Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Itävallan pääsarja – Erste Bank Eishockey Liga

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana Wilson-, 31.05.2008 klo 19.26.

 1. Animal Jäsen

  Lainaus:
  Mutuna heittäisin, että siirtyvät isomman markkinan perässä tuohon kokonaan. Slovakiassa lajilla on vähän rahaa ja pääsarja muutenkin kituuttaa aika pahasti.
   
 2. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Varmaankin noin. Sittenhän Slovakian molemmat jättiläiset eli Slovan ja Kosice pelaisivat muualla ja sarja jatkaisi näivettymistään entisestään.

  Bolzano yllätti ainakin minut etenemällä tämän sarjan finaaliin. Ja nyt näyttää play offeissa että yleisökin on löytänyt tiensä halliin. Runkosarjassa Bolzano ei tainnut kertaakaan saada kolmen tuhannen katsojan rajaa rikki, puolivälierissä ja välierissä katsojia oli jo neljän ja puolen tuhannen molemmin puolin ja nyt finaaleissa Palaondo on ollut molemmissa peleissä täynnä, 7200 katsojaa. Ei nyt mitään Zagrebin kaltaista huumaa ole syntynyt mutta kumminkin.

  Bolzanon Kim Strömberg on pelannut melko hyvän kauden. 46 runkosarjapeliä tuottivat 16+18 pistettä ja pudotuspeleissä on tehoja kertynyt 12 pelissä 5+7.
   
 3. Lauriman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa, Leijonat
  HC Bolzano voitti Itävallan liigan mestaruuden eilen. Slovenialaishyökkääjä Ziga Pance ratkaisi italialaisjoukkueelle mestaruuden jatkoajalla Red Bull Salzburgia vastaan. Peli päättyi jatkoajan jälkeen 3-2. Bolzanon maalilla pelasi muuten muuan täälläkin floppaamassa käynyt Jaroslav Hübl.

  Melkoinen temppu italialaisjoukkueelta. Ensimmäinen kausi Itävallan sarjassa ja tuloksena mestaruus. Finaalitappion kärsinyt oma suosikkini Salzburg voitti runkosarjan aiemmin tällä kaudella Bolzanon ollessa toinen.

  HC Bolzano on siis myös Champions Leaguessa mukana, eikä ole todellakaan mikään turha joukkue. Itävallan liiga on erittäin kovatasoinen sarja.
   
 4. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Ilmeisesti tosiaan Zagreb ja myös Bratislava ovat esittäneet kiinnostuksensa liittyä EBEL:iin ensi kaudeksi (hockey-news.info), jos heidät mukaan otettaisiin ja olemassa olevat joukkueet jatkaisivat, niin sehän tarkoittaisi ensi kaudeksi 14 joukkuetta. Tosin jos tshekki77 nimimerkille uskolliseen tapaan lähdettäisiin vähän haihattelemaan, niin miten olisi suoraan laajeneminen 16 joukkueeseen. Eli Slovanin mahdollisen uuden rivalryn (Vienna Capitals) lisäksi otettaisiin mukaan myös heidän perinteisempi rivalry vastustaja Kosice. Tämän jälkeen oltaisiin vasta viidessätoista, joten mitenköhän mahdollista olisi ilman venäläisiä sponssauksia lennelle Air Balticilla Riikasta, keski-eurooppalaisiin kohteisiin ja toisaalta millainen valmius noilla joukkueilla olisi käydä pari kertaa kaudessa Baltiassa...
   
 5. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Vaikka Slovanin GM Majos Krajcin mukaan KHL on edelleen ykköstavoite ensikaudeksi, ei hän ilmeisesti pidä sitä enää kovinkaan realistisena. Tämän ilmeisesti slovakkimedian mukaan (sport.aktuality.sk), vaihtoehdoista juuri EBEL mainitaan houkuttelevana siinä mielessä, että markkinointi ilmeisesti toimisi halutulla tavalla ja ko. liigalla olisi myös hyvin kattava tv-sopimus.
   
 6. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Itävallan liiga käynnistyi perjantaina.

  Katselin äsken Grazin ja Klagenfurtin peliä, jonka Klagenfurt voitti jatkoaikamaalilla 5-4.

  Pisti silmään että täksi kaudeksi Itävallan liigassa muutettiin jatkoaikapelaamista niin, että entisen 5-minuuttisen sijasta jatkoaika kestääkin nykyään 7 minuuttia. Ensimmäiset 3 minuuttia pelataan neljällä neljää vastaan, ja seuraavalla katkolla otetaan vielä yhdet pelaajat pois (eli vekka niinkuin Kuhta sanoo) ja jatketaan kolmella kolmea vastaan. Klagenfurt teki voittomaalinsa juuri kolmella kolmea vastaan.
   
 7. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Kaudeksi 2016/17 EBEL:iin on hakenut kuusi uutta seuraa. Juttu löytyy hockey-news.info sivustolta. Yksi uusi joukkue löytyisi Itävallasta, yksi joukkue Italiasta ja kaksi Unkarista. Loput kaksi haluavat pitää nimensä vielä piilossa. Jutun mukaan EBEL on myös asettanut 14 joukkueen määrän katoksi, joten ellei olemassa olevia joukkueita putoa kyydistä, vain kaksi hakijoista voi päästä sisään.
   
 8. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  EBEL:in pudotuspelit ovat käynnissä ja tänään pelattiin ensimmäisen kierroksen viidennet pelit. Wien Capitals on selkä seinää vastaan, kun Villach on heitä vastaan johdossa otteluvoitoin 3-1. Tämän iltainen peli meni jatkoajalle ja ottelua voi seurata servustv:ltä, netin yli. Tosin tuntuvat hyppivän tässä lähetyksestä toiseen, koska juuri nyt näytetään Salzburgin ja Klagenfurtin ottelua, joka sekin näyttäisi menevän jatkoajalle.

  Parien tilanne tällä hetkellä:
  Bolzano-Linz 2-2. Linz johtaa viidettä ottelua 3-5 neljä minuuttia, ennen loppua
  Znojmo-Dornbirn 3-2
  RB Salzburg-Klagenfurt 2-2 viides ottelu mennyt jatkoajalle
  Wien Capitals-Villach 1-3 viides ottelu mennyt jatkoajalle

  Edit. Ja niin vaan Villach voitti, eli pääkaupunkilaisten kausi päättyi tältä keväältä.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2016 klo 21.33
 9. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Myös Klagenfurt voitti jatkoajalla Salzburgin 4-3. Thomas Kochin voittomaali oli hyvin tyypillinen play off-jatkoaikamaali, nollakulmassa jäässä maaten hän sohi irtokiekkoa joka pomppi maalivahdin taakse.
   
 10. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Kun HIFK:n historiallinen runkosarja voitto tuli tänään, niin jäänyt taas Itävalta vähemmälle huomiolle, mutta siellähän on ensimmäisen kierroksen game6:sit käynnissä. Kaksi erää pelattu ja juuri nyt näyttäisi siltä, että tshekkiläinen Znojmo olisi menossa jatkoon, Villachin seuraksi. Red Bull Salzburg näyttäisi tällä hetkellä vievän oman sarjansa Klagenfurtia vastaan seitsemänteen peliin ja vikassa parissa Bolzano ja Linz on kahden erän jälkeen tasoissa 1-1. Linz johtaa tuota sarjaa 3-2.

  Servustv:ltä voi taas seurata, jos jaksaa Saksan kielistä selostusta kuunnella.
   
 11. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Siellähän sitten jatkoon meni, villachin seuraksi Znojmo ja Linz. Eli ensimmäisen kierroksen ottelupareista vain RB Salzburg - Klagenfurt meni seitsemänteen otteluun. Tuo ottelu pelattaneen ensi perjantaina.
   
 12. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Voi kettu. Salzburg meni jatkoon 4-3 voitettuaan Klagenfurtin äsken päättyneessä seitsemännessä pelissä maalein 5-2. Kaksi viimeistä osumaa Salzburg teki tyhjään maaliin.

  Jostain syystä minulta on mennyt täysin ohi se että Juuso Riksman torjuu Salzburgin maalilla. Varmaan tämä asia Jatkoajan palstoilta on käynyt ilmi, en vaan ole moista huomannut ja noissa peleissä mitä nyt olen katsonut, torjuntavuorossa on ollut aina slovenialainen Luka Gracnar.
   
 13. Wolves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Wolves, Avalanche
  Lainaus:
  Jep. Siirtyi Italiasta helmikuun alussa Salzburgiin.
   
 14. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Jatko menee niin että Salzburg kohtaa Villachin ja Znojmo Linzin. Huomenna sunnuntaina pelataan ensimmäiset pelit ja neljällä voitolla pääsee finaaliin.
   
 15. Viivapelote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tänään Jatkoajassa ilmestyneessä Chad Rausta kertovassa artikkelissa viitataan Itävallan sarajssa olevaan pelaajien pistejärjestelmään. Ilmeisesti pelaajat on pisteytetty asteikolla nollasta neljään. Itselle herää kysymys, että miksi? Onko tässä joku joukkueiden tasapäistäminen ajatuksena vrt. palkkakatto. Kuulostaa mielestäni hieman hölmöltä. Toivoisinkin, että joku vähän enemmän avaisi tätä. En ole nimittäin aikaisemmin kuullut tämmöisestä.
   
 16. Wolves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Wolves, Avalanche
  Lainaus:
  PDF:n sivulta 33 löytyy englanniksi tarkempaa tietoa. Kyseessä on ilmeisesti tuollainen keinotekoinen "palkkakatto".

  Download Zusammenfassung
   
 17. Viivapelote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kiitos linkistä, nähtävästi tuossa on pointtina suosia nuoria kotimaisia pelaajia.
   
 18. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Tiistaina ovat EBEL liigan bossit kokoustaneet (hockey-news.info) ja tulleet siihen lopputulemaan, ettei EBEL:iä laajenneta ensikaudeksi. Tosin Slovenian joukkueelle on asetettu ehto, että pelaajien palkat pitää olla maksettuna 15 kesäkuuta mennessä tai menettävät paikkansa kilpailussa. Jos näin kävisi, heidän paikkansa menisi MAC Budapest nimiselle seuralle, joka oli yksi niistä uusista joukkueista, jotka hakivat ensikaudeksi paikkaa kilpailusta.
   
 19. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Vuonna 2000 edesmenneen EV Wienin raunioille perustettu Vienna Capitals voitti eilen illalla lyhyehkön historiansa toisen mestaruuden, kun KAC Klagenfurt kaatui maalein 3-2. Ottelusarja meni Viennalle suoraan 4-0, pelit 4-1, 5-4 ja, 7-5 ja 3-2.

  Capitalsin edellinen mestaruus oli keväältä 2005 jolloin finaalissa hävisi niinikään Klagenfurt.
   
 20. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
 21. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Itävallan liigassa pelataan jo välieriä kovaa kyytiä, ja äsken päättyneessä pelissä Linz kukisti Salzburgin 5-2 tasoittaen sarjan tilanteeseen 2-2.

  Toisessa parissa on mielenkiintoinen tilanne, kun alkukaudella pahasti rypenyt Bolzano johtaa Vienna Capitalsia otteluvoitoin 2-1 ennen tämän illan peliä, ja tämän illan pelissä on kahden erän jälkeen tilanne 4-2 kotijoukkue Bolzanolle. Matias Sointu on tehnyt jo kaksi maalia italiaanoille.

  Bolzanohan vaihtoi kesken kauden valmentajaa ollessaan sarjassa viimeisenä. Kai Suikkanen tuli hommiin, nosti Bolzanon alemman loppusarjan kautta play offeihin ja nyt on tapahtumassa ihme.

  Soinnun ja Suikkasen lisäksi Bolzanossa pelaa maalivahti Pekka Tuokkola. Melkoista maalivahtisirkusta Bolzanokin on tämän kauden aikana pitänyt, veräjän suulla on hortoillut viisi eri veskaria. Nyt tilanne on rauhoittunut, kesken kauden tullut Tuokkola on ykkönen ja kanadalainen Jake Smith yhtä selvä kakkonen.
   
 22. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Itekki luin tästä vasta tänään ja heti olisi alkanu Bolzanon peli kiinnostamaan, mutta tänään näytti servustv:n hockeynight lähetyksessä olevan se toinen pari tulessa.

  Muistan myös katelleeni viimeksi, kun Bolzano voitti EBEL:in, kuinka heille jaettiin sellainen peruskanisteri voitosta (koska kilpailu on ylikansallinen) ja sen jälkeen sitten finaalit hävinneelle jaettiin sellanen paljon isompi kannu, joka oli sitten Itävallan mestaruuskannu. Huvitti aikoinaan kovasti tuo tilanne.

  Saa nähdä, mihin Suikkasen lento päättyy vai meneekö päätyyn asti ja nähdäänkö Suikkanen sitä myöden myös ensi kauden CHL:ssä.
   
 23. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kyllä mä tuohon Bolzanon peliinkin striimin löysin, mutta se lähetys pätkii niin paljon että en minä viitsi sitä tähän edes linkittää. Nytkin se on mykkä.

  Kumpaakin peliä olen seurannut tänä iltana, samoin koko ajan molempia sarjoja. Itävallasta tuleva striimi toimii kyllä ihan hyvin. Niin se toimii silloinkin kun Capitals on kotijoukkueena, Italiasta tuleva ei jostain syystä toimi.

  Saattaa vika olla täällä päädyssäkin, en tiedä.
   
 24. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Ja niin siinä kävi että Bolzano voitti sarjan neljännen pelin 5-2 ja johtaa sarjaa 3-1. Viides maali tuli tyhjiin, kuten Linzissäkin.

  Bolzanon halli Palaonda näytti olevan melkoisen täynnä, virallisesti tuo vetää 7200 päätä, ja fiilis sen mukainen. Kuuluttajakin päästi melkoisia Tarzanin karjaisuja aina Bolzanon maalintekijöitä kuuluttaessaan, varmaan huvittaisi kovasti jos joku liigahallin kuuluttaja moisia intiaanin sotahuutoja kotijoukkueen maalien jälkeen ilmoille päästäisi.
   
 25. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Lainaus:
  Mukava kuulla että Pekillä kulkee Itävallassa taas. Ei viimeinen visiitti JYP-paidassa nyt mikään huonokaan ollut vaikkei ihan '09-nevöfoget-vuosien huumaankaan päässyt.

  [QUOTE="Roku, post: 7534489, member: 674"}Bolzanon halli Palaonda näytti olevan melkoisen täynnä, virallisesti tuo vetää 7200 päätä, ja fiilis sen mukainen. Kuuluttajakin päästi melkoisia Tarzanin karjaisuja aina Bolzanon maalintekijöitä kuuluttaessaan, varmaan huvittaisi kovasti jos joku liigahallin kuuluttaja moisia intiaanin sotahuutoja kotijoukkueen maalien jälkeen ilmoille päästäisi .[/QUOTE]

  Jatkoajassa ainakin haukuttaisiin moiset liian juntiksi puuhaksi... vaikken tieeedääää oonkoo seee kuuuluuuutuuukseeenyyyliiiveenyyytyyyskääään nyt niiiin hienoa.