Itsenäinen Suomi 90V 6.12.2007

  • 4 166
  • 39

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Miten jatkoaikalaiset aikovat juhlistaa itsenäisen Suomen 90-vuotista taivalta 6.12. - unohtamatta 5.12. Iloista Varttia? Torstaina tulee varmaan katsottua Tuntematon Sotilas (vaikka ties kuinka monta kertaa jo tuokin tullut nähtyä) ja Linnan Juhlia tietenkin. Siinäpä se taitaa olla. Jos olisi joku posse, niin kyllähän sitä jotain repäisevää tekisi - tai sitten ei.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Miten jatkoaikalaiset aikovat juhlistaa itsenäisen Suomen 90-vuotista taivalta 6.12. - unohtamatta 5.12. Iloista Varttia? Torstaina tulee varmaan katsottua Tuntematon Sotilas (vaikka ties kuinka monta kertaa jo tuokin tullut nähtyä) ja Linnan Juhlia tietenkin.

Katson Linnan juhlia, puin nyrkkiä ja huudan kohti ruutua, että helvettiäkös loiset siellä kekkuloitte meikäläisen rahoilla, perkele. Herraviha, se se pitää Suomen Suomena!
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Aamulla töihin, kotona vasta siihen aikaan illasta että voi hyvin mennä aikalailla suoraan nukkumaan.
Eipähän tarvitse ainakaan linnan pellejuhlia katsoa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Perinteisin menoin. Mikään muu tapa ei kohdallani Suomen Itsenäisyyspäivänä tule kyseeseen.

Mitä tulee tähän "iloiseen varttiin" ja ajatukseen saada kaikki Suomen kansalaiset osallistumaan yhteislauluun "Valtion" puolesta ei mikään voisi mielestäni olla kauempana siitä, minkä vuoksi Suomen puolesta on aikanaan taisteltu.

Tällainen väkisinhauskanpito ja pakottaminen on vastoin kaikkea sitä, mitä minä pidän suomalaisena itsenäisyytenä. Se kuuluu Pohjois-Koreaan, ei Suomeen.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
...helvettiäkös loiset siellä kekkuloitte meikäläisen rahoilla, perkele.

On sulla vaan helevetisti rahaa kun tollaset juhlat pystyt jarjestamaan pelkilla verorahoillasi.

Itse vietan hiljaisen hetken veteraaneille, laitan kynttilan palamaan ja vetasen Youtubesta Maamme-laulun.
 

Näkemys

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos sitä vaikka jaksais ensimmäistä ensimmäistä kertaa elämässään katsoa Tuntemattoman sotilaan alusta loppuun. Kumpaakohan versiota tänä vuonna muuten pukkaa?

Kumma juttu sinällään, että vaikka inttilät käytynä, niin eihän nää bileet meinaa vittuakaan. Toki iso hatunnosto veteraaneille, mutta miksi juhlia tässä nykyisessä pahoinvointivaltiossa esim. Jokela-casen jälkeen?
 
TS jääköön välistä, kuten aina ennenkin. Periaatteessa voisin katsoa Talvisodan, vaikka viime kerrasta ei ole kovin kauaa. Päivä menee todennäköisesti vanhan kaavan mukaan, eli muutama kynttilä terassille ja papan haudalle, kakun leivonta ja syöminen linnanjuhlia katsellessa. Yksi vuoden tärkeimmistä juhlista, ehdottomasti.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Kun sekä keskiviikko että perjantai ovat normaaleja työpäiviä, niin juhlallisuudet jäävät varmaankin hyvän ruokailun ja kahvittelun tasolle päivän mittaan.

Illalla sitten tulee siirryttyä television ääreen, ja katse kuvaruutuun. Nythän saattaa olla paljonkin kaunista silmänruokaa tarjolla, kun tuota naisväkeä on kutsuttu Linnanjuhliin kohtalaisen paljon. Joukossa kun on myös hieman nuorempaa kaliberia, niin siinähän sitä ihmettelemistä naisten puvustoissa.

Kauhea arvuuttelu ennen presidenttiparin kättelyä on aina kuulunut illan teemaan siitä, keneltä löytyy se paljastavin asukokonaisuus.

Tietysti tuo Tuntematon sotilas-elokuvakin on ollut niitä perinteitä kyseisenä päivänä, mutta se saa tänä vuonna jäädä väliin, ainakin loppuratkaisuiltaan, kun tuo ruokailu on tarkoitus hoitaa valmiiksi katetun pöydän ääressä.
 

scholl

Jäsen
En itsekään aio juhlia. omaan makuuni vähän liian hiljaiset juhlat. Ei jaksa katsoa jotain ankean kaluston paraatia jostain perähikiän keskustasta tai sillanpään marssilaulu konserttia vastaavasta mestasta. Mielestäni suomalaiset ansaitsisivat paremmat ja iloisemmat juhlat.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Katson Haloskan kekkereitä.
 

Saamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, osa sydämestä JYP:ille
Itse en ole edes Suomessa itsenäisyyspäivänä, vaan olen silloin konserttimatkalla Riikassa. Meinattiin kvartetissa päättää konsertti sitten Finlandia-hymniin. Toivottavasti riikalaiset osaavat arvostaa tuota mestariteosta. Kappale toki pohjustetaan kertomalla ennen laulua, että mistä kappaleesta on kyse.

Viimetteks kappale esitettiin pari viikkoa sitten veteraanikuoron kanssa. Oli ehkä mahtavin fiilis ikinä laulaa tuota kappaletta. Ja oli ne veteraanit kunniamerkkeineen vieläkin sen näköisiä, että kyllä ne nykyäänkin pysäyttäisi venäläisten etenemisen näille maille. Hienoja miehiä!
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Jos sitä vaikka jaksais ensimmäistä ensimmäistä kertaa elämässään katsoa Tuntemattoman sotilaan alusta loppuun. Kumpaakohan versiota tänä vuonna muuten pukkaa?
Taitaa pukata molempia, Mollbergin versio tulee tosin vasta perjantai-iltana. Sen voisi katsoa. Luultavasti tulee jälleen kerran kyllä vilkuiltua myös Laineen pätkää sivusilmällä. Mitään ihmeempää juhlimista tulee tuskin harrastettua. Pieni kunnianosoitus lienee veteraaneille kuitenkin paikallaan.
 

Hevosmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Taitaa pukata molempia, Mollbergin versio tulee tosin vasta perjantai-iltana...
...Pieni kunnianosoitus lienee veteraaneille kuitenkin paikallaan.
Kunnianosoitus veteraaneille on aina paikallaan, mutta kovin sotaisissa tunnelmissa sitä ensi viikolla televisiossa harjoitetaan. Itse pidän siitä, että tällä kertaa osoitetaan kunniaa myös naisille ja kotirintamalle, esittämällä Lotta Svärd -järjestöstä kertova elokuva "Lupaus".
Hienoa huomata, että Maikkarikin kantaa kortensa kekoon ja esittää itsenäisyyspäivänä 25 minuutin (miinus kaupalliset tiedotteet) mittaisen dokumentin lotista.

Itsenäisyyspäivän ympärillä esitettävät kotimaiset sotaelokuvat järjestyksessä:
- Tiistaina 4.12. klo 13.00-14.40 TV2 esittää Mikko Niskasen Sissit.
- Itsenäisyyspäivänä klo 11.00-13.50 Kakkosella perinteisesti Edvin Laineen Tuntematon sotilas.
- Edelleen itsenäisyyspäivänä klo 14.15-16.45 esitetään FST5:llä Åke Lindmanin ohjaama Etulinjan edessä.
- Perjantaina 7.12. klo 22.05-01.55 Kakkosella on vuorossa Rauni Mollbergin versio Tuntemattomasta sotilaasta.
- Lauantaina 8.12. klo 22.05-23.55 vielä Ilkka Vanteen elokuva Lupaus.

Muistetaan vielä sekin, että 7.12. saa elokuvateattereissa ensi-iltansa Åke Lindmanin uusin ohjaustyö Tali-Ihantala 1944.

Jos tuntuu, ettei pelkkä kotimainen tarjonta riitä, niin voihan sitä Pearl Harborin vuosipäivän kunniaksi katsoa perjantaina vielä elokuvat Täältä ikuisuuteen, Tora! Tora! Tora! ja Pearl Harbor.

Itselläni ei ole mitään perinteitä itsenäisyyspäivän viettoon, mutta tänä vuonna yritän polttaa edes kynttilää ikkunalla. Todennäköisesti mää muistan kuitenkin vasta Lucian-päivänä mikä tarkoitus tuolla sinivalkoisella kynttilällä oli.
 

hyder

Jäsen
Juhlistan maamme itsenäisyyspäivää ystäväni järjestämillä kutsuilla perjantaina, torstaina tullee katsottua Tuntematon sotilas pojan kanssa ennen haudoilla käyntiä kun näyttää elokuva tulevan noinkin aikaisin.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Päivän kulku on aika hyvin tiedossa jo nyt. Pääosa ajasta menee tietokoneen ääressä istuessa ja satunnaisesti puhelimessa puhuessa. Ehkä tulee jopa poikettua jossakin pikaisesti kesken kaiken, mikäli tilanne vaatii. Lounaaksi kebabannos - omalla tavallaan kansallisruokaa sekin - kaupungilta haettuna.

Missäkö olen? Töissä, kuinkas muuten. Ehkä linnan juhlat pyörivät taustalla televisiossa.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miten jatkoaikalaiset aikovat juhlistaa itsenäisen Suomen 90-vuotista taivalta 6.12. - unohtamatta 5.12. Iloista Varttia?

En mitenkään (vaikken olekaan mikään jatkoaikalainen).

Kuten jo Linnan juhlia käsittelevässä ketjussa sanoin, itsenäisyyspäivä on mielestäni vuoden turhin päivä. Se on tehty lähinnä sotahulluille sekä idiooteille, jotka eivät tajua, että me - siis sinä ja minä - emme välttämättä eläisi tällä hetkellä Venäjän vallan alla, vaikka sota olisikin hävitty, koska meitä - siis sinua ja minua - ei välttämättä olisi edes syntynyt. Maailman yksinkertaisin asia tämä.

Kumpaakaan Tuntemattomista sotilaista en ole katsonut, enkä katso nytkään. Yhtä vähän kiinnostaa Linnan juhlat, jotka pitäisi kieltää lailla.
 
Viimeksi muokattu:

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Ihan kotosalla, sinivalkoinen kynttilä palamaan ja varmaan linnan juhliakin tulee vilkaistua vaimon seurana. Mielessäni esitän torstaina (kuten monena muunakin päivänä) kiitoksen niille miehille jotka taistelivat maamme itsenäisyyden puolesta ja pitivät ryssän loitolla.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Itse ajattelin pukeutua mustaan, pitää vartin hiljaisuuden, sytyttää pari kynttilää ja ruoskia itseäni. Illan päätteeksi itken itseni uneen. Eli ihan perussuomalainen itsenäisyysjuhla siis.

Itsenäisyyspäivän ympärillä esitettävät kotimaiset sotaelokuvat järjestyksessä:
Edelleenkään mikään kanava ei näköjään tarjoa yhtään elokuvaa tai dokumenttia Itsenäisyyssenaatista, JV Snellmanista, suomenmielisuus-aatteesta tai vaikkapa Eugen Schaumanista/Bobrikovin murhasta.

Vaikka kansalaissodan arvet olisivat liian kipeät, niin 1800-luvulta ja 1900-luvun alusta löytyy hyvin perheystävällisiä aiheita. Jos itse saisin valita, niin torstaina esittettäisiin dokumentti siitä miten juuri 6.12 on muodostunut itsenäisyyspäiväksemme.

Jos korostetaan että nyt ollemme 90-vuotias kansakunta, niin luulisi ne ensimmäiset 22-vuotta kiinnostaisi jotakin.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Järjestän kavereille omat kemut, kun ei kukaan taaskaan saanut kutsua. Suomalaista ruokaa ja juomaa sekä Haloskan kemuja ja kotimaista musiikkia taustalla.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Aattona tulee ehkä käytyä paikallisessa ja sitten keskiyön jälkeen nostettua ryyppy Suomelle. Itse Itsenäisyyspäivä menee perinteisesti vanhempien luona aterioidessa ja illalla voisi katsella jonkun taisteludokumentin, jossa Suomi suorastaan murskaa Neuvostoliiton. Ainakin tällainen jännä pohjavire on useassa talvi-tai jatkosotaa kuvaavassa dokkarissa. Tilaustöitä lienevät. Mutta niin kuin tuossa edellä todettiinkin, niin olisi ihan mielenkiintoista, jos joskus itsenäisyyspäivälle otettaisiin muitakin teemoja kuin nämä sodat. Esimerkiksi 5-6 tunnin suora paneeli siitä missä maamme tällä hetkellä makaa. Ja ai niin, pitäähän sitä nyt Linnan Juhlat katsoa. Toivon mukaan valtakunnallinen paraati menee tänä vuonna ilman selkkauksia.

Ihmettelen kyllä sellaista ihmistä, joka jo alkaa virittelemään narua kaulaansa sen takia, jos yhtenä päivänä 365:stä tulee hieman isänmaallisempaa ohjelmaa töllöstä. No onhan hänellä siihen toki oikeus.
 
Viimeksi muokattu:

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Katson Tuntemattoman Sotilaan ja juon muutaman bissen luultavasti. Sitten jotain vähän juhlavampaa safkaa niin eiköhän se ala olemaan siinä. Linnan Juhlat varmasti pyörii taustalla mutta en varmasti seuraa niitä kovinkaan tarkasti. Mielestäni aivan turhat kekkerit. Ei tullut tänäkään vuonna kutsua.
 

kovalev

Jäsen
Tuleekohan Mollen Tuntematon "leikkaamattomana", jos kerran lähetysaika on melkein 4 tuntia. Tietääkö kukaan ?

Saisi kyllä tulla.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Lounaalla käyn yhden ystävän luona, ilmeisesti sinne tulee muutamia muitakin. Se onkin suht. rattoisa tapa viettää arkipyhää. Tämä ruokailun järjestäjä kun on ilmeisesti ollut keittiöalalla töissäkin, ja olen parantumaton hyvän ruoan ystävä. Tuntematonta tuskin jaksan tiirailla, Laineen versio on tullut nähtyä monta kertaa, Mollbergin versiosta taas riitti kerta, ei oikein iskenyt.

Hyvä ruoka, parempi mieli.
 

ipaz

Jäsen
Kaverini joka ei pidä Joulua eikä omia synttäreitään yhtään minään, järjestää aina itsenäisyyspäivän aattona muutamalle kaverille kunnon päivällisen joka totta kai aloitetaan Marskin ryypyllä. Sitten laitetaan Finlandia soimaan taustalle ja syödään hyvin ja ravitsevasti marsalkan valvovan silmän alla. Puheenaiheet pöydässä pyörivät yleensä sotahistoriassa, yhteiskunnan tilanteessa, jääkiekossa ja kommarihippien ja muiden samaan lahkoon kuuluvien ihmisten arvostelemisessa.

Jos ruokailun ja juomailun jälkeen ulos selvitään, niin ylpeinä toisillemme kerromme Tampereen roolista Kansalaissodan ratkaisuvaiheissa. Jokaisella kun kuitenkin on jotain tietoa että mitä missäkin päin on tapahtunut. Jos oikein jaksetaan kävellä niin saatetaan mennä etsimään Satakunnan kadulle Finlaysonin tehtaan seinistä löytyviä sodan aikaisia luodin jälkiä. Jos (ja kun) ollaan vähän laiskempia niin tyydytään käymään Tammelan torin pyörögrillillä lihapiirakalla.

Itsenäisyyspäivä itsessään meneekin sitten rauhallisesti olotilaa parantaessa, keskustorilla itsenäisyyspäivän puhetta ja ilotulitusta seuratessa. Olo on ylpeä ja kiitollisuudenvelka veteraaneille pohjaton.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Iloinen vartti oli ja meni - kyllähän tuo isänmaallisuus nousi hetkeksi. Huomenna kohotetaan lisää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös