluja. Noin 20 minsan päästä tuli tekstari: "taksi odottaa teidän pihassa". Olin just tullut bastusta. Eipä muuta kuin kyytiin ja pubiin. Sain vielä pummattua rouvalta meille paluukyydin, siis hän jopa lupasi tulla hakemaan ja ajaa sitten Järvenperän kautta. Oli kesä, oli helle ja oli tosi nasta ilta! Saattaa olla että vaihdettiin muutama sananen HIFK:sta....RIP veliseni 58.

edit: vuosiluku oli 2005, samana iltana tuli Live8 -konsertti
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Upeaa kuunnella näitä tarinoita. JHagin viimeisimpänä. Hyviä arkisia, mutta juuri siksi viihdyttäviä stooreja.

Jos joku omistaa stetsonin, niin sellainen ehdottomasti miitinkiin mukaan. Varataan sille oma tuoli. Tai joku muu konkreettinen 58:an läheisesti liittyvä juttu.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
58:n maljaksi ehdotan grappaa!
 

Rööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mies elää, miten miehen on elettävä - tappiin asti.

Olen helvetin surullinen ja pettynyt - myös itseeni.

Lepää rauhassa Kamu, kuorsaamatta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
58 on aina keskuudessamme ja tuo henkistä voimaa meille kaikille. Karmea uutinen, yksi todellinen kulmakivi on pois .Hengästyttää.ja voin lähes pahoin tästä tiedosta. Rispekt.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Vetää hiljaiseksi - kaksi vuotta meikäläistä nuorempi 58 ehti sitten lähteä ensin.
Uutisen kuultuani mieleeni ryöpsähti vahvana muistot eräästä helteisestä kesäillasta, kun istuimme fiftyeightin, JHagin, Seniorin ja Johanneksen kanssa Stadissa Tervasaaren ravintelin terdellä. Siinä tuli verbaalisesti paranneltua maailmaa oikein urakalla - ilta oli sen verran hulvaton, että sen muistaa tajuttomasta hönötilasta huolimatta. Kai.

Osanottoni omaisille.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kyllä sieppaa, kun huomasin uutisen. Kertakaikkisen hieno miekkonen ja sääli, kun en taas pariin miittiin ole päässyt näiden mustalaishommien takia. Viiskasin ansiosta osallistuin ensimmäisen kerran ikinä mihinkään netin kokoontumisajoihin ja hänen ansiostaan ja muiden hienojen kalkkisten myötävaikutuksella kokemuksesta tuli niin upea, että päätin osallistua aina, kun se on mahdollista.

osanottoni omaisille ja läheisille, haikea on olo.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tuo koskettaa. Useammat kerrat on tullut istuttua iltaa Hadankassa ja vähän muuallakin. Viime talvena tuli käytyä bissellä 58:n viimeisimmässä lähibaarissa, mikä sitten harmillisesti jäikin viimeiseksi kohtaamiseksi, kun tuo seniotapaaminenkin jäi välistä.

58:n erityiset ansiot tämän palstan näkökulmasta liittyvät juuri näihin lukuisiin sosiaalisiin tapahtumiin, joita hän sai polkaistuksi pystyyn. Hienoa digitaalisen sosiaalisuuden ja vanhan liiton meiningin yhdistämistä.

Kävin muuten joskus kymmenisen vuotta sitten myös opastamassa äijää jossain tietotekniikkaan liittyvässä ongelmassa. Kovasti tuo teki muistiinpanoja ja tämän jälkeen aina hänen viestejään lukiessa tuli mieleen, miten ne nakkisormet tasaisen varmasti mutta hitaasti nakuttelevat näitä viestejä ja teknisen ongelman sattuessa laitetaan lukulasit päähän, kaivetaan ruutuvihko esiin, kostutetaan etusormea ja aletaan muistiinpanoista etsiä ratkaisua. Lämmin ajatus.

Lepää rauhassa.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Veli bozik, sikäli kun taivas on olemassa, siellä ei todellakaan ole HIFK:ta eikä Jokereita. Alakerrassa ne saattavat hyvinkin olla. Molemmilla joukkue, joka on "ehdoton mestarisuosikki".
Aamen. Ja lopputeksti siksi, ettei tule penaltya.

Eilen oli tunteet liian pinnassa kirjoittaa mitään. Sana "tapeltiin" ei ehkä ihan vastaa tarkoitusta. Kuten Veli JHag kirjoitteli, taivaassa ei toistaiseksi ole joukkueita. Sitten kun liityn viiskasin seuraan niin me perustamme ne.

Niin paljon muistoja että huh huh. Eka tapaaminen (en edes muista missä) liittyi juuri siihen, että halusin käydä katsomassa millainen heppu siellä naapurin osiossa minulle kuittailee. Oma mielikuva meni aika pahasti vikaan.

Se oikea viiskasihan oli todellinen symppis, ymmärtäjä. Stetsoni, hymy ja amerikan auto, en tuota vieläkään osaa paremmin kuvailla.
 

lihaani

Jäsen
En koskaan ollut tilaisuudessa häntä kohtaamaan, mutta kirjoittajana hän oli hauska ja hyvin aktiivisen oloinen.

Kyllähän tämä pysäytti. Paljon jaksamista omaisille ja ystäville!
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Samaisella reissulla Uleåborgirin ja parin muun palstaveljen kanssa näin fiftyeightin laivalla reilu kuukausi sitten. Harvoin, jos koskaan, olen nähnyt niin perusteellista ja sydämellistä tervehdystä, kuin mitä palstaveli Uleåborgir tuolloin laivalla antoi fiftyeightille. Tervehdyksen kesto oli arviolta kolme minuuttia. Tuo lämminhenkinen kohtaaminen jää viimeiseksi muistikuvakseni fiftyeightistä.
Kun tuli puheeksi, niin muistelenpa minäkin viiskasia parilla sanalla tuolta laivareissulta, kun samalle purkille olimme yksissä lähteneet.

Olin kohtuullisessa ohranjyvässä kuten 58, juttelimme paljon, porukassa ja kahdestaankin. Tarjosimme vuorotellen muutamat, tunnelma oli lämmin, rakastava ja jotenkin merkillisellä tavalla erityisen läheinen. Kaipa siinä oli kaikkea sitä, jota ihmiset ovat kukin tahoillaan kertoneet 58:n kanssa kokeneensa.

Ei tuolla laivalla mistään jäähyväistunnelmista ollut kyse, mutta jotain ehkä oli ilmassa. Olin hiukan soossissa eikä asia jäänyt niin painavasti tajuntaan, mutta eilen illalla viiskasia muistellessani muuan hetki palasi leimahduksena mieleeni.

Puhuimme senioritapaamisten kaikista hyvistä kokemuksista. Fiftyeight kertoi monista ihmisistä matkan varrelta, pelkkää hyvää tietysti. Lisäten myös, että jokainen on ollut hänelle tärkeä ja ainutlaatuinen noissa tapaamisissa, ja että hienon perinteen pitää myös jatkua. Siinä 58 sitten kertoi, millä tavalla ja kenen myötävaikutuksella hän on jo varmistanut että kapula siirtyy eteenpäin siinä vaiheessa, jos hän ei enää voi olla mukana. Enpä osannut aavistaa, että tuo tilanne olisi jo kohta käsillä.

Veti syvästi mietteliääksi, kun tuo hetki takautui mieleen laivareissulla marinoituneista aivopoimuista. Vetää kyllä vieläkin.

Minulle jäi todella lämmin muisto 58:sta. Tunsin hänet yksityisviestien ohella henkilökohtaisesti vasta viime vuoden senioritapaamisesta alkaen. Moni täällä tunsi hänet paljon paremmin ja pidemmältä ajalta. Jo tässä lyhyessä ajassa fiftyeight teki minuun suuren vaikutuksen palstaveljenä ja lähimmäisenä. Ja senioritapaamisissa koin ensi hetkestä alkaen olevani tervetullut. Tästä kuuluu toki kiitos muillekin, mutta ennen muuta 58:lle ja hänen luomalleen hienolle ilmapiirille.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tammikuussa arvoin pitkään, siirränkö erästä toista menoa jotta pääsisin ensimmäistä kertaa seniorimiittiin. En siirtänyt, enkä siis päässyt. Nyt kaduttaa. Sen kuvan perusteella, minkä fiftyeightistä hänen kirjoitustensa perusteella sain ja mitä te muut hänestä kerrotte, uskoisin hänen nyt virnistävän ja toteavan minulle, että olipa Designer huono päätös.

Lupaan nähdä paljon vaivaa sen eteen, että tulen paikalle vuonna 2015 ja nostan muiden kanssa maljan fiftyeightin muistolle.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tilanteen surullisuudesta ja haikeudesta huolimatta näitä viestejä tässä ketjussa on mieltä lämmittävää lukea. Itsekin olen täällä päässä surullisuuden partaalla, vaikka en koskaan ole mitään kontaktia 58:iin pitänytkään. Kirjoittajana kyseessä oli persoona, jonka viestit erottuivat poikkeuksetta massasta. Tuntuu jotenkin hankalalta sisäistää, että jatkoaikalainen on poissa, koska en ole riittävästi sisäistänyt sitä, että jokaisen nimimerkin takana on oikeasti ihminen.

Joka tapauksessa toivotan paljon voimia läheisille ja omaisille. Niin niille, jotka tälle palstalle kirjoittavat kuin niille, jotka vain lukevat. Niille omaisille, jotka eivät tätä palstaa lue, voisi näyttää tätä ketjua, sillä varmasti lämpimät kirjoitukset toisivat heille lohtua.
 

JayV

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lepaa rauhassa fiftyeight

Serkkuni. Paras kaverini pikkupoikana jolloin kaytiin lapi kaikki olympialajit, istuttiin Helsingin EM kisoissa 1971 aamuyhdeksasta iltakymmeneen ja tietenkin kaytiin HIFKn latkamatseissa 60 luvun lopulta alkaen.

Elama ja maailma heittivat meidat eri suuntiin, ja nykyisin kayn Suomessa hyvin harvoin. Mutta kun kavin, niin yleensa tavattiin ja hauskaa oli oluen, latkan ja muisteloiden merkeissa. Fiftyeight oli hieno ihminen ja tinkimaton joskin kriittinen HIFKn kannattaja.

Kevyet mullat. Ikava tulee, mutta piippuhyllylla tavataan taas ennemmin tai myohemmin.
 

seventyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
R.I.P. faija forever

Myöhässä mutta kuitenkin.

Kiva lukea teidän lukea teidän kommenttejä. Kuulostaa just faijalta. Ikävä suuri ja loputon. Mutta jatketaan, ehkä nähdään vielä paremmassa paikassa.

Del Shannon: Runaway. Yks faijan lemppari biiseistä.


R.I.P. Tony
 

seventyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Serkkuni. Paras kaverini pikkupoikana jolloin kaytiin lapi kaikki olympialajit, istuttiin Helsingin EM kisoissa 1971 aamuyhdeksasta iltakymmeneen ja tietenkin kaytiin HIFKn latkamatseissa 60 luvun lopulta alkaen.

Elama ja maailma heittivat meidat eri suuntiin, ja nykyisin kayn Suomessa hyvin harvoin. Mutta kun kavin, niin yleensa tavattiin ja hauskaa oli oluen, latkan ja muisteloiden merkeissa. Fiftyeight oli hieno ihminen ja tinkimaton joskin kriittinen HIFKn kannattaja.

Kevyet mullat. Ikava tulee, mutta piippuhyllylla tavataan taas ennemmin tai myohemmin.

Jukka? Take care.

Tony
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Huh, eipä näköjään tule tätä palstaa paljon selailtua, kun nyt vasta tämä suru-uutinen minut tavoitti.

Pakko kertoa muiden hienojen tarinoiden lisäksi fiftyeightistä sellainen stoori, että on miehen muistomerkkinä itse pidän aina Lahden moottoritien varressa olevaa Porsche-liikettä. Oli ollut sen rakennuksen valmistumisen kanssa tekemisissä.

Hieno mies, lepää rauhassa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Hei ystävät.

Matkamessut ovat viiden viikon päästä, joten on aika aktivoida tämä ketju. Kokoontukaamme jälleen kerran vanhassa tutussa paikassa 17.1.2015 klo 20 alkaen. Jos paikka ei kuitenkaan ole tuttu, kyselkää yv:llä lisätietoja, koska näin on aina ennenkin tehty.

Tapahtuman henkinen ikäraja menee perinteisesti jossain 35 ikävuoden paikkeilla, mutta keneltäkään ei kysytä papereita. Yksikään tapahtumaan osallistuneista ei tietojeni mukaan ole toistaiseksi katunut osallistumistaan. Poisjäänti sen sijaan on saanut monen suun mutrulle.

Tervetuloa.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Jos vaan Härmässä niin mukana!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös