Jääkiekkoaiheiset elokuvat ja dokumentit

  • 108 269
  • 202

jyrinki82

Jäsen
Googlen kanssa aikani pelleiltyä, totesin että täällähän ne kaikki kiekkotietäjät tämänkin asian suhteen ovat.

Eli nyt olis hakusessa mielenkiintosia lätkään liittyviä dokumenttaja tai elokuvia.

Perus lämärit ja miraclet on kateltu, mut jos jollain sattus olemaan linkkiä tai suoraan nimiä vähän tuntemattomampiin leffoihin, niin pistäkääs tulemaan.
 
Viimeksi muokattu:

Kalmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, LäKi, KK-V, PaRa, Suomalaiset NHL:ssä
Mighty Ducksit...

Sellainen elokuva tuli mieleen kuin "Youngblood", Rob Lowe näyttelee pääosan. Muistaakseni aika huono elokuva.

Kotimaisesta vastaa turhan paljon vähälle huomiolle jäänyt "Jäänmurtaja". Tommi Korpela "goonina".
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Kings Ransom kertoo Wayne Gretzkyn päätöksestä lähteä Edmontonista Los Angeles Kingsiin. Äänessä mm. Gretzky, Edmontonin ja LA Kingsin sen aikaiset GM:t.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mainitaan nyt sitten vielä Kurrin kolmas eli The Boys on the Bus dokkari joka kertoo Edmonton Oilersin vuoden 1987 Stanley Cup taipaleesta.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tuonne NHL-keskustelun video-ketjuun tuli syksyllä listattua YouTubesta löytyviä mestaruusdokumentteja.

Tässä muita jääkiekkoa liippaavia elokuvia, joita ei ole vielä mainittu:

The Chiefs (2004) - IMDb

Dokumentti alasarjojen kovaotteisesta joukkueesta.


The Rocket (2005) - IMDb

Hiljattain TV:stäkin tullut elämäkertaelokuva Montreal Canadiensin Maurice "Rocket" Richardista.


CCCP Hockey (TV 2004) - IMDb

Ruotsin TV:n dokumentti Neuvostoliiton punakoneesta. Löytyy ruotsinkielisenä ilman tekstityksiä myös YouTubesta.


Sudden Death (1995) - IMDb

Tämäkin tuli hiljattain TV:stä. Penguins ja Blackhawks pelaavat Stanley Cupista, Jean-Claude Van Damme potkii terroristeja päähän ja käy välillä tekemässä gamesaverin tolppien välissä ja lopussa Mellon Arenan jumbotron räjähtää. Ei varsinaisesti kiekkoleffa, mutta kulisseissa nähdään paljon jääkiekkoa. Christian Ruutun paidalla pelaava kiekkoilija taisi tehdä jonkin koiruuden, jos muistan oikein.


The Cutting Edge (1992) - IMDb

Enemmänkin taitoluisteluelokuva, mutta alussa nähdään jääkiekkoakin, kun taitoluistelijaksi päätyvä USA:n maajoukkuepelaaja loukkaantuu.


Mystery, Alaska (1999) - IMDb

Katselin tämän hiljattain Viaplaysta. Alaskan tuppukylä menee sekaisin, kun paikallinen joukkue pääsee haasteotteluun New York Rangersia vastaan. Melko huvittava elokuva, jossa Rangersin paidoissa esiintyy keksittyjä pelaajia. Pääosassa oleva Russell Crowe opetteli luistelemaan tätä elokuvaa varten ja sen kyllä huomaa.


Leijonan sydän (2005) - IMDb

Tamperelainen indie-elokuva harrastekiekkoporukasta. Raipe Helminen vilahtaa yhdessä kohtauksessa. Elokuvan pieni budjetti näkyy, mutta nostan silti hattua yrittämisestä. DVD löytyy ainakin Tampereen kaupunginkirjastosta.


Kahdeskymmeneskuudes kevät / Raipe (TV 2008) - IMDb

TV:ssäkin nähty dokumentti Raipe Helmisestä. DVD:n voi hankkia vaikka Ilves-Shopista.


Jari Kurri 17

TV:ssä nähty Kurri-dokumentti löytyy YouTubesta viidessä osassa: 1, 2, 3, 4 ja 5.


Jostain Anttilan alelaarista saattaa löytää DVD:nä esimerkiksi nuo Chiefs- ja CCCP Hockey -dokumentit tai The Rocket -leffan.


EDIT. Unohtui tietenkin yksi aika huikea pätkä, kun Ihmemies McGyver ohjasi sivuraiteelle eksyneen lahjakkaan nuorukaisen peliuran uudelle polulle. Richard Dean Anderson osasi minnesotalaisena pelata ihan oikeasti jääkiekkoa toisin kuin esimerkiksi Uudesta Seelannista kotoisin oleva Russel Crowe.
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ihan mielenkiintoinen tapaus on HCK:n vuoden takaisesta noususta Suomi-sarjasta Mestikseen kertova kymmenosainen Unelmana Mestis. Tuossa siis ensimmäinen osa Youtubesta, josta loputkin löytyvät.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Tämä nyt ei hirveästi lohduta kysyjää, koska itse dokkaria ole tarjolla, mutta olisipa mahtava nähdä tämä Ken Drydenin Home Game -sarja uudestaan Ken Drydens Home Game Open and Close (Feb. 4 and Mar. 4, 1990) - YouTube

Suomessa tuo esitettiin nimellä "Jääkiekon kiehtova maailma". Tuosta klipistä löytyvä tunnari sai lähes kylmät väreet aikaiseksi. Tuli nimittäin aika ahkerasti kulutettua VHS-kasettia, jolle tuon sarjan olin tallentanut.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
YouTubessa muistaakseni jonkun aikaa oli tarjolla "Healing Through Hockey" -nimellä dokumentti vuodesta Jaroslavlin lento-onnettomuuden jälkeen. Ihan hyvä dokkari surullisten asioiden ympärillä.
 

Jusupov

Jäsen
Suosikkijoukkue
NE Patriots, Jokerit ja Tampa Bay Lightning
Joskus tuli vastaan tälläinen Michiganin yliopiston NCAA kiekkojoukkueesta kertova dokumentti. Historiaa sekä nykypäivää mukana. Mielestäni ainakin hyvin kiinnostava kertomus. Samaten kuinka pitkäjänteistä työtä koulu tekee, joukkueella nimittäin ollut sama valmentaja vuodesta 1984.

Blue Ice - The Story of Michigan Hockey

Blue Ice - The Story of Michigan Hockey - YouTube

Saman tyylinen dokumentti Notre Dame yliopistosta.
Onward To Victory: Notre Dame Hockey

Onward To Victory: Notre Dame Hockey - YouTube
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Alkuperäinen "Lämäri" perustuu ohuesti Johnstown Jets-joukkueen elämään ja pelaamiseen 70-luvun alkupuolen EHL-liigassa. Joukkue on Charlestown Chiefs elokuvassa, mutta tapahtumia on filmattu aika paljon Jetsien hallissa Johnstownissa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Johnstown_Jets
Elokuvan käsikirjoituksen kirjoitti Nancy Dowd, jonka veljen esikuva elokuvassa on "Ned Braden", jota näyttelee Michael Ontkean. Hansonin veljekset olivat oikeita jääkiekkoilijoita, Carlsonin veljekset, joista Steve pääsi jopa NHL:n pelaamaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Telkkarissa pyörinyt mainos/traileri on kyllä ollut ainakin jotenkin huvittavaa katsottavaa. Varmaan aika eeppinen tuotos.

Leffasta ei mitään tietoa, mutta jotenkin sain tv-spoteista sellaisen käsityksen, että kyseessä olisi enemmänkin Monty Python tyylinen sketsileffa..
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Nostalgia leffojen sarjaan kuuluva dokumentti: Kurrin kolmas (The Boys on the Bus, 1987). Kevin Lowen selostamassa dokumentissa seurataan Edmonton Oilersia jäällä ja sen ulkopuolella kaudella 1986-1987, matkalla kohti kolmatta NHL-mestaruuttaan. Mukana ovat myös suomalaispelaajat Jari Kurri, Esa Tikkanen ja Raimo Summanen.

Jatko-osa tuohon The Boys on the Busiin on 1989 tehty The Boys Are Back.

Tuo Kurrin kolmas tulee muuten MTV3 Maxilta 4.4.2013 ja 6.4.2013 Kannattaa katsoa!
 
Viimeksi muokattu:

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Tuli tästä ketjusta mieleen 80-luvulla Tikkurilan jäähallissa tehdyt leffakuvaukset joissa myös pikkujunnu J.Hotti oli mukana. Joku jenkki/kanukki tuotanto se oli, mutta nimestä ei mitään hajuakaan. Parhaiten jäi mieleen kohtaus missä yksi pelaaja kiipesi jäähyaitiosta katsomoon tappelemaan. Pari frendiä on tämän joskus aikoinaan tv:ssä nähnyt, mutta hekään eivät nimeä muista.

Kenellekään tietoa? Olisi kiva nähdä "oma näyttelijäsuoritus" noin 25 vuoden viiveellä : )
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös